Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Βρε κορίτσια βοήθεια... Καλημέρα βασικά :lol:

Δε μπορώ να βρω που θα κάνω μπάνιο τη μικρή μου το ένα δε με βολεύει το άλλο δεν είναι σταθερό εσείς που τα κάνατε μπανάκι ως νεογέννητα?

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τα νεογέννητα δεν τα κάνουμε μπάνιο μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος. Έτσι λοιπόν για τις πρώτες 10-15 μέρες αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα μικρό λεκανάκι με πετσετούλες για να το πλένεις τοπικά.

Επίσης μπορείς να το βάζεις μπρούμυτα στο χέρι σου (η μαία θα σου δείξει ακριβώς τον τρόπο) και να το πλένεις κάτω απο τον νιπτίρα (πάλι θα προσέχεις μη βραχεί ο λώρος)

Μπανάκι στη δική μας αγοράσαμε ένα που πιάνει στις δυο πλευρές της μπανιέρας και μέσα σε αυτό είχαμε πάρει ένα καθισματάκι με βεντουζίτσες όπου έμπαινε το μωρό και καθόνταν με μια σχετική ασφάλεια.

όπως η ροζ...εμείς όμως δεν είχαμε πάρει καθισματάκι, αλλά τον κράταγε ο μπαμπάς ελαφρά και ο μικρός επέπλεε στο νερό :wink:

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Συμφωνώ με τη roz. Εγώ το πρώτο μωράκι δεν το έκανα μπάνιο για 40 μέρες. Το έπλενα τοπικά με βαμβακερά πανάκια. Αυτό το καθισματάκι με τα βεζουντάκια μας βόλεψε πολύ κι εμάς. Έστρωνα πάνω του μια πετσετούλα για να είναι μαλακά για το μωράκι και για να μην κρυώνει. Αυτά μου είχε πει η μαία.

ayTFp3.pngivwvp2.png

Ευχαριστώ πολύ αγάπες... Εμ είδατε ? Μια βοήθεια την χρειαζόμουν :shock:

Διαφημίσεις

Και εμείς κάναμε το πρώτο μπάνιο όταν έπεσε ο ομφάλιος λώρος...

Μέχρι τότε, πλύσιμο με σφουγγαράκι, και όταν έκανε κακά τον έπιανε ο μπαμπάς και τον έπλενε από την μέση και κάτω στον νιπτήρα (το "πλύσιμο κώλου" όπως το λέγαμε το κάναμε αρκετό καιρό μετα μέχρι που βάρυνε και σταμάτησε να χωράει στον νιπτήρα)

Αργότερα για το μπανάκι αγόρασα μια μπανιερίτσα που πιάνει μέσα στην μπανιέρα (δες εδώ) όμως για να μην γλιστράει είχαμε ένα μεγάλο σφουγγάρι σε σχήμα αρκουδάκι και τον ακουμούσαμε εκεί (φαίνετια και αυτό στην φώττο αλλά όχι πολύ καλά)

Γενικά πάντως υπάρχουν στο εμπόριο πολλές μπανιέρες...Είχα δει μια ενδιαφέρουσα μπανιέρα της fisher-price (δες εδώ) όμως δεν την αγόρασα γιατί είχα ήδη το μπανάκι. (Δεν γνωρίζω να σου πω και το κόστος)

Kαι εμείς το ίδιο με τη roz. Και ο σκελετός με τις βεντουζίτσες βολεύει πολύ γιατί δεν βρέχεται το προσωπάκι του όταν το λούζεις και έτσι δεν έχεις ακόμα δάκρυα :)

έχετε δει και κάτι σαν κολάρα που τα βάζεις για το λούσιμο σε λίγο πιο μεγάλα παιδιά για να μην βρέχονται?? έχει καμιά χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο?

Χρησιμη η μπανιεριτσα που πιανει στη μπανιερα!Εμεις τωρα τον κανουμε σε μια μπανιεριτσα που δεν πιανει πουθενα,την βαζουμε πανω στο νιπτηρα (ειναι χτιστος και εχουμε και μεγαλο παγκο απο γυρω).Αλλα θα ηθελα κατι για μεσα στη μπανιερα.Το κακο ειναι οτι η δικια μας ειναι γωνιακη και αυτες που πιανουν δε θα βολευουν.

bxBwp2.png EgDTp2.png

βρε κορίτσια, εμένα όλοι στο μαιευτηριο οι παιδίατροι μας συμβούλευσαν να μπανιαρίζουμε το νινί μας από την πρώτη μέρα.'μπρούμητα κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να μη βραχεί ο ομφάλιος λώρος και εννοείται για λίγα λεπτά.

αφού έπεσε ο ομφάλιος λόρος το βάλαμε στη μπανιέρα ανάσκελα κλπ...

μου κάνει εντύπωση που διάβασα ότι κάνατε όλα τούτα...

εγω πηρα της fisher price ειναι αψογο αλλα τσιμπημενη η τιμη του οποτε βαλε παππουδες γιαγιαδες στο τρυπακι να στο παρουν δωρο.....

στο γενεσις θα σου κανουν μαθηματα για ολα γιαυτο μην αγχωνεσαι απο τωρα...

Διαφημίσεις

βρε κορίτσια, εμένα όλοι στο μαιευτηριο οι παιδίατροι μας συμβούλευσαν να μπανιαρίζουμε το νινί μας από την πρώτη μέρα.'μπρούμητα κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να μη βραχεί ο ομφάλιος λώρος και εννοείται για λίγα λεπτά.

αφού έπεσε ο ομφάλιος λόρος το βάλαμε στη μπανιέρα ανάσκελα κλπ...

μου κάνει εντύπωση που διάβασα ότι κάνατε όλα τούτα...

έτσι και εγώ tozdel. Απλά τα μουτράκια τα κάνεις τοπικά με ορό, έτσι δεν είναι???

Κι εμεις το πλεναμε καθε μερα οπως ειπε η tozdel μπρουμητα γρηγορα γρηγορα, απλα κρατουσαμε μια πετσετουλα μικρη στην κοιλιτσα για να μην τρεξει πολυ νερο στον αφαλο του.Μολις επεσε το...βουτηξαμε στη μπανιερα κανονικα

bxBwp2.png EgDTp2.png

se 15 me 20 meres...peftei!!

και στο κεφαλακι της έριχνα νεράκι και με το χέρι μου απαλά έπλενα το μουτράκι της - μάλιστα έδειχνε να το απολαμβάνει!!

------------

μερικές φορές, κάνω μπάνιο εγώ και μου τη φέρνει ο μπαμπάς της πριν βγώ και την μπανιαρίζω (ντουζάκι) στην αγκαλιά μου με την βοήθεια του μπαμπά....το χαίρεται πολύ!! εγώ να δείτε!!!! :lol::lol::lol:

Και στα 2 παιδιά μου (ιδιαίτερα στο πρώτο, όμως) με τον αφαλό πάθαινα κάτι! Το χέρι μου ...έτρεμε κάθε φορά που πήγαινα να κλείσω την πάνα ή που τους έκανα μπανάκι. Όμως τόσο η μαία όσο και οι παιδίατροι μου είχαν πει πως δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι μπορεί και είναι καλό να κάνει μπανάκι το μωρό από την πρώτη μέρα στο σπίτι. Κι έτσι κι έκανα! Μέσα στην μπανιέρα, πρώτα το κεφαλάκι τους και μετά το υπόλοιπο σώμα. Απλά μου είχαν τονίσει να είμαι σχολαστική με το στέγνωμα της συγκεκριμένης περιοχής και μετά το μπανάκι έβαζα με μια μπατονέτα λίγο Betadine. Το κακάδι πάντως έπεσε πολύ γρήγορα. Όχι σε 15 μέρες. :)

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Σχετικά με την μπανιέρα. Προτείνω η μπανιέρα που θα διαλέξεις να είναι σχετικά μεγάλη ώστε να χωράει το παιδί αρκετούς μήνες. Στο πρώτο παιδί είχα διαλέξει από το ΛΗΤΩ μια μεγάλη γαλάζια μπανιέρα που μπαίνει και στο μπάνιο, αλλά στηρίζεται και σε σκελετό, ενώ έχει τρυπούλα απ' όπου βγαίνουν τα νερά. Μάλιστα η μπανιέρα αυτή χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές της. Από τη μια έχει κλίση, κι έτσι μπορείς να κάνεις μπανάκι το μωρό τους πρώτους μήνες ξαπλωμένο και μόλις αρχίσει να στέκεται, το βάζεις από την άλλη μεριά της μπανιέρας και παίζει με το νερό και τα παιχνίδια του. Τη χρησιμοποίησα μέχρι τα πρώτα του γενέθλια και μετά επειδή πήγαμε διακοπές τον έβαζα να κάθεται σε ένα πλαστικό καρεκλάκι μέσα στη ντουζιέρα κι εγώ καθόμουν απέναντί του μέσα στην μπανιέρα. :lol: Πολύ γέλιο! Κάθε μέρα μπάνιο κάναμε και οι 2 :lol: Α, την ίδια μπανιέρα χρησιμοποιώ και στην μπέμπα .

s-age.pngs-age.png

Την ίδια μπανιερίτσα πήρα αλλά σκέφτομαι να την επιστρέψω γιατί όταν τη βάζω στο σκελετό της κουνιέται τα κορίτσια του ΛΗΤΩ μου είπαν ότι αν μπει νερό θα σταθεροποιηθεί αλλά εγώ τρομοκρατήθηκα και Δευτέρα λέω να την πάω πίσω.... Αυτό που είπαν ισχύει ?

χεχε! Κι εγώ έτσι ένιωσα όταν την πρωτοέβαλα. Αλλά ούτε μία φορά δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα και με εξυπηρέτησε απόλυτα. Αφού και στο δεύτερο παιδί μου την ίδια μπανιέρα χρησιμοποιώ. Και να φανταστείς ότι η μικρή μου πλατσουρίζει και κουνιέται στην μπανιέρα .

s-age.pngs-age.png

• 1 month later...

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΕΞΑΡΧΗΣ ΜΠΑΝΙΟ (ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΙΑΣ) ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΦΑΛΟ ΤΗΣ. ΑΝ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΖΑ ΤΑΜΠΟΝΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑΚΙ. ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ-ΑΛΛΑΞΙΕΡΑ. ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ (70Ε) ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ. ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΣΚΥΒΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ ΤΗΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΗ ΜΕΣΗ ΜΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΗ. ΤΡΙΤΟΝ ΕΙΧΑ ΕΠΑΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ (ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ, ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ, ΠΑΜΠΕΡΣ ΡΟΥΧΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑ Η' ΞΕΧΝΟΥΣΑ ΚΑΤΙ. ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΠΑΝΙΟ 3-4 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΧΩΡΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΚΛΕΦΤΑ.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Αν εννοεις τη μπανιερα που ειναι κατω απο το καπακι της συρταριερας-αλλαξιερας τετοια ειχα κι εγω.Αλλα δεν τη χρησιμοποιησα εκει μεσα.Την εβγαλα τη μπανιεριτσα και την ειχα στο μπανιο.Δε ξερω αλλα εκει αν τη χρησιμοποιουσα φοβομουν οτι θα γεμιζε νερα το δωματιο

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εγω τι εκαν μπανιο απο την πρωτη μερα που ηρθαμε σπτιτι.Εβαζα στο νιπτηρα μια πετσετα και την εκανα εκει με προσοχη να μην πεσει νερο στον ομφαλιο. Μετα της ειχα αυτο το μπανακι με την ειδικη θεση και την κανω εκει ακομα.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Πήγα πριν μια βδομάδα στο κουκου, διάλεξα μία μπανιέρα που μου φάνηκε αρκετά μεγάλη και οικονομική (14 ευρω), πλησιάζω προς το ταμείο και βλέπω ότι κάνει για παιδιά άνω των 3 ετών! Τελικά κατέληξα σε μία της fischer price αφού ο μικρός μου πρίγκιπας έχει την απίστεθτει ικανότητα να διώχνει τα καβουράκια από τις τσέπες μου σε χρονο dt

Μήπως έγινε κάποιο λάθος;; Το παιδί άνω των τριών ετών (και άνω του 1 έτους μη σου πω) το κάνεις πλέον μπάνιο στην κανονική μπανιέρα !!!

Εγώ δεν πολυέχω εμπιστοσύνη στις "κατάλληλες" ηλικίες που αναγράφονται στα διάφορα προϊόντα. Αν σου φάνηκε βολική γιατί δεν την πήρες;;; Πάντως προσωπική μου γνώμη, όσο πιο μεγάλη η μπανιέρα τόσο το καλύτερο. Εμάς που μεγάλωνε ραγδαία ... με το ζόρι χωρούσε σε λίγους μήνες ... και ήταν και η σχετικά μεγαλύτερη που είχα βρει τότε..

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Δεν ξέρω για πιο λόγο το έγραφαν αλλά τρόμαξα λιγάκι. Δεν την πήρα γιατί ειμαι παντελώς άσχετη όσον αφορά τα μωρά, οι γνώσεις μου προέρχονται από τα βιβλία και από όλες εσάς στο φόρουμ (μου ανοίξατε τα μάτια :shock: πολλές φορές). Δεν εχω ιδέα πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μικρούλια. στη χειρότερη περίπτωση η μπανιερούλα θα γίνει σκάφη για τα πούχα :)

αν τη χρησιμοποιουσα φοβομουν οτι θα γεμιζε νερα το δωματιο

ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΙΓΑ ΝΕΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΗΣΕΙΣ. ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΛΟΥΤΣΑ!!!!

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09