Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπερηχος καρδιας εμβρυου στο ωνασειο

Recommended Posts

Εχθές έκανα την Β επιπέδου εξέταση και η γιατρός που μου την έκανε μου είπε πως παρατηρείτε μια ηπια ανεπάρκεια τριγλωχινας η οποία καλό είναι να εξεταστεί και από εμβρυοκαρδιολόγο. Η ίδια (γιατρός) ήταν αρκετά καθισυχαστική και μάλιστα μου είπε πως όταν πάω να κάνω υπέρηχο για την καρδούλα του ίσως να έχει επανέλεθει η παρούσα βλάβη. Βέβαια η γιατρός αυτή ήταν του ιατρικού κέντρου και οχι η γυναικολόγος μας που περιμένω να μιλήσω μαζί της σήμερα. Απλά όπως καταλαβαίνετε έχω αγχωθεί φοβερά αν ξέρει κάποια/ος κάτι θα ήθελα μια άποψη - συμβουλή.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 74
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχθές έκανα την Β επιπέδου εξέταση και η γιατρός που μου την έκανε μου είπε πως παρατηρείτε μια ηπια ανεπάρκεια τριγλωχινας η οποία καλό είναι να εξεταστεί και από εμβρυοκαρδιολόγο. Η ίδια (γιατρός) ήταν αρκετά καθισυχαστική και μάλιστα μου είπε πως όταν πάω να κάνω υπέρηχο για την καρδούλα του ίσως να έχει επανέλεθει η παρούσα βλάβη. Βέβαια η γιατρός αυτή ήταν του ιατρικού κέντρου και οχι η γυναικολόγος μας που περιμένω να μιλήσω μαζί της σήμερα. Απλά όπως καταλαβαίνετε έχω αγχωθεί φοβερά αν ξέρει κάποια/ος κάτι θα ήθελα μια άποψη - συμβουλή.

Ευχαριστώ

• 3 months later...

εγω εκανα εξετασεις στην καρδια του εμβρυου και επιδη βρικαν κατι το οποιο χρειαζοταν επανελενχο το ξαναεκανα. στο λητω και τις 2 φορες με μια παρα πολυ καλη γιατρο οπου ψαχνοντας πληροφοριες στο ιντερνετ για αυτη ειδα οτι ειναι εξειδικευμενη γιατρος στο εξωτερικο σε ειδικοτητα που δεν υπαρχει αντιστοιχη στην ελλαδα παιδιατρος-παιδοκαρδιολογος-εμβρυικη καρδιολογος. ανχωθηκα λιγο γιατι μου ειπαν οτι μπορει αν συνεχιστει η στενωση να χρειαστει χειρουργειο μετα τη γεννηση! τωρα επιδη δεν ξερω τι συμβαινει απο δω και περα μετα την 2η εξεταση και η εξεταση για πληρη εκθεση ειναι ακριβη(135ευρω) σκεφτομαι να ζητησω απο το ικα να μου την γραψουν και να παω στο ωνασειο να την κανω με την λασκαρη που λετε οτι ειναι καλη! αλλα το ικα καλυπτει σιγουρα πληρως το κοστος της εξετασης? αργει πολυ για να μου κλεισουν ραντεβου?

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Καλησπερα σε όλα τα κορίτσια..Θα ηθελα να ρωτησω αν ο γυναικολογος στο ΙΚΑ ζηταει παραπεμπτικο γιατρου για να γραψει την εξεταση, γνωρίζει κανεις?

Ναι χρειαζεται και πρεπει οπωσδηποτε να αναφερει τη λεξη τριπλεξ(ηταν κατι που μου τονισαν απο το ωνασειο πριν λιγες μερες που εκλεισα ραντεβου και εγω)

small bart σε ευχαριστω για την απαντηση..τελικα μου το εγραψε ο γιατρος το προβλημα ειναι οτι δεν βρηκα ραντεβου στο ωνασειο, παρα για Δεκεμβριο ..... Εσυ ποσο καιρο πριν το εκλεισες?

Ldp5p3.png

• 1 month later...

Καλημερα και χρονια πολλα!

Εχω κλεισει ρντβ στο ωνασειο για υπερηχο καρδιας εμβρυο για 20-1-2011!

Σημερα το πρωι με πηρανε τηλ να με ενημερωσουν οτι δεν εχουν πια συμβαση με το ΙΚΑ :evil: και οτι η εξεταση κοστιζει 100 ευρω!

Ειπα να σας ενημερωσω να το ξερετε κι εσεις!Σε λιγο θα πληρωνουμε και τον αερα που αναπνεουμε!

Διαφημίσεις

Καλημερα και χρονια πολλα!

Εχω κλεισει ρντβ στο ωνασειο για υπερηχο καρδιας εμβρυο για 20-1-2011!

Σημερα το πρωι με πηρανε τηλ να με ενημερωσουν οτι δεν εχουν πια συμβαση με το ΙΚΑ :evil: και οτι η εξεταση κοστιζει 100 ευρω!

Ειπα να σας ενημερωσω να το ξερετε κι εσεις!Σε λιγο θα πληρωνουμε και τον αερα που αναπνεουμε!

125 κοστιζει!!! αναθεμα το ικα!!! το χειροτερο ταμειο και με διαφορα! παντως και εμενα ενω μου ειχαν πει στο ωνασειο πως πληρωνω και μετα μου δινουν τα λεφτα απο το τσμεδε , τελικα πηρα μια σκατουλα!! τιποτα δεν μου εδωσαν!!! ελλαδαρα με τη δωρεαν υγεια σου....

• 2 εβδομάδες μετά...
εγω εκανα εξετασεις στην καρδια του εμβρυου και επιδη βρικαν κατι το οποιο χρειαζοταν επανελενχο το ξαναεκανα. στο λητω και τις 2 φορες με μια παρα πολυ καλη γιατρο οπου ψαχνοντας πληροφοριες στο ιντερνετ για αυτη ειδα οτι ειναι εξειδικευμενη γιατρος στο εξωτερικο σε ειδικοτητα που δεν υπαρχει αντιστοιχη στην ελλαδα παιδιατρος-παιδοκαρδιολογος-εμβρυικη καρδιολογος. ανχωθηκα λιγο γιατι μου ειπαν οτι μπορει αν συνεχιστει η στενωση να χρειαστει χειρουργειο μετα τη γεννηση! τωρα επιδη δεν ξερω τι συμβαινει απο δω και περα μετα την 2η εξεταση και η εξεταση για πληρη εκθεση ειναι ακριβη(135ευρω) σκεφτομαι να ζητησω απο το ικα να μου την γραψουν και να παω στο ωνασειο να την κανω με την λασκαρη που λετε οτι ειναι καλη! αλλα το ικα καλυπτει σιγουρα πληρως το κοστος της εξετασης? αργει πολυ για να μου κλεισουν ραντεβου?

Ninaki μπορείς να μου πεις πως την λένε την γιατρό στο λητώ γιατι και εμένα ο γυναικολλόγος μου στο λητώ θα με στείλει

• 3 months later...

Στη β επιπέδου μας είπαν ότι ο μπέμπης έχει μονηρη ομφαλική αρτηρία και προληπτικά να κάνουμε υπέρηχο καρδιάς εμβρύου. Ο γιατρός μας σύστησε κάποια ιδιώτη γιατρό. Πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα να πάμε και στο Ωνάσειο; Γιατί έχω ήδη κλείσει με τη γιατρό για τη Μεγάλη Τρίτη. Περιττό να σας πω ότι έχω αγχωθεί πάρα πολύ, καθώς μας είπε ότι είναι πιθανή ένδειξη για Ντάουν παρότι δεν συντρέχουν άλλες προυποθέσεις(μόνο η ηλικία μου, 39).

Διαφημίσεις

εφοσον η γιατρος που σου συστησαν ειναι καλη νομιζω πως σε πρωτη φαση αρκει να πας σ'αυτην μονο.

εκανα κι εγω υπερηχο καρδιας εμβρυου (λογω αυξημενης αυχενικης στην περιπτωση μου)και πηγα σε ιδιωτη γιατρο,τον οποιο φυσικαν μου συνεστησαν.αν τυχον εφευγα απο το ιατρεια του με αποριες που δεν καταφερε να καλυψει η τελοσπαντων χωρις να εχω μεινει ικανοποιημενη απο τη διαγνωση του,τοτε και μονο τοτε θα το εψαχνα παραπανω και σε καποιο πιο εξειδικευμενο κεντρο οπως το ωνασειο.

ευχομαι το μωρακι σου να ειναι πολυ καλα και με το καλο να το κρατησεις γερο και δυνατο στην αγκαλια σου!

tt1108c2.aspx

τιποτα καλη μου,προς Θεου!

καταλαβαινω απολυτα την αγωνια και το αγχος σου,

και παλι τις θερμοτερες ευχες μεσα απο την καρδια μου για καλα αποτελεσματα!

να εισαι αισιοδοξη και ολα θα πανε καλα!

tt1108c2.aspx

Στη β επιπέδου μας είπαν ότι ο μπέμπης έχει μονηρη ομφαλική αρτηρία και προληπτικά να κάνουμε υπέρηχο καρδιάς εμβρύου. Ο γιατρός μας σύστησε κάποια ιδιώτη γιατρό. Πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα να πάμε και στο Ωνάσειο; Γιατί έχω ήδη κλείσει με τη γιατρό για τη Μεγάλη Τρίτη. Περιττό να σας πω ότι έχω αγχωθεί πάρα πολύ, καθώς μας είπε ότι είναι πιθανή ένδειξη για Ντάουν παρότι δεν συντρέχουν άλλες προυποθέσεις(μόνο η ηλικία μου, 39).

giasemi και στις 2 εγκυμοσυνες εκανα τον υπερηχο καρδιας προοληπτικα!Στην πρωτη σε ιδιωτικο γιατρο,την δευτερη στο ωνασειο.Και τις 2 φορες απλα πηγα οπου μου συνεστησαν.Απλα στο ωνασειο ηθελε και 2-3 βδομαδες αναμονη για ρντβ αλλα ειχα κλεισει νωριτερα γιατι μου το ειχε πει ο γιατρος απο την 13η βδομαδα(σαν εξεταση ρουτινας).Και τις 2 φορες την εξεταση την εκανε παιδοκαρδιολογος.Αν δεις οτι δεν σε καλυπτει ο γιατρος που θα πας,στο ωνασειο η γιατρος λεγεται Κιαφα και ακουσα τα καλυτερα εκ των υστερων και ηταν πολυ"ψειρας"!Σου ευχομαι τα καλυτερα αποτελεσματα!

Δεν υπάρχει θέμα ιδιώτης -Ωνάσειο. Αρκεί να είναι παιδοκαρδιολόγος και όχι μαιευτήρας-γυναικολόγος. Καλά αποτελέσματα!

maroib, σ' ευχαριστώ. Πήγαμε σε γυναικολόγο που ειδικεύεται στην καρδιά, ο οποίος μας είπε ότι όλα είναι καλά, ευτυχώς, και κοίταξε και το μωρό και είδε κανονικά τις αρτηρίες και τη φλέβα, οπότε δεν υπάρχει θέμα μονήρους ομφαλικής αρτηρίας. Μετά από αυτό ξαναέκανα τη β' επιπέδου όπου μας είπαν και πάλι ότι όλα είναι κανονικά. Πήγαμε και σε παιδοκαρδιολόγο, η οποία μας είπε ότι η καρδιά του μωρού είναι μια χαρά. Τώρα ηρέμησα κάπως. ελπίζω να μην ξαναανησυχήσω έτσι.

maroib, σ' ευχαριστώ. Πήγαμε σε γυναικολόγο που ειδικεύεται στην καρδιά, ο οποίος μας είπε ότι όλα είναι καλά, ευτυχώς, και κοίταξε και το μωρό και είδε κανονικά τις αρτηρίες και τη φλέβα, οπότε δεν υπάρχει θέμα μονήρους ομφαλικής αρτηρίας. Μετά από αυτό ξαναέκανα τη β' επιπέδου όπου μας είπαν και πάλι ότι όλα είναι κανονικά. Πήγαμε και σε παιδοκαρδιολόγο, η οποία μας είπε ότι η καρδιά του μωρού είναι μια χαρά. Τώρα ηρέμησα κάπως. ελπίζω να μην ξαναανησυχήσω έτσι.

Πολύ καλά έκανες και το έψαξες παραπάνω! Εφόσον δεν υπάρχει μονήρης ομφαλική αρτηρία δεν υφίσταται καν θέμα. Σωστά επίσης πήγες και σε παιδοκαρδιολόγο (μαιευτήρες-γυναικολόγοι με εξειδίκευση (!) στην καρδία υπάρχουν μόνο κατ' ευφημισμό- όλοι οι μαιευτήρες που είναι ειδικοί στον προγεννητικό έλεγχο και κάνουν β΄επιπέδου μπορούν να ελέγξουν την καρδιά, όμως μόνο οι παιδοκαρδιολόγοι μπορούν να προχωρήσουν σε παραπέρα αναλύσεις, προγνώσεις, θεραπείες κλπ).

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να περάσεις ήσυχα και ευχάριστα την υπόλοιπη εγκυμοσύνη σου.

• 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...