Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Aχ κορίτσια το τι δρομολογια κάνω καθε βραδυ εδω και 10 μηνες τωρα δε λεγεται...εχω ανοιξει γραμμες του κτελ απο κρεβατοκαμαρα σε παιδικο και τουμπαλιν...εκει που παω να ξεκουραστω τσουπ :shock: να τος παλι ο μικρος...τα έχω εφαρμοσει ολα και κατεληξα οτι ειναι στο χαρακτηρα του παιδιου...αλλα θελουν πολυ υπνο και αλλα αρκουνται με λιγες μονο ωρες και μολις ξεκουραστουν λιγο αναννεωνονται και δυσκολευονται να συνεχισουν τον υπνο τους.Τωρα προσπαθω να το κοιμιζω πιο αργα ωστε οταν χορταινει υπνο να εχει τουλαχιστον ξημερωσει... να σημειωσω οτι το δικο μου αντεχει μονο 6 ωρες το πολυ το βραδυ χωρις γαλα. Τα δικα σας ποσες ωρες αντεχουν το βραδυ;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εδω και 1 βδομαδα εκει που ξυπνουσε τα δραδια θηλαζα και κοιμοταν στον ωμο μου στο ρεψημο πανω.τωρα δεν κοιματε καθολου και τον κοιμιζω οπως στο τελευταιο γευμα κανουμε 1 ωρα να ξανακοιμιθει. ειναι 3 μηνων .τι εγινε? ετσι κανουν ολα?μεγαλωνει γιαυτο? εσας πως κοιματε μετα τα νθχτερινα ξυπνηματα για γαλα?

εδω και 1 βδομαδα εκει που ξυπνουσε τα δραδια θηλαζα και κοιμοταν στον ωμο μου στο ρεψημο πανω.τωρα δεν κοιματε καθολου και τον κοιμιζω οπως στο τελευταιο γευμα κανουμε 1 ωρα να ξανακοιμιθει. ειναι 3 μηνων .τι εγινε? ετσι κανουν ολα?μεγαλωνει γιαυτο? εσας πως κοιματε μετα τα νθχτερινα ξυπνηματα για γαλα?

καλησπερα κοριτσια!!!μην με δειρετε γι αυτο που θα σασ πω αλλα ο δικοσ μου κοιμαται απο 1 μηνοσ σερι!!!ΑΛΛΑ!!!!πολυυυυυ αργα!!!!!μασ εχει τεζαρει ολουσ και μετα εκεινοσ!!!μονο οταν παμε κολυμβητηριο κοιμαται πιο νωρισ!ειναι 4μηνων!αλλα κοιμαται 3...4....το βραδυ!και μπορει την ημερα να μην εχει κοιμηθει!!!!ωσ συνηθως!!!!υπαρχει καποια με παρομοιο προβλημα?εν τω μεταξυ ξενυχταω μονη μου και προσπαθω να μην κλαιει και ξυπναει την μανα μου(οταν ειναι εδω!) ή τον ανδρα μου!α μασαζ και φαι!!!εκεινοσ ΤΙΠΟΤΑ!κοιμαται για μιση ωρα κατα τις 10 και οταν ξυπναει ειναι ετοιμοσ για νεεσ περιπετειεσ!!!:P

τι μπανιο τον κανω σε συγκεκριμενη ωρα....αμεσωσ μετ

καλησπερα κοριτσια!!!μην με δειρετε γι αυτο που θα σασ πω αλλα ο δικοσ μου κοιμαται απο 1 μηνοσ σερι!!!ΑΛΛΑ!!!!πολυυυυυ αργα!!!!!μασ εχει τεζαρει ολουσ και μετα εκεινοσ!!!μονο οταν παμε κολυμβητηριο κοιμαται πιο νωρισ!ειναι 4μηνων!αλλα κοιμαται 3...4....το βραδυ!και μπορει την ημερα να μην εχει κοιμηθει!!!!ωσ συνηθως!!!!υπαρχει καποια με παρομοιο προβλημα?εν τω μεταξυ ξενυχταω μονη μου και προσπαθω να μην κλαιει και ξυπναει την μανα μου(οταν ειναι εδω!) ή τον ανδρα μου!α μασαζ και φαι!!!εκεινοσ ΤΙΠΟΤΑ!κοιμαται για μιση ωρα κατα τις 10 και οταν ξυπναει ειναι ετοιμοσ για νεεσ περιπετειεσ!!!:P

τι μπανιο τον κανω σε συγκεκριμενη ωρα....αμεσωσ μετ

και μενα τα ιδια εκανε ολη μερα ξυπνιος και ενω καναμε μπανακι και μετα νανουρισματα δεν κοιμοταν με τιποτα 12 λες και επεφτε ο γενικος κοιμοταν φυσικα στο κρεβατι μας στην κουνια δεν μπαινει μμε τπτ παρολα που καποια βραδυα μπηκα καιι εγω μεσα αυτος τσιριζε οποτε γυρισαμε παλι στο κρεβατι της μαμας και του μπαμπα. 4 για θηλασμο και μετα 6.30 στο ποδι ολοι μαζι. Εδω και 10 μερες μας εφεραν την peg perego tatamia ειναι ρηλαξ κουνια κανονικη οπως παιδικης χαρας καρεκλα φαγητου και βρηκα την υγεια μου. οταν τον κανεις κουνα κοιμαται . και εγω ηρεμησα γιατι ειμαστε 2.5 μηνων 67 ποντους και 7900κιλα οποτε φανταζεσαι τη μεση μου....

και εγω ηρεμησα γιατι ειμαστε 2.5 μηνων 67 ποντους και 7900κιλα οποτε φανταζεσαι τη μεση μου....

οχχχ, εγω πήρα ανάσα απο 11 μηνών και μετά

μέχρι τότε όλη νύχτα σήκω-κάτσε (απο τις 11 το βραδυ το πρώτο τρίωρο κοιμόταν,μετά κάθε 40 λεπτά αντε 1,5 ώρα το πολύ ξύπναγε και ήθελε νανούρισμα στην αγκαλιά..

και εγώ το πρωί –δουλειά! θήλαζα κιόλας.

ήθελα να πεθάνω! :-(

μας έσωσε η μάνα μου,, τον έβγαζε βόλτα στο πάρκο κάθε μέρα για 4 ώρες+ έχει βάλει ρυθμό για φαγητό κλπ.

Αλλιώς.. ακόμα θα τρέχαμε τις νύχτες :shock:

line_flow_blue_beg_40_time_1264654800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

εχω ενα αγορακι μπηκε στον 4 μηνα τωρα. απο νεογεννητο μεχρι να σαραντησει ειχε αστατο υπνο. μετα ομως μεχρι πριν μια εβδομαδα κοιμοταν 930 το βραδυ και ξυπνουσε για να φαει στις 12 στις 3 και στις 5 πανω κατω και στις 6 30 για πρωι . εδω και μια βδομαδα κοιματε στις 9 παλι αλλα ανα μιση ωρα ξυπναει οχι ομως για να φαει . κοιματε γρηγορα βεβαια αλλα στο μισαωρο παλι ξυπναει.οπως καταλαβαινετε ειμαι σαν ζομπι ολη μερα .σας εχει τυχει κατι τετοιο?? ποτε θα κοιμηθει ξανα?? υπαρχει περιπτωση να τρωει πολι και να τον ενοχλει??θυλαζω ανα δυορο την μερα και πια δεν τρωει χαρουμενα σαν να πειναει. τι κανω λαθος??

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες του φόρουμ!

Θα ήθελα να σας περιγράψω και γω την περίπτωσή μας και να μου πείτε τη γνώμη σας αν δηλαδή κάνω κάτι λάθος ή αν όλα είναι φυσιολογικά και θα πάρουν τον δρόμο τους μόνα τους.

Η κορούλα μας είναι 6 μηνών και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να μπούμε σε ένα πρόγραμμα. Πέρα από μητρικό γάλα τρώει μόνο φρουτόκρεμα το πρωί και ρυζάλευρο το βράδυ και το πρόβλημα μας είναι ότι δεν κοιμάται πάνω από μία ώρα τη μέρα συνολικά ενώ το βράδυ ξυπνάει τουλάχιστον 1 με 2 φορές για να θηλάσει και εγώ έχω έξι μήνες να κοιμηθώ πάνω από 4 ώρες σερί. Είναι δυνατόν 200γρ ρυζάλευρο να μην της είναι αρκετά βαρύ γεύμα για να κοιμηθεί όλη τη νύχτα χωρίς διακοπές?Προσπαθώ εν τω μεταξύ να της μάθω να κοιμάται στο κρεβάτι της, αλλά τα καταφέρνουμε μόνο όταν είναι πραγματικά εξαντλημένη και μετά όταν ξυπνήσει θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει τον ύπνο της ανάμεσα στον μπαμπά και τη μαμά!Σήμερα προσπάθησα πρώτη φορά να την αφήσω να κλαίει στο κρεβάτι της μέχρι να την πάρει ο ύπνος, αλλά από ένα σημείο και μετά πόνεσε η ψυχή μου και την πήρα πάλι αγκαλιά.Να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες γκρινιάζει ασταμάτητα και φοβάμαι μηπως τελικά έχει κάτι σοβαρότερο πέρα από τα δόντια που λένε όλοι. Ο γιατρός βέβαια τα βλέπει όλα τέλεια, γεννήθηκε 3.700 και αναπτύσσεται σε βάρος και ύψος κανονικότατα.

Ζητώ συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα, αλλά γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα πραγματικά να πάρω λίγο θάρρος από άλλες μαμάδες!

Καλημέρα!

Εμείς είμαστε 5,5 μηνών και εδώ και μία βδομάδα μεταφερθήκαμε στο δωμάτιο μας!Αγόρασα και ένα καναπεδοκρέβατο για να κοιμάμαι και γω στην αρχή μαζί της και να μην κάνω διαδρομές. Δοντάκια δεν έχουμε βγάλει ακόμη -αν και η παιδίατρος τα περίμενε από τον προηγούμενο μήνα!!Επίσης, θηλάζουμε αποκλειστικά και δεν έχουμε μπει στις στέρεες ακόμη.

Βλέποντας τη συμπεριφορά της τελευταία, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν ξυπνάει τόσο για φαγητό, αλλά γιατί είτε ενοχλείται από τα δόντια της είτε γιατί τρομάζει και φοβάται στον ύπνο της. Ξυπνούσε κλαίγοντας παραπονιάρικα και με κοιτούσε μέ ένα ύφος τύπου "σώσε με". Δύο τρία βράδια που λες όταν ξυπνούσε δεν την τάιζα, αλλά της έβαζα τον αγκαλίτσα της fisher price, της χαιδευα το κεφαλάκι, της σιγοτραγουδούσα, έπαιρνε την πιπίλα της και κοιμόταν.

Και να φανταστείς ότι πιπίλα άρχισε να παίρνει μόλις το τελευταίο δεκαήμερο ενώ πριν ούτε να τη βλέπει δεν ήθελε -και μεις επίσης!

Δυστυχώς αυτό δεν είναι κανόνας, οπότε ακόμη υπάρχουν βράδιες που ξυπνάει 2 φορές περίπου ανάμεσα στις 22:00 και 08:00 και δεν κοιμάται παρά μόνο στο στήθος. Ο ύπνος την παίρνει στο πρώτο 10λέπτο. Το δύσκολο για μας είναι όταν την ακουμπάω στο κρεβατάκι της. Τινάζεται και ξυπνάει κατευθείαν και φτου και από την αρχή.

Και γω έχω πελαγώσει, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι έτοιμη να μπω σε πιο δραστικές λύσεις τύπου "αφήνω το μωρό να κλαίει". Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί σε 20 μέρες επιστρέφω στη δουλειά και δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. ΄Το μόνο σίγουρο είναι ότι της έκοψα τον ύπνο μαζί μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό και χρήζει διαφορετικής μεταχείρισης. Όπως επίσης κάθε μανούλα έχει διαφορετικές αντοχές. Ελπίζω τα μωράκια μας να στρώσουν τον ύπνο τους σύντομα!

82nop2.png

Να και η δική μας ιστορια...Έχω διδυμάκια, τώρα είναι 23 μηνών...Η κατάσταση είχε ως εξής.

Ο ένας από 3 μηνών κοιμάται όλη την νύχτα, βέβαια υπάρχουν νύχτες που μπορεί να παραπονεθεί αλλά είναι οκ σε γενικές γραμμές. Το πρόβλημα είναι ο άλλος, ο οποίος μέχρι 10 μηνών δεν κοιμόταν ποτέ συνεχόμενα την νύχτα, ξυπνούσε για παιχνίδι, γάλα κ.τ.λ. ώσπου μια μέρα άρχισε να κοιμάται καθόλη την διάρκεια της νύχτας. Πολλές φορές του έδινα το γάλα και συνέχιζε να κοιμάται. Μετά άρχισε πάλι τα ίδια..έτσι και εγώ άρχισα να το παίρνω στο κρεβάτι, μεγάλο λάθος.

Τελικά πήρα την απόφαση να μην τον ξαναπάρω στο κρεβάτι. Όταν ξυπνούσα πήγαινα στο δωμάτιο και περίμενα να τον πάρει ο ύυπνος. Τις πρώτες μέρες καθόταν ξύπνιος και 2 με 3 ώρες... ταλαιπωρήθηκα για 3 συνεχόμενες εβδομάδες και τώρα κοιμάται πάλι συνεχόμενα μέχρι το πρωι.

καλησπερα μανουλες! να σας πω και γω τον πονο μου...:-(

η μικρη μου ειναι τωρα 20 μηνων, και για να κοιμηθει περαν του νυχτερινου μπανιου που κανουμε, κοιμομαστε μαζι στο κρεβατι μου, και μου τραβαει τα μαλλια μου μεχρι να αποκοιμηθει, με αποτελεσμα περαν του οτι ποναω, στο τελος θα μεινω και φαλακρη!!! τι να κανω!!!!!?????

Διαφημίσεις

καλησπερα μανουλες! να σας πω και γω τον πονο μου...:-(

η μικρη μου ειναι τωρα 20 μηνων, και για να κοιμηθει περαν του νυχτερινου μπανιου που κανουμε, κοιμομαστε μαζι στο κρεβατι μου, και μου τραβαει τα μαλλια μου μεχρι να αποκοιμηθει, με αποτελεσμα περαν του οτι ποναω, στο τελος θα μεινω και φαλακρη!!! τι να κανω!!!!!?????

H δικια μου τραβαει τα μανικια της πυτζαμας μου, γενικα θελει ενα πανι να τριβει χερακια και μαγουλο...μηπως αυτο βοηθησει???Ακους εκει μαλλιοτραβηγμα!!!

θυμαμαι οτι ενα πανακι ειχα και γω για να κοιμηθω! και γκρινιαζα οταν η μητερα μου το επλενε!! θα της δωσω ενα πανακι μπας και βρουν ησυχια τα μαλλια μου.

επιτελους μετα απο 3 μηνες κοιμηθηκα βραδυ για 7 ωρες...συνεχιζομενες!!!!

την εκανα μπανιο με johnson baby bedtime bath και μετα την αλοιψα με την αντιστοιχη λοσιον...τωρα δεν ξερω αν ετυχε!!!θα δειξει στη συνεχεια:D:D:D

γεια σας! το αγορακι μου ειναι 40 ημερων. μεχρι προχθες ξυπνουσε πρωι - βραδυ ανα 3 ωρες για φαγητο... ουτε χρονομετρο να ειχε. τα τελευταια δυο βραδια του κανω μασαζ σε ολο του το σωμα μετα το μπανιο με baby oil (ενω τα προηγουμενα βραδια απλα του το αλειφα). αυτα τα δυο βραδια λοιπον δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα κοιμαται σαν πουλακι για 5ωρες σερί. την ημερα εξακολουθει να τρωει καθε 3 ώρες αλλα δεν με πειράζει, μου φτανει που κοιμαμαι λιγο περισσοτερο την νυχτα. τι να πω δοκιμαστε το...

Καλημέρα σας και καλή Σαρακοστή σε όλους...Ας πω λοιπόν κι εγώ για ένα θεματάκι που έχω με τον μεγάλο μου γιο μήπως και βρω καμία συμπάσχουσα...Ο μεγάλος μου γιος είναι σχεδόν 2,5.Γενικά δεν είναι παιδάκι του ύπνου,τον τελευταίο 1,5 χρόνο ξυπνά από τις 6.30-7.30, και το μεσημέρι κοιμάται κανένα δυοράκι.Είναι πολύ υπερκινητικός αλλά πάντα κοιμόταν πολύεύκολα και γρήγορα με την πιπίλα.Εδώ και μερικές ςβδομάδες όμως μας κ΄νει κάτι τρελά όπως να ξυπνά από τις 4-5 καιν να μην κοιμάται με τίποτα.Στην αρχή είπα φάση είναι,θα περάσει γιατί έχει ξανασυμβεί αλλά κράτησε καμία εβδομάδα και ήταν διάστημα που έβγαιναν τα τελευταία δοντάκια.Εντωμεταξύ μόνος του ζήτησε να κόψει πριν 3 μέρες την πιπίλα,αλλά παρ'όλα αυτά του έχει στοιχίσει η απουσία της και την ξαναζήτησε 2-3 φορές χωρίς να του την δώσουμε και χωρίς να αντιδράσει έντονα.Αλλά ξυπνάει κάθε μέρα στις 4-5 και είμαστε στο πόδι.Τον βλέπω έτσι και φοβάμαι ότι το παιδάκι ταλαιπωρείται.Να σημειώσω ότι έχει αλλεργία στο γάλα και δεν πίνει εδώ και πολύ καιρό γιατί το υποαλλεργικό δεν το θέλει πλέον με τίποτα και κανονικό δεν κάνει να πιει ακόμη.Διάβαζα για την παιδική αϋπνία και λέω λες?Θα μιλήσω φυσικά με την παιδιάτρο μας να δω τι θα μας πει και αυτή και σκέφτομαι μήπως πρέπει να δούμε και κάποιον ειδικό.Κοιμάται η μικρούλα μας και δεν κοιμάται αυτό το μαμούνι...δεν ειναι δυνατόν!Αλλά περισσότερο φοβάμαι μήπως έχει κάτι ο μικρός.Συγγνώμη αν σας κούρασα με το κατεβατό μου......Να είστε καλά

MNlPp3.pngqrelp3.png

Διαφημίσεις

Νέα μανούλα καλεί παλιές μανούλες για βοήθεια!

Είμαι νέα μανούλα, έχω ένα κοριτσάκι, 38 ημερών είναι σήμερα.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον ύπνο της και με το θέμα της αγκαλιάς:

Κλαίει/γκρινιάζει/διαμαρτύρεται α. εκτός αν είναι αγκαλιά, όπου σε αυτήν την περίπτωση ξεχνιέται όσο της κάνουμε βόλτες στο σπίτι, έχοντάς την στον ώμο, β. εκτός και αν την ακουμπήσουμε στην αλλαξιέρα (αρκεί να μην πεινάει γιατί τότε χαλάει τον κόσμο) ή γ. εκτός και αν κοιμάται!

Αλλά...αποκοιμιέται μόνο στην αγκαλιά τη δική μου ή του μπαμπά της, μετά από θηλασμό ή ξένο γάλα (δίνω συμπλήρωμα) και μετά από βόλτες πέρα δώθε στον ώμο. Σε πιο extreme καταστάσεις, αποκοιμιέται με θηλασμό και περπάτημα πέρα δώθε ταυτόχρονα (τη θηλάζω όρθια, περπατώντας). Σε ακόμα πιο extreme καταστάσεις, απλώς δεν κοιμάται! :shock: Ή αποκοιμιέται για 10-20 λεπτά και μετά...ξανά προς τη δόξα τραβά! :?

Επίσης, άν και όποτε καταφέρει να αποκοιμηθεί, έτσι και πάμε να την ακουμπήσουμε στην καλαθούνα της (ή οπουδήποτε αλλού π.χ. relax), ξυπνάει, εκτός εάν έχουμε «διασφαλίσει» ότι έχει κοιμηθεί βαθιά, δηλαδή μετά από τουλάχιστον 15 λεπτά ύπνου στην αγκαλιά μας με τους παραπάνω τρόπους (που και πάλι δεν είναι σίγουρο).

Το αποτέλεσμα είναι να μην κοιμάται πάνω από 9 ώρες το 24ωρο (3+2 και οι υπόλοιπες 4 σπαστά, ανά 30λεπτο ή 1 ώρα). Ο παιδίατρος μας λέει ότι δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, το παιδί κοιμάται τελικά όσες ώρες θέλει να κοιμηθεί. Και φυσικά, ένα άλλο αποτέλεσμα είναι ότι το παιδί είναι πάντα και μόνιμα στην αγκαλιά μας (δεν μπορούμε να πάμε ούτε τουαλέτα, κοιμόμαστε με βάρδιες, τρώμε με βάρδιες ή με το παιδί στο βυζί, κλπ, κλπ).

Ξέρω, την έχει ανάγκη την αγκαλιά, απλά σκεφτόμουν ότι 1-2 ώρες την ημέρα στο relax ή στο κρεβατάκι της ή όπου αλλού θέλει, θα ήταν αναζωογονητικό...για 'μένα (γιατί προφανώς για την μικρούλα μου αναζωογονητικό είναι να βρίσκεται κολλημένη σαν βδέλλα πάνω μας!! :P)

Με την πιπίλα δεν τα πάει πολύ καλά, κάποιες φορές την έχει δεχτεί, αλλά ποτέ από το δικό μου χέρι (προφανώς σκέφτεται ότι αφού η μαμά έχει να μου δώσει στήθος, γιατί μου δίνει πιπίλα?!). Προς το παρόν, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε την πιπίλα σύμμαχό μας, αλλά θα συνεχίσουμε να το προσπαθούμε.

Έχετε εμπειρία? Ιδέες? Συμβουλές?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς :wink:

maymeye καλημερα και να σας ζησει....

φυσιολογικα μου φαινονται αυτα που κανει η μικρη σας....

δοκιμασε να θηλασεις ξαπλωμενη και μολις αποκοιμηθει σηκω απο το κρεβατι...

βαλε της κοντα της ενα ρουχο σου φορεμενο να σε μυριζει....

η κουνια της ειναι στο δωματιο της ή διπλα σας???

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Νέα μανούλα καλεί παλιές μανούλες για βοήθεια!

Είμαι νέα μανούλα, έχω ένα κοριτσάκι, 38 ημερών είναι σήμερα.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον ύπνο της και με το θέμα της αγκαλιάς:

Κλαίει/γκρινιάζει/διαμαρτύρεται α. εκτός αν είναι αγκαλιά, όπου σε αυτήν την περίπτωση ξεχνιέται όσο της κάνουμε βόλτες στο σπίτι, έχοντάς την στον ώμο, β. εκτός και αν την ακουμπήσουμε στην αλλαξιέρα (αρκεί να μην πεινάει γιατί τότε χαλάει τον κόσμο) ή γ. εκτός και αν κοιμάται!

Αλλά...αποκοιμιέται μόνο στην αγκαλιά τη δική μου ή του μπαμπά της, μετά από θηλασμό ή ξένο γάλα (δίνω συμπλήρωμα) και μετά από βόλτες πέρα δώθε στον ώμο. Σε πιο extreme καταστάσεις, αποκοιμιέται με θηλασμό και περπάτημα πέρα δώθε ταυτόχρονα (τη θηλάζω όρθια, περπατώντας). Σε ακόμα πιο extreme καταστάσεις, απλώς δεν κοιμάται! :shock: Ή αποκοιμιέται για 10-20 λεπτά και μετά...ξανά προς τη δόξα τραβά! :?

Επίσης, άν και όποτε καταφέρει να αποκοιμηθεί, έτσι και πάμε να την ακουμπήσουμε στην καλαθούνα της (ή οπουδήποτε αλλού π.χ. relax), ξυπνάει, εκτός εάν έχουμε «διασφαλίσει» ότι έχει κοιμηθεί βαθιά, δηλαδή μετά από τουλάχιστον 15 λεπτά ύπνου στην αγκαλιά μας με τους παραπάνω τρόπους (που και πάλι δεν είναι σίγουρο).

Το αποτέλεσμα είναι να μην κοιμάται πάνω από 9 ώρες το 24ωρο (3+2 και οι υπόλοιπες 4 σπαστά, ανά 30λεπτο ή 1 ώρα). Ο παιδίατρος μας λέει ότι δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, το παιδί κοιμάται τελικά όσες ώρες θέλει να κοιμηθεί. Και φυσικά, ένα άλλο αποτέλεσμα είναι ότι το παιδί είναι πάντα και μόνιμα στην αγκαλιά μας (δεν μπορούμε να πάμε ούτε τουαλέτα, κοιμόμαστε με βάρδιες, τρώμε με βάρδιες ή με το παιδί στο βυζί, κλπ, κλπ).

Ξέρω, την έχει ανάγκη την αγκαλιά, απλά σκεφτόμουν ότι 1-2 ώρες την ημέρα στο relax ή στο κρεβατάκι της ή όπου αλλού θέλει, θα ήταν αναζωογονητικό...για 'μένα (γιατί προφανώς για την μικρούλα μου αναζωογονητικό είναι να βρίσκεται κολλημένη σαν βδέλλα πάνω μας!! :P)

Με την πιπίλα δεν τα πάει πολύ καλά, κάποιες φορές την έχει δεχτεί, αλλά ποτέ από το δικό μου χέρι (προφανώς σκέφτεται ότι αφού η μαμά έχει να μου δώσει στήθος, γιατί μου δίνει πιπίλα?!). Προς το παρόν, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε την πιπίλα σύμμαχό μας, αλλά θα συνεχίσουμε να το προσπαθούμε.

Έχετε εμπειρία? Ιδέες? Συμβουλές?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

χωρις να θελω να σε στεναχωρησω ο δικος μου ειναι 3.5μηνων 8.560κιλα και ακομα ετσι ειμαστε κοιτα μπας και εχει κολικους και ποαει οποτε σιγουρα το μονο που θα την ηρεμη ειναι αγκαλια με περπατημα 'η χαδακια στην πλατηαπο 50 ημερων του εβαλα πιπιλα και την κραταγα με το χερι μεχρι να πιπιλισει και να μην την φτυνει αλλη λυση ειναι ακουμπα την ελαχιστα σε ζαχαρι αχνι και βαλτην αν το κανεις 1 φορα τη μερα σιγα σιγα σε 2-3 μερες και με το κρατημα θα την παρει 'η λιγο γαλατακι δικο σου να γλυστρισει πανω στην πιπιλα αυτα υπομονη και καλο κουραγιο

maymeye καλημερα και να σας ζησει....

φυσιολογικα μου φαινονται αυτα που κανει η μικρη σας....

δοκιμασε να θηλασεις ξαπλωμενη και μολις αποκοιμηθει σηκω απο το κρεβατι...

βαλε της κοντα της ενα ρουχο σου φορεμενο να σε μυριζει....

η κουνια της ειναι στο δωματιο της ή διπλα σας???

pasxalitsa σε ευχαριστώ για τις ευχές και τις συμβουλές.

Την κούνια της την έχουμε στο δωμάτιό της και έχω εκεί έναν καναπεδάκο όπου "φοράω" την κουλούρα μου (θηλασμού), την παίρνω αγκαλιτσα και τη θηλάζω εκεί, στο χώρο της.

Δεν μου πέφτει εύκολο να την θηλάζω ξαπλωμένη στο κρεβάτι μας για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι η ανατομία μου δεν το βοηθάει (έχω μικρό στήθος και με την κλίση αυτή δεν καταφέρνει να το πιάσει, το είχα δοκιμάσει και στο μαιευτήριο με τη βοήθεια της μαίας, αλλά δεν) και ο άλλος είναι ότι ο σύζυγος ροχαλίζει και η μικρή πετάγεται μια μια φορά.

Αυτό για το ρούχο που λες είναι καλή ιδέα, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να 'τυλιχτεί' μαζί του? Πως να της το βάλω για να είναι ασφαλές? Μήπως σε στυλ σεντονάκι?

χωρις να θελω να σε στεναχωρησω ο δικος μου ειναι 3.5μηνων 8.560κιλα και ακομα ετσι ειμαστε κοιτα μπας και εχει κολικους και ποαει οποτε σιγουρα το μονο που θα την ηρεμη ειναι αγκαλια με περπατημα 'η χαδακια στην πλατηαπο 50 ημερων του εβαλα πιπιλα και την κραταγα με το χερι μεχρι να πιπιλισει και να μην την φτυνει αλλη λυση ειναι ακουμπα την ελαχιστα σε ζαχαρι αχνι και βαλτην αν το κανεις 1 φορα τη μερα σιγα σιγα σε 2-3 μερες και με το κρατημα θα την παρει 'η λιγο γαλατακι δικο σου να γλυστρισει πανω στην πιπιλα αυτα υπομονη και καλο κουραγιο

kelli79 σε ευχαριστώ πολύ. Εσάς ο μικρούλης σας είναι έτσι επειδή έχει κολικούς? (8.560kg!! θα έχεις κάνει φαντάζομαι μπράτσα...:-D). Εμάς αυτή η κατάσταση δεν είναι από κολικούς (έχει που και που αλλά το καταλαβαίνουμε από το κλάμα και τα πόδια της που κουνάει), είναι που θέλει διαρκώς παρέα, αγκαλιά, ζεστασιά, δεν ξέρω γιατί τόσο έντονα. Δεν της τραβάει το ενδιαφέρον τίποτα άλλο, ούτε παιχνίδια, ούτε τραγουδάκια...Μόνο η αλλαξιέρα, το βυζί, το μπιμπερό και το σεσουάρ!...

ειχε κολικους εντονους μεχρι να δρασει το αρμακο που του δωσαμε τωρα αντε να τον πιασει μια φορα το 15νθημερο. φαντασου οτι ειχα παρει 17 κιλα στην εγγυμοσυνη και εχω χασει 23 ειμαι πλεον 48κιλα και δεν μπορω να παρω ουτε γραμμαριο.Επιειδη εχω και εγω πολυ(εως καθολου) στηθος προσπαθησε και σιγουρ θα βρειτε μια σταση στο κρεβ.που να βολευτειτε ωστε να θηλασεις. παντως μπορω να σου πω οτι ακομα και ετσι ξυπναει με τοπου παω να φυγω ακομα και οταν εχει την πιπιλα του.καμια ωρα την ξεκλεβω οταν καθετε σε ενα ριλαξ-κουνια-καρεκλακι φαγητου. εκει καθετε για λιγο το κρεβ.του εχει γινει κομοδινο μου το πορτ-μπεμπε και το ριλαξ τα μαζεψα γιατι απλα χωρο επιαναν στο σαλονι

Επιειδη εχω και εγω πολυ(εως καθολου) στηθος προσπαθησε και σιγουρ θα βρειτε μια σταση στο κρεβ.που να βολευτειτε ωστε να θηλασεις.

Λες, ε?...Μου δίνεις κουράγιο...θα το ξαναδοκιμάσω (αλλά μόνο σε μεσημεριανούς ύπνους που λείπει ο άνδρας μου οπότε δεν θα έχει ρρρροαρρρρ από το ροχαλητό του!:lol:)

maymeye μπορεις να το βαλεις διπλα της "σαν αρκουδακι" ή να το στρωσεις αντι για σεντονακι και να την ξαπλωσεις πανω...

τυλιξε την ελαφρα με κατι οταν κοιμαται στην αγκαλια σου,κατι σαν ελαφρυ φασκιωμα, και μετα ακουμπησε την στο κρεβατι με αυτο...μην την σκεπαζεις απλά.

σε ολα τα μωρα αρεσει η αισθηση της φωλιας-αγκαλιας γιατι αυτο εχουν μαθει...

εμενα οπως και πολλα μωρα στις αρχες κοιμοταν στο ριλαξ καποιες φορες...

δεν κανει για πολυ...

και κατι αλλο.μηπως ξυπναει απο την πεινα καποιες φορες?

δινεις ενα γευμα...ενα στηθος???

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

maymeye μπορεις να το βαλεις διπλα της "σαν αρκουδακι" ή να το στρωσεις αντι για σεντονακι και να την ξαπλωσεις πανω...

τυλιξε την ελαφρα με κατι οταν κοιμαται στην αγκαλια σου,κατι σαν ελαφρυ φασκιωμα, και μετα ακουμπησε την στο κρεβατι με αυτο...μην την σκεπαζεις απλά.

σε ολα τα μωρα αρεσει η αισθηση της φωλιας-αγκαλιας γιατι αυτο εχουν μαθει...

εμενα οπως και πολλα μωρα στις αρχες κοιμοταν στο ριλαξ καποιες φορες...

δεν κανει για πολυ...

και κατι αλλο.μηπως ξυπναει απο την πεινα καποιες φορες?

δινεις ενα γευμα...ενα στηθος???

pasxalitsa συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά πού χρόνος για internet...(δεν με αφήνει το νινί!)

Θα το δοκιμάσω αυτό με το ρούχο, θα της το βάλω σαν σεντονάκι. Θα δοκιμάσω και αυτό με το τύλιγμα, αν και τα χέρια της τα θέλει πάντοτε ελεύθερα (παρόλο που στην καλαθούνα της την σκεπάζω "σφιχτά", όπως στο μαιευτήριο, αυτή πάντοτε βρίσκει τον τρόπο και βγάζει τα χέρια της απ'έξω).

Εμάς δεν κάθεται καθόλου στο ριλάξ.

Όσον αφορά το αν ξυπνάει από την πείνα...τι να σου πω...πολύ πιθανό...

Της δίνω στήθος όποτε μου το ζητήσει, και τους δύο μαστούς. Η οδηγία "15 λεπτά από το ένα στήθος, 15 λεπτά από το άλλο" που μου λέγανε οι μαίες, δεν ισχύει στην περίπτωσή μου. Της δίνω τουλάχιστον 30 λεπτά από το κάθε ένα αλλά να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι τρώει όλη αυτή την ώρα. Δεν νομίζω ότι έχω τόσο πολύ γάλα, το αντίθετο μάλιστα. Τα βράδια συνήθως της δίνω ένα στήθος και όχι και τα δύο...αποκοιμιέται ούτως ή άλλως, χωρίς να έχει φάει πολύ, θηλάζει κανονικά μόνο κανα 15λεπτο και μετά κοιμάται στην αγκαλιά μου). Όπως και να 'χει, της δίνω συμπλήρωμα (περίπου 250ml την ημέρα, μοιρασμένο σε 3-4 δόσεις) γιατί δεν έπαιρνε βάρος με το δικό μου μόνο (είχε πάρει 10 γραμμάρια μόνο μέσα σε μια εβδομάδα, και μου το συνέστησε ο παιδίατρος).

Τι να πω...δεν ξέρω...

• 1 month later...

καλησπέρα...είμαι καινούργια στο φόρουμ...έχω κόρη 7,5 μηνών κ τους τελευταίους 2 μήνες, ξυπνάει τα βράδια 1 φορά τουλάχιστον.....απλά ξυπνάει....μετά κλαίει κ ο μόνος τρόπος να κοιμηθεί (και αυτό όχι με επιτυχία πάντα) είναι το γάλα.......είμαι σίγουρη οτι όλη μέρα τρώει καλά....κ το τελευταίο τησ γεύμα το βράδυ είναι αρκετό αφού με το ζόρι το πίνει όλο......τι να κάνω?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...