Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ενας καλος παιδιατρος υπαρχει? (Βόρεια Προάστια)

Carmela

Recommended Posts

Καλημέρα!

Έχουν περάσει κάποια χρόνια από όταν ανοίχτηκε το topic αυτό, επειδή όμως μπορεί κάποια νέα χρήστης να ενδιαφέρεται και τώρα για την κα Αποκότου (Νέα Φιλοθέη, Μαρούσι), θα σας πω την γνώμη μου.

Από τότε που γέννησα τον Μάξιμο (18 μήνες), πηγαίνουμε στην Αποκότου.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής.

Αυτό που μου αρέσει είναι ότι είναι συγκρατημένη, δεν βιάζεται να δώσει στο παιδί διάφορα, όπως άλλοι γιατροί που ξέρω, όλα στην ώρα τους.

Για παράδειγμα, ξέρω από άλλες μαμάδες πως μόλις τα παιδιά έκλεισαν χρόνο, τους ξεκίνησε ο γιατρός το φρέσκο γάλα. Η Αποκότου είπε, ότι ακόμα το παιδί έχει ανάγκη από τα συστατικά του γάλακτος σε σκόνη (εφόσον δε θηλάζει), το φρέσκο δεν το καλύπτει. Μέχρι τα 2α γενέθλια τουλάχιστον θα πίνουμε σκόνη.

Οι ίδιοι άλλοι γιατροί από τους 12 μήνες λένε να ταΐζουμε τα μωρά ότι τρώμε κι εμείς, όχι αλεσμένα. Η Αποκότου λέει, μέχρι τα 2α γενέθλια αλεσμένα και όχι ότι τρώμε εμείς ακόμα αλλά τα γνωστά κοτοπουλάκι, μοσχαράκι, ψαράκι κλπ... Το παιδί τρώει περισσότερη ποσότητα όταν η τροφή είναι αλεσμένη.

Τέλος και πιο σημαντικό!!!

Δε δίνει φάρμακα για ψύλλου πήδημα. Ούτε καν depon. Είναι πολύ μετρημένη.

Και τη βρίσκεις ΠΑΝΤΑ στο τηλέφωνο, οποιαδήποτε μέρα και ώρα!!!

Εν ολίγοις, εμένα και του άντρα μου μας αρέσει. Μας εμπνέει σιγουριά.

Όλα όμως είναι υποκειμενικά. Οπότε δοκιμάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Να σου πω την αληθεια με ολα αυτά που εγραψες προσωπικά δεν θα την πλησίαζα!! Ζει σε άλλο πλανήτη αν δίνει αλεσμένα μέχρι τα δυο, μαλλον η καλή γιατρος δεν ξέρει τι αντίκτυπο εχει αυτο σε ομιλία, μυς προσώπου κλπ

Ασε που τα μικρανε κολανε στο παραμικρό , αντε να πας να τα αλλάξεις στα δυο και να τους δώσεις να φάνε τυρόπιτα μόνα τους

Ποτε η γιατρος σου συστήνει πηρουνι και κουτάλι;

Διαφημίσεις

Και το φρέσκο ειναι μια χαρα οταν το παιδί τρώει φαγητό κανονικό και παιρνει βιταμίνες απο εκεί

Νομίζω οτι θα την ωφελουσε ενα refreshing course στην παιδίατρικη!

Ξέρεις πού είναι το πρόβλημα, λατρεμένη BabyCute; Ότι, για να γίνει refreshing course, θα πρέπει να υφίσταται και...standar course διατροφής, κάτι το οποίο δεν υπάρχει ούτε για πλάκα στην εκπαίδευση των Ελλήνων παιδιάτρων...

Εγω εχω μια πολύ καλη γιατρό που την βρίσκεις παντα, ειναι ευγενέστατη... Δινει λύσεις κτλ... Αλλα για την διατροφη του παιδιού μου αποφασίζω εγω, και εδώ που τα λέμε και για ολα τα υπόλοιπα, το πρώτο πράγμα λοιπόν που την ρώτησα για τις στέρεες τροφές ειναι αν μπορω να δωσω αβοκάντο απο την αρχή, μου είπε όχι.. Ενώ παντού διάβαζα σε έγκαιρα σάιτ οτι μπορει να ειναι η πρώτη τροφή του παιδιού. Το καθυστέρησα βέβαια να του το δωσω και ηταν το μονο που έκανα..απο εκεί και ύστερα απλά ακολούθησα το παιδί.. Αλεσμένα έφαγε μονο τον πρώτο μήνα, όταν δεν ήθελε κάτι δεν το έδινα.. Το ένστικτο τους πιστεύω ειναι πολύ πιο αναπτυγμένο απο τους δικούς μας κανόνες,

Και οι γιατροί ή θα παίζουν εκ του ασφαλούς ή απο τον 4ο μήνα θα σε ξεκινήσουν με ζάχαρη και στον 6ο κρέας, το εχω ακούσει και αυτό...

Απο οτι κατάλαβα και εγω δεν ειναι ενημερωμένοι για το τι σημαίνει σωστή μεσογειακή διατροφη (μερα παρα μερα κρέας???)

Και αυτό που μου κανει τρομερή εντύπωση ειναι οτι σύμβουλος θυλαςμου, παιδίατρος, μου είπε για να ξεκινήσει υγιεινά το παιδί θα ξεκινήσεις κρέας και λαχανικά.. Τα φρούτα δεν προσφέρουν τπτ ούτε και το ρυζι, περίμενα τουλάχιστον απο μια τέτοια παιδίατρο να ξέρει πιο πολλα για την διατροφη του παιδιού...

Οπότε...αποφασίζω εγω και πάλι εγω..

Α καλα! Scratee εχουμε καταντήσει να ερχόμαστε σε mumsnet, parents κλπ για να βρίσκουμε λύση γιατι ξέρουμε οτι οι (περισσότεροι) γιατροί θα πούνε τις μπαρούφες τους μέχρι και στα βασικά!!

Ποτε δεν θα ξεχάσω οταν ο μεγάλος ηταν 12 μηνών και τον θηλάσα (γιατι γκρίνιαζε) μπροστά σε Ελληνίδα παιδίατρο που πηγα για πρώτη φορα και η ξερολας έφριξε και μου ειπε 'κοφτο τωρα! Δωςε σκόνη' ...

Και περα απο αυτο εννοείται οτι έδωσε αερολιν γιατι το παιδί είχε μύξα :roll:

Διαφημίσεις

Απο οτι κατάλαβα και εγω δεν ειναι ενημερωμένοι για το τι σημαίνει σωστή μεσογειακή διατροφη (μερα παρα μερα κρέας???)

Και αυτό που μου κανει τρομερή εντύπωση ειναι οτι σύμβουλος θυλαςμου, παιδίατρος, μου είπε για να ξεκινήσει υγιεινά το παιδί θα ξεκινήσεις κρέας και λαχανικά.. Τα φρούτα δεν προσφέρουν τπτ ούτε και το ρυζι, περίμενα τουλάχιστον απο μια τέτοια παιδίατρο να ξέρει πιο πολλα για την διατροφη του παιδιού...

Νομίζω ότι δε σου τα είπε λάθος!

Τα λαχανικά υπερτερούν των φρούτων, λόγω του ότι τα φρούτα περιέχουν πολλά σάκχαρα. Δε λέμε ότι δεν προσφέρουν τίποτα, προς Θεού! Αλλά η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο. Το ρύζι, εκτός και αν είναι αναποφλοίωτο (που είναι βαρύ για βρέφη), όντως δεν προσφέρει και πολλά.

Για το κρέας: επειδή οι σύγχρονες πρακτικές τοκετού (καισαρικές, φυσιολογικοί τοκετοί όπου ο ομφάλιος λώρος κόβεται πριν περάσουν τουλάχιστον 3 λεπτά) προδιαθέτουν σε σιδηροπενική αναιμία, είναι απαραίτητη η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος (ακόμη και 5 φορές την εβδομάδα), καθώς ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο. Όσο μεγαλώνει το παιδί και είναι σε θέση να καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες, ανά γεύμα, μπορούμε να αρχίσουμε να αραιώνουμε το κρέας, ώστε να φτάσουμε στο μία φορά την εβδομάδα. Συνήθως, αυτό γίνεται αρκετά μετά τους 12 μήνες, εκτός αν μιλάμε για ένα πραγματικά καλοφαγο μωρό!

Α καλα! Scratee εχουμε καταντήσει να ερχόμαστε σε mumsnet, parents κλπ για να βρίσκουμε λύση γιατι ξέρουμε οτι οι (περισσότεροι) γιατροί θα πούνε τις μπαρούφες τους μέχρι και στα βασικά!!

Ποτε δεν θα ξεχάσω οταν ο μεγάλος ηταν 12 μηνών και τον θηλάσα (γιατι γκρίνιαζε) μπροστά σε Ελληνίδα παιδίατρο που πηγα για πρώτη φορα και η ξερολας έφριξε και μου ειπε 'κοφτο τωρα! Δωςε σκόνη' ...

Και περα απο αυτο εννοείται οτι έδωσε αερολιν γιατι το παιδί είχε μύξα :roll:

Χαχαχα! Να την ξαναπροτιμήσετε!!!

ΥΓ: τώρα πρόσεξα ότι χρόνισε ο μικρός! Να τον χαίρεστε!

Τι ανοησίες είναι αυτές;;;; Έτσι έκανε και μια συγγενής μου και δεν άκουσε τον παιδίατρο να κόψει τα αλεσμένα για να τρώει πιο πολύ αφού με το μάσημα μειώνεται η ποσότητα που τρώει το παιδί (ισχύει αλλά αυτό θα γίνει ούτως ή άλλως) και τώρα 22 μηνών δεν τρώει ούτε αλεσμένο γιατί το έχει σιχαθεί ούτε μασάει γιατί δεν έχει μάθει!!!!. Το μάσημα είναι σαν το ποδήλατο... Όσο πιο μικρό μάθει το παιδί τόσο πιο εύκολο θα είναι.... Όσον αφορά παιδίατρο εγώ εμπιστεύομαι τον Κο Σταμπουλίδη στα Βριλήσσια. Τον εκτιμώ και ως παιδίατρο και ως άνθρωπο και τον βρίσκω 24ωρεσ το 24ωρο. Δεν έχει ιατρείο έρχεται αποκλειστικά στο σπίτι και με πολύ λογική τιμή και πάντα με απόδειξη.

sJbgp3.png W9hQp3.png

Νομίζω ότι δε σου τα είπε λάθος!

Τα λαχανικά υπερτερούν των φρούτων' date=' λόγω του ότι τα φρούτα περιέχουν πολλά σάκχαρα. Δε λέμε ότι δεν προσφέρουν τίποτα, προς Θεού! Αλλά η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο. Το ρύζι, εκτός και αν είναι αναποφλοίωτο (που είναι βαρύ για βρέφη), όντως δεν προσφέρει και πολλά.

Για το κρέας: επειδή οι σύγχρονες πρακτικές τοκετού (καισαρικές, φυσιολογικοί τοκετοί όπου ο ομφάλιος λώρος κόβεται πριν περάσουν τουλάχιστον 3 λεπτά) προδιαθέτουν σε σιδηροπενική αναιμία, είναι απαραίτητη η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος (ακόμη και 5 φορές την εβδομάδα), καθώς ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο. Όσο μεγαλώνει το παιδί και είναι σε θέση να καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες, ανά γεύμα, μπορούμε να αρχίσουμε να αραιώνουμε το κρέας, ώστε να φτάσουμε στο μία φορά την εβδομάδα. Συνήθως, αυτό γίνεται αρκετά μετά τους 12 μήνες, εκτός αν μιλάμε για ένα πραγματικά καλοφαγο μωρό![/quote']

Μου λες δλδ οτι έπρεπε να εχω κανει τον γιατρό και στον μαιευτήρα μου? δεν το ήξερα αυτό για τον ομφάλιο λώρο, αλλα και πάλι αυτή η διατροφη δεν εχει να κανει με υγιεινή διατροφη αλλα μια διατροφη πλούσια σε σίδηρο για την περίπτωση που εχει το παιδί έλλειψη, άρα...πρώτα κανω εξετάσεις αίματος και ανάλογος την περίπτωση πράττω. Αυτό με βρίσκει σύμφωνη, αλλα η γενικευμένη διατροφη μεσα στο κρέας με το καλημέρα σας κάθε άλλο παρα υγιεινή μου φαίνεται.

Για τα λαχανικά, ίσως να εχουν πολλα θρεπτικά συστατικά ωμά...βρασμένα? και μάλιστα πολύ καλα βρασμένα για να γίνουν πολτός.

Με αγχωσες για τον σίδηρο μιας και εχω κανει καισαρική και εγω... Αλλα επειδή χρειάστηκε να κάνουμε εξετάσεις αίματος, και είμαστε πολύ καλα μέχρι στιγμής με τον σίδηρο... Μπορω να πω εκ του ασφαλούς οτι είμαστε πολύ καλα στον σίδηρο και ας μην τρώμε κρέας...

Τι σημασία εχουν τα σάκχαρα που εχουν τα φρούτα? για να μην παχύνουν? ή για ενδεχόμενο ζάχαρο?

Η πρώιμη διακοπή του ομφάλιου λώρου έχει βρεθεί ότι στερεί σημαντικές ποσότητες σιδήρου, από τις αποθήκες του παιδιού.

Συμφωνούμε για τις εξετάσεις. Πράγματι, αν θέλει να είναι κανείς τυπικός, πρέπει να κάνει εξετάσεις αίματος. Απλώς, επειδή δε θα γίνουν 1 φορά (6 μηνών και τέλος) οι περισσότεροι γονείς δεν το δέχονται. Αλλά γιατί σε προβληματίζει το κρέας σε συχνή κατανάλωση; Τα περισσότερα μωρά δύσκολα θα φάνε παραπάνω από λίγες κουταλιές.

Υποτίθεται ότι τα λαχανικά πρέπει να είναι ήπια μαγειρεμένα. Στον ατμό, ακόμα καλύτερα (βέβαια, ένα δίκιο το έχεις, γιατί οι περισσότεροι τα βράζουμε φουλ!)

Ναι, για το ζάχαρο δε θέλουμε την υπερβολή στα φρούτα.

Εσύ ποιο πρόγραμμα εφαρμόζεις;

Διαφημίσεις

Η πρώιμη διακοπή του ομφάλιου λώρου έχει βρεθεί ότι στερεί σημαντικές ποσότητες σιδήρου' date=' από τις αποθήκες του παιδιού.

Συμφωνούμε για τις εξετάσεις. Πράγματι, αν θέλει να είναι κανείς τυπικός, πρέπει να κάνει εξετάσεις αίματος. Απλώς, επειδή δε θα γίνουν 1 φορά (6 μηνών και τέλος) οι περισσότεροι γονείς δεν το δέχονται. Αλλά γιατί σε προβληματίζει το κρέας σε συχνή κατανάλωση; Τα περισσότερα μωρά δύσκολα θα φάνε παραπάνω από λίγες κουταλιές.

Υποτίθεται ότι τα λαχανικά πρέπει να είναι ήπια μαγειρεμένα. Στον ατμό, ακόμα καλύτερα (βέβαια, ένα δίκιο το έχεις, γιατί οι περισσότεροι τα βράζουμε φουλ!)

Ναι, για το ζάχαρο δε θέλουμε την υπερβολή στα φρούτα.

Εσύ ποιο πρόγραμμα εφαρμόζεις;[/quote']

Τι θεωρούμε οκ για τον ομφάλιο λώρο? να ξέρω για το επόμενο?

Τρώει κυρίως φρουτα και λαχανικά, που και που ανθότυρο και γιαούρτι αιγοπρόβειο. Δεν του αρέσουν βρώμη κριθάρι ρυζι.... Ξεκινάμε να τρώμε ψάρι...απο αύριο. Γενικά θελω να φάει τα παντα αλλα όχι κρέας τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.

Μετα θα δω.... Οπως το βλεπω εγω...το κρέας ειναι η πιο ακάθαρτη τροφή με τον τροπο που τα μεγαλώνουν και τα ταΐζουν. Ξέρω οτι δεν ειναι απόλυτα έτσι αλλα και απο ηθικής πλευράς και οικολογικής θεωρώ οτι δεν το έχουμε τόσο ανάγκη, οπως δεν έχουμε ανάγκη και την ζάχαρη και τα μεταλαγμενα.

Το ιδανικό είναι να κόβεται ο ομφάλιος λώρος, όταν σταματήσει να πάλλεται. Αν δε γίνει αυτό, τουλάχιστον να περάσουν τουλάχιστον 3 λεπτά, πριν κοπεί. Υπ'όψιν ότι, στην περίπτωση αυτή, ίσως να μην καταφέρεις να κρατήσεις βλαστοκύτταρα (δε θα είναι αρκετό το αίμα).

Για το κρέας, πάλι: άλλο να μη θέλεις να δώσεις γιατί δεν εμπιστεύεσαι τη βιομηχανία του κρέατος (λογικό) και άλλο να λέμε ότι είναι ισορροπημένη μια βρεφική διατροφή χωρίς, ουσιαστικά, πηγή σιδήρου.

Έχω ακούσει ότι το σούπερ μάρκετ "Θανόπουλος", στη Ν. Ερυθραία, έχει βιολογικό μοσχάρι. Επίσης, το βουβάλι είναι από τα πιο υγιεινά κρέατα, γιατί εκτρέφεται χωρίς φάρμακα. Το έχεις ψάξει καθόλου έτσι;

Κορίτσια, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σαφώς και πέραν της παιδιάτρου έχω κι εγώ άποψη στο μεγάλωμα του παιδιού μου, μην τρελαθούμε τελείως!

Φυσικά και το παιδί τρώει τα πάντα και απο αυτά που τρώμε εμείς, καθώς είναι μεγάλο "ζητιανάκι".

Απλά του κρατάω ακόμα το μεσημεριανό του αλεσμένο, όλη την υπόλοιπη μέρα όμως δεν τρώει τίποτα αλεσμένο.

Μέχρι κιμαδόπιτα έφαγε εχτές...

Μια χαρά μασάει το αντράκι μου.:lol:

Όπως και να έχει κάθε γιατρός λέει τα δικά του, αποδεδειγμένα.

Το ιδανικό είναι να κόβεται ο ομφάλιος λώρος' date=' όταν σταματήσει να πάλλεται. Αν δε γίνει αυτό, τουλάχιστον να περάσουν τουλάχιστον 3 λεπτά, πριν κοπεί. Υπ'όψιν ότι, στην περίπτωση αυτή, ίσως να μην καταφέρεις να κρατήσεις βλαστοκύτταρα (δε θα είναι αρκετό το αίμα).

Για το κρέας, πάλι: άλλο να μη θέλεις να δώσεις γιατί δεν εμπιστεύεσαι τη βιομηχανία του κρέατος (λογικό) και άλλο να λέμε ότι είναι ισορροπημένη μια βρεφική διατροφή χωρίς, ουσιαστικά, πηγή σιδήρου.

Έχω ακούσει ότι το σούπερ μάρκετ "Θανόπουλος", στη Ν. Ερυθραία, έχει βιολογικό μοσχάρι. Επίσης, το βουβάλι είναι από τα πιο υγιεινά κρέατα, γιατί εκτρέφεται χωρίς φάρμακα. Το έχεις ψάξει καθόλου έτσι;[/quote']

Καλα...εννοείτε! Όταν θα δωσω κρέας θα ειναι καλο και όχι σούπερ μάρκετ.

Προς το παρόν και μέχρι να κλείσει χρόνο, δεν θα του δωσω, μπορει να θεωρηται χαμηλή σε σίδηρο, αλλα πρώτον απο τις τροφές που τρώει παίρνει, απο το γαλα μου , παίρνει (είμαι και εγω φουλ σε σίδηρο, έκανα εξετάσεις) όχι τόσο όσο απο το κρέας, το ξέρω,

Και δεύτερων εχω διαβάσει τόσα πολλα για το κρέας και το πως αντιδρά στο σώμα και στο πνεύμα, που νομίζω οτι μονο κακό θα του κανω ειδικά στον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Δεν είμαι τόσο ή μονο της δυτικής ιατρικής. Οπως υπάρχουν διαφορετικές καμπύλες για τα θυλαζοντα και ειναι φυσιολογικό, θα έπρεπε να υπάρχουν και διαφορετικές τιμές για τους χορτοφάγους και να θεωρούνται φυσιολογικές. Προς το παρόν δεν συμφαιρει και κανέναν να το ψάξουν αυτό, οποτε είμαστε χορτοφάγοι με όρια δυτικής διατροφής.

• 1 month later...

Γεια σας! Ψάχνουμε παιδίατρο στα βόρεια προάστια ως κέντρο (από Βριλήσσια μέχρι Νέο Ηράκλειο στο περίπου) που να έχει όσο πιο πολλά από τα παρακάτω:

- υποστηρικτικός του θηλασμού πραγματικά

- ανοιχτός σε baby led weaning και ει δυνατόν και ενημερωμένος

- διαθέσιμος στα τηλέφωνα όσο πιο πολύ γίνεται, όχι και να πήζει όμως και να σε παίρνει μετά από 5 φορές προσπάθειες

- όχι παρωχημένες πρακτικές με το... πουλάκι του μπεμπούλη μας, ένα το 'χουμε, να το προσέξουμε ;)

- δεκτικός με attachment parenting και ενημερωμένος

- να έρχεται σπίτι για νεογέννητα (έστω 1-2 φορές στην αρχή)

- να είναι προσιτός σαν χαρακτήρας και δεκτικός στις ερωτήσεις

Ε, εντάξει, δεν περιμένω να τα έχει όολα αυτά, αλλά τουλάχιστον τα 3-4 πρώτα μου είναι πολύ πολύ σημαντικά. Αν τον έχετε βρει, πείτε και σ' εμένα με ένα πμ σας παρακαλώ!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Σκέφτηκα τη Μαρία Χολή, στα όρια Πεύκης- Ν.Ηρακλείου.

-είναι IBCLC

-έκανε baby led weaning στο γιο της

-είναι διαθέσιμη

-εννοείται πως ΔΕΝ πειράζει το πουλάκι, όπως και κάθε ενημερωμένος παιδίατρος

-είναι οπαδός του dr Sears

-έρχεται σπίτι

-είναι πολύ...cool

Στοιχεία έχει το ίντερνετ.

ΥΓ: δεν παίρνω ποσοστά! :P

Απαραίτητη παρένθεση: έγραψα ότι είναι IBCLC, ως απόδειξη ότι υποστηρίζει πραγματικά το θηλασμό. Για εκείνη, ισχύει. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, κάποιοι IBCLC έχουν κατηγορηθεί ότι προωθούν το ξένο. Μία πιθανή ερμηνεία είναι πως πηραν τον τίτλο όχι από μεράκι, αλλά για την απόκτηση πελατείας...Επομένως, και δυστυχώς, ένας IBCLC δε σημαινει εξ'ορισμού οτι θα σε στηρίξει στα δύσκολα.

Scratee μου, ξέρω ποια πού να ρωτάω για να πάρω τις σωστές απαντήσεις! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για άλλη μια φορά!

Τη Χολή την έχω κι εγώ υπόψη μου μιας και είναι η ibclc που είναι πιο κοντά μου και είναι και παιδίατρος. Απλώς κι εγώ επειδή είχα την πληροφόρηση που λες για τις ibclc, ότι δηλ. δεν είναι όλες αυτό που διατείνονται, με είχαν κατευθύνει προς 2 άτομα μόνο (φερτάκη ή παλαντζιάν). Σόρρυ που τις γράφω εδώ, αλλά για άλλη μια φορά δε με αφήνει να σου στείλω πμ, κάτι μου κάνει με την ορθογραφία του nick σου. Αν έχεις κάποια προσωπική άποψη για κάποια από τις δυο (ως σύμβουλο φυσικά, άσχετο με τους γιατρούς) για να έρθει να με δει όταν γεννήσω στο μαιευτήριο για το θηλασμό και το σωστό πιάσιμο, στείλε μου ένα πμ αν δεν σου είναι κόπος.

Για παιδιάτρους επομένως μου έχουν συστήσει τη Χολή, τον Χριστόπουλο και τη Θεοχαρούδη Αρετή, αν έχεις γνώμη και για κάποιον απ' τους 2 τελευταίους πάλι σ' ευχαριστώ!!!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Θα απαντήσω λιγάκι...συντεχνιακά. Όσο και αν έχω την Άντα την Παλατζιαν στην καρδιά μου, γιατί σε συνάντηση της δικής της ομάδας LLL, όταν ήταν ο γιος μου 39 ημερών, μου ανοίχτηκαν τα μάτια σχετικά με το θηλασμό (αν περίμενα από την τότε παιδίατρό μου, σώθηκα...) και όσο έμπειρη και να είναι (που είναι), έχω να δηλώσω ότι δεν τίθεται-ή δε θα έπρεπε να τίθεται-θέμα επιλογής ανάμεσα σε επαγγελματία υγείας IBCLC και σε μη επαγελματία υγείας IBCLC. Εξάλλου, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε, εδώ και 2 χρόνια, να γίνει IBCLC, παρά μόνο αν είναι επαγγελματίας υγείας.

Και δεν είναι και τόσο συντεχνιακή η προσέγγισή μου, τώρα που το σκέφτομαι, δεδομένου ότι υπάρχουν σύμβουλοι γαλουχίας μαίες, γενικοί γιατροί και παιδοχειρουργοί. Δε σου λέω να βρεις σώνει και καλά παιδίατρο.

Από την άλλη, φυσικά, υπάρχουν και παιδίατροι με άριστες γνώσεις θηλασμού, χωρίς τον τίτλο IBCLC. ;)

Για τα άλλα ονόματα, σου στέλνω μήνυμα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλους. Νέος γονέας και αναζητώ και εγώ έναν καλό παιδίατρο για την περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας - Αγίων Αναργύρων, που δεν θα χορηγεί φάρμακο με το παραμικρό, θα έρχεται κατ' οίκον με λογικά ποσά αμοιβών - με απόδειξη και θα μπορούμε να τον βρούμε όταν τον χρειαζόμαστε.

Ελπίζω να υπάρχει κάποιος που να μπορέσει να με βοηθήσει,

Ευχαριστώ,

• 1 χρόνο μετά...

Για παιδιάτρους επομένως μου έχουν συστήσει τη Χολή, τον Χριστόπουλο και τη Θεοχαρούδη Αρετή, αν έχεις γνώμη και για κάποιον απ' τους 2 τελευταίους πάλι σ' ευχαριστώ!!!

Καλησπέρα,

Josephine, τελικά που κατέληξες; Με ενδιαφέρουν κι εμένα αυτοί οι τρεις παιδίατροι. Και ίσως και η Σοφιανού Κάτια.

Και αν κάποια άλλη κοπέλα γνωρίζει κάποιον απ αυτούς, οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ

nhZg.png

Καλησπέρα,

Josephine, τελικά που κατέληξες; Με ενδιαφέρουν κι εμένα αυτοί οι τρεις παιδίατροι. Και ίσως και η Σοφιανού Κάτια.

Και αν κάποια άλλη κοπέλα γνωρίζει κάποιον απ αυτούς, οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ

Στην κα. Χολή, μας παρακολουθεί από γεννησιμιού του μπέμπη στο μαιευτήριο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι ένα χρόνο τώρα.

GCqDp3.png qpsdp2.png

Στην κα. Χολή, μας παρακολουθεί από γεννησιμιού του μπέμπη στο μαιευτήριο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι ένα χρόνο τώρα.

Σε ευχαριστώ πολύ! Να τον χαίρεσαι τον μπέμπη σου!

nhZg.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...