Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Τις πρώτες μέρες τον μικρό τον έπλενε η μαμά μου γιατί εγώ δεν ήξερα ούτε πως να τον κρατήσω :lol: του έβαζε μια πετσέτα πάνω στον αφαλό και τον έπλενε στον νιπτήρα,όταν μεγάλωσε λίγο (μετά από 1 μήνα που του έπεσε ο αφαλός, μας πήρε 25 μέρες για να πέσει ενώ έκανα κατα γράμμα αυτά που μου είχε πει ο παιδίατρος) ξεκίνησα να τον πλένω μόνη μου,αρχικά τον ξάπλωνα τελέιως μέσα στην μπανιέρα πάνω σε μια πετσέτα αλλά δεν με βόλευε γιατί όταν ήταν να τον γυρίσω μπρούμητα μου γλίστραγε οπότε πήγα και πήρα το μπανάκι της ficher price που έχει σαν διχτάκι πάνω και τον ακουμπάς και ειλικρινά μου έλυσε τα χέρια,μετά που μεγαλώσε αφαίρεσα τελείως το διχτάκι και τον έπλενα μέσα στην μπανιερίτσα,τώρα που πλέον δεν χωράει στην μπανιερίτσα τον ξαπλώνω μέσα στην μπανιέρα και τον πλένω κανονικά

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εμενα του Ζαχαρουλη μου το κακαδακι επεσε πολυ γρηγορα και ο γιατρος μου ειπε οτι μπορουσα να το κανω μπανιο ειτε σε μια βδομαδα ειτε σε δυο. Παντως αν δεν τον εκανα, παλι δεν υπηρχε προβλημα μου ειπε.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια μπανιέρα της Neonato με βάση αρκετά σταθερή και που φέρνει τη μπανιέρα στο ύψος μας, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να σκύβουμε καθόλου. Η τιμή της απ΄ότι θυμάμαι είναι γύρω στα 70€ αλλά το πρόβλημα είναι ότι η βάση δεν κλείνει εύκολα με αποτέλεσμα να πιάνει χώρο.

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Εγω μπάνιο την έκανα αρκετό καιρό από την γέννησή της ανάποδα κάτω από την βρύση όπως στα μαιευτήρια. Είχα πάρει μια μπανιερίτσα από τα λητώ που στερεόνεται πάνω στα παινα της μπανιέρας. Οπότε ήταν βολική γιατί δεν έπρεπε να σκύβω μέχρι κάτω στην μπανιέρα. Όταν ημικρή μου άρχισε να συέκεται την έκοψα εντελώς την μπανιερίτσα και την πλένω μέσα στην μπανιέρα χωρίς να γεμίζω μπανιέρες...

.png

Εγω κοριτσια οπως μου εδειξαν στο μαιευτηριο... τον επλενα μπρουμητα στο χερι μου, μαλιστα και το κεφαλι του!! προσεχα απλα να μη βρεχω τον αφαλο... βεβαια κοψομεσιαστικα γιατι αυτο γινοτανε κατω απο τη βρυση της μπανιερας :? αφου η βρυση που εχω και ο νηπτηρας, λογο του μοντερνου βλεπετε design, δε με βοηθησαν...

όταν πια δε μπορουσα να τον κραταω στο χερι μου... καπου 20 ημερων πηρα μια μπανιερα που στηριζεται στη δικη μου μπανιερα και εβαλα μεσα και ενα πετσετε relax και μαλιστα ακομη έτσι κανουμε μπανιο... ο μικρος ειναι ξαπλα και την καταβρισκει και 'γω τον πλενω χωρις φοβο (ειδικα που φοβαμαι να μην παει νερο στα αυτακια του!!)

μονο που τωρα πια δε χωραει φυσικα και βγαζει τα ποδαρακια του απ' εξω και λεω να αρχισω να τον κανω μπανιο καθιστο αφου το παιδι μπορει και καθετε πια!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κοριτσια ο αφαλος του μπεμπη επεσε την μερα που βγηκαμε απο την κλινικη και τον εκανα μπανιο στην μπανιερα που ειχε η αλλαξιερα.πριν 3 εβδομαδες πηρα μια μπανιερα fisher-price με παιχνιδακια σε λαχανι χρωμα με 40€ και την εβαλα μεσα στην μεγαλη μπανιερα. μαλωνουμε για να βγει απο το μπανιο τοσο του αρεσε

iz6mqfx4psjhl3bk.png

cf7d8aac48.png

Μπορώ να αγοράσω μια μεγάλη οικονομική μπανιερίτσα κι εκεί μέσα να προσαρμόσω κάτι για τον πρώτο καιρό?Αυτό το σφουγγαράκι που λέτε βοηθάει?Προσαρμόζεται σε όλες τις μπανιέρες-λεκάνες?

εμεις καναμε μπανιο απο την αρχη κατω απο τρεχουμενο νερ.στον νιπτύρα. ο αφαλος μας σε δεκα μερες ειχε πεσει και αρχισαμε και την καναμε μπανιο σε ενα πλαστικο που μπαινει στη μπανιερα. δεν της πειρα τη βαση για να καθεται γιατι θελω να επιπλεει και να πλατσουριζει. το θεμα ειναι οτι υποφεεερω. χαιρομαστε οταν κανουμε μπανιο αλλα μετα η μαμα παει σαν "γαμα" κοινως με εχει ταραξει η μεση μου. και τωρα ειναι 7 κιλα αργοτερα :?::?: . δεν ξερω αν τα αλλα συστηματα ειναι καλυτερα..δεν τα ειχα παρει γιατι μου φαινοταν κουλο να γεμιζω το μπανιερακι της στο υπνοδωματιο μιας και δεν χωραει στο μπανιο μας.. νομιζω πως σε μερικα χρονια δε θα μπορω να κουνησω...θα με πηγαινει η κορη μου με το καροτσακι της :D:D αν χωραω...χιχιχι

sofia_nefeli εμείς είχαμε πάρει κάτι πτυσσόμενα πόδια (από το ΛΗΤΩ νομίζω ~20-25 ?) πάνω στα οποια ακουμπούσαμε το μπανάκι και πολύ το βολευτήκαμε που γλιτώναμε το σκύψιμο. Όταν δεν τα χρησιμοποιούσαμε τα κλείναμε πλακέ και τα ακουμπούσαμε-κρεμάγαμε πάνω στο καζανάκι!!!!

Αυτά μέχρι που άρχισε να σηκώνεται ο Κωστής και να θέλει να βγει έξω :shock::shock:, για να πιάσει ό,τι υπήρχε γύρω-γύρω στο μπάνιο, οπότε τον βάλαμε στη κανονική μπανιέρα.

Τώρα, αναγκαστικά σκύβουμε αλλά πλέον δεν χρειάζεται να τον κρατάμε συνέχεια, μόνο να προσέχουμε μη φάει καμια γλίστρα, να τον προλάβουμε να μην χτυπήσει. Γιατί δεν κάθεται κάτω ο σκασμένος, όρθιος και βόλτες πέρα-δώθε :lol::lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Κορίτσια, καλό απόγευμα!

αυτό το στηριγματάκι που έχει βεντούζες και βεντουζώνει μέσα στο πλαστικό μπανάκι, δεν το έχω δει σε κανένα κατάστημα. Από πού το πήρατε?

Τι προτιμάτε? Τα υφασμάτινα (π.χ. πετσετέ) στηριγματάκια ή κάτι στενά πλαστικά που έχω δει και δείχνουν ανατομικά, μα με απωθεί το γεγονός ότι είναι πολύ σκληρά?

Πάνω σε αυτά τα στηριγματάκια ή στο μπανάκι της Fischer Price που περιγράφετε ότι έχει μέσα στηριγματάκι για νεογέννητο, μόνο ανάσκελα δεν μορεί να είναι το μωράκι? Πώς το πλένετε μπρούμυτα????

Αυτά τα μπανάκια που στηρίζονται στα χείλη της μπανιέρας δεν φοβάστε μήπως σπάσουν και χτυπήσει το μωρό? Σας προκαλούν εμπιστοσύνη?

Ευγνώμων για τις συμβουλές σας!!

Χαιρετώ σας :D

Διαφημίσεις

Κορίτσια, καλό απόγευμα!

αυτό το στηριγματάκι που έχει βεντούζες και βεντουζώνει μέσα στο πλαστικό μπανάκι, δεν το έχω δει σε κανένα κατάστημα. Από πού το πήρατε?

Τι προτιμάτε? Τα υφασμάτινα (π.χ. πετσετέ) στηριγματάκια ή κάτι στενά πλαστικά που έχω δει και δείχνουν ανατομικά, μα με απωθεί το γεγονός ότι είναι πολύ σκληρά?

Πάνω σε αυτά τα στηριγματάκια ή στο μπανάκι της Fischer Price που περιγράφετε ότι έχει μέσα στηριγματάκι για νεογέννητο, μόνο ανάσκελα δεν μορεί να είναι το μωράκι? Πώς το πλένετε μπρούμυτα????

Αυτά τα μπανάκια που στηρίζονται στα χείλη της μπανιέρας δεν φοβάστε μήπως σπάσουν και χτυπήσει το μωρό? Σας προκαλούν εμπιστοσύνη?

Ευγνώμων για τις συμβουλές σας!!

Χαιρετώ σας :D

Για σας κοριτσια

Οσων αφορα το βοηθιτικο μπανιου....καταρχας το πιο βολικο ειναι το πετσετε μιας και πλενετε σιδερωνετε ,γενικα καθαριζετε αντιθετα με το σφουγγαρι που δεν μπορει να στεγνωση λογο μεγεθους με αποτελεσμα να μπορει να πιασει μυκητες (μονο φυσικο σπογγος επιτρεπετε)...οσων αφορα το πλαστικο με την βεντουζα (τα καταστηματα bebe jou )εχουν σιγουρα ειναι το μονο που εχει προδιαγραφη ασφαλειας. Εμενα με βολεψε αρκετα .

Η γνωη για τα μπανακια ειναι μια και απλη ---μονο μπανιο με βαση (πηρα αυτη που μπαινει πανω στην μπανιερα και μου ανοιξε η μεση ....

Φιλια Κλαιρη

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμένα με βόλεψε πολύ αυτή.

PUSH8c69fc373a28.jpg

Το καθισματάκι μέσα στη μπανιερίτσα δεν ήταν το ίδιο, εγώ για τα δίδυμα είχα πάρει ένα άσπρο ανατομικό από το mothercare που με βόλεψε πολύ και παλιότερα στο γιο μου είχα ένα μπλε από το ΛΗΤΩ.

Το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη μέρα που πέφτει ο αφαλός μέχρι το μωρό να αρχίσει να κάθεται (οπότε μπορείς να το βάζεις πια καθιστό σε ένα καθισματάκια από αυτά που βεντουζώνουν στη μπανιέρα).

Αν κάποιος το θέλει πιο μαλακό τον πρώτο καιρό, μπορεί να βάζει πάνω του μια μαλακή πετσέτα. Εγώ δεν έβαλα γιατί και τα 3 παιδιά έδειχναν πολύ άνετα και χωρίς.

Η μέση δε μου κόπηκε γιατί ή έβαζα στην άλλη πλευρά της μπανιέρας ένα από αυτά τα καθίσματα για μεγάλους που πιάνουν στη μπανιέρα οπότε το σκύψιμο ήταν λιγότερο, ή ακόμα καλύτερα καθόμουν σε ένα μικρό σκαμπό δίπλα στη μπανιέρα ώστε να είμαι στο ύψος του παιδιού.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Καλημέρα κορίτσια. Διαβάζω όλα αυτά που λέτε κ μου έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη απορία κ ανησυχία. Εμένα οι μαίες δεν μου είπανε να προσέχω να μην πάει νερό πάνω στον ομφαλό της μπεμπούλας μου, μιας κ αυτές όταν υποτίθεται μου έδειχναν τον σωστό τρόπο που πρέπει να κάνω μπάνιο την μικρή απλά την κρατούσανε από την πλάτη για να μην πέσει μέσα κ κατα τα άλλα την βύθιζαν μέσα στο νερό ολόκληρη ως το στήθος ανάσκελα. Κι έτσι κ εγώ την έπλενα κάθε μέρα κ τον ομφαλό τον οποίο καθάριζα μετά με οινόπνευμα. Δεν ξέρω αν ήταν γι αυτό που έπεσε 5 μέρες μετά από το μαιευτήριο κ επειδή έκανε εκκρίσεις την καυστηριάσανε 2 φορές την καημενούλα.

Bsc7p2.png

Στο νοσοκομείο μας είχαν πει ότι δεν πειράζει να πέσει νερό στον αφαλό. Αρκεί το νερό να μην 'λιμνάσει' εκεί, να μην μείνει δηλαδή το σημείο στο νερό. Εκείνες τον έπλεναν ανάποδα με έναν φανταστικό τρόπο. Η φούχτα τους στον αφαλό να τον προστατεύουν, το παιδί μπρούμυτα στο μπράτσο τους και κάτω από τη βρύση. Εννοείται, ούτε που το προσπάθησα. Τον έπλενα τοπικα μέχρι να πέσει ο αφαλός, που έπεσε πολύ σύντομα.

Στο νοσοκομείο μας είχαν πει ότι δεν πειράζει να πέσει νερό στον αφαλό. Αρκεί το νερό να μην 'λιμνάσει' εκεί, να μην μείνει δηλαδή το σημείο στο νερό.

Και μας το ίδιο μας είπαν και από το μαιευτήριο και ο παιδίατρός μας. Μας εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν είναι να βραχεί αλλά να παραμείνει υγρό. Απλώς πρέπει να το στεγνώνεις πολύ καλά μετά, και ανάμεσα στις πτυχές χρησιμοποιώντας και μια μπατονέττα με καθαρό οινόπνευμα.

Εμάς στις 10 μέρες ο αφαλός είχε πέσει και κανένα πρόβλημα δεν είχαμε και στα 3 παιδιά μας. Βέβαια κάναμε τα μωρά μπανάκι στο νιπτήρα ατην αρχή αλλά ο αφαλός πολλές φορές βρεχόταν γιατί το κάναμε εμείς και όχι οι μαίες... :lol:

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Διαφημίσεις

απο το μαιευτηριο την πρωτη μερα κιολας την εκαναν μπανιο μπρουμιτα κ ετσι συνεχισα κ εγω στο σπιτι κ ετσι συνεχιζω ακομα..ειναι πολυ μικρη για να τη βαλω να κατσει κ ετσι την ξαπλωνω κ λιγο ανασκελα για να την καθαρισω,το προσωπακι της το κανω καθε πρωι με ορο κ στο μπανιο πλενετε κανονικα :D

Εμένα με βόλεψε πολύ αυτή.

PUSH8c69fc373a28.jpg Το καθισματάκι μέσα στη μπανιερίτσα δεν ήταν το ίδιο

Sun, κι εγώ αυτή έχω (σε λευκό!!)

με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτό με το πετσετέ ριλαξάκι που του είχα!!

όσο για μένα;;; κάθομαι πάνω στο χείλος της μπανιέρας!!

και τώρα που μεγάλωσε και στέκεται σχεδόν μόνος του... τον κρατάω με το δεξί μου χέρι, με τη πλατούλα του προς τον τοίχο και έτσι το κωλαράκι του έρχεται ακριβώς κάτω από τη βρύση! έτσι το μπιντέ που κάνουμε σε κάθε αλλαγή πάνας... είναι πιά παιχνιδάκι!!!

• 2 months later...

Κορίτσια, έχετε δει κάποια πλαστική μπανιερίτσα που να μπορεί να εφαρμόζει σε γωνιακή μπανιέρα? :? όλες όσες έχω δει δεν κάνουν για το χώρο μας και δεν ξέρω που θα κάνω μπάνιο το μωρό... μου φαίνεται θα πάρω απλώς καθισματάκι με βεντουζάκια και θα γεμίζω τη μπανιέρα να την κάνω πισίνα :roll: άλλη λύση δε βλέπω...

Παντως κοριτσια εμεις κανονικα τον καναμε μπανιο απο την πρωτη μερα με προσοχη στην περιοχη του ομφαλιου λορου και μετα το μπανιο αφου σκουπιζαμε την περιοχη βαζαμε betadine , ακριβως οπως μας ειχε πει και η παιδιατρος στο νοσοκομειο . Το νερο ειναι υγεια και εννοειτε οτι δεν αφηνουμε απλυτο ενα μωρακι 10-15 μερες ή ακομα χειροτερα 40 , παντα βεβαια με ιδιαιτερη προσοχη για το οφαλο .

δεν αφηνουμε απλυτο ενα μωρακι 10-15 μερες ή ακομα χειροτερα 40
:shock: γίνοντε και τέτοια;;;; ποιοί ανεγκέφαλοι τριτοκοσμικοί βασανίζουν έτσι μωράκια;;;; sorry αλλά τα πήρα άσχημα... ακούς εκεί :evil:

Δεν ξέρω για 15-20+ μέρες αλλα και η ελληνική εμμονή να πλένουμε το μωράκι καθημερινά δεν κάνει καλό .

Εμας μας είπαν να κανουμε μπανιο την μικρή μας 1-2 φορές την εβδομάδα . Εγω την κάνω μέρα παρα μέρα . Δεν χρειαζεται λεει παραπάνω γιατι ξεραίνετε το δερματάκι τους και κατι τρεχει με το pH αλλα αυτό δεν το καταλαβα καλα :lol: (ερμα Γερμανικά καποτε θα τα μάθω )

Περιτό να σας πω πως οι Γερμανοι που η πρωτη του λεξη παλια ήταν penaten τώρα συστήνουν απλά ελαιόλαδο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας του μωρού . Εχουν δει και αποδει με τις αλεργίες !

Καλα εμεις δεν της βαζουμε ελαιόλαδο γιατι τοτε σίγουρα θα την φάμε ! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Δεν ξέρω για 15-20+ μέρες αλλα και η ελληνική εμμονή να πλένουμε το μωράκι καθημερινά δεν κάνει καλό .

Εμας μας είπαν να κανουμε μπανιο την μικρή μας 1-2 φορές την εβδομάδα . Εγω την κάνω μέρα παρα μέρα . Δεν χρειαζεται λεει παραπάνω γιατι ξεραίνετε το δερματάκι τους και κατι τρεχει με το pH αλλα αυτό δεν το καταλαβα καλα :lol: (ερμα Γερμανικά καποτε θα τα μάθω )

Περιτό να σας πω πως οι Γερμανοι που η πρωτη του λεξη παλια ήταν penaten τώρα συστήνουν απλά ελαιόλαδο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας του μωρού . Εχουν δει και αποδει με τις αλεργίες !

Καλα εμεις δεν της βαζουμε ελαιόλαδο γιατι τοτε σίγουρα θα την φάμε ! :D

Εμείς πάντως ζητήσαμε από μια φίλη που ταξιδεύει πολύ και μας αγόρασε από το εξωτερικό καλλυντικά weleda που τα εμπιστευόμαστε (και τα βρήκε στη μισή τιμή και ούτε :shock::shock: ) για να μη φοβάται η μανούλα να μας πλύνει και να μας βάλει τις κρεμούλες και τα λαδάκια μας :D

Και γω Weleda χρησιμοποιώ . Το αφρολουτρο που ειναι για σώμα και κεφάλι και την ενυδατική κρέμα . Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλα νομίζω γυρω στα 8-9 ευρώ εχει το καθένα .

Με το καλο naina να πλατσαριζεται και να κανετε μασαζακια και σεις :) :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Και γω Weleda χρησιμοποιώ . Το αφρολουτρο που ειναι για σώμα και κεφάλι και την ενυδατική κρέμα . Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλα νομίζω γυρω στα 8-9 ευρώ εχει το καθένα .

Με το καλο naina να πλατσαριζεται και να κανετε μασαζακια και σεις :) :)

Στην Ελλάδα τα έχω βρει μέχρι και 16ευρώ το μπουκάλι, έλεος...Αν τα βρήκες 8-9 ευρώ είναι καλή τιμή (να πεις το πού και σε άλλες κοπέλες να σπεύσουν)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...