Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Κοριτσια εγω αρχισα εδω κ μερες να τον βαζω νωριτερα για υπνο κανενα μισαωρο,αλλ απο χθες μετα το μπανιο κ το φαγητο αρνειται να κοιμηθει κ εχω μεγαλο προβλημα πλεον κ σ αυτο.Αν δε παει 10 ,δε κλαψει κ δε κοιμηθει στο τελος στο στηθος μου δε γινεταιξ........Υπαρχχει τροπος να τα αλλαξουμε οοοοοοοοολα αυτα?Δε παλευεται αλο η κατασταση αυτη...ολη μεερα ταιζω κ παλευω να κοιμησω ενα παιδιπου ενω χασμουριεται νυσταζει γκρινιαζει εχει κατακοκκινα ματια απ τη νυστα δε κλεινει τα ματια.Τα εχω κανει ολα....ακομη κ να τον κουναω-που αρεσει πολυ στα παιδια-δε καταλαβαινει τ-ι-π-ο-τ-α.Αν δε μου κανει τα νευρα κουρελια ολη μερα-νυχτα δε κοιμαται.Κι αυτο με τα 10 ξυπνηματα τη νυχτα για να με πιπιλησει?Αλλο κ αυτο...τον εχω αφησει μηπως κ ξανακοιμηθει κ μουγκριζε μιση ωρα με κλειστα ματια κ στο τελος γκρινιαζε....Καλα να εχεις κ καποιον που κ που να σε βοηθαει,να κοιμηθεις μιση ωρα,αμα δεν εχεις ομως...καταντας σαν εμενα.....Δεν εχω ορεξη ουτε να παιξω πλεον μαζι του,ειμαι κομματια,ποναω παντου γιατι ειναι κ χοντρουληςνευρα,νευρα,νευρα.Ποτε θα κοιμηθει επιτελους???????Αυτα ρε κοριτσια ξεσπασα!!!!!!!:roll:

Λενακι μου καλημερα κ χρονια πολλα !!!

Σου γραφω για να σου δωσω κουραγιο, μην απογοητευεσαι ειναι πολυ μικρουλης ο μπεμπης για να κοιμηθει σερι πολλες ωρες εφοσον τον θηλαζεις κιολας κανε υπομονη εγω τον Νικολα τον θηλασα εως 6 μηνων με θηλαστρο που ειναι και πιο επωδυνο και πιο χρονοβορο καταλαβαινεις οτι για 6 μηνες δεν ειχα κοιμηθει πανω απο 2 ωρες και πολυ λεω σερι το κλου ομως ειναι οτι το αγορι μου και αφου με στερεψε απο γαλα ο διακοπτομενος υπνος συνεχιζει ακομη εως τωρα που ειμαστε σχεδον 21 μηνων απλως θελω να σου πω οτι καθε παιδακι εχει την δικη του αντιδραση και σου το λεει αυτο μια μανουλα που δοκιμασε τα παντα για να μπορεσει να κοιμηθει σερι εστω 4-5 ωρες τωρα βεβαια ειμαστε στην φαση που ξυπναει 2 φορες στις 12 και στις 6 αλλα αυτο μου φαινεται τιποτα μπροστα σε αυτα που εχω περασει!!!!

Κανε οτι σου λεει το ενστικτο σου μονο εσυ ξερεις τι θελει το παιδι σου και οχι εμεις οι αλλοι που ο ενας λεει το μακρυ του και ο αλλος το κοντο του δεν υπαρχει εγχειριδιο για να κοιμηθει ενα μωρο σιγουρα θα πρεπει να τηρεις μια επαναλαμβανομενη διαδικασια ετσι ωστε ο μικρουλης να μπει και να καταλαβει οτι υπαρχει ενα προγραμμα αλλα εως εκει,ολα θα φτιαξουν μην ανυσηχεις ζητα και την βοηθεια του αντρα σου ετσι ωστε να απολαυσεις μερικες ωρες υπνου και να γεμισεις τις μπαταριες σου ο μπεμπης σε χρειαζεται γερη κεφατη και με πολλη ενεργεια για να σου την ρουφαει εννοειται:P:p:p:p:p

Σου στελνω τα φιλια μου και σου ευχομαι σε σενα και την οικογενεια σου το 2011 να ειναι μαγικο κ δημιουργικο;););)

υ.γ. εαν χρειαστεις κατι μην διστασεις ρωτα εμενα με ειχαν στηριξει πολυ τα κοριτσια απο το φορουμ και θα χαιρομουν ιδιαιτερα να μπορουσα να το κανω και εγω αντιστοιχα:-P:razz::-P:razz:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λενα θα ηρεμησετε κι εσυ κι ο μικρος, ειναι πολυ νωρις ακομα, κι εγω μονη μου ημουν εντελως, 6 μηνες θηλαζα αποκλειστικα, υπομονη, ισως φταιει κατι αλλο, παλλινδρομηση ισως?Εμενα η μικρη κοιμοταν στο στηθος και μολις την ακουμπουσα στο κρεβατακι της ξυπνουσε και ουρλιαζε...ολη νυχτα την ειχα στον ωμο και περα δωθε...Ακομα και τωρα που ειναι 17 μηνων δεν κοιμομαστε καθε βραδυ....Εγω ειχα εμφανισει μεχρι και αλλεργιες απο το αγχος, σε καταλαβαινω!Ειχα τρελαθει κι εγω!Ηρεμησα οταν εκατσε στον πωπο της αφου ειχε τελικα και μια μικρη παλλινδρομηση, 6-7 μηνων περιπου που σταματησα και να θηλαζω.Υπομονη, τα παιδια μεγαλωνουν δυσκολα!Προσπαθησε να μην τον αφηνεις να κοιμαται πολυ την ημερα οσο βεβαια αυτο ειναι δυνατο γιατι ειναι πολυ μικρος ακομα!

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για την ηθικη υποστηριξη Χρονια πολλα να χαιρεστε τις οικογενειες σας κ τα παιδακια σας!Το προβλημα μου ειναι οτι ο αντρας μου απο τις 8 το πρωι που φευγει γυρναει στις 10-ερχετε 8 να κανουμε μπανιο το μικρο κ ξαναφευγει-οποτε ειμαι πραγματικα μονη μερα κ νυχτα που δε μπορει να με βοηθισει-δεν εχει ζιζι :lol::lol::lol:!!!Επισης το θεμα ειναι οτι ο μικρος απο τις 8 που ξυπναει μεχρι 8 το απογευμα που ξεκιναμε-απο την ωρα που γεννηθηκε-τη ρουτινα υπνου χωρις ποτε να την αλλαξουμε,κοιμαται το πολυ 2 15λεπτα.Απορω πως αντεχει....αυτο το κανει απο 2 μηνων.οπως καταλαβαινετε μπορω να κοιμηθω μονο τη νυχτα οσο μπορω,αλλα ξυπναει ανα μισαωρο στη καλυτερη πανω στην ωρα.Πως να τη παλεψω που τοσο καιρο κοιμαμαι λιγοτερο απο 5 ωρες τη μερα στο συνολο.Τα ματια μου μονιμως πονανε κ με ενοχλουν,εχουν πεταχει εξω:lol:Ευτυχως υπαρχετε κ εσεις βρε κοριτσια να τα λεω να ανακουφιζομαι,γιατι κ η μανα μου αδιαφορει κ δε με βοηθαειι,απο πριν σαραντισω ακομα.Νυσταααααααζω:lol::lol::lol::lol:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για την ηθικη υποστηριξη Χρονια πολλα να χαιρεστε τις οικογενειες σας κ τα παιδακια σας!Το προβλημα μου ειναι οτι ο αντρας μου απο τις 8 το πρωι που φευγει γυρναει στις 10-ερχετε 8 να κανουμε μπανιο το μικρο κ ξαναφευγει-οποτε ειμαι πραγματικα μονη μερα κ νυχτα που δε μπορει να με βοηθισει-δεν εχει ζιζι :lol::lol::lol:!!!Επισης το θεμα ειναι οτι ο μικρος απο τις 8 που ξυπναει μεχρι 8 το απογευμα που ξεκιναμε-απο την ωρα που γεννηθηκε-τη ρουτινα υπνου χωρις ποτε να την αλλαξουμε,κοιμαται το πολυ 2 15λεπτα.Απορω πως αντεχει....αυτο το κανει απο 2 μηνων.οπως καταλαβαινετε μπορω να κοιμηθω μονο τη νυχτα οσο μπορω,αλλα ξυπναει ανα μισαωρο στη καλυτερη πανω στην ωρα.Πως να τη παλεψω που τοσο καιρο κοιμαμαι λιγοτερο απο 5 ωρες τη μερα στο συνολο.Τα ματια μου μονιμως πονανε κ με ενοχλουν,εχουν πεταχει εξω:lol:Ευτυχως υπαρχετε κ εσεις βρε κοριτσια να τα λεω να ανακουφιζομαι,γιατι κ η μανα μου αδιαφορει κ δε με βοηθαειι,απο πριν σαραντισω ακομα.Νυσταααααααζω:lol::lol::lol::lol:

Πωπω βρε κοριτσι μου, υπομονη, υπομονη!Ποσο σε καταλαβαινω, αφου πιστευω οτι εμενα η μικρη εκλαιγε τοσο πολυ τις νυχτες επειδη εβλεπε τα ματια μου κατακοκκινα σαν του βρυκολακα απο τη νυστα...Πιπιλα παιρνει ο μικρος?Δοκιμασε, επεμενε, εμενα μου ελεγαν να μην της δωσω γιατι δε θα θηλαζει, στο παιδων 40 ημερων που ειμασταν λογω αλλεργιας της μικρης μου ειπαν δωστης, δεν εχει σχεση με το θηλασμο, βεβαια τοτε ηταν αργα...ειχε κανει εμενα πιπιλα...την πηρε πολυ αργοτερα μπας και κοψει το πιπιλισμα του αντιχειρα...δοκιμασε πιπιλα!!Και αν δεν εχεις κανενα να σε βοηθησει σκεψου το αν εχεις τη δυνατοτητα οικονομικα να βρεις μια γυναικα τουλαχιστον για τις δουλειες του σπιτιου να ασχολεισαι μονο με το μικρο μπας και ξεκουραστεις λιγο...

Θυμαμαι σαν οαση μια νυχτα που η Παναγιωτα κοιμηθηκε 5 ολοκληρες ωρες στο ρηλαξ κι εγω στον καναπε διπλα της!

Λένα κουράγιο κορίτσι μου. Καιρός είναι θα περάσει. Λοιπόν οι ημερήσιοι ύπνοι είναι εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντικοί από το βραδυνό. Εγώ είδα μεγάλη βελτίωση από τότε που τον κατάφερα να κοιμάται αρκετή ώρα μέσα στην ημέρα. Επίσης ειδικά σε αυτή την ηλικία είναι σημαντικό να σε νιώθει κοντά του. Μια λύση που έχω να σου προτείνω (εμάς μας έλυσε κυριολεκτικά τα χέρια) είναι ο μαλακός μάρσιπος αγγαλιάς. Πρακτικό, εργονομικό, έχεις το μωρό σου επάνω σου με ελεύθερα χέρια. Κοιμάται όποτε θέλει, θηλάζετε διακριτικά όποτε θέλετε, οπότε και δουλειές και βόλτες και όλα. μπες στο http://www.babywearing.gr και πάρε ένα ring sling να βρεις την υγειά σου (υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα sites αλλά εγώ αυτόν δοκίμασα και τον καταευχαριστήθηκα. Μάλιστα τώρα πήρα και mei tai και μερικές φορές στις βόλτες κοιμάται ακόμη επάνω μου).

Επίσης ρίξε μια ματιά στα θέματα με τίτλο no cry sleep solution (κάνε αναζήτηση στο φόρουμ) και αν διαβάζεις αγγλικά διάβασε το βιβλίο θα σε βοηθήσει πάαρα πολύ. Εμείς τα προβλήματά μας δεν τα έχουμε λύσει ακόμη, αλλά έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο. Εύχομαι τα καλύτερα!

Όσο για την πιπίλα πριν τις έξι εβδομάδες (40 ημέρες) όντως μπορεί να προκαλέσει σύγχυση θηλών οπότε αντενδείκνυται. Προσωπικά θεωρώ ότι πιπίλα και θηλασμός είναι διπλός κόπος γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να τα κόψεις και τα δύο, συνεπώς διπλή προσαρμογή, ακόμη κι αν το παιδί έιναι τριών ετών.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Kοριτσια καλησπερα!Ο μικρος μου παιρνει πιπιλα-παρ οτι θηλαζουμε-απο τη πρωτη μερα-δεν ειχα γνωση.....αλλα ευτυχως δεν ειχα προβλημα.Δυστυχως τη πιπιλα τη θελει...οταν τη θελει αυτος...αν του τη βαλω τη νυχτα,ακομη κ αν εχει κλειστα ματια η θα τη φτυσει κ θα χτυπιεται μεχρι να το βαλω στο στηθος η θα κλαψει-γκρινιαξει.Επισης μαρσιπο εχω αλλα πρωτον δεν τον θελει κ δευτερον δε χωραει-παρότι 4,5 μηνων-γιατι ξεπερναει εσιως τα 8 κιλα κ τους 70 ποντους,με εχει ξεχεριασει..:lol:ο χοντρουλης!Δυστυχως δε γνωριζω καλα αγγλικα κ δε καταλαβαινω πολλα απο τα βιβλια.Δεν υπαρχει και κατι στα ελληνικα....Που θα πει...?Δε θα παει φανταρος?Θα κοιμαμαι ολη μερα......!Υποφερωωω....:lol::lol::lol:

Λένα στο ring sling τον φόραγα μέχρι πριν από δεκαπέντε ημέρες που πήρα το mei tai. Και είναι σχεδόν 11 κιλά. Ρίξε μια ματιά το κόστος τους δεν είναι τεράστιο. Όσο για το φανταρικό κι εγώ αυτό περίμενα, αλλά πληροφορήθηκα ότι τα αγοράκια μας δε θα πάνε φαντάροι. Οπότε περιμένω να τον παντρέψω ή να τον σπουδάσω στα εξωτερικά να κλείσω κανένα βλέφαρο. χεχεχεεεεεε σνιφ. Α, και να σου ζήσει το θρεφτάρι σου φτου σκόρδα!!!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Πιστεύω ότι πεινάει, ίσως πρέπει να αυξήσεις την παραγωγή γάλακτος, αφού θηλάζεις. Το ότι ήδη είναι 8 κιλά και 70 πόντους δείχνει ότι αναπτύσσεται ίσως γρηγορότερα από ότι άλλα μωρά. Στο φόρουμ υπάρχουν κοπέλες που ξέρουν πολύ καλά να σε βοηθήσουν για να το κάνεις, περισσότερες σούπες, fenugreek κτλ κτλ. Δεν λέω ότι θα κοιμηθεί όλο το βράδυ, αλλά ένα 2ωρο, 3ώρο ύπνο θα αρχίσει να τον κάνει...

Πιστεύω ότι πεινάει, ίσως πρέπει να αυξήσεις την παραγωγή γάλακτος, αφού θηλάζεις. Το ότι ήδη είναι 8 κιλά και 70 πόντους δείχνει ότι αναπτύσσεται ίσως γρηγορότερα από ότι άλλα μωρά. Στο φόρουμ υπάρχουν κοπέλες που ξέρουν πολύ καλά να σε βοηθήσουν για να το κάνεις, περισσότερες σούπες, fenugreek κτλ κτλ. Δεν λέω ότι θα κοιμηθεί όλο το βράδυ, αλλά ένα 2ωρο, 3ώρο ύπνο θα αρχίσει να τον κάνει...

Ολη μερα ειμαι μαζι του και προσφερομαι ανα πασα στιγμη.Αν ητανε θεμα παραγωγης δε θα επρεπε να περναει φασεις που θα ειναι προσκολημενος επανω μου κ μετα να ηρεμει?Αλλα απο την αλλη κατα τη διαρκεια της μερας δε θελει να τρωει,θελει να παιζεις μαζι του,αγκαλιες κ.λ.πΕιναι ευδιαθετοςς γενικα.Οταν τρωει-τη μερα-τρωει καμποση ωρα κ οταν χορτασει σηκωνεται κ κοιταει αλλου.Τη νυχτα παλι τρωει κ τον παιρνει ο υπνος στο στηθος οποτε κ τον σηκωνω να ρευτει κ τον επιστρεφω στη κουνια του.Πολλες φορες ξυπναει στο 10λεπτο η αλλιως στην ωρα κ.λ.πΤις περισσοτερες φορες που ξυπναει νυχτα με πιπιλαει δε τρωει:roll:

Διαφημίσεις

Ας δοκιμασω κ αυτο για να αυξησω τη παραγωγη,να δουμε...Τι αλλο να κανω η μικρομανα?:lol::lol:

Λενα πρόσεχε μην αυξήσεις την παραγωγη χωρις λόγο γιατι θα δημιουργήσεις προβλημα . Μηπως να δοκίμαζες να κοιμόσουν μαζι του ? Εχω εχω κατεβάσει στρώμα στο πάτωμα και κοιμομαστε μαζι . Μηπως να το δοκιμάσεις ?

Επισης miriki μου εκαναν δώρω mei tai αλλα εχω την αισθηση οτι ειναι κοντο για την μικρή μου . Η αλήθεια είναι οτι είναι πολυ ψηλή για την ηλικια της και ξεπερνάει τα 80 εκατοστά . Μηπως κατι αντιλαμβάνομαι λάθος ?

JJBjp3.png

@Λένα

έχει δίκιο η Κλειώ. Η υπερπαραγωγή είναι χειρότερο. Για να δεις αν υπάρχει ζήτημα παραγωγής μπες στο νήμα του θηλασμού και απάντησε στις ερωτήσεις για να δούμε τι γίνεται. Το κόλπο με το στρώμα το εφαρμόζω κι εγώ. Τις τελευταίες ημέρες ζορίζεται πάρα πολύ με τα δόντια κι έχουμε ανακτήσει τις κακές ας συνήθειες ύπνου. Οπότε ναι μεν κοιμάται μόνος του (θηλάζει νανουρίζεται και του λέω έλα ώρα για ύπνο, τον ακουμπάω στο κρεβάτι του μουσουδιάζει λίγο και κοιμάται), αλλά ξυπνάει συχνά, οπότε από τις τρεις και μετά παίζει αγκαλίτσα και στρωματσάδα.

@Κλειώ

στο δικό μου το επάνω μέρος, (το στρογγυλεμένο) φτάνει στο επάνω μέρος της πλάτης του, ίσα που καλύπτει το σβερκάκι του. Επειδή τα παιδιά μας είναι μεγάλα πια, μην περιμένεις να καλύπτει το κεφάλι του. Δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις τη Στέλλα βέβαια ακόμη κι αν δεν σου το πήραν από εκεί είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει (μα τι πλάσμα είναι αυτό. άσχετο αλλά θα έσκαγα άν δεν το έλεγα)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40+4

Β. Το φύλο του βρέφους Α

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

14-8-10 ΗΜΕΡ/Α ΓΕΝ. 3850 ΚΙΛΑ, 53 ΕΚ.

18-8-10 ΗΜ/Α ΕΞΟΔΟΥ 3670 Κ.

21-8-10 3930 54 ΕΚ.

2-9-10 4220 55 ΕΚ.

16-9-10 4980 56 ΕΚ.

23-9-10 5200

14-10-10 5820 63 ΕΚ

12-11-10 6680 68 ΕΚ

13-12-10 7200

24-12-10 8000

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.8-11

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.ΜΕDELA ΜΙΝΙ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:ΣΠΑΝΙΑ(1Φ. ΤΟ ΜΗΝΑ)

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 ΑΝΑ 3 ΜΕΡΕΣ Η 4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΟ ΠΑΙΔΙ Κ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ,ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 12ΜΗΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ(ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ).ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ Κ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΙΚΕ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ.

Χρονια Πολλα ηθελα να σας πω και εγω τον πονο μου. Εμεις ειμαστε 43 ημερων και δεν κοιμομαστε παρα μονο 00:00-04:00 κ 04:30-08:00 δεν κοιμαται μεσσημειαδεν κοιμαται νωριτερα και αν προσπαθησεις να τον κοιμησεις ααπλα εκνευριζετε και τσιριζει μεχρι να σταματησεις την προσπαθεια. Επισης θελει μονο χερια ουτε μαρσιπο ουτε σλινγκ αρα ουτε τουαλετα δεν παω. Επισης εχουμε κολικους υπαρχουν μερες δυσκολες και μερες που ειμαστε οκ και ναι βγαζουμε και δοντια ναι μεχρι να γινουμε 2μηνων θα εχουμε το πρωτο μας δοντι οπως ειπε η γιατρος ειναι βιαστικος ο νεος.Αυτα....αααα επισης θηλαζω αποκλειστικα και εχει βει το στηθος ως ηεμιστικο για α δοντια αλλα εγω υποφερω και ουε καταλαβαινει ουτε μπορει να ασχοληθει με παιχνιδι οδοντοφυιας τι να κανω?καμια ιδεα

Διαφημίσεις

Εγω απο τριων εβδομαδων αρχισα να του δινω πιπιλα και τον ηρεμουσε..

Επισης θα σε συμβουλευα να προσπαθησεις να τον μαθεις να κοιμαται μονος του και οχι στα χερια, δηλαδη οταν εχει γλαρωσει να τον ξαπλωνεις και να αποκοιμιεται στην κουνια του. Ξερω οτι ειναι δυσκολο, ουτε εγω τα καταφερα και για αυτο ακομα τον κουναω στα χερια και μου εχει φυγει η μεση!!

Η μονη συμβουλη που με βοηθουσε κι εμενα ειναι να εχεις μια ρουτινα υπνου, δηλαδη την ιδια ωρα καθε μερα μπανακι, ταισμα, χαμηλα φωτα και ηρεμια και νανι!

Οι πρωτοι μηνες εχουν ξενυχτι υπομονη και να σας ζησει!!

Εγω απο τριων εβδομαδων αρχισα να του δινω πιπιλα και τον ηρεμουσε..

Επισης θα σε συμβουλευα να προσπαθησεις να τον μαθεις να κοιμαται μονος του και οχι στα χερια, δηλαδη οταν εχει γλαρωσει να τον ξαπλωνεις και να αποκοιμιεται στην κουνια του. Ξερω οτι ειναι δυσκολο, ουτε εγω τα καταφερα και για αυτο ακομα τον κουναω στα χερια και μου εχει φυγει η μεση!!

Η μονη συμβουλη που με βοηθουσε κι εμενα ειναι να εχεις μια ρουτινα υπνου, δηλαδη την ιδια ωρα καθε μερα μπανακι, ταισμα, χαμηλα φωτα και ηρεμια και νανι!

Οι πρωτοι μηνες εχουν ξενυχτι υπομονη και να σας ζησει!!

Καλημερα εμας δεν κοιμαται στα χερια γιατι πολυ απλα δεν κοιμαται.12 το βραδυ λες και πεφτει ο γενικος οπου και να τον εχεις απλα κοιμαται το θεμα ειναι οτι ολη μερα ειναι ξυπνιος και θελει χερια πιπιλα του εδωσα αλλα δεν την θελει την εχει βρει παιχνιδι τη φτυνει και περιμενει να του τη βαλω για να την βγαλει με τη γλωσσα του μπανιο κανουμε 21.00 τρωμε και μετα θελει χερια και να του μιλας και 00.00 ακομα και με φασαρια κλεινει ματια και κοιμαται φαντασου οτι ρεβεγιον ηταν ακμαιος και 00.00 εκλεισε γενικο φαντασου οτι τομαξε ο πεθερος μου οτι κατι επαθε και τον σηκωσε επανω δεν ανοιγε ματια και αχισε να του χτυπαει την πλατη μπας και πνιγηκε απο γουλιτσα εεε οταν τον δει ο αντρας μου του εβαλε φωνη ο μικρος ξυπνησε μας κοιταξε εριξε ενα τσαντισμενο βλεμμα και συνεχισε να κοιμαται

Χρονια Πολλα ηθελα να σας πω και εγω τον πονο μου. Εμεις ειμαστε 43 ημερων και δεν κοιμομαστε παρα μονο 00:00-04:00 κ 04:30-08:00 δεν κοιμαται μεσσημειαδεν κοιμαται νωριτερα και αν προσπαθησεις να τον κοιμησεις ααπλα εκνευριζετε και τσιριζει μεχρι να σταματησεις την προσπαθεια. Επισης θελει μονο χερια ουτε μαρσιπο ουτε σλινγκ αρα ουτε τουαλετα δεν παω. Επισης εχουμε κολικους υπαρχουν μερες δυσκολες και μερες που ειμαστε οκ και ναι βγαζουμε και δοντια ναι μεχρι να γινουμε 2μηνων θα εχουμε το πρωτο μας δοντι οπως ειπε η γιατρος ειναι βιαστικος ο νεος.Αυτα....αααα επισης θηλαζω αποκλειστικα και εχει βει το στηθος ως ηεμιστικο για α δοντια αλλα εγω υποφερω και ουε καταλαβαινει ουτε μπορει να ασχοληθει με παιχνιδι οδοντοφυιας τι να κανω?καμια ιδεα

Πρέπει ν σου πω οτι το μωράκι σου είναι πολύ μικρούλι ακόμα για οποιοδήποτε πρόγραμμα.Είναι ακομα σε ηλικία που εσύ πρεπει να ακολουθείς το δικό του πρόγραμμα.

Πρεπει να είσαι πολύ ευχαριστιμένη που κοιμάται 4ωρα το βράδυ.Είναι άλλωστε και το μάξιμουμ που μπορεί και πρέπει να κοιμάται ένα τόσο μικρό μωράκι χωρίς να πιεί γάλα.

Επίσης μην του ξαναδώσεις πιπίλα.Είναι πολύ μικρό ακόμα,ο θηλασμός πιθανόν να μην έχει εδραιωθεί και υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος σύγχησης.

Δυστυχως όταν θηλάζεις αποκλειστικά(και ανηκω κι εγώ στην κατηγορία αυτή) είναι δύσκολο να "μάθεις" το μωρό σου να μην κοιμάται στο στήθος.Το έχει ανάγκη για πολλούς λόγους εκτός της τροφής.

Οταν αργότερα μεγαλώσει λιγάκι θα φτιάξει από μόνο του το πρόγραμμα του θα δεις.

Οσο για τον ύπνο....υπομονή.Εμείς ξεκινήσαμε να του μαθαίνουμε να κοιμάται όταν τον ακουμπάμε στην κούνια με την μέθοδο του"κοιμησου παιδί μου"(που πολλοί θεωρουν σκληρη ,αλλά δεν είναι όσο λένε) και είχε πολυ καλό αποτέλεσμα.Τωρα στους 6 μηνες και κάτι που βάλαμε και τις στερεες τροφές άρχισε απο μόνος του να ηρεμεί και το μεσημέρι(γιατί και εμένα δεν κοιμόταν την ημέρα).

Ειναι μικρούλι!Υπομονή!

QqmLp3.png

καλησπερα μανουλες και μπαμπαδες...εμεις συνεχιζουμε ακαθηκτα εδω και 10μηνες και δεν κοιμομαστε παραπανω απο 2,5ωρες σερυ την νυχτα....αφου ειμασταν στα προθυρα να κανουμε παρτυ οταν 2 βραδια κοιμηθηκε απο 4συνεχομενες ωρες την καθεμια βραδια...αλλα αυτο ηταν μονο και μετα ξαναγυρισαμε στα κλασσικα μας δηλαδη ανα 2,5 ωρες περιπου ξυππνημα. Το μωρο μας Δοξα Τω Θεω περα απο δυσανεξια στα γαλακτοκομικα ειναι υγιης, θηλαζουμε σχεδον αποκλειστικα αφου δεν "μας" πολυαρεσει το φαγητο, ααα να πω επισης οτι περασαμε και εμεις 3 βαρβατους μηνες κολικους με 25λεπτα μονο υπνου....καταλαβαινετε ποσο ρακος ειμασταν....και συνεχιζουμε...κουραγιο και υπομονη σε ολους μας!!!!

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κι από μένα.

Ο γιος μου είναι 1 1/2 χρονών.Μέχρι τώρα κοιμάται κανονικά στο δωμάτιό του με έναα φωτάκι μικρό.

Τελευταία όμως, εδώ και 2 3 ημέρες, τη νύχτα παραμιλάει, σα ναα βλέπει άσχημα όνειρα, και θέλει να κοιμάται με τα φώτα ανοιχτά στο δωμάτιό του.

Έχω επιχειρήσει να τον πάρω αγκαλιά, να τον βάλω στο κρεββάτι μας, αλλά είναι αρνητικός.Το ίδιο και στον πατέρα του.Βέβαια συχνά μέσα στη νύχτα ζητάει γάλα, ουσιαστικά για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί.

Στενοχωριόμαστε ιδιαίτερα.Αναρωτιέμαι τι να φταίει και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω.

Είχε καμμιά σας παρόμοια εμπειρία, ή αν όχι έχετε καμμιά ιδέα που θα βοηθούσε?

Djccp2.png

67KIp2.png

Φίλη μου μάλλον θα πρέπει να ενηλικιωθούν τα αγαπημένα μας αγοράκια για να κοιμηθούμε και εμείς. Εγώ από τότε που έβαλα τον μικρό μου σε κρεβάτι έχω αρχίσει και βρίσκω την υγεία μου. Παρόλα αυτά υπάρχουν περίοδοι που ξυπνάει δύο και τρεις φορές μέσα στην νύχτα κυρίως για πιπίλα αλλά καμιά φορά θέλει να τον νανουρίζω. Δεν μπορώ να πω ότι έχω ένα συνεχή ύπνο αλλά όταν τα βρίσκω λίγο σκούρα κοιμάμαι και εγώ στο κρεβάτι του και ακόμη και αν δεν έχει κοιμηθεί μετά από λίγο τον παίρνει ο ύπνος. Στην περίπτωσή σου μήπως βγάζει δοντάκια ή μήπως πονάει κάπου. Ύστερα τα παιδάκια είναι λογικό να βλέπουν και κακά όνειρα και σίγουρα αποζητούν τους γονείς. Επίσης μήπως δεν χορταίνει και πρέπει να του δίνεις γάλα για να ηρεμεί. Πάντως όλα είναι παροδικά και περνάνε. Υπομονή κάποια στιγμή θα μας λυπηθούν!!!!!!!!

Φίλη μου μάλλον θα πρέπει να ενηλικιωθούν τα αγαπημένα μας αγοράκια για να κοιμηθούμε και εμείς. Εγώ από τότε που έβαλα τον μικρό μου σε κρεβάτι έχω αρχίσει και βρίσκω την υγεία μου. Παρόλα αυτά υπάρχουν περίοδοι που ξυπνάει δύο και τρεις φορές μέσα στην νύχτα κυρίως για πιπίλα αλλά καμιά φορά θέλει να τον νανουρίζω. Δεν μπορώ να πω ότι έχω ένα συνεχή ύπνο αλλά όταν τα βρίσκω λίγο σκούρα κοιμάμαι και εγώ στο κρεβάτι του και ακόμη και αν δεν έχει κοιμηθεί μετά από λίγο τον παίρνει ο ύπνος. Στην περίπτωσή σου μήπως βγάζει δοντάκια ή μήπως πονάει κάπου. Ύστερα τα παιδάκια είναι λογικό να βλέπουν και κακά όνειρα και σίγουρα αποζητούν τους γονείς. Επίσης μήπως δεν χορταίνει και πρέπει να του δίνεις γάλα για να ηρεμεί. Πάντως όλα είναι παροδικά και περνάνε. Υπομονή κάποια στιγμή θα μας λυπηθούν!!!!!!!!

Δεν με ενοχλεί που ξυπνάω, ούτε πρέπει να είναι δοντάκια.Με ενοχλεί που ταλαιπωρείται.

Παραμιλάει ο καημενούλης μέσα στον ύπνο του και ξυπνάει από εφιάλτη, φαίνεται.Ζητάει λίγο γάλα, 2 γουλιές, ίσα ίσα να κοιμηθεί.

Αναρωτιέμαι γιατί να βλέπει εφιάλτες το γιαβρί μου.Τι μπορεί να τους προκαλεί?

Djccp2.png

67KIp2.png

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες του φόρουμ!

Θα ήθελα να σας περιγράψω και γω την περίπτωσή μας και να μου πείτε τη γνώμη σας αν δηλαδή κάνω κάτι λάθος ή αν όλα είναι φυσιολογικά και θα πάρουν τον δρόμο τους μόνα τους.

Η κορούλα μας είναι 6 μηνών και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να μπούμε σε ένα πρόγραμμα. Πέρα από μητρικό γάλα τρώει μόνο φρουτόκρεμα το πρωί και ρυζάλευρο το βράδυ και το πρόβλημα μας είναι ότι δεν κοιμάται πάνω από μία ώρα τη μέρα συνολικά ενώ το βράδυ ξυπνάει τουλάχιστον 1 με 2 φορές για να θηλάσει και εγώ έχω έξι μήνες να κοιμηθώ πάνω από 4 ώρες σερί. Είναι δυνατόν 200γρ ρυζάλευρο να μην της είναι αρκετά βαρύ γεύμα για να κοιμηθεί όλη τη νύχτα χωρίς διακοπές?Προσπαθώ εν τω μεταξύ να της μάθω να κοιμάται στο κρεβάτι της, αλλά τα καταφέρνουμε μόνο όταν είναι πραγματικά εξαντλημένη και μετά όταν ξυπνήσει θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει τον ύπνο της ανάμεσα στον μπαμπά και τη μαμά!Σήμερα προσπάθησα πρώτη φορά να την αφήσω να κλαίει στο κρεβάτι της μέχρι να την πάρει ο ύπνος, αλλά από ένα σημείο και μετά πόνεσε η ψυχή μου και την πήρα πάλι αγκαλιά.Να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες γκρινιάζει ασταμάτητα και φοβάμαι μηπως τελικά έχει κάτι σοβαρότερο πέρα από τα δόντια που λένε όλοι. Ο γιατρός βέβαια τα βλέπει όλα τέλεια, γεννήθηκε 3.700 και αναπτύσσεται σε βάρος και ύψος κανονικότατα.

Ζητώ συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα, αλλά γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα πραγματικά να πάρω λίγο θάρρος από άλλες μαμάδες!

πραγματικα περνεις κουραγιο διαβαζοντας για παρομοιες καταστασεις.

θα ηθελα πραγματικα βοηθεια σε σχεση με τον υπνο.ο γιος μου ειναι 2,5 χρονων.μεχρι 18 μηνων καθομουν διπλα του μεχρι να κοιμηθει και ξυπναγε το πρωι χωρις να ξυπναει την νυχτα.μετα επεσε απ την κουνια μια μερα και απο τοτε οποτε ακουγα το παραμικρο κιχ ετρεχα απ τον φοβο μη ξυπνησει και πεσει παλι.υστερα αναγκαστηκαμε να μεινουμε στους γονεις μου για ενα μηνα μεχρι να μετακομισουμε στο σπιτι μας και ετσι κοιμοταν μαζι μας στο ιδιο δωματιο..ξυπναγε μεσα στη νυχτα και χωνοταν αναμεσα μας.τωρα 4 μήνες στο σπιτι μας και δεν αντεχω αλλο την αυπνια.στη αρχη σηκωνοταν και ερχοταν στο κρεβατι μας και επειδη ημουν πολυ κουρασμενη εκανα απλα ακρη και χωνοταν και κοιμοταν μεχρι το πρωι.εγω ομως επειδη κοιμαμαι ελαφρυα και τον εχω ενοια διπλα μου δεν κοιμαμαι καλα οταν ειναι στο κρεββατι μου.το κοψαμε λοιπον πολυ ευκολα.το θεμα ειναι οτι δεν εχει αναγκη να ρθει στο κρεββατι μας αλλα απλα να υπαρχω στο δωματιο του οταν ξυπναει.

καθομαι μεχρι να κοιμηθει και μεσα στη νυχτα θα σηκωθει τουλαχιστον 5 φορες.φωναζει μαμα και κλαει.αν παω και κατσω 5 λεπτα θα κοιμηθει.θα παω στο κρεββατι μου και μετα απο 1-2 ωρες ξανα τα ιδια.δεν κοιμαμαι καθολου.μεχρι να με παρει ο υπνος με ξανασηκωνει.τελικα κοιμαμαι στο πατωμα διπλα στο κρεββατι του.δεν ειναι κατασταση αυτη και εχω απελπιστει οτι αυτο δεν ειναι καλο ουτε για μενα ουτε και για τον ιδιο.

αν δεν παω στο κρεβατι του μεχρι να ξανακοιμηθει θα ερθει στο δικο μας και θα κλαιει μεχρι να παω στο δικο του

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...