Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

Hello!Σίγουρα οι μανούλες που θέλουν να θηλάσουν και δεν τα καταφέρνουν δεν θα πρέπει να νιώθουν τύψεις.Άλλωστε όλες οι μανούλες θέλουν το καλύτερο για τα νινάκια τους:-)!Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τι μπορεί να έχει το συγκεκριμένο αγοράκι που αναφέρεις και θεωρείς ότι δεν θα έπρεπε να συνεχίζει να το θηλάζει η μαμά του:?::rolleyes:.Γιατί να μην συνεχίσει τον θηλασμό του;Εγώ γνωρίζω πολλές περιπτώσεις αγοριών που μια χαρά άντρες γίνανε ενώ η μανούλες τους τους θήλαζαν μέχρι τα 4 τους;)!

Ποτέ δεν είπα ότι δεν θα γίνει άντρας το συγκιεκριμένο αγοράκι, ούτε έκρινα τις μαμάδες γενικώς αλλά έφερα ένα παράδειγμα συγκεκριμένο που γνωρίζω και με βάση διάγνωση παιδοψυχολόγου το συγκεκριμένο δεν του έκανε καλό. Ίσως να φταίει και ο τρόπος που το κάνει η μητέρα του. Τώρα ο καθένας αποφασίζει το καλύτερο σύμφωνα με αυτό που νομίζει.

Αλλά νομίζω ότι έχω και εγώ δικαίωμα να αναφέρω μια περίπτωση που γνωρίζω χωρίς να δέχομαι επίθεση και χαρακτηρισμούς όπως μια κοπέλα πιο πάνω που ναφέρθηκε σε "ασχετοσύνη και θράσος κλπ" . Λυπάμαι αν κάποιος προσωάλλεται αλλά δεν είμαστε εδώ για να μαλλώνουμε αλλά πολλές φορές για να ανταλάσουμε και αντίθετες απόψεις. :wink:

don't worry be happy :lol:

Διαφημίσεις

Έγκυος ακόμα πήγαινα σε μαθήματα θηλασμού που διοργάνωνε το μαιευτήριο. Πήρα ενημερώτικό έντυπο, αγόρασα σουτιέν θηλασμού, μπλούζες και πυτζάμες με φερμουάρ μπροστά και ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω. Διάβαζα και το φόρουμ..

Έρχεται το μωράκι και από την πρώτη μέρα με πόνους από την καισαρική κάθισα να την θηλάσω. Βάρος 3200. Έκανε καλές θηλαστικές κινήσεις, όλες οι μαίες το επιβεβαιώσαν αυτό, και την έβαζα στο στήθος κάθε φορά που έβλεπα ότι "έψαχνε". Μου έλεγαν όταν την ζυγίζανε "έχει χάσει βάρος αλλά αυτό είναι φυσιολογικό". Συνέχιζα κι εγώ και από τη 3η μέρα το παιδί κάνει ίκτερο. Να κοιμάται συνέχεια, "ξύπνα την" να μου λένε, να την ξυπνάω και με το που την έβαζα στο στήθος το μωρό να αποκοιμιέται. 4η μέρα δεν ξύπναγε, 6 ώρες περάσανε, να προσπαθούν 2 βάρδιες από μαίες να την ξυπνήσουν με τρόπο που εγώ δεν θα επιχειρούσα ποτέ μόνη μου, τίποτα η μικρούλα. Θήλαζε 10 λεπτά κάθε 3 ώρες με το ζόρι και μετά ύπνο. "Χορταίνει" έλεγα εγώ "έτσι μας είπαν στα μαθήματα. Αν κοιμάται το παιδί και δεν κλαίει είναι χορτάτο". Σε 4 μέρες ο γυναικολόγος υπογράφει το εξιτήριο και πηγαίνω για να μου υπογράψει ο παιδίατρος το βιβλιάριο υγείας και να μου δώσει το εξιτήριο του παιδιού. "Άααα...Συγγνώμη δεν μπορείτε να φύγετε. Το παιδί έχει ίκτερο 16 (τα βάζουν στη λάμπα από 18 και πάνω) και έχει χάσει πολύ βάρος. Δεν το ταϊζετε;;;; Είναι στα όρια της αφυδάτωσης!" Βάρος 2900 γρ.

Ένιωσα ένα μπούκωμα να μου ανεβαίνει στο λαιμό, σκέφτηκα ότι το παιδί πεινούσε κι εγώ δεν το τάιζα, ότι αφυδατώθηκε εντελώς και ότι τις πρώτες μέρες της ζωής του τις πέρασε παρατημένο χωρίς φαγητό. Εξακολουθούσε να μην ξυπνάει οπότε έδωσα ξένο που τουλάχιστον μπορεί να το πιει κοιμισμένο (ούτε λόγος να θηλάσει κοιμισμένη). Ακόμα και το ξένο με το ζόρι το έπινε με τον ίκτερο. Παράλληλα κάθε φορά που έπιανε το στήθος με δάγκωνε με αποτέλεσμα να έχω μελανίες και αιματώματα στις θηλές.

Την άλλη μέρα βγήκαμε με βάρος 3000 γρ. Η μικρή ακόμα με ίκτερο 11 ο οποίος όμως ανέβηκε τις επόμενες μέρες. Κιτρίνησε μέχρι τους αστραγάλους. Θα προσπαθήσω έλεγα. Όλη μέρα μα όλη μέρα στο στήθος είτε πιπίλαγε είτε θήλαζε εγώ εκεί. 3 πάνες με το ζόρι την ημέρα έβρεχε και 1 πάνα με κακά. Σε 2 μέρες την ζυγίσαμε. 2900 γρ. πάλι. Τότε αποφασίσαμε με σύσταση του παιδίατρου να δώσουμε συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό. Θήλαζα 20' από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα το οποίο έπινε όλο. Κράτησα 2 μήνες με πόνο στις θηλές που ούτε νερό δεν άντεχα. Μετά άρχισε να καταλαβαίνει και απλά πιπίλαγε μέχρι να έρθει το μπιμπερό. Να σημειώσω ότι η μικτή διατροφή δεν είναι ο εύκολος δρόμος καθώς ανά τρίωρο θήλαζα για 40', μετά έτρεχα για το μπιμπερό, να αποστειρώνω κτλ. Για να παίρνει βάρος έπρεπε να πίνει γύρω στα 700 γρ. γάλα. Η μικρή έπινε 350 γρ. ξένο και έπαιρνε 45 γρ. την ημέρα άρα έπινε και από μένα.

Αν νιώθω τύψεις; Όχι. Θεωρώ ότι έκανα ό,τι μπορούσα και ευχαριστώ το Θεό που υπάρχουν λύσεις σ'αυτές τις περιπτώσεις (σκόνη) και δεν λιμοκτόνησε το παιδάκι μου. Δεν έχουν αντισώματα, ΟΚ αλλά θεωρώ ότι το παιδί μου είναι γερό. Μπορεί να αρρωστήσει περισσότερες φορές αργότερα, μπορεί και όχι. Είναι πάντως πολύ αγχωτικό να βλέπεις το παιδί να χάνει 50 γρ. την ημέρα ενώ είναι όλη μέρα στο στήθος, δεν άντεχα να επιμείνω άλλο...

Γιατί να νιώθεις τύψεις;Σε βοήθησε κανείς και δεν δέχτηκες τη βοήθεια για να θηλάσεις;Έκανες την προσπάθεια σου και το καλύτερο που μπορούσες για το μωράκι σου!Κι εμένα είχε ίκτερο αλλά είχα βοήθεια και τα καταφέραμε:-)!Δεν ξέρω αν θα κατάφερνα τίποτα μόνη μου:?.

Ποτέ δεν είπα ότι δεν θα γίνει άντρας το συγκιεκριμένο αγοράκι, ούτε έκρινα τις μαμάδες γενικώς αλλά έφερα ένα παράδειγμα συγκεκριμένο που γνωρίζω και με βάση διάγνωση παιδοψυχολόγου το συγκεκριμένο δεν του έκανε καλό. Ίσως να φταίει και ο τρόπος που το κάνει η μητέρα του. Τώρα ο καθένας αποφασίζει το καλύτερο σύμφωνα με αυτό που νομίζει.

Αλλά νομίζω ότι έχω και εγώ δικαίωμα να αναφέρω μια περίπτωση που γνωρίζω χωρίς να δέχομαι επίθεση και χαρακτηρισμούς όπως μια κοπέλα πιο πάνω που ναφέρθηκε σε "ασχετοσύνη και θράσος κλπ" . Λυπάμαι αν κάποιος προσωάλλεται αλλά δεν είμαστε εδώ για να μαλλώνουμε αλλά πολλές φορές για να ανταλάσουμε και αντίθετες απόψεις. :wink:

Κοίτα ,όπως μου είπε ο γυναικολόγος μου οι παιδοψυχολόγοι λένε πως ειδικά για το αγόρι καλό είναι ο θηλασμός να σταματάει στο χρόνο:rolleyes:.Τώρα όσον αφορά το παιδάκι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι κακό μπορει να κάνει η μητέρα του :rolleyes:.Τέλος πάντων ,δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε όμως η αλήθεια είναι πως το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο το έχουμε κάνει θέμα:?.Γιατί όλα τα ζωάκια θηλάζουν τα μωρά τους και θεωρείται όμορφο και φυσικό για όσο το κάνουν και δεν ισχύει το ίδιο και για τα δικά μας μωρά;Και δεν το λέω για σένα ,το λέω γενικά.Υπάρχουν μαμάδες που συνέχονταν να θηλάσουν το μωρό τους:confused:...

Δεν μ'ενοχλεί να βλέπω νήπια να θηλάζουν αν και η εικόνα με ξενίζει ίσως γιατί δεν το συναντώ συχνά και έχω συνδυάσει τον θηλασμό με μωρά και όχι με παιδάκια. Πιστεύω ότι η κάθε μητέρα προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για το παιδί της και εφόσον θεωρεί ότι αυτό είναι το καλύτερο αυτό πράττει.

Αυτό που μ'ενοχλεί είναι να φτάνουμε σε τέτοιο σημείο πόρωσης με τον θηλασμό και να χάνουμε την ουσία που είναι το παιδί. Φτάνουμε στο σημείο να ακυρώνουμε ιατρικές γνώμες γιατί όλοι έχουν συνωμοτήσει εναντίον μας, να μην θηλάσουμε. Και δεν λέω για παιδίατρους που καταφεύγουν στην λύση "ξένο" αν το παιδί δεν πάρει 50 γρ. την ημέρα ή που υποβιβάζουν την προσπάθεια μιας θηλάζουσας ενώ το παιδί παίρνει βάρος και είναι υγειές.

Ακόμα θυμάμαι περίπτωση κοπέλας εδώ στο φόρουμ που το παιδί της μέσα στον μήνα όχι μόνο δεν επανέκτησε το βάρος του αλλά έχασε και 600 γρ. Ο παιδίατρος της είπε να δώσει αμέσως συμπλήρωμα στο παιδί για ν'αρχίσει να παιίρνει βάρος. Αυτό έκανε και η κοπέλα με μεγάλη στεναχώρια βέβαια. Ε λοιπόν βρέθηκε άλλη κοπέλα που η μόνη γνώση επί του θέματος ήταν η εμπειρία της με το θηλασμό στο δικό της παιδί που της είπε ότι μια χαρά είναι οι πάνες που βρέχει το παιδί και ο παιδίατρος επέλεξε την εύκολη λύση και την έσπρωξε στο ξένο, ο εγκληματίας που δεν θέλησε να ασχοληθεί μαζί της! Εκεί μπαίνει το ΕΛΕΟΣ! Έλεος στο παιδί που έχασε το 1/5 του βάρους του στην πιο ευαίσθητη ηλικία, στην ηλικία που η πρόσληψη βάρους είναι δείκτης υγείας!

Ευτυχώς παρενέβη η Αγλαϊα και είπε στην κοπέλα να δώσει συμπλήρωμα όχι μόνο τώρα αλλά για καιρό ακόμα...

με βάση διάγνωση παιδοψυχολόγου το συγκεκριμένο δεν του έκανε καλό.

Το ότι είπε κάτι κάποιος παιδοψυχολόγος δεν σημαίνει τίποτα. Δυστυχώς η ψυχολογία μόνο κατά ένα μικρό μέρος είναι τεκμηριωμένη και διδάσκονται πολλές αυθαίρετες θεωρίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση υπάρχει και έχει δημοσιευτεί. Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα, μπορείς να τα βρεις στη βιβλιογραφία του άρθρου που έβαλα παραπάνω. Αρκεί να δεις τον αριθμό παραπομπής.

Η προτροπή για μέτρο που έγραψες, υπονοεί ότι οι μητέρες που θηλάζουν πάνω από αυτό που εσύ νομίζεις εντάξει, δεν έχουν μέτρο, κάτι που δεν ισχύει.

Η λέξη "έλεος" που έγραψες, επίσης δείχνει ότι έχεις αγανακτήσει που κάποιες μητέρες κάνουν απλώς το φυσιολογικό.

Διαφημίσεις

Κοίτα ,όπως μου είπε ο γυναικολόγος μου οι παιδοψυχολόγοι λένε πως ειδικά για το αγόρι καλό είναι ο θηλασμός να σταματάει στο χρόνο:rolleyes:.

Ποτέ δεν έχει τεκμηριωθεί κάτι τέτοιο. Πρόκειται απλώς περί αυθαιρεσίας που αναπαράγεται εύκολα σε μια κοινωνία που ο θηλασμός δεν είναι το σύνηθες.

Αντίθετα έχει τεκμηριωθεί ότι ο αποθηλασμός πριν τα δύο χρόνια, ενέχει κινδύνους για την υγεία του παιδιού.

Ο Κολοκοτρώνης θήλασε 5 χρόνια και ο Μακρυγιάννης το αναφέρει στα απομνημονεύματά του επιβραβεύοντας τη μητέρα του.

• 3 εβδομάδες μετά...

θηλαζω 2 χρονια σχεδον οποτε δεν εχω πλεον τυψεις για το αν θα αποθηλασω

αν και δεν το βλεπω συντομα πριν απο 6-7 μηνες η μικρη θηλαζει ακομα και τωρα που δουλευω 5-6 φορες την μερα αλλα ουτε και με νοιαζει να αποθηλασω συντομα δεν βρισκω καποιον λογο

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο μικρος μου ειναι 20 μηνων και τον θηλαζω με μεγαλη χαρα...δεν αισθανομαι ουτε βλεπω οτι κανω καποιο κακο στην ψυχολογια του...αντιθετως βλεπω με μεγαλη χαρα να ανεξαρτητοποιειται μερα με την μερα και να μην ζηταει στηθος οταν ειμαστε σε εξωτερικο χωρο αφου πλεον τα ενδιαφεροντα του εμπλουτιζονται...αλλα και να ζητουσε δεν υπαρχει κανενα προβλημα...αυτο που δεν καταλαβαινεις τρελαμενη ειναι οτι το μωρο δεν θηλαζει μονο γαλα απο το στηθος της μητερας...αλλα και πολλη πολλη αγαπη...

εχουμε καταντησει να θεωρουμε τα φυσικα και αυτονοητα υπερβολικα...κριμα...

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Έγκυος ακόμα πήγαινα σε μαθήματα θηλασμού που διοργάνωνε το μαιευτήριο. Πήρα ενημερώτικό έντυπο, αγόρασα σουτιέν θηλασμού, μπλούζες και πυτζάμες με φερμουάρ μπροστά και ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω. Διάβαζα και το φόρουμ..

Έρχεται το μωράκι και από την πρώτη μέρα με πόνους από την καισαρική κάθισα να την θηλάσω. Βάρος 3200. Έκανε καλές θηλαστικές κινήσεις, όλες οι μαίες το επιβεβαιώσαν αυτό, και την έβαζα στο στήθος κάθε φορά που έβλεπα ότι "έψαχνε". Μου έλεγαν όταν την ζυγίζανε "έχει χάσει βάρος αλλά αυτό είναι φυσιολογικό". Συνέχιζα κι εγώ και από τη 3η μέρα το παιδί κάνει ίκτερο. Να κοιμάται συνέχεια, "ξύπνα την" να μου λένε, να την ξυπνάω και με το που την έβαζα στο στήθος το μωρό να αποκοιμιέται. 4η μέρα δεν ξύπναγε, 6 ώρες περάσανε, να προσπαθούν 2 βάρδιες από μαίες να την ξυπνήσουν με τρόπο που εγώ δεν θα επιχειρούσα ποτέ μόνη μου, τίποτα η μικρούλα. Θήλαζε 10 λεπτά κάθε 3 ώρες με το ζόρι και μετά ύπνο. "Χορταίνει" έλεγα εγώ "έτσι μας είπαν στα μαθήματα. Αν κοιμάται το παιδί και δεν κλαίει είναι χορτάτο". Σε 4 μέρες ο γυναικολόγος υπογράφει το εξιτήριο και πηγαίνω για να μου υπογράψει ο παιδίατρος το βιβλιάριο υγείας και να μου δώσει το εξιτήριο του παιδιού. "Άααα...Συγγνώμη δεν μπορείτε να φύγετε. Το παιδί έχει ίκτερο 16 (τα βάζουν στη λάμπα από 18 και πάνω) και έχει χάσει πολύ βάρος. Δεν το ταϊζετε;;;; Είναι στα όρια της αφυδάτωσης!" Βάρος 2900 γρ.

Ένιωσα ένα μπούκωμα να μου ανεβαίνει στο λαιμό, σκέφτηκα ότι το παιδί πεινούσε κι εγώ δεν το τάιζα, ότι αφυδατώθηκε εντελώς και ότι τις πρώτες μέρες της ζωής του τις πέρασε παρατημένο χωρίς φαγητό. Εξακολουθούσε να μην ξυπνάει οπότε έδωσα ξένο που τουλάχιστον μπορεί να το πιει κοιμισμένο (ούτε λόγος να θηλάσει κοιμισμένη). Ακόμα και το ξένο με το ζόρι το έπινε με τον ίκτερο. Παράλληλα κάθε φορά που έπιανε το στήθος με δάγκωνε με αποτέλεσμα να έχω μελανίες και αιματώματα στις θηλές.

Την άλλη μέρα βγήκαμε με βάρος 3000 γρ. Η μικρή ακόμα με ίκτερο 11 ο οποίος όμως ανέβηκε τις επόμενες μέρες. Κιτρίνησε μέχρι τους αστραγάλους. Θα προσπαθήσω έλεγα. Όλη μέρα μα όλη μέρα στο στήθος είτε πιπίλαγε είτε θήλαζε εγώ εκεί. 3 πάνες με το ζόρι την ημέρα έβρεχε και 1 πάνα με κακά. Σε 2 μέρες την ζυγίσαμε. 2900 γρ. πάλι. Τότε αποφασίσαμε με σύσταση του παιδίατρου να δώσουμε συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό. Θήλαζα 20' από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα το οποίο έπινε όλο. Κράτησα 2 μήνες με πόνο στις θηλές που ούτε νερό δεν άντεχα. Μετά άρχισε να καταλαβαίνει και απλά πιπίλαγε μέχρι να έρθει το μπιμπερό. Να σημειώσω ότι η μικτή διατροφή δεν είναι ο εύκολος δρόμος καθώς ανά τρίωρο θήλαζα για 40', μετά έτρεχα για το μπιμπερό, να αποστειρώνω κτλ. Για να παίρνει βάρος έπρεπε να πίνει γύρω στα 700 γρ. γάλα. Η μικρή έπινε 350 γρ. ξένο και έπαιρνε 45 γρ. την ημέρα άρα έπινε και από μένα.

Αν νιώθω τύψεις; Όχι. Θεωρώ ότι έκανα ό,τι μπορούσα και ευχαριστώ το Θεό που υπάρχουν λύσεις σ'αυτές τις περιπτώσεις (σκόνη) και δεν λιμοκτόνησε το παιδάκι μου. Δεν έχουν αντισώματα, ΟΚ αλλά θεωρώ ότι το παιδί μου είναι γερό. Μπορεί να αρρωστήσει περισσότερες φορές αργότερα, μπορεί και όχι. Είναι πάντως πολύ αγχωτικό να βλέπεις το παιδί να χάνει 50 γρ. την ημέρα ενώ είναι όλη μέρα στο στήθος, δεν άντεχα να επιμείνω άλλο...

Κ το δικό μου το μωρακι ακριβώς έτσι... Την Τρίτη μέρα ανέβασε ικτερο αλλα λιγότερο... Το θέμα ήταν ότι κοιμόταν ΌΛΗ μέρα κ πραγματικά ούτε 5 λεπτά δεν θηλαζε την φορα... Εν το μεταξύ να έχει καταιβει το γάλα κ να υποφερω κ να κλαίω γιατί είχε έρθει ο παιδιατρος κ μου είχε πει ότι είχε χάσει πολυ βάρος ( αν θυμάμαι 150 gr σε μια μέρα ) κι έπρεπε να του δώσουμε ξένο!!! Είχα απογοητευτεί αλλα δεν το έβαζα κάτω , χίλια ευχαριστω στη μαια μου που μου είχε πει να την κρατάω αγκαλια κ την ώρα που κοιμάται να της σταζω γάλα στο στοματακι της:-D!!! Κ πραγματικά δύο μέρες έτσι την ταισα κ καταπινε το γαλατακι κ όταν ξυπνουσε θηλαζε αυτο το 5 λεπτο που μπορουσε... Κ δεν έχασε καθόλου τις επόμενες!!! ( γεννήθηκε 2690 κ την πήρα 2450 )

Yugup3.png

Εγώ θήλασα την μικρή μου 7 μήνες με πολύ κόπο γιατί δυστυχώς η παιδίατρος μου έδωσε λάθος κατευθύνσεις με αποτέλεσμα από την αρχή να δίνω συμπλήρωμα. Στην αρχή είχα πάρα πολλές τύψεις για το ότι δεν προσπάθησα να ενημερωθώ εξαρχής σωστά επάνω στο θέμα του θηλασμού ενώ το ήθελα τόσο πολύ και έπεσα στα χέρια της κάθε μαίας και του κάθε παιδιάτρου που δυστυχώς οι περισσότεροι, μόνο βοήθεια δεν δίνουν. Τώρα βέβαια αισθάνομαι πολύ καλά που θήλασα όσο και όπως μπορούσα και αυτό που μου δίνει κουράγιο είναι ότι εγώ όπως και ο άνδρας μου δεν ήπιαμε ούτε μια σταγόνα από την μητέρα μας (νομίζω ότι το μπιμπερό με το γάλα σε σκόνη ήταν της μόδας το '70) και παρ'όλα αυτά είμαστε πολύ γεροί οργανισμοί χωρίς προβλήματα υγείας (προς το παρόν τουλάχιστον). Κάθε μητέρα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί της. Ένα είναι το σίγουρο: με το να γεμίζουμε τον εαυτό μας τύψεις, δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα και δεν βοηθάμε κανέναν.

Διαφημίσεις

ΝΙΩΘΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΘΥΛΑΣΩ ΤΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ,,,ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ 15 ΜΕΡΕΣ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ "ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΘΥΛΑΖΕΙΣ;;;"

Κ το δικό μου το μωρακι ακριβώς έτσι... Την Τρίτη μέρα ανέβασε ικτερο αλλα λιγότερο... Το θέμα ήταν ότι κοιμόταν ΌΛΗ μέρα κ πραγματικά ούτε 5 λεπτά δεν θηλαζε την φορα... Εν το μεταξύ να έχει καταιβει το γάλα κ να υποφερω κ να κλαίω γιατί είχε έρθει ο παιδιατρος κ μου είχε πει ότι είχε χάσει πολυ βάρος ( αν θυμάμαι 150 gr σε μια μέρα ) κι έπρεπε να του δώσουμε ξένο!!! Είχα απογοητευτεί αλλα δεν το έβαζα κάτω , χίλια ευχαριστω στη μαια μου που μου είχε πει να την κρατάω αγκαλια κ την ώρα που κοιμάται να της σταζω γάλα στο στοματακι της:-D!!! Κ πραγματικά δύο μέρες έτσι την ταισα κ καταπινε το γαλατακι κ όταν ξυπνουσε θηλαζε αυτο το 5 λεπτο που μπορουσε... Κ δεν έχασε καθόλου τις επόμενες!!! ( γεννήθηκε 2690 κ την πήρα 2450 )

Το κακό μ' εμένα ήταν ότι δεν ένιωσα ποτέ το στήθος μου πρησμένο ή να πονάει. Βγαίναν οι κοπέλες στους διαδρόμους και ζητούσαν βοήθεια από τις μαίες για το στήθος τους και όταν εγώ τους είπα ότι δεν νιώθω βάρος στο στήθος μου είπαν ότι είναι επειδή το θήλαζα από την αρχή. Αλλά άκουγα να καταπίνει όταν θήλαζε. Με τσιμπούσαν και οι μαίες να δουν για την ροή του γάλακτος (:shock: άλλο κι αυτό ασε να μην το θυμάμαι...)

Η παιδίατρος μου είπε να βάλω θήλαστρο και μόλις το έβαλα, έμπηξα τα κλάματα. Αποφάσισα να βγάλω το γάλα με μαλάξεις για 2 μέρες το οποίο έβαζα σε μπιμπερό (κοινώς αρμεγόμουν) και το έδινα στην μικρή όταν κατάφερνα να την ξυπνήσω. Μετά συνήλθα και συνέχισα να την θηλάζω αλλά όπως είπα και πιο πάνω, κράτησε 2-2.5 μήνες.

ΝΙΩΘΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΘΥΛΑΣΩ ΤΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ,,,ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ 15 ΜΕΡΕΣ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ "ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΘΥΛΑΖΕΙΣ;;;"

ελενη ...μηπως -εαν θελεις φυσικα- μιας και το μωρο ειναι ακομα 3 μηνων να ρωτουσες την Αγλαια εαν μπορεις, ακολουθωντας καποιο προγραμμα, να θηλασεις???

83hKp3.png

Το κακό μ' εμένα ήταν ότι δεν ένιωσα ποτέ το στήθος μου πρησμένο ή να πονάει. Βγαίναν οι κοπέλες στους διαδρόμους και ζητούσαν βοήθεια από τις μαίες για το στήθος τους και όταν εγώ τους είπα ότι δεν νιώθω βάρος στο στήθος μου είπαν ότι είναι επειδή το θήλαζα από την αρχή. Αλλά άκουγα να καταπίνει όταν θήλαζε. Με τσιμπούσαν και οι μαίες να δουν για την ροή του γάλακτος (:shock: άλλο κι αυτό ασε να μην το θυμάμαι...)

Η παιδίατρος μου είπε να βάλω θήλαστρο και μόλις το έβαλα, έμπηξα τα κλάματα. Αποφάσισα να βγάλω το γάλα με μαλάξεις για 2 μέρες το οποίο έβαζα σε μπιμπερό (κοινώς αρμεγόμουν) και το έδινα στην μικρή όταν κατάφερνα να την ξυπνήσω. Μετά συνήλθα και συνέχισα να την θηλάζω αλλά όπως είπα και πιο πάνω, κράτησε 2-2.5 μήνες.

Είμαι σίγουρη ότι έκανες ότι καλύτερο μπορούσες κ γνωριζες!!! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κάθε μάνα θέλει το καλύτερο για το μωρο της!!! Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί κακοί σύμβουλοι στη χώρα που ζούμε κ αυτο πολλές φορές δεν μας βοηθάει να προχωρήσουμε στο θέμα του θηλασμου... Είναι κ οι συγκυρίες που μας οδηγούν στις αποφάσεις μας... Απλά γίαυτο είπα για την 3 μέρα μήπως κάποια μέλλουσα μανούλα το δει κ βρει λύση σε ενδεχόμενη παρόμοια κατάσταση ( κολλητη μου φίλη έτσι ξεκίνησε το ξένο). Το θέμα είναι ότι εγω ως άτομο κυριευομαι ( κακώς ) καθημερινά απο τύψεις κ είχα πεισμωσει με το θηλασμο!!!

Όσο για το θηλαστρο που λες κι εγω 2 φορές το χρησιμοποίησα κ ένιωθα ότι αρμεγομουν ( ασε που έφραξε κι ένας πόρος ) οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα :-)

Yugup3.png

Τώρα για την μικρή πέρασε..αλλά στο 2ο που θα ήθελα πολύ να κάνω θα προσπαθήσω και θα νοικιάσω και νοσοκομειακό θήλαστρο για παν ενδεχόμενο από πριν. Γιατί στον πανικό σου δεν σκέφτεσαι καθαρά και κοιτάς να το λύσεις το πρόβλημα το συντομότερο. Κι ας πάει και χαμένο, τόσα και τόσα λεφτά σκορπάμε σε βλακείες.

Τι θυμήθηκα τώρα...Την ημέρα που η παιδίατρος του μαιευτηρίου μ'έκραξε ότι δεν το ταϊζω (άλλη κι αυτή) και αποφάσισα εφόσον δεν ξύπναγε να της δώσω ξένο (ήταν τότε που είχαν περάσει 6 ώρες) βγαίνω από το δωμάτιο (σημ. Κρατικό Μαιευτήριο τα μωρά μαζί μας) και λέω με δάκρυα και τρεμάμενη φωνή "Σας παρακαλώ...μπορείτε να με βοηθήσετε;...Το μωρό μου δεν ξυπνάει..." Και μπήγω τα κλάματα. Μια που το είπα και μια που σηκώθηκαν και οι 4 μαίες του ορόφου. Οι 2 πιάσαν εμένα και οι άλλες 2 με ρωτούσαν με γουρλωμένα μάτια "που είναι τώρα το μωρό σου;;" Φαντάσου τι πέρασε από το μυαλό τους. Τελικά το τάισε μια μαία κοιμισμένο γιατί εγώ πραγματικά είχα ταραχτεί απίστευτα πολύ.

Διαφημίσεις

προσωπικά δεν έχω καθόλου τύψεις γιατί ακόμα θηλάζω το γιόκα μου, παρόλο που είμαι και έγκυος 5μιση μηνών.

Αλλά μετά απο μεγάλη και επίμονη προσπάθεια (στο μαιευτήριο -δημόσιο κι όλας- αντί να με βόηθήσουν με απέτρεπαν! και απ'ότι διαβάζω εδώ ή μαθαίνω κι απο άλλες μανούλες εκτος forum είναι κατι σύνηθες) και ουσιαστική βοήθεια συμβούλου θηλασμού.

Αν δεν είχα τη σύμβουλο να την παίρνω τηλέφωνο όταν είχα προβλήματα (πετρώματα κυρίως) και την συμπαράσταση του άντρα μου, δεν θα τα είχα καταφέρει.

Μοναδική εμπειρία και για μένα και για το παιδάκι μου -ελπίζω!-

:lol:Κωνσταντίνος 2/2/2010 & Αλκυόνη 3/11/2011

• 3 months later...

Ψήφισα ναι γιατί τον μικρό μου τον θήλασα μόνο 3 μήνες. Στους τέσσερις μήνες γύρισα στην δουλειά. Μου είπανε ότι η διαδικασία αποθηλασμού κρατάει ένα μήνα και καλό είναι να ξεκινήσω ένα μήνα πριν γυρίσω στη δουλειά για να μην κοπεί απότομα ο θηλασμός στον μικρό. Ακόμα θυμάμαι τον μικρό μου και το κλάμα του όταν του έδινα το μπιμπερό και δεν το ήθελε γιατί έψαχνε το στήθος μου. Αισθανόμουν άσχημα και άβολα γιατί ήμουν σχετικά καινούργια στη δουλειά και σκεφτόμουν που θα πάω να αντλήσω το γάλα στη διάρκεια της ημέρας, στην τουαλέτα και να μπαινοβγαίνουν όλοι? Νομίζω βέβαια ότι δεν είχα στο περιβάλλον μου άτομα να με εμψυχώσουν και να μου πούνε μια κουβέντα του στυλ και τι έγινε που γυρίζεις στη δουλειά? Αντίθετα όλοι μου λέγανε ότι μπράβο σου που θήλασες όσο μπόρεσες, τώρα που γυρίζεις στη δουλειά ξέχνα το. Κακώς και πάλι κακώς, με στεναχωρεί πολύ κάθε φορά που το θυμάμαι.:-(

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

καλησπερα σε ολα τα μελη.θα θελα και γω να καταθεσω την δικη μου εμπειρια σε σχεση με τον θηλασμο.εχω ενα αγορακι σχεδον 3 μηνων.πριν την γεννηση του παρακολουθησα σεμιναρια σχετικα με τον θηλασμο καθως ημουν κ εγω αποφασισμενη να θηλασω παση θυσια .η δικη μου εμπειρια απο την κλινικη δεν διαφερει απο τις υπολοιπες που συνηθως ακουμε μου φερναν το παιδι μπουκωμενο με ξενο γαλα.εχω τυψεις που δεν αντεδρασα με καθε τροπο για αυτο!το ζητουσα και βραδυ.δεν ειχα γαλα και τον πηραμε σπιτι μας με ικτερο αρκετα ανεβασμενο.επεμενα νυχθημερον να καταφερω αποκλειστικο θηλασμο.αρχισε να χανει βαρος.σε επισκεψη μας στην κλινικη τις επομενες μερες για επανεξεταση του ικτερου πεσαν πανω μου ολες οι μαιες το παιδι σου ειναι ελιποβαρες και ανεβαζει ικτερο.τρομαξα κοπηκαν τα ποδια μου.εκλαιγα νυχτα μερα οτι κανω κακο στο μωρο μου για δικο μου πεισμα..προς δικη μου εκπληξη ολο το οικογενειακο μου περιβαλλον μου λεγε να σταματησω την προσπαθεια και να δωσω ξενο.μονο ο αγαπημενος μου αντρας με υποστηριξε αμεριστα μεχρι και θηλαστρο μου φερε επαγγελματικο!μετα απο πολυ κοπο βρηκα εναν εκπληκτικο παιδιατρο που ειναι και συμβουλος θηλασμου με παροτρυνε να συνεχισω εστω και με συμπληρωμα ξενου.σημερα θηλαζω οχι αποκλειστικα αλλα το περισσοτερο γαλα ειναι δικο μου.μακαρι να κοψω το συμπληρωμα,ακομη και απο δω τα κοριτσια με βοηθησαν πολυ...αν παλι οχι δεν πειραζει το μωρο μας ειναι υγιεστατο και με πολυ καλη αναπτυξη.μην τα παρατατε κοριτσια αξιζει ολο αυτο!καλη δυναμη σε ολες μας.

2gq862lerlo78vgo.png

δε νιωθω τυψεις αλλα καπως περιεργα......

γεννησα με κτ και το μωρο μου το εφεραν στο δωματιο 5 ωρες μετα τη γεννα

επειδη το μωρο εχανε βαρος, μεσα σε λογικα πλαισια, ο αντρας μου ετοιμος να κλαψει και η πεθερα μου να σιγονταρει μου ζητουσαν συμπληρωμα και καποιες μαιες να με παροτρύνουν...τελικα δεχτηκα...μεγα λαθος....

στο σπιτι ειχα συνεχεια κοσμο...εγω να θηλαζω στην κραβατοκαμαρα και απ'εξω να περιμενουν ολοι σαν τα κορακια....πολυ αγχωτικο.....

αρχησα αντλησεις, οχι με νοσοκομειακο θηλαστρο, ενα ακομη λαθος, και αντλουσα περιπου 4ομλ τη μερα...μετα απο 3 εβδομαδες τα μλ εγιναν 80-100.

παμε διακοπες και να εχω συνεχεια την πεθερα μου πανω απο το κεφαλι μου να ταισει το μωρο!!!εν τω μεταξυ οι ορμονες να ειναι στα υψη και εγω να μη μιλαω.......ακομα νιωθω πολυ καταπιεσμενη, πολλες φορες οταν ειμαι μονη με πιανει το παραπονο......

3,5 μηνες μετα εχω καταφερει τα 3 απο τα 5-6 γευματα να ειναι μητρικο γαλα, με πολλες αντλησεις(300-350μλ με νοσοκομειακο πλεον θηλαστρο), πολλη κουραση, ψυχολογικη και σωματικη....νιωθω υπεροχα ομως οταν τον εχω στο στηθος και καθε φορα που πινει γαλατακι απο τη μαμα εστω και σε μπιμπερο.

το σπιτι εξακολουθει να εχει παντα κοσμο και αυτο με δυσκολευει στις αντλησεις..ολο μετακομιση κανω στο θηλαστρο.....

δεν ξερω ποσο θα τα καταφερω ακομα...η μεικτη διατροφη ειναι πολυ δυσκολη υποθεση....οπως και να εχει, εγω ξερω οτι εκανα και κανω οτι μπορω καλυτερο για το παιδι μου!!!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

xristinio μπραβο σου που προσπαθεις !!και εγω στην αρχη με θηλαστρο ημουν και ειναι οντως κουραστικο αλλα δεν τα παρατησα ,και ολοι να μου λενε σταματα μωρε ,το παιδι πειναει και αλλα τετοια και ο αντρας μου, για ολα φταιει ο θηλασμος που ειναι οτι χειροτερο μεσα στο σπιτι να μην εχεις καποιον διπλα σου . συνεχισε οσο μπορεις. οσο για τις ορμονες και την διαθεση ......αστα.

φιλακια:):):):)

xristinio μπραβο σου που προσπαθεις !!και εγω στην αρχη με θηλαστρο ημουν και ειναι οντως κουραστικο αλλα δεν τα παρατησα ,και ολοι να μου λενε σταματα μωρε ,το παιδι πειναει και αλλα τετοια και ο αντρας μου, για ολα φταιει ο θηλασμος που ειναι οτι χειροτερο μεσα στο σπιτι να μην εχεις καποιον διπλα σου . συνεχισε οσο μπορεις. οσο για τις ορμονες και την διαθεση ......αστα.

φιλακια:):):):)

ασχετο αλλα αυτη τη στιγμη εχω το αστερακι μου απεναντι μου να κοιμαται και να κανει κουνια μπελα!!!ξερεις εσυ!!!!!!!!!!!φιλακια και απο εμενα!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

To θέμα ανοίγει εκ νέου

οι δημοσιεύσεις που κρίθηκαν ακατάλληλες για το δημόσιο φόρουμ/είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ της ΕΕΕΓ

βρίσκονται εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2195733#post2195733

Υπενθύμιση:

Οι κάρτες ειδοποίησης κανόνων που στέλνονται, αντιστοιχούν πάντα στον αριθμό προηγουμενων καρτών ειδοποιησης που τα μέλη ήδη έχουν λάβει στο παρελθόν.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί 2 μέλη να εκφράσουν χαρακτηρισμούς/δημοσιεύσεις εξίσου ενάντια στους κανόνες λειτουργίας, αλλά το ένα να λάβει απενεργοποίηση μικρή η μεγάλη (επειδή έχει ξαναειδοποιηθεί στο παρελθόν) και το άλλο όχι (επειδή δεν έχει ξαναειδοποιηθεί στο παρελθόν και μπορεί να μην γνώριζε τον κανόνα).

Εξαίρεση για την παραπάνω διαβάθμιση αποτελούν εκφράσεις υβριστικές ή έντονα απειλητικές κλπ. στις οποίες μπορεί να δοθεί απευθείας απενεργοποίηση χωρίς προηγούμενη προειδοποιητική κάρτα.

Σε περίπτωση που χρήστες οι οποίοι έχοντας λάβει κάρτα ειδοποίησης (είτε κίτρινη είτε κόκκινη) στο συγκεκριμένο θέμα, είτε σε άλλο παρόμοιο θέμα, εκφραστούν εκ νέου με δημοσιεύσεις αντίθετες στους κανονισμούς του φόρουμ, ειδοποιούμε ότι ο λογαριασμός τους θα απενεργοποιείται απευθείας για 1 μήνα χωρίς άλλη προειδοποίηση

ευχαριστούμε για την κατανόηση σας

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 1 month later...
  • 3 εβδομάδες μετά...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΩΡΟ ΕΝΩ ΤΟ ΕΙΧΑ 20 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ (ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ) ΕΚΛΑΙΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 8 ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΑΛΑ.( Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΑΛΛΑ 3 ΤΑ ΘΗΛΑΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΑΛΑ(ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΣΤΟ 2 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΟΧΕΙΑΣ ΠΗΡΕ ΚΙΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΤΡΩΓΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ,ΦΑΓΗΤΑ,ΣΟΥΠΕΣ,ΦΡΟΥΤΑ Κ.Λ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΩΣ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.)Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 3 ΜΗΝΩΝ.ΕΧΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΤΟΥΣ 2 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΕ 2 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 3 ΟΥΤΕ 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΩ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΑ -ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ-(ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΓΑΛΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ (ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ)Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΤΥΨΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΜΕ.ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΙΝΩ ΕΝΑ ΤΣΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΩΜΑΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ(ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ,ΜΑΡΑΘΟΣ,ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ).ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΩ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ. Υ.Γ.1ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ.ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΥ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΣΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΕΧΩ 24 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΑΛΑ ,ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΕΧΩ ΓΑΛΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΩΡΑ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΩ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΡΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΛΛΑΞΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ. Υ.Γ.2 Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΩ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ.ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΖΗΛΕΥΩ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 7ΜΗΝΝΩΝ 1.720(ΔΙΔΥΜΗ ΚΥΗΣΗ) ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΖΗ.(ΕΙΔΙΚΑ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...