Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

ekeini me rwtise an xupnaei kai m eipe oti polles mamades pou thilazoun dinoun to vradi simplirwma gia sunexomeno upno

Δεν σου φαίνεται ύποπτο το μεγάλο της ενδιαφέρον για τον ύπνο;

Το ΜΟΝΟ που θέλει να κάνει είναι να υπονομεύσει το θηλασμό.

alla logiko den einai gia mia nea mama na analuei otidipote leei i paidiatros?

Λογικό είναι αλλά για μια μητέρα που θηλάζει τόσο καιρό αποκλειστικά, το να προτείνει η παιδίατρος ξένο γάλα, υποτίθεται για να κοιμηθεί το μωρό, είναι αντιεπιστημονικό και ανήθικο.

Θέλει να σταματήσεις να θηλάζεις γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το κέρδος και αδιαφορεί για την υγεία του μωρού σου και τη δική σου.

Είναι πολύ σοβαρός λόγος για να αλλάξεις παιδίατρο.

genika eimai polu agxwdis kai isws afto na ftaiei gia ola...ithela na se rwtisw kai kati allo, ti mporei na prokalesi to kapnisma 4-5 tsigarwn tin imera?a kai ithela na mou peis aglaia epidi eimai neo melos ..eisai paidiatros?kai pws mporw na sou stelnw proswpika minimata?se efxaristw gia to endiaferon sou

Η ιδιότητα με την οποία γράφω εδώ είναι μόνο αυτή που φαίνεται στην υπογραφή μου (Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας). Δεν έχω καμία σχέση με άλλα επαγγέλματα υγείας.

Στο φόρουμ δεν μπορείς να μου στείλεις προσωπικά μηνύματα.

Το κάπνισμα 4-5 τσιγάρων την ημέρα αφήνει υπολείμματα στα μαλλιά, το δέρμα και τα ρούχα της μητέρας. Αυτά τα εισπνέει το μωρό και καθυστερεί η ανάπτυξη των πευμόνων του. Τα μωρά αναπτύσσουν τους πνεύμονές τους κυρίως μέχρι τα 3.

Εννοείται ότι το κάπνισμα δεν επιτρέπεται εντός σπιτιού για κανέναν. Δεν επιτρέπεται ούτε σε άλλο χώρο με κλειστή πόρτα, ούτε κάτω από τον απορροφητήρα ή δίπλα στο τζάκι.

Αυτές οι προφυλλάξεις περιορίζουν κάπως τις επιβλαβείς επιδράσεις αλλά δεν τις εξαλείφουν.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν ανεξάρτητα από το αν η μητέρα θηλάζει ή όχι και ισχύουν και για τον κάθε ένα με τον οποίο το μωρό βρίσκεται για αρκετές ώρες.

Το κάπνισμα δεν αποτελεί αντέδειξη για το θηλασμό.

Διαφημίσεις

Εννοείται ότι με ενδιαφέρει η πρότασή σου Αγλαία και σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες.

άνοιξα εδώ ένα τόπικ ειδικά για τις μητέρες που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα

μπορείς οποτε θέλεις να γράψεις αναλυτικά την εμπειρία σου

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1712915&posted=1#post1712915

Εγω απαντησα ναι... και τυψεις εχω και απογοητευμενη αισθανομαι που στερησα απο το κοριτσακι μου το μητρικο γαλα.Δυστυχως με τρομαξαν τοσο πολυ στο μαιευτηριο με τη συμπεριφορα τους οι μαιες αλλα και ο παιδιατρος που νομιζα οτι το παιδακι μου αν δεν φαει ξενο γαλα θα παθει κατι κακο...δεν θα μεγαλωσει ...θα εχει προβλημα κλπ. Ειπα οτι στο επομενο θα θηλασω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ και δεν θα ακουσω κανενα.

και εγω ναι απαντησα!!!και εννοειται πωσ νιωθω τυψεις που δεν καταφερα να θηλασω τις κορουλες μου.Λογω διδυμων απο το μαιευτηριο με αποθαρυναν παρα πολυ λεγοντας μου οτι ουτως η αλλως θα πρεπει να τους δινω συμπληρωμα για να χορταινουν.Βοηθησε και το γεγονος οτι οι μικρες δεν μπορουσαν να πιασουν τις θηλες και ετσι δεν παραχθηκε αρκετο γαλα (φανταζομαι) και με το θηλαστρο εβγαζα ελαχιστο (20 λεπτα με μιση ωρα εβγαζα 20 ml).Στις 20 ημερες μου κοπηκε τελειως χωρισ χαπια!!!Eλπιζω, αν ποτε κανω τριτο παιδι να μπορεσω να το θηλασω!!!

XBQNp3.png

και εγω ναι απαντησα!!!και εννοειται πωσ νιωθω τυψεις που δεν καταφερα να θηλασω τις κορουλες μου.Λογω διδυμων απο το μαιευτηριο με αποθαρυναν παρα πολυ λεγοντας μου οτι ουτως η αλλως θα πρεπει να τους δινω συμπληρωμα για να χορταινουν.Βοηθησε και το γεγονος οτι οι μικρες δεν μπορουσαν να πιασουν τις θηλες και ετσι δεν παραχθηκε αρκετο γαλα (φανταζομαι) και με το θηλαστρο εβγαζα ελαχιστο (20 λεπτα με μιση ωρα εβγαζα 20 ml).Στις 20 ημερες μου κοπηκε τελειως χωρισ χαπια!!!Eλπιζω, αν ποτε κανω τριτο παιδι να μπορεσω να το θηλασω!!!

Κρίμα...

Υπάρχουν πολλές διδυμομανούλες που τα καταφέρνουν μια χαρά.

Ας πούμε όμως ότι εσύ δεν θα τα κατάφερνες τόσο καλά γιατί τα μωρά σου είχαν δυσκολίες. Γιατί θα πρέπει ο θηλασμός να είναι ή όλα ή τίποτα; Το ξένο γάλα χαλάει το μητρικό και δεν πρέπει να τα πίνουν μαζί τα μωρά;

Λυπάμαι που σε αποπροσανατόλισαν. Δεν είχαν τη φαντασία να σου πούνε μια σοβαρή δικαιολογία και σου έλεγαν ανοησίες.

Για να παράγεις ικανοποιητική ποσότητα με τις αντλήσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιείς νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο και η μία άντληση θα πρέπει να είναι βραδυνή.

Και φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα του επαναγαλακτισμού.

Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να φανούν χρήσιμες σε σένα ή σε κάποιον δικό σου.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Κρίμα...

Υπάρχουν πολλές διδυμομανούλες που τα καταφέρνουν μια χαρά.

Ας πούμε όμως ότι εσύ δεν θα τα κατάφερνες τόσο καλά γιατί τα μωρά σου είχαν δυσκολίες. Γιατί θα πρέπει ο θηλασμός να είναι ή όλα ή τίποτα; Το ξένο γάλα χαλάει το μητρικό και δεν πρέπει να τα πίνουν μαζί τα μωρά;

Λυπάμαι που σε αποπροσανατόλισαν. Δεν είχαν τη φαντασία να σου πούνε μια σοβαρή δικαιολογία και σου έλεγαν ανοησίες.

Για να παράγεις ικανοποιητική ποσότητα με τις αντλήσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιείς νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο και η μία άντληση θα πρέπει να είναι βραδυνή.

Και φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα του επαναγαλακτισμού.

Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να φανούν χρήσιμες σε σένα ή σε κάποιον δικό σου.

Καλή συνέχεια!

σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!!!!

το τι κλαμα ειχα ριξει τις πρωτες ημερες για αυτον τον λογο δεν μπορεις να φανταστεις!!!!και απο τυψεις????ακομα και τωρα νιωθω!!!!

οι μικρες πραγματι ειχαν ενα θεμα με το στηθος. δεν μπορουσαν να πιασουν τισ θηλες μου.δυστυχως για εμενα γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο (εκει ηταν ο γιατρος μου) και οι μαιες δεν ασχοληθηκαν καθολου με το να με βοηθησουν να θηλασω γιατι ελεγαν οτι ουτως η αλλος θα δωδω και ξενο γαλα!!!τις πρωτες ημερες τισ παρακαλουσα να ερθουν να μου δειξουν και οταν παιδευονταν αρκετα τα μωρα αντι να με ενθαρυνουν μου εδειναν το μπουκαλι!!!

στο νοσοκομειο δεν υπηρχε αυτο το θηλαστρο διπλης αντλησης που λες και που ειδα σε φωτογραφιες εδω.οταν καποια στιγμη ζητησα μου εφεραν ενα χειροκινητο τησ chicco και μαλιστα ειχαν μονο ενα!!!!!!δυστυχως για εμενα επισης τοτε δεν ειχα ανακαλυψει και το forum!!!!

νιωθω οτι στερησα απο τα αγγελουδια μου κατι τοσο σημαντικο για αυτα και δεν μπορω να συνχωρεσω τον εαυτο μου που δεν το εψαξα τοτε παραπανω!!!

μου γραφεις για την δυνατοτητα επαναγαλακτισμού.μεχρι ποια ηλικια μπορει να γινει αυτο????οι κορουλες μου ειναι 14 μηνων δεν νομιζω τωρα μπορω να κανω κατι για αυτες.αν ναι σε παρακαλω στειλε μου πληροφοριες.

αλλιως αν ο θεουλης μου χαρισει καποτε τριτο παιδακι θα ηθελα πολυ τις συμβουλες σου για να τα καταφερω τοτε!!!!

ευχαριστω πολυ!!!

XBQNp3.png

Λογω διδυμων απο το μαιευτηριο με αποθαρυναν παρα πολυ λεγοντας μου οτι ουτως η αλλως θα πρεπει να τους δινω συμπληρωμα για να χορταινουν.

Τι στο καλό? Συνεννοημένοι είναι? Το ίδιο είπαν και σε μένα, και όταν επέμεινα να μου τις βάλουν στο στήθος, δεν μου έδειξε κανείς τι πρέπει να κάνω. Μόνη μου βρήκα, ότι βρήκα τελος πάντων. Και ποτέ κανείς δεν μου είπε τι πρέπει να κάνω, εκτός από τη νύφη μου, που να σημειώσω ότι είναι αγγλίδα (πιστέψτε με, άλλη κουλτούρα) αλλά δυστυχώς μένει μακριά και εγώ ούτε τηλέφωνο δεν προλάβαινα να πάρω με 2 μωρά.:-(

Όσες ώρες και να περιμένει, αν αναπτύσσεται κανονικά επειδή θηλάζει τις υπόλοιπες ώρες, είναι εντάξει. Δηλαδή αν κοιμόταν 8 ώρες το βράδυ θα έκοβες το θηλασμό γιατί δεν έτρωγε το βράδυ;

Αυτή η συμπεριφορά του μωρού είναι αρκετά συχνή και διευκολύνει!

Ωραία. Λαμπρά. Γιατί δεν σε γνώρισα τότε? Γιατί?

Τι κρίμα, που τώρα που ξέρω δεν θα ξανακάνω παιδί.:(:(:(

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Τι στο καλό? Συνεννοημένοι είναι?

Eίναι συνενοημένοι.

Τι κρίμα, που τώρα που ξέρω δεν θα ξανακάνω παιδί.

Η γνώση δεν είναι ποτέ κρίμα. Αυτά που έμαθες τώρα θα φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλον, σε μια φίλη σου, στα παιδιά σου...;)

και οι μαιες δεν ασχοληθηκαν καθολου με το να με βοηθησουν να θηλασω γιατι ελεγαν οτι ουτως η αλλος θα δωδω και ξενο γαλα!!!τις πρωτες ημερες τισ παρακαλουσα να ερθουν να μου δειξουν και οταν παιδευονταν αρκετα τα μωρα αντι να με ενθαρυνουν μου εδειναν το μπουκαλι!!!

δεν έχει να κάνει με δημόσιο ή ιδιωτικό αλλά με τη γραμμή που δίνει ο κάθε γιατρός και με την προσωπική στάση της κάθε μητέρας

την ίδια συμπεριφορά θα συναντούσες και σε πολλές ιδιωτικές κλινικές.

στο νοσοκομειο δεν υπηρχε αυτο το θηλαστρο διπλης αντλησης που λες

Έχω την εντύπωση ότι όλες οι κλινικές στην Ελλάδα, δημόσιες και ιδιωτικές, έχουν κάποιο θήλαστρο.

Όμως έτσι κι αλλιώς αυτό το νοικιάζεις, δεν περιμένεις από αυτούς να σε εξυπηρετήσουν.

μου γραφεις για την δυνατοτητα επαναγαλακτισμού.μεχρι ποια ηλικια μπορει να γινει αυτο????οι κορουλες μου ειναι 14 μηνων δεν νομιζω τωρα μπορω να κανω κατι για αυτες.αν ναι σε παρακαλω στειλε μου πληροφοριες.

Δυνατότητα υπάρχει πάντα και το έγραψα κυρίως για την πληροφορία (για σένα στο μέλλον ή για κάποια άλλη μητέρα). Σε αυτή την ηλικία που είναι τα παιδιάκια σου ίσως να μην θέλουν να θηλάσουν, αν και υπάρχει σχετική εμπειρία δημοσιευμένη (από μητέρες που υιοθέτησαν μεγάλα παιδιά και τα θήλασαν).

Καλή συνέχεια!

δεν έχει να κάνει με δημόσιο ή ιδιωτικό αλλά με τη γραμμή που δίνει ο κάθε γιατρός και με την προσωπική στάση της κάθε μητέρας

την ίδια συμπεριφορά θα συναντούσες και σε πολλές ιδιωτικές κλινικές.

Έχω την εντύπωση ότι όλες οι κλινικές στην Ελλάδα, δημόσιες και ιδιωτικές, έχουν κάποιο θήλαστρο.

Όμως έτσι κι αλλιώς αυτό το νοικιάζεις, δεν περιμένεις από αυτούς να σε εξυπηρετήσουν.

Δυνατότητα υπάρχει πάντα και το έγραψα κυρίως για την πληροφορία (για σένα στο μέλλον ή για κάποια άλλη μητέρα). Σε αυτή την ηλικία που είναι τα παιδιάκια σου ίσως να μην θέλουν να θηλάσουν, αν και υπάρχει σχετική εμπειρία δημοσιευμένη (από μητέρες που υιοθέτησαν μεγάλα παιδιά και τα θήλασαν).

Καλή συνέχεια!

ευχαριστω πολυ!!!!!

XBQNp3.png

Διαφημίσεις

Eίναι συνενοημένοι.

Μα γιατί? Παίρνουν ποσοστά από το γάλα?

Η γνώση δεν είναι ποτέ κρίμα. Αυτά που έμαθες τώρα θα φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλον, σε μια φίλη σου, στα παιδιά σου...;)

Ω, ναι. Να είσαι σίγουρη. Ούτως ή άλλως, φίλη μου θήλαζε το παιδί της μέχρι 13 μηνών, πολλοί την κοροιδευαν σε εισαγωγικά, ξέρεις, του στιλ ακόμα??

Εγώ της έλεγα μπράβο και συνέχισε.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

• 1 month later...

εχω δυο αγορια 5,5χρ. το ένα και 11 μηνων το αλλο. Δυστυχώς δεν θήλασα. Καταφερα μονο ενα μηνα το καθενα. Προσπαθησα ομως και γιαυτο δεν εχω τυψεις!! Κανεις δεν με παραπληροφορησε, κανεις δεν με αποθάρρυνε αλλα δεν τα καταφερα γιατι και τα δυο μωρα κοιμοντουσαν στο στηθος μου (το γάλα δεν έραιε αφθονο για να πω την αληθεια, αλλα άμα κανανε θηλαστικη κίνηση πιστευω θα εβγαζε). Ετσι, προσπαθουσα να τα ξυπναω, τα θηλαζα οταν κλαιγανε, καθομουν μεσα στα αγρα χαραματα με το στηθος εξω επί 1 ώρα να προσπαθώ... δυστυχώς αυτά, νάνι στο στήθος και μετά από 1 ώρα ξύπνημα για νέο θηλασμό!!! Να σημειώσω ότι και τα δύο παιδια μου μισούν το γάλα, δηλαδή ακόμα και με το μπιμπερό καναμε μισή ώρα να πιούμε 100ml!! Τωρα το μικρό τον ταιζω το γάλα με το κουταλάκι, όπως έκανα και με τον μεγάλο!!! Τί ζόρι τραβάνε αυτά τα παιδιά δεν ξέρω....

Τελοσπάντων, θέλω να πω ότι δυσκολευτηκα κατα το θηλασμό και αντί να βοηθήσουν όλα αυτά τα μέσα που προσπαθούν να τον προάγουν , με κάνανε να αισθάνομαι χειρότερα. Όπου και να έψαχνα λέγανε: "όλη μέρα το μωρό στο στήθος και το γάλα θα κατέβει". Συγγνώμη, αλλά αυτό πρακτικά, για μένα τουλάχιστον είναι ανέφικτο!!! Δεν μπορούσα να αντέξω την αϋπνία και την κούραση. Αυτό με κάνει κακή μάνα; Θα ήθελα πραγματικά να ΄δω κάπου να λένε ότι ναι, ο θηλασμός για άλλες είναι εύκολο για άλλες δύσκολος. Προσπάθησε και αν δεν τα καταφέρεις δεν πειράζει. Όχι να γραφουν ότι θα έχω ένα ευάλωτο σε ασθένειες μωρό, χωρίς αντισώματα, που δεν συνδέεται ψυχικά με τη μητέρα και άλλα τέτοια. Προσπαθούν με τέτοια πόρωση και φανατισμό να προάγουν το θηλασμό που σε γεμίζουν με τύψεις και εμενα προσωπικα με αποθάρυναν. Δεν θέλω να ξεσηκώσω μένος εναντίον μου με το post αυτό, παραθέτω απλά τα συναισθήματά μου και τη γνώμη μου. Κλείνοντας λοιπόν θα πω, ότι όλες οι μανούλες καλα κάνουν και προσπαθούν να θηλάσουν και μπράβο σε όποιες επιμένουν ακόμα και αν δυσκολεύονται. Αλλά, μην πετροβολείτε όσες για κάποιο λόγο τα παράτησαν - σίγουρα δεν το έκαναν από αδιαφορία και μην δαιμονοποιείτε το ξένο γάλα, τους παιδιάτρους, κ.λ.π. Λίγη κρίση από την κάθε μανούλα χρειάζεται και βρίσκει μόνη της το καλύτερο για το παιδάκι της.

Να σημειώσω ότι και τα δύο παιδια μου μισούν το γάλα, δηλαδή ακόμα και με το μπιμπερό καναμε μισή ώρα να πιούμε 100ml!! Τωρα το μικρό τον ταιζω το γάλα με το κουταλάκι, όπως έκανα και με τον μεγάλο!!! Τί ζόρι τραβάνε αυτά τα παιδιά δεν ξέρω....

Τα παιδιά αυτά δεν μισούν το γάλα, έχουν πρόβλημα με τις θηλαστικές κινήσεις. Δεν μπορώ να αξιολογήσω το πρόβλημα αλλά μπορώ να πω ότι σε αρκετά μωρά το πρόβλημα λύνεται με οστεοπαθητική αλλά σε μερικά δυστυχώς δεν λύνεται.

Όπου και να έψαχνα λέγανε: "όλη μέρα το μωρό στο στήθος και το γάλα θα κατέβει".

Θα ήθελα πραγματικά να ΄δω κάπου να λένε ότι ναι, ο θηλασμός για άλλες είναι εύκολο για άλλες δύσκολος.

Ως σύμβουλος γαλουχίας μέσα στο φόρουμ γράφω κυρίως σε μητέρες που αντιμετωπίζουν απο μικρά έως πολύ μεγάλα προβλήματα. Αυτές που δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δύσκολα θα τις βρεις εδώ μέσα γιατί δεν έχουν λόγο να ψάξουν κάτι. Οι περισσότερες που γράφουν είναι αυτές που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

Αν ένα μωρό δεν θηλάζει ικανοποιητικά, το γάλα θα παραμείνει λίγο ακόμη και αν το μωρό βρίσκεται όλο το 24ωρο στο στήθος.

Δεν καταλαβαίνω σε ποιους αναφέρεσαι όταν λες ότι το έψαξες και σου είπαν αυτά που σου είπαν.

Σίγουρα πάντως αυτά δεν τα λέει κανένας από αυτούς που γνωρίζουν το θηλασμό, γιατί αυτοί που γνωρίζουν έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα προβλήματα και ξέρουν ότι ακόμη και αν τα περισσότερα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα, δυστυχώς υπάρχουν και κάποια που δεν αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

εχω δυο αγορια 5,5χρ. το ένα και 11 μηνων το αλλο. Δυστυχώς δεν θήλασα. Καταφερα μονο ενα μηνα το καθενα. Προσπαθησα ομως και γιαυτο δεν εχω τυψεις!! Κανεις δεν με παραπληροφορησε, κανεις δεν με αποθάρρυνε αλλα δεν τα καταφερα γιατι και τα δυο μωρα κοιμοντουσαν στο στηθος μου (το γάλα δεν έραιε αφθονο για να πω την αληθεια, αλλα άμα κανανε θηλαστικη κίνηση πιστευω θα εβγαζε). Ετσι, προσπαθουσα να τα ξυπναω, τα θηλαζα οταν κλαιγανε, καθομουν μεσα στα αγρα χαραματα με το στηθος εξω επί 1 ώρα να προσπαθώ... δυστυχώς αυτά, νάνι στο στήθος και μετά από 1 ώρα ξύπνημα για νέο θηλασμό!!! Να σημειώσω ότι και τα δύο παιδια μου μισούν το γάλα, δηλαδή ακόμα και με το μπιμπερό καναμε μισή ώρα να πιούμε 100ml!! Τωρα το μικρό τον ταιζω το γάλα με το κουταλάκι, όπως έκανα και με τον μεγάλο!!! Τί ζόρι τραβάνε αυτά τα παιδιά δεν ξέρω....

Τελοσπάντων, θέλω να πω ότι δυσκολευτηκα κατα το θηλασμό και αντί να βοηθήσουν όλα αυτά τα μέσα που προσπαθούν να τον προάγουν , με κάνανε να αισθάνομαι χειρότερα. Όπου και να έψαχνα λέγανε: "όλη μέρα το μωρό στο στήθος και το γάλα θα κατέβει". Συγγνώμη, αλλά αυτό πρακτικά, για μένα τουλάχιστον είναι ανέφικτο!!! Δεν μπορούσα να αντέξω την αϋπνία και την κούραση. Αυτό με κάνει κακή μάνα; Θα ήθελα πραγματικά να ΄δω κάπου να λένε ότι ναι, ο θηλασμός για άλλες είναι εύκολο για άλλες δύσκολος. Προσπάθησε και αν δεν τα καταφέρεις δεν πειράζει. Όχι να γραφουν ότι θα έχω ένα ευάλωτο σε ασθένειες μωρό, χωρίς αντισώματα, που δεν συνδέεται ψυχικά με τη μητέρα και άλλα τέτοια. Προσπαθούν με τέτοια πόρωση και φανατισμό να προάγουν το θηλασμό που σε γεμίζουν με τύψεις και εμενα προσωπικα με αποθάρυναν. Δεν θέλω να ξεσηκώσω μένος εναντίον μου με το post αυτό, παραθέτω απλά τα συναισθήματά μου και τη γνώμη μου. Κλείνοντας λοιπόν θα πω, ότι όλες οι μανούλες καλα κάνουν και προσπαθούν να θηλάσουν και μπράβο σε όποιες επιμένουν ακόμα και αν δυσκολεύονται. Αλλά, μην πετροβολείτε όσες για κάποιο λόγο τα παράτησαν - σίγουρα δεν το έκαναν από αδιαφορία και μην δαιμονοποιείτε το ξένο γάλα, τους παιδιάτρους, κ.λ.π. Λίγη κρίση από την κάθε μανούλα χρειάζεται και βρίσκει μόνη της το καλύτερο για το παιδάκι της.

Σε καταλαβαινω απολυτα. Ξεκινησα κι εγω ζητωντας μητρικο θηλασμο στο μαιευτηριο αλλα παραπανω απο 20ml δεν εβγαιναν οσες προσπαθειες κι αν εκανα. Θηλασα γυρω στις 25 μερες δινοντας παραλληλα και ξενο γιατι η εννοια μου ηταν να τραφει με καποιο τροπο το παιδι. Χρησιμοποιησα και θηλαστρο. Ιδια ποσοτητα. Αυτο που γραφεις "ολη μερα το μωρο στο στηθος και το γαλα θα κατεβει" μου το ειπε κι εμενα η εξυπνη η κουνιαδα μου που εχει ολη μερα την μητερα της στο σπιτι να της κανει δουλειες. Αμα ειχα κι εγω τη δικια μου πιθανον να εκανα το ιδιο. Θυμαμαι ακομα με ποση πορωση, μανα και κορη μου μιλουσαν για τον θηλασμο κι αυτο που καταφεραν ηταν να μου δημιουργησουν μια κακη ψυχολογια και ενοχες. Πιστευω πως πρεπει να σεβομαστε μια νεα μητερα που βρισκεται στην ευαισθητη περιοδο της λοχειας γιατι καραδοκει και η επιλοχειος καταθλιψη. Σημερα το παιδακι μου κοντευει 3 μηνων, ειναι μια χαρα στην υγεια του ενω της κουνιαδας μου ειναι μονιμως αρρωστα πραγμα που με κανει να τα κρατω μακρυα απο το μωρο. Γιατι να ξεσηκωσεις μενος εναντιον σου, δεν το καταλαβα δεν κατηγορουμε τον θηλασμο, ειμαστε υπερ οταν ομως υπαρχουν οι προυποθεσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Διαφημίσεις

παντως κοριτσια, στο περιβαλλον το δικο μου οσες δεν θηλασαν, για τους οποιους χ λογους ο περιγυρος τις απενεχοποιει....ενω οσες θηλαζουν πανω απο 4 μηνες αντιθετως ενοχοποιούνται

κοινως...ολες τα ακουμε

θηλαζουμε πολυ, λιγο, καθολου, με θηλαστρο η ειμαστε κολλημενοι με ενα παιδι στο στηθος, ολες ακουμε διαφορα...ολο και καποιος λογος θα βρεθει

για μενα δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα μια μανουλα να κρινει μια αλλη μανουλα για το πως μεγαλωνει το παιδι της...πρεπει ολοι να ειμαστε πολυ προσεκτικοι στο τι λεμε....επεμβαινουμε μονον οταν μια συμπεριφορα ως προς ενα παιδι αποτελει κακοποιηση, ρισκο η παραμεληση

παντως κοριτσια, στο περιβαλλον το δικο μου οσες δεν θηλασαν, για τους οποιους χ λογους ο περιγυρος τις απενεχοποιει....ενω οσες θηλαζουν πανω απο 4 μηνες αντιθετως ενοχοποιούνται

κοινως...ολες τα ακουμε

θηλαζουμε πολυ, λιγο, καθολου, με θηλαστρο η ειμαστε κολλημενοι με ενα παιδι στο στηθος, ολες ακουμε διαφορα...ολο και καποιος λογος θα βρεθει

για μενα δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα μια μανουλα να κρινει μια αλλη μανουλα για το πως μεγαλωνει το παιδι της...πρεπει ολοι να ειμαστε πολυ προσεκτικοι στο τι λεμε....επεμβαινουμε μονον οταν μια συμπεριφορα ως προς ενα παιδι αποτελει κακοποιηση, ρισκο η παραμεληση

σοφά ομιλείς!:)

Είναι πραγματικά πολυ άσχημο να σε φορτώνουν τύψεις επειδή δεν μπόρεσες να θηλάσεις ή να γεννήσεις φυσιολογικά, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πως στην Ελλάδα ούτε το ένα ούτε το άλλο ενθαρρύνονται όπως θα έπρεπε. Λες και υπάρχουν παντού σύμβουλοι θηλασμού πρόθυμοι να τρέξουν να σε εξυπηρετήσουν και μαιευτήρες που θα ρισκάρουν σε μια δύσκολη γέννα...και δεν ασχολούνται όλες με το ίντερνετ, για να πληροφορούνται από εδώ!

Εγώ είμαι μια μέση περίπτωση: προσπάθησα στο πρώτο φτ, ενάντια στις συμβουλές του γιατρού, κόντεψα να πάω αδιάβαστη κι εγώ και το μωρό και κατέληξα με δύο κτ. Παρόλα αυτά θήλασα και τα δυο παιδιά μου από ένα εξάμηνο, μέχρι που μου σταμάτησε δηλαδή από μόνο του το γάλα, αλλά κάποιες φορές έδινα και συμπληρωμα, όταν ένιωθα τρομερά εξαντλημένη ή άρρωστη ή στο δεύτερο παιδί μου που, λόγω συγγενούς καρδιοπάθειας, έπρεπε να παίρνει έξτρα θερμίδες.

Με τον πρώτο είχα το μεγάλο πρόβλημα, γαιτί επί μήνες κοιμόταν στο στήθος και δεν πολυσυμπαθούσε το μπιμπερό και με είχε ταλαιπωρήσει πολύ. Ο δεύτερος, είτε θήλαζε είτε έπινε από μπιμπερο δεν είχε κανένα πρόβλημα το πουλάκι μου, αρκεί να τον τάιζες, κι αν δεν ήταν η καρδιοπάθεια στη μέση, πιστεύω πως θα είχα πετύχει αποκλειστικό θηλασμό για περισσότερο καιρο.

Όμως τι να κάνω? Και στα δύο έπραξα το καλύτερο που μπορούσα, δεδομένων των συνθηκών, και δεν έχω κανένα λόγο να νιώθω τύψεις. Ο μόνος λόγος που έγραψα σε αυτό το θέμα είναι για να δώσω κουράγιο και σε άλλες μανούλες που κατηγορήθηκαν ως ανεπαρκείς για αυτούς τους λόγους.

Υ.Γ.: Έχω στον κύκλο μου μητέρα που λύσσαγε να γεννήσει φυσιολογικά, χωρίς φάρμακα και να θηλάσει αποκλειστικά για ένα χρόνο. Τα κατάφερε. Στο χρόνο πάνω ισχυρίστηκε ότι έπαθε κατάθλιψη, έδωσε για μεταπτυχιακό στην Αθήνα, παράτησε σπίτι, σύζυγο και παιδί στην πεθερά της και τους βλέπει δυο φορές τον μήνα. Λυπήθηκα πάρα πολύ. Το αναφέρω εδώ για να το χωνέψουμε όλοι ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο σε αυτή τη ζωή.

ναι κι εγώ... ο γιός μου είναι τρεισίμισι μηνών θήλασε αποκλειστικά δύο μήνες, μετά δεν έβαζε βάρος, δοκίμαζα θήλαστρο , οπότε ήμουν με το ένα χέρι το θήλαστρο και στο άλλο θήλαζα το μωρό.... το κακό είναι πώς ουτε εγώ έχω κάποιον να με βοηθάει στο σπίτι οποτε αυτο το τροπάριο με κούρασε... μετά δοκιμάσαμε λίγο ξένο είμαστε στο τ'έταρτο γάλα (μας το άλλαξε ο γιατρός εχθές)και προσευχόμαι ο γιός μου να πιει τουλάχιστον αυτό... (θηλάζω ακόμα τα τρία από τα πέντε γεύματα).Έλεγα να θηλάσω τουλάχιστον ωσπου να πάω δουλειά ( σε ενάμισι μήνα δηλαδή). Αυτό θα το καταφέρω αλλα δεν θα είναι αποκλειστικός θηλασμός όπως ήθελα.... Ονειρευόμουν τον εαυτό μου να βγάζω γαλατάκι για το μωρό μου στη δουλειά...και είχα πεισμώσει να τα καταφέρω... δυστυχώς δεν τα κατάφερα...νιώθω τύψεις και μόνο στη σκέψη να σταματήσω τελείως το θηλασμό.... Νομίζω όμως πως έτσι όπως είμαστε τώρα είναι αυτό που μπορώ να προσφέρω αυτή τη στιγμή στο παιδί μου χωρίς να φορτώνωμαι με άγχος που στο τέλος έχει και κακά αποτελέσματα.........Δηλώνω όμως ΥΠΕΡ του θηλασμού και χαίρομαι έστω για αυτά τα τρία γευματάκια που προσφέρω στο παιδι μου..

μια γαλλιδα ψυχαναλυτρια παιδιων η φρανσουαζ ντολτο λεει στα βιβλια της οτι μητερα σε κανει το παιδι σου

κοινως, οι απολυτες θεσεις για το τι θα κανεις πριν γεννησεις ειναι ανουσιες ανωριμες και επικίνδυνες

φερνεις στο κοσμο το παιδακι σου κι εκεινο σου δειχνει το δρομο για το τι θα κανεις

οταν λες οτι εγω θα θηλασω ο κοσμος να χαλασει χωρις να εχει γεννηθει το παιδι σου, ειναι σαν να το αγνοεις γιατι εκεινο μπορει να μην τα καταφερει στο τελος με τις θηλαστικες κινησεις η να θηλαζει και να μην παιρνει βαρος οποτε να χρειαζεται συμπληρωμα και να σου κοπει το γαλα στο τελος

εσυ λες θα κοιμαται στο δωματιο του κι εκεινο ερχεται στον κοσμο και κοιμαται ελαχιστα και μονον αγκαλια σου

το παιδι μας, μας κανει μανες κι εμεις πρεπει να ακουμε το παιδι μας

αλλο το τι εχουμε στο κεφαλι μας κι αλλο το τι μπορει να γινει στην πραξη

οσο για το θα γεννησω φυσιλογικα πάση θυσια..αλλη βλακεια...αν κινδυνεψεις δηλαδη δεν θα κανεις καισαρικη?

οταν ημουν εγκυος ελεγα θα γεννησω χωρις επισκληριδιο...οταν με επιασαν οι πονοι εκλιπαρουσα για επισκληριδιο και μου εκαναν... στην πραξη επραξα διαφορετικα γιατι δεν αντεχα,,,,,,κι αν αντεχα παλι κανεις δεν θα μου εδινε κανεις παρασημο

το να εισαι μητερα ειναι ενας μαραθωνιος μετ'εμποδιων κι οχι ενα κατοσταρι εντυπωσεων...ειναι ενας δρομος με χαρες, συγκινηση αλλα και πολλη ματαιωση....αντι να κρινουμε η μια την αλλη καλυτερα να αλληλοστηριζομαστε...

ναι κι εγώ... ο γιός μου είναι τρεισίμισι μηνών θήλασε αποκλειστικά δύο μήνες, μετά δεν έβαζε βάρος, δοκίμαζα θήλαστρο , οπότε ήμουν με το ένα χέρι το θήλαστρο και στο άλλο θήλαζα το μωρό.... το κακό είναι πώς ουτε εγώ έχω κάποιον να με βοηθάει στο σπίτι οποτε αυτο το τροπάριο με κούρασε... μετά δοκιμάσαμε λίγο ξένο είμαστε στο τ'έταρτο γάλα (μας το άλλαξε ο γιατρός εχθές)και προσευχόμαι ο γιός μου να πιει τουλάχιστον αυτό... (θηλάζω ακόμα τα τρία από τα πέντε γεύματα).Έλεγα να θηλάσω τουλάχιστον ωσπου να πάω δουλειά ( σε ενάμισι μήνα δηλαδή). Αυτό θα το καταφέρω αλλα δεν θα είναι αποκλειστικός θηλασμός όπως ήθελα.... Ονειρευόμουν τον εαυτό μου να βγάζω γαλατάκι για το μωρό μου στη δουλειά...και είχα πεισμώσει να τα καταφέρω... δυστυχώς δεν τα κατάφερα...νιώθω τύψεις και μόνο στη σκέψη να σταματήσω τελείως το θηλασμό.... Νομίζω όμως πως έτσι όπως είμαστε τώρα είναι αυτό που μπορώ να προσφέρω αυτή τη στιγμή στο παιδί μου χωρίς να φορτώνωμαι με άγχος που στο τέλος έχει και κακά αποτελέσματα.........Δηλώνω όμως ΥΠΕΡ του θηλασμού και χαίρομαι έστω για αυτά τα τρία γευματάκια που προσφέρω στο παιδι μου..

μήπως χρησιμοποιείς λάθος θήλαστρο;

δοκίμασες το σουίνγκ της μεντέλα;

αναφέρεσαι σε μένα;

αν ναι, δεν ήθελα να σε προσβάλω, ειλικρινά.

αν σε έκαναν να νιώθεις άσχημα, σε καταλαβαίνω. εγώ το βίωσα αντιστρόφως.

ήθελαν με το ζόρι να νιώσω ενοχές που θηλάζω αποκλειστικά. όσο θήλασα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...