Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χοριακή στην αυχενική...

Recommended Posts

θα εκτιμούσα αν κανατε τον κοπο να μου γράφατε τις τιμές σε ΜοΜ της χοριακής που κάνατε στην αυχενική διαφανεια....

αν μπορείτε θα με βοηθησετε...

Διαφημίσεις

Εμένα δεν μου μέτρησαν χοριακή στην αυχενική διαφάνεια. Δεν μετράνε συνήθως απ όσο ξέρω.

οταν κάνεις PAPP A σου κοιτούν και την ελευθερη χοριακή...

η αυχενική διαφανεια ειναι παντα σε συνδιασμό με τις αιματολογικές εξετάσεις!

η δική μου τιμή ήταν 2,820MoM να σημειώσω οτί η τιμή αυτή είναι παθολογική και έκανα και άμνιοπαρακέντηση η οποία βγήκε φυσιολόγικη..Η γιατρός μου είχε πει οτι μέχρι 2 είναι το όριο..Ελπίζω να βοήθησα

WNQ3p2.png

dev173pb___.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι απο εμενα. Κοιταξα τις εξετασεις που ειχα κανει περυσι τετοια εποχη περιπου., Γραφει οτι η ελευθερη χοριακη ειναι 0,746 ΜοΜ. Ελπιζω κι εγω να σε βοηθησα!

• 2 χρόνια μετά...

Μήπως έχει κάποια κοπέλα εμπειρία από υψηλή τιμή στην χοριακή της αυχενικής; Μια φίλη μου έχει ανεβασμένη τιμή κ θα θελα να μάθω σχετικές περιπτώσεις κ πως εξελίχθηκαν. Να πω πως η τιμή της Papp a είναι κανονική μόνο η ελεύθερη χοριακή β είναι υψηλή (3-5). Έχει πεθάνει από την στεναχώρια της η καημένη, με το δίκιο της βέβαια κ θα ήθελα να την εμψυχώσω αν μπορέσω.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μήπως έχει κάποια κοπέλα εμπειρία από υψηλή τιμή στην χοριακή της αυχενικής; Μια φίλη μου έχει ανεβασμένη τιμή κ θα θελα να μάθω σχετικές περιπτώσεις κ πως εξελίχθηκαν. Να πω πως η τιμή της Papp a είναι κανονική μόνο η ελεύθερη χοριακή β είναι υψηλή (3-5). Έχει πεθάνει από την στεναχώρια της η καημένη, με το δίκιο της βέβαια κ θα ήθελα να την εμψυχώσω αν μπορέσω.

μελινα σε 10 μερες θα παω να κανω την ευχενικη διαφανεια και την χοριακη και θα σου απαντησω τοτε

αλλα απο οτι καταλαβα απο τις υπολοιπες στο τοπικ αυτο πρεπει να ειναι μικροτερη του 2

βεβαια παιζει ρολο και οι μετρησεις του υπερηχου και η εξεταση ΡΡΑΡ-Α

και τα 3 μαζι σε συνδυασμο δινουν ενα ποσοστο, ποτε εκανε τις εξετασεις η φιλη σου?σε 4 μερες βγαινουν συνηθως τα αποτελεσματα και το αποτελεσμα πρεπει να ειναι λιγοτερο απο 1 στα 300. αν το αποτελεσμα ειναι περισσοτερο , τοτε θα χρειαστει να κανει αμνιοπαρακεντηση

αυτα ξερω , αυτα σου λεω

ευχομαι να πανε ολα καλα με τη φιλη σου και να μην χρειαστει αμνυοπαρακεντηση

KkgRp2.png

byzDp2.png

Σ ευχαριστώ! Κ εγώ το ίδιο εύχομαι γιατί περνάει δύσκολα. Βλέπει εφιάλτες ότι κάνει παιδί με πρόβλημα κλπ. Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι κ με το καλό!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Σ ευχαριστώ! Κ εγώ το ίδιο εύχομαι γιατί περνάει δύσκολα. Βλέπει εφιάλτες ότι κάνει παιδί με πρόβλημα κλπ. Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι κ με το καλό!

melina καλημερα, σου ειχα πει οτι οταν παρω τα αποτελεσματα θα σου πω, λοιπον εμενα η ελευθερη β χοριακη εχει ΜοΜ 2,29

αλλα στο τελος γραφει το ποσοστο επι του συνολικου

1 προς 734

στη φιλη σου δεν το γραφει αυτο για να μην ανησυχει?(το ποσοστο της δηλαδη)

αν και πιστευω οτι μετα απο τοσο καιρο που μιλησαμε, θα εχει μιλησει και η ιδια με το γιατρο

τι εγινε?ολα καλα με το μωρακι της?

KkgRp2.png

byzDp2.png

Καλησπέρα κ από εμένα! Ακόμα δεν ξέρω τι έγινε, γιατί έχουμε μέρες να μιλήσουμε αλλά το ποσοστό της μου είχε πει ότι έβγαινε 1/646. Και χωρίς την χοριακή 1/1646. Εσένα τι σου είπε ο γιατρός; Μόλις έχω νέα θα σου πω.

Καλησπέρα κ από εμένα! Ακόμα δεν ξέρω τι έγινε, γιατί έχουμε μέρες να μιλήσουμε αλλά το ποσοστό της μου είχε πει ότι έβγαινε 1/646. Και χωρίς την χοριακή 1/1646. Εσένα τι σου είπε ο γιατρός; Μόλις έχω νέα θα σου πω.

σημερα τον βρηκα στο τηλεφωνο και του ειπα με ενθουσιασμο το 1 προς 734 μου ειπε μια χαρα το μωρακι

αλλα μου ειπε αν μπορω να του το παω να το δει, διαφορετικα στον επομενο υπερηχο τον αυγουστο

να ανησυχω που μου ειπε οτι θελει να το δει?

παντως και της φιλης σου το 1 προς 646 δεν ειναι κακο!

εμενα το χαρτι κατω κατω γραφει: ο κινδυνος για συνδρομο down που προκυπτει απο τον ορμονικο ελεγχο ειναι μικροτερος απο τον αναμενομενο λογω της ηλικιας της εγκυου (1 προς 298)

περιμενω νεα!φιλια

KkgRp2.png

byzDp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Να πω κ εγώ πως όλα καλά τελικά με την φίλη μου, το μωράκι της είναι μια χαρά μετά την β επιπέδου. Ούτε καν αμνιοπαρακέντηση θα χρειαστεί της είπε ο γιατρός. ευτυχώς!

Με το καλό τα μωράκια σας κορίτσια!

Να πω κ εγώ πως όλα καλά τελικά με την φίλη μου, το μωράκι της είναι μια χαρά μετά την β επιπέδου. Ούτε καν αμνιοπαρακέντηση θα χρειαστεί της είπε ο γιατρός. ευτυχώς!

Με το καλό τα μωράκια σας κορίτσια!

δοξα το Θεο ! πολυ καλα τα νεα!!!

ευχομαι σε ολα τα κοριτσια να εχουν παντα καλα νεα!

KkgRp2.png

byzDp2.png

• 2 months later...

Κορίτσια η χοριακή στην αυχενική διαφάνεια μου βγήκε 2.46 ΜοΜ.Ειναι ψηλα νομιζω κ έχω αγχωθει πολύ.Ειχε καμια απο σας τοσο αυξημένη χωριακη στην αυχενική? Η αυχενική ήταν 1.8 και το papp a 1.41.Αλλα καπου είδα ότι το όριο της χωριακης είναι 2.Που να βρω τα όρια?

Κορίτσια η χοριακή στην αυχενική διαφάνεια μου βγήκε 2.46 ΜοΜ.Ειναι ψηλα νομιζω κ έχω αγχωθει πολύ.Ειχε καμια απο σας τοσο αυξημένη χωριακη στην αυχενική? Η αυχενική ήταν 1.8 και το papp a 1.41.Αλλα καπου είδα ότι το όριο της χωριακης είναι 2.Που να βρω τα όρια?

Ο γιατρός σου τί λέει?

• 1 month later...

Και εγώ είχα ψηλή χοριακή στο Papp-a, συγκεκριμένα 2,5 Mom και είχα και χαμηλή Papp-a 0,5 Μοm το οποίο φυσικά μου έριξε το ποσοστό για σύνδρομο Down κατακόρυφα αλλά ήταν πάνω από το όριο. Έκλεγα με λυγμούς,ο γιατρός μου με καθησύχασε, δεν έκανα παρακέντιση και γέννησα ένα υγιέστατο μωράκι :-D:grin::-D

• 2 χρόνια μετά...

Ο κύριος δείκτης είναι η μέτρηση της αυχενικής. Οι άλλοι μετράνε μόνο σε συνδιασμό μεταξύ τους. Σε εμας είχε βγει χοριακή 4.94 ΜοΜ με αυχενική 1,3. Όλα καλά τελικά αν και κάναμε και αμνιοπαρακέντηση.

• 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σε όλους. ..ήθελα και γω να παραθέσω τη δική μου εμπειρία έκανα αρχικά υπέρηχο σε πιστοποιημένο γιατρό όπου εκεί μετρηθηκε η Α.Δ.=1.3 αμέσως Μετά βιοχημικό έλεγχο όπου ενώ το ppap= 1.8 και αυξημένη τιμή της ελευθερης χοριακης =4.2 μόλις το είδα έπαθα ...... έτυχε να βρίσκομαι και διακοπές. ...πήρα κατευθείαν τον γιατρό μου τηλεφωνο Ο οποίος με καθησύχασε. ...Και απλά μου είπε περνά καλά εκεί που βρίσκεσαι κιοταν με το καλό επιστρέψεις τα λέμε...τι με θες εμένα!@!!! Ξέχασα να πω η ηλικία μου είναι 32μισο και όταν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις ημερολογιακα 12 βδομαδων ενώ υπερηχογράφημα έβρισκε ο γιατρός πως ήμουν 11.4 βδομαδων... Μήπως βιάστηκα να πραγματοποιήσω την εξέταση να την επαναλάβω??????το ποσοστό που μου δίνει για χρωμοσωμικες ανωμαλιες21= 1:865 και για τα άλλα 1:100000

14 ώρες πρίν, tania_nikos12 είπε:

Καλησπέρα σε όλους. ..ήθελα και γω να παραθέσω τη δική μου εμπειρία έκανα αρχικά υπέρηχο σε πιστοποιημένο γιατρό όπου εκεί μετρηθηκε η Α.Δ.=1.3 αμέσως Μετά βιοχημικό έλεγχο όπου ενώ το ppap= 1.8 και αυξημένη τιμή της ελευθερης χοριακης =4.2 μόλις το είδα έπαθα ...... έτυχε να βρίσκομαι και διακοπές. ...πήρα κατευθείαν τον γιατρό μου τηλεφωνο Ο οποίος με καθησύχασε. ...Και απλά μου είπε περνά καλά εκεί που βρίσκεσαι κιοταν με το καλό επιστρέψεις τα λέμε...τι με θες εμένα!@!!! Ξέχασα να πω η ηλικία μου είναι 32μισο και όταν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις ημερολογιακα 12 βδομαδων ενώ υπερηχογράφημα έβρισκε ο γιατρός πως ήμουν 11.4 βδομαδων... Μήπως βιάστηκα να πραγματοποιήσω την εξέταση να την επαναλάβω??????το ποσοστό που μου δίνει για χρωμοσωμικες ανωμαλιες21= 1:865 και για τα άλλα 1:100000

Νομιζω πως δεν χρειαζεται να ανησυχεις. Εξαλλου, οπως ειπωθηκε και παραπανω ο κυριος δεικτης ειναι η μετρηση της αυχενικης. Μπορεις φυσικα αν θελεις να εισαι περισσοτερο σιγουρη να κανεις μη επεμβατικο τεστ (βασικα με αιμοληψια γινεται), αλλα κοστιζει αρκετα. Προσωπικα, η αυχενικη που εκανα πριν 2 μερες μετρηθηκε φυσιολογικη (1,60mm) και οι πιθανοτητες ειχαν διαμορφωθει στο 1:15000 αλλα η χοριακη βγηκε ανεβασμενη και οι πιθανοτητες βγηκαν 1:3000. Θεωρω οτι δεν χρειαζεται να κανω τιποτα παραπανω, μιας που ειναι και παλι καλες οι πιθανοτητες. Δεν βρισκεται μεσα στο "μη επιτρεπτο" οριο. Ελπιζω να βοηθησα :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...