Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΖΑXΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - Κουλουράκια - Μπιστοκάκια-Κέικ

Afroditi D

Recommended Posts

αυτα τα κουλουρακια ειναι και νηστισιμα,επισης μπορουμε να τα κανουμε για τα παιδακια μας,να τα παιρνουν και στο σχολειο :!:

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

1 κουτ. του γλυκού σόδα

2 κουτ. της σούπας γεμάτες καλά ξύσμα πορτοκαλιού

αλεύρι + 3 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ, περίπου 700-800 γρ. τόσο ώστε να γίνει η ζύμη σφιχτή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το χυμό με τη σόδα και ρίχνουμε το λαδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε κουλουράκια ή κόβουμε με φορμάκια σε μπισκοτάκια. Ψήνουμε για 20' περίπου σε ελαφρά λαδωμένο ταψί στους 180'. Ίσα ίσα να ροδίσουν.

για οσες θελουν να βαλουν ζαχαρη μεσα τοτε βαζουμε 1 1/2 γλ.ζαχαρη και το ανακατευουμε πρωτο με το λαδι μαζι :wink:

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 205
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έφτιαξα τα κουλουράκια της Κατερίνας. Είναι πράγματι πολύ νόστιμα!! :D

Όμως πρέπει να έχω κάνει κάτι λάθος...τρίβονται τόσο πολύ και κολάνε στο στόμα που ο Κωστής δεν τα θέλει.... :cry:

Έτσι έπρεπε να είναι?

Καμιά ιδέα για να γίνουν λίγο πιο 'μπισκοτένια'?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Καλημέρα προκομενούλες μου :)

Εχθές, για δεύτερη φορά, έφτιαξα το υγρό κέικ λεμονιού που βρήκα παραπάνω: καταπληκτικό, όπως και την πρώτη φορά: γευστικό μέχρι εξάρτησης, και μαλακό σαν αφρός!

Με μια διαφορά εχθές: στο ξεφορμάρισμα, κόπηκε στα 2 - ο πάτος της φόρμας δηλαδή συγκράτησε σχεδόν όλο το κάτω μέρος. Κρίμα...

Έχετε καμιά ιδέα γιατί να έγινε αυτό; Ήταν χλιαρό όταν το προσπάθησα να το ξεφορμάρω. Για πείτε τίποτα..

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

iro μου , παντα στα κεικ βουτηρώνω & αλευρώνω την φόρμα, πριν βάλω το μείγμα σε αυτήν .Πάντα ξεκολλάει το κείκ με απίστευτη ευκολία και χωρίς ατυχήματα ! Το γυρνάω απάνοδα στην πιατέλα και αφήνω λίγα λεπτά ενα βρεγμενο πετσετάκι επάνω(στο πατο της φορμας)για να βοηθήσω στο ξεκ΄΄ολλημα του γλυμκού... :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Αφροδιτούλα, sorry που δεν το ανέφερα: εννοείται πως η φόρμα ήταν βουτυρωμένη και αλευρωμένη και αντικολλητική...

Έτσι κάνω και εγώ, συμφωνώ, με βρεγμένο πετσετάκι. Τι στην ευχή να πήγε χάλια;

Thanks για την απάντηση!

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ηρώ μου , αυτο το κεικ του Παρλιάρου ειναι ..μμμμ καταπληκτικό !!!! :D

Επειδή ειναι πολυ αφράτο θέλει εξαιρετικά καλό λαδωμα ή λαδόκολλα και πριν το ξεφορμάρεις να το αφήσεις να κρυώσει καλά . Επειδή δεν κάνει τοσο χοντρη κρούστα οπως τα αλλα κεικ θελει πιο πολυ προσοχή . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

τα κέικ τα ξεφορμάρετε ζεστά ή κρύα??? :oops:

α! και κάτι ακόμα! στο κέικ λεμονιού αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χρειάζεται ΚΑΙ μπέικιν???

ευχαριστώ!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

και πριν το ξεφορμάρεις να το αφήσεις να κρυώσει καλά . . :D

Λαμπρινή μου εκεί μάλλον την πάτησα.. την άλλη φορά θα το ξεφορμάρω μετά από 6ωρο. Σωστή;

Σ' ευχαριστώ πολύ καλό μου :)

ΥΓ: Είναι σίγουρα σωστές οι αναλογίες; 75 γρ. ζάχαρη μόνο; Εγώ έβαλα μια κούπα, μου φάνηκε πολύ λίγη.

Iro σκεφτόμουν (εχτές το βράδυ που ξάπλωσα :lol: ) μήπως ηθελε λιγάκι ψησιμό παραπάνω το κέικ...

Η ζάχαρη είναι μια χαρά , περισσότερη θα το "απλώσει" το κέικ :)

ΥΓ: Είναι σίγουρα σωστές οι αναλογίες; 75 γρ. ζάχαρη μόνο; Εγώ έβαλα μια κούπα, μου φάνηκε πολύ λίγη.

Ηρώ μου εγω κάνω την διπλή συνταγή γιατι μου ερχεται ...λίγο :lol:

Εγώ στα ακριβώς διπλάσια (καλα δνε παιρνω και ορκο γιατι δουλευω πολυ με το μάτι ) βάζω 250 γρμ ζάχαρη . Περισσότερο απο την διπλή δηλ .

Αναλόγως και πως σου αρέσουν εγω δεν τα θέλω πολυ γλυκά τα κεικ . :D

Αφροδίτη τι εννοείς απλώσει ? :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

"απλώσει" εννοώ ότι η συνταγή έχει ήδη αρκετα υγρά ... και η περισσοτερη ζάχαρη μάλλον θα λειτουργίσει υγροσκοπικά , θα κάνει την ζύμη πολύ λιγότερο σφιχτή. :D

Διαφημίσεις

επειδή δεν τα πάω καλά με τα γραμμάρια

μπορείτε να μου πείτε το κεικ λεμονιου

πόση ζάχαρη/αλεύρι/βούτυρο χρειάζεται

σε φλυτζάνια τσαγιού ή κουταλιές σούπας? :D

1 κούπα αλεύρι = 125 γρ. ή 1 κουταλιά σουπάς = 8γρ

1 κούπα ζάχαρη = 225 γρ. ή 1 κουταλια σουπας = 15γρ

1 κούπα κρέμα γάλακτος = 225 γρ. ή 1 κουταλιά σούπας = 15γρ

1 κούπα βούτυρο = 225 γρ. ή 1 κουταλία σούπας = 15γρ

1 κούπα ζάχαρη άχνη = 160 γρ ή 1 κουταλιά σούπας = 10γρ

βοήθησα ;

* η κρέμα γάλακτος στη συγκεκριμένη συνταγή είναι περίπου στα 75γρ

* μπορείς να κάνεις κ την 2πλή δόση με τα υλικά ακριβώς χ 2

βοήθησα ;

Τι λες τώρα...:):)

Διάλεξε πουλάκι μου ποιά πλατεία σε βολεύει, να της δώσω το ονοματάκι σου! ;)

χαχαχα ... να 'σαι καλά Ιρό , ευχαριστώ ! :) θα το σκεφτώ κανα 2 μέρες , να το κουβεντιάσω και με τον άντρα μου ... και θα σου απαντήσω ! :)

Υγρό κέικ λεμονιού

45354827az6.th.jpg

Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και γκλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι, που προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει, με ένα πινέλο.

Καλή επιτυχία![/color]

ΑΠΟΡΙΑ: τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού απλά τα ανακατεύουμε πριν γλασάρουμε ή τα βράζουμε??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...