Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Marakious

Recommended Posts

ευχαριστω για τις πληροφοριες mammyblue ,αντε να δουμε αν εχει κανενα κρυφο σημειο γιατι περιμενουν να μαθουν αρκετες φιλες που εχουν βαλει μπρος...τα νομοσχεδια αυτα ισχυουν μετα την ψηφισει τους συνηθως?

qbd8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Nα ρωτησω και γω κατι; Υπαρχει περιπτωση εμεις που ηδη εχουμε γεννησει μες το 2007 να δικαιουμαστε κατι, σχετικα με τον καινουριο νομο ή το χανουμε για μερικους μηνες; Εγω τωρα γυρισα στη δουλεια, τα μωρα μου ειναι 8 μηνων και πηρα και την αδεια θηλασμου μαζεμενη οποτε δεν θα κανω μειωμενο ωραριο. Οποιος ξερει ας μας πει, παρακαλω!!!!!

Αυτό με το 2010 και 2013 που το λέει; Γιατί εγώ που κοίταξα μια γρήγορη το νομοσχέδιο για το συγκεκριμένο άρθρο δεν λέει από πότε θα ισχύει. Μήπως αυτό με το 2010 και 2013 ισχύει μόνο για το θέμα της πρόωρης σύνταξης μητέρων με ανήλικα;

Διαφημίσεις

Ωραίο μέτρο για τις μαμάδες αλλά οι εργοδότες στο 4μηνο και σου σπάγανε τα νεύρα. Να δω τώρα πως θα αντιδρούν σε προσλήψεις γυναικών και κυριως φρεσκοπαντρεμένων....

ευχαριστω για τις πληροφοριες mammyblue ,αντε να δουμε αν εχει κανενα κρυφο σημειο γιατι περιμενουν να μαθουν αρκετες φιλες που εχουν βαλει μπρος...τα νομοσχεδια αυτα ισχυουν μετα την ψηφισει τους συνηθως?

Να ΄σαι καλά marakious.

Από ότι είδα στην τηλεόραση, σήμερα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, τώρα για ποιόν και από πότε θα ισχύει αν ψηφιστεί τελικά δεν γνωρίζω, κι εγώ αυτό περιμένω γιατί παίρνω άδεια τον άλλο μήνα.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι η Πετραλιά γυρνάει με ένα ύφος και λέει ότι και για τους βουλευτές έγινε αλλαγή, αντί να παίρνουν με μια τετραετία σύνταξη θα παίρνουν με 2. Μας δουλεύουν κιόλας !!!

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Ωραίο μέτρο για τις μαμάδες αλλά οι εργοδότες στο 4μηνο και σου σπάγανε τα νεύρα. Να δω τώρα πως θα αντιδρούν σε προσλήψεις γυναικών και κυριως φρεσκοπαντρεμένων....

Αυτό ξαναπέστο !!!

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ SITE ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΟΡΟΥΛΑΣ 2ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 2ο.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ:

ΕΙΜΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Α ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6ΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ.

• 2 εβδομάδες μετά...

ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ , ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ...

ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 20ΜΑΡΤΗ!

ΌΜΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ... ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ? ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ???

να ξερουμε τι μας γίνεται... και εννοείται πως οι εργοδότες δεν λένε τίποτα.

Τι θα σου πούν???

α,ναι. τελικά λείψε σχεδόν ενα χρόνο. :lol:

1Iik.png

Niki-76 αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι θα γινει αυτη την εβδομαδα,και επισης εχω ακουσει οτι ειναι το μονο κοινα αποδεχτο μερος του συνολικου νομοσχεδιου και απο τα αλλα κομματα.

αντε να δουμε εγω παντως κανω πλακα με τον προισταμενο μου μεταξυ σοβαρου και αστειου το εχει που το εχει το προβλημα λεω να τον αποτελιωσω :lol::lol::lol:

qbd8p2.png

τι θα γίνει αυτή τη βδομάδα δηλαδή? γιατί έχει ήδη ψηφιστεί. Περιμένουμε κάτι ακόμα? Πρέπει να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να σιγουρευτούμε, ε?

Ξέρεις κάτι άλλο? :?:

λέω να πάρω αύριο να ρωτήσω στην επιθεώρηση εργασίας αν με πιάνει κι εμένα, μου γεννάω Μάιο.

Αχ Παναγίτσα μου μακάρι. :D

1Iik.png

Διαφημίσεις

Niki an kseroun apo thn epitheorisi ergasias, pes mas kai emas. Ego diabada oti psifistike alla tha bgei upourgiki apofasi argotera gia to pote tha isxuei...fantazomai oti tha to kanoune oso ginete pio arga...apo to 2010 fantazomai... :roll:

πολύ φοβάμαι κι εγώ ότι κάπως έτσι θα είναι....

Όταν είναι κάτι για καλό το καθυστερούν όσο μπορούν. Αν είναι εις βάρος μας το ψηφίζουν και ισχύει ευθύς αμέσως....

:twisted:

Πάντως στο ίντερνετ που έψαξα δεν βρήκα κάτι που να λέει αν και από πότε θα ισχύει.

Μια χαρά τα είπαν, μας ξεσήκωσαν και τώρα...... τσιμουδιά..... Δεν μιλάει κανείς τους.

Ας ελπίσουμε να ισχύσει σύντομα γιατί οι περισσότερες το έχουμε ανάγκη. (άντε μπας και πειστεί ο σύζυγος για το δεύτερο...... :):) ).

sL7ap2.png

Λοιπόν στην επιθεώρηση εργασίας δεν ξέρουν τι τους γίνεται.(σώωωπα)

Έμαθα μέσω μια γνωστής που δουλεύει στο ταμείο συντάξεων και τα ξέρει αυτα από πρώτο χέρι, ότι:

αυτό που μας καίει (για το επιπλέον 6μηνο δηλαδή), όντως ψηφίστηκε στις 20/03. Ήταν στο πρώτο μέρος του ασφαλιστικού. Σήμερα ψηφίζεται το 2ο μέρος και τελευταίο.

όταν λοιπόν ψιφιστεί όλη αυτή η μαλ$%# -μαλ$%^αν εξαιρέσουμε το θέμα της μητρότητας- , θα πρέπει να υπογραφτεί απο τον πρόεδρο -δε ξερω γω ποιόν, και μετά να δημοσιευτεί!!!

Αυτό όλο μαζί λέει θα πάρει καμιά 15αρια μέρες.

Επίσης κάθε τόσο αυτοί οι μαλ!@# τροποποιούν διάφορες λεπτομέρειες στο ασφαλιστικό, έτσι σαν παιχνιδάκι. Και αν δεν δημοσιευτεί δεν ξέρουμε τίποτα.

Εχω νευριάσει. :twisted: Τι είναι για σενα ρε φίλε, να βάλεις μια ημερομηνία, να ισχύει δηλ από την μέρα που ψηφίστηκε???

Ετσι και το χάσουμε για λίγους μήνες κορίτσια, θα τρελαθώ... :evil::evil::evil:

1Iik.png

Λοιπον ρωτησα σημερα την HR στο καταστημα που εργαζομαι για το θεμα και μου απαντησε το εξης ποια ειναι η αλλαγη και αν με συμφερει η οχι

α)οπως εχει σημερα χοντρικα 2 μηνες πριν 2 μηνες μετα, 1 χρονο εργαζεσαι σαν 6ωρη και πληρωνεσαι σαν 8ωρη

ή 2 χρονια εργαζεσαι σαν 7ωρη και πληρωνεσαι σαν 8ωρη ή καθεσαι +4 μηνες αλλα χανεις ολα τα παραπανω δικαιωματα

β) με το καινουριο νομοσχεδιο εχεις 4 μηνες ειδη + 8 το θεμα ειναι οτι δεν εχεις τιποτα παραπανω μετα δηλαδη μειωμενο ωραριο και εχεις επισης 600 ευρω +- απο τον οαεδ

διαλεγεις και παιρνεις μου λεει

qbd8p2.png

Στο β εισαι λιγο λαθος διαβασα στην εφημεριδα αναλυτικα το νομοσχεδιο

α. δεν ειναι 8 μηνες είναι 6 μήνες μετα την ληξη της αδειας λοχειας (δλδ ειναι σύνολο 10 μήνες )

β. το μειωμενο ωραριο θα ισχυει κανονικα μετα την ληξη του εξαμηνου

το μονο δυστυχως που δεν προσδιοριζεται ειναι η εναρξη ισχυος του νομοσχεδιου που ελπιζω να με πιασει και αυτο θα το μαθουμε οταν δημοσιευτει στην εφημεριδα της κυβερνησης .

Δυστυχως το νομοσχεδιο δεν εχει φυγει ακομη απο την βουλη μιας και εκκρεμει το θεμα του δημοψηφισματος .

Εγω παντως σκεφτομαι απο την αλλη εβδμαδα που πλεον θα ειμαι σπιτι μου να παρω τηλφωνο σε μια απο τις πρωινες ενημερωτικες που βγαινει ο μητροπουλος να κανω σχετικη ερωτηση.

κάπου πήρε το αυτί μου ότι είναι εντελώς μούφα η ιστορία γιατί λέει ότι ΑΝ κάνεις χρήση αυτού του 8μήνου μετά, αναιρεί την απαγόρευση απόλυσης κι άρα το αφεντικό μπορεί να σε απολύσει.

Επίσης άκουσα ότι αυτούς τους μήνες δεν πληρώνεσαι από κάπου....

ράδιο αρβύλα αυτά? ελπίζω ναι :evil:

Δεν πληρωνεσαι απο την εταιρεια σου αλλα αποκλειστικα και εξ ολοκληρου απο τον οαεδ με τον βασικο που νομιζω ειναι γυρω στα 640 ευρω..

τωρα για το αλλο για την απολυση δεν ξερω να σου πω...

Όλα αυτά όταν υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις...γνωρίζω - σε άσχετο θέμα - υπουργική απ΄φαση που εκρεμμεί από το 1994....ο νόμος ισχύει ΑΛΛΑ δεν έχει υπογραφεί η Υπουργική απόφαση......ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΝΝΝΝΝΝΝ!!!!!!!! :twisted::twisted::twisted::twisted:

Όλα αυτά όταν υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις...γνωρίζω - σε άσχετο θέμα - υπουργική απ΄φαση που εκρεμμεί από το 1994....ο νόμος ισχύει ΑΛΛΑ δεν έχει υπογραφεί η Υπουργική απόφαση......ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΝΝΝΝΝΝΝ!!!!!!!! :twisted::twisted::twisted::twisted:

etsi einai..pantos nomizo oti den uparxei elpida gia tis kainourgies mamades..eimai sigouri tha to trabiksoun oso mporoun! apo to 2010 kai an!

εγώ νομίζω - και θέλω να ελπίζω δηλαδή- ότι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και για να κάνουν κάτι τώρα που ο κόσμος είναι εξαγριωμένος με τις μαλ$%^ που κάνουν στο ασφαλιστικό, θα το ενεργοποιήσουν σύντομα.

Όντως είναι ο κατώτερος μισθός και θα τον παίρνουμε από τον ΟΑΕΔ. Γύρω στα 660ευρώ.

Και το μειωμένο ισχύει κανονικά. Αυτό με την απόλυση μόνο δεν ξέρω.

JOITA πάρεις και μάθεις κάτι νεότερο ξέρεις ποιες θα ενημερώσεις αμέσως, ε??? :D

γεννάμε σε 2 μήνες!

1Iik.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...