Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Προσπαθησε να του δινεις περισοτερο τυρακι ή γιαουρτι αν τα τρωει... Μην αγχωνεσαι, πολλα παιδια, πρωτο και καλυτερο το δικο μου, μεγαλωνοντας το ελαττωνουν πολυ το γαλα :?:?

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εσύ να του έχεις το γάλα του πρωί - βράδυ έτοιμο, χωρίς να τον πιέζεις. Φάση είναι και θα περάσει. Κι εμάς το παρουσίασε γύρω στα δύο και τώρα πίνει πάλι κανονικά και μάλιστα το ζητάει κιόλας...

το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω και εγώ εδώ και δύο εβδομάδες το έχει κόψει ενελως ΄

κάθε πρωι και βράδυ του δίνω το μπιμπερό αλλά ούτε να το δει και καταλήγουμε σε λίγη κρέμα (γύρω στα 50 με 100ml κρέμα)

έχω απελπιστεί...

wWPdp2.png

Koρίτσια σας ευχαριστώ πολύ.Ακόμα με το μπιμπερό πίνει γάλα, κάθε απόγευμα τρώει ένα γιαουρτάκι με τα δημητριακά και του αρέσουν πολυ τα τυριά αλλα δεν ξέρω αν κάνει να τρώει τόσο πολυ τυρί(η φέτα που ξετρελαίνεται είναι αλμυρή).

Διαφημίσεις

Εμας απο οταν εκοψε το μπιμπερο εκοψε και το γαλα. Κατα περιοδους τον επειθα να πινει με διαφορα τρικ (πχ το κοκορακι κοιταει αν ηπιε το γαλα και διαφορα κουλα με γατουλες). Ετρωγε πολλα γιαουρτια ομως και δεν ανησυχουσα .

Τωρα με τον μικρο το ξαναξεκινησε :D

Μηπως να αυξησετε τα γιαουρτακια ?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

σε κάποιο άλλο topic που δεν μπορώ να βρω, είχαν αντικαταστήσει το νερο για την απογευματινή κρέμα με γάλα, αλλα δεν ξέρω αν έπιασε.γιατι δεν φτιάχνετε φαγητά που να περιέχουν το γάλα ετσι ώστε να το συμπληρώνουν την ημέρα,όπως ρυζόγαλο;ελπίζω να σας έδωσα καμια ιδέα.

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Τι γάλα του δίνεις??Μήπως σκόνη και την εχει βαρεθεί???

Μήπως να αλλάξεις γάλα??Εμείς 22 μηνών της κόψαμε τη σκόνη την οποία δεν πολυ έπινε και τώρα πίνει φρέσκο γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ με μια κουταλια μελι στο μπιμπερο και ξετρελενεται!Πίνει 600 ml ημερησίως.

Γι αυτό σου λέω..κάντου καμια αλλάγή στο γάλα να δεις.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Εμας το γαλα το εκοψε εντελως 15-15 μηνων περιπου κ ιαπο τοτε εχω δοκιμασει οτι γαλα κυκλοφορει,ολες τις μαρκες,με μελι ,με ζαχαρη, σε μπιμπερο,σε ποτηρακι,σε ποτηρι με το καλαμακι(μονο κακαο δεν του εβαλα ακομη),αλλα δεν το πινει με τιποτα.Εχω συμβιβαστει πλεον με την ιδεα...Του δινω πια κρεμουλα πρωι-βραδυ με γαλα αντι νερο και γιαουρτακι και τυρακι στη διαρκεια της ημερας.Σε ποσοτητα παιρνει γυρω στα 400 ml σιγουρα και συχνα και παραπανω,απλα πρεπει να "κατσουμε να φαμε",ενω με ενα μπιμπερο ή ενα ποτηρι ειναι πιο απλη η διαδικασια...Τι να κανω ομως..... :roll:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εγώ προσπάθησα και με μέλι στο μπιμπερό αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε τίποτα.Του δίνω ένα γιαούρτι την ημέρα,τρώει τύρι φέτα,τι άλλο να κάνω δεν ξέρω,ρώτησα τον παιδίατρο να του βάζω Hemo αλλά μου το απαγόρευσε,τόσο κακό είναι?Εσεις τους έχετε βάλει αυτών των ειδών κακάο?

Διαφημίσεις

Εγώ προσπάθησα και με μέλι στο μπιμπερό αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε τίποτα.Του δίνω ένα γιαούρτι την ημέρα,τρώει τύρι φέτα,τι άλλο να κάνω δεν ξέρω,ρώτησα τον παιδίατρο να του βάζω Hemo αλλά μου το απαγόρευσε,τόσο κακό είναι?Εσεις τους έχετε βάλει αυτών των ειδών κακάο?

Λένε ότι το κακάο στο γάλα εμποδίζει την σωστή σπορρόφηση του ασβεστίου και έτσι καλύτερα να μην το βάζουμε..γι αυτο και ο παιδίατρος σου είπε όχι.Αν τρώει γιαούρτι πάντως είναι το ίδιο..ειδικά αν το γιαούρτι είναι "ζωντανό" και όχι τα γνωστά "επιδόρπια γιαουρτιού" που κυκλοφορούν.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζαμε και αντιμετωπιζουμε και εμεις.

Ξαφνικα τον περασμενο Σεπτεμβριο ο μικρος μου αρνιοταν να πιει το γαλα που τοσο του αρεσε.

Τα ειχαμε δοκιμασει ολα τα κολπα αλλα τιποτα δεν επιανε.

Ετρωγε γιαουρτια αλλα μετα απο καιρο τα βαρεθηκε, του πηραμε αλλα, ξαναρχισε να τα τρωει αλλα δεν μπορω να βασιστω σε αυτα για να παιρνει το ασβεστιο που χρειαζεται ημερισιως.

Το ιδιο και με τα τυρια. Μια τα τρωει μια οχι.

Τον περασμενο μηνα ο παιδιατρος μου ειπε αν δεν καταφερνω να του δωσω το ασβεστιο μεσω των τροφων να του δινω ασβεστιο σε υγρη μορφη καθως και βιταμινη d.

Το γαλα μετα απο 2 μηνες που το σταματησε το ζητησε ξαφνικα αλλα δεν το πινει καθε μερα. Μιση κουπα σημερα το πρωι, δυο δαχτυλα αυριο το βραδυ κοκ.

Απο το τιποτα.....

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Λένε ότι το κακάο στο γάλα εμποδίζει την σωστή σπορρόφηση του ασβεστίου και έτσι καλύτερα να μην το βάζουμε..γι αυτο και ο παιδίατρος σου είπε όχι.Αν τρώει γιαούρτι πάντως είναι το ίδιο..ειδικά αν το γιαούρτι είναι "ζωντανό" και όχι τα γνωστά "επιδόρπια γιαουρτιού" που κυκλοφορούν.

Όταν το γιαούρτι να είανι"ζωντανό εννοείς απο αυτο που τρώμε και εμείς?Αν ναι το πλήρες ή με λιγότερα λιπαρά?Εγω του δίνω το advance,λέτε να το αλλάξω?

• 10 months later...

Καλημέρα σε όλες τις μαμάδες!

Ζητώ την βοήθειά σας και τις συμβουλές σας για το γιό μου που είναι 2,5 χρονών και αρνείται κατηγορηματικά να πιεί γάλα! Αυτό το πρόβλημα το έχουμε εδώ και 6 μήνες τώρα.

'Εχω δοκιμάσει να του δώσω όλα τα γάλατα και τις σκόνες κακάο που κυκλοφορούν στην αγορά και εξακολουθεί να μην θέλει. Και δεν τρώει ούτε γιαούρτια. Η μόνη πηγή ασβεστίου που παίρνει είναι όταν βγούμε έξω να φάμε που θέλει να του παραγγείλουμε ..."τζατζίκι"!! Από αυτό μπορεί να φάει τόνους!!! Τρελαίνεται!!

Το πρωινό μας ξύπνημα έχει γίνει ένα δράμα. Κάθε πρωί τον παρακαλάω μία ώρα να πιεί γάλα για να τον πάω στον σταθμό και τελικά φεύγει νυστικός!

Τι άλλο να κάνω??? Πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας!!! ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ!!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες τις μαμάδες!

Ζητώ την βοήθειά σας και τις συμβουλές σας για το γιό μου που είναι 2,5 χρονών και αρνείται κατηγορηματικά να πιεί γάλα! Αυτό το πρόβλημα το έχουμε εδώ και 6 μήνες τώρα.

'Εχω δοκιμάσει να του δώσω όλα τα γάλατα και τις σκόνες κακάο που κυκλοφορούν στηνγ αγορά και εξακολουθεί να μην θέλει. Και δεν τρώει ούτε γιαούρτια. Η μόνη πηγή ασβεστίου που παίρνει είναι όταν βγούμε έξω να φάμε που θέλει να του παραγγείλουμε ..."τζατζίκι"!! Από αυτό μπορεί να φάει τόνους!!! Τρελαίνεται!!

Το πρωινό μας ξύπνημα έχει γίνει ένα δράμα. Κάθε πρωί τον παρακαλάω μία ώρα να πιεί γάλα για να τον πάω στον σταθμό και τελικά φεύγει νυστικός!

Τι άλλο να κάνω??? Πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας!!! ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ!!!!

Το τζατζίκι το σπιτικό είναι από τις υγιεινότερες τροφές. Διάλεξε ένα καλής ποιότητας γιαούρτι, ρίξε λίγο σκορδάκι και βιολογικό αγγουράκι και δώσε ένα κουτάλι στο παιδί να τρώει. ;)

Μπορείς να δοκιμάσεις και τα κίτρινα τυριά που συνήθως τα τρώνε ευκολότερα τα παιδιά. Φτιάξε και σπιτικά κέικ με αγνό γάλα και βουτυράκι και λιγότερη ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη.

.....δε νομίζω τάκη....

ο μικρος μου απο τοτε που αποθηλασε 18μηνων δεν ηπιε ποτε γαλα. Κι εγώ δοκιμασα πολλά φρεσκα γαλατα, κρυα, ζεστα..τιποτα.

πλεον δεν του προσφερω γαλά, ισως λιγο με κορν φλεικς το πρωι και αυτο ειναι. Τρωει ομως γιαουρτια, τυρι, ρυζογαλο.. Ειναι αδυνατο να πιεσεις νομιζω ενα παιδι να "πιει" κατι, πρεπει να το θελει για να το "ρουφηξει".

Εγω τους βάζω λίγο nesquik φράουλα. Και μένα ο μεγάλος δεν το έπινε για αρκετό καιρό και το είχαμε ρίξει στα γιαουρτάκια...Τελικά μου είπε η παιδοδοντίατρος και του έβαζα λίγο σε φλυτζάνι του καφέ (για να μην τον τρομάζει η ποσότητα). Και του έλεγα κοίτα πόσο λίγο σου έβαλα!!!! Με τον καιρό αύξησα την ποσότητα, πήγαμε σε κρασοπότηρο και τώρα πίνει κούπα. Τελευταία του πήρα και τα crunchy κορνφλέικς... Τρελάθηκε!!!! Του λέω κοίτα πως κολυμπούν οι χελωνίτσες!!!! Πιάστες μια μια με το κουταλάκι και βάλε και λίγο γαλατάκι!!!!

Δεν ξέρω αν αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν!!! Πάντως αυτό με την ποσότητα είναι καλό!!! Τα τρομάζει η γεμάτη κούπα και το γεμάτο μπουκάλι...

ayTFp3.pngivwvp2.png

κ ο δικος μου ο μικρος απο τοτε που αρχισε τις τροφες σταματησε το γαλα.μεχρι και εξετασεις σε περιπτωση αλλεργιας του εκανα αλλα ηταν μια χαρα.τελικα η λυση ηταν να του βαζω γαλα για να του κανω τις κρεμες κ τις φρουτοκρεμες αντι για νερο.:-P

• 3 εβδομάδες μετά...

εγώ πάντως όταν άρχισε να μου κάνει νερά με το γάλα, δεν τον πίεσα και τον άφησα. έτρωγε βέβαια γιαουρτάκια από τα δικά μας και φέτα. κάποια στιγμή όταν άρχισε ξανα την χρονιά του στον παιδικό άρχισε και μου ζητούσε σοκολατούχο. εκεί δοκίμασα να του δώσω ξανά, αλλά έκανα το λάθος του το έδωσα στο μπιμπερό. τον ξαναφησα στην ησυχία του αλλά συνέχισε να μου ζητάει σοκολατούχο και να το πίνει. κάποια στιγμή του έδωσα από το δικό μας γάλα αλλά σε παιδικό ποτηράκι και όχι γεμάτο μέχρι επάνω και το ήπιε όλο ! του έδωσα και το ίδιο βράδυ και πάλι το ήπιε.

Μετά από λίγες ημέρες που πήγα στον παιδικό να τον πάρω και είδα το πρόγραμμα του πρωινού τους διαπίστωσα ότι ανάλογα με το πρόγραμμα έπιναν και εκεί γάλα είτε με κέικ είτε με κορν φλέικς και μάλιστα ο γιός μου το έπινε όλο !

από τότε πίνει κανονικά μια κούπα το πρωί και μία το βράδυ αρκεί να μην του δώσει κανείς από τα παιδικά γάλατα τα οποία του μυρίζουν χεχεχε

Δεν ξέρω τι από όλα βοήθησε .... πάντως βοήθησε. σίγουρα ο παιδικός πάντως με έβγαλε από τον κόπο ;)

φιλη μου γεια σου....ειχα κ κατα καιρους εξακολουθω να ε χω το ιδιο προβλημα με την κορη μου που ειναι τωρα 3 ετων.....συμβουλη μου ειναι να μην τον πιεζεις κ να μην τον παρακαλας. προτεινε του το γαλα κ αν αρνηθει....αφησε τον....κατι αλλο που καναμε εμεις με τον αντρα μου κ επιανε ειναι : φτιαχναμε το γαλα κ αρχιζαμε να λεμε "οχι εγω θα το πιω"- οχι το θελω εγω"....ωσπου στο τελος ερχοτανε μονη της κ μας ελεγε " η ελενα γαλα.....".....εχεις επισης σκεφτει καποια "τιμωρια' ??? π.χ να μην παιξει με το αγαπημενο του παιχνιδι αν δεν πιει το γαλα του ??? η' κατι παρομοιο ??? σε εμας ειχε αποτελεσμα κ αυτο.......αυτα για την ωρα......καλη επιτυχια....!!!!

δεν το πινει οχι γιατι δε θελει απλα!δεν του αρεσει η γευση!αηδιαζει μολις πιει μια γουλια.εχω βαλει λιγο μελι τιποτα.λιγο κακαο τιποτα.δε το πινει!ισως το αρχισει στον παιδικο οπως της κοπελας παραπανω

• 1 month later...

Καλημέρα!

Έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Ποτέ δεν έπινε πάρα πολύ γάλα αλλά τώρα τελευταία πίνει ελάχιστο. Και μερικές φορές αν δεν την πιέσω δεν πίνει καθόλου. Πριν 4 μήνες της έκοψα το μπιμπερό και το δέχτηκε καλά. Δηλαδή έπινε με το καλαμάκι 200ml και σχετικά γρήγορα. Τώρα τελευταία ανεβάζει το γάλα στο καλαμάκια μέχρι τη μέση και το ξανακατεβάζει. Γενικά παίζει, χαζολογάει και δεν πίνει. Εντομεταξύ τα πρωινά βιαζόμαστε να πάμε στο σταθμό και δεν έχω το χρόνο. Το βράδυ κάτι ψιλογίνεται με παραμυθάκια και τέτοια αλλά και πάλι με σκάει κυριολεκτικά. Κι όλο πρέπει να της θυμίζω: "Πίνε!" Δεν αντέχω άλλο. Το κακό είναι ότι καταφεύγω σε μεθόδους που δε μου αρέσουν, όπως να τη βάζω στην κούνια και να της λέω ότι δε θα βγει αν δεν πιεί και τέτοια. Αλλά τι να κάνω? Δεν αντέχω κάποιες φορές και δεν έχω την υπομονή.

Μία λύση είναι να την αφήσω και όσο πιει. ΑΛλά πχ σήμερα και χτες αν την άφηνα θα έπινε 0ml!!!! Και το βράδυ καμιά 50αριά Ml! Μπορώ να αφήσω το παιδί χωρίς γάλα δεδομένου ότι συχαίνεται και τα γιαούρτια και δεδομένου ότι είναι και ψιλοζουμπάς?

Αλήθεια το γάλα βοηθάει στο ύψος ή είναι παραμύθι αυτό και μόνο τα γονίδια μετράνε?

Έχω σκεφτεί να της ξαναδώσω με το μπιμπερό. Τουλάχιστον θα το παίρνει μόνη της στα χέρια και θα πίνει μόνη. Βέβαια πάλι δεν ξέρω πόσο θα πίνει ... αλλά από την άλλη να πισωγυρίσω μετά από 4μήνες που χρησιμοποιούμε ποτήρι?

Δώστε μου τα φώτα σας pls γιατί δεν ξέρω καθόλου πώς να το αντιμετωπίσω και κοντεύουν να μου σπάσουν τα νεύρα!

azHYp2.png

vwuep3.png

καλημέρα και καλή χρονιά,

Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αλλά κάτι παρόμοιο. Η δική μου πίνει πολύ γάλα (είναι 20 μηνών) από μικρή, τώρα πίνουμε και με καλαμάκι εδώ και 2 εβδομάδες, αλλά δεν είναι του φαγητού. Από την εμπειρία μου και την παρατήρηση της μικρής πιστεύω ότι ίσως φταίει το άγχος και η βιασύνη σου. Όποτε αγχώνομαι και εγώ να την ταϊσω ή απελπίζομαι και υψώνω λίγο τη φωνή το σφραγίζει και δεν το ξανανοίγει! Όποτε την ταϊζω χαλαρά, με γέλια, παραμυθάκια, τραγουδάκια, μπορεί λίγο να μου το μισοανοίξει...Δες το δηλαδή περισσότερο από την πλευρά της ψυχολογίας του μωρού (εάν φυσικά δεν έχεις αλλάξει γάλα και ίσως να μην της αρέσει) και βάλε τον εαυτό σου στη θέση της. Εμένα αυτό πάντα με βοηθάει να καταλάβω τις αντιδράσεις της. Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι, καλή επιτυχία

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Βέρα έχω περάσει τα ίδια (ίσως και χειρότερα) και έχω να σου πω μόνο μία συνταγή: ΥΠΟΜΟΝΗ! Αν την πιέζεις, 100% φέρνεις αντίθετα απτελέσματα και χαλάς και τη σχέση σας. Η κόρη μου από νεογέννητη έπινε με το ζόρι γάλα (και δεν είχε δυσανεξία). Όταν ήταν 5 μηνών είχε μια πολύ ελαφριάς μορφής παλινδρόμηση η οποία ξεπεράστηκε πριν καλά καλά το καταλάβουμε. Απλώς δεν της άρεσε ποτέ το γάλα οποιασδήποτε μάρκας. Σπάσιμο νεύρων, κλάμματα, παρακάλια, παιχνίδια...τίποτα!΄

Όταν λοιπόν έφτασε 8 μηνών, αντικατέστησα το ένα γεύμα με γιοαούρτι, όχι παιδικό. Στην αρχή το έφτυνε αλλά μια και είχα συνηθήσει, επέμενα και κατέληξε σήμερα να το τρώει σε 1 λεπτό (εννοώ ότι της το έδινα ξανά και ξανά με διαλείματα ημερών μέχρι να το ψιλοδεχτεί όπως ακριβώς έγινε και με το αβγό). Όταν ήταν 2,5, οι φορές που είχε πιεί 240μλ την ημέρα γάλα, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είπα λοιπόν: όσο πιείς καλή μου το υπόλοιπο ασβέστιο θα το πάρεις με ένα κομματάκι κασέρι. Μετά από 2 μήνες περίπου έχουμε τα εξής αποτελέσματα: πίνει σχεδόν κάθε πρωί 240μλ γάλα! Πίνει λίγο με το μπιμπερό και μετά μου λέει: μαμά προτιμώ με καλαμάκι. Τής το βάζω σε φλιτζάνι και τής δίνω το καλαμάκι. Μετά: μαμά καλύτερα με κουτάλι. Βγάζω ένα ωραιότατο μπλε μπολάκι με ασορτί κουταλάκι και...άσπρο πάτο. Είμαι πάντα από πάνω της και ασχολούμαι περίπου 15 με 20 λεπτά.

Όσον αφορά το ύψος δεν ξέρω. Εμείς είμαστε οικογενειακώς κοντοί και έτσι και η κορούλα μας. 87 εκατοστά - 2,5 χρονών.

ADYsp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...