Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρενθετη μητερα????

Recommended Posts

γτ σκεφτεσε οτι δεν θα το ηθελε?μα το παιδι της θα ηταν.το δικο της dna.και οι γυναικες που πολεμαν και δεν μπορουν να κανουν παιδι υποφερουν εχω δυστυχως στον περιγυρο μου ατεκνα ζευγαρια.οι κοπελες τρελαινονται ωρες ωρες και η καταθλιψη παει και ερχετε τις γνωστες μερες του μηνα.ειναι μεγαλος αγωνας γι αυτο δεν νομιζω οτι θα υπηρχε περιπτωση να μην το ηθελε το παιδι της οποιαδηποτε γυναικα εμπαινε σε αυτο το τριπακι.

ναι ο.κ πες οτι το ηθελε..αλλα εσυ δεν θα δεθεις με το παιδι 9 μηνες αυτο ειναι το χειροτερο για εμενα γιαυτοκαι δεν θα το δεχομουν για μια φιλη ποσο μαλλον γνωστη μου....αν ηταν για την αδερφουλα μου ισως με τα απο πολλες μα πολλες σκεψεις αλλα και παλι θα το θεωρουσα παιδι μου.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 439
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λογικο ειναι οχι απλα να δεθεις αλλα να το αγαπησεις οπως το παιδι σου.δεν αντιλεγω,και δεν νομιζω οτι κατι τετοιο γινετε χωρις την βοηθεια ειδικου και για τις δυο πλευρες.οταν ξεκινας να κανεις κατι τετοιο ξερεις οτι θα κανεις ενα δωρο και εισαι ο ενδιαμεσος ειναι πολυ μεγαλο και βαρυ το πολυ δυσκολο νομιζω θα ταν να μην ξαναδεις το παιδι που θα φερεις στον κοσμο.γι αυτο η ιδεα του να φερω του αδερφου μου το παιδι ή του παιδιου μου ειναι ποιο ευκολη,στις περισσοτερες μας

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

για την αδερφη μου κι αν ηταν σιγουρο πως δε μπορουσε να κανει εστω ενα παιδι θα το εκανα..κι ας ηταν δυσκολη και επωδυνη διαδικασια..για την αδερφη μου θα εκανα τα παντα..θα μου ηταν δυσκολο πιστευω να μην το βλεπω σαν παιδι μου αλλα πιστευω πως οταν κανει παιδια η αδερφη μου παλι σαν παιδια μου θα τα βλεπω..

Εμενα μου ειχε γινει η προταση λιγουσ μηνες αφοτου γενννησα την κορη μου, κ αν δεν υπηρχαν καποιοι αλλοι λογοι μπορει κ να το εκανα.Σιγουρα ομως οχι για καποια κοντινο ατομο παρα μονο σε καποιο αγνωστη εντελως για μενα,στην περιπτωση που κατι δεν ποηγαινε καλα ωειτε με την εγκυμοσυνη ειτε μετα δεν θα το αντεχα το φορτιο γνωριζοντας το προσωπο κ τις καταστασεις ενω με καποια αγνωστη θα ηταν για μενα τουλαχιστον πιο ευκολο.

Τωρα βεβαια πως μπορει καποιος αγνωστος εντελως να σε πεισει οτι οιντως τοθελει πραγματικα εκει νομιζω θα ειχε ενα θεμα.

Σιγουρα παντως με ορους κ προυποθεσεις.κ στην δικη ου περιπτωση η αμοιβη ηταν εναςμεγαλος παραγοντας .

Εσείς κορίτσια τι λέτε? Θα το κάνατε ποτέ για τον οποιονδήποτε? Ή, αν ήσασταν στη θέση αυτής της κοπέλας, θα ζητούσατε από μια άλλη γυναίκα να κυοφορήσει το παιδί σας?

Κοιτα εγω εχω θεμα με αυτο, και με την εξωσωματικη. Για λογους δικους μου προσωπικους δεν μπορω ουτε το ενα ουτε το αλλο. Δεν συμφωνουν με το πως βλεπω εγω καποια πραγματα. Αν δεν μπορουσα ομως ΣΙΓΟΥΡΑ θα ηθελα να υιοθετησω. Δηλαδη και τωρα θα ηθελα αλλα ειναι 1. ο αντρας μου δεν θελει 2. εχουμε προβληματα. Δεν εχω διαβασει τπτ αλλο απο εδω και δεν αναλυω τους λογους μου για να μην προσβαλω τις συνομιλητριες μου.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Το εχω σκεφτει πολλές φορες....

Οχι γιατι εχω καποιο γυναικολογικό προβλημα μεχρι στιγμής αλλα επειδη αργει μαλλον ο καιρος που θα πουμε οτι τωρα μπορουμε να κανουμε και δευτερο παιδάκι...

Θα το εκανα μονο για τον αδερφο μου και δυο ξαδέρφους μου πολυ αγαπητους και κοντινους μου. Αλλα δεν θα ειχα θεμα αν μπορουσα να τεκνοποιήσω με αλλο τροπο ή αν δεν μπορουσα να αποκτήσω αλλιως παιδάκι Σιγουρα θα το εκανα!

Έχω ξαναπαντήσει στο θέμα και όπως είχα πει και πιο παλιά, θα το έκανα. Τότε είχα ένα παιδάκι και δεν ήμουν έγκυος.

Τώρα κυοφορώ το δεύτερο και έχω σκεφτεί κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών που είμαι έγκυος και πάλι το θέμα της παρένθετης και είμαι ακόμα πιο πολύ υπέρ. Νιώθω τόσο ευλογημένη, πολύ περισσότερο από την πρώτη φορά-την πρώτη δεν το ένιωθα για να πω την αλήθεια-και δεν μπορώ να διανοηθώ να μη δίνω αυτή τη χαρά σε έναν άλλο ζευγάρι που θέλει τόσο να βιώσει τη μητρότητα και την πατρότητα...Είμαι σίγουρα υπέρ. Και από τις δυο πλευρές-δηλ. αν δεν μπορούσα εγώ να κάνω παιδιά.

(να σημειώσω ότι η πρώτη μου ήταν μια τέλεια εγκυμοσύνη, αυτή όχι και τόσο τέλεια αλλά πολύ καλή)

Δεν εχω διαβασει τπτ αλλο απο εδω και δεν αναλυω τους λογους μου για να μην προσβαλω τις συνομιλητριες μου.......

Αυτό είναι ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ μέσα στο φόρουμ και προσωπικά το θεωρώ εξευτελιστικό. Να μη μπορεί να πει δηλαδή κάποιος τη γνωμη του, όσο ριζοσπαστική ή ακραία κι αν είναι, απο φόβο ότι οι υπόλοιποι θα πέσουν να τον φάνε! Τότε τι τη θέλουμε τη συζήτηση? Για να γράφουν μόνο όσοι συμφωνούν μεταξύ τους και να λέμε, μπράβο, τι ωραία που τα λέμε και τι καλοί ανθρωποι που είμαστε? Κατάντια ρε κορίτσια.

Εχω να παρακαλέσω κάτι, ετσι, μέσα απο την καρδιά μου: ας πούμε όλοι εδώ ειλικρινά την άποψη μας κι αν κάποια αισθάνεται να θίγεται, απλά ας μην παρακολουθήσει το θέμα ή ας στείλει πμ. Σας παρακαλώ. Είναι ευαίσθητο το θέμα, ας μην καταλήξει ΚΑΙ αυτό σε καυγα. Ευχαριστώ πολύ.

Εγω θα εμπαινα σε διαδικασια να γινω παρενθετη αλλα μονο για τον αδερφο μου!Το εχω σκεφτει καλα αυτο που λεω.Ειμαι μαμα,εγινα μαμα πριν 4 μηνες και ειναι οτι πιο ωραιο μου εχει συμβει ποτε και θα ηθελα αυτο το συναισθημα να το χαριζα στον ανθρωπο που αγαπαω εξισου παρα πολύ-τον αδερφο μου.Αν ποτε μου το ζηταγε θα το εκανα.Οχι σε καποιον ξενο που δεν ξερω διοτι θα ηθελα να εχω επαφη με το παιδι εστω και οχι καθημερινη.Δεν θα μπορουσα να κανω παιδι και να μην εχω σχεση μαζι του θα τρελαινομουν στην ιδεα να μην το βλεπω ,οτι δεν ξερω τι κανει, που ειναι, πως μεγαλωνει και αν μεγαλωνει σωστα.Ενω στην περιπτωση που λεω θα μπορουσα να το κανω γιατι τον αγαπαω παρα πολυ.Εχουμε 10 χρονια διαφορα,με μεγαλωσε και ειμαστε δεμενοι,τον λατρευω και θελω το καλυτερο για αυτον και ξερω πως θα μεγαλωνε και το παιδι,σε τι κλιμα.

Αυτό είναι ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ μέσα στο φόρουμ και προσωπικά το θεωρώ εξευτελιστικό. Να μη μπορεί να πει δηλαδή κάποιος τη γνωμη του, όσο ριζοσπαστική ή ακραία κι αν είναι, απο φόβο ότι οι υπόλοιποι θα πέσουν να τον φάνε! Τότε τι τη θέλουμε τη συζήτηση? Για να γράφουν μόνο όσοι συμφωνούν μεταξύ τους και να λέμε, μπράβο, τι ωραία που τα λέμε και τι καλοί ανθρωποι που είμαστε? Κατάντια ρε κορίτσια.

Εχω να παρακαλέσω κάτι, ετσι, μέσα απο την καρδιά μου: ας πούμε όλοι εδώ ειλικρινά την άποψη μας κι αν κάποια αισθάνεται να θίγεται, απλά ας μην παρακολουθήσει το θέμα ή ας στείλει πμ. Σας παρακαλώ. Είναι ευαίσθητο το θέμα, ας μην καταλήξει ΚΑΙ αυτό σε καυγα. Ευχαριστώ πολύ.

Αν θυμαμαι κοριτσι μου, απαγορευεται να θιξεις θεματα τα οποια μπορει να προσβαλουν τους συνομιλητες σου. Και επειδη εμενα οι λογοι μου θιγουν καποια τετοια πολυ ευαισθητα σημεια και μονο λογω σεβασμου προς τους αλλους γυρω μου δεν αναλυω γιατι και πως. Δεν εχει σημασια εξαλλου. Σημασια εχει πως οχι. Δεν θα το εκανα για κανενα λογο (με βαση αυτα που εχω ζησει ως σημερα). Οι λογοι μου δεν προκειτε να βοηθησουν κανεναν ετσι και αλλιως. Αν θες να τους μαθεις να στους στειλω με πμ. Καλη ειναι η ελευθερια λογου, αλλα αν ξερεις οτι θιγεις ευαισθητα θεματα καλο επισης ειναι να εισαι και λιγο διακριτικος. Κυριως αν το να μιλησεις δεν βοηθαει πουθενα. Καταλαβαινεις τι λεω νομιζω.

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι Μαίρη, αν είχα αδελφή ίσως και να σκεφτόμουν διαφορετικά, αλλά για τον αδελφό μου δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση. Όχι γιατί δεν τον αγαπάω, αλλά γιατί με τρομάζει η σκέψη να χωρίσει αυριο με τη νύφη μου, και μάλιστα με άσχημο τρόπο, και οι επαφές μας με το παιδί να είναι με το σταγονόμετρο. Γιατί, κακά τα ψέματα, άλλο δέσιμο θα έχω με ένα ανήψι μου που το έχω γεννήσει κιόλας. Και ειδικά αν η νύφη πχ μεταναστεύσει ή ξαναπαντρευτεί κανέναν παλιάνθρωπο και δεν έχω ιδέα τι κάνει αυτό το παιδί και πώς ζει, ή αν μάθω ότι το κακομεταχειρίζονται, ε τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να κρατήσω ούτε τα προσχήματα. Θα μετατραπώ στην κακούργα κουνιάδα που κοροϊδεύουμε σε άλλα θέματα εδώ μέσα και θα μας γράψουν οι εφημερίδες.

Και μη μου πείτε ότι το παρατραβάω. Τέτοιες καταστάσεις (πλην της παρένθετης μητρότητας) συναντάμε πλέον κάθε μέρα. Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι όλα αυτά είναι τελείως θεωρητικά, γιατί ο αδελφός μου είναι ακόμα εργένης. Πάντως δεν νομίζω ότι, και να βρεθώ αυριο μπροστα στο δίλλημα, θα πράξω διαφορετικά.

Εγώ πάλι, όσο περίεργο και αν ακούγεται, δε θα επιδίωκα καμία επικοινωνία με το παιδί, απλά γιατί δεν θα ηταν δικό μου παιδί. Αν οι γονείς του παιδιού, δεν είχαν θέμα με αυτό, θα ήταν ωραία, αλλά από την άλλη θα σεβόμουν την επιθυμία του ζευγαριού, αν αυτή ήταν να μην έχουμε επικοινωνία. Το βλέπω λίγο ότι λειτουργώ τελείως ως ένα όργανο, μια μήτρα που θα μεγαλώσει ένα παιδί κάποιου άλλου ζευγαριού. Δεν το βλέπω συναισθηματικά-αν και είμαι πολύ συναισθηματική γενικά-αλλά στο θέμα παρένθετης, το βλέπω πολύ "ψυχρά" ίσως, καμία σχέση με "είναι παιδί μου και θα θέλω να το βλέπω". Πάνω από όλα η επιθυμία του ζευγαριού, το ξαναλέω. Υπάρχει νομίζω και νομικό πλαίσιο που τα προβλέπει όλα αυτά.

Δεν μπορώ να εξηγήσω τι με κάνει να το θέλω αυτό, αλλά δεν έχω αποκλείσει στο μέλλον αν μου ζητηθεί να το κάνω. Λίγο δύσκολο βέβαια εδώ που μένω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Μητέρα είναι αυτή που γεννάει, αυτή που κυοφορεί ή αυτή που μεγαλώνει ένα παιδί;

Ή μήπως όλα αυτά μαζί;;

Να απαντήσω με ερώτηση?

Αν μια μέρα σας έλεγαν ότι έγινε λάθος στο μαιευτήριο και μεγαλώνετε ένα παιδί που βιολογικά δεν είναι δικό σας, ότι σας έδωσαν ένα παιδί κάποιου άλλου ζευγαριού, θα παύατε αυτομάτως να θεωρείτε το παιδί που μεγαλώνετε μήνες, χρόνια, δικό σας παιδί?

Εγώ πάλι Μαίρη, αν είχα αδελφή ίσως και να σκεφτόμουν διαφορετικά, αλλά για τον αδελφό μου δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση. Όχι γιατί δεν τον αγαπάω, αλλά γιατί με τρομάζει η σκέψη να χωρίσει αυριο με τη νύφη μου, και μάλιστα με άσχημο τρόπο, και οι επαφές μας με το παιδί να είναι με το σταγονόμετρο. Γιατί, κακά τα ψέματα, άλλο δέσιμο θα έχω με ένα ανήψι μου που το έχω γεννήσει κιόλας. Και ειδικά αν η νύφη πχ μεταναστεύσει ή ξαναπαντρευτεί κανέναν παλιάνθρωπο και δεν έχω ιδέα τι κάνει αυτό το παιδί και πώς ζει, ή αν μάθω ότι το κακομεταχειρίζονται, ε τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να κρατήσω ούτε τα προσχήματα. Θα μετατραπώ στην κακούργα κουνιάδα που κοροϊδεύουμε σε άλλα θέματα εδώ μέσα και θα μας γράψουν οι εφημερίδες.

Και μη μου πείτε ότι το παρατραβάω. Τέτοιες καταστάσεις (πλην της παρένθετης μητρότητας) συναντάμε πλέον κάθε μέρα. Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι όλα αυτά είναι τελείως θεωρητικά, γιατί ο αδελφός μου είναι ακόμα εργένης. Πάντως δεν νομίζω ότι, και να βρεθώ αυριο μπροστα στο δίλλημα, θα πράξω διαφορετικά.

Ναι συμφωνω με αυτη την οπτικη γωνια!!!

Αλλα λεγοντας για κλιμα που θα μεγαλωνε το παιδι εννοω το οτι η δικια μου νυφη ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσε να υπαρξει για τον αδερφο μου,ειναι πολλά χρονια παντρεμενοι και ειλικρινα χαιρομαι που ειναι αυτη που ειναι την νιωθω και εγω σαν αδερφη μου.Είναι χρυσος ανθρωπος και την λατρευω.Δεν υπαρχει αυτη η σχεση!!!Και για αυτο λεω οτι μονο σε αυτη την περιπτωση θα εμπαινα σε διαδικασια.Ξερω πολύ καλα και βλεπω και στο περιβαλλον μου νυφες-κουνιαδες-πεθερες κτλ που ανακατευονται και περιεργες σχεσεις (εχω θεμα και με τα δικα μου:mrgreen:)και εννοειται νιωθω τυχερη σε αυτο το κομματι(για τον αδερφο μου).

Διαφημίσεις

Αν θυμαμαι κοριτσι μου, απαγορευεται να θιξεις θεματα τα οποια μπορει να προσβαλουν τους συνομιλητες σου. Και επειδη εμενα οι λογοι μου θιγουν καποια τετοια πολυ ευαισθητα σημεια και μονο λογω σεβασμου προς τους αλλους γυρω μου δεν αναλυω γιατι και πως. Δεν εχει σημασια εξαλλου. Σημασια εχει πως οχι. Δεν θα το εκανα για κανενα λογο (με βαση αυτα που εχω ζησει ως σημερα). Οι λογοι μου δεν προκειτε να βοηθησουν κανεναν ετσι και αλλιως. Αν θες να τους μαθεις να στους στειλω με πμ. Καλη ειναι η ελευθερια λογου, αλλα αν ξερεις οτι θιγεις ευαισθητα θεματα καλο επισης ειναι να εισαι και λιγο διακριτικος. Κυριως αν το να μιλησεις δεν βοηθαει πουθενα. Καταλαβαινεις τι λεω νομιζω.

Ellemphriem, τώρα έχω έγω την εντύπωση ότι ενοχλήθηκες από το μήνυμα μου και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ισα ίσα, εμένα με ενδιέφερε να μπορεί ο καθένας να μιλήσει από την καρδιά του. Τώρα αν αυτό κάπου αντιβαίνει με τους κανόνες του φόρουμ, σύμφωνοι. Και φυσικά δεν ενδιαφέρομαι εγώ, προσωπικά, ντε και καλά να μάθω τους λόγους σου, εφόσον θεωρείς ότι είναι καλύτερα να μην τους αναφέρεις δημόσια. Ελπίζω να μην έχει κάποιο μέλος να μου καταλογίσει αδιακρισία για οποιαδήποτε συζήτηση στην οποία συμμετείχα ως τώρα. Πάντως, χίλια συγγνώμη αν κάπου σου έδωσα την εντύπωση επίκρισης ή αν σε πρόσβαλα με οποιονδήποτε τρόπο άθελά μου. Πίστεψέ με, δεν είχα καμία μα καμία τέτοια πρόθεση.

Τελικά είναι πολύ δυσκολότερο από ό,τι πίστευα να συνεννοηθούνε αγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι μόνο με posts.:-(:-(:-(

Να απαντήσω με ερώτηση?

Αν μια μέρα σας έλεγαν ότι έγινε λάθος στο μαιευτήριο και μεγαλώνετε ένα παιδί που βιολογικά δεν είναι δικό σας, ότι σας έδωσαν ένα παιδί κάποιου άλλου ζευγαριού, θα παύατε αυτομάτως να θεωρείτε το παιδί που μεγαλώνετε μήνες, χρόνια, δικό σας παιδί?

Όχι βέβαια!!! Το μωρό μου, το αγάπησα και δέθηκα μαζί του από το απόγευμα εκείνο που βγήκε το τεστ θετικό.

Το μωρό μου, ακόμη και λάθος να έχει γίνει το αγαπάω, γιατί εδώ κι έξι μήνες που το έφερα στον κόσμο ανησυχώ για αυτό, το φροντίζω, κάνω όνειρα για αυτό κ.λ.π. κ.λ.π..

iyuNp3.png4hNCp3.png

Πάντως, χίλια συγγνώμη αν κάπου σου έδωσα την εντύπωση επίκρισης ή αν σε πρόσβαλα με οποιονδήποτε τρόπο άθελά μου. Πίστεψέ με, δεν είχα καμία μα καμία τέτοια πρόθεση.

Τελικά είναι πολύ δυσκολότερο από ό,τι πίστευα να συνεννοηθούνε αγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι μόνο με posts.:-(:-(:-(

ουυυυυυυυυυυυυυ Αστα να πανε......και μην ζητας συγνωμη. Δεν ενοχληθηκα καθολου. Απλα διευκρινιζω γιατι το κανω. Τπτ αλλο. Ολα καλα......!! :lol: Συνεχιστε. Ειναι υπεροχη η συζητηση σας.

Όχι βέβαια!!! Το μωρό μου, το αγάπησα και δέθηκα μαζί του από το απόγευμα εκείνο που βγήκε το τεστ θετικό.

Το μωρό μου, ακόμη και λάθος να έχει γίνει το αγαπάω, γιατί εδώ κι έξι μήνες που το έφερα στον κόσμο ανησυχώ για αυτό, το φροντίζω, κάνω όνειρα για αυτό κ.λ.π. κ.λ.π..

Ναι, αλλά αν σου έλεγαν ότι άλλο μωρό είχες 9 μήνες στην κοιλιά, που αγάπησες από την πρώτη στιγμή, και άλλο μωρό μεγαλώνεις 6 μήνες τώρα, θα σταματούσες να θεωρείς το παιδί που μεγαλώνεις παιδί σου, επειδή άλλο αγαπούσες στην κοιλιά?

Άρα η απάντηση στη ΔΙΚΗ σου ερώτηση ποιά είναι?Ποια είναι μάνα?Αυτή που γεννάει, αυτή που κυοφορεί ή αυτή που μεγαλώνει?

Thaumataki συμφωνώ βέβαια μαζί σου, αλλά το ότι το αγαπώ δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα κινούσα γη και ουρανό για να βρω και να πάρω πίσω το δικό μου παιδί. Και μακάρι η άλλη οικογένεια να με άφηνε να τα κρατήσω και τα δυο και να τα μεγαλώσω σαν αδέλφια.

Ναι, αλλά αν σου έλεγαν ότι άλλο μωρό είχες 9 μήνες στην κοιλιά, που αγάπησες από την πρώτη στιγμή, και άλλο μωρό μεγαλώνεις 6 μήνες τώρα, θα σταματούσες να θεωρείς το παιδί που μεγαλώνεις παιδί σου, επειδή άλλο αγαπούσες στην κοιλιά?

Άρα η απάντηση στη ΔΙΚΗ σου ερώτηση ποιά είναι?Ποια είναι μάνα?Αυτή που γεννάει, αυτή που κυοφορεί ή αυτή που μεγαλώνει?

Aυτό λέω πως μάνα είναι όλα αυτά μαζί! Σαφώς και θα έψαχνα το παιδί μου και σαφώς θα αγαπούσα και το ''λάθος'' παιδί, γιατί το αγάπησα σα δικό μου κι αυτό δεν αλλάζει. Η αγάπη εάν φύγει, απλά ποτέ δεν υπήρξε!

Thaumataki συμφωνώ βέβαια μαζί σου, αλλά το ότι το αγαπώ δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα κινούσα γη και ουρανό για να βρω και να πάρω πίσω το δικό μου παιδί. Και μακάρι η άλλη οικογένεια να με άφηνε να τα κρατήσω και τα δυο και να τα μεγαλώσω σαν αδέλφια.

Αυτό ακριβώς!!!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Και αν εσύ μεγάλωνες το παιδί της ΑΛΛΗΣ οικογένειας και σου ζητούσαν και αυτοί πίσω το παιδί τους, να τα ανταλλάξετε ή ακόμα χειρότερα αν σου ζητούσαν να πάρουν ΑΥΤΟΙ τα δυο παιδιά?Θα έδινες το παιδί σου για να πάρεις πίσω το βιολογικό σου παιδί?

Βέβαια, στην παρένθετη μητέρα δεν μιλάμε ΚΑΝ για βιλογικό παιδί..Αλλά για το βιολογικό παιδί ενός άλλου ζευγαριού, που απλά εσύ κυοφόρησες. Οπότε γιατί να θες να βλέπεις, αφού ούτε καν το μεγαλώνεις, ούτε είναι και το βιολογικό σου παιδί?

Είναι όλα αυτά ερωτήματα θεωρητικά, απλά θέλω να δείξω ότι μη βλέπουμε το θέμα "παρένθετη" από τη σκοπιά που βλέπουμε τα παιδιά που κυοφορήσαμε και μεγαλώνουμε. Είναι άλλη υπόθεση η παρένθετη, νομίζω, έτσι?

Την γνωμη του κοριτσια ο καθενας πρεπει να την εκφραζει ελευθερα, απλα μετραει πολυ και ο τροπος που θα εκφρασεις την γνωμη σου. Καθε γνωμη ειναι αποδεκτη αρκει να μην ειναι διατυπομενη με προσβλητικο τροπο. Υπαρχουν παντα τροποι να λες ελευθερα την γνωμη σου με σεβασμο και ευγενεια.

Και αν εσύ μεγάλωνες το παιδί της ΑΛΛΗΣ οικογένειας και σου ζητούσαν και αυτοί πίσω το παιδί τους, να τα ανταλλάξετε ή ακόμα χειρότερα αν σου ζητούσαν να πάρουν ΑΥΤΟΙ τα δυο παιδιά?Θα έδινες το παιδί σου για να πάρεις πίσω το βιολογικό σου παιδί?

Βέβαια, στην παρένθετη μητέρα δεν μιλάμε ΚΑΝ για βιλογικό παιδί..Αλλά για το βιολογικό παιδί ενός άλλου ζευγαριού, που απλά εσύ κυοφόρησες. Οπότε γιατί να θες να βλέπεις, αφού ούτε καν το μεγαλώνεις, ούτε είναι και το βιολογικό σου παιδί?

Είναι όλα αυτά ερωτήματα θεωρητικά, απλά θέλω να δείξω ότι μη βλέπουμε το θέμα "παρένθετη" από τη σκοπιά που βλέπουμε τα παιδιά που κυοφορήσαμε και μεγαλώνουμε. Είναι άλλη υπόθεση η παρένθετη, νομίζω, έτσι?

Babystar mου....τί λες; Είναι παιδί σου! Όπως παιδί σου είναι και το υιοθετημένο. Δηλαδή, εάν υιοθετούσες δε θα το αγαπούσες;

Το παιδί που κυοφορείς, όταν είσαι παρένθετη, ζει από σένα, χτυπάει η καρδούλα του επειδή εσύ ζεις, ανησυχεί μαζί με σένα και χαίρεται με τη χαρά σου. Δηλαδή εάν κυοφορούσες ένα ξένο παιδί, δε θα ανησυχούσες για την πορεία της εγκυμοσύνης σου, για τις εξετάσεις του, για το τοκετό... Δε θα συγκινιόσουν κάθε φορά που το ένιωθες μέσα σου;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Την γνωμη του κοριτσια ο καθενας πρεπει να την εκφραζει ελευθερα, απλα μετραει πολυ και ο τροπος που θα εκφρασεις την γνωμη σου. Καθε γνωμη ειναι αποδεκτη αρκει να μην ειναι διατυπομενη με προσβλητικο τροπο. Υπαρχουν παντα τροποι να λες ελευθερα την γνωμη σου με σεβασμο και ευγενεια.

Έτσι :) Οπότε Ellephriem γνωρίζοντας ότι δεν μπορείς να προσβάλλεις εύκολα τον συνομιλητή σου κακώς δεν καταθέτεις την άποψή σου και στο λέω εγώ που έκανα εξωσωματική και ξέρω ότι είσαι αντίθετη ;) Δεν θα με χάλαγε να ακούσω γιατί το θεωρείς λάθος γιατί εσύ δεν είσαι εγώ :) Είναι μια άλλη άποψη :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...