Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τοξικά σε ρούχα παιδικά

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κανείς απο την παρέα μας κάτι για ένα θέμα που με απασχολεί:

Φοβάμαι να αγοράσω φθηνά παιδικά ρούχα (απο γνωστή αλυσίδα παιδικών παιχνιδιών που έχουν και ρούχα)

και καταφεύγω πάντα μόνο σε επώνυμα καταστήματα ρούχων (πιό πολύ για την ποιότητα του υφάσματος μιας και έχω ακούσει οτι τα κινέζικα ρούχα περιέχουν τοξικά)

Μήπως όμως και εκεί είναι τα ίδια και μας κοροιδεύουν και δίνουμε άσκοπα τα χρήματά μας? Και δεν είναι και λιγα...αν καλοσκεφτείς οτι τα ζουζούνια μας μεγαλώνουν και θέλουν κάθε χρόνο καινούργια!

Μήπως όμως είναι κοροιδία?

Ξέρει κανείς κάτι? Εσείς τι κάνετε? Μήπως φοβάμαι άδικα τα φθηνά?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα Σοφι, εγώ έχω αγοράσει πολλές φορές από το μαγαζί αυτό ακόμη και ζιπουνάκια και δεν έχει παρουσιάσει τίποτε ο μικρούλης μου. Παίρνω όμως πάντα βαμβακερά. Τώρα για τα επώνυμα λιγα πλέον είναι αυτά που πραγματικά φτιάχνονται στην Ευρώπη. Πρόσεξε τις ετικέτες. Τα περισσότερα γράφουν ότι έχουν σχεδιαστει κάτω απο τις προδιαγραφές της εταιρείας αλλά made in... Ακόμη και τα παιχνίδια της πιο γνωστής εταιρείας ιδιαίτερα για βρέφη αν τα κοιτάξεις γράφουν ότι είναι φτιαγμένα στην Κίνα κάτω από τις προδιαγραφές της συγκεκριμμένης εταιρείας, τρέχα γύρευε δηλαδή.

Να σας πω την αλήθεια οταν βλέπω κάτι ωραία ρουχαλάκια που έχουν στα jumbo και σε καλή τιμή, μπαίνω στον πειρασμό να τα πάρω,

αλλά κολλάω μήπως και περιέχουν τοξικά... γιατί όλα τους τα ρούχα είναι κινέζικα.

Φοβάμαι όμως μήπως και πετάω άδικα τα λεφτά μου στα επώνυμα και οτι και εκεί είναι τα ίδια.

Δεν το κάνω απο μεγαλομανία!! (μην παρεξηγηθώ)

Στα outlet και στα stock ψωνίζω, που τα έχουν πολύ πιο οικνομικά.

για το συγκεκριμενο καταστημα, αλλα πραγματα κ ειδικα πλαστικα υλικα κλπ τα εχω φοβηθει για τον μικρο κ δεν τα εχω παρει. ειδικα μια κουρτινα μπανιου που πηρα, μολις την ανοιξα, βρωμοκοπαγε τοσο πολυ τοξικο κ ουτε σε μια εβδομαδα δεν ειχε ξεμυρισει, τελικα την πεταξα. αλλα ρουχα κ ειδικα φανελακια, αντεχουν παρα πολυ κ γενικα δεν πιστευω καθολου οτι εχουν τοξικα χρωματα κλπ. δεν φαινονται κιολας ετσι ουτε ειναι τοσο εντονα τα χρωματα.πχ φωσφοριζε κλπ.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

αλλα ρουχα κ ειδικα φανελακια, αντεχουν παρα πολυ κ γενικα δεν πιστευω καθολου οτι εχουν τοξικα χρωματα κλπ. δεν φαινονται κιολας ετσι ουτε ειναι τοσο εντονα τα χρωματα.πχ φωσφοριζε κλπ.

Δηλαδή μόνο τα έντονα χρώματα πιστεύεις οτι έχουν τοξικά;

Είδα μία κόκκινη πυτζαμούλα και μου άρεσε...καλά που δεν την πήρα δηλαδή;

Καλημέρα, και γω για το συγκεκριμένο κατάστημα ε΄χω ακούσει δια΄φορα αν και πιστεύω κάποια είναι υπερβολές. Την ποιότητα των ρούχων νομίζω την καθορίζουν οι προδιαγραφές της κα΄θε εταιρείας άσχετα με το που είναι ραμμενο(καθόλου άσχετο με την τιμή τους βεβαίως βεβαίως..)εγώ σχεδόν πάντα καταφεύγω στα outlets που βρίσκω καλά ρουχάκια και σε καλές τιμές γιατί όπως ειπώθηκε μεγαλώνουν γρήγορα τα χρυσά μου και δεν αξίζει να δίνεις μια περιουσία για κάτι που θα φορεθεί μια σεζόν. Πάντως όσες φορές πήραμε jumbo δεν είχαμε πρόβλημα αλλα΄κάποιο παιδάκι αλλεργικό γενικά θέλει προσοχή...

Όντως πολλά κινέζικα ρούχα έχουν ενοχοποιηθεί για τοξικά στις βαφές τους. Επίσης και ρούχα πολύ γνωστής εταιρείας που κατασκευάζονται όμως στην Κίνα (να την πάρει το ποτάμι; η Disney είναι :cool:).

Από το Jumbo προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ ρουχισμό (γι' αυτό το λόγο όχι λόγω ξιπασμού :wink:), ωστόσο έχω αγοράσει ρούχα από διάφορες επώνυμες και σοβαρότερες εταιρείες και έχω βρει με απογοήτευση αυτό το απογοητευτικό "Made in China" ή "Made in PRC" στην εσωτερική ετικέτα. (Προσοχή PRC = people's republic of China).

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ πολύ φοβάμαι οτι όλα είναι made in china και μας δουλεύουν!! :evil:

Εχω ακούσει μέχρι και οτι

τα ρούχα απο Κίνα πάνε Ιταλία και εκεί αλλάζουν ταμπελάκια και γράφουν made in Italy!! :shock:

Γιαυτό λέω, μήπως άδικα αγχωνόμαστε για τα φθηνά και είναι παντού τα ίδια;

Εγώ έχω ακούσει και για τα ρούχα του zara, που έχει και παιδικά ότι έχουν τοξικά. Επίσης τα disney που αναφέρθηκε η marandnik τα πουλά η mini raxevsky μαζί με τα δικά της και δεν είναι καθόλου φθηνά τα ρούχα της. Αλήθεια γνωρίζει καμιά σας αν έχουν τοξικά τα ρούχα τι μπορεί να πάθει το παιδί;

Διαφημίσεις

πολλές μάρκες και εταρίες έχουν πλεον εργοστασια κίνα, μαλαισία κλπ λογω φτηνων εργατικων χεριων. δεν σημαινει ομως οτι τα υφασματα κατασκευαζονται εκει.τα σχεδια μπορει να ειναι ιταλικα πχ και να ραβονται σ αυτες τις χωρες. οσο για το jumbo ενας λογος που ειναι πολυ φτηνα ειναι κ γιατι ειναι πολυ μαζικη η παραγωγη. αγοραζει πολυυυ μεγαλες ποσοτητες κ πετυχαινει χαμηλες τιμες. (παιζει βεβαια ρολο κ η ποιοτητα αλαλ οχι μονο αυτη)

εγω οταν λεμε τοξικο, εχω ακουσει οτι εννοουνε δηλητιριωδες. αναλογα με την ποσοτητα αυτες οι ουσιες μπορει να προκαλεσουν προσκαιρες αλλεργιες, ναυτιες,δυσπνοιες κλπ μεχρι καρκινωματα σε μεγαλες ποσοτητες βεβαια κ σιγουρα οχι απ τα ρουχα.

μακαρι παντως να τανε μονο τα ρουχα που πρεπει να προσεχουμε κ οχι οοολο το περιβαλλον γυρω μας που εχει γινει τοξικό!

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

οταν λεμε τοξικο, εχω ακουσει οτι εννοουνε δηλητιριωδες. αναλογα με την ποσοτητα αυτες οι ουσιες μπορει να προκαλεσουν προσκαιρες αλλεργιες, ναυτιες,δυσπνοιες κλπ μεχρι καρκινωματα σε μεγαλες ποσοτητες βεβαια κ σιγουρα οχι απ τα ρουχα.

μακαρι παντως να τανε μονο τα ρουχα που πρεπει να προσεχουμε κ οχι οοολο το περιβαλλον γυρω μας που εχει γινει τοξικό!

Εδω εγώ κοιτάω να πλένω τα ρούχα της μικρής με αγνά απορρυπαντικά (αρκάδι κλπ)

και θα της φοράω ρούχα με τοξικά χρώματα?

Γιαυτό το ψάχνω το θέμα!

. Επίσης τα disney που αναφέρθηκε η marandnik τα πουλά η mini raxevsky μαζί με τα δικά της και δεν είναι καθόλου φθηνά τα ρούχα της. ;

Πάντως εάν η mini raxevsky πουλαει τα disney σε αναλογες με τα υπολοιπα προιόντα της τιμές, καποιος μας κοροϊδευει εδώ γιατι και το Jumbo έχει τα disney σε jumboτιμες. Πάντως γνωστή μου που δουλευε σε γνωστο καταστημα της γλυφάδας με γυναικεια ρουχα μου είχε πεί ότι έρχονταν από κίνα μέσω Ιταλίας ως ιταλικά αγορασμένα με ΤΟ ΚΙΛΟ, και σου ζήταν να ακριβοπληρώσεις ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.

Πόλυ αμφιβάλλω για το αν θα είχαν ηθικούς φραγμούς για τα παιδικά ρούχα:roll:

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

Πάντως εάν η mini raxevsky πουλαει τα disney σε αναλογες με τα υπολοιπα προιόντα της τιμές, καποιος μας κοροϊδευει εδώ γιατι και το Jumbo έχει τα disney σε jumboτιμες. Πάντως γνωστή μου που δουλευε σε γνωστο καταστημα της γλυφάδας με γυναικεια ρουχα μου είχε πεί ότι έρχονταν από κίνα μέσω Ιταλίας ως ιταλικά αγορασμένα με ΤΟ ΚΙΛΟ, και σου ζήταν να ακριβοπληρώσεις ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.

Πόλυ αμφιβάλλω για το αν θα είχαν ηθικούς φραγμούς για τα παιδικά ρούχα:roll:

Αυτό ακριβώς υποψιάζομαι κι εγώ...

Αν ξέρει κάποιος κάτι, ας μας πεί

μην μας δουλεύουν και πετάμε άδικα τα λεφτουδάκια μας αγοράζοντας επώνυμα ρούχα για δήθεν καλύτερη ποιότητα, χωρίς τοξικά κλπ κλπ...

Kορίτσια, αν τα τοξικά είναι στα χρώματα, λογικά με τα πλυσίματα δε φευγουν;

Εγώ έχω ακούσει ότι εκτός από τα χρώματα υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του βαμβακιού που χρησιμοποιούν:

" Bάλτε τα βιολογικά στην... ντουλάπα σας

Mεγαλοι οικοι μοδας και εταιρειες κατασκευαζουν ρουχα απο υφασματα χωρις χημικα

Ξέρατε ότι για να παραχθεί το βαμβάκι για ένα και μόνο T-shirt χρειάζονται περισσότερα από 150 γραμμάρια φυτοφαρμάκων - ποσότητα ίση με ένα φλιτζάνι ζάχαρη; Oτι το αγαπημένο σας παντελόνι έχει εμποτιστεί με δεκάδες χημικά πριν πάρει την τελική του μορφή; Τα βιολογικά έχουν ήδη μπει στο πιάτο μας. Μήπως είναι ώρα να τα βάλουμε και στην ντουλάπα μας;

Tης ΛINAΣ ΓIANNAPOY

Το 2000, μόνο στο Mπενίν της Δυτικής Aφρικής, 24 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά κάτω των 10 ετών, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της παρατεταμένης έκθεσής τους στις τοξικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια του βαμβακιού. Eχει υπολογιστεί ότι το βαμβάκι συγκεντρώνει το ένα τέταρτο της συνολικής ποσότητας φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ποσοστό που συνεχώς αυξάνεται εξαιτίας της ανάπτυξης ανοσίας από τα έντομα. Παράλληλα, τουλάχιστον 8.000 διαφορετικά χημικά χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία της μετατροπής τού βαμβακιού -και των άλλων πρώτων υλών- στα υφάσματα από τα οποία θα φτιαχτούν τα ρούχα μας. Για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος, το ύφασμα βάφεται με τοξικές βαφές και το φινίρισμα γίνεται με φορμαλδεΰδη. Eκτός από τεράστια απειλή για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τον υδροφόρο ορίζοντα, η ανεξέλεγκτη αυτή χρήση τοξικών ουσιών (σημειώνεται ότι οι περισσότερες καλλιέργειες βρίσκονται στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος) εγκυμονεί και τεράστιους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Eνα παράδειγμα είναι οι αλλεργίες που πολλοί παρουσιάζουμε σε κάποια υφάσματα. Eίναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εάν το βαμβάκι ήταν ένα προϊόν που τρώγαμε, πολλά από τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και την επεξεργασία του θα ήταν απαγορευμένα...

Η εναλλακτική λύση

Eδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, ωστόσο, η ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας έχει προσφέρει διέξοδο από τον τοξικό αυτόν κύκλο. Στην αγορά κυκλοφορούν ήδη ρούχα και άλλα είδη από υφάσματα που προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες βαμβακιού, κάνναβης (στην Eλλάδα απαγορεύεται ακόμα η καλλιέργεια κάνναβης) και λιναρίου, ελεύθερες από χημικά και φυτοφάρμακα, ενώ γίνονται πειράματα και για την παραγωγή βιολογικού μεταξιού. Tα τελευταία πέντε χρόνια, στις HΠA και στον Kαναδά, οι πωλήσεις των υφασμάτων από βιολογικές ίνες έχουν αυξηθεί κατά 22%, ενώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην Aμερική αναμένεται αύξηση 44% στις πωλήσεις ρούχων από βιολογικά υφάσματα - με τα παιδικά ρούχα να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος. Στην Eυρώπη, την τελευταία πενταετία, οι δαπάνες για υφάσματα από βιολογικό βαμβάκι έχουν σημειώσει αύξηση 60%, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, στη Bρετανία, οι πωλήσεις βιολογικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων από ύφασμα έχουν επίσης αυξηθεί κατά 20%. Oπως είναι φυσικό, τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα εσώρουχα, γιατί εφαρμόζουν κατ' ευθείαν πάνω στο σώμα. H αύξηση της ζήτησης έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και των μεγάλων εταιρειών που αναζητούν τρόπους να δραστηριοποιηθούν στο χώρο. Xαρακτηριστικό παράδειγμα η εταιρεία-κολοσσός Nike, αλλά και ο οίκος μόδας Armani.

Μια ολόκληρη αλυσίδα επιχειρήσεων

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ακόμα κενό στην κοινοτική νομοθεσία όσον αφορά τα βιολογικά υφάσματα. Σύμφωνα με τον κ. Aντόνιο Kομπανιόνι, διοικητικό μέλος της Διεθνούς Oμοσπονδίας Eνώσεων Bιολογικής Γεωργίας (IFOAM), τον οποίο το OIKO συνάντησε στο διεθνές συνέδριο βιολογικής γεωργίας που πραγματοποιήθηκε τον Iούνιο στη Θήβα, «προς το παρόν, ο κανονισμός της Eυρωπαϊκής Eνωσης που αφορά στη βιολογική γεωργία δεν καλύπτει τα βιολογικά υφάσματα, τα οποία παρουσιάζουν το πρόβλημα ότι χρειάζεται πιστοποίηση όχι μόνο της πρώτης ύλης, αλλά και ολόκληρης της διαδικασίας επεξεργασίας τους». Σήμερα, για τον ορισμό των προτύπων υπεύθυνοι είναι οι πιστοποιητικοί οργανισμοί των διαφόρων χωρών. H IFOAM, στην οποία ανήκουν συνολικά 750 πιστοποιητικοί οργανισμοί απ' όλον τον κόσμο, στους οποίους περιλαμβάνεται και η ΔHΩ, έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου προτύπων, το οποίο φυσικά συνεχώς εξελίσσεται. «Για να χαρακτηριστεί ένα ύφασμα βιολογικό, η παραγωγή της πρώτης ύλης θα πρέπει να γίνεται βάσει των κανόνων που ισχύουν για τη βιολογική γεωργία, που σημαίνει χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα και φυσικά να μην προέρχεται από γενετικώς τροποποιημένους σπόρους», εξηγεί ο κ. Kομπανιόνι. «Για να γίνει ένα T-shirt, όμως, απαιτείται μια σειρά ενεργειών - να μπει χρώμα, να ανοίξει το χρώμα, κ.λπ. Oλες αυτές οι ουσίες θα πρέπει να είναι ορυκτές ή φυτικές και όχι χημικές. Aλλη μια δυσκολία στην πιστοποίηση είναι και το γεγονός ότι τα διαφορετικά στάδια της μεταποίησης γίνονται και από διαφορετικές επιχειρήσεις». Tο βιολογικό βαμβάκι εκκοκκίζεται στο εκκοκκιστήριο, μετατρέπεται σε νήμα στο κλωστήριο και το νήμα υφαίνεται ή πλέκεται στο υφαντουργείο. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια σειρά από επεξεργασίες προετοιμασίας και φινιρίσματος του υφάσματος πριν κατευθυνθεί στην κατασκευή ρούχων. H εξαγωγή των ξένων υλών, η λεύκανση, αν είναι απαραίτητη και γενικά η μετατροπή των γκρίζων υφασμάτων στην επιθυμητή τελική τους κατάσταση ως προς τη λευκότητα, το χρώμα και τα χαρακτηριστικά που δίνουν ευκολία στον μετέπειτα χειρισμό. Oλες αυτές οι μεταποιητικές μονάδες πρέπει να πιστοποιηθούν.

Χρωματιστά και βιολογικά

Για αρκετά χρόνια, ο χρωματισμός των βιολογικών υφασμάτων ήταν δύσκολος, ωστόσο και αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε. «Για χρόνια δεν μπορούσαμε να παράγουμε σκούρα χρώματα. Ωραίο είναι το λευκό, αλλά για να φτάσουν τα βιολογικά υφάσματα στον πολύ κόσμο, χρειάζεται να υπάρχει ποικιλία. Tώρα έχουν βρεθεί τρόποι να χρωματίζονται με τρόπο που να μην ξεθωριάζουν με το πρώτο πλύσιμο. Eξάλλου, υπάρχουν ποικιλίες φυσικά χρωματισμένου βαμβακιού». (Σημειώνεται ότι αυτές οι ποικιλίες υπήρχαν και στην Eλλάδα, αλλά σήμερα έχουν εξαφανιστεί.)

Nέο στοίχημα αποτελεί τώρα η είσοδος στο χώρο της βιομηχανίας της μόδας. «Eίναι σημαντικό να δημιουργήσουμε μια αγορά που δεν θα ικανοποιεί μόνο αυτόν που ψάχνει το εναλλακτικό, τον συνειδητοποιημένο καταναλωτή, αλλά το ευρύ κοινό. H ιδέα είναι να γίνουν ντεφιλέ από σχεδιαστές αποκλειστικά με ρούχα από βιολογικά υφάσματα», τονίζει ο κ. Kομπανιόνι.

Διστακτικοί οι Ελληνες αγρότες, αλλά κάτι κινείται...

Mολονότι η χώρα μας καλλιεργεί χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού, ελάχιστα είναι βιολογικά και από αυτά τα περισσότερα είναι συγκεντρωμένα στη Θράκη. Aκόμα και σήμερα, οι Eλληνες αγρότες είναι διστακτικοί στην είσοδο στο χώρο, μολονότι η ζήτηση από εταιρείες του εξωτερικού είναι μεγάλη. Προς το παρόν, τις ανάγκες της Eυρωπαϊκής Eνωσης για βιολογικό βαμβάκι καλύπτει η γείτων Tουρκία, που είναι η νούμερο ένα παραγωγός βιολογικού βαμβακιού...

H εταιρεία «Θρακικά Eκκοκκιστήρια», μέλος της «Kλωνατέξ», άρχισε να επεξεργάζεται βιολογικό βαμβάκι από το '93. «Yπήρχε ζήτηση από τη Δανία και ήμαστε αισιόδοξοι», λέει στο OIKO ο κ. Σταμάτης Kουρούδης. H κατάσταση, όμως, έχει παραμείνει στάσιμη. «Oι παραγωγοί δεν έδειξαν ενδιαφέρον. Mολονότι τους δίνουμε 80 δρχ. παραπάνω από την επιδότηση που παίρνουν στο συμβατικό βαμβάκι, θεωρούν ότι το κέρδος είναι πολύ μικρό για να πάρουν το ρίσκο. Eπιπλέον, στη βιολογική γεωργία η δουλειά στο κτήμα γίνεται με το χέρι κι εδώ τα μεροκάματα είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με την Tουρκία. Mόνο εάν κοπούν οι επιδοτήσεις, θα δουν οι παραγωγοί ότι τους συμφέρει η βιολογική καλλιέργεια βαμβακιού». H εταιρεία συνεργάζεται σήμερα με τη Nike, η οποία πριν από δύο - τρία χρόνια αποφάσισε ότι το 5% του βαμβακιού που θα χρησιμοποιεί θα είναι βιολογικό.

Mολονότι η αγορά βιολογικών υφασμάτων στην Eλλάδα είναι περιορισμένη, υπάρχουν καταστήματα στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τέτοια προϊόντα. Πρωτοπόρο στο χώρο είναι το κατάστημα βιολογικών προϊόντων «Aγνή Γη» (Λεωφ. Μαραθώνος 154 (174) στο οποίο μπορείτε να βρείτε από βιολογικά μπλουζάκια, μωρουδιακά, βιολογικά τζιν μέχρι εσώρουχα! "

Διαφημίσεις

Τις κατηγορίες για τα ρούχα της Disney τις είχα διαβάσει στο site της Greenpeace...

Από εκεί και πέρα και εγώ έχω παρατηρήσει ότι ρούχα της συγκεκριμένης μάρκας βρίσκεις και σε φτηνά καταστήματα (ακόμα και σε σούπερ μάρκετ) με χαμηλές τιμές αλλά και σε ακριβά καταστήματα (όπως η mini raxevsky) με πανάκριβες τιμές. Σίγουρα δεν είναι όλα τα ρούχα της μάρκας αυτής με πρόβλημα, απλά αν ακούσεις ότι υπάρχουν τοξικά σε κάποια ρούχα αυτής της εταιρείας, χάνει όπως νά΄ναι στα μάτια σου την αξιοπιστία της.:roll:

Επίσης, να το πάω και πιο μακριά, μήπως ξέρουμε και τα ελληνικά ρούχα που ράβονται εδώ στην Ελλάδα, τι είδους υφάσματα και από ποιές χώρες χρησιμοποιούν;

Η δική μου λογική είναι ότι ένα εξευτελιστικά φτηνό ρούχο (και παραπέρα, τρόφιμο, συσκευή, υπηρεσία, κλπ) δεν είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να είναι ποιοτικό. Χωρίς όμως να ισχύει το αντίστροφο. Δηλαδή, το γεγονός ότι κάτι είναι ακριβό δεν διασφαλίζει την ποιότητά του. :wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Έχω δει στα ρούχα των καταστημάτων ΗΡΑ

οτι έχει ένα ταμπελάκι που γράφει οτι είναι και καλά "χημικά ελεγμένο"

Θα ισχύει άραγε;;;;;;:confused:

Ούτε εγώ αγοράζω ρούχα jumbo ΠΟΤΕ...και γενικότερα εκείνη η μυρωδιά του μου τη δίνει...:evil: ( δε λέω ότι δεν πάω ποτέ )

Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και εδώ πολλές φορές..αλλά έχει προβληθει και στην τηλεοραση...

Εγώ έχω βρει ένα μαγαζί και του αγοράζω πάντα και μονο απο εκεί,,,

Τη γυναίκα την ξέρω χρόνια και συζητάμε διάφορα...

Έχω βάλει κατακόκκινο μπλουζάκι να πλυθεί και δεν έχει βγάλει ίχνος από χρώμα....

δείτε ( έχει και άλλα πολλά )

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4517969&ct=1

http://www.greenpeace.org/greece/press/118517/jumbo-beb

rQGhp3.png

Kορίτσια, αν τα τοξικά είναι στα χρώματα, λογικά με τα πλυσίματα δε φευγουν;"

Υπάρχει κάποιος βιολόγος ή χημικός στην παρέα μας που να ξέρει κάτι να μας πεί γιαυτό;

Πρωτοπόρο στο χώρο είναι το κατάστημα βιολογικών προϊόντων «Aγνή Γη» (Λεωφ. Μαραθώνος 154 (174) στο οποίο μπορείτε να βρείτε από βιολογικά μπλουζάκια, μωρουδιακά, βιολογικά τζιν μέχρι εσώρουχα!

Κρίμα που είναι μόνο εκεί... που να τρέχουμε στην Λ.Μαραθώνος εμείς που μένουμε και δουλεύουμε στα νότια προάστεια;

Mολονότι η αγορά βιολογικών υφασμάτων στην Eλλάδα είναι περιορισμένη, υπάρχουν καταστήματα στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τέτοια προϊόντα. Πρωτοπόρο στο χώρο είναι το κατάστημα βιολογικών προϊόντων «Aγνή Γη» (Λεωφ. Μαραθώνος 154 (174) στο οποίο μπορείτε να βρείτε από βιολογικά μπλουζάκια, μωρουδιακά, βιολογικά τζιν μέχρι εσώρουχα! "

Και πόσο θα έχουν...:roll:

Εγω πιστευω οτι καμια ακριβη εταιρια δεν ελεγχει την τοξικοτητα των ρουχων της αρα ειναι ανωφελο να πληρωσεις πολλα λεφτα μονο και μονο γιατι ειναι επωνυμη η μαρκα τοτε καλυτερα να δωσεις αυτα τα λεφτα για βιολογικα ρουχα που ειναι το ιδιο ακριβα.Στον ζαρα εχει βιολογικα ρουχα για πολυ μικρα παιδια χωρις να ξερω για την αξιοπιστια τους.Παντως ενας αλλος τροπος να μην εκτιθεται το παιδι στα τοξικα των ρουχων που ειναι οντως πολλα και εκτος απο τις αλλεργιες που στην τελικη δεν ειναι και πολυ σοβαρο προβλημα συσσωρευονται και οδηγουν σε καρκινο μπορουμε να χρησιμοποιουμε μεταχειρισμενα ρουχα που εχουν πληθει τουλαχιστον πολλες φορες αρα εχουν λιγοτερα τοξικα.Επισης πιστευω οτι πρωτα κανεις εαν εχει την δυνατοτητα και πιστευω πως εαν θελησει μπορει να καταφερει να προμηθευεται με βιολογικα τροφημα αφου τα συμβατικα εχουν πολλα φυτοφαρμακα και λυπασματα που εισερχονται αμεσα στον οργανισμο αρα η εκθεση σε αυτα ειναι μεγαλυτερη απο οτι στα τοξικα των ρουχων. η στην τελικη να αγοραζουμε λιγα αλλα βιολογικα ρουχα .Εαν δεν προστατευσουμε συνολικα το περιβαλλον το να προμηθευομαστε απλως με βιολογικα τροφημα η ρουχα ειναι μιση δουλεια ,δηλ .βλεπω αρκετους που αγοραζουν βιολογικα τροφημα η ακομη και καταστηματαρχες βιολογικων τροφημων να μην κανουν ανακυκλωση να χρησιμοποιουν συμβατικα απορρυπαντικα και γενικα να αδιαφορουν.Στην τελικη ξοδευουμε τοσα λεφτα για εντελως αχρηστα πραγματα αλλα το τι θα φαει το παιδι μας η τι θα φορεσει η τι θα κανει σε λιγα χρονια που θα αντιμετωπισει αυτος την κλιματικη αλλαγη ενδιαφερει λιγους.Αν σκεφτουμε ποσο συμβαλλει ενα νοικοκυριο στην καταστροφη του περιβαλλοντος και οτι θα μπορουσε να μειωσει κατακορυφα αυτη του την συμβολη .......

μπορουμε να χρησιμοποιουμε μεταχειρισμενα ρουχα που εχουν πληθει τουλαχιστον πολλες φορες αρα εχουν λιγοτερα τοξικα.

Ισχύει όντως το οτι αν έχουν πλυθεί τα ρούχα αρκετές φορές λιγοστεύουν τα τοξικά?

Εγώ έχω την εντύπωση (ενστικτωδώς -χωρίς να έχω καμία ειδική γνώση) οτι η τοξικότητα εμπεριέχεται στο ίδιο το χρώμα του ενδύματος...

sophie 07 και εγω χωρις να εχω ειδικες γνωσεις σκεφτομαι οτι απο τη στιγμη που τα ρουχα ξεθωριαζουν φευγει το χρωμα που βγαινει ευκολα το πολυ δηλ.και εκτος αυτου τα λυπασματα ,τα φαρμακα που χρησιμοποιουνται για την καλλιεργεια του βαμβακιου οπως επισης αυτα που χρησιμοποιουνται για την επεξεργασια των ρουχων στην διαδικασια της παραγωγης φευγουν ολα,βεβαια ολα πανε στο νερο που τελικα καταληγουν στο πιατο μας,τι να πω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...