Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σε ποιά εβδομάδα κάνατε τον πρώτο σας υπέρηχο;

Recommended Posts

SiaA, καλημέρα, συνήθως στις εβδομάδες που είσαι πας για έναν υπέρηχο, απλώς για να επιβεβαιωθεί ότι είναι ενδομήτρια κύηση. Το επόμενο είναι κατά την 8η για να ακουσεις σίγουρα καρδιά, και τα επόμενα είναι ανά 3 εβδομάδες περίπου. Να συνεχίσεις οπωσδήποτε φυλλικό οξύ, μην το σταματήσεις. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να στο πει η γραμματέας.

Επίσης, οι πρώτοι υπέρηχοι θα είναι κολπικοί, δε γίνεται διαφορετικά, όταν μεγαλώσει λίγο το έμβρυο θα γίνονται απευθείας στην κοιλιά.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω έμεινες λίγο δυσαρεστημένη από το γιατρό, και ελαφρώς με το δίκιο σου. Θα μπορούσε να σου πει να πας να σου γράψει τις εξετάσεις και είτε να τις έχεις έτοιμες στο επόμενο ραντεβού, είτε να πάρεις να τους πεις τα αποτελέσματα τηλεφωνικώς για να σε καθοδηγήσουν.

Αν θες μπορώ να σου συστήσω τη γιατρό μου με προσωπικό μηνυμα.

Καλή εγκυμοσύνη να έχεις!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σας. Προσπαθησα τρεις φορες να επικοινωνησω μαζι του αλλα ολο καποιοι αλλοι σηκωνουν το τηλεφωνο. Αν δλδ ειχα καποιο προβλημα; Θα εψαχνα να τον βρω; Γενικως ειμαι κ ανθρωπις που δν τα παω καλα με τους γιατρους. Δν φτανει να ειναι μονο καλος επιστημονας. Θα πρεπει να ειναι κ ανθρωπος. Ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη κ εχω απειρες αποριες ποιος θα μου τις λυσει; Η γραμματεας η οι βοηθοι του; Ναι παρακαλω στειλε μου το ονομα του. Να εχω εναλλακτικες τουλαχιστον. Οσο για τον υπερηχο ειναι πολλες σαν κ μενα που δν θελουν κολπικο. Δν θα πρεπει να ειναι σεβαστο αυτο κ να κανουν κοιλιακο;

SiaA, θα σου στείλω με π.μ. το τηλέφωνο της γιατρού μου.

Όταν έπαιρνα στο ιατρείο το σήκωνε η μαία, και ό,τι ήθελα μου απαντούσε αυτή. Εάν ήταν κάτι πιο σοβαρό, μόλις τελείωνε το ραντεβού με καλούσε πίσω η γιατρός και το συζητούσαμε.

Όσονα φορά στον κολπικό ή κοιλιακό υπέρηχο, δεν ξέρω εάν είναι θέμα σεβασμού ή μη της άποψής σου, ή αν είναι απλώς πρακτικό το ζήτημα. Θα το συζητήσεις με το/η γιατρό σου αυτό.

Διαφημίσεις

Σου ευχομαι μια υπεροχη εγκυμοσυνη.

Λοιπον, νομιζω οτι τα πραγματα τα σκέφτεσαι λίγο λαθος. Προηγειται υπερηχος σε αρχικο σταδιο για να διαπιστωθεί οτι δεν ειναι εξωμητρίο ή οτιδήποτε αλλο και μετα γίνονται οι αιματολογικες εξετασεις. Φιλικο οξυ κανονικά το ξεκινάμε πριν την εγκυμοσυνη και το συνεχιζουμε καθολη την διαρκεια της. Οσο για τα υπολοιπα, σιδηρο ασβεστιο κτλ δίνονται αναλογα τις αναγκες. Ο υπερηχος της πρωτες φορές γίνεται κολπικός γιατι ο γιατρός εχει μια πιο καθαρη εικονα της πορείας της εγκυμοσυνης. Δεν καταλαβαινω αυτα του περι σεβασμου. Τεστ παπ δεν κανεις ποτε? Εχεις κανει ποτε σου κολπικο υπερηχο? Συνηθως γινεται μαζι με το τεστ παπ. Τι φοβασαι?

Οσο για την επικοινωνια.. Συνηθως οι γιατροι δεν απαντανε οι ιδιοι στο τηλεφωνο, ειτε γιατι μπορει να βρισκονται κατα την διαρκεια του τοκετου, ειτε μπορει να εχουν χειρουργειο ή ιατρειο. Για αυτο εχουν τις γραμματεις που ειναι μαιες, οι οποιες μεταφερουν τα λεγομενα μας και αναλογα απανταει ο γιατρος. Εαν ειναι κατι πιο σοβαρο τηλεφωνει ό ίδιος ο γιατρός. Στην παρούσα φαση, να μιλήσει μαζι σου γιατι? Δεν εχει καν εικονα σου. Εκλεισες ενα ραντεβου όποτε νομιζες εσυ και τελος. Τι αποριες να σου λύσει? Δια τηλεφωνου?

Οσο για τις αιματολογικές, θα σου τις γραψει, θα τις κάνεις και πολύ πιθανό να εχει φαξ και να τις στειλεις να τις δει ή θα μιλήσετε στο τηλεφωνο. Δεν σημαίνει οτι πρέπει να κλείσεις ραντεβου και να πας απο εκει.

Σου ευχομαι μια υπεροχη εγκυμοσυνη.

Λοιπον, νομιζω οτι τα πραγματα τα σκέφτεσαι λίγο λαθος. Προηγειται υπερηχος σε αρχικο σταδιο για να διαπιστωθεί οτι δεν ειναι εξωμητρίο ή οτιδήποτε αλλο και μετα γίνονται οι αιματολογικες εξετασεις. Φιλικο οξυ κανονικά το ξεκινάμε πριν την εγκυμοσυνη και το συνεχιζουμε καθολη την διαρκεια της. Οσο για τα υπολοιπα, σιδηρο ασβεστιο κτλ δίνονται αναλογα τις αναγκες. Ο υπερηχος της πρωτες φορές γίνεται κολπικός γιατι ο γιατρός εχει μια πιο καθαρη εικονα της πορείας της εγκυμοσυνης. Δεν καταλαβαινω αυτα του περι σεβασμου. Τεστ παπ δεν κανεις ποτε? Εχεις κανει ποτε σου κολπικο υπερηχο? Συνηθως γινεται μαζι με το τεστ παπ. Τι φοβασαι?

Οσο για την επικοινωνια.. Συνηθως οι γιατροι δεν απαντανε οι ιδιοι στο τηλεφωνο, ειτε γιατι μπορει να βρισκονται κατα την διαρκεια του τοκετου, ειτε μπορει να εχουν χειρουργειο ή ιατρειο. Για αυτο εχουν τις γραμματεις που ειναι μαιες, οι οποιες μεταφερουν τα λεγομενα μας και αναλογα απανταει ο γιατρος. Εαν ειναι κατι πιο σοβαρο τηλεφωνει ό ίδιος ο γιατρός. Στην παρούσα φαση, να μιλήσει μαζι σου γιατι? Δεν εχει καν εικονα σου. Εκλεισες ενα ραντεβου όποτε νομιζες εσυ και τελος. Τι αποριες να σου λύσει? Δια τηλεφωνου?

Οσο για τις αιματολογικές, θα σου τις γραψει, θα τις κάνεις και πολύ πιθανό να εχει φαξ και να τις στειλεις να τις δει ή θα μιλήσετε στο τηλεφωνο. Δεν σημαίνει οτι πρέπει να κλείσεις ραντεβου και να πας απο εκει.

Σ ευχαριστω πολυ! Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος κ τα βλεπει αλλιως τα πραγματα. Πιστευω οτι ενας γιατρος εκτος απο αριστος επιστημονας θα πρεπει να βρισκεται κ κοντα στον ασθενη. Αυτα που τα εχουν αυτοι ως δεδομενα κ τα αντιμετωπιζουν καθημερινα καποιες απο μας το βιωνουν πρωτη φορα κ σιγουρα υπαρχουν αποριες. Η αντιμετωπιση ειναι σημαντικη. Κ γω προσωπικα εχω θεμα με την αγενεια. Κ ο συγκεκριμενος καθως κ η γραμματεας του ηταν αγενεις. Κ η γραμματεας ειναι η γυναικα του κ οχι μαια στη συγκεκριμενη περιπτωση. Οσο γ το τεστ παπ εχω κανει γνωριζω τη διαδικασια αλλα οχι δεν ειμαι τακτικη ειδικα μετα απο μια φορα που μου ετυχε κατι κ ημουν επαρχεια κ πηγα σε μια γυναικολογο πραγματικα τραγικη. Εν παση περιπτωση οπως προειπα καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. Σε ευχαριστω κ παλι για το χρονο σου κ που ησουν επεξηγηματικη για την διαδικασια!

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια καλησπέρα! Θα ήθελα να μοιραστώ την αγωνία μου μαζι σας γιατι είστε οι μόνες που μπορείτε να με καταλάβετε. Ας αναφέρω ,ότι πασχω απο ενδομητρίωση, έχω ενα λαπαροσκοπικο χειρουργείο στο ενεργητικο μου και μια παλινδρομη κυηση στις 8 εβδομαδες σε διάστημα 2 ετών. Αυτή τη φορά , είμαι εγκυος( ? ) βαση της τελευταιας μου περιοδου 6εβδομαδων. Τ.Π 23/02/2017. Πρωτη χοριακη 2800, μετα απο 3 μερες 6892 και μετα απο 5 μερες 10460.

Χθες πηγα για τον 1ο υπερηχο στο Ρίο και ο γιατρός επιβεβαιωσε ενδομητρια κυηση . Ειδαμε σακο και ενα εμβρυο 1 χιλιοστο !?! Ο Γιατρός ουτε ρωτησε το ιστορικο μου , ουτε τις χοριακες μου, ουτε μου ειπε να πιω καποια χάπια (πχ φολλικο οξυ) , παρα μονο οτι ειναι πολυ νωρις και να παω σε 15 ημερες .

Ανησυχώ πολύ και δε θελω να περασω τα ίδια πάλι

Βαση εβδομαδων ,δε θα επρεπε το εμβρυο να ειναι μεγαλυτερο? & γιατί δεν ειδαμε αυτη την περιβοητη κουκιδα (καρδια) να αναβοσβηνει? Δεν περίμενα να το ακουσω αλλα οχι και 1 χιλ.... εχω τρελαθεί! Στην πρωτη παλινδρομη κυηση , το εμβρυο ηταν 6χιλ και ειχαμε ακουσει καρδια. (Ασχετα εαν σταματησε μετα).

& βαση χοριακης , δε θα επρεπε το εμβρυο να ειναι πθο ανεπτυγμενο?

Περιμενω με αγωνια τις συμβουλες σας ..

• 3 months later...

Κορίτσια καλησπέρα και από εμένα!!! Και εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση!! Εχω άστατο κύκλο τελευταία περιοδος μου ήταν 24 Απριλίου! Έκανα πολλα τεστ το προτελευταίο ήταν στις 6 Ιουνίου και ήταν αρνητικό, στις 9 έκανα ένα clear blue early και βγήκε θετικό! Στις 22 Ιουνίου πήγα για υπερηχο και είδαμε σακο το επόμενο μου ραντεβού ήταν στις 6  ΙΟυλιου όπου και είδαμε πάλι έναν μεγαλύτερο σακο χωρίς τίποτα μέσα... έκανα μια χοριακη χθες και βγήκε 2100.. δεδομένου ότι ο σακος φαίνεται από 1500 και πάνω τώρα δεν θα έπρεπε η χοριακη μου , δυο εβδομάδες μετά , να είναι μεγαλύτερη εφόσον η τιμή της διπλασιάζεται;;; θα τρελαθώ... αυριο θα κάνω την δεύτερη!!

20 ώρες πρίν, Νίκη3 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα και από εμένα!!! Και εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση!! Εχω άστατο κύκλο τελευταία περιοδος μου ήταν 24 Απριλίου! Έκανα πολλα τεστ το προτελευταίο ήταν στις 6 Ιουνίου και ήταν αρνητικό, στις 9 έκανα ένα clear blue early και βγήκε θετικό! Στις 22 Ιουνίου πήγα για υπερηχο και είδαμε σακο το επόμενο μου ραντεβού ήταν στις 6  ΙΟυλιου όπου και είδαμε πάλι έναν μεγαλύτερο σακο χωρίς τίποτα μέσα... έκανα μια χοριακη χθες και βγήκε 2100.. δεδομένου ότι ο σακος φαίνεται από 1500 και πάνω τώρα δεν θα έπρεπε η χοριακη μου , δυο εβδομάδες μετά , να είναι μεγαλύτερη εφόσον η τιμή της διπλασιάζεται;;; θα τρελαθώ... αυριο θα κάνω την δεύτερη!!

Καλησπέρα Νίκη,

Εχω κι εγω άστατο κύκλο και μεγάλο γενικα και η αλήθεια ειναι πως το τεστ το έκανα κάπως τυχαία. Τις ίδιες μερες με εσένα κοντά ειχα την τελευταία περίοδο... Εγώ έκανα μια φορα την χοριακη και δεν μου το ξαναζητησε, μόνο στην αρχή. Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω σχετικά με τα νούμερα αλλα σε ποια εβδομάδα εισαι; Σε ρωτάω γιατι μπορεί να ειναι νωρις ακομα.. ο γιατρός σου τι σου λέει; ειναι φυσιολογικό ή θα πρέπει να κανεις κάποια εξέταση παλι; μπορεί να χρειαστεί να πας νωρίτερα απο τα καθιερωμένα ραντεβού δηλαδη για έξτρα υπέρηχο, για να μήν εχεις κι εσυ άγχος και να σου πει τι βλέπει κι εκείνος..

Διαφημίσεις

21 ώρες πρίν, Νίκη3 είπε:

Καλησπέρα Νίκη ! Ελπίζω να πάνε όλα καλά αλλά μου κάνει λίγο εντύπωση ότι είδατε σάκο και μετά από δύο εβδομάδες δεν είδατε εμβρυακα στοιχεία, αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα να δω έναν γιατρό ακόμη να πάρω άλλη μια αποψη. σκέφτομαι ότι 9 Ιουνίου ήσουν τουλάχιστον 4 εβδομάδων για να βγήκε θετικό, και μετά 6 Ιουλίου θα ήσουν τουλάχιστον 8 εβδομαδων, αν θυμάμαι καλά ακούμε καρδούλα εκείνη την εβδομάδα. Καλή τύχη και με το καλό ! 

Γεια σου Νίκη! Σίγουρα αυτά διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, όμως είσαι ήδη 10 -11 εβδομάδων, άρα λογικά θα πρέπει να ακούσετε καρδιά. Πότε είναι προγραμματισμένος ο επόμενος υπέρηχος; 

Καλημέρα!!! Εγώ τον πρώτο μου υπέρηχο τη μια φορά τον έκανα στην 5η εβδομάδα όπου φαινόταν ένα μαύρο στρογγυλό πράγμα με ένα πολύ πολύ μικρό ασπράκι μέσα και τη δεύτερη φορά στην 6η εβδομάδα που φαινόταν πάλι το μαύρο το στρογγυλό αλλά αυτή τη φορά είχε μέσα διάσπαρτα ασπράκια (εμβρυϊκά στοιχεία μου τα είπε ο γιατρός). Καρδιά και τις δυο φορές άκουσα στην 8η εβδομάδα

• 1 month later...

Γειά σας...θα ήθελα μια Βοήθεια.. Τελευταία μέρα πρώτης περιόδου ήταν 28/7 έκανα πριν μια βδομάδα τεστ το οποίο βγήκε θετικό αλλά αχνό...σήμερα και επειδή 2 μέρες τώρα δεν είχα καθόλου συμπτώματα αποφάσισα να κάνω άλλο ένα στο οποίο βγήκε μια γραμμή αλλά η πρώτη(Όχι η δεύτερη που είναι αρνητικό) και ετσι πηγα και ένα χοριακη η οποία βγήκε 5.246 ...δεν έχω καταλάβει τι γίνεται ο γιατρός είπε να μην αγχώνομαι αλλα να πάω Δευτέρα για ένα υπέρηχο...τι παίζει?

Επεξεργάστηκαν by Annia..

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Annia.. είπε:

Γειά σας...θα ήθελα μια Βοήθεια.. Τελευταία μέρα πρώτης περιόδου ήταν 28/7 έκανα πριν μια βδομάδα τεστ το οποίο βγήκε θετικό αλλά αχνό...σήμερα και επειδή 2 μέρες τώρα δεν είχα καθόλου συμπτώματα αποφάσισα να κάνω άλλο ένα στο οποίο βγήκε μια γραμμή αλλά η πρώτη(Όχι η δεύτερη που είναι αρνητικό) και ετσι πηγα και ένα χοριακη η οποία βγήκε 5.246 ...δεν έχω καταλάβει τι γίνεται ο γιατρός είπε να μην αγχώνομαι αλλα να πάω Δευτέρα για ένα υπέρηχο...τι παίζει?

Θα συμφωνήσω με τη Βίκη.. Αν κατάλαβα καλά, στο δεύτερο τεστ δε σου εμφανίστηκε η γραμμή ελέγχου.. Ίσως να ήταν προβληματικό το συγκεκριμένο τεστ, αλλά δεν έχει σημασία εφ' όσων η χοριακή σου είναι θετική. Κι εγώ πιστεύω πως θα φανεί έστω κάτι λίγο στον υπέρηχο. Με το καλό σου εύχομαι :-):-):-)

21 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Με βαση τα τεστ,τη χοριακη κ την τερ εισαι εγκυος 4εβδ κ 5ημ.κ θα δειτε αν ειναι ενδομητριο κ σακο με εμβρυικα στοιχεια

Σε ευχαριστώ πολύ..

18 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Θα συμφωνήσω με τη Βίκη.. Αν κατάλαβα καλά, στο δεύτερο τεστ δε σου εμφανίστηκε η γραμμή ελέγχου.. Ίσως να ήταν προβληματικό το συγκεκριμένο τεστ, αλλά δεν έχει σημασία εφ' όσων η χοριακή σου είναι θετική. Κι εγώ πιστεύω πως θα φανεί έστω κάτι λίγο στον υπέρηχο. Με το καλό σου εύχομαι :-):-):-)

Σε ευχαριστώ πολύ...το ελπιζω...και ευχομαι να πάνε όλα καλά σε όλες τις μανούλες που περιμένουν παιδάκι ...

• 5 χρόνια μετά...

Κορίτσια τελευταία περίοδος ήταν 28/11. Ωορρηξία 16/12. 

Πήγα στην γυναικολόγο την 6 εβδομάδα και είδαμε σάκο, λεκιθικο ασκό και εμβρυϊκά στοιχεία (σαν ένα μονόπετρο ήταν). Με πολύ ζουμ μετά στην φωτογραφια που έκανα είδα ένα φασολακι. 

Η γυναικολόγος μου είπε ότι είμαι 1 εβδομάδα πίσω υπερηχογραφικά και είναι λογικό λόγω αργοπορημενης ωορρηξίας. 

Τι άλλο όμως ήθελε να δεί άραγε? 

Τώρα είμαι στην 7 εβδομάδα. Σε μια εβδομάδα θα πάω ξανά στην γιατρό για καρδούλα υποθέτω. 

Με έχουν πεθάνει οι ναυτίες. Ελπίζω να πηγαίνουν όλα καλά και να μεγαλώνει το μωράκι. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...