Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Μανούλες απανταχού τον κόσμο !!!!

Επιτέλους γράφω και μια φορά στο συγκεκριμένο θέμα ... με ευχάριστα νέα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τις τελευταίες λοιπόν 10 μέρες, λες και έχει γίνει θαύμα.

Εκεί που ξυπνούσαμε κάθε βράδυ μέχρι και κάθε μισή ώρα (για πιπίλα κτλ κτλ κτλ), τώρα πιά ξυπνά μόνο κανά 2 φορές, κι' αυτό μην φανταστείτε τίποτα φοβερό....της βάζω την πιπίλα και ξανακοιμάται σαν πουλάκι !!!!

Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ξαναθυμήθηκα πως είναι να κοιμάσαι σαν άνθρωπος !!!!!!!

Βέβαια με τον άντρα μου κρατάμε και μια πισινή. Λέμε "άντε μία φάση είναι" και περιμένουμε εκείνο το βράδυ που θα μας ξανα-αλλάξει τα φώτα !!!!!

Πάντως είναι μία τόσο ωραία εξέλιξη !!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

mami εισαι πολυ τυχερη που εγινε επιτελους ο θαυμα :D ! Ζωκαι εγω τομ ιδιο εφιάλτη με τον 2ο γιό μου που είναι σχεδόν 12 μηνών. Απο τότε που ξεκίνησε να γβάζει δόντια (6μηνών περίπου) ξυπνάει το βράδυ κατα μέσο όρο 3 φορές! Θέλει πιπίπλα και ξανακοιμάται αλλά αρκετά συχνά ξαγρυπνάει και θέλει αγκαλιά. Κάνω και εγω το λάθος να τον παίρνω στο κρεββάτι μας μερικές φορές απο την εξάντληση και για να μη ξυπνήσει με τα κλάμματα τον μεγλαύτερο μου γιό (3,5) που πάει παιδικό και έχει ανάγη τον ύπνο. Κάθε βράδυ ελπίζω και εγώ ότι θα γίνει το θαύμα..

κοριτσια να και άλλη μια ομοιοπαθούσα ο μπεμπούλης μου είναι 8 μηνών περίπου και ακόμη ξυπνά την νύχτα σχεδόν κάθε μια ώρα , όχι όμως για να φάει , απλά θέλει λίγο αγκαλιά. Είμαι απελπισμένη δεν ξέρω τι να κάνω τα εχω παίξει εντελώς και κατεφυγα και εγω στην λύση να κοιμάμαι μαζί του στον καναπέ για να μην μάθει το κρεβάτι μας αλλα μόλις τον βάζω στην κούνια του μετά απο μια ώρα παλι ξυπνάει . :cry:

G3gY.jpg.png

glitterfy-flpbk14122317355834.gif

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ FORUM.ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΙΑ 17 ΜΗΝΩΝ, ΞΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ Η ΔΙΩΡΟ Η 2 ΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΝΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ.ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΕΙ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ.! :shock:

ΑΘΗΝΑ

τελικα τραβαμε οι πιο πολλες τα ιδια με τα καμαρια μας!!!!

εμενα ο δικος μου ειναι 8 μηνων και καθε μιση ωρα με εχει στο ποδι την μια η πιπιλα την μια θελει αγκαλιτσα εχω ψοφησει..... :(:(:(

ποτε θα ησυχασουμε οι δολιες μανες;;;;;

ειδικα τωρα με τα δοντια ζορικα τα πραγματα :?:?:?:? ξυπναει τον περνω αγκαλια του τριβω τα ουλα του με λιγο ουζο και το ξενυχταμε :shock: :shoc

.png

Διαφημίσεις

geia kai apo emena koritsia exo loipon kai ego ena agoraki 23 minon kai ena koritsaki 30 hmerwv to 8ema einai oti tis 10 teleytaies meres to koritsaki mou einai anoisixo den 8elei sto rilax den 8elei sto krebati gia na koimi8ei varia 8elei polu agalitsa

kai enta3ei kata ti diarkeia tis meras 3ero oti ena paragontas pou duskoleuete na koimi8ei einai o gios mou kanei fasaria mou fonazei na pai3oume na tragoudisoume kai tin ora pou i mpempoula kleinei ta matakia tis tsoupppp na kai o mikros na fona3ei kai na tin 3upnisei.Auto pou kano loipon kapoies fores tin vazo kato apo ton aporofitira kai koimatai kamia oritsa . To allo einai oti to vrady axxxx auto to vradu pou 3upnaei i mikri kai kanei kana duo i treioro na koimi8ei ekei paidia trelenomai.giati 3upnaei kai o gios mou kai 8elei kai autos gala...tora pou ta grafo mou erxete trela den 3ero ti lusi mporo na vro telospanton YPOMONHHHHHHHHHHHHH auto pisteuo to 8ema einai oti 8ulazo kai ti mikri kai exo arxisei na kourazomai...GIA AUTO KORITSIA POU 8A PAEI 8A MEGALOSOUN 8a pigeno kai ego ekei pou koimountai xaxaxaxxaxaxa kai 8a kano ouaouaaaaa sas aresei na sas 3upnane ? 8a ta turaniso xaxaaxaxaxaxaxaxaxa ax panagia mou ti leo filakia se olous :):)

Γεια σας κοριτσια. Ειμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης γιατί εχω ένα αγοράκι που ξυπνάει 3-4 φορές τη νύχτα (10 μηνων) και είμαι έγκυος και εξαντλούμαι πάρα πολύ. Κι οσο σκέφτομαι ότι θα γεννήσω και θα ξυπνάνε και τα 2 και γω θα μαι συνέχεια άυπνη... :cry: πώς να κάνω το μωράκι μου να μην ξυπνάει τη νύχτα? καμιά καλή συμβουλή?

nena moy analogos ti 8elei to mikro sou otan 3upnaei uparxoun polu logoi gala pipila nera agalitsa ti apo ola sou zitaei? emena einai 23 minon exo kai to neogennito kai eutixos gia liges meres akoma 8a sikonete o mpampas tou na tou ftiaxnei to gala giati meta 8a to kano ego kai auto.upomoni koukla mou auto to vriskeis sti pra3i 3ero se apogoiteusa alla den mas les ti akrivos zitaei :?::?::?::?::?::?:

Όταν ξυπνάει θέλει να θηλάσει αν και δε νομίζω ότι πραγματικά πεινάει, δηλαδή αν του δώσω νερό και τον κουνάω θα ξανακοιμηθεί. Απλά νιώθει ανασφάλεια. Οταν ήταν 2-3 μηνών κοιμότανε 6-7 ώρες συνεχόμενες και χάρηκα και γω ότι θα σε λιγους μήνες θα κοιμαται 10ωρο, όμως δυστυχώς... Δοντάκια έχει βγάλει, δεν είναι εποχή που βγάζει άλλα τώρα, απλά νομίζω ότι συνήθισε να ξυπνάει. Ίσως επειδή κοιμάται μόνο αν τον κουνάω ή τον θηλάζω, να νιώθει ανασφάλεια αν ξυπνήσει τη νύχτα και θέλει ξανά κούνημα ή στήθος. Αχ εσύ Μαρία μου πώς τα βγαζεις πέρα? Εγω φοβάμαι ότι δεν θα αντέξω όταν γεννηθεί το μικρό. Ηδη με ένα και βασανίζομαι πολύ.

ΝΕΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ 17 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ.ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΡΧΗΣΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΓΡΥΠΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.ΠΟΤΕ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ.Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΝΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΙΜΑΤΕ.ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΕ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΕΡΜΗ. :D

ΑΘΗΝΑ

Διαφημίσεις

Οι γιατροί νομίζω δυστυχώς δεν μας βοηθούν σ αυτό το θέμα όπως θα πρεπε. Όταν ειπα στο δικο μου ότι το μωρό ξυπναει και 3 και 4 φορες τη νυχτα μου απάντησε "δεν μας πειραζει αυτό" Ελα όμως που πειραζει εμένα του είπα. Φαίνεται ότι δεν ξαγρυπνούσε ενα και δυο χρονια για τα δικά του παιδιά για να δει τη γλύκα. Μόνο από μαίες και παλιές μαμάδες νομίζω ότι θα ακούσεις κάλές συμβουλές.

γειά σας. ονομάζομαι σόνια και είμαι νέα στο forum.η μικρή μου μόλις έκλεισε τους 3 μήνες.Ενώ μέχρι πριν απο μια εβδομάδα περίπου της δίναμε γαλατάκι στις 23:00 - 23:30 περίπου και κοιμόταν μέχρι το πρωί 7:30 - 8:00, τώρα μου ξυπνάει τη νύχτα 2 - 3 φορές (χαλαρό κλαψούρισμα) σηκώνομαι, της βάζω πιπίλα και ξανακοιμάται.όχι αγκαλιές, όχι κούνημα ή ομιλία και όχι στο κρεβάτι μας.δεν γίνεται όμως κάθε βράδυ αυτή η δουλειά. τι να κάνω? να την αφήσω να κλάψει? θα μάθει να πιάνει την πιπίλα μόνη της??φαντάζομαι κάποια στιγμή θα σταματήσει και θα καταλάβει πως πρέπει είναι νύχτα και πρέπει να κοιμηθεί.???ευχαριστώ

soniak κι εμείς το ίδιο περίπου πρόβλημα έχουμε. είμαστε βέβαια 5 μηνών αλλά ενώ από πολύ μικρός κοιμόταν σερί μέχρι το πρωί, εδώ και δύο μήνες μου ξυπνάει το βράδυ, πότε μία φορά και πότε περισσότερες. ποτέ δεν τρώει μέσα στη νύχτα, το έχει κόψει καιρό. θέλει ακριβώς αυτό που λες, πιπιλίτσα και ξανακοιμάται. κι εγώ ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα την βλέπει και θα την πιάνει μόνος του μέσα στη νύχτα!

έχω όμως παρατηρήσει κάτι. αυτά τα ξυπνήματα τα κάνει όταν έχει κοιμηθεί πολλές ώρες μέσα στη μέρα. αλλιώς δεν ξυπνάει καθόλου. εσύ δουλεύεις? έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο? μπορεί να είναι και ιδέα μου. εγώ δουλεύω, και τα σαββατοκύριακα που τον έχω εγώ κοιμάται πολύ καλά το βράδυ, ενώ τις καθημερινές που τον κρατάει μια κοπέλα, συνήθως μου κάνει αυτά τα ξυπνήματα. δεν ξέρω τι να κάνω και δεν θέλω να τον πάρω στο κρεββάτι μου για να βολευτώ εγώ. απ'την άλλη σκέφτομαι μήπως δεν βολεύεται πια ανάσκελα, αλλά φοβάμαι να τον βάλω και μπρούμυτα...

φαντάζομαι δεν σε βοήθησα :oops: , μάλλον γιατί κι εγώ ψάχνομαι :?:

Κορίτσια χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω να σας πω ότι η κορούλα μου 10 μηνών τώρα, ακόμα έχει τα νυχτερινά της ξυπνήματα για πιπιλίτσα. Όπως ακριβώς το λέτε. Ούτε αγκαλίτσες θέλει, ούτε φαγητό. Την πιπίλα της και κοιμάται στο δευτερόλεπτο.

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει μάθει να την ψάχνει την πιπίλα της εκείνη την ώρα που γκρινιάζει. Ενώ όταν είναι ξύπνια, μπορεί να την βρε την πιπίλα και να την βάλει στο στόμα της, την ώρα εκείνη που είναι μισοκοιμισμένη ...απλά περιμένει να της την βάλω εγώ. Δεν ξέρω αν θα μάθει να το κάνει στο μέλλον...αλλά προς το παρόν τίποτα :cry::cry::cry:

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Είμαι κ εγώ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης όπως πολλές από εσάς απ' ότι κατάλαβα..Εμένα η μικρή ξυπνάει κάθε βράδυ στις 3-4 κ δεν ξανακοιμάται αν δεν περάσει καμιά ωριτσα!!Πίνει νερό, πίνει γάλα, κάνει κακά της καμιά φορά κ κυρίως παίζει(σημείωση:είναι στο δωμάτιο μας).

Κι εμένα είχε αρχίσει κ κοιμόταν σερί μέχρι το πρωί κ ξάφνικα φτου κ απ' την αρχή ρε κορίτσια..Τα χω παίξει γιατί τώρα δεν την πιάνει ούτε το νανούρισμα ούτε τίποτα κ δεν είναι κ δόντια, μια συνήθεια είναι πιστεύω αλλά πως να την κόψω...? Απελπισία..

Διαφημίσεις

γειά σας κορίτσια.giorgia, ίσως θα ήταν καλύτρεα να μην κοιμάται μαζί σας. να μάθει στο δωμάτιό της.

melina μου, δεν δουλεύω ακόμη, θα γυρίσω τον μάρτιο, αλλά δεν ξέρω πως θα είναι τότε. πάντως επειδή έχω διαβάσει αρκετά βιβλία και μέσω internet το να κοιμάται αρκετά την ημέρα, δεν σημαίνει οτι δεν θα κοιμάται το βράδυ. ίσα ίσα που χρειάζονται ύπνο και την ημέρα, αλλιώς είναι τόσο κουρασμένα το βράδυ που βρίσκονται σε κατάσταση υπερέντασης και επειδή είναι μικρά δεν καταλαβαίνουν οτι με τον ύπνο θα ηρεμήσουν και θα ξεκουραστούν, τον αντιστέκονται, δεν ξέρουν πώς να κοιμηθούν.

εμένα η μικρή κοιμάται λίγο το πρωί, το μεσημέρι και λαγοκοιμάται το απόγευμα. το βράδυ όμως όταν είναι η ώρα της θα κοιμηθεί....μετά είναι το θέμα. τι να πω.....

Η δικη μου(μας) προσωπικη εμπειρια μετά απο 8 σχεδον μηνες....με οχι συνεχόμενο και ηρεμο υπνο είναι η εξης :

Το μωρο μας κοιμαται στην κουνια του απο τον 5ο μηνα. Εδω και 2 σχεδον μηνες κοιμαται μετα απο 1-2 λεπτα, χωρίς καθολου κλαματα

Δοκιμασαμε αρκετες μεθοδους για να φτασουμε μεχρι εδω. Και το βιβλιο με το συνεχες και ασταματητο κλαμα...και αγκαλιες με μουσικουλα...και...και...και

Τελικα καταληξαμε πως η μεθοδος που ταιριαζει στο μωρο μας ειναι να τον βαζουμε στην κουνια του, να καθομαστε διπλα του και να τον χαιδευουμε για 1-2 λεπτα...και μετα κοιμαται!

Η υπνος του συνεχιζει να μην ειναι συνεχομενος. Προσπαθουμε να βρουμε τι μπορει να φταιει (αν κρυωνει....αν ζεσταινεται...αν βλεπει ονειρα...κλπ)...αλλα γενικα πλεον ξυπναει μονο μια φορα καθε βραδυ και κοιμαται μετα απο λιγο

Αυτο που θελω να πω ειναι πως χρειαζεται υπομονη και το καθε ζευγαρι να βρει τι "ταιριαζει" στο μωρο του.

Εννοειται πως ο μικρος κατα τη διαρκεια του υπνου..."παλευει" και αλλου τον βαζουμε και αλλου βρισκεται! :lol:

Εχει μοιασει τη μαμα του...ΚΑΙ σ αυτο! :wink:

Το μονο που εχω να ευχηθω ειναι καλη δυναμη και υπομονη σε ολους οσους εχει καταλαβει η κουραση και η αυπνια

Το μωρο μας κοιμαται στην κουνια του απο τον 5ο μηνα. Εδω και 2 σχεδον μηνες κοιμαται μετα απο 1-2 λεπτα, χωρίς καθολου κλαματα

Ax σοκολατένιο πούμα, αν και δεν ξέρω αν έχεις γράψει κι άλλα, αυτό και μόνο αρκεί για να σας ζηλεύουν σχεδόν όλες εδώ μέσα... Αυτό που περιγράφεις ακούγεται σχεδόν ... εξωγήινο, για τους πολλούς... Τι να πω... Είστε πολύ τυχεροί άνθρωποι... Παρεπιπτόντως, θηλάζετε?

Να σου πω την αληθεια ξερω πως αυτο που συμβαινει ενδεχομενως να μην κρατησει για παντα. Τα μωρακια αλλαζουν συνηθειες και συμπερριφορες...αρκετα συχνα

Οσο για την ερωτηση περι θηλασμου....εδω και 3 περιπου εβδομαδες ο μικρος θηλαζε μονο το βραδυ

Χθες ηταν το πρωτο βραδυ που ο μικρος δεν θηλασε. Το (μεγαλο) μωρο μου ξεκινησε διαδικασία διακοπης θηλασμου.

Η αληθεια ειναι πως η χθεσινη βραδια ηταν καπως ιδιαιτερη για ολους μας. Η γυναικα μου ηταν αρκετα φορτισμενη ψυχολογικα και το μωρακι μας ηταν σχετικα ανησυχο ολο το βραδυ. Το θετικο ειναι πως η βραδια δεν ηταν τοοοοσο "ασχημη" οσο περιμεναμε. Ξυπνησε 2 φορες, αλλα ξανακοιμηθηκε. Και τελικα ηπιε γαλατακι το πρωι (οπως καθε πρωι)

Ελπιζω ολα να μας πανε το ιδιο καλα και αποψε το βραδυ

Επομενως για να απαντησω στο ερωτημα, θηλαζαμε αποκλειστικα για 6 περιπου μηνες, εναν μηνα θηλαζαμε καποιες φορες...και απο χθες...τελοοοοος!

Οσο για το θεμα του υπνου, νομιζω πως ισχυει αυτο που εγραψα και στην προηγουμενη μου απαντηση. Ο καθενας μας πρεπει να βρει τι ταιριαζει στο μωρο του. Και εμεις καναμε το "λαθος" να τον κοιμηζουμε στην αγκαλια με μουσικουλα...και εμεις καναμε το "λαθος να τον αφηνουμε να κλαιει μεχρι να κουραστει και να κοιμηθει, αλλα τελικα βρηκαμε αυτο που του ταιριαζει

Ισως να παιζει ρολο και το αυστηρο βραδινο προγραμμα που τηρουμε

8.15 μπανακι - 8.30 γαλα και 8.50 εως 9.00 εχει κοιμηθει

Καποιες φορες που παρεκλιναμε απ το προγραμμα, βγηκε και ο ιδιος απ τα νερα του

chocolatepuma μπράβο!!!! Εμείς ακόμα παιδευόμαστε να την κοιμίζουμε αγκαλιά και με κλάματα πολλές φορές... Και εγώ δοκίμασα να την αφήσω να κλάψει αλλά δεν έχει πολλά αποτελέσματα, αυτό που κατάλαβα είναι ότι αν ηρεμήσει μετά κοιμάται... αν της "φύγει" όμως άστο καλύτερα, καθόμαστε μέχρι τις 11... Όσο για τα ξυπνήματα σταθερά κάθε βράδυ ανά μία ώρα και εμείς ψάχνουμε την πιπίλα μας ... Κουράγιο κορίτσια :wink:

Aso4p2.pngplWtp2.png

Τις τελευταιες μερες δοκίμασα να βάλω το μωρό σε πρόγραμμα δηλαδή μπανάκι, γαλατάκι και κρεβατάκι και είναι θαυματουργό. Εκανα αυτό που είπε ότι έκανε και ο chocolatepuma δηλαδή ήμουν δίπλα στο κρεβατάκι του και τον χαιδευα όταν έκλεγε και μετά από ένα 10λεπτο σταμάτησε το κλάμα και κοιμήθηκε. Την επόμενη νύχτα έκλεγε για λιγότερη ώρα. Και τις τελευταίες νύχτες κοιμότανε μόνος του χωρίς κλάμα. Εκεί που ξυπνούσε 3-4 φορές τη νύχτα ξυπνάει μόνο κατά τις 5 τον θηλάζω και ξανακοιμάται, που ελπίζω να το κόψουμε κι αυτό. Εννοείται ότι παλιά έπρεπε να τον κουνάω ή να τον θηλάζω για να αποκοιμηθεί και όταν τον έβαζα κάτω μπορεί να ξυπνούσε και ξανά τα ίδια. Ευτυχώς τώρα είναι μια χαρά. Δοκιμάστε το.

Μπράβο βρε Νένα..δώσε μας κουραγιο ότι μπορεί να συμβεί κ σε αλλους εκτός απο chocolatepuma, γιατί θα φρικάρω σε λίγο..Κι εγώ τώρα που μετακομίζω θα την βάλω στο δικό της δωμάτιο κ θα προσπαθήσω να την μάθω.. Φυσικά έχω ήδη αγχωθεί.. Εγώ το πρόγραμμα της το τηρώ καθημερινά, αλλά εκείνη νανουρίζεται δεν ξέρω κ εγώ πόση ώρα, κ 3 στις 4 φορές που την αφήνουμε στην κούνια κοιμισμένη, υποτίθεται, πετάγεται πάλι όρθια..Και δεν θα σας αναφερω τα βραδινά ξυπνήματα...Ελπίζω πάντως με τα χαδάκια κ με θετική ενέργεια να φτιάξουν όλα στο νέο μας σπίτι..

ε,ναι τελικα ειμαστε πολλες!!

εμενα οι διδυμες ακομη και τωρα δεν ειναι σιγουρο οτι θα κοιμηθουν ολο το βραδυ..αλλα και να ξυνησουν θα ειναι για ελαχιστο χρονο πια..πιπιλα , γαλα κτλ

το μωρο μας ειναι 4 μηνων κι ενω μεχρι 2 μνων κοιμοταν 18-20 ωρες το 24ρο..ανοιγε τα ματια της μνο για να φαει..τωρα κοιμαται αναμεσα στην ημερα ποτε μισηοτε 1,ποτε 2 ωρες αλλα το θεμα το εχουμε με τον μεγαλο υπνο..ΔΕΝ τον κανει νυχτα..αλλα απογευμα..και τη νυχτα ξυπναει ανα 2-2,5 ωρες..

τα απογευματα την ξυπναω,δεν την αφηνω να κοιμηθει..αλλα ο μεγαλος υπνος χανεται εντελως!!

κανω υπομονη..κι ελπιζω..

με αγωνιστικους χαιρετισμους!!!

υ.γ. Στις μεγαλες το σταθερο προγραμμα στον υπνο το διατηρουμε απο μηνων,τοσο το μεσημερι , οσο και το βραδυ.

Νομίζω ότι το μυστικό είναι να καταφέρει να αποκοιμιέται μόνο του το μωρό στην κούνια του. Οταν το κοιμίζεις κουνώντας το ή ταιζωντάς το νιώθει ανασφάλεια όταν σε καποια φάση μεσα στη νυχτα ξυπνάει για λίγο και θέλει ξανά τάισμα ή κουνημα για να κοιμηθεί. Οταν καταφέρει να ηρεμεί μόνο του τότε ξανακοιμάται αμέσως. Φυσικά θα πρέπει να είναι καλά ταισμένο για να μην πεινάει μεσα στη νύχτα. Εγώ του άλλαξα το πρόγραμμα του φαγητού ταίζωντας το λίγο περισσότερο και το έβαζα να κοιμάται μόνο του (εννοείται ότι αντιστάθηκε σθεναρά στην αρχη. Τώρα συνήθισε όμως, μέσα σε λίγες μέρες και όταν δεν κοιμάται και κλαίει ξερω ότι είναι επειδή πεινάει ή πρέπει να ρευτεί)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...