Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Με καισαρική στις 40+2 εβδομάδες. Δυστυχώς η μικρή μου ήταν σε εγκάρσια προβολή (οριζόντια στη μήτρα), ξεκινήσαμε με σπάσιμο νερών και πρόκληση ωδίνων μήπως και γυρίσει τελευταία στιγμή (ήθελα πολύ να γεννήσω με Φ.Τ.) αλλά η μπεμπούλα είχε άλλα σχέδια, έτσι μετά από 4 ώρες μπήκα στο χειρουργείο. Τουλάχιστον ξέρω ότι προσπάθησα μέχρι τέλους για Φ.Τ. Φυσικά έχω το μωράκι μου (2 μηνών τώρα) υγιέστατο και κατάλαβα πως τελικά ο τρόπος τοκετού δεν είναι τόσο σημαντικός (το λέω γιατί όταν ο γιατρός μου είπε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πάμε για καισαρική, έκλαιγα για μέρες). Τα παιδάκια μας να είναι καλά και να λέμε ευτυχώς που η επιστήμη έχει προχωρήσει και μας προσφέρει εναλλακτικές για να μην κινδυνεύουμε εμείς κι εκείνα. Πάντως για το επόμενο θα το παλέψω (χωρίς υπερβολές) για VBAC.

Να χαίρεστε όλες τα αγγελούδια σας!

GEz7p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετα απο 9 ωρες (μιας και το κοριτσι μου δεν ειχε διαθεση να βγει:) )γεννησα φυσιολογικα και ελπιζω και την μικρουλα μου να την γεννησω φυσιολογικα και να ειναι καλα...αλλα λιγο πιο γρηγορα αυτη τη φορα....λεω γω τωρα...:D

eicMp2.png

3rkAp2.png

στις 40 εβδομαδες ακριβως με προκληση κ φυσιολογικο τοκετο.μου εβαλαν τον ορο στις 8 το πρωι κ 12¨30 την κρατουσα στα χερια...ασε που δεν προλαβαμε να κανουμε τη δευτερη δοση της επισκληρειδιου κ τα καταλαβα ΟΛΑ!!!!!δεν πειραζει ομως εμεις οι γυναικες αντεχουμε τα παντα για τα μπεμπακια μας...κ η μικρη μου δυο μηνων τωρα το αξιζε κ με το παραπανω:D:D:D:D:D:D:D

στις 37 και 6 ημερες εσπασαν τα νερα μου και γεννησα μετα απο 6 ωρες το κοριτσακι μου.ηταν πολυ σημαντικο για μενα να γεννησω με φυσιολογικο τοκετο.το ηθελα παρα πολυ να το ζησω

:shock: πρωτη φορα ακουσα γι' αυτη τη μεθοδο...

Και εγώ…αν είναι όντως καλύτερη γιατί δεν είναι ευρέως γνωστή;;;; :?:wink:

Κοριτσια τι να σας πω. Εγω παντως την ειχα ξανακουσει και πριν την κανω απο αλλες φιλες μου. Και δεν υποστηριζω οτι ειναι η καλυτερη , αλλα τουλαχιστον για μενα ηταν μια χαρα!!!

Απλα εχω ακουσει διαφορα για την επισκληρειδιο και δεν εχω προσωπικα την καλυτερη αποψη.

Τωρα, μπορει να ειμαι και λαθος δεν ξερω!

μηπως εχεις γιατρο την Ζολινδακη ?

Διαφημίσεις

παρόλο που εκατσα απο τον τριτο μηνα στο κρεβατι γιατι ειχα αποκολησεις πλακουντα, γεννησα φυσιολογικοτατα , χωρις ραντεβου, χωρις ορο και ενεσεις , σε 2 ωρες και 45 λεπτα απο την ωρα που εσπασαν τα νερα .

ο γιατρος μου ισα ισα που προλαβε να ερθει !

• 2 months later...

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και γέννησα την μικρούλα μου με φυσιολογικό τοκετό, σε πισίνα, χωρίς παυσίπονα/επισκληρίδιο κατ'επιλογήν.

Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου και αν μας έρθει με το καλό και δεύτερο και είναι όλα καλά, θα επιλέξω πάλι το ίδιο.

Ταλαιπωρήθηκα βέβαια, αλλά όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, τα ξέχασα όλα!

eNortjKzUjIyNDG1NFWyBlwwFY4C1w,,76.png

• 1 month later...

Όλα πήγαν κατ' ευχήν, δόξα τω Θεώ. Γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική, με επισκληρίδιο. Δεν ήταν τίποτα το φοβερό ως διαδικασία, μέχρι που κόντεψε να με πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια, είχα φοβερή υπνηλία! Το άγχος με ταλαιπώρησε πιο πολύ από την ίδια την επέμβαση. Η ανάρρωση εξελίσσεται καλά - είναι πολύ καλός ο μαιευτήρας μου και δε μ' έχει πονέσει ιδιαίτερα η τομή. Αντί για ράμματα χρησιμοποίησε κόλλα για πλαστική επέμβαση, οπότε απ' ό,τι λέει θα ελαχιστοποιηθεί και το σημάδι που μένει.

Το σημαντικότερο όλων: έχω έναν υγιέστατο πανέμορφο μπέμπη, το μόνο που μ' ενδιαφέρει τελικά! :D

27pzp3.png

qIUIp2.png

Όλα πήγαν κατ' ευχήν, δόξα τω Θεώ. Γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική, με επισκληρίδιο. Δεν ήταν τίποτα το φοβερό ως διαδικασία, μέχρι που κόντεψε να με πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια, είχα φοβερή υπνηλία! Το άγχος με ταλαιπώρησε πιο πολύ από την ίδια την επέμβαση. Η ανάρρωση εξελίσσεται καλά - είναι πολύ καλός ο μαιευτήρας μου και δε μ' έχει πονέσει ιδιαίτερα η τομή. Αντί για ράμματα χρησιμοποίησε κόλλα για πλαστική επέμβαση, οπότε απ' ό,τι λέει θα ελαχιστοποιηθεί και το σημάδι που μένει.

Το σημαντικότερο όλων: έχω έναν υγιέστατο πανέμορφο μπέμπη, το μόνο που μ' ενδιαφέρει τελικά! :D

συγχαρητηρια:D!!!καλη αναρρωση να εχεις και να ειναι παντα καλοτυχο το μωρακι σου!!!!παντα με υγεια!

Διαφημίσεις

Η δικια μου μπεμπα αποφασισε μονη της να βγει λίγο πριν ολοκληρωθεί η 38η εβδομάδα αφου μεσάνυχτα σπασαν τα νερα...ειχε τοποθετησει όμως το χερακι της σε θεση που μπορουσε να οδηγησει σε δυστοκία...ήταν και λίγο γερασμένος ο πλακουντας μας και αποφασισα χωρίς δισταγμό καισαρική τομή με επισκληρίδιο...δεν το μετανιωσα και μπορει εγω να ταλαιπωρηθηκα λίγο αλλα η μπεμπα δεν κινδυνεψε και επιπλέον καταφέραμε και θηλαζουμε αποκλειστικά με μεγαλη προσπαθεια μεν στην αρχη αλλα τα καταφέραμε!!

Με φυσιολογικό και φυσικά επισκληρίδιο, την οποία ήμουν 100% σίγουρη ότι θα θελήσω, καθώς δεν είμαι διόλου ανθεκτική στον πόνο... 13 ώρες ήταν αυτές, πόσο να άντεχα;

Life's what you make it!

Φυσιολογικοτατα!!! 23 ωρες τοκετού..χωρις όρους..χωρις παρεμβάσεις..η φύση ξέρει!!! Είχε οπίσθια θέση κ εξωθουσα 1,5 ωρα..παρα τρίχα γλυτωσα την καισαρικη...εμπειρία που μου άλλαξε την ζωη!

Νομιζω πως δεν ζούσα πριν την γέννηση του παιδιου μου!!!

Μπηκα με πρόκληση αφου ειχα μπει στην 41 εβδομαδα.. Φυσιολογικός τοκετος διαρκείας 28 με σπασμένα νερά 24 ωρες... Στο τσακ γλίτωσα την καισαρικη. Η αληθεια ειναι οτι μολις κράτησα τον μικρο μου ξεχασα τα παντα. Πραγματικα αξέχαστη εμπειρια

• 3 εβδομάδες μετά...

με προκληση στις 38 κ κατι εβδομάδες γεννησα φυσιολογικα κ αρκετα ευκολα , από τη στιγμη π μ εσπασαν τ νερα σε 2-3 ωρες περιπου, μ επισκληριδιο κ τ πιο περιεργο ηταν πως μολις γεννησα περπατουσα μια χαρα εφαγα κτλ λες κ δεν ειχα γεννησει

Διαφημίσεις

Δυστυχως με καισαρικη λογω σοβαρου προβληματος υγειας μου και για τον ιδιο λογω δεν θηλασα, τα φαρμακα περνουσαν μεσω του γαλακτος, αλλα εκανα ενα πολυτιμο δωρο στο μωρο μου , απο την τραπεζα γαλακτος, απο μανουλες που εδιναν απλωχερα το περισσευμα τους και ετσι το μικρακι μου ηπιε πρωτογαλα απο μια μανουλα που γεννησε λιγες ωρες πριν απο εμενα! Τωρα περιμενω το 2ο και η οδος ειναι μια... καισαρικη και παλι,αλλα δεν πειραζει, να γεννηθει γερο παιδακι κ ας κοιλοποναω.

• 2 months later...

MPHKA ME PROKLHSH STIS 37 + 5 EVDOMADES KA8WS HMOYN ME SYSPASEIS 5 MERES. EAN EIXA PAEI NWRITERA 8A EPREPE NA KANW KAISARIKH.

ME EPISKLHRIDIO GENNHSA 12 WRES META FYSIOLOGIKA. H EPISKLHRIDIOS EGINE ANAGASTIKA LOGW TOY OTI PASXW APO SKLHRYNSH KATA PLAKAS KAI TA NEYRA MOY YPHRXE PI8ANOTHTA NA MHN ANTEKSOYN THN PIESH.

META APO TOSES WRES TO NINI MOY BGHKE KOIMHSMENO!

Σπασαν τα νερα 5.30 το πρωι, οι πονοι ενταθηκαν το απογευμα, βραδυ γιναν αφορητοι και στις 2 τα χαραματα γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο. Η γεννα ηταν Φοβερη εμπειρια που μου αλλαξε τη ζωη.θελει επιμονη, υπομονη και η αντοχη θα ερθει απο μονη της γιατι πραγματικα ειμαστε φτιαγμενες για να μπορουμε.

Φ.Τ. στην 38η εβδομάδα + 5 μέρες. Μπήκα στις 4 το πρωί στο μαιευτήριο με πόνους ανά 5 λεπτά και 8 παρά πέντε είχα γεννήσει! Έκανα επισκληρίδιο στο 2ωρο περίπου γιατί δεν άντεχα τον πόνο αλλά η δόση ήταν τέτοια που τις εξωθήσεις τις καταλάβαινα κανονικότατα!!

Τέλεια εμπειρία! Μακάρι να την ξαναζήσω και σε αυτό το μωρό!

u65Tp3.png

QACnp2.png

Με φυσιολογικό και γω....μπήκα προγραμματισμένη μέσα για τεχνητούς πόνους γιατί ο μικρός μου δεν ήθελε να βγει τον φάγαμε όλο τον μήνα! Κλάμα και κακό να δεις γιατί φοβόμουν ότι θα ζήσω όλους τους πόνους του φυσιολογικού και στο τέλος θα κατέληγα με καισαρική....είμαι πολύ φοβιτσιάρα! Όλα καλά όμως τελικά, ο μικρούλης βγήκε φυσιλογικά στις 6 ώρες κάτι που δεν το περιμέναμε και μας έκανε την έκπληξη!!!

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Με φυσιολογικο τοκετο και την Αγια επιςκληριδιο στις 40 εβδομαδες!

Πηγα με συσπασεις κ διαστολη 2 στο προγραμματισμενο μας ραντεβου στις 39+6 οπου διαπιστωθηκε κ υποτονικη η μπεμπα κ εγω με γερασμενο πλακουντα.

Τη νυχτα στις μια η ωρα μπηκα για παρακολουθηση, ολη νυχτα στον καρδιοτοκογραφο. Στις 7 το πρωι μου εβαλαν ορο και στις 2:15 συναντησα τον ερωτα της ζωης μου!

Πονεσα οταν μουβςπαςε τα νερα, πριν μου κανουν την επισκληριδιο οταν ειχα 5 διαστολη και στο τελος των εξωθησεων που βγηκε η μικρη..

Αλλα τωρα, 2 μηνες μετα λεω αλλα 10 παιδια γενναω!!!

Γέννησα και τα δύο μου παιδιά με καισαρική. Το πρώτο στις 40+2 γιατί ήταν σε εγκάρσια προβολή και το δεύτερο με επιλεκτική καισαρική, παρότι ήταν κανονικά, λόγω της προηγούμενης καισαρικής.

• 3 months later...

Κι εγώ για φυσιολογικό ξεκίνησα αλλά με πρόκληση γιατί είχε μειωθεί πολύ το αμνιακό... Μετά από 6 ώρες με πόνους, δεν είχα καθόλου διαστολή (δεν είχε φτάσει ούτε στο 2!!!), η μήτρα δεν είχε ενεργοποιηθεί (καθόλου συσπάσεις χωρίς το φάρμακο) & άρχισαν να πέφτουν οι παλμοί του παιδιού...

Έτσι άλλαξαν τα πλάνα & μπήκα για καισαρική.

Το περίεργο είναι πως για 1-2 μέρες μετά ένιωθα σαν να μην είχα κάνει κάτι καλά... Δεν ξέρω γιατί & δεν το περίμενα.

:)

• 4 εβδομάδες μετά...

Κι εγώ κορίτσια για φυσιολογικό με πρόκληση λόγω μειωμένου αμνιακου υγρου.μετα απο 12 ώρες κι αφού δεν είχα καθοοοοοολου διαστολή περάσαμε σε καισαρική κι ευτυχώς γιατί το κοριτσακι μου ηταν εντελώς στεγνο!!!!και να φανταστείτε οτι αρχικα ήθελα καισαρική για τους δικούς μου κολλημενους οφείλω να ομολογήσω λογους, η γιατρός μου κατάφερε να με πείσει για φυσιολογικο στα μέσα της εγκυμοσύνης κι αφού εν τέλη έγινα φανατικη του φυσιολογικού τοκετού κατέληξα να γεννησω με καισαρική τομή!δεν πειράζει.....δόξα τον Θεο όλα πήγαν καλά και σημασία έχει να παίρνεις στην αγκαλιά σου το παιδάκι σου γερο με τον εναν ή τον άλλον τροπο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...