Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Εγω παλι βρε κοριτσια επειδη το ειχαμε και εμεις το θεματακι μας εννοειτε, εφάρμοσα δυο τρεις συμβουλες που άκουσα εδω στο φορουμ

1)Παντα την ενημερωνω-προετοιμαζω ψυχολογικα οτι σε μιση ωρα σε μια ωρα θα σταματησουμε το παιχνιδι γιατι εχει παει αργα και οτι σε λιγη ωρα θα παμε για μπανιο (επι λεξη ομως της τα λεω)γυρω στις 9 το βραδυ (εννοειτε οτι μολις της το λεω χαμηλωνω τα φωτα ολου του σπιτιου) και οτι πρεπει να μαζεψουμε τα παιχνιδια της για να ειναι ομορφα για αυριο...αυτο μας παιρνει ενα δεκαλεπτο.

2)Αφου τα μεζεψουμε την φωναζω στο μπανιο ερχεται συνήθως γεματη χαρα για να παιξει, ή αν δεν ερθει την δελεαζω με κατι, μολις κανουμε μπανιο αρχιζει η αλλη προετοιμασια αρχιζω εγω την φλυαρια, να τωρα θα βαλουμε πιτζαμουλες και τι καθαρες που ειμαστε και θα φαμε γαλατακι και μετα θα πουμε παραμυθακια!

Ψιλογκρινιαζει δεν το δεχεται ετσι αλλα τουλαχιστον κατι γινεται!

Τρωμε το γαλα μας, την ρωταω αν τελειωσε παιρνει μονη της το καπακι και κλεινει το μπιμπερο , της λεω να φιλησει το μπαμπα της για καληνυχτα , καμια φορα του παραπονιεται μηπως και την σωσει αλλα μπα..., και μετα την κατευθυνω να ερθει στο δωματιο μου στο κρεββάτι μας να πουμε παραμυθια.

Ε εκει 5 φορες την βδομαδα ερχεται αμαχητι χωρις γκρινιες κανουμε αγκαλιτσα και τις διηγουμε την Κοκκινοσκουφιτσα σε βερσιον δικη μου , συνηθως δεν φτανω μεχρι το τελος δηλαδη σε 10 λεπτα εχει αποκοιμηθει! Οταν δεν θελει να πουμε παραμυθια παιρνω το σοβαρο μου υφος και φωναζω στο μπαμπα να κλεισει την τηλεοραση και να παει για υπνο και εκεινος, εκεινος κανει ταχα μου δηθεν σαν βρεγμενη γατα και της λεω οριστε ολοι παμε για υπνο και εσυ και εγω και ο μπαμπας κτλπ αρα της λεω δεν θα μεινουμε εμεις ξυπνιες πρεπει να κοιμηθουμε, και σταματαει η γκρινια!

Σορυ για το σεντονι αλλα αυτο που εχω καταλαβει τουλαχιστον για το δικο μου το παιδακι ειναι οτι οταν την προετοιμαζω ψυχολογικα το παιρνει μια χαρα και δεν φερνει αντιρησση στο οτιδηποτε! Γιατι σε ποιον αρεσει εκει που ασχολειται πχ με τις κουκλες του με οτιδηποτε να τον αρπαζει καποιος να τον χωνει στο μπανιο με το ετσι θελω και να του βαζει πιτζαμες? Σε κανεναν ειμαι σιγουρη!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω παλι βρε κοριτσια επειδη το ειχαμε και εμεις το θεματακι μας εννοειτε, εφάρμοσα δυο τρεις συμβουλες που άκουσα εδω στο φορουμ

1)Παντα την ενημερωνω-προετοιμαζω ψυχολογικα οτι σε μιση ωρα σε μια ωρα θα σταματησουμε το παιχνιδι γιατι εχει παει αργα και οτι σε λιγη ωρα θα παμε για μπανιο (επι λεξη ομως της τα λεω)γυρω στις 9 το βραδυ (εννοειτε οτι μολις της το λεω χαμηλωνω τα φωτα ολου του σπιτιου) και οτι πρεπει να μαζεψουμε τα παιχνιδια της για να ειναι ομορφα για αυριο...αυτο μας παιρνει ενα δεκαλεπτο.

2)Αφου τα μεζεψουμε την φωναζω στο μπανιο ερχεται συνήθως γεματη χαρα για να παιξει, ή αν δεν ερθει την δελεαζω με κατι, μολις κανουμε μπανιο αρχιζει η αλλη προετοιμασια αρχιζω εγω την φλυαρια, να τωρα θα βαλουμε πιτζαμουλες και τι καθαρες που ειμαστε και θα φαμε γαλατακι και μετα θα πουμε παραμυθακια!

Ψιλογκρινιαζει δεν το δεχεται ετσι αλλα τουλαχιστον κατι γινεται!

Τρωμε το γαλα μας, την ρωταω αν τελειωσε παιρνει μονη της το καπακι και κλεινει το μπιμπερο , της λεω να φιλησει το μπαμπα της για καληνυχτα , καμια φορα του παραπονιεται μηπως και την σωσει αλλα μπα..., και μετα την κατευθυνω να ερθει στο δωματιο μου στο κρεββάτι μας να πουμε παραμυθια.

Ε εκει 5 φορες την βδομαδα ερχεται αμαχητι χωρις γκρινιες κανουμε αγκαλιτσα και τις διηγουμε την Κοκκινοσκουφιτσα σε βερσιον δικη μου , συνηθως δεν φτανω μεχρι το τελος δηλαδη σε 10 λεπτα εχει αποκοιμηθει! Οταν δεν θελει να πουμε παραμυθια παιρνω το σοβαρο μου υφος και φωναζω στο μπαμπα να κλεισει την τηλεοραση και να παει για υπνο και εκεινος, εκεινος κανει ταχα μου δηθεν σαν βρεγμενη γατα και της λεω οριστε ολοι παμε για υπνο και εσυ και εγω και ο μπαμπας κτλπ αρα της λεω δεν θα μεινουμε εμεις ξυπνιες πρεπει να κοιμηθουμε, και σταματαει η γκρινια!

Σορυ για το σεντονι αλλα αυτο που εχω καταλαβει τουλαχιστον για το δικο μου το παιδακι ειναι οτι οταν την προετοιμαζω ψυχολογικα το παιρνει μια χαρα και δεν φερνει αντιρησση στο οτιδηποτε! Γιατι σε ποιον αρεσει εκει που ασχολειται πχ με τις κουκλες του με οτιδηποτε να τον αρπαζει καποιος να τον χωνει στο μπανιο με το ετσι θελω και να του βαζει πιτζαμες? Σε κανεναν ειμαι σιγουρη!

Μπράβο kalamaraki! Πολυ ωραία τα καταφέρνετε, θα προσπαθήσω να σας μιμηθώ! Από πότε το κάνετε αυτό με τα παραμύθια και με την ψυχολογική προετοιμασία; Κι εγώ της διαβάζω παραμύθι (2-3 από αυτα) αλλά δεν την παίρνει ποτέ ο ύπνος :-(

GJMap2.png

γεια σας ,εχουμε μια μπεμπα 11 μηνων,μεχρι που ηταν 6μηνων ηταν σαν να μην εχουμε παιδι στο σπιτι,μετα δυστυχως αλλαξε και εχουμε περασει πολλα δυσκολα βραδια .πειτε μου ποιο ειναι ενα σωστο προγραμμα για το παιδι?????

ξυπναει 7με 8 πινει γαλα μετα γυρω τις 10 φρουτοκρεμα και κοιμαται για καμια ωρα μετα τρωει στις 1-2 και κοιμαται γυρω στις 4 για μια ακομα ωρα .το βραδυ την κραταω μεχρι τις 10-10.30 ξυπνια και παρολα αυτα θα ξαναξυπνησει στις 2 και μετα ξανα στις 4 με ανυσυχο υπνο καμια φορα την αφηνω και στο καροτσι.

εγω φυσικα θαυμα που δεν εχω σκοτωσει κανεναν στο δρομο αλλα τα νευρα μου δεν ειναι καλα.

υπαρχει καμια συμβουλη?

γεια σας ,εχουμε μια μπεμπα 11 μηνων,μεχρι που ηταν 6μηνων ηταν σαν να μην εχουμε παιδι στο σπιτι,μετα δυστυχως αλλαξε και εχουμε περασει πολλα δυσκολα βραδια .πειτε μου ποιο ειναι ενα σωστο προγραμμα για το παιδι?????

ξυπναει 7με 8 πινει γαλα μετα γυρω τις 10 φρουτοκρεμα και κοιμαται για καμια ωρα μετα τρωει στις 1-2 και κοιμαται γυρω στις 4 για μια ακομα ωρα .το βραδυ την κραταω μεχρι τις 10-10.30 ξυπνια και παρολα αυτα θα ξαναξυπνησει στις 2 και μετα ξανα στις 4 με ανυσυχο υπνο καμια φορα την αφηνω και στο καροτσι.

εγω φυσικα θαυμα που δεν εχω σκοτωσει κανεναν στο δρομο αλλα τα νευρα μου δεν ειναι καλα.

υπαρχει καμια συμβουλη?

Λοιπόν... η δικιά μου ξυπνάει γύρω στις 6:30 το πρωί, πίνει γάλα, κοιμάται σχεδόν αμέσως και σηκώνεται γύρω στις 10:00. Τρώει φρουτόκρεμα και κατά τις 13:00-13:30 τρώει την σουπίτσα της και κοιμάται συνήθως 14:00-15:30. Το απόγευμα στις 18:00 τρώει την κρέμα της. Την κάνω μπάνιο στις 20:30-21:00. Πίνει το γάλα της και τις περισσότερες φορές κοιμάται γύρω στις 22:00.

Τις πέντε περίπου πρώτες ώρες κοιμάται πολύ ήσυχα στο κρεβατάκι της.

Μετά αρχίζει το κλάμα και σηκώνεται όρθια στην κούνια με κλειστά τα μάτια. Συνήθως της βάζω την πιπίλα, την ξαπλώνω και κοιμάται. Αλλά αυτό μπορεί να γίνεται κι ανα μισή ώρα μέχρι τις 5 το πρωί:-(

Αν όμως εκείνη την ώρα την πάρω στο κρεβάτι μου.... κοιμάται σαν πουλάκι!!!!! Ούτε πιπίλα θέλει ούτε τίποτα.

Και να σας πω και κάτι τρελό? Όταν είναι στην αγκαλιά μου και θέλει να κοιμηθεί, δεν θέλει τα κλασικά νανουρίσματα. Ηρεμεί και κοιμάται κυρίως όταν της σιγοτραγουδάω ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ!!!!!!:shock::shock::shock::shock::shock: Μιλάμε για βαριές ζεμπεκιές!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

υπαρχει καμια συμβουλη?

Τα μωρακια αλλαζουν πολλες φορες συνηθειες, οποτε ο,τι κι εφαρμοζετε καποια δεδομενη περιοδο δε σημαινει οτι και θα ισχυει και καποια αλλη. Ισως η μπεμπα σου βγαζει δοντακια και ποναει ή ισως περναει καποιο αλμα αναπτυξης. Μπορει μετα απο λιγες μερες ή εβδομαδες να επανελθει στις παλιες της συνηθειες, μπορει ομως και οχι. Αν θες τη γνωμη μου κανε υπομονη και να ξεκουραζεσαι οποτε κοιμαται κι αυτη. ( Σου το λεει μια μαμα που εχει να κοιμηθει ολοκληρη νυχτα πανω απο 18 μηνες!! )

Διαφημίσεις

Διαβάζω όλα τα μηνύματα που αφορούν στον ύπνο γιατί είμαι παθούσα και καταλαβαίνω ότι δεν είμαι μόνη! Γράφω για πρώτη φορά: Η μικρή μου είναι 20 μηνών και από 2,5 ως 6 μηνών κοιμόταν μόνη της, 12ωρα. Αφού πολλές φορές ξυπνούσα να δω αν είναι καλά!.. Μάλιστα όταν μου έκαναν την κλασική ερώτηση: "Κοιμάστε;" αναρωτιόμουν τι εννοούσαν!... Ώσπου άρχισαν τα δοντια (τα οποία βγήκαν σερί 16 μαζί ως 14 μηνών) και από τότε άντε να έχουμε κοιμηθεί 15 σκόρπιες μέρες όλο το βράδυ. Γενικά πρόκειται για ένα αγγελούδι κατά τη διάρκεια της ημέρας (ήσυχη, υπάκουη, χαμογελαστή, ναζιάρα, αγαπησιάρα, ευγενική κπα). Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάει για ύπνο, ακολουθεί συγκεκριμένη ρουτίνα και συνήθως σε 20 λεπτά έχει κοιμηθεί (κάνοντας λίγο "χεράκια"). Και ο μεσημεριανός ύπνος είναι πολύ στανταρ και εύκολος 2-4. Το θέμα είναι ότι ξυπνάει μέσα στη νύχτα συνήθως κλαίγοντας και δεν είναι στάνταρ, μπορεί να ξυπνήσει 2 φορές και μπορεί κάθε μία ώρα. Αυτό τους τελευταίους 14 μήνες!! Τα ξημερώματα καταλήγω στο δωμάτιό της σε ένα καναπέ-κρεβάτι ΄γιατί όσοι ζουν το ξενύχτι καταλαβαίνουν το συνδυασμό του με τη δουλειά και τις συνέπειες του. Δοκιμάσαμε τεχνικές μεταξυ των οποίων και το ελεγχόμενο κλάμα, αλλά επειδή πρόκειται για ένα "ήσυχο" παιδί νομίζω ότι χειροτέρεψε τα πραγματα!! Μιλώντας με 3 παιδοψυχολόγους οι οποίοι επικεντρώθηκαν σε ερωτήσεις για να "διαβάσουν" τον τύπο του παιδιού, με συμβούλεψαν να κάνω υπομονή και να απαντώ στο κλάμα της, γιατί έτσι καλύπτεται η ανασφάλειά και ο φόβος της. Να προσπαθώ να το κάνω αυτό στο κρεβάτι της όσο αντέχω (αν και δεν ζητάει ακόμα να την πάρω μαζί- πολλές φορές δεν θέλει να την πάρω και από ο κρεβάτι της). Και ότι όταν θα είναι έτοιμη θα το σταματήσει. Χαρακτηριστικά μου είπαν και οι 3 ότι τα παιδιά που καλύπτονται συναισθηματικά σε αυτη την ηλικία μεγαλώνουν να γίνουν ανεξάρτητοι και συναισθηματικά "γεμάτοι" ενήλικες. Πράγματι το τελευταίο μήνα ξυπνούσε 1-2 φορές ώπου πριν 4 μέρες πάλι τα ίδια. Απόρησα μέχρι που διαπίστωσα ότι βγάζει τραπεζίτη.

Οι "διαταραχές ύπνου" που χρίζουν επαγγελματικής βοήθειας και ανησυχίας από την πλευρά των γονιών σύμφωνα με τις κυρίες που μίλησα συνδυάζονται και με άλλα συμπτώματα στην ζωή των παιδιών, όπως καθυστέρηση στην ομιλία, επιθετική συμπεριφορά κα.

Τώρα έχω παραγγείλει από το ιντερνετ το The no-cry sleep solution για να πάρω κάποιες ιδέες.

Ελπίζω να καθησύχασα κάποιες μαμάδες

ΥΓ. Επειδή γίνονται πολλές συζητήσεις και μάλιστα έχω δεχτεί και κριτική γιατί δεν χρησιμοποιώ την τεχνική του ελεγχόμενου (ή μη) κλάματος θα καταθέσω την άποψή μου: νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις "δουλεύει" αλλά επειδή είναι μικρά τα παιδιά δεν θα μάθουμε ποτέ με τι συνέπειες.

Λίγο υπομονή χρειάζεται. Εϊναι μικρούλια, μόνα του σε ένα δωμάτιο (εγώ εχω ακούσει περιπτώσεις ενηλίκων που δεν θέλουν να κοιμούνται μόνοι τους) και έχουν αρχίσει οι τρόμοι, φοβίες, πονάκια κλπ. Ποιον θα χρειαστεί η καρδούλα τους;;; Ή μήπως έχουν οργανωμένο σχέδιο να μας εξαντλήσουν;;; :lol:

Συγγνώμη για το μεγάλο μην.

Καλή συνέχεια σε όλους

ποσο δικιο εχετε!απλα ειναι καποιες στιγμες που νευριαζω και στεναχωριεμαι

με τον εαυτο μου και με ο,τι ειναι γυρω μου.

γενικα ομως δεν κοιμαται πολλες ωρες 1το πρωι και 1 το μεσημερι?ποτε σταματαει ο πρωινος υπνος?

Και να σας πω και κάτι τρελό? Όταν είναι στην αγκαλιά μου και θέλει να κοιμηθεί, δεν θέλει τα κλασικά νανουρίσματα. Ηρεμεί και κοιμάται κυρίως όταν της σιγοτραγουδάω ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ!!!!!!:shock::shock::shock::shock::shock: Μιλάμε για βαριές ζεμπεκιές!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

καλε μηπως να αφησω και εγω τα στρουμφακια και τα νανι νανι και να πιασω

και εγω Καζατζιδη?δεν νομιζω να ξερω και κανενα τραγουδι του ολο απέξω

αχ τι κοριτσια μεγαλωνουμε?

ileana moy και μενα με το θεμα υπνου δεν τα παμε πολυ καλα εμενα κοιματε καμια ωριτσα και κανα μισαωρο το πολυ το μεσημερι.και παλι το ωραδυ κοιματε στισ 10,30 με 11 και κατα τισ 2 τη νυχτα παει πανω κατω στο κρεβατι ειναι ανυσηχοσ γενικα και πολλεσ φορεσ κλαιει γενικα ειναι πολυ ζωηρο πεδακι ολη την ωρα πανω κατω απο το πρωι ηθελα να ξερα δεν κουραζοντε αυτα τα μικρουλια μασ???οσοσ για το πεδακι σου δοκιμασε να τον κοιμιζεισ το μεσημερι οταν γυριζετε απο τον παιδικο σταθμο να του υλεσ παραμυθακια και να ξαπλωνεισ διπλα του θα γυρισει απο δω θα γυρισει απο κει που θα παει θα κοιμηθει εστω καμια ωριτσα .ωαλτου και λιγο τηλεοραση θα χαζεψει λιγο θα τον παρει ο υπνοσ ..........μετα απο τοσσο παιχνιδι στο παιδικο σταθμο δεν μπορει θα κοιμηθει λιγακι ........δοκιμασε το παντωσ σε μενα που το χω κανει εχει πιασει ....καλη επιτυχια περιμενω νεα σου φιλια...:):):):)

Αχ! Τα εχω δοκιμάσει όλα αυτά που λες, αλλά τίποτα!!!! Μπορεί να κοιμηθεί αλλά το βράδυ πάλι τα ίδια. Με την τηλεόραση μπορώ να πω ότι ξεσηκώνεται, μπορεί να βλέπει επι 3 ώρες μικυ και να μην κοιμάται.Προσπαθώ να του την κόψω αλλά δεν σου λέω τίποτα απο γκρίνια τι γίνεται. Τώρα θα κάνω μια προσπάθεια να δοκιμάσω εναν άλλο τρόπο που μου είπανε. Το βράδυ να κλείνω όλα τα φώτα, να του λέω ότι τώρα θα κοιμηθούμε όλοι και να ξαπλώνω στο κρεβάτι κι ας μένει εκείνος όρθιος. Όσο και να κλαίει και να φωνάζει σε καμία περίπτωση να μην σηκωθώ απο το κρεβάτι. Που θα πάει θα βαρεθεί και θα ξαπλώσει να κοιμηθεί. Θα κάνω και αυτή την προσπάθεια , αν δεν καταφέρω τίποτα τότε τι να πω.....

line_m121_beg_17_time_1168837200_text_cf20caf9edf3f4e1edf4dfedeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

]Τώρα έχω παραγγείλει από το ιντερνετ το [/font][/color]Theno[color=b

τι ακριβως ειναι αυτο?

το βιβλίο " the no cry sleep solution for toddlers and pre-schollers" της Elizabeth Pantley. Έπεσε στα χέρια μου και ξεκίνησα να το διαβάζω και μου φάνηκε πολύ καλό!

καλημέρα...εμείς έχουμε άλλο πρόβλημα.με το που αρχίζει να νυστάζει η μπέμπα κλαίει και φωνάζει.την πηγαίνω στο κρεβάτι της συνεχίζει να ουρλιάζει την παίρνω αγκαλιά τα ίδια,την βάζω δίπλα μου τα ίδια.Αφού πλέον την αφήνω στο κρεβάτι της συνεχίζει να φωνάζει για 5 λεπτα και μετά κοιμάται.αλλά γιατί όλη αυτή η φασαρία...?τα ίδια και το μεσημέρι!δεν ξέρω μήπως της φταίνε τα δοντάκια της η εκνευρίζεται όταν νυστάζει?

το βιβλίο " the no cry sleep solution for toddlers and pre-schollers" της Elizabeth Pantley. Έπεσε στα χέρια μου και ξεκίνησα να το διαβάζω και μου φάνηκε πολύ καλό!

Παιδιά εγώ το διάβασα και όντως βοηθάει, είναι καθυσηχαστικό και απενοχοποιητικό :-)

Επειδή ειμαστε λίγο χύμα :oops: δεν κατάφερα να φτιάξω ένα πλάνο, όπως προτείνει, αλλά ακολούθησα μερικές από τις συμβουλές της και βελτιώθηκε η κατάσταση.

GJMap2.png

ξερω οτι πολλες θα γελασετε με αυτο που θα πω αλλα... οσο αφορα το θεμα που πεταγεται το παιδι στον υπνο του και ξυπνα με κλαματα. καποιες φορες ειναι τα δοντια, καποιες φορες ειναι εφιαλτες που μπορει να δημιουργηθουν και απο εικονες που βλεπει στην τηλεοραση (ακομη και παιδικοι χαρακτηρες μπορει να μεταφραστουν τρομακτικα στο υποσυνειδητο). υπαρχει ομως και μια αλλη παραμετρος. υπαρχουν μητερες που οταν νευριαζουν μπορει να πουν αι στο διαολο στο ιδιο τους το παιδι. τουλαχιστον εγω το εκανα χωρις βεβαιως να το εννοω απλως ειναι μια κουβεντα που ανεβαινει ευκολα στα χειλη μου χωρις να τη σκεφτομαι. απο τοτε που σταματησα να τη λεω κοιμαται σα πουλακι χωρις να ξυπνα ξαφνικα και να κλαιει. θεωρειται ενα ειδος καταρας αυτη η κουβεντα και αντι για αυτη πρεπει να λες αι στην ευχη, αι στο καλο οσο και να μη ταιριαζει με τη ψυχολογια σου τη δεδομενη στιγμη!

το μονο προβλημα που εχουμε ειναι οτι κοιμαται 12 με 1 τη νυχτα και αν μπει σε μονο κρεβατι σηκωνεται και μας ερχεται στο διπλο οποτε τον ξαναπηγα στην κουνια!

diladi emena pou einai molis 15 imeron ki edo kai 3 meres koimatai mia sto toso simfona me afta pou diavazo einai stagona ston okeano!!!! ego nomiza pos oso megalonoun ta paidia "stronoun" sto programma tous !!! diladi vre paidia den iparxei tipota pou borei na ginei???

oi ormones mou kanoun parti meta ti genna kai mallon pernao ta baby blues ... ta nevra mou exoun ginei tsatalia kai tou adra mou i ipomoni dokimazetai katarxin mazi mou!! giati de koimatai?????????

Διαφημίσεις

τι εννοεις μια στο τοσο; ποσες ωρες κοιμαται;μηπως εχει κολικους; μηπως της βαζεις προγραμμα στο φαγητο δηλαδη πχ πειναει ανα 1 ωρα (συμβαινει στο θηλασμο) κι εσυ την ταιζεις ανα τρεις; μηπως κοιμαται στο στηθος και το εχει κανει πιπιλα οποτε οταν χανει την...πιπιλα ξυπνα; παντως τους πρωτους 2 ακομα και 3 μηνες τρωνε συνεχεια και κοιμουνται το πολυ μια ωρα καθε φορα! και δεν κανει να τους βαζεις προγραμματα 3 ωρα κτλ γιατι κοβεις την αναπτυξη. κατι γνωστοι μου αφηναν το μωρο να κλαιει και δεν το ταιζαν οσο συχνα ηθελε και στη μηνιαια επισκεψη στο γιατρο διαπιστωθηκε οτι δεν πηρε καθολου βαρος ουτε μηκος φυσικα. δεν υπαρχει κανεις να σε βοηθησει; οταν κοιμαται το μωρο εστω και αυτη τη μια ωρα πρεπει και εσυ να σταματας παραυτα ο, τι κανεις και να ξεραινεσαι. ο αντρας σου μπορει να σε βοηθησει σε αυτο και καμια γιαγια/ χεστο το σπιτι και το νοικοκυριο και κοιτα να κοιμασαι οποτε κοιμαται το μωρο. αν κοιμαται μονο πανω σου ή στο στηθος σου κοιμησου ετσι αφου εισαι τοσο κουρασμενη και σε κακη ψυχολογια δε θα κοιτας τωρα τετοια να κοιμηθει στο κρεββατι του κτλ κοιμησου στη μεση του διπλου με το μωρο πανω σου σημασια εχει να κοιμηθεις!! γιατι ξερω τι νευρα σε πιανουν απο το ξενυχτι και την κουραση γραψτα ολα λοιπον, εισαι εσυ και το μωρο και τιποτα αλλο για αυτο το τριμηνο! καλυτερα αυτο παρα να βριζεις το μωρο απο μεσα σου και να σουρχεται να του τραβας τσιμπιες.

diladi emena pou einai molis 15 imeron ki edo kai 3 meres koimatai mia sto toso simfona me afta pou diavazo einai stagona ston okeano!!!! ego nomiza pos oso megalonoun ta paidia "stronoun" sto programma tous !!! diladi vre paidia den iparxei tipota pou borei na ginei???

oi ormones mou kanoun parti meta ti genna kai mallon pernao ta baby blues ... ta nevra mou exoun ginei tsatalia kai tou adra mou i ipomoni dokimazetai katarxin mazi mou!! giati de koimatai?????????

Ετσι νομιζα κ εγω οσο μεγαλωνουν στρωνουν αλλα δεν ειναι ετσι!!!η δικια μου οταν βγαζεΙ δοντια δε φανταζεσαι ποσες φορες ξυπναει κλαιγοντας τη νυχτα, θελει υπομονη!!!

τι εννοεις μια στο τοσο; ποσες ωρες κοιμαται;μηπως εχει κολικους; μηπως της βαζεις προγραμμα στο φαγητο δηλαδη πχ πειναει ανα 1 ωρα (συμβαινει στο θηλασμο) κι εσυ την ταιζεις ανα τρεις; μηπως κοιμαται στο στηθος και το εχει κανει πιπιλα οποτε οταν χανει την...πιπιλα ξυπνα; παντως τους πρωτους 2 ακομα και 3 μηνες τρωνε συνεχεια και κοιμουνται το πολυ μια ωρα καθε φορα! και δεν κανει να τους βαζεις προγραμματα 3 ωρα κτλ γιατι κοβεις την αναπτυξη. κατι γνωστοι μου αφηναν το μωρο να κλαιει και δεν το ταιζαν οσο συχνα ηθελε και στη μηνιαια επισκεψη στο γιατρο διαπιστωθηκε οτι δεν πηρε καθολου βαρος ουτε μηκος φυσικα. δεν υπαρχει κανεις να σε βοηθησει; οταν κοιμαται το μωρο εστω και αυτη τη μια ωρα πρεπει και εσυ να σταματας παραυτα ο, τι κανεις και να ξεραινεσαι. ο αντρας σου μπορει να σε βοηθησει σε αυτο και καμια γιαγια/ χεστο το σπιτι και το νοικοκυριο και κοιτα να κοιμασαι οποτε κοιμαται το μωρο. αν κοιμαται μονο πανω σου ή στο στηθος σου κοιμησου ετσι αφου εισαι τοσο κουρασμενη και σε κακη ψυχολογια δε θα κοιτας τωρα τετοια να κοιμηθει στο κρεββατι του κτλ κοιμησου στη μεση του διπλου με το μωρο πανω σου σημασια εχει να κοιμηθεις!! γιατι ξερω τι νευρα σε πιανουν απο το ξενυχτι και την κουραση γραψτα ολα λοιπον, εισαι εσυ και το μωρο και τιποτα αλλο για αυτο το τριμηνο! καλυτερα αυτο παρα να βριζεις το μωρο απο μεσα σου και να σουρχεται να του τραβας τσιμπιες.

eftixos ta pragmata estrosan.. profanos pernage ti fasi tou!!! den ton thilazo apokleistika giati einai fagas kai de tou ftanei epomenos to psiloprogramataki sto fai tou einai aparaitito!! apla eixa troamaxei giati i paidiatros mou eixe pei pos an koimatai ligotero apo 8 ores prepei na to koitaxoume nevrologika alla nomizo pos itan ipervoliki kai me agxose tsaba!!! exallou sigoura koimatai parapano apo 8... oso gia ti voitheia eftixos exo arketi :-)

apla eixa troamaxei giati i paidiatros mou eixe pei pos an koimatai ligotero apo 8 ores prepei na to koitaxoume nevrologika alla nomizo pos itan ipervoliki kai me agxose tsaba!!! exallou sigoura koimatai parapano apo 8... :-)

Πιστεύω ότι η παιδίατρος εννοούσε 8 ώρες συνολικά το 24ωρο.

γεια σας ειμαι καινουργια στο φορουμ και μανουλα εδω και 4 μηνες!τον τελευταιο μηνα με εχει κανει πιπιλα.τον θηλαζω και του δινω συμπληρωμα.μετα το συμπληρωμα τον ξαπλωνω στο κρεββατι μου και του δινω το στηθος μεχρι να κοιμηθει.κοιμαται στο κρεββατι μου και προσπαθω να τον βαλω στο δικο του!αμεσως ξυπναει!ολο το βραδυ γινεται αυτο.δεν κοιμαμαι καθολου!τι να κανω.σκεφτομαι να διακοψω το θηλασμο.παντρευομαι τον επομενο μηνα και πιστευω οτι θα γινω εκατο χρονων απο την αυπνια!βοηθεια

:confused:

γεια σας ειμαι καινουργια στο φορουμ και μανουλα εδω και 4 μηνες!τον τελευταιο μηνα με εχει κανει πιπιλα.τον θηλαζω και του δινω συμπληρωμα.μετα το συμπληρωμα τον ξαπλωνω στο κρεββατι μου και του δινω το στηθος μεχρι να κοιμηθει.κοιμαται στο κρεββατι μου και προσπαθω να τον βαλω στο δικο του!αμεσως ξυπναει!ολο το βραδυ γινεται αυτο.δεν κοιμαμαι καθολου!τι να κανω.σκεφτομαι να διακοψω το θηλασμο.παντρευομαι τον επομενο μηνα και πιστευω οτι θα γινω εκατο χρονων απο την αυπνια!βοηθεια

:confused:

Αν θες τη γνωμη μου, ο θηλασμος ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για το μωρακι σου. Προσπαθησε να τον διατηρησεις και αν μπορεις κοψε και το συμπληρωμα. Σκεψου σαν εναλλακτικη να κοιμαστε μαζι με το μωρακι σας, ετσι θα μπορεις να κοιμασαι κι εσυ περισσοτερο. Ισως βρεις καλη ιδεα να κολλησεις το κρεβατακι του στο δικο σας αφου αφαιρεσεις το ενδιαμεσο καγκελο. Ειναι πολυ λογικα ολα αυτα που κανει το μωρο σου, ειναι πολυ μικρουλης και θελει - τι αλλο?!- τη μαμα του!! Για περισσοτερη βοηθεια κοιταξε στο τοπικ του θηλασμου και ψαξε και για co-sleeping. Ελπιζω ολα να πανε καλα και μην απογοητευεσαι. Τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο!

Συγγνώμη, αλλά εγώ πάλι θα διαφωνήσω με την kit_katerina. Όχι ότι δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά, από την άποψη ότι όλα τα μωρά το κάνουν, αλλά όχι ότι εμείς σαν γονείς πρέπει να τα ενθαρρύνουμε. Το στήθος δεν είναι πιπίλα, και επίτρεψέ μου να είμαι κάθετη σε αυτό. Το στήθος είναι το μέσο μέσα από το οποίο η μητέρα ταίζει το μωρό της. Πέρα από αυτό, υπάρχουν οι πιπίλες για να ηρεμεί το μωρό, αν δίχνει ότι το χρειάζεται. Όσο για το θέμα του ύπνου, προσωπικά είμαι κατά του co-bedding και ό,τι άλλο τέτοιο. Έχω δίδυμα μωρά, ποτέ κανένα από τα δύο δεν κοιμήθηκε στο κρεβάτι μας, και οι δύο εξ'αρχής μπήκαν στις κούνιες τους. Κρίνοντας από τα αποτελέσματα και συγκρίνοντας με άλλες κοπέλες γνωστές μου που τα μωρά τα είχαν στα κρεβάτια τους, βλέπω ότι έκανα τη σωστή επιλογή τόσο για τα μωρά μου όσο και για εμάς, τους γονείς τους. Μπορεί να είναι κουραστικό στην αρχή, το ξέρω πολυ καλά αυτό, πίστεψέ με. Αλλά επίσης πίστεψέ με ότι γίνεται πολύ πιο κουραστικό αργότερα αν το παιδί έχει μάθει να κοιμάται μαζί με τους γονείς του. Μπορεί εμείς να έχουμε τις δικές μας ευαισθησίες και τις δικές μας ανασφάλειες και να γυρεύουμε να τις καλύπτουμε μέσα από τα παιδιά μας, αλλά εκείνα δεν χρωστάνε σε τίποτα να χρεώνονται αυτά που αισθανόμαστε εμείς. Μην μπερδεύουμε την αγάπη με το "γατζώνομαι".

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Θα συμφωνήσω με την tarshou.Και εγω την πριγκιπέσσα μου την κοιμίζω απο την πρώτη μέρα στην κούνια της, στην αρχή είναι κουραστικό αλλά μετά είναι οτι κσλύτερο και για εσας και για το μωρό. Ο καθένας μαθαίνει τον χώρο του.Για να ηρεμεί το παιδί υπάρχει η πιπίλα,τα νανουρίσματα,τα τραγουδάκια.

Θα συμφωνήσω με την tarshou.Και εγω την πριγκιπέσσα μου την κοιμίζω απο την πρώτη μέρα στην κούνια της, στην αρχή είναι κουραστικό αλλά μετά είναι οτι κσλύτερο και για εσας και για το μωρό. Ο καθένας μαθαίνει τον χώρο του.Για να ηρεμεί το παιδί υπάρχει η πιπίλα,τα νανουρίσματα,τα τραγουδάκια.

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με την άποψη της kit-katerina που υποστηρίζει το θηλασμό και το co-sleeping αλλά δεν θα διαφωνήσω και με την tarshou και την kaki ότι υπάρχουν και άλλα μέσα για να κοιμηθεί το παιδί. Πιστευω πως κάπου στη μέση υπάρχουν οι λύσεις, αν και το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, οπως και η κάθε μητέρα.

Από τη μία πλευρά, θεωρώ ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο τάισμα, δεν είμαστε ταίστρες αλλά μανούλες. Από το στήθος το μωρό παίρνει και την παρηγοριά που του χρειάζεται, και όντως οι μητέρες που θηλάζουν όταν κοιμούνται κοντά στα μωρά τους, είτε στο ίδιο κρεβάτι είτε στην κούνια δίπλα στο κρεβάτι, κάνουν ευκολότερη τη ζωή και τον ύπνο τους.

Αλλά: Επειδή δε ζούμε μόνο για να έχουμε στο στήθος το μωρό, μπορούμε να θέσουμε και κάποια όρια με ήπιο τρόπο. Έχω βρει από διαβάσματα (το βιβίο της Elisabeth Pantley με βοήθησε πολύ) και προσωπική εμπειρία κάποια πρακτικά "κόλπα"που με βοήθησαν πολύ και σας τα μεταφέρω:

Marigoulio για να συνηθίσει σιγά σιγά να μην είναι κολλημένο στο στήθος το μωρό θα σου πρότεινα την ώρα που το μωράκι σου το παίρνει ο ύπνος, να βάζεις το μικρό σου δαχτυλάκι ανάμεσα στο στοματάκι του και τη θηλή σου να το απομακρύνεις, ώστε να μην συνεχίσει να κοιμάται πάνω στο στήθος. Αν ξυπνήσει και ξαναζητήσει στήθος, να μην το αρνηθείς, αλλά μετά από λίγο ξανααπομακρύνσου, μέχρι τελικά να κοιμηθεί χωρίς το στήθος. Εδώ χρειάζεται στην αρχή υπομονή αλλά μετά από κάποιες μέρες αρχίζει να έχει αποτελέσματα. Σιγά σιγά μπορείς να το κάνεις και πριν το πάρει ο ύνος καλά-καλά, ώστε να μη συνδέσει μόνο το στήθος άμεσα με τον ύπνο. Ταυτόχρονα προσάθησε να έχεις χαμηλή μουσική, φωτισμό κ.π και να το νανουρίζεις, όπως προτείνουν οι κοπέλες. Σιγά σιγά θα ταυτίσει τον ύπνο όχι μόνο με το θηλασμό αλλά και με όλη τη ρουτίνα του ύπνου.

Όταν η κόρη μου ήταν 4μιση μηνών , έκλαιγε πολύ κάθε βράδυ, πριν κοιμηθεί, μέχρι που υιοθετήσαμε μια πολύ καλή ρουτίνα ύπνου: κάθε βράδυ μπάνιο την ίδια ώρα και μετά φάση χαλάρωσης με χαμηλό φωτισμό, μουσική και μασάζ. Μέσα σε 10 μέρες το μωρό κοιμόταν πιο έυκολα.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση το μωρό απλά να περνάει μια φάση έντονης πείνας: όταν η κόρη μου μπήκε στον 5ο μήνα, άρχισε να κοιτάζει εμάς με ενδιαφέρον όταν τρώγαμε :) και οι ανάγκες της σε θηλασμό ήταν πολύ αυξημένες. Ζητούσε κάθε μισή ώρα να θηλάσει και ένοιωθα πως είχα φτάσει στα όριά μου! Όταν αρχίσαμε τις στερεές τροφές -ομολογώ λίγο πιο γρήγορα από ό,τι συνηθίζεται σε μωρά που θηλάζουν, στους πεντέμιση μήνες-, το πρόβλημα της έντονης πείνας και του ασταμάτητου θηλασμού λύθηκε ως δια μαγείας.

Θα σε συμβούλευα λοιπόν να περιμένεις λίγο ή και να δοκιμάσεις πρώτα κάποια πραγματα πριν σκεφτείς να διακόψεις το θηλασμό. Αν παρόλα αυτά όμως νοιώθεις ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις να θηλάζεις, θεωρώ πως έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις χωρίς τύψεις!

Να σημειώσω ότι έχω μια κόρη 15 μηνών και τη θηλάζω ακόμα, το απογευμα και το βράδυ, καμια φορά και τη νύχτα, ενώ δουλεύω πολλές ώρες και μακριά από το σπίτι. Δεν μπορώ να πάω ταξίδια για τη δουλειά πάνω από μία μέρα, επειδή ποτέ δεν έμαθα να αντλώ το γάλα μου, αλλά έχω βρει τρόπους να διαχειρίζομαι τα θέματα της δουλειάς προς το παρόν χωρίς μακρινά ταξίδια. Είχαμε και προβλήματα με τον ύπνο σε διάφορες φάσεις αλλά τώρα πάμε καλύτερα. Πάντως οι στιγμές που θηλάζω την κόρη μου είναι ανεκτίμητες και δε μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν αν δεν την θήλαζα! :D

GJMap2.png

Αν θες τη γνωμη μου, ο θηλασμος ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για το μωρακι σου. Προσπαθησε να τον διατηρησεις και αν μπορεις κοψε και το συμπληρωμα. Σκεψου σαν εναλλακτικη να κοιμαστε μαζι με το μωρακι σας, ετσι θα μπορεις να κοιμασαι κι εσυ περισσοτερο. Ισως βρεις καλη ιδεα να κολλησεις το κρεβατακι του στο δικο σας αφου αφαιρεσεις το ενδιαμεσο καγκελο. Ειναι πολυ λογικα ολα αυτα που κανει το μωρο σου, ειναι πολυ μικρουλης και θελει - τι αλλο?!- τη μαμα του!! Για περισσοτερη βοηθεια κοιταξε στο τοπικ του θηλασμου και ψαξε και για co-sleeping. Ελπιζω ολα να πανε καλα και μην απογοητευεσαι. Τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο!

Συμφωνώ απόλυτα!

Συγγνώμη, αλλά εγώ πάλι θα διαφωνήσω με την kit_katerina. Όχι ότι δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά, από την άποψη ότι όλα τα μωρά το κάνουν, αλλά όχι ότι εμείς σαν γονείς πρέπει να τα ενθαρρύνουμε. Το στήθος δεν είναι πιπίλα, και επίτρεψέ μου να είμαι κάθετη σε αυτό. Το στήθος είναι το μέσο μέσα από το οποίο η μητέρα ταίζει το μωρό της. Πέρα από αυτό, υπάρχουν οι πιπίλες για να ηρεμεί το μωρό, αν δίχνει ότι το χρειάζεται. Όσο για το θέμα του ύπνου, προσωπικά είμαι κατά του co-bedding και ό,τι άλλο τέτοιο. Έχω δίδυμα μωρά, ποτέ κανένα από τα δύο δεν κοιμήθηκε στο κρεβάτι μας, και οι δύο εξ'αρχής μπήκαν στις κούνιες τους. Κρίνοντας από τα αποτελέσματα και συγκρίνοντας με άλλες κοπέλες γνωστές μου που τα μωρά τα είχαν στα κρεβάτια τους, βλέπω ότι έκανα τη σωστή επιλογή τόσο για τα μωρά μου όσο και για εμάς, τους γονείς τους. Μπορεί να είναι κουραστικό στην αρχή, το ξέρω πολυ καλά αυτό, πίστεψέ με. Αλλά επίσης πίστεψέ με ότι γίνεται πολύ πιο κουραστικό αργότερα αν το παιδί έχει μάθει να κοιμάται μαζί με τους γονείς του. Μπορεί εμείς να έχουμε τις δικές μας ευαισθησίες και τις δικές μας ανασφάλειες και να γυρεύουμε να τις καλύπτουμε μέσα από τα παιδιά μας, αλλά εκείνα δεν χρωστάνε σε τίποτα να χρεώνονται αυτά που αισθανόμαστε εμείς. Μην μπερδεύουμε την αγάπη με το "γατζώνομαι".

Ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή για το στομάχι, αλλά και για την ψυχή. Οι θηλάζουσες μητέρες το βιώνουν αυτό έντονα. Είναι παρηγοριά στην αρρώστια, στο φόβο, στην κούραση... είναι επικοινωνία, χάδι, τρυφερότητα... είναι καταφύγιο.

Το θέμα του ύπνου επείσης είναι πολύ προσωπικό και το έχουμε θίξει πολλές φορές. Απλά να θυμήσω ότι μόνο στον δυτικό πολιτισμό του σήμερα έχουμε επιλέξει να στέλνουμε τα μωρά μας μόνα τους σε ένα δωμάτιο να κοιμούνται. Ή ο υπόλοιπος πλανήτης μεγαλώνει "μαμμόθρεφτα" και τόσα δις χρόνια εξέλιξης ήταν λάθος (μαζί με όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά του πλανήτη)... ή στραβά αρμενίζουμε! Πάντως όπως και να 'χει ο καθένας κάνει τις επιλογές του και καλό είναι να τις σεβόμαστε.

Θα σε συμβούλευα λοιπόν να περιμένεις λίγο ή και να δοκιμάσεις πρώτα κάποια πραγματα πριν σκεφτείς να διακόψεις το θηλασμό. Αν παρόλα αυτά όμως νοιώθεις ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις να θηλάζεις, θεωρώ πως έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις χωρίς τύψεις!

Να σημειώσω ότι έχω μια κόρη 15 μηνών και τη θηλάζω ακόμα, το απογευμα και το βράδυ, καμια φορά και τη νύχτα, ενώ δουλεύω πολλές ώρες και μακριά από το σπίτι. Δεν μπορώ να πάω ταξίδια για τη δουλειά πάνω από μία μέρα, επειδή ποτέ δεν έμαθα να αντλώ το γάλα μου, αλλά έχω βρει τρόπους να διαχειρίζομαι τα θέματα της δουλειάς προς το παρόν χωρίς μακρινά ταξίδια. Είχαμε και προβλήματα με τον ύπνο σε διάφορες φάσεις αλλά τώρα πάμε καλύτερα. Πάντως οι στιγμές που θηλάζω την κόρη μου είναι ανεκτίμητες και δε μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν αν δεν την θήλαζα! :D

Είναι ότι καλύτερο μπορεί να σε συμβουλέψει κανείς. Εσύ ξέρεις καλύτερα τι θες και τι δεν θες να κάνεις και κανείς δεν μπορεί να σε πιέσει για τίποτα.

Να χαίρεσαι το μωράκι σου και καλή δύναμη!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...