Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

Καλησπερα moody και να σου ζησει η μπουμπου σου!

Καταρχην , δεν εισαι αναξια ! Τουλαχιστον γι αυτο το λογο !

Σε παραδεχομαι , και θα σου πω τους λογους :

1)λες ακριβως γιατι δεν θηλαζεις αποκλειστικα ,χωρις να χρησιμοποιεις δικαιολογιες του τυπου <δεν εχω γαλα>ή <δεν χορταινει το μωρο>!

2)αναγνωριζεις τα ωφελη του θηλασμου , και παρ ολο που δεν θηλαζεις αποκλειστικα , δεν τα υποτιμας.

Θα ηθελα αν μπορεις να μου πεις , τι εννοεις οταν λες οτι η μπεμπα ειναι νευρικη και κουρασμενη με τον αποκλειστικο θηλασμο.

Μην ξεχνας οτι ο θηλασμος ειναι υποθεση και των δυο σας!

Γάλα έχω... Και φυσικά και είναι υπόθεση και των 2 μας... και είμαι εγώ νευρική και κουρασμένη άρα είναι και αυτή... 2 μέρες κρεμόταν για 4 και 5 ώρες από το στήθος μου χωρίς στην ουσία να θηλάζει... Ρούφαγε λίγο και μετά κοιμόταν. Και όταν την έβγαζα κλάμα με λυγμούς. Κάποτε κουράστηκε, κοιμήθηκε, μετά δεν ξύπναγε να φάει γιατί ήταν τελείως εξαντλημένη και όταν ξεκουράστηκε στις 3 το πρωί.... ξύπνησε και με είχε ως σήμερα στις 13:30 πάλι όλη την ώρα στο στήθος να πιπιλάει χωρίς να ρουφάει... Εκλαιγε, ήταν ολοκόκκινη από το ζόρι και τη ζέστη και γω πάλευα μέσα μου τι θα κάνω... Μετά από τόνους δάκρυα και των 2 της έδωσα συμπλήρωμα και κοιμήθηκε σαν πουλάκι.... 3 ωρο σερί.... Το ίδιο και το απόγευμα. Βλέπω πάντως πως από μόνη της έχει μειώσει το ξένο, άρα η λογική μου λέει ότι μάλλον χορταίνει από μένα... έτσι ελπίζω τουλάχιστον!

Πήραμε συμπλήρωμα καθώς νοσηλεύτηκε για 24 ώρες στη μονάδα με κίνδυνο υπογλυκαιμίας και ασβεστώσεων. Κια την επόμενη που βγήκε όντας νηστική από μένα γιατί δεν καταφέραμε όλη μέρα να θηλάσουμε η γιατρός μου είπε ότι δε θέλει να πάρει ρίσκο και να την αφήσει έτσι με πιθανότητα να κάνει υπογλυκαιμία. Εκεί ήρθε και ο ίκτερος και δέσαμε. Πάντως από τα 80 ml πέσαμε στα 60 και τώρα είμαστε μεταξύ 40 και 20 ανά γεύμα... ελπίζω λοιπόν...

Το θέμα είναι ότι η παιδίατρος μας είπε να κόψουμε μαχαίρι το ξένο και εκεί μάλλον η μπέμπα τα είδε όλα αφού το στήθος μου μόνο του δεν την καλύπτει ακόμη..... Θέλω να πιστεύω ότι θ αρχίσω να παράγω περισσότερο αφού παίρνει και από μένα και θα κοψουμε τελείως το ξένο...

Η ψυχολογία μου πάντως 2 μέρες επηρεάστηκε πάρα πολύ άσχημα!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

Γάλα έχω... Και φυσικά και είναι υπόθεση και των 2 μας... και είμαι εγώ νευρική και κουρασμένη άρα είναι και αυτή... 2 μέρες κρεμόταν για 4 και 5 ώρες από το στήθος μου χωρίς στην ουσία να θηλάζει... Ρούφαγε λίγο και μετά κοιμόταν. Και όταν την έβγαζα κλάμα με λυγμούς. Κάποτε κουράστηκε, κοιμήθηκε, μετά δεν ξύπναγε να φάει γιατί ήταν τελείως εξαντλημένη και όταν ξεκουράστηκε στις 3 το πρωί.... ξύπνησε και με είχε ως σήμερα στις 13:30 πάλι όλη την ώρα στο στήθος να πιπιλάει χωρίς να ρουφάει... Εκλαιγε, ήταν ολοκόκκινη από το ζόρι και τη ζέστη και γω πάλευα μέσα μου τι θα κάνω... Μετά από τόνους δάκρυα και των 2 της έδωσα συμπλήρωμα και κοιμήθηκε σαν πουλάκι.... 3 ωρο σερί.... Το ίδιο και το απόγευμα. Βλέπω πάντως πως από μόνη της έχει μειώσει το ξένο, άρα η λογική μου λέει ότι μάλλον χορταίνει από μένα... έτσι ελπίζω τουλάχιστον!

Πήραμε συμπλήρωμα καθώς νοσηλεύτηκε για 24 ώρες στη μονάδα με κίνδυνο υπογλυκαιμίας και ασβεστώσεων. Κια την επόμενη που βγήκε όντας νηστική από μένα γιατί δεν καταφέραμε όλη μέρα να θηλάσουμε η γιατρός μου είπε ότι δε θέλει να πάρει ρίσκο και να την αφήσει έτσι με πιθανότητα να κάνει υπογλυκαιμία. Εκεί ήρθε και ο ίκτερος και δέσαμε. Πάντως από τα 80 ml πέσαμε στα 60 και τώρα είμαστε μεταξύ 40 και 20 ανά γεύμα... ελπίζω λοιπόν...

Το θέμα είναι ότι η παιδίατρος μας είπε να κόψουμε μαχαίρι το ξένο και εκεί μάλλον η μπέμπα τα είδε όλα αφού το στήθος μου μόνο του δεν την καλύπτει ακόμη..... Θέλω να πιστεύω ότι θ αρχίσω να παράγω περισσότερο αφού παίρνει και από μένα και θα κοψουμε τελείως το ξένο...

Η ψυχολογία μου πάντως 2 μέρες επηρεάστηκε πάρα πολύ άσχημα!

Πλάκα κανείς; Είσαι σούπερ!! Μειώσατε τοσο πολυ το συμπλήρωμα σε τόσες λίγες μερες;; Λίγες το έχουν καταφέρει τοσο γρηγορα! Μπράβο σου! Μην το βάζεις κάτω ειναι θεμα ημερών να το κόψετε εντελώς.. Το οτι πιπιλαει η μικρη δεν ειναι επειδή πειναει απαραίτητα...Εκει πανω νιώθουν προστατευμενα και ασφαλή! Εκει λύνουν ολα τα υπαρξιακά τους.. Σιγα σιγα οσο ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες της θα νιώσει εμπιστοσύνη και θα αραιώσει το πιπιλισμα λογικά... Υπομονη και πάλι!! Καθε αρχή και δύσκολη...

Έχω μια μπέμπα 8 ημερών.... Σ όλη μου την εγκυμοσύνη έψαξα, διάβασα, πήγα σε σεμινάρια....μίλησα με φίλες μου, Ένας άνθρωπος δε βρέθηκε να πει πόσο δύσκολο είναι να θηλάζεις αποκλειστικά. Τίποτα δεν είναι ροζ. Εγώ τα χω βρει τελείως μπαστούνια.. Έχω εξαντληθεί ήδη συν τις τύψεις που με φορτώνουν όλα όσα έχω διαβάσει και ακούσει... Ναι οκ είναι ακόμη νωρίς αλλά έχω ήδη αρχίσει να αμφισβητώ πολλά πράγματα σε σχέση μ αυτά που άκουγα και διάβασα. Όντως υπάρχουν θηλάζουσες μητέρες που αντιμετωπίζουν υποτιμητικά τις υπόλοιπες... Εμείς προς το παρόν είμαστε σε μεικτό σχήμα και δεν παίρνω το ρίσκο να γυρίσω σε αποκλειστικό ειδικά με την ταλαιπωρία που είδα να περνάει το μωρό 2 μέρες που το δοκίμασα.

Όσες τα καταφέρατε ειλικρινά σας το λέω για μένα είστε ήρωες. Για μας που δεν τα καταφέραμε και δη για μένα αν τελικά δεν μπορέσουμε, αν αυτό με κάνει λιγότερο μάνα ή ανάξια οκ τι να πω... Είμαι ανάξια μάνα!

Ναι ξέρω τα οφέλη είναι πάρα πολλά.... και μακάρι να μπορέσω να τα χαρίσω στο παιδί μου .. όμως και ο ψυχολογικός πόλεμος που δεχόμαστε οι μητέρες που δεν τα κατάφεραν είναι μεγάλος. Και για μένα ειδικά τώρα σημαντικότερο είναι να είμαι εγώ ψυχολογικά καλά για να ναι και το μωρό. Ήδη 2 μέρες που βασανίστηκα και γω κι αυτή είναι νευρική και κουρασμένη... Δε ρισκάρω λοιπόν να διαταράσσω την ψυχική του υγεία για να ικανοποιήσω ίσως και το εγώ μου και μόνο (μιλάω αυστηρά προσωπικά.....) ότι ναι τα κατάφερα.

Μου άρεσε πάρα πολύ το μήνυμά σου...είναι πολύ αληθινό και συμφωνώ με τον τρόπο που το βλέπεις..ο ψυχολογικός πόλεμος γενικότερα κ όχι μόνο σε σχέση με τον θηλασμό είναι μεγάλος γιατί πέφτει πολύ βάρος στον ρόλο μας. Επίσης πολύ σημαντικό το σχόλιο για την ικανοποίηση του εγώ, έχεις πολύ δίκιο...και είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος αν μπορείς και το "βλέπεις" αυτό.

Θα σου πω μόνο ότι επειδή είναι νωρίς, τώρα μοιάζει βουνό πράγματι, αλλά σύντομα θα δεις ότι μετατρέπεται σε κάτι τελείως διαφορετικό και πρακτικά κ ψυχολογικά.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Moody μου αυτα που περιγραφεις ειναι φυσιολογικα.

Μην αγχωνεσαι.Αν θελεις να θηλασεις , μπορεις.

Ολες μας ειχαμε και εχουμε ενα μωρο να κρεμεται απ το στηθος , οπως λες, για οσες ωρες θελει!Αυτος ειναι ο μητρικος , δε θα σου χρυσωσω το χαπι.Αν θες συνεχισε , αλλιως ξεκινα φορμουλα.

Αυτα ηταν τα λογια της παιδιατρου ,οταν της ειπα οτι ειχα το ιδιο προβλημα συν πληγωμενες θηλες και πολυ χαλια ψυχολογια.Αυτα σου λεω κι εγω λοιπον .

Επισης , να θυμασαι οτι : Το μωρο καταβαλλει την περισσοτερη προσπαθεια για να θηλασει ,και οχι εσυ , γι αυτο κοκκινιζει και ζοριζεται.Παλευει για να κατακτησει αυτο που του ανηκει και που το ανατρεφει.Αυτη η διαδικασια του μητρικου (σορυ αλλα ισχυει) , δημιουργει πιο εξυπνα , ανεξαρτητα και υπερκινητικα παιδια!

Α! Μην την αφηνεις να κοιμαται ,αν δεν εχει θηλασει επαρκως , να την πειραζεις για να ξυπναει.

Και μια συμβουλη , που θα με ευγνωμονεις αργοτερα:αποσυνδεσε τον υπνο απο το θηλασμο.

Θα ερθουν τελειες μερες, αν αποφασισεις να συνεχισεις !

Κι εμενα μου το ελεγαν αλλα δεν το πιστευα και τωρα τους ευχαριστω παρα πολυ.

Δεν εισαι μονη σου , οτι κι αν κι αν αποφασισεις ειμαστε εδω...!

Μου άρεσε πάρα πολύ το μήνυμά σου...είναι πολύ αληθινό και συμφωνώ με τον τρόπο που το βλέπεις..ο ψυχολογικός πόλεμος γενικότερα κ όχι μόνο σε σχέση με τον θηλασμό είναι μεγάλος γιατί πέφτει πολύ βάρος στον ρόλο μας. Επίσης πολύ σημαντικό το σχόλιο για την ικανοποίηση του εγώ, έχεις πολύ δίκιο...και είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος αν μπορείς και το "βλέπεις" αυτό.

Θα σου πω μόνο ότι επειδή είναι νωρίς, τώρα μοιάζει βουνό πράγματι, αλλά σύντομα θα δεις ότι μετατρέπεται σε κάτι τελείως διαφορετικό και πρακτικά κ ψυχολογικά.

συνφωνω κ μ τ δυο σας,

moody

κ εγω όταν γεννησα ημουν πολύ χαλια ψυχολογικα τις πρωτες μερες γ τ παρολο π ειχα ενημερωθεί τ βρισκα σκουρα, τ μωρο δ χορταινε καθολου κ ενιωθα τυψεις π εδινα συμπλήρωμα, ασε π μερικες μαιες στο νοσοκομειο π γεννησα ηταν τοσο φανατικες μ τ θηλασμο π με εκαναν ν αισθανομαι χειροτερα ωσπου ξυπνησα κ ειπα αυτό θελω ν θυμαμαι από τις πρωτες μερες τ μωρου μ? όχι μ τιποτα, ειπα θ προσπαθήσω κ οντως μετα από λιγο κ τ γαλα αυξηθηκε κ όλα μ αποτέλεσμα ν δινω μονο ένα μπουκαλι συμπλήρωμα την ημερα κ αυτό γιατι τ θελω , ΟΠΟΤΕ ν χαιρεσαι αυτές τ μοναδικες στιγμες μ τ παιδακι σ κ όλα τ αλλα θ ερθουν πολύ πιο γρηγορα από ότι πιστευεις , κ ποσο δικιο εχει η melina μετα είναι τ πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο πιστεψε με......θ γελας μ αυτά π σκέφτεσαι τωρα:D:D

κ μια ακομη συμβουλη, μη κανεις τ ιδιο λαθος π εκανα κ εγω, δηλαδή εγω κοιτουσα συνεχεια τ ρολοι ν δω μετα από ποση ωρα θ ξυπνησει μετα από κάθε θηλασμο γιατι πιστευα ότι πρεπει ν ξυπναει μετα από κάθε 4ωρο όπως κ μ τ ξενο κ η χαζη ολο μ αυτό ασχολουμουν με τ ρολοι.....μην ξεκινάς μ τέτοιες προσδοκίες...κ αν κουραστείς πολύ δωσε συμπλήρωμα κ σιγα σιγα όλα θ φτιαξουν....

κ κατι π ηθελα ν γραψω :

δ πρεπει ν ειμαστε τ ακρων , ουτε οι θηλαζουσε ουτε οι μη θηλάζουσες, οποιες θηλαζουμε αποκλειστικα κ μη, ΤΙΜΗ ΜΑΣ κ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ, κ οσες δε θηλαζουν επιλογή τους κ σιγουρα αγαπουν τ ιδιο τ παιδια τους ΑΛΛΑ δεν μπορω ν ακουω υπερβολες, ουτε ότι τ ξενο γαλα είναι κανενα δηλητηριο αλλα ουτε ότι και ο θηλασμος δεν είναι ότι καλυτερο κ ότι πιο φυσιολογικο γ τ μωρα,

τ ακουσα εχθες, ν γελασετε.....

μια φιλη μ η οποια δε θηλασε από επιλογή της αλλα κρυβομενη πισω από την προφαση ότι δ ειχε κ καλα γαλα κ της ειπε ο γιατρος της ν δινει μονο ξενο, μ ειπε ότι τ μωρα μ τ θηλασμο ταλαιπωρουνατι γιατι ξυπνουν συνεχεια:D:D κ δεν ξεραινονται στον υπνο:D:D,

τ σχολια δικα σας.....................

Διαφημίσεις

μια φιλη μ η οποια δε θηλασε από επιλογή της αλλα κρυβομενη πισω από την προφαση ότι δ ειχε κ καλα γαλα κ της ειπε ο γιατρος της ν δινει μονο ξενο, μ ειπε ότι τ μωρα μ τ θηλασμο ταλαιπωρουνατι γιατι ξυπνουν συνεχεια:D:D κ δεν ξεραινονται στον υπνο:D:D,

τ σχολια δικα σας.....................

Μηπως εδω ταιριαζει απολυτα παροιμια απο το μυθο του Αισωπου , που λεγατε πριν;

Ξερετε, αυτη με την αλεπου....

Μηπως εδω ταιριαζει απολυτα παροιμια απο το μυθο του Αισωπου , που λεγατε πριν;

Ξερετε, αυτη με την αλεπου....

να τέτοια σχόλια, όπως και το ότι με το θηλασμό γίνονται εξυπνότερα τα μωρά είναι κατά τη γνώμη μου λίγο άστοχα και ενοχλούν.

Ο θηλασμός είναι βέβαια ο φυσιολογικότερος τρόπος να τραφεί ένα μωρό, κι αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί πολλές μαμάδες που θηλάζουν το κάνουν θέμα :confused:

Επίσης όταν κάποια μαμά λέει δεν έχω γάλα ή μου κόπηκε, να ξέρετε ότι δεν είναι πάντα επειδή θέλει να δικαιολογηθεί, αλλά όντως επειδή αυτό πιστεύει κι εκείνη.

Όπως επίσης Χαρούλα - με κάθε καλή διάθεση- δε μου κολλάει και πολύ το ρήμα "θηλάζω" με το επίρρημα "φανατικά" όπως ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμα σου. Είναι σαν να λέμε "εγώ ταϊζω φανατικά το μωρό μου", λες και είναι τίποτα το αξιοσημείωτο.

Καλημέρα κορίτσια και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

iouliana ναι με το ρολόι έπαθα εμμονή.. Ίσως επειδή ήθελα να έχω μια σταθερά για να νιώθω ασφάλεια ότι πάνε όλα καλά... Όντως όμως βλέπω πως όσο λιγότερο υπολογίζω τρίωρα κλπ τόσο πιο ήρεμη είμαι... Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι ποτέ δεν πρόκειται να ξέρω αν τελικά χόρτασε.... χθες έλεγα στον άντρα μου ότι θα θελα να χα μια μεζούρα με ml στο στήθος για να ξέρω τι έφαγε.... Τι εννοείς όμως να μη συνδέω το θηλασμό και γενικά το φαγητό με τον ύπνο?

χαρουλα# το διαπίστωσα ότι είναι δύσκολο. Θέλω να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε! Σήμερα μετά από 2 μέρες πειραματισμών (χάμστερ κατάντησε το μωρό μου...) θηλάζουμε από το πρωί ανά περίπου 1 με μιάμιση ώρα. Συμπλήρωμα έχω αποφασίσει να της δώσω μόνο το βράδυ και αυτό μάλλον 1 φορά... Έστω κι έτσι νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς βλέπω, νομίζω δηλ ότι έχω πλέον αρκετό γάλα.... τρέχει πολλές φορές το στήθος μου και έχει βαρύνει πολύ... Αυτό που λες επίσης ότι αγωνίζονται τα καημένα για να φάνε γιατί είναι πολύ κουραστικό όντως το παρατηρώ... η δικιά μου πάντως αν την πάρει ο ύπνος δεν ξυπνάει για να συνεχίσει ό,τι και να της κάνω, τι γαργαλητά, τι τη σηκώνω ψηλά, τι της τσιμπάω τη μυτούλα τ΄ποτα...Θέλω να πιστεύω ότι επειδή είναι ακόμη πολύ μωράκι αντιδρά έτσι. Όσο μεγαλώνει θα έχει δύναμη περισσότερη..ε????

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Moody Να σας ζήσει!

είστε σε καλό δρόμο! Τα πολύ δύσκολα νομίζω είναι το πρώτο δίμηνο. Μετά όλα στρώνουν. Τον πρώτο καιρό το μωρό θα είναι συνέχεια στο στήθος κι εσύ θα έχεις την απορία πόσο έφαγε, αν χόρτασε κλπ. Εχε λίγο το νου σου στις πάνες που λερώνει και όλα θα πάνε καλά. Θα τη ζυγίσει ο παιδίατρος στην επόμενη επίσκεψη κι εκεί θα καταλάβεις ότι όντως το μωρό τρώει ;)

Όλα καλά θα πάνε. Μετά από καιρό θα δεις ότι ο θηλασμός είναι μεγάλη ευκολία. Τραβάς τα πάνδεινα στην αρχή αλλά μετα αποζημιώνεσαι. Καλη συνέχεια

Διαφημίσεις

Κάνω αποκλειστικές αντλήσεις εδώ και 4 μήνες- με όλα τα παρελκόμενα- εργάζομαι από όταν το μωρό έκλεισε τους 2 μήνες, και είναι το τρίτο μου παιδί.

Να πω διεύθυνση να μου στείλετε το βραβείο ή θα με βρείτε μόνες σας??

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Αγσπημενη ,με ακομα καλυτερη διαθεση , sorry , αλλα απο τα παραπανω συμπεραινει κανεις οτι μαλλον ΕΣΥ πιστευεις οτι κανεις κατι το αξιοσημειωτο -το οποιο μπορει και να ειναι -δε θα το κρινω εγω αυτο!

Επισης , το <θηλαζω φανατικα >,δεν ηταν δικο μου αλλα της emma.c : `και με την ευκαιρια , μπορει καποια απο τις φανατικα θηλαζουσες , να μου πει......`.Εγω απαντησα ,χρησιμοποιωντας τις λεξεις της ερωτησης.

Οσο για το αν γινονται εξυπνοτερα τα παιδια ,ναι ισχυει πως να το κανουμε τωρα;να αλλαξουμε τα δεδομενα;;

Ενοχλει το σχολιο μου και δεν ενοχλει οταν καποια υποστηριζει οτι τα μωρα ταλαιπωρουνται απο το θηλασμο;;;;Τιγκα στην παραπληροφορηση!

Ναι πολλες μαμαδες που θηλαζουν το κανουν θεμα.

Εδω το κανουν θεμα αυτες που δε θηλαζουν και προσπαθουν μαλιστα να αποδειξουν οτι ειναι καλυτερα να μη θηλαζεις!

Και αν ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο , γιατι να μην το κανουν ολες οσες μπορουν(μη μου πειτε παλι για ειδικες περιπτωσεις-ειπαμε αυτες εξαιρουνται);

Moody , η δικια μου ειναι 11 μηνων και κοιμαται ΜΟΝΟ πιπιλιζοντας τη θηλη!Γιατι ,δεν πηγαινε καν το μυαλο μου οτι θα συνηθιζε ετσι και δεν φροντισα να τραβαω εγκαιρα τη θηλη απο το στομα της πριν κοιμηθει τελειως, ωστε να μη συνδεσει τον υπνο με το πιπιλισμα!

Τα παντα για τα μωρα ειναι ΣΥΝΗΘΕΙΑ!

Οπως μαθουν.Μετα δυσκολα ξεμαθαινουν.

Οσο μεγαλωνει , θα παθεις πλακα , απο τη δυναμη της!

Τα μωρα του μητρικου ,συν τοις αλλοις (σορυ ζητω απο αυτους που ενοχλουνται) ειναι εκ των πραγματων και πιο δυνατα!

Θα ρουφαει και σε δεκα λεπτακια θα χορταινει, μην ανησυχεις!

Αχ , δε το πιστευω οτι τα λεω αυτα!

Οταν τα ζουσα ,μου φαινοταν οτι για παντα θα ηταν ετσι...

Γιατι κακα τα ψεμματα, αυτη η περιοδος ειναι η πιο αχαρη σε εισαγωγικα,γιατι δεν ξερεις τι σου γινεται με τον υπνο, το φαγητο, τη λοχεια-ολα μαζι!

Τα καλυτερα ερχονται μανουλα!

Επίσης όταν κάποια μαμά λέει δεν έχω γάλα ή μου κόπηκε, να ξέρετε ότι δεν είναι πάντα επειδή θέλει να δικαιολογηθεί, αλλά όντως επειδή αυτό πιστεύει κι εκείνη.

Ξέρεις, δεν είναι μόνο ότι μπορεί να το πιστεύει, αλλά παίζει και να είναι αλήθεια κιόλας. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποια απ' αυτές που ισχυρίζονται ότι ΟΛΕΣ οι γυναίκες έχουν γάλα, γιατί μετά από 4 μήνες εξαντλητικών αντλήσεων δεν κατάφερα να βγάλω ποτέ πάνω από 80 ml και από τα δυο στήθη μαζί; Και παρόλες τις αντλήσεις νυχθημερόν, το γάλα μου δεν αυξήθηκε. Γιατί το μωρό μου τις πρώτες μέρες δεν έβρεχε ΚΑΘΟΛΟΥ πάνες; Δλδ το φαντάστηκα ότι δεν είχα γάλα; Αφού μπήκαμε νοσοκομείο 2 μέρες αφού βγήκαμε από την κλινική με αφυδάτωση! Λάθος χειρισμοί θα πουν μερικές και μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά ενώ το μωρό είχε υπογλυκαιμία και επέμεναν από την κλινική να δώσω συμπλήρωμα, εγώ έκανα του κεφαλιού μου, πορωμένη από όσα είχα διαβάζει για τον αποκλειστικό θηλασμό κι άφησα το μωρό να υποσιτιστεί 2 ολόκληρες μέρες!!! ΓΙ ΑΥΤΌ είχα τύψεις και όχι επειδή δεν θήλασα αποκλειστικά. Είχα τύψεις που παρασύρθηκα από όσα είχα διαβάσει για τον αποκλειστικό θηλασμό κι έκλεισα τα μάτια και τ αυτιά όταν μου χτυπούσανε τα καμπανάκια να του δώσω συμπλήρωμα. Εκ των υστέρων όμως αισθάνομαι περήφανη που κατάφερα και θήλασα έστω και 4 μήνες με τα χίλια ζόρια, γιατί θα μπορούσα από την αρχή να πω "αφού δίνω που δίνω συμπλήρωμα, ε ας κόψω τελείως και το θηλασμό".

Ξέρεις, δεν είναι μόνο ότι μπορεί να το πιστεύει, αλλά παίζει και να είναι αλήθεια κιόλας. .

ναι όντως έχεις δίκιο συμβαίνει και αυτό κάποιες φορές

Χαρούλα μου μάλλον δεν κατάλαβες το χιούμορ μου στο μήνυμα μου (για το βραβείο), δε πειράζει όμως.

επίσης να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλες μανούλες που θηλάζουν και δεν το διατυμπανίζουν με κάθε αφορμή, ακριβως επειδή ειναι φυσιολογικότατο να συμβαίνει. Το οτι καποια δεν το λεει συνεχεια δε σημαινει οτι δεν το κάνει.

Newbie νομιζω η ποσότητα του γάλακτος ή η ροή καλύτερα του γάλακτος διαφοροποιειται απο μαμα σε μαμα. Φανταζομαι γι αυτο παλιά υπήρχαν οι τροφοί που λεμε

Τι εννοείς όμως να μη συνδέω το θηλασμό και γενικά το φαγητό με τον ύπνο?

moody δεν καταλαβα τ μ ρωτας? μπορεις ν μ τ διευκρινισεις?:oops:

χαρουλα# το διαπίστωσα ότι είναι δύσκολο. Θέλω να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε! Σήμερα μετά από 2 μέρες πειραματισμών (χάμστερ κατάντησε το μωρό μου...) θηλάζουμε από το πρωί ανά περίπου 1 με μιάμιση ώρα. Συμπλήρωμα έχω αποφασίσει να της δώσω μόνο το βράδυ και αυτό μάλλον 1 φορά... Έστω κι έτσι νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς βλέπω, νομίζω δηλ ότι έχω πλέον αρκετό γάλα.... τρέχει πολλές φορές το στήθος μου και έχει βαρύνει πολύ... Αυτό που λες επίσης ότι αγωνίζονται τα καημένα για να φάνε γιατί είναι πολύ κουραστικό όντως το παρατηρώ... η δικιά μου πάντως αν την πάρει ο ύπνος δεν ξυπνάει για να συνεχίσει ό,τι και να της κάνω, τι γαργαλητά, τι τη σηκώνω ψηλά, τι της τσιμπάω τη μυτούλα τ΄ποτα...Θέλω να πιστεύω ότι επειδή είναι ακόμη πολύ μωράκι αντιδρά έτσι. Όσο μεγαλώνει θα έχει δύναμη περισσότερη..ε????[/Q

ν θ θηλαζει πολύ γρηγορα, εμενα καθεται 10-15 λεπτα τ πολύ,

κ επισης να δεις ότι σε κουραζει τ τοσο συχνα κατεβαζε σιγα σιγα τ μπουκαλια , εγω αυτό εκανα, βαζε μικρους στοχους κ θ τ κατεφερεις πολυ πολύ συντομα

ακομη ν ξερεις ότι τ βραδυ τ γαλα είναι παντα περισσοτερο, θ δεις δηλαδή ότι ο βραδυνος θηλασμος θ την κραταει παραπανω, εγω στην αρχη της εδινα μπουκαλι στις 12, τη θηλαζα στις 4 κ μετα στις 8 μπουκαλι αλλα σιγα σιγα ( μη φανταστείς μετα από 3 μερες ) ειδα ότι τ στηθος γεμιζε πολύ κεινη την ωρα κ της εδινα στηθος κ στις 8 τ πρωι , οποτε εχω κρατησει πλεον μονο ένα μπουκαλι στις 11 τ βραδυ

κ τελςο ν πω ότι εγω δ την πιεσα ποτε ν φαει , οκ προσπαθουσα λιγο αλλα νομιζω αν ένα μωρο κοιμαται βαρια δ ξυπναει μ τιποτα, ξυπνουσε όμως παντα στις 3-4 ωρες, δεν ηταν ληθαργικη γ ν ανησυχήσω

Διαφημίσεις

moody αυτό που λεει η Ιουλιάνα για τους μικρούς στόχους! όταν ξεκινησα, έλεγα ότι θα το κάνω για 1 βδομάδα. Η 1 βδομαδα έγιναν 2 και οι 2, μήνας. Πλέον κλείσαμε τους 4 μήνες και συνεχίζουμε και αν κρινω από την τράπεζα που έχω θα κλείσουμε και το 6μηνο μάλλον. Βέβαια το δικό μου παιδί δε θα γίνει τόσο ξύπνιο και δυνατό επειδή πίνει το γάλα μου από μπουκάλι αλλά τι να κάνουμε δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή :rolleyes:

Newbie νομιζω η ποσότητα του γάλακτος ή η ροή καλύτερα του γάλακτος διαφοροποιειται απο μαμα σε μαμα. Φανταζομαι γι αυτο παλιά υπήρχαν οι τροφοί που λεμε

αυτό ισχυει, δ τ συζητω, εγω παντως αρχικα δ ειχα πολύ γαλα, αργησε ν κατεβει αλλα τ παλεψα, κ δ είναι ότι μ παραπληροφορησαν,

σιγουρα η ροη διαφερει από γυναικα σ γυναικα,

ασχετο tsitsiko, εγω φοβάμαι τ θήλαστρα....δοκιμασα μ ένα παλιο ηλεκτρονικο της nuk κ εβγαλα αιμα μαζι μ γαλα κ από τοτε τρεμωωωωωωωωωωωω

moody αυτό που λεει η Ιουλιάνα για τους μικρούς στόχους! όταν ξεκινησα, έλεγα ότι θα το κάνω για 1 βδομάδα. Η 1 βδομαδα έγιναν 2 και οι 2, μήνας. Πλέον κλείσαμε τους 4 μήνες και συνεχίζουμε και αν κρινω από την τράπεζα που έχω θα κλείσουμε και το 6μηνο μάλλον. Βέβαια το δικό μου παιδί δε θα γίνει τόσο ξύπνιο και δυνατό επειδή πίνει το γάλα μου από μπουκάλι αλλά τι να κάνουμε δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή :rolleyes:

Για να σε παρηγορησω , θα σου πω οτι το δικο μου μωρακι δεν πινει με μπιμπερο και δεν παιρνει πιπιλα...

Οπότε ,ναι, μαλλον δεν τα εχουμε ολα σ αυτη τη ζωη......:cry:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ασχετο tsitsiko, εγω φοβάμαι τ θήλαστρα....δοκιμασα μ ένα παλιο ηλεκτρονικο της nuk κ εβγαλα αιμα μαζι μ γαλα κ από τοτε τρεμωωωωωωωωωωωω

κοίτα, στο πρώτο μου παιδί, χρησιμοποίησα ενα τέτοιο και εβγαζα κι εγώ αίμα.

Στο δεύτερο, αγόρασα το σουινγκ., που ειναι πάρα πολύ καλό.

Τώρα στο 3ο χρησιμοποίησα 2 μηνες σουινγκ (εκανα και τράπεζα) και τους τελευταίους 2 μήνες νοίκιασα το symphony που είναι διπλής άντλησης και τελειώνω σε 5 λεπτά. Και τα 2 της μεντέλα είναι πολύ άνετα.

Το σύμφονυ με βόλεψε πολύ και στη δουλειά, γιατί επέστρεψα στο 2ο μήνα, κάνω κι εκεί αντλήσεις και με αυτό μαζέυω όσο γάλα χρειάζομαι πολύ γρήγορα.

Γενικά το θήλαστρο το έχω κουβαλήσει όπου φαντάζεσαι ;)

αλλά...όσο μπορείς και αν δεν υπάρχει λόγος μην μπλέκεις με θήλαστρο. Αφού δεν έχεις ανατομικό θέμα (όπως εγώ) και το παιδί θηλάζει ξέχνα το θήλαστρο. Δεν υπάρχει λόγος να ταάιπωρείσαι

αλλά...όσο μπορείς και αν δεν υπάρχει λόγος μην μπλέκεις με θήλαστρο. Αφού δεν έχεις ανατομικό θέμα (όπως εγώ) και το παιδί θηλάζει ξέχνα το θήλαστρο. Δεν υπάρχει λόγος να ταάιπωρείσαι

δεν θ δουλεψω μεχρι οκτωβρη οποτε δ μπλεκω μ θήλαστρα, καλο κουραγιο παντως

Καλησπέρα!!!! Ναι σήμερα ήταν μια καλή μέρα!! Δεν πηραμε καθόλου ξένο έως και τώρα και μάλιστα η μπέμπα χτύπησε και τρίωρο ύπνο ενδιάμεσα!!!! Μόνο με θηλασμό!!!! Αγχώθηκα λίγο που δεν ξύπναγε πιο συχνά αλλά φρόντισε να μας "εκδικηθεί" το απόγευμα το χελωνάκι μου!!!! Ελπίζω να κατακτάμε την κορυφή σιγά σιγά.... Τουλάχιστον ως προς το κόψιμο του συμπληρώματος!!!!

Το μόνο κακό είναι ότι η μικρή έμαθε και κοιμάται μόνο αν πιπιλήσει το στήθος... Καμιά ιδέα για να το κόψουμε τώρα που ακόμη είναι νωρίς!;;;;

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Μπραβο σας moody μου!

Ακομα εχεις πολυ δρομο για την κορυφη ,αλλα η αρχη ειναι το ημισυ του παντος!Θα δεις ομως , ποσο ευχαριστος θα ειναι αυτος ο δρομος!Ποσο τελεια θα γινει η ολη διαδικασια ,που στο τελος εσυ θα εισαι αυτη που δε θα θελει να αποθηλασει κ οχι το μωρο!!

Λοιπον , για την αποσυνδεση του υπνου απο το θηλασμο, θα επισκεφθεις την ενοτητα του υπνου , οπου υπαρχει σχετικο τοπικ.

Δεν σου απαντω εδω γιατι θα ειμαστε εκτος θεματος(αρκετες καρτες εφαγα αυτο το διαστημα-χεχεχε:P)!!

Υπαχουν κοπελες ,οπως η deena για παραδειγμα , που ειναι αριστα ενημερωμενες για το θεμα και θα σε βοηθησουν πολυ!

Οσο για το αν γινονται εξυπνοτερα τα παιδια ,ναι ισχυει πως να το κανουμε τωρα;να αλλαξουμε τα δεδομενα;;

Αυτο δεν ισχυει με τιποτα. Ειπαμε να μην υποτιμουμε τα οφελη του θηλασμου, αλλα να μην τον υπερτιμουμε κιολας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...