Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαξιλάρι

BIZELI

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν ειμαι στη σωστή ενότητα αλλά δεν ήξερα που να βάλω το θέμα. Μαξιλάρι χρησιμοποιείτε για τα παιδάκια σας? Μέχρι το χρόνο ήξερα οτι δεν επιτρέπεται. Τώρα που μεγάλωσε όμως και ειναι 15μηνών να του βάλω μαξιλαράκι? Ή το μαξιλάρι γενικά ειναι 1 κακια συνήθεια και να μην το μάθει καθόλου?

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

εγώ πλέον της βάζω γιατι το 8έλει

την έβλεπα που μόλις έβλεπε τα δικά μας μαξιλάρια πήγαινε και έκανε και καλά νανι

και μια μερα της εβαλα το μεσημερι και το ηθελε

και όταν λέμε μαξιλάρι μη φανταστεις της πηρα ένα πολυ λεπτό;)

α να γραψω οτι ειμαστε 14μηνών

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγω ρωτησα το γιατρο και μου ειπε οτι δεν ειναι αναγκη ακομη για μαξιλαρι, αν θελεω ομως μονο ενα πολυ λεπτο.Εγω δεν της βαζω γιατι δεν το θεωρω απαραιτητο.

• 1 month later...

κορίτσια από πότε αρχίζουμε κ βάζουμε μαξιλαράκια στα μωρά οταν κοιμούντε ή όταν τα έχουμε ξαπλωμένα κάπου?

δεν εχω ιδέα κ ρωτάω απο περιέργια μήπως χρειάζονται όπως κ μεις απο κάποιο σημείο κ μετα!!καταλάβατε πιο λέω ,τα λεπτούλικα που είναι.....:)

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμα για μαξιλάρι. Εμείς το ξεκινήσαμε στον 1,5 χρόνο για να αποφύγουμε την δυσκολία στην αναπνοή σε περίοδο κρυώματος και απλά έδειξε να της αρέσει και το αφήσαμε. Και ποτέ να μην κοιμηθεί σε μαξιλάρι θα κάνει κορμί λαμπάδα!

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Διαφημίσεις

κορίτσια από πότε αρχίζουμε κ βάζουμε μαξιλαράκια στα μωρά οταν κοιμούντε ή όταν τα έχουμε ξαπλωμένα κάπου?

δεν εχω ιδέα κ ρωτάω απο περιέργια μήπως χρειάζονται όπως κ μεις απο κάποιο σημείο κ μετα!!καταλάβατε πιο λέω ,τα λεπτούλικα που είναι.....:)

Ειναι νωρις ακομα κοριτσι μου, εμεις της το ξεκινησαμε κανα 2μηνο τωρα οχι επιτηδες αλλα επειδη επεφτε στο δικο μου μαξιλαρι και καθοταν και χαμογελαγε λεω ρε μηπως να της αρεσει και να της παρουμε. Της πηραμε, την παιρνει ο υπνος σε αυτο αλλα μετα της το βγαζω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

λέτε ε????:lol:

απλα σκεφτομαι εμενα πως κανω με τα μαξιλάρια κ λέω μηπως το καομοιρο θέλει!!!

ειδικα οταν το βαζω στο καναπε κ τον βλέπω που κοιτά πανω τον λυπάμαι:lol:

στο ριλάξ έστω ανεβάζω την πλατούλα κ κοιτά λιγο πιο ψηλα κ ισια!!

επι ευκαιρίας....τελευταια κοιμάται τελείως ανασκελά κ την βρίσκει τεντωνει κ τα χέρια στη αναταση:P να τον γυριζω με το ζόρι στο πλάι η να τον αφηνω έτσι????

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Εγώ προτείνω να τον αφήνεις να κοιμάται όπως θέλει πλέον. Ούτως ή άλλως σε λίγο καιρό θα αρχίσει να γυρνάει μόνος του και θα βρει τη θέση που τον βολεύει

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

• 2 months later...

Έχω ένα αγοράκι 33 μηνών και του αρέσει τόσο το μαξιλάρι μου !

Αναρρωτιέμαι ειναι έτοιμος για αυτό?

προς το παρών τον αφήνω στο δικό μου και μόλις κοιμηθεί..... του το παίρνω!

Και αν ναι....

τι μαξιλάρι ?

ακόμα και για μένα αναρρωτιέμαι

Πριν από μερικούς μήνες είχα αγοράσει ένα πολύ καλό πουπουλένιο που με διαβεβαίωσε η πωλήτρια ότι πλένετε!

Το έπλυνα, καταστράφηκε...

Τι να αγοράσω? Σαφώς θα προτιμούσα κάτι που πλένετε.

Καμιά ιδέα?

Συγγνώμη αν έχει συζητηθεί.... το έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα..

Διαφημίσεις

για το ειδος δεν ξερω να σου πω αλλα χθες συγκεκριμενα ρωτησα το παιδιατρο που ειχαμε παει για εμβολιο, για τα μαξιλαρια επειδη κ ο δικος μου βλεπει εμας κ του αρεσει κ αυτουνου κ μου ειπε οτι μετα το χρονο μπορει να χρησιμοπιει μαξιλαρι αρκει να μην ειναι πολυ μεγαλο κ φουσκωτο κ πιαστει ο αυχενας του.

τα ιδια που ισχυουν κ σε μας δηλαδη.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

α, ωραια, και γω ψαχνομουν γι αυτο το θεμα!!

και η δικια μου τριβεται στα μαξιλαρια μας... και πηγα και της πηρα ενα, απο τα λητω..

αλλα δεν το θελει..

ασε που μεσα στο κρεβατι της, γυρναει 100 φορες στον υπνο της, πανω κατω, πανω κατω!!!!!

της το εχω μεσα στο κρεβατι, αλλα ποτε δεν την βλεπω πανω... σημερα το ειχε παρει αγκαλια και το πιπιλαγε...

Εγω σε 'ολα μου τα παιδάκια χρησημοποιήσα μαξιλάρια απο πολύ μικρα σχεδων από 2 μηνων ..........πολύ μικρά βέβαια και πολύ μαλακα......ίσα ίσα να είναι πολύ ελαφρά ανυψωμενα τα κεφαλακια τους...είχαμε πολλές εξαγωγούλες και ο γιατρος μου είπε να τα εχω ελφρώς ανασυκωμένα ωστε να μην πνιγούν....

Διαφημίσεις

Έχω ένα αγοράκι 33 μηνών και του αρέσει τόσο το μαξιλάρι μου !

Αναρρωτιέμαι ειναι έτοιμος για αυτό?

προς το παρών τον αφήνω στο δικό μου και μόλις κοιμηθεί..... του το παίρνω!

Και αν ναι....

τι μαξιλάρι ?

ακόμα και για μένα αναρρωτιέμαι

Πριν από μερικούς μήνες είχα αγοράσει ένα πολύ καλό πουπουλένιο που με διαβεβαίωσε η πωλήτρια ότι πλένετε!

Το έπλυνα, καταστράφηκε...

Τι να αγοράσω? Σαφώς θα προτιμούσα κάτι που πλένετε.

Καμιά ιδέα?

Συγγνώμη αν έχει συζητηθεί.... το έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα..

Και εγω το καταστρεψα το πουπουλενιο γιατι πλενετε αλλα πως σεγνωνει??? νομιζω οτι μπορεις να παρεις ενα με βαμβακι και να πλενεις τη θηκη. Τα πουπουλα βγαινουν και εξω απο το υφασμα. Εγω του εχω παρει ενα απο τα διακοσμιτικα και ειναι τετραγωνο και λεπτο. Το βαζω μια μαξιλαροθηκη απο πανω βεβαια. Παιζει ομως μονο και σπανια κοιμαται σε αυτο. Και εμενα 33 μηνων ειναι και το εχουμε κανα χρονο..

• 4 months later...
α, ωραια, και γω ψαχνομουν γι αυτο το θεμα!!

και η δικια μου τριβεται στα μαξιλαρια μας... και πηγα και της πηρα ενα, απο τα λητω..

αλλα δεν το θελει..

ασε που μεσα στο κρεβατι της, γυρναει 100 φορες στον υπνο της, πανω κατω, πανω κατω!!!!!

της το εχω μεσα στο κρεβατι, αλλα ποτε δεν την βλεπω πανω... σημερα το ειχε παρει αγκαλια και το πιπιλαγε...

Δοκίμασε να ξαπλώσεις μαζί της πάνω στο μαξιλάρι για να πάρει τη μυρωδιά σου και της το δίνεις μετά ;) Είμαι σίγουρη ότι δεν θα το πιπιλάει αλλά θα το πάρει αγκαλιά :) Εγώ έτσι την πάτησα και τελικά της έβαλα μαξιλάρι χωρίς να το θέλω γιατί το ζήταγε επειδή μύριζε μανούλα :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Και εγω ετσι το πηρα το μαξιλαρι της μικρης. Ξαπλωνε πανω στα δικα μας. Αλλα δεν ειχε θεμα. Το υιοθετησε αμεσως και εχει φτασει σε σημειο να το θελει τοσο πολυ που το παιρνει ΠΑΝΤΟΥ μαζι της.....μαζι με το κουβερτακι της. Και οταν τα θελει μου λεει 'νανι'/ Οταν κοιματε δε, το πλακωνει απο οπου βρει και καμια φορα το ψανχει το βρισκει και το παιρνει αγκαλια.....εχω παρει το μικρο μαξιλαρακι απο mothercare.....δεν το εχω πλυνει ακομα......δεν χρειαστηκε. Το εχει 1 χρονο τωρα.....

Δοκίμασε να ξαπλώσεις μαζί της πάνω στο μαξιλάρι για να πάρει τη μυρωδιά σου και της το δίνεις μετά ;) Είμαι σίγουρη ότι δεν θα το πιπιλάει αλλά θα το πάρει αγκαλιά :) Εγώ έτσι την πάτησα και τελικά της έβαλα μαξιλάρι χωρίς να το θέλω γιατί το ζήταγε επειδή μύριζε μανούλα :D

καλα ειναι γλυκα η μικρη (οφφ τοπικ).!:-D

[οφφτοπικ]thanks :D [emoticonπουφουσκώνειαπόπερηφάνεια]

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

• 6 months later...

εγώ μαζί με το νινι μου κάθε μέρα 2 με 5 κοιμόμαστε στο καναπέ πανω σε ενα μαξιλάρι και αυτος και εγώ και τον θηλάζω ετσι και αποκοιμιέται.....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ????? πείτε μου....και το βράδυ κοιμάται πάνω σε ενα και μετά του το βγάζω μετά απο ώρα(2 ώρες) ..βοηθείστε!!!!

• 4 χρόνια μετά...

Κοριτσια καλησπερα ο μικρος μου ειναι 7 μηνων το βραδυ κοιμαται απο τις 10.30 μεχρι τις 7 το πρωι, το προβλημα μου ειναι οτι εγω τον βαζω για υπνο κατω κατω στο κρεβατι και τα βραδυα γκρινιαζει κ σηκωνομαι αρκετες φορες γιατι κουνιεται και απο κατω που ειναι πηγαινει τερμα επανω στο ξυλο και κολλαει το κεφαλι του εκει.. ποτε μπορω να του βαλω ενα μαξιλαρακι? μηπως εαν ειναι επανω στο μαξιλαρι του κοιματα ιπιο καλα??

Κοριτσια καλησπερα ο μικρος μου ειναι 7 μηνων το βραδυ κοιμαται απο τις 10.30 μεχρι τις 7 το πρωι, το προβλημα μου ειναι οτι εγω τον βαζω για υπνο κατω κατω στο κρεβατι και τα βραδυα γκρινιαζει κ σηκωνομαι αρκετες φορες γιατι κουνιεται και απο κατω που ειναι πηγαινει τερμα επανω στο ξυλο και κολλαει το κεφαλι του εκει.. ποτε μπορω να του βαλω ενα μαξιλαρακι? μηπως εαν ειναι επανω στο μαξιλαρι του κοιματα ιπιο καλα??

Μπορεί αλλα δυστυχώς το νωρίτερο που μπορείς να βάλεις μαξιλάρι ειναι ενός έτος λόγω του SIDS

Και εγω εχω τη ίδιο πρόβλημα έχουν την ίδια ηλικία τα μικρά μας και επειδή αρχίζουν και κοινουνται αυτο ειναι αναπόφευκτο

Δυστυχώς υπομονή!! .. Που να δεις οταν αρχίζουν να σηκώνονται :wink:

Δε νομίζω πως αυτό που περιγράφεις έχει να κάνει με το μαξιλάρι. Μάλλον θέλει να έχει την αίσθηση ότι ακουμπάει κάπου με το κεφάλι του. Ο γιος μου ακόμα το κάνει (και κοντεύει τα 4). Πιο μικρός κοιμόταν κάθετα στην κούνια, σφηνωμένος ανάμεσα στα πλαϊνά κάγκελα.

Στην ηλικία που είναι ο δικός σου δεν χρειάζεται να τον βάζεις κάτω κάτω για ύπνο, ούτε υπάρχει πρόβλημα που μετακινείται. Από τη στιγμή που το παιδί μπορεί να αλλάζει μόνο του θέση στο κρεβάτι, δεν κινδυνεύει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...