Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ορχεις που εξαφανιζονται..


Recommended Posts

Οι ορχεις του 2μιση χρονων γιου μου ηταν εμφανεις κατα τη γεννηση αλλα ξαφνικα εξαφανιστηκαν. Ντρεπομαι που το λεω αλλα δεν το ειχαμε παρει ειδηση. Μαλλον ουτε η παιδιατρος του πιθανατατα?? Χτες πουτον ειδε ο παιδιατρος στον παιδικο σταθμο το σχολιασε και φυσικα απο χτες ψαχνουμε και δεν τους βρισκουμε. Το εχει αντιμετοπισει κανενας αυτο? Και τι γινεται? Θα εμφανιστουν μονοι τους? Πρεπει να κανουμε επεμβαση? Στην γιατρο του θα ξαναπαμε σε δυο εβδομαδες...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εμεις εχουμε ανασπωμενο ενα ορχη.δεν ξερω αν ειναι το ιδιο.ανεβοκατεβαινει.ειναι 8 χρονων και τωρα το ειδαμε.γεννηθηκε φυσιολογικα .ο παιδιατρος ειπε να το κοιταξουμε παλι το μαρτιο και αν χρειαστει για να παραμεινει κατω [αν δεν εχει γινει απο μονο του]θα του κανουμε ενα δεσιματακι με μια μικρη επεμβασουλα για να παραμεινει .τον πηγαμε και σε παιδοχειρουργο και μας τα επιβεβαιωσε ολ'αυτα.αυτος μαλιστα ειπε να το κοιτα ξουμε το σεπτεμβριο του '10.αλλα δεν υπαρχει περιπτωση εγω να το αφησω .παντως και οι δυο γιατροι μας ειπαν οτι το προβλημα θα ηταν αν δεν υπηρχαν εκ γεννετης.δεν ξερω αν σε βοηθησα καθολου.

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια παιζει ρολο και το ποσο συχνα ειναι αποσπωμενος ο ορχης

Οταν μετακινειται βρισκεται σε "λαθος" περιβαλλον πιο ζεστο και θελει και καποια προσοχη

Αν στο συνολο της μερας ειναι κατω πιστευω οτι ειναι ελεγχομενο

Αλλα γιατρος δεν ειμαι

Σε αλλο θεμα με κρυψορχια, μας απντησε ο γιατρος Ι Μαρινοπουλος

Ισως το δει το θεμα και σας απαντησει

Αν θελετε στειλετε και ενα πμ για πιο εγκυρη απαντηση

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι πως το παρατηρεις ποσο ειναι κρυμενος και ποσο οχι. Για μενα ειναι ακομη ευκολο γιατι φοραει πανες οποτε το κοιταω σε καθε αλλαγη. Και παλι δεν ξερω τι γινεται στα ενδιαμεσα. Παντως παρατηρησα οτι οταν κλαιει τους μαζευει επανω. Ο γιατρος τον εξετασε ορθιο και ο μικρος εχει αεχισει και δεν θελει να τον αγκιζουμε στην εκει περιοη ουτε για να τον πλυνουμε..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οχι δεν εχουμε κανει κατι γιατι δεν το ειχαμε παρατηρησει. Ειχαν κατεβει κανονικα. Και τωρα τους βλεπω μερικες φορες και αλλες οχι. Την Παρασκευη θα παμε στη γιατρο του γιατι ειναι πολλα που πρεπει να δουμε και θα την ρωτησω τι γινεται. Σε ουρολογο πρεπει να παμε? Γιατι εδω τα ραντευου περνουν καιρο για να τα κλεισεις..

Link to comment
Share on other sites

οποτε περιμενουμε νεα!

εγω εκανα ενα υπερηχο που μου εγραψε η παιδιατρος και με αυτον πηγα σε χειρουργο

Αλλα ηταν τελειως διαφορετικη φαση, οποτε δε μπορω να βοηθησω περισσοτερο.....

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Επαναφερω το θεμα μου. Ενα χρονο μετα...

Παρα τις διαβεβαιωσεις της παιδιατρου οτι ολα ειναι ενταξυ (και του συζυγου που ειχε ανασπωμενο ορχη μεχρι τα 15) πηγαμε σε ουρολογο ο οποιος ειπε οτι αυτο που επιανε η παιδιατρος ειναι ιστος αλλα οχι ο ορχης!!! Πρεπει να κανουμε επεμβαση μεσα στις επομενες εβδομαδες...

Θα παμε και σε αλλο ουρολογο τωρα αλλα μαλλον θα πρεπει να την κανουμε την επεμβαση... Γνωριζει κανεις τι γινεται μετα και μαλιστα σε τετοια ηλικια? Ποσο γρηγορα θα συνερθει??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγαπητή mmdad

 

Η περίπτωση του μικρού σας καλείται ascending testis δηλαδή ανερχόμενος όρχις και οφείλεται σε ταυτόχρονη παρουσία βουβωνοκήλης η οποία έλκει τον όρχι προς την περιτοναική κοιλότητα.

Πρόκειται για μια περίπτωση κρυψορχίας η οποία σε αντίθεση με την κλασσική μορφή δημιουργείται σταδιακά μετά τους πρώτους μήνες με την αύξηση του σώματος κατά μήκος.

Δεν πρέπει να συγχέεται με την φυσιολογική παραλλαγή του ανελκόμενου-retractile testis όπου το αντανακλαστικό του κρεμαστήρος μυός έλκει προσωρινά τον όρχι στο βουβωνικό κανάλι για να επιστρέψει σε λίγο πάλι στο όσχεο όπου και βρίσκεται τον υπόλοιπο ανερέθιστο χρόνο.

Σωστά επιλέξατε τη χειρουργική διόρθωση η οποία αφορά ημερήσια νοσηλεία χωρίς παραμονή στην κλινική και περίοδο ανάρρωσης 2-3 μέρες.

 

Καλή Χρονιά με Υγεία

 

 

Γιάννης Μαρινόπουλος

Παιδοχειρουργός-Παιδοουρολόγος

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω γιατρε για την αμεση απαντηση. Να ρωτησω τι χρονικα περιθωρια εχουμε? ειναι καλυτερα να γινει οσο πιο γρηγορα γινεται (αρχες Φεβρουαριου) ή μπορουμε να την κανουμε αρχες μαρτιου κοντα στις σχολικες διακοπες ετσι ωστε να μεινει περισσοτερες μερες στο σπιτι? ΔΕν εχουμε κανει υπερηχο. Ο γιατρος εκανε μονο ψηλαφιση..

Link to comment
Share on other sites

Είναι καλό να εξεταστεί το παιδί υπερηχογραφικά ώστε να καθοριστεί η θέση και το μέγεθος του όρχεος.

Κατόπιν να προγραμματιστεί η χειρουργική καθήλωσή του. Όσον αφορά το χρόνο πρέπει να σας πώ ότι δεν αποτελεί επείγουσα επέμβαση όμως έπρεπε να έχει ήδη λάβει χώρα.

 

Γιάννης Μαρινόπουλος

Παιδοχειρουργός

Link to comment
Share on other sites

Σημερα πηγαμε σε αλλο ουρολογο (και σε αλλο νοσοκομιο) και βρηκε και τους ορχεις στην θεση τους! Ο δεξιος ειναι λιγο πιο μικρος. Το επιβεβαιωσε και υπερηχογραφικα και μας ειπε να το παρακολουθησουμε αλλα αν ηταν γιος του δεν θα τον χειρουργουσε τωρα...

Οποτε ειμαστε μπερδεμενοι... Και εχουμε και αλλο ραντευου με 3 ουρολογο στις 26/1..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...