Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

2 μερες μετα παλι τα ιδια. Εγερτηριο 02:15 υπνος γυρω στις 6 παρα...

Με φωναξε 2 φορες μονο και οοοοολη την υπολοιπη ωρα επαιζε με το σκυλακι της fischer που εχει για νανουρισμα... Τι μου διαφευγει?

Δεν παιζει να μην ηταν κουρασμενη...

Μήπως πεινάει; Διψάει;

Έτρεξε/έπαιξα αρκετά;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μήπως πεινάει; Διψάει;

Έτρεξε/έπαιξα αρκετά;

Εγω σου λέω αντε κ διψάει. Ισως κ να ζεσταθηκε. Γιατι να ξαγρυπναει ετσι...? Τοσες ωρες?

Η αλήθεια είναι ότι ηπιε αρκετο νερο. Αν πεινουσε θα μου έλεγε μαμ.

Οσο για παιχνιδι....δοξα τω θεο!

veMDp3.png

Μπορεί να μην πέιναγε αρκετά για να το πει, απλα το στομαχακι της δεν ήταν αρκετά βαρύ

Μήπως κοιμήθηκε πολυ το μεσημέρι; Μήπως τρώει κατι που της κρατάει ξύπνιο το νευρικό σύστημα;

Βρε μήπως περνάνε φώτα απο εξω μεσα στο δωμάτιο ; Ειναι εντελώς πισα μεσα;

Μπορεί να μην πέιναγε αρκετά για να το πει, απλα το στομαχακι της δεν ήταν αρκετά βαρύ

Μήπως κοιμήθηκε πολυ το μεσημέρι; Μήπως τρώει κατι που της κρατάει ξύπνιο το νευρικό σύστημα;

Βρε μήπως περνάνε φώτα απο εξω μεσα στο δωμάτιο ; Ειναι εντελώς πισα μεσα;

Στα γευματακια της δεν εχω αλλαξει κατι, ποτε δεν της δινω σοκολατα ή χυμο ή ζαχαρη μετα τις 5:30, το μεσημερι ειχε ξυπνησει μαλιστα και νωρις και στο δωματιο τα πατζουρια ειναι κλειστα και εχει ενα φωτακι νυκτος.

Thank you για τις ιδεες! ;)

veMDp3.png

• 2 months later...

Βοήθεια κ παλι! Ειναι τωρα μερικές μέρες που ξεκίνησε καινούργιο βιολί! Δεν θέλει να φυγω απο το δωμάτιο της στον βραδυνο υπνο. Ενω το μεσημέρι ολα οκ, το βραδυ μου βγάζει το λαδι! Με φωναζει κ αν δεν μεινω κλαιει γοερα!!!

Εχω κ τον αντρα μου που δεν αντεχει να την ακουει να κλαιει κ πηγαινει με το παραμικρό! Αποψε παλι τα ιδια. Πλεον μετα απο 1 ωρα κ κατι διαπραγματευσεων μια ο ενας μια ο αλλος τον επεισα να την αφήσουμε να φωνάζει. Κ ηρεμησε στο 5'. Δεν πηγαινε αλλο. Αρχιζω κ χάνω κ την υπομονή μου. Μετα απο ολοκληρη μερα τρεξιματος να τρελλαινομαστε ετσι κ το βραδυ? Μια χαρα κοιμοταν μεχρι τωρα! Δέχομαι οτι μπορει να εχουν αρχισει οι εφιάλτες κ οι φοβιες, γι'αυτο κ καθομαι μαζι της λιγο κ δεν φεύγω αμεσως (πια) αλλα με τιποτα δεν θα κανω συνήθεια το να μείνω μεχρι να κοιμηθει.

Εχω να κανω με 2 year old sleep regression? Τι κάνουμε σε αυτην την περίπτωση? Αν τσεκαρετε πιο κατω θα θυμηθειτε κ προηγουμενο πρόβλημα μας!

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Αφου την αφήνεις για κανα πεντάλεπτο και ήρεμει, αστη να κλαψει... Τι ειναι το πεντάλεπτο; Τιποτα.... Εισαι τυχερή που δεν παιρνει πολυ!

Ναι... 5' αφου ειχε περασει 1 ωρα απο την κανονική ώρα υπνου της! Πιο πριν εμπαινε ο μπαμπα της κ το χαλαγε. Κ εγω βέβαια καποια στιγμη γιατι ειχα εκνευριστει πολύ!

veMDp3.png

Ναι... 5' αφου ειχε περασει 1 ωρα απο την κανονική ώρα υπνου της! Πιο πριν εμπαινε ο μπαμπα της κ το χαλαγε. Κ εγω βέβαια καποια στιγμη γιατι ειχα εκνευριστει πολύ!

Μην κανεις τιποτα άλλο, απο την αρχή άστην 5 λεπτά να ηρεμήσει

Ειναι μεγαλη κοπέλα πια:wink:

Δεν παει αλλο. Θα μας τρελλανει. Απορω που βρισκει την ενεργεια κ μενει ξυπνια τοσες ωρες!!!!!

Προχτες αφου δεν κοιμοταν με τιποτα δεν ηθελε να φυγω απο το δωματιο κ τελικα την πηρε ο υπνος με γκρινια, ξαναξυπναει γυρω στις 4 παρα κ δεν κοιμοταν με τιποτα. Ηπιαμε νερο, αλλαξαμε πανα, ειδαμε οτι κοιμαται και ο μπαμπας, αφησα την πορτα της ανοιχτη να με ακουει απο το δωματιο μου, στο τελος (κατα τις 6!!!!) εκατσε ο μπαμπας της στην πολυθρονα μιση ωρα και παλι δεν κοιμοταν!!! Με λιγα λογια δεν ξανακοιμηθηκε ΠΟΤΕ! Το πρωι ειχαμε το παρτυ των γενεθλιων της. Μια χαρα ηταν. Επαιξε, χορεψε, ευχαριστηθηκε! Το μεσημερι βεβαια κοιμηθηκε σχεδον 3 ωρες!!! Με φωναξε λιγο αλλα κοιμηθηκε ηρεμα. Ωσπου ηρθε το χθεσινο βραδυ. Εννοειται οτι δεν ειχε αναπληρωσει ακομα τον χαμενο υπνο (ακομα και σημερα ειναι ενα κουρελι...). Κανω να φυγω, εννοειται μετα απο την καθημερινη μας ρουτινα εδω και 2 χρονια (!!!) και αρχιζει τα μαμα-μαμα... Δεν επεμεινα πολυ, αλλωστε ημουν κ εγω κομματια και ειπα να της κανω το χατηρι να δω πως θα παει. Εμεινα μαζι της, διπλα της, και σε 15' ειχε κοιμηθει. Τη νυχτα δεν ξυπνησε.

Αισθανομαι καλυτερα που μετα απο μερες κοιμηθηκε χωρις κλαμματα, αλλα δεν σας κρυβω ενα μικρο αγχος να μην καθιερωθει σαν συνηθεια...

veMDp3.png

Επισης αποφασισα να σταματησω για λιγο να της διαβαζω την κοκκινοσκουφιτσα με τον κακο λυκο και την πενταμορφη και το τερας και την ωραια κοιμωμενη που εχουμε ξεκινησει εδω και λιγο καιρο και εχουν τους κακους, μπας και την εχει επηρρεασει και αυτο....

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Smak και σε μας το κοριτσακι με ζητάει περισσότερο. Προοδευτικά εχω παρατηρήσει οτι εχει φάει ενα κόλλημα μαζι μου που γίνεται ολο και μεγαλύτερο! Μέσα στη μέρα της κάνω το χατήρι για αγκαλίτσες και φιλακια, τις ώρες του υπνου όμως δεν της την χαρίζω. Αποφασιστικά και σταθερά. Την τελευταία βδομάδα έχουμε αλλάξει και τη ρουτίνα μας μιας και σύμφωνα με το γιατρο πλέον έπρεπε να κόψουν το μπιμπερό κι έτσι πίνουμε το γαλα μας με καλαμάκι στα καρεκλάκια μας. Μετα καθόμαστε κανά 5 λεπτό ολοι μαζι και μετα για ύπνο στις κουνιες τους. Αν τύχει να με φωνάξει η μικρη της λέω να κανει ησυχία γιατί θελω να κάνω νάνι και με "ενοχλεί" και οντως σταματάει. Έχουμε όμως ολοι κοινή γραμμή και ξέρει οτι κανεις δεν θα κανει πισω. Τα παραμύθια τα λέμε τη μέρα, ενστικτωδώς (δεν ξέρω αν ειναι σωστό) δε μου βγαίνει να αρχίζω ιστορίες την ωρα του υπνου, νιώθω οτι περισσότερο θα τα αναστατωσω παρα θα τα νανουρισω.

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Καλημέρα και καλώς ήρθατε στα terrible twos!!!!:):):)

Κουράγιο κορίτσια και υπομονή, είναι γεγονός ότι εκεί γύρω στα 2 τα πράγματα στον ύπνο σκουραίνουν γιατί τα παιδιά αρχίζουν και γίνονται πολυ διεκδικητικά, επιπλέον δε, αρχίζει το παιχνίδι των ορίων...δοκιμάζουν συνεχώς και με κάθε ευκαιρία μέχρι που τα παίρνει, θα το έχετε παρατηρήσει και μέσα στην ημέρα, το ίδιο γίνεται και το βράδυ πριν τον ύπνο!!!

Και ο δικός μου κάτι τέτοια έκανε (και κάνει ακόμα δηλαδή)...λίγο μετά τα δεύτερά του γενέθλια και μετά την γέννηση της αδερφής του άρχισε να προσπαθεί να παρατείνει την ημέρα του καθυστερώντας την ώρα του βραδυνού ύπνου. Ενώ μέχρι τότε τον βάζαμε στην κούνια, τον φιλούσαμε και φεύγαμε, άρχισε ένα σκηνικό που σηκωνόταν όρθιος και μας φώναζε.

Αυτό είναι κάτι που δεν αποφεύγεται, αυτό πιστεύω...όσο ακόμα είναι στην κούνια είναι πιο απλά τα πράγματα, γιατί δεν μπορούν να σηκωθούν και να βγουν από το δωμάτιο, όταν πάνε σε κρεβάτι θα είναι πιο δύσκολα...you have been warned!!!!:):):)

Η αντιμετώπιση είναι συνέπεια, επιμονή, υπομονή και να συνειδητοποιήσουμε και αποδεχτούμε ότι ο ύπνος είναι κάτι ρευστό και ευμετάβλητο. Ό,τι χτίζεις μήνες μπορεί να "γκρεμιστεί" σε λίγο χρόνο και να πρέπει να χτίσεις κάτι καινούριο. Εμένα ο γιος μου δεν αποκοιμιέται πια μόνος του, από τότε που τον πήγαμε σε κρεβάτι θέλει να είμαστε δίπλα του μέχρι να κοιμηθεί. Μήνες τώρα προσπαθούμε ομαλά την απομάκρυνση, δηλαδή στην αρχή ήθελε να είμαστε ξαπλωμένοι δίπλα του, σταδιακά έχουμε καταφέρει να καθόμαστε σε πολυθρόνα μακριά από το κρεβάτι, μετά τις διακοπές θα επιχειρήσουμε να αρχίσουμε να βγαίνουμε από το δωμάτιο. Στην αρχή με χάλασε να πω την αλήθεια, είχα καλομάθει πριν....τώρα όμως το αποδέχτηκα, μου φτάνει ότι κοιμάται νωρίς, γρήγορα και συνεχόμενα μέχρι το πρωί χωρίς να σηκώνεται τη νύχτα από το κρεβάτι του και κυρίως χωρίς να ξυπνάει τη νύχτα όταν ξυπνάει η αδερφή του!

Πάντως το μεγαλύτερο κλειδί σε αυτή την φάση είναι ο μεσημεριανός ύπνος!!! Οι ώρες αντοχής σε αυτή την ηλικία αυξάνουν με καταιγιστικό ρυθμό, από μέρα σε μέρα. Ένα παιδί 2 ετών που κοιμάται π.χ. 2 ώρες το μεσημέρι, το πιθανότερο είναι ότι αν το βάλεις για ύπνο στις 21.00, δεν θα είναι ακόμα αρκετά κουρασμένο, οπότε η αντίδρασή του (δεδομένη σε αυτή την ηλικία) θα διαρκέσει και περισσότερο! Δεν λέω ότι ο μεσημεριανός ύπνος πρέπει να κοπεί, αυτό το βλέπει ο κάθε γονιός, πιθανόν όμως να πρέπει να προσαρμοστεί. Εγώ προσωπικά τον έκοψα από την αρχή του καλοκαιριού, γιατί με 1 ώρα ύπνου το μεσημέρι (μερικές φορές και 45') είχε φτάσει να κοιμάται μετά τις 22.30 το βράδυ. Πόσο άλλο να μείωνα πια τον ύπνο, τον έκοψα και πλέον κοιμάται πριν τις 21.00 (με αποκορύφωμα χτες που κοιμήθηκε στις 20.15' :shock::shock::shock:). Τις μέρες που θα τύχει να κοιμηθεί το μεσημέρι (π.χ. όταν είμαστε διακοπές ή όταν πάει κολυμβητήριο και είναι ψόφιος) δεν προσπαθώ καν να τον βάλω για ύπνο νωρίς, μια και καλή κατά τις 23.00!!!

Υπομονή, υπομονή, υπομονή!!!!

Υ.Γ. : Smak να σου ζήσει!!!!!

Deena!!! Περιμενα πως και πως να μου απαντησεις!

Τα πραγματα οντως εχουν σκουρυνει αρκετα και οι κοντρες οσο πανε και μεγαλωνουν... Το θεμα ειναι, θελω να γκρεμιστει αυτη η υπεροχη κατασταση κατα την οποια η μικρη κοιμοταν ησυχα και ωραια μονη της? :confused: Απο την αλλη, ως ποτε θα αντεξω να ακουω φωνες και τσιριδες και ταυτοχρονα να ξαγρυπναμε και μεσα στη νυχτα? :confused: Δεν ξερω...θα πρεπει να ψαξω να βρω τη σωστη φορμουλα για ολους μας. Ειδικα αυτο το μεταμεσονυκτιο δεν παλευεται!

Οσο για τις αντοχες της, επιμενω οτι ειναι ΨΟΦΙΑ οταν τη βαζω στο κρεβατι της. Κοιμαται περιπου 2-4 το μεσημερι και το βραδυ στις 10 και ξυπναει γυρω στις 8. Χτες κοιμηθηκε χωρις διαμαρτυριες μονη της και σημερα με κλαμματα κ υστεριες! Ουφ, δεν ξερω... ισως να βαλω λιγο νερο στο κρασι μου την ωρα που τη βαζω για υπνο...

veMDp3.png

Deena!!! Περιμενα πως και πως να μου απαντησεις!

Τα πραγματα οντως εχουν σκουρυνει αρκετα και οι κοντρες οσο πανε και μεγαλωνουν... Το θεμα ειναι, θελω να γκρεμιστει αυτη η υπεροχη κατασταση κατα την οποια η μικρη κοιμοταν ησυχα και ωραια μονη της? :confused: Απο την αλλη, ως ποτε θα αντεξω να ακουω φωνες και τσιριδες και ταυτοχρονα να ξαγρυπναμε και μεσα στη νυχτα? :confused: Δεν ξερω...θα πρεπει να ψαξω να βρω τη σωστη φορμουλα για ολους μας. Ειδικα αυτο το μεταμεσονυκτιο δεν παλευεται!

Οσο για τις αντοχες της, επιμενω οτι ειναι ΨΟΦΙΑ οταν τη βαζω στο κρεβατι της. Κοιμαται περιπου 2-4 το μεσημερι και το βραδυ στις 10 και ξυπναει γυρω στις 8. Χτες κοιμηθηκε χωρις διαμαρτυριες μονη της και σημερα με κλαμματα κ υστεριες! Ουφ, δεν ξερω... ισως να βαλω λιγο νερο στο κρασι μου την ωρα που τη βαζω για υπνο...

Μερικες φορες το καλυτερο που εχεις να κανεις για να προχωρησεις προς τα εμπρος, ειναι να κανεις ενα βημα πισω και να ξαναξεκινησεις!!! Μην τρελλαινεσαι, ισως σε αυτη την φαση χρειαζεται να πετυχεις παλι μια ηρεμια την ωρα του υπνου, εστω και βαζοντας νερο στο κρασι σου πως λες, κανεις δεν λεει οτι στο μελλον δεν θα ξανακαταφερεις να επαναφερεις την κατασταση, ετσι ωστε να κοιμαται παλι μονη της.

Τα λεω για να τα ακουω κι εγω, για να δω τί θα κανω απο Σεπτεμβριο....για τοτε εχω αφησει εγω την δικη μας προσπαθεια να ξαναμαθει να κοιμαται μονος του, καθως σε λιγο φευγουμε για διακοπες, οπου θα κοιμομαστε μαζι και κρινω οτι τωρα καθε προσπαθεια δεν θα προλαβει να αποφερει καρπους.

Μερικες φορες το καλυτερο που εχεις να κανεις για να προχωρησεις προς τα εμπρος, ειναι να κανεις ενα βημα πισω και να ξαναξεκινησεις!!! Μην τρελλαινεσαι, ισως σε αυτη την φαση χρειαζεται να πετυχεις παλι μια ηρεμια την ωρα του υπνου, εστω και βαζοντας νερο στο κρασι σου πως λες, κανεις δεν λεει οτι στο μελλον δεν θα ξανακαταφερεις να επαναφερεις την κατασταση, ετσι ωστε να κοιμαται παλι μονη της.

Τα λεω για να τα ακουω κι εγω, για να δω τί θα κανω απο Σεπτεμβριο....για τοτε εχω αφησει εγω την δικη μας προσπαθεια να ξαναμαθει να κοιμαται μονος του, καθως σε λιγο φευγουμε για διακοπες, οπου θα κοιμομαστε μαζι και κρινω οτι τωρα καθε προσπαθεια δεν θα προλαβει να αποφερει καρπους.

Μαλλον εχεις δικιο...

Οσο για την δικη σας περιπτωση, οντως ιδανικα θα ειναι μετα τις διακοπες καθε προσπαθεια! Θυμησε μου ποσο ειναι ο γιοκας σου? Γυρω στα 3 αν θυμαμαι καλα? Η μικρη τι λεει απο υπνο? Ολα ακομα under control?

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Μαλλον εχεις δικιο...

Οσο για την δικη σας περιπτωση, οντως ιδανικα θα ειναι μετα τις διακοπες καθε προσπαθεια! Θυμησε μου ποσο ειναι ο γιοκας σου? Γυρω στα 3 αν θυμαμαι καλα? Η μικρη τι λεει απο υπνο? Ολα ακομα under control?

Γίνεται 3 ετών τον Οκτώβριο!!!:P:p:p

Η μικρή εξακολουθεί να είναι αστέρι! Κάνει 2 ύπνους μέσα στην ημέρα και τη νύχτα κοιμάται 19.30 με 7.30!!! Εντάξει, κάποιες φορές ξυπνάει ακόμα για να φάει, αλλά σε γενικές γραμμές κοιμάται συνεχόμενα....έβγαλε 4 δόντια μέσα σε 1 μήνα και την φωνή της τη νύχτα δεν την ακούσαμε!!! Μπήκαμε κανονικά και στις στέρεες και όλα καλά!!!

Τώρα φεύγουμε σε 1 εβδομάδα για το εξοχικό όπου θα κοιμάμαι και με τα δύο στο ίδιο δωμάτιο, ελπίζω να μην εχουμε παρατραγουδα!!!!!!!!

Γίνεται 3 ετών τον Οκτώβριο!!!:P:p:p

Η μικρή εξακολουθεί να είναι αστέρι! Κάνει 2 ύπνους μέσα στην ημέρα και τη νύχτα κοιμάται 19.30 με 7.30!!! Εντάξει, κάποιες φορές ξυπνάει ακόμα για να φάει, αλλά σε γενικές γραμμές κοιμάται συνεχόμενα....έβγαλε 4 δόντια μέσα σε 1 μήνα και την φωνή της τη νύχτα δεν την ακούσαμε!!! Μπήκαμε κανονικά και στις στέρεες και όλα καλά!!!

Τώρα φεύγουμε σε 1 εβδομάδα για το εξοχικό όπου θα κοιμάμαι και με τα δύο στο ίδιο δωμάτιο, ελπίζω να μην εχουμε παρατραγουδα!!!!!!!!

Να τα χαιρεσαι κοριτσι μου! Κ καλες διακοπες!

Σκεψου οτι κ τη δικια μου, νυχτα λογω δοντιων δεν την ακουσαμε ποτε!!!

Τωρα στα 2...τα κανουμε μου φαινεται μαζεμενα... :?

veMDp3.png

• 1 month later...

καλημέρα!!είμαι καινούργιο μέλος ....... και πελαγωμένο<3!! έχω ένα αγοράκι 4 μηνών!!! περάσαμε 2 μήνες έντονων κολικων κ ξαφνικα σε μία μέρα σταματήσανε όλα κ άρχισε να κοιματια ρολόι μετά την β΄λτα-μπάνιο-φαι 9¨00 με 6¨00 το πρωί.Όμως εδώ και ένα μήνα όταν θέλει να κοιμηθεό αρχίζει κ κλαίει πα΄ρα πολύ εντονα μέχρι να βρει την θέση του.δεν θέλει να κοιμάται ούτε αγκαλιά ούτε στην κούνια μονο κούνημα στο ριλαξ με εντονο κλάμα.γενικά κοιμότανε πάντα στην αγκαλιά μου!ποτέ δεν τον κατάφερα να κοιμηθει κάπου απο μόνος του...δεν ξέρω τι να κάνω νιώθω πως υποφέρει....απο την μέρα που έφυγα απο την κλινική δεν έχει κοιμηθεί χωρισ αγκαλιά κούνημα κτλ.....προσπάθησα να τον αφήσω μερικές φορές αλλα σπάραζε η καρδιά μου απο το κλάμα....όμως κοιμότανε αγκαλιά...τωρα κλαιει έντονα πολυ....δεν ξέρω τι θέλει!!!

καλημέρα!!είμαι καινούργιο μέλος ....... και πελαγωμένο<3!! έχω ένα αγοράκι 4 μηνών!!! περάσαμε 2 μήνες έντονων κολικων κ ξαφνικα σε μία μέρα σταματήσανε όλα κ άρχισε να κοιματια ρολόι μετά την β΄λτα-μπάνιο-φαι 9¨00 με 6¨00 το πρωί.Όμως εδώ και ένα μήνα όταν θέλει να κοιμηθεό αρχίζει κ κλαίει πα΄ρα πολύ εντονα μέχρι να βρει την θέση του.δεν θέλει να κοιμάται ούτε αγκαλιά ούτε στην κούνια μονο κούνημα στο ριλαξ με εντονο κλάμα.γενικά κοιμότανε πάντα στην αγκαλιά μου!ποτέ δεν τον κατάφερα να κοιμηθει κάπου απο μόνος του...δεν ξέρω τι να κάνω νιώθω πως υποφέρει....απο την μέρα που έφυγα απο την κλινική δεν έχει κοιμηθεί χωρισ αγκαλιά κούνημα κτλ.....προσπάθησα να τον αφήσω μερικές φορές αλλα σπάραζε η καρδιά μου απο το κλάμα....όμως κοιμότανε αγκαλιά...τωρα κλαιει έντονα πολυ....δεν ξέρω τι θέλει!!!

Καλημέρα και να σου ζήσει!

Φαντάζομαι ότι μιλάς για τον βραδυνό ύπνο ή κάνει το ίδιο και στους ημερήσιους ύπνους? Από βραδυνά ξυπνήματα πώς πάτε?

Όταν μπορέσεις, μας γράφεις ένα συνηθισμένο ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, γευμάτων και ύπνων?

Καλησπέρα κι απο εμενα. Πως πηγαν οι διακοπες? Εμεις ευτυχως δεν ειχαμε ιδιαιτερα θεματα με το κοινο δωματιο.

Κοριτσια ηθελα να ρωτησω τι κανετε με τα μεγαλα παιδακια σας. Εμενα δεν δεχεται να κοιμηθει χωρις την παρουσια μας. Εχει γινει πλεον τοσο κουραστικο και ειδικα σε συνδιασμο με το μωρο.

Επισης ηθελα να ρωτησω για την μικρη μου που κοντευει 4 μηνων, απο ποτε ξεκιναν να διαχωριζονται οι υπνοι σε βραδυνο πρωινο μεσημεριανο και απογευματινο? και τι ωρες περιπου? τωρα κοιμαται για βραδυ 9 με 9 με ενα ενδιαμεσο ξυπνημα για φαι και την ημερα ενω κοιμοταν συνεχεια μενει πιο πολυ ξυπνια, αλλα δεν ξερω τι προγραμμα να ακολουθησω ωστε να μην την κραταω παραπανω ξυπνια και μπαινει δε υπερενταση. Θελω δλδ να την βοηθησω να φτιαξουμε και το ημερησιο προγραμμα ή ειναι νωρις και ακομα πρεπει να κοιμαται συνεχεια??

Καλησπέρα κι απο εμενα. Πως πηγαν οι διακοπες? Εμεις ευτυχως δεν ειχαμε ιδιαιτερα θεματα με το κοινο δωματιο.

Κοριτσια ηθελα να ρωτησω τι κανετε με τα μεγαλα παιδακια σας. Εμενα δεν δεχεται να κοιμηθει χωρις την παρουσια μας. Εχει γινει πλεον τοσο κουραστικο και ειδικα σε συνδιασμο με το μωρο.

Επισης ηθελα να ρωτησω για την μικρη μου που κοντευει 4 μηνων, απο ποτε ξεκιναν να διαχωριζονται οι υπνοι σε βραδυνο πρωινο μεσημεριανο και απογευματινο? και τι ωρες περιπου? τωρα κοιμαται για βραδυ 9 με 9 με ενα ενδιαμεσο ξυπνημα για φαι και την ημερα ενω κοιμοταν συνεχεια μενει πιο πολυ ξυπνια, αλλα δεν ξερω τι προγραμμα να ακολουθησω ωστε να μην την κραταω παραπανω ξυπνια και μπαινει δε υπερενταση. Θελω δλδ να την βοηθησω να φτιαξουμε και το ημερησιο προγραμμα ή ειναι νωρις και ακομα πρεπει να κοιμαται συνεχεια??

Καλώς την!!! Τί κάνει το μωράκι?

Λοιπόν, αρχικά για το μωρό :

Μια χαρά είναι η ηλικία της για προγραμματάκι, με οδηγό φυσικά τις αντοχές της. Δεν θέλω να σου πω δηλαδή να την κοιμίζεις την χ ή την ψ ώρα, αλλά παρακολουθώντας τα σημάδια της νύστας της θα δεις ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να έχει σταθερότητα στις ώρες που θα κοιμάται. Πάντως σε αυτή την ηλικία, συνήθως τα μωρά αντέχουν ξύπνια 1-2 ώρες, παραπάνω διάστημα και τα πράγματα σκουραίνουν γιατί θα αρχίζει η υπερένταση. Αυτό σημαίνει συνήθως γύρω στους 4 ημερήσιους ύπνους, εκ των οποίων συνήθως οι δύο πρώτοι της ημέρας είναι μεγαλύτεροι σε διάρκεια (μία ώρα τουλάχιστον) και οι επόμενοι (ειδικά ο τελευταίος πριν τον βραδυνό) πιο σύντομοι. Επίσης, το πρωί πάντα η αντοχή είναι παραδόξως μικρότερη, σε σχέση με το απόγευμα. Επίσης, επειδή λες ότι πλησιάζει τους 4 μήνες, έχε υπ΄όψιν σου ότι τώρα περίπου υπάρχει η πρώτη κρίση ύπνου (4 month sleep regression) και μπορεί να παρατηρήσεις ότι μπορεί πρόσκαιρα οι ημερήσιοι ύπνοι να μικρύνουν σε διάρκεια, αλλά -αν δεν "παρασυρθείτε" σε πολλά νανουρίσματα, κουνήματα κ.λπ., σύντομα θα επανέλθουν.

Για την μεγάλη τώρα :

Σε νιώθω, είναι δύσκολη φάση αυτή!!! Την πέρασα κι εγώ πολύ έντονα με τον γιο μου, τα περιγράφω και σε προηγούμενα ποστ.

Τώρα τί ώρα κοιμάται η μεγάλη και πώς ακριβώς? Πόση ώρα χρειάζεστε συνήθως από την αρχή που ξεκινάτε την ρουτίνα μέχρι τελικά να κοιμηθεί? Κοιμάται σε κούνια ή σε κρεβάτι? Πόσο κοιμάται το μεσημέρι και μετά από πόσες ώρες κοιμάται για βράδυ?

Τα ρωτάω όλα αυτά για να επισημάνω τα εξής :

1. Αν είναι ακόμα σε κούνια, σε παίρνει ακόμα να προσπαθήσεις να την αφήνεις και να φεύγεις. Αν είναι σε κρεβάτι, προφανώς είναι πιο δύσκολο. Επειδή λες όμως ότι κοιμούνται τα παιδιά στο ίδιο δωμάτιο, αυτό εξαρτάται και από την ώρα που κοιμάται η μεγάλη.

2. Παίζει ΠΟΛΥ σημαντικό ρόλο ο μεσημεριανός ύπνος. Σε αυτή την ηλικία οι αντοχές αυξάνουν ραγδαία εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι απαραίτητο την ώρα του βραδυνού ύπνου να είναι το παιδί αρκετά κουρασμένο (όχι στην τσίτα βέβαια), ώστε να μην έχει αντοχές για μεγάλη αντίσταση το βράδυ (κάποια αντίσταση φυσικά πάντα υπάρχει).

Αυτά που έκανα εγώ και με βοήθησαν ήταν τα εξής :

1. Έκανα πολλές προσαρμογές στον μεσημεριανό ύπνο. Αρχικά τον μείωσα, όσο περνούσε ο καιρός τον μείωνα όλο και περισσότερο και τελικά στην αρχή του καλοκαιριού όταν ο μικρός ήταν 32 μηνών τον έκοψα τελείως. Είχε φτάσει να κοιμάται στις 23.00 μετά από πολλή ώρα και πολλή προσπάθεια, ενώ είχε κοιμηθεί το μεσημέρι μόλις 30-45 λεπτά!!!

2. Άρχισα να βάζω την μπέμπα νωρίτερα για ύπνο. Πριν νύσταζε κατά τις 18.30, αλλά την κοίμιζα για κανένα μισάωρο, μετά την κοίμιζα κατά τις 21.00 και μετά στα καπάκια τον μεγάλο ή ταυτόχρονα ο μπαμπάς του. Ήταν πολύ κουραστικό γιατί αργούσαμε να "ξεμπερδέψουμε", ενώ κάτι να γινόταν (π.χ. να καθυστερούσα με την μικρή) πηγαίναμε ακόμα πιο αργά. Άρχισα λοιπόν να κοιμίζω την μπέμπα για βράδυ κατά τις 19.00, την ώρα δηλαδή που νύσταζε πάνω-κάτω. Αυτό σε ηλικία 2,5 μηνών, ξυπνούσε τα μεσάνυχτα περίπου για φαγητό και μετά άλλη μια φορά μέχρι το πρωί. Στους 4 μήνες, ήδη είχε κόψει το γεύμα τα μεσάνυχτα. Ξυπνούσε βέβαια νωρίτερα το πρωί κατά τις 7 (ακόμα το κάνει), αλλά άξιζε τον κόπο. Εκτός του ότι - όπως αποδείχθηκε - το να την βάζω πιο νωρίς έκανε και πιο εύκολο το κοίμισμα, μου έδινε περιθώριο χρόνου με τον μεγάλο, ο οποίος είχε κόψει στο μεταξύ τον μεσημεριανό ύπνο, οπότε νύσταζε νωρίς. Με αυτά και με αυτά, πλέον πριν τις 9 είναι και τα δύο κοιμισμένα.

3. Αφού είχε φτιάξει το ωράριο του ύπνου του μεγάλου, άρχισα να δουλεύω στον τρόπο κοιμίσματος. Από όταν βγήκε από την κούνια και πήγε σε μεγάλο κρεβάτι, ήθελε να είμαστε ξαπλωμένοι δίπλα του μέχρι να κοιμηθεί. Αυτό μπορεί και να κρατούσε πάνω από 1 ώρα, ειδικά όσο κοιμόταν το μεσημέρι. Αφού κόψαμε τον μεσημεριανό ύπνο, σταμάτησα να ξαπλώνω δίπλα του αλλά έβαλα μια καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι του και καθόμουν εκεί μέχρι να κοιμηθεί. Για 2-3 βράδια διαμαρτυρόταν αλλά επειδή ήταν κουρασμένος, δεν άντεχε να πολυδιαμαρτυρηθεί ιδιαίτερα και σιγά-σιγά συνήθισε! Να φανταστείς τώρα αν ξυπνήσει κανένα βράδυ και με φωνάξει, δεν με αφήνει να ξαπλώσω δίπλα του, μου λέει "Κάτσε στην πολυθρόνα"!!! Ακόμα και σήμερα είμαστε στην παραπάνω φάση. Έχω στο νου μου κάποια στιγμή να αρχίσω να βγαίνω από το δωμάτιο πριν κοιμηθεί, αλλά όλο το αναβάλλω γιατί κοιμάται εύκολα και γρήγορα, μέσα σε ένα τέταρτο το πολύ και δεν έχω πολύ διάθεση να πειράξω κάτι όσο λειτουργει!!!

Αυτά....ελπίζω να βοήθησα λίγο!!!

Καλημέρα, να σου ζήσει...

Τα ίδια έκανε και ο δικός μου πριν τον υπνο του σαν κατσικάκι.. Σκαρφάλωνε πάνω μου εκλεγε...κτλ.... Ήθελε λίγο ακόμη γαλα και να πιπιλησει.

Του έδινα το γαλα του και αποκοιμιωταν ήρεμα.

Εκείνο το διάστημα δεν εμπενε στο στηθος όποτε του έδινα μπουκάλι,

Όταν ξεκίνησε να μπαίνει ξανά στο στηθος είμασταν μια χαρά, έπινε και γαλα και καθόταν να πιπιλησει μέχρι να τον πάρει ο ύπνος...και ξεμπερδέψαμε απο τα κλάματα...

Οτι σε βολεύει απο τα δυο...

Κάπως θελει να "παρηγορηθει" έτσι το κατάλαβα εγω....

Καλούς ύπνους εύχομαι....

• 1 month later...

Deena καλησπερα και σε ευχαριστω για το αναλυτικο ποστ.

Μεχρι να βρω χρονο βεβαια να γραψω…

Αρχικα να πω ότι τα παιδια δεν κοιμουνται στο ιδιο δωματιο. Μαλλον δεν το εγραψα καλα. Αυτό εγινε μονο στις διακοπες. Η μεγαλη κοιμαται στο δωματιο της και το μωρο μαζι μας. Δεν εχουμε δευτερο παιδικο δωματιο και φοβαμαι να τις βαλω μαζι, γιατι το μωρο ξυπναει το βραδυ ειτε για γαλα, ειτε για πιπιλα και θα ξυπναει και την μεγαλη. Όμως δεν θελω να την εχω πολύ ακομα μαζι μας και δεν ξερω τι να κανω? Επισης η μεγαλη είναι μολις 2 βδομαδες που καταφεραμε να κοιμαται μονη της και φοβαμαι μην την αναστατωσω. Τωρα κοιμαται στην κουνια της, οπου εχουμε βγαλει το ένα καγκελο και είναι σαν κρεβατακι. Όμως επειδη χρειαζομαι την κουνια για το μωρο (τωρα κοιμαται ειτε στο παρκοκρεβατο ειτε στην καλαθουνα), της εχω παρει ένα μικρο κρεβατακι που δεν το εχουμε χρησιμοποιησει ακομα, παλι γιατι φοβαμαι την αλλαγη. Δλδ δεν ξερω αν είναι καταλληλη εποχη να κανω αλλαγη μην χασει παλι τον υπνο της… τι να κανω?

Δεν το πιστευω ότι κοιμαται μονη της!!!! Μετα από τοσο καιρο βασανιστηρίων επιτελους ηρεμησαμε. Εχει αλλαξει ολη μας η ζωη μεσα στο σπιτι. Και η ιδια είναι πολύ ηρεμη γιατι μεχρι να κοιμηθει ειχαμε πολύ γκρινια, ενταση, τσακωμους, κλαψουρισματα κτλ. Να φανταστεις ηθελε 2 ωρες νανουρισμα το βραδυ και 1 ωρα το μεσημερι. Ηθελε να καθομαστε διπλα της στην πολυθρονα και να την χαιδευουμε. Τωρα ξαπλωνει, λεμε καληνυχτα, φιλακι και αυτό ηταν, ουτε κιχ… Τωρα πως εγινε αυτό, αποκλειστικα με προσπαθεια του αντρα μου. Κάθε βραδυ εδώ και 4 μηνες περιπου της εξηγουσε μπλα μπλα και μετα εφευγε από το δωματιο, γκρινιαζε, ξαναγυρνουσε και σταδιακα καποια στιγμη αποκοιμιοταν μονη της. Το τελικο όμως εγινε πολύ ξαφνικα. Δλδ απλα ένα βραδυ όταν εφυγε ο μπαμπας, δεν φωναξε και απλα κοιμηθηκε. Να τονισω ότι ποτε δεν εκλαψε. Και αφου εστρωσε το βραδυ, περασαμε στο ιδιο μοτιβο και στο μεσημερι οπου η διαδικασια πηρε μολις 2 μερες. Ένα άλλο που πιστευω ότι βοηθησε επισης είναι ότι εβαλα πιο νωρις και τον μεσημεριανο υπνο. Εκανα διαφορες δοκιμες στα ωραρια και επειδη ξυπναει πολύ νωρις 7 με 7μιση το πρωι, την βαζω για μεσημεριανο υπνο στις 12.30. Κοιμαται 1μιση με 2 ωρες και το βραδυ ξεκιναμε ρουτινα υπνου 8 με 8μιση και μεχρι 9 αντε το πολύ 9μιση εχει κοιμηθει. Αυτό το σχημα λειτούργησε καλυτερα από όλα. Δοκιμασα να μην την κοιμισω και για μεσημερι αλλα δεν αντεχει καθολου. Επισης την βοηθησε να ξερει τι κανουμε εμεις δλδ με ρωτησε που παω. Και της λεω παω να κοιμηθώ στο κρεβάτι μου. Όταν ξυπναει με ρωταει ποτε ξυπνησα κτλ. Επισης ξυπναει χαρουμενη και ερχεται μονη της να με βρει ενώ πριν ξυπνουσε με κλαματα γιατι μας εψαχνε.

Το μωρο είναι ακριβως όπως τα λες. 4 υπνοι μεσα στην ημερα, οπου οσο πλησιαζουμε στο βραδυ οι αντοχες μεγαλώνουν και οι υπνοι συντομεύουν. Το δυσκολο κομματι είναι ότι το μωρο νυσταζει για βραδυ πιο νωρις, δλδ δεν μπορει να περιμενει την μεγαλη. Αρχικα ξεκινουσαμε τις ρουτινες υπνου την ιδια ωρα ταυτοχρονα με τον αντρα μου, οπου αυτος παντα παιρνει την μεγαλη και εγω το μωρο, λογω του θηλασμου. Τωρα ξεκιναω εγω το μωρο πρωτο και αφου κοιμηθει ξεκιναει ο αντρας μου την μεγαλη. Καποια προβληματα που εχω ειναι πχ ο χώρος και η φασαρια. Δλδ στις 7 που ξεκιναω την ρουτινα υπνου του μωρου, η μεγαλη παιζει και κανει πολύ φασαρια. Ερχεται ο αντρας μου λιγο πριν από την δουλεια και μονο που τον βλεπει γινεται χαμος. Βαζω το μωρο να κοιμηθει λοιπον στην καλαθουνα στην κουζινα ή στο σαλονι με αποροφητήρα. Αυτό όμως για ποσο θα γινεται? Δεν θα κοιμαται για παντα στην καλαθουνα ή στην κουζινα. Τι θα γινει σε λιγο καιρο που θα την βαλω (ηδη επρεπε να το εχω κανει) στην κουνια της? Πως θα τις βαλω στο ιδιο δωματιο ? Αυτά με απασχολουν πολύ. Το μωρο κοιμαται σε 2 ταχυτητες. Τις μισες μερες κοιμαται από τις 7μιση με 8 και ξυπναει για γαλα 2 με 3 το βραδυ και μετα παλι το πρωι 7 με 8, ή θα κοιμηθει στις 7μιση με 8 λιγο, δλδ σαν ενδιάμεσο υπνο και μετα παλι στις 9 οπου θα ξυπνησει για γαλα 5 το πρωι και μετα 9 το πρωι. Εχω δοκιμασει να την θηλασω κοιμισμενη στις 12 το βραδυ πριν κοιμηθω και ξυπναει παλι 5 ή 7 το πρωι για γαλα. Δεν εχει στρωσει ακομα δλδ την εναρξη του βραδινού υπνου και αυτό αλλαζει και τα βραδινά ξυπνηματα για γαλα αλλα και τους ημερήσιους υπνους. Δεν ξερω αν πρεπει να κανω κατι ή αν θα το φτιαξει μονη της, παντως ενταξει δεν με ταλαιπωρει και πολύ δλδ κοιμαμαι αρκετα. Απλα θα ηθελα να κοιμαται πιο νωρις για να ηρεμω και να κανω και κανα φαί, αλλα ισως παιζει ρολο και ο θηλασμος δλδ πειναει . Δεν με πειραζει να ξυπναει για γαλα ακομα, αλλα και λογω της ΓΟΠ τρωει πιο ακαταστατα από πριν και είναι καπως αναμενομενο γιατι καταλαβαινω καποιες στιγμες ότι εχει ενοχληση και δεν μπορει να φαει καλα. Σε ποια ηλικια κανουν 3 υπνους την ημερα? Επισης δεν την νανουριζω καθολου την ημερα, αλλα το βραδυ ζοριζεται και την κουναω λιγο, όχι αγκαλια αλλα ξαπλωμενη. Προσπαθω να κρατησω χαρακτηρα που λενε.

Ένα άλλο θεμα θελα που με απασχολει για την μεγαλη είναι η πιπιλα στον υπνο. Δεν τολμαω να την κοψω τωρα, αλλα μεχρι που θα φτασει? Εσεις τι εχετε κανει σχετικα με αυτό?

Συγνωμη για το τεραστιοτατο ποστ…

Deena καλησπερα και σε ευχαριστω για το αναλυτικο ποστ.

Μεχρι να βρω χρονο βεβαια να γραψω…

Αρχικα να πω ότι τα παιδια δεν κοιμουνται στο ιδιο δωματιο. Μαλλον δεν το εγραψα καλα. Αυτό εγινε μονο στις διακοπες. Η μεγαλη κοιμαται στο δωματιο της και το μωρο μαζι μας. Δεν εχουμε δευτερο παιδικο δωματιο και φοβαμαι να τις βαλω μαζι, γιατι το μωρο ξυπναει το βραδυ ειτε για γαλα, ειτε για πιπιλα και θα ξυπναει και την μεγαλη. Όμως δεν θελω να την εχω πολύ ακομα μαζι μας και δεν ξερω τι να κανω? Επισης η μεγαλη είναι μολις 2 βδομαδες που καταφεραμε να κοιμαται μονη της και φοβαμαι μην την αναστατωσω. Τωρα κοιμαται στην κουνια της, οπου εχουμε βγαλει το ένα καγκελο και είναι σαν κρεβατακι. Όμως επειδη χρειαζομαι την κουνια για το μωρο (τωρα κοιμαται ειτε στο παρκοκρεβατο ειτε στην καλαθουνα), της εχω παρει ένα μικρο κρεβατακι που δεν το εχουμε χρησιμοποιησει ακομα, παλι γιατι φοβαμαι την αλλαγη. Δλδ δεν ξερω αν είναι καταλληλη εποχη να κανω αλλαγη μην χασει παλι τον υπνο της… τι να κανω?

Δεν το πιστευω ότι κοιμαται μονη της!!!! Μετα από τοσο καιρο βασανιστηρίων επιτελους ηρεμησαμε. Εχει αλλαξει ολη μας η ζωη μεσα στο σπιτι. Και η ιδια είναι πολύ ηρεμη γιατι μεχρι να κοιμηθει ειχαμε πολύ γκρινια, ενταση, τσακωμους, κλαψουρισματα κτλ. Να φανταστεις ηθελε 2 ωρες νανουρισμα το βραδυ και 1 ωρα το μεσημερι. Ηθελε να καθομαστε διπλα της στην πολυθρονα και να την χαιδευουμε. Τωρα ξαπλωνει, λεμε καληνυχτα, φιλακι και αυτό ηταν, ουτε κιχ… Τωρα πως εγινε αυτό, αποκλειστικα με προσπαθεια του αντρα μου. Κάθε βραδυ εδώ και 4 μηνες περιπου της εξηγουσε μπλα μπλα και μετα εφευγε από το δωματιο, γκρινιαζε, ξαναγυρνουσε και σταδιακα καποια στιγμη αποκοιμιοταν μονη της. Το τελικο όμως εγινε πολύ ξαφνικα. Δλδ απλα ένα βραδυ όταν εφυγε ο μπαμπας, δεν φωναξε και απλα κοιμηθηκε. Να τονισω ότι ποτε δεν εκλαψε. Και αφου εστρωσε το βραδυ, περασαμε στο ιδιο μοτιβο και στο μεσημερι οπου η διαδικασια πηρε μολις 2 μερες. Ένα άλλο που πιστευω ότι βοηθησε επισης είναι ότι εβαλα πιο νωρις και τον μεσημεριανο υπνο. Εκανα διαφορες δοκιμες στα ωραρια και επειδη ξυπναει πολύ νωρις 7 με 7μιση το πρωι, την βαζω για μεσημεριανο υπνο στις 12.30. Κοιμαται 1μιση με 2 ωρες και το βραδυ ξεκιναμε ρουτινα υπνου 8 με 8μιση και μεχρι 9 αντε το πολύ 9μιση εχει κοιμηθει. Αυτό το σχημα λειτούργησε καλυτερα από όλα. Δοκιμασα να μην την κοιμισω και για μεσημερι αλλα δεν αντεχει καθολου. Επισης την βοηθησε να ξερει τι κανουμε εμεις δλδ με ρωτησε που παω. Και της λεω παω να κοιμηθώ στο κρεβάτι μου. Όταν ξυπναει με ρωταει ποτε ξυπνησα κτλ. Επισης ξυπναει χαρουμενη και ερχεται μονη της να με βρει ενώ πριν ξυπνουσε με κλαματα γιατι μας εψαχνε.

Ουάου...τρομερή πρόοδος!!! Μπράβο σας και δυο φορές περισσότερα μπράβο στον μπαμπά σας! Όσο για τον μεσημεριανό ύπνο, είναι μικρή ακόμα για να κοπεί, έχε όμως συνεχώς το νου σου να προσαρμόζεις την διάρκεια. Το 12.30 είναι ιδανικό για ώρα έναρξης!

Το μωρο είναι ακριβως όπως τα λες. 4 υπνοι μεσα στην ημερα, οπου οσο πλησιαζουμε στο βραδυ οι αντοχες μεγαλώνουν και οι υπνοι συντομεύουν. Το δυσκολο κομματι είναι ότι το μωρο νυσταζει για βραδυ πιο νωρις, δλδ δεν μπορει να περιμενει την μεγαλη. Αρχικα ξεκινουσαμε τις ρουτινες υπνου την ιδια ωρα ταυτοχρονα με τον αντρα μου, οπου αυτος παντα παιρνει την μεγαλη και εγω το μωρο, λογω του θηλασμου. Τωρα ξεκιναω εγω το μωρο πρωτο και αφου κοιμηθει ξεκιναει ο αντρας μου την μεγαλη. Καποια προβληματα που εχω ειναι πχ ο χώρος και η φασαρια. Δλδ στις 7 που ξεκιναω την ρουτινα υπνου του μωρου, η μεγαλη παιζει και κανει πολύ φασαρια. Ερχεται ο αντρας μου λιγο πριν από την δουλεια και μονο που τον βλεπει γινεται χαμος. Βαζω το μωρο να κοιμηθει λοιπον στην καλαθουνα στην κουζινα ή στο σαλονι με αποροφητήρα. Αυτό όμως για ποσο θα γινεται? Δεν θα κοιμαται για παντα στην καλαθουνα ή στην κουζινα. Τι θα γινει σε λιγο καιρο που θα την βαλω (ηδη επρεπε να το εχω κανει) στην κουνια της?

White noise και κοίμισμα κατευθείαν στο δωμάτιο! Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, εμένα το σπίτι είναι δυόροφο με αίθριο, οπότε ο θόρυβος από το σαλόνι ανεβαίνει στα δωμάτια και είναι σαν να είσαι στο ίδιο δωμάτιο. Με το white noise σώθηκα, κατέβασα εφαρμογή σε ταμπλέτα και την έχω μονίμως συνδεδεμένη δίπλα στην κούνια της μπέμπας, την αφήνω στο δυνατό μέχρι να κοιμηθούμε όλοι και την χαμηλώνω (δεν την κλείνω τελείως) όταν κοιμόμαστε πια κι εμείς!!! Σώθηκα, σώθηκα, σώθηκα!!! Έχω κάνει και γιορτή στο σαλόνι με την μικρή να κοιμάται στο δωμάτιό της! Το κοίμισμα στην κουζίνα σαφώς δεν είναι λύση!

Το μωρο κοιμαται σε 2 ταχυτητες. Τις μισες μερες κοιμαται από τις 7μιση με 8 και ξυπναει για γαλα 2 με 3 το βραδυ και μετα παλι το πρωι 7 με 8, ή θα κοιμηθει στις 7μιση με 8 λιγο, δλδ σαν ενδιάμεσο υπνο και μετα παλι στις 9 οπου θα ξυπνησει για γαλα 5 το πρωι και μετα 9 το πρωι. Εχω δοκιμασει να την θηλασω κοιμισμενη στις 12 το βραδυ πριν κοιμηθω και ξυπναει παλι 5 ή 7 το πρωι για γαλα. Δεν εχει στρωσει ακομα δλδ την εναρξη του βραδινού υπνου και αυτό αλλαζει και τα βραδινά ξυπνηματα για γαλα αλλα και τους ημερήσιους υπνους. Δεν ξερω αν πρεπει να κανω κατι ή αν θα το φτιαξει μονη της, παντως ενταξει δεν με ταλαιπωρει και πολύ δλδ κοιμαμαι αρκετα. Απλα θα ηθελα να κοιμαται πιο νωρις για να ηρεμω και να κανω και κανα φαί, αλλα ισως παιζει ρολο και ο θηλασμος δλδ πειναει . Δεν με πειραζει να ξυπναει για γαλα ακομα, αλλα και λογω της ΓΟΠ τρωει πιο ακαταστατα από πριν και είναι καπως αναμενομενο γιατι καταλαβαινω καποιες στιγμες ότι εχει ενοχληση και δεν μπορει να φαει καλα. Σε ποια ηλικια κανουν 3 υπνους την ημερα? Επισης δεν την νανουριζω καθολου την ημερα, αλλα το βραδυ ζοριζεται και την κουναω λιγο, όχι αγκαλια αλλα ξαπλωμενη. Προσπαθω να κρατησω χαρακτηρα που λενε.

Μια χαρά το πας, μην αγχώνεσαι! Είναι σημαντικό που αρχίζεις την ρουτίνα βραδυνού ύπνου νωρίς, προφανώς το μωρό νυστάζει πιο νωρίς από την μεγάλη, προσωπικά θα άρχιζα ακόμα και 18.30' αν εντόπιζα γκρίνια (το έχω κάνει αρκετές φορές) και ειδικά αν είχε προηγηθεί μέρα που δεν έχει κάνει καλούς ημερήσιους ύπνους. Θα είσαι σταθερή στην ώρα που αρχίζεις την βραδυνή ρουτίνα και σιγά-σιγά το μωρό θα αρχίσει και αυτό να είναι σταθερό, με τα αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα και πισωγυρίσματα βέβαια. Το ότι "κοιμάται σε δύο ταχύτητες" όπως λες, μου φαίνεται ότι οφείλεται στο ότι δεν αποκοιμιέται υπό συνθήκες βραδυνού ύπνου (δηλαδή στο δωμάτιο και το κρεβατάκι της), αλλά σε άλλο χώρο (κουζίνα - καλαθούνα). Όταν αρχίσει να αποκοιμιέται σταθερά στον χώρο της, νομίζω ότι θα ομαλοποιηθεί το πράγμα...εννοείται ότι από την ώρα που θα την βάζεις για ύπνο μέχρι το πρωί δεν θα την βγάζεις από το δωμάτιο, ούτε θα ανάβεις φώτα κλπ, ακόμα δηλαδή κι αν μερικές φορές ξυπνήσει π.χ. στις 21.30', θα το αντιμετωπίσεις ως βραδυνό ξύπνημα, άρα θα την αλλάξεις και ταίσεις στο σκοτάδι και την ησυχία και πίσω στο κρεβατάκι, όπως κάνεις δηλαδή και μετά τα μεσάνυχτα όταν ξυπνάει.

Δεν νομίζω ότι έχετε θέμα με τον τρόπο κοιμίσματος, το μωρό ξυπνάει φυσιολογικές φορές για φαγητό (και λίγες είναι για θηλάζον μωρό;););)), δεν φαίνεται να οφείλονται τα ξυπνήματα σε άλλους λόγους (π.χ. sleep associations). Οι 3 ύπνοι όπου να' ναι θα ξεκινήσουν, ειδικά αν καθιερώσεις σταθερά ώρα βραδυνού ύπνου νωρίς. Και αυτό στάνταρ δεν είναι, η δικιά μου από 5 μηνών άρχισε να κοιμάται μόνο 2 φορές την ημέρα και έτσι συνεχίζει μέχρι και σήμερα (ξύπνημα στις 7.30 - 8.00, πρωινός ύπνος 10.00-11.30, μεσημεριανός ύπνος 14.30 - 16.30, βραδυνός ύπνος στις 19.00-19.30).

Ένα άλλο θεμα θελα που με απασχολει για την μεγαλη είναι η πιπιλα στον υπνο. Δεν τολμαω να την κοψω τωρα, αλλα μεχρι που θα φτασει? Εσεις τι εχετε κανει σχετικα με αυτό?

Συγνωμη για το τεραστιοτατο ποστ…

Αυτό άστο ακόμα!!!:P:p:p Μην πέσουν πολλές αλλαγές μαζεμένες. Εμένα την έκοψε λίγο πριν τα 2,5 όταν τον μεταφέραμε σε κρεβάτι και έπαψε πια να μένει μόνος του στον ύπνο, αλλά αφού δεν την έχει την ημέρα, νομίζω ότι η πιπίλα είναι κάτι που μπορείς να της αφήσεις της καημενούλας, ειδικά αφού έχει δείξει τόσο καλή διαγωγή τελευταία:P:p:p!!!!

Σε κανένα μήνα, ωστόσο, μπορείτε να επιχειρήσετε το κρεβάτι, αφού προηγηθούν συζητήσεις μέχρι τότε, αγοράσετε καινούρια σεντόνια κλπ. Σημαντικό νομίζω είναι να είναι παρούσα όταν γίνει η αλλαγή (σε μας ο μικρός "βοήθησε" τον μπαμπά του να αποσυναρμολογήσουν την κούνια και να συναρμολογήσουν τα καινούρια έπιπλα) και η κούνια να μην πάει στο μωρό αμέσως, ας περάσει λίγος καιρός. Για το δωμάτιο δηλώνω άγνοια, δεν έχω καθόλου παρόμοια εμπειρία, σίγουρα θα είναι δύσκολο, προσωπικά μάλλον θα περίμενα να κατακτήσουν και οι δύο πλήρως το να αποκοιμιούνται ανεξάρτητα. Δεν θα με ανησυχούσαν δηλαδή τόσο τα βραδυνά ξυπνήματα του μωρού, όσο πώς θα τα κοίμιζα στην αρχή της νύχτας στο ίδιο δωμάτιο. Εγώ στο σπίτι έκλεισα χώρο με γυψοσανίδα για δεύτερο παιδικό, παρόλο που το δωμάτιο του γιου μου είναι τεράστιο, ήθελα με κάθε τρόπο να αποφύγω το κοινό παιδικό δωμάτιο.

κατέβασα εφαρμογή σε ταμπλέτα

εψαξα κι εγω αλλα χαθηκα στο διαδυκτιο. θα ξαναψαξω. πως την λενε την εφαρμογη που εχεις εσυ?

Το ότι "κοιμάται σε δύο ταχύτητες" όπως λες, μου φαίνεται ότι οφείλεται στο ότι δεν αποκοιμιέται υπό συνθήκες βραδυνού ύπνου (δηλαδή στο δωμάτιο και το κρεβατάκι της), αλλά σε άλλο χώρο (κουζίνα - καλαθούνα). Όταν αρχίσει να αποκοιμιέται σταθερά στον χώρο της, νομίζω ότι θα ομαλοποιηθεί το πράγμα...εννοείται ότι από την ώρα που θα την βάζεις για ύπνο μέχρι το πρωί δεν θα την βγάζεις από το δωμάτιο, ούτε θα ανάβεις φώτα κλπ, ακόμα δηλαδή κι αν μερικές φορές ξυπνήσει π.χ. στις 21.30', θα το αντιμετωπίσεις ως βραδυνό ξύπνημα, άρα θα την αλλάξεις και ταίσεις στο σκοτάδι και την ησυχία και πίσω στο κρεβατάκι, όπως κάνεις δηλαδή και μετά τα μεσάνυχτα όταν ξυπνάει.

Ναι εχεις πολυ δικιο σε αυτο γιατι οταν θα ξυπνησει θα ειμαστε στο σαλονι οπως την ημερα. Ισως σωθω με το ταμπλετ που λες, γιατι το δωματιο μας και το δωματιο της μεγαλης ειναι διπλα διπλα και δεν ξερω πως θα κοιμηθει η μια χωρις να ξυπνησει η αλλη. που να παμε και σε κοινο δωματιο...

ειδικά αφού έχει δείξει τόσο καλή διαγωγή τελευταία:P:p:p!!!!

Ναι και σε πολλα άλλα που εφτιαξαν μαζι με τον υπνο σχεδον αυτοματα!! Δλδ καταλαβαινω οτι της προκαλουσε πολυ στρες οπως και σε εμας...

Σε ευχαριστω για τις συμβουλες. Θα αφησω λιγο καιρο και θα επιχειρησω και το κρεβατι. Οσο για το δωματιο... θα δω. Πιο πολυ βιαζεται ο αντρας μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...