Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια. Να σας πω κι εγω το δικο μου προβλημα (που δεν διαφερει και πολυ απ οτι βλεπω και απο τισ υπολοιπεσ μαμαδες)! Η μικρη μου ειναι τωρα 14 μηνων. Τη θηλαζα 9 μηνες περιπου. Λογω του θηλασμου, τα βραδια κοιμοταν στο στηθος μου κατευθειαν οποτε δεν ειχ κανενα προβλημα. Μολις σταματησα τον θηλασμο, εγινε το στηθος μου το ησυχαστηριο της. Δηλαδη, αντι για πιπιλα έχει το στηθος μου. Όποτε θελει να ηρεμησει ερχεται το ακουμπαει με το στοματακι της, το πιανει και δεν θελει τιποτα αλλο. Ολη μερα θελει να ακουμπαε το στηθος μου. Ειναι κατι σαν ηρεμιστικο για αυτην. Πιστευω κατι σαν πιπιλα. Και φυσικα οποτε θελει να κοιμηθει θελει να ακουμπαει εκει. Τα βραδια ομως ξυπναει και θελει φυσικα να την παρς αγκαλια για να ξανακοιμηθει. Μονη της δεν μπορει με τιποτα. Αλλες φορες κοιμαται κοιμαται ευκολα κι αλλεσ οχι και τοσο. Μολις κανω να την αφησω ορλιαζει. Εννοειται πως θελει να κοιμομαστε μαζι το βραδυ αλλα δεν την περνω στο κρεββατι.Κι αν την παρς καμια φορ γιατι νυσταζω πολυ, την περνω στον καναπε του δωματιου της και μολις την παρει ο υπνος την ξαναβαζω στοδικο της. Αυτο βεβαια γινεται πολλες φορες τη νυχτα κι εχω κουραστει αρκετα. Τι μπορω να κανω και να τησ κοψω αυτο το συνηθειο?Της πηρα και ππιλα και φυσικα δεν εγινε τιποτα. Πρεπει να τη μαθω να κοιμαται μονη της. Εχω επχειησει να μην παω οταν ξυπναει και ξεσηκωνει το τοπο απο το κλαμα της. Τι να κανω?

alex

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμενα αυτος ειναι ο μεγαλος μου φοβος με τον θηλασμο..Θελω να την θηλασω μεχρι να χρονισει,αλλα ηδη εχει κανει το στηθος πιπιλα και δεν κοιματε μονη της..Αργησα να της δωσω και πιπιλα κ τωρα δεν την δεχεται.

Δεν με πειραζει,απλα θα ηθελα να μπορει να την κοιμισει και καποιος αλλος κ μερικες φορες σκεφτομαι..πες οτι κατι συμβαινει κ πρεπει να λειψω..Θα ταλαιπωρηθει κ δεν το θελω :(

Εγώ έχω δύο δίδυμα αγοράκια και πριν απο κανένα μήνα του έκανα εκπαίδευση ύπνου μία τον ένα και μετά τον άλλο και σώθηκα!!!! Είναι αρκετά δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία γιατι πρέπει να αφήσεις το μωρό να κλαίει μέχρι να βρέι μόνο του τον τρόπο να βάζει τον εαυτό του για ύπνο αλλά μέσα στην πρώτη εβδομάδα θα τα έχει καταφέρει....

Ε κι εγω αυτο σκεφτομαι jenny να μπορει και καποιος αλλοσ να την κοιμισει. Ποτε δεν την εχω αφησει, σε καμια γιαγια.

Κκαι πως τα εκπαιδευσες? Τα αφηνες να κλαινε χωρις να πηγαινεις καθολου? Και ποση ωρα εκλαιγαν?

alex

Εγώ έχω δύο δίδυμα αγοράκια και πριν απο κανένα μήνα του έκανα εκπαίδευση ύπνου μία τον ένα και μετά τον άλλο και σώθηκα!!!! Είναι αρκετά δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία γιατι πρέπει να αφήσεις το μωρό να κλαίει μέχρι να βρέι μόνο του τον τρόπο να βάζει τον εαυτό του για ύπνο αλλά μέσα στην πρώτη εβδομάδα θα τα έχει καταφέρει....

Θα επαναλαβω κατι που εχω γραψει 2-3 φορες μεχρι τωρα! Και εμεις δοκιμασαμε τη μεθοδο "ασε το μωρο να κλαιει...", αλλα ευτυχως σε συντομο χρονικο διαστημα καταληξαμε πως υπαρχουν και αλλες μεθοδοι, χωρις κλαματα...και χωρις ψυχολογικη πιεση!

Η συγκεκριμενη μεθοδος και οχι "εκπαιδευση" (η λεξη εκπαιδευση μου ακουστηκε καπως, για τον πολυ απλο λογο πως δεν ειναι δυνατον να μιλαμε για εκπαιδευση ενος μωρου) ενδεχομενως να εχει επιτυχια αλλα ταυτοχρονα εχει και πολλα αρνητικα.

Οσοι εχετε προβληματα με τον υπνο και εφοσον το μωρο ειναι ακομη μικρο, ακολουθηστε καποια απ τις αλλες μεθοδους που προτεινονται

και μην τα αφηνετε να κλαινε! :lol:

Προς Θεου δεν θελω να μπω σε αντιπαραθεση με οσους εχουν εφαρμοσει τη συγκεκριμενη μεθοδο. Αλλωστε και γω αρχικα υπηρξα υποστηρικτης της μεθοδου. Τα μωρα ομως μπορουν να κοιμηθουν...και χωρις κλαματα... :wink:

Διαφημίσεις

Οποιαδήποτε μέθοδος χρησιμοποιήται με σποκό να μάθει στα παιδιά κάτι πχ. πως να κοιμούνται μόνα τους ή πως να πηγαίνουν στην τουαλέτα ή πως να διαβάζουν, συνολικά αποκαλείται εκπαίδευση. Είναι γεγονος οτι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρά μωρά εχεις απόλυτο δικαιο σε αυτό. Για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε μέθοδος εκπαίδευσης ύπνου (με κλάμα ή χωρίς ) το μωρό θα πρέπει να μπορεί να κάνει βήματα πιανόμενο από τα καγγελα της κούνιας άρα μιλάμε για τουλάχιστον 10 μηνών.

Ο προτεινόμενος τρόπος είναι να βάλεις το μωρό για ύπνο είναι να εδραιώσεις για περίπου 15 μέρες μία πολύ ίδια ρουτίνα πχ. Μπάνιο, λίγο ήσυχο παιχνίδι στην κούνια του 5-10 λεπτά (όσο περίπου κάνεις να ετοιμάσεις το γάλα) με καποιον άλλο για να συνιθίζουν το δεύτερο πρόσωπο. Γάλα και παρμυθάκι ή τραγουδάκι ή ότι άλλο λέτε από νεογνα πριν τον ύπνο. Εμεις πχ. ακουμε λίγη λιλλιπουπολη και διαβάζουμε ένα παραμύθι από την πρώτη μέρα στο σπίτι. Τέλος τις πρώτες φορές το μισοκοιμίζεις το μωρό όπως έκανες μέχρι τώρα και οριακά πριν κοιμηθεί το βάζεις στην κούνια.

Μόλις περάσεις στο στάδιο που μπορείς να το κοιμήσεις στην κούνια είτε κουνώντας το λίγο ή εμένα ασ πούμε ήθελαν να τους κάνω πατ-πατ τον πωπό τους ... και αυτό γίνει 2-3 βράδια συνεχόμενα, μετά ένακα λίγο πατ-πατ και κάποια στιγμή που δεν κοιτούσαν έβγαινα από το δωμάτιο.

Αν αρχίσουν να΄κλαίνε τότε αφήνει 5 λεπτά και μπαίνει και το καθησυχάζεις, μετά 7 λεπτά το καθησυχάζεις λέγοντας συνεχώς οτι η μαμά είναι εδώ απλά και αυτή πρέπει να πάει για ύπνο ΄μη φοβάσαι δεν φεύγω αλλά είναι σημαντικό να κοιμηθείς μόνος σου κλπ. Τελικά αφήνεις 10 λεπτά και μπαίνεις και πάει έτσι.

Οι αρχικές ενδείξεις επιτυχίας της μεθόδου δεν έιναι οτι θα κοινηθεί μόνο του παιδί αλλά οτι δεν θα σε φωνάξει όταν ξυπνήσει το βράδυ. Αυτό είναι το σημαντικό. Όλες χαιρόμαστε να εχουμε αγγαλιτσα τα μωράκια μας και να τα κοιμήζουμε αλλά τις μεθόδους τις εφαρμόζουμε έτσι ώστε όταν θα ξυπνήσουν το βράδυ όπως όλοι (μικροί- μεγάλοι) ξυπνάνε να μην φοβηθούν οτι από εκεί που ήταν αγγαλιά είναι μόνοι σε ένα ξένο χώρο και ν αμπορέσουν να ξαναβάλουν τους εαυτούς τους για ύπνο χωρίς να χρειάζονται τη μαμά. Έται μετράς και το κατά πόσο αποδίδει η μέθοδος.

Σε όσες το πιστεύεται ελπίζω να βοήθησα σε όσες διαφωνείτε συγνώμη που είναι τόσο μεγάλο το μύνημα....

μα τι λές twinmum κάθε βοήθεια ,και ειδικά απο κάποιον που λογικά πέρασε διπλό κόπο απο το δικό μας, δεκτή.ευχαριστούμε :D

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης.Προσπαθω καιρο να αντιμετωπισω στωικα την αυπνια αλλα καποιες στιγμες με εγκαταλειπουν οι δυναμεις μου οπωσ και τωρα.Το μωρο απο τις 5κ30 το πρωι ξανακοιμηθηκε τωρα...ειναι δυνατον;επισης με λυπη δηλωνω οτι ειμαι το μοναδικο ατομο που δεν μπορει να το νανουρισει.Τις καθημερινες που δουλευω η μαμα μου το κοιμιζει μια χαρα,τι μου συμβαινει;;ακομα εχω πλεων αποκτησει εγω προβληματα υπνου και ακομα κι οταν το απασχολει π.χ ο αντρας μου για να κοιμηθω εγω το μονο που καταφερνω ειναι να στρυφογυριζω σαν χαζη στο κρεβατι κ να σηκωνομαι ακομα πιο χαλια.Επισης κοντεβει η στιγμη να σταματησω το θηλασμο γιατι με τη δουλεια δυσκολευομαι πολυ παρολο που δεν εχω δωσει καθολου συμπληρωμα τους 3 αυτουσ μηνες που δουλευω αλλα το γλα αρχιζει να μειωνεται.Μαλλον τα λεω μπερδεμενα,συγνωμη αλλα η συγχηση που εχω δεν περιγραφεται.Θελω τοσο πολυ να κοιμηθω που μου ρχεται να κλαψω....τι να κανω;;;ποτε θα στρωσει λιγο το μωρο;;

.png

anas29 κουράγιο και υπομονή!!!!!

Για πες μας περισότερα για το πρόγραμμα του μωρού μπας και βρούμε εδώ όλες μαζί κανά κόλπο :wink:

Η μητέρα σου τι κάνει δηλαδή που δεν κάνεις εσύ και μπορεί και το νανουρίζει?

κουράγιο!!! Δώσε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σας καθημερινά και από ιδεες αλλό τίποτα!!! Πχ. μήπως να κάνεις πιο ήρεμα παιχνίδια με το μωρό εσύ οπως τραγουδάκια και παραμυθάκια για να μην σε έχει συνδεδεμένη με το ξεφάντωμα. Άλλη ιδέα να βάλεις το μωρό στα πόδια σου με ένα μαξιλάρι και το κουνάς λέγοντας πάντα το ίδιο τραγουδάκι-νανούρισμα. Άλλη ιδέα να το κοιμήζει για ένα διάστημα η μαμά σου με εσένα στο χώρο να τραγουδας το ίδιο τραγουδάκι για να το συνιθίσει και να συνιθίσει και εσένα στο ρόλο του νανουρίσματος....

Γράψε το πρόγραμμα και θα σκεφτούμε πολλά όλες μαζί

Διαφημίσεις

Κοριτσια-μαμαδες καταρχας αυτο το site ειναι φοβερο μπραβο συντονιστες κατα δευτερον θελω βοηθεια. Ξερω πως αυτο που θα διαβασετε δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα εγω θα σκασω. Κλασικα εχουμε και εμεις προβλημα με τον υπνο, αλλα το θεμα ειναι οτι εχω αρχισει και τα παιζω μετα απο 7 μηνες αυπνιας!!!!!!!! :shock:

Ο πατερας μου ηταν πολυ αυστηρος και το χερι του πολυ βαρυ το οποιο προσγειωνοταν πανω μου με καθε ευκαιρια.με αποτελεσμα να ορκιστω οτι δεν θα τον αφηνα ποτε να βαρεσει τη μικρη μου αδερφη με την οποια εχω 10 χρονια διαφορα αλλα και εγω οτι και να γινοταν δεν θα σηκωνα ποτε χερι στα παιδια μου.οντως η αδερφη μου δεν εφαγε ποτε ξυλο ακομα και αν μερικες φορες τελικα το ετρωγα εγω (αλλα εμενα ποια δε με πειραζε,το μικρουλι μου ομως δεν ηθελα ποτε να το πειραξει.)

για να μην σας ζαλιζω χτες εκανα δουλειες ετοιμαζα βαλιτσες, το μεσημερι εβαλα τους αντρες για υπνο και τελιωσα 9 το βραδυ.ισα που εκανα μπανιο εφαγα και ειπα και εγω να κοιμηθω αμ δε!!!!ο μικρος ξυπνησε απο τις 11 μεχρι τις 4 10φορες τα ειδα ολα :twisted:

Στις 4 τον ταισα αφου ειχα κανει ολα τα αλλα, αλλα τιποτα αυτος το βιολι του.τσαντιζομαι και εγω τον ξεσκεπαζω βρισκω στοχο και του δινω μια στον ποπο του.κοκαλωσα δεν το πιστευα!!!!ο μικρος βεβαια επειδη φαινεται ηταν τοσο "δυνατη" αυτη που του εριξα και για πρωτη φορα φυσικα εβαλε τα γελοια.εγω πατισα τα κλαματα και ο αντρας μου γελαγε που του ελεγα οτι δεν ειμαι καλη μαμα με αυτο που εκανα.τελικα κατα τις 6 το πρωι κοιμηθηκαμε στο κρεβατι.Το θεμα ειναι οτι φοβαμαι μηπως το ξανακανω,χωρια οτι κατακρινω εγω πρωτη την πραξη μου αλλα φοβαμαι λενε οτι οταν εχεις αντιμετωπισει το ξυλο σαν τιμωρια κανεις το ιδιο.σας παρακαλω βοηθηστε με γιατι θα τρελαθω :cry::cry::cry:

νομιζω οτι το μικρο καρκινακι μου δε με αγαπαει πια οσο τρελω και να ακουγεται

εγω μια μερα, δεν ειχε καλοσαραντισει το μωρο, απο την αυπνια και το κλαμα του μωρου, της εχωσα τη ππιλα στο στομα και τη πιεσα με δυναμη για να σταματησει....... το μωρο αρχισε να ουρλιαζει περισσοτερο, και γω πηρα τον αντρα μου τηλ, να ρθει απο τη δουλεια γρηγορα γιατι φοβομουν μη κανω κακο στο μωρο......

μη τρελαινεσαι..... αν διαβαεις ιστοριες εδω μεσα, θα βρεις μαμαδες που κατα καιρους τα χουν παιξει απο τη κουραση... εχε εμπιστοσυνη στον εαυτο σου... τιποτα κακο δε θα κανεις, σε κανεναν εκτος απο τον ιδιο τον εαυτο σου... παρτο ως σημαδι υπερκοπωσης, ενημερωσε τους δικους σου οτι εχεις φτασει στα ορια σου, και ξεκουρασου λιγο... βαλτο προτεραιοτητα.....

το ξερω και τωρα που θα φυγει ο αντρας μου ταξιδι πηγαινω και εγω στη μαμα μου αν και φοβαμαι μην αρρωστισει λογω αλλαγης κλιματος αλλα και εδω μονη μας 20 μερες δεν νομιζω οτι θα αντεξω

δε θελω να σε απογοητευσω αλλα συνηθως τα παιδια ηρεμουν στο χρονο. Απο την αλλη παλι με το προβλημα υπνου που λες με την μαμα σου. Σκεψου οτι τα μωρα αντιλαμβανονται τα παντα.εμενα ο μικρος ενω τον εκανα μονο εγω μπανιο ξαφνικα αρχισε να κλαιει την ωρα που τον εντινα αντιθετως οταν το εκανε ο πατερας του ολα μελι γαλα.επειδη φοβομουν μην κλαψει αυτος εκαιγε μολις αρχισα να του τραγουδαω οταν τον εντινα σταματησε.μηπως και με σενα συμβαινει το ιδιο.

καταρχας βεβαιωσου οτι νυσταζει, μετα παρτη αγκαλια σε ενα δωματιο με χαμηλο φωτισμο και χωρις παρεμβολες, μονο εσυ και το ζουζουνι σου, μετα κοιτα την στα ματια αρχισε να της μιλας ομορφα και τρυφερα, αν θες χαιδεψε τηναναμεσα στα ματια στη μυτουλα,μολις ηρεμησει αρχισε να την κουνας αν την δεις ανησυχει σταματα και ξαναρχισε να του μιλας.ενας επισης καλος τροπος ειναι να την τυλιξεις απαλα με μια κουβερτουλα σα φασκιωμα μπορει να της αρεσει.δοκιμασε και ξαναπες μας

Γεια σας κι απο μενα!Ειναι η πρωτη φορα που γραφω και λεω την γνωμη μου,μεχρι τωρα διαβαζα κι επαιρνα κουραγιο απο εσας!

Εμεις εχουμε εναν μπεμπη 4,5 μηνων!Και οσο αφορα τον υπνο του το βραδυ(γιατι την ημερα ειμαστε με τα μισαωρα) μετα το μπανιο του κ το γαλα κοιμοτανε μια χαρα,ξυπνουσε στις 3 ετρωγε αλλα μετα δεν ξανακοιμοταν!Ετσι κι εγω τον εβαζα στην καλαθουνα ξαπλωνα στο κρεβατι και κουνουσα...και κουνουσα...μπορει να κοιμοταν για 10 λεπτα να ξυπνουσε κ τον ξανακουνουσα!καταφερνα να τον κοιμησω μετα απο κανα 2ωρο!με τον καιρο,δεν ξερω,συνηθισε κ ξυπνουσε στις 4 κ παλι τα ιδια,μεχρι που εκανα το εξης...επειδη ξυπνουσα καθε λιγο να δω τι κανει,γυρω στις 3 εκανα γαλα κ το εδεινα σιγα-σιγα στον υπνο του!τον σηκωνα κ λιγο οπως τον κρατουσα(οχι στον ωμο) ρευοταν και τον ξαναεβαζα στην θεση του!ουτε τον αλλαζα οπως πριν!μετα το εκανα στις 4,μετα στις 5 κι εδω κι 1,5 μηνα ξυπναει το πρωι!!!οτι ωρα τον βαλω(8-9) ξυπναει την ιδια ωρα το πρωι!!! :D

Διαφημίσεις

Εχω διαβασει οτι βοηθαει η ρουτινα σε καποια πραγματα!οπως το βραδυ μπανιο-μασαζ-γαλα-υπνος κ απολυτη υσηχια!επειδη θελω να τον μαθω να κοιμαται κ το μεσημερι κανα 2ωρο,εχω κοψει τις βολτες κ ειμαστε σπιτι το μεσημερι κ επιμενω μεχρι να τον κοιμησω!

Βλεπω οτι την τελευταια εβδομαδα καταφερνω να κοιμαται 1,5 ωριτσα!που θα παει,θα το μαθουμε κι αυτο!!!

Κοριτσια καλημερα. Αν και εχω προβλημα με τον υπνο του γιου μου που ειναι 10 μηνων, δεν εχω γραψει ποτε εδω. Ομως εδω και περιπου 2 βδομαδες μου κανει το εξης την μια μερα θα κοιμηθει σερι 8 ωρες την αλλη μερα θα ξυπνησουμε μια φορα μες την νυχτα, συνηθως για πιπιλα, και μετα για τρεις περιπου μερες ξενυχταμε και παλι τα ιδια. Πανω που λεω οτι αρχιζει να στρωνει απογοητευομαι. Να προσθεσω οτι παντα πριν τον υπνο κανουμε τα ιδια πραγματα και οτι κοιμαται αμεσως στην αρχη. Δεν ξερω τι να σκευτω. Ευχαριστω που με ακουσατε

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Αμαρυλις βαλε του πολλες πιπιλες διπλα , οχι μια! Εγω τον κοιμιζω με τρεις. Ξυπναει , εντοπιζει μια και ξανακοιμαται. Συνηθως κοιμαται με μια στο στομα και τις αλλες τις καραταει στη χουφτα του :lol:

Και εμεις κοιμομαστε με τη μεθοδο-εκπαιδευση. Ευτυχως απο τη 2η εστρωσαν με 5λεπτο κλαμα και τωρα τα φηνω και ξεραινονται με τη μια.

Ειχα φτασει και εγω πολλες φορες στα ορια μου με 10+ ξυπνηματα το βραδυ και ειχα δωσει και εγω μερικες στον πωπω του. Στην αρχη γελαγε. Μεχρι που αρχισε να καταλαβαινει πως δεν ητανε παιχνιδι και εκλαιγε. Ενοιωθα τυψεις αμεσως αλλα ξεφευγα. Τα μεγαλωνω μονη μου και ωρες ωρες δεν αντεχα απο την κουραση.

Ευτυχως με τη μεθοδο δεν ξανασυνεβει , και ελπιζω να μην ξανασυμβει ποτε!

kKZUp2.png

Εχω διαβασει οτι βοηθαει η ρουτινα σε καποια πραγματα!οπως το βραδυ μπανιο-μασαζ-γαλα-υπνος κ απολυτη υσηχια!επειδη θελω να τον μαθω να κοιμαται κ το μεσημερι κανα 2ωρο,εχω κοψει τις βολτες κ ειμαστε σπιτι το μεσημερι κ επιμενω μεχρι να τον κοιμησω!

Βλεπω οτι την τελευταια εβδομαδα καταφερνω να κοιμαται 1,5 ωριτσα!που θα παει,θα το μαθουμε κι αυτο!!!

Αυτό με την ησυχία τελικά δεν ξέρω πόσο καλό είναι...Εμείς αντιθετα δεν κανουμε καθόλου ησυχία (συνεχίζουμε να λειτουργούμε κανονικά οπως και πριν την μπεμπα) και το πουλάκι μου κοιμάται οπως και να εχει και οπου και να είναι (ακόμα και στο σαλόνι με την τηλεοραση να παιζει τερμα ρίχνει κατι 2ωρακια υπνου...).Βεβαια το βραδυ που έχει ησυχία κοιμάται κατί 7ωρα σερι...ευτυχως που ο παιδίατρος ειπε οτι δεν χρειαζεται να την ξυπνάω γιατί ρίχνω κάτι απιστευτους υπνους για νεα μαμα...).Μακαρι να συνεχισουμε ετσι!!

κοριτσια σας ευχαριστω για την ανταποκριση.Τα νεα απο το μετωπο ειναι τΑ εξης=ξημερωματα Κυριακης ξυπνησε στις 4κ30 και εμεινε ξυπνιος ως τις 8 που καταφερα να το κοιμησω μετα απο 100 επαναληψεις του ιδιου τραγουδιου.Επειτα ξαναξυπνησε στις 9κ30 και ξανακοιμηθηκε στις 17.00Ναπροσθεσω μιας και ρωτησατε το προγραΜΜΑ ΜΑς ΟΤΙ τον απογευματινο υπνο τον εχουμε σιγουρο.Κοιμαται παντα κατα τις 5 και τον ξυπναμε στις 20.30 οπου τον κραταμε κανα διωρο ξυπνιο.Μετα ακολουθει με ευλαβεια η ρουτινα του μπανιου του σκοταδιου κτλ τρωει και κοιμαται αμεσως ως τις 4/με5 οποτε και αρχιζουν τα πανηγυρια :shock: μετα η μερα τσουλαει με κανα μισαωρο και αν.Πειτε μου επιδεχεται διορθωσης αυτο το προγραμμα;;;;;; :roll:

.png

Βρε anas29....αφού κοιμάται γαι απόγευμα μέχρι τις 20:30, πόσες ώρες να κοιμηθεί μετά για βράδυ το μωράκι?

Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσεις την αλλάγη στο πρόγραμμα από τον μεσημεριάνο ύπνο, δηλαδή σιγά σιγά να το φέρεις να κοιμάται 2 με 5, ώστε να μένει μετά ξύπνιος για κανά 4ωρο και να πέφτει ξερός μέχρι το πρωί.

Για δοκίμασε και πες μας :wink::wink:

Βρε anas29....αφού κοιμάται γαι απόγευμα μέχρι τις 20:30, πόσες ώρες να κοιμηθεί μετά για βράδυ το μωράκι?

Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσεις την αλλάγη στο πρόγραμμα από τον μεσημεριάνο ύπνο, δηλαδή σιγά σιγά να το φέρεις να κοιμάται 2 με 5, ώστε να μένει μετά ξύπνιος για κανά 4ωρο και να πέφτει ξερός μέχρι το πρωί.

Για δοκίμασε και πες μας :wink::wink:

Αmaliakon καταρχας ο γιος σου ειναι ολα τα λεφτα!!Θελω να σου πω οτι αυτο που λες το χω δοκιμασει απειρες φορες.Προσπαθω να το κοιμησω νωριτερα μα ακομα κι οταν το καταφερνω δεν κοιμαται παννω απο 30 λεπτα.Αντιθετα μολις ερθει το απογευμα τεντωνεται το μωρο και χωρις καμια προσπαθεια απο τη μερια μου.Δεν μπορω να του στερησω αυτον τον υπνο_γιατι το μωρο τον χρειαζεται αφου μενει ξυπνιο τοσες ωρες.Απο την αλλη ειναι η ωρα που κοιμαμαι κ γω λιγο γιατι αλλιως δεν αντχω να ανταπεξελθω στις υποχρεωσεις μου.Ουτε ενα μισαωρο νωριτερα δεν μπορω να παω νωριτερα τον υπνο του ειναι λες κι εχει βαλει τον αυτοματο πιλοτο στις 5 και αυτες οι απογευματινες ωρες ηταν οι αγαπημενες του απο τη μερα που γεννηθηκε.Σημερα παντως πηγε καλυτερα αφου ξυπνησε στις ?4κ30 και ξανακοιμηθηκε στις 5 ως τις 7,αλλα εγω παλι εμεινα αυπνη αφου απο τις 6 αρχιζω να ετοιμαζομαι για τη δουλεια,ειναι βλεπεις και 90χιλ.μακρια απο το σπιτι μου οποτε εχω να αντιμετωπισω και καθημερινη πολυωρη οδηγηση,γιαυτο φτανω ωρες ωρες στα ορια μου.Και η πλακα ειναι πως απο οταν γεννηθηκε προσεχω να διαχωριζω τη μερα απο τη νυχτακι ολα τα σχετικα περι ρουτινας
.png

κοριτσια σας ευχαριστω για την ανταποκριση.Τα νεα απο το μετωπο ειναι τΑ εξης=ξημερωματα Κυριακης ξυπνησε στις 4κ30 και εμεινε ξυπνιος ως τις 8 που καταφερα να το κοιμησω μετα απο 100 επαναληψεις του ιδιου τραγουδιου.Επειτα ξαναξυπνησε στις 9κ30 και ξανακοιμηθηκε στις 17.00Ναπροσθεσω μιας και ρωτησατε το προγραΜΜΑ ΜΑς ΟΤΙ τον απογευματινο υπνο τον εχουμε σιγουρο.Κοιμαται παντα κατα τις 5 και τον ξυπναμε στις 20.30 οπου τον κραταμε κανα διωρο ξυπνιο.Μετα ακολουθει με ευλαβεια η ρουτινα του μπανιου του σκοταδιου κτλ τρωει και κοιμαται αμεσως ως τις 4/με5 οποτε και αρχιζουν τα πανηγυρια :shock: μετα η μερα τσουλαει με κανα μισαωρο και αν.Πειτε μου επιδεχεται διορθωσης αυτο το προγραμμα;;;;;; :roll:

Η προσωπικη μου αποψη ειναι πως το προγραμμα ειναι τελειως λαθος :roll:

Θα σουαναφερω το "δικο μας" προγραμμα απλα για να παρεις μια ιδεα

Ξυπναμε στις 8.30, κοιμομαστε ξανα στις 11:00 μεχρι τις 12.30, μετά κοιμόμαστε στις 3.30 μέχρι τις 17:00 και μετα κοιμομαστε στις 21:00 μεχρι τις 8.30 το πρωι. Εννοειται πως στα ενδιαμεσα τρωει, παιζει και μετα τις 20 κανει μπανακι και χαλαρεωνει.

Το μωρο μας ειναι 10 μηνων και για να φτασουμε σ αυτο το προγραμμα καναμε πολλες προσπαθειες, αλλα τελικα τα καταφεραμε.

Η αποψη μου ειναι πως μονο με ενα σωστο προγραμμα μπρορεις να πετυχεις πραγματα

Και εμεις στο παρελθον του καναμε μπανιο στις 9 και τον βαζαμε για υπνο στις 22:30 - 23:00!!! Ε ειχαμε χασει την μπαλα για πολυ καιρο!

Οταν το μωρο κοιμαται στις 17:00 και ξυπναει στις 20.30, ειναι λογικο να μην κοιμαται το βραδυ...για τον πολυ απλο λογο πως ακομη δεν ξεχωριζει τη μερα με τη νυχτα!!!!

Μετά τις 17 - 17.30 δεν πρεπει το μωρο να πηγαινει για υπνο, ωστε να μπορει να κοιμαται ευκολα και αρκετες ωρες, το βραδυ

Θα πρεπει για καποιες μερες να το κρατησετε ξυπνιο μεχρι τις 20.30 ή 21:00 και μετα να παει για υπνο, εχοντας προηγηθει το μπανιο του

Αυτη τη στιγμη το μωρο σας κοιμαται χωρις προγραμμα, χωρις να διακρινει μερα με νυχτα

Θελει προσπαθεια, αλλα στο τελος θα τα καταφερετε! :o

Anas29, θα σου πρότεινα να μεταφέρεις σταδιακά και πάααααρα πολύ αργά τον απογευματινό του ύπνο κατά 10 λεπτά νωρίτερα ανά 3-4 μέρες. Νομίζω ότι έτσι θα καταφέρεις κάποια στιγμή να τον κάνεις να κοιμάται για μεσημέρι και όχι για απόγευμα. Και έτσι θα βελτιωθεί και ο βραδινός ύπνος πιστεύω. Και στην περίπτωση που καταφέρεις να τον κοιμίζεις και λίγο το πρωί, μην τον αφήνεις να κοιμάται 3μιση ώρες για μεσημέρι.

Επίσης, αν έχεις το χρόνο και το κουράγιο, να επιμείνεις να τον βάζεις για ύπνο και το πρωί μετά το γάλα του. Ας αντιδρά. Κάποια στιγμή, αν είσαι σταθερή, νομίζω ότι θα τα καταφέρεις.

Γενικά θα πρότεινα να διαβάσεις ένα βιβλίο σχετικό με ύπνο παιδιών. Βρες ποιο θα ήταν το "ιδανικό" πρόγραμμα ύπνου για το μωρό σου με βάση την ηλικία του και προσπάθησε να φτάσεις σε αυτό με πολύ μικρά καθημερινά αλλά σταθερά βήματα. Αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις, προκειμένου να εδραιώσεις σωστές συνήθειες ύπνου στο μωράκι σου. Για το ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις, δεν ξέρω, αλλά σίγουρα πρέπει να αλλάξεις το πρόγραμμά του.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...