Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Με καισαρικη το κοριτσακι μου κρατουσε τον ομφαλιο λωρο... ειχα και προβλημα ολογαμνιου ....Ο γιατρος μου ηταν κατα της καισαρικης αλλα ... τι να κανουμε το μωρακι μου να ειναι καλα:eek:

kuWSp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γέννησα την 40η εβδομάδα, μέχρι να καταλάβω ότι σπάσαν τα νερά μου περάσαν 4 ώρες :oops:, πήγα στο νοσοκομείο, επισκληρίδιο και μετά απο 6 ώρες ήρθε ο μικρούλης μου:P

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Δυστυχώς με καισαρική αλλά ήταν η καλύτερη λύση για το μωρό εκείνη τη στιγμή.Κ γέννησα 2 βδομάδες πριν την ώρα μου λόγω αδυναμίας του μωρού!Τέλος καλό όλα καλά!

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Δυστηχως με καισαρική. ξεκινησαμε για φυσιολογικο αλλα ο μικρος ειχε τυλιχτει τρεις φορες και οχι μονο γυρω απο το λαιμο... εφαγα τους τεχνητους ολη νυχτα μεχρι τις 10 το πρωι.. μεχρι που αρχισαμε να χανουμε παλμους. έκλαιγα απο τη στεναχωρια μου.. ηθελα τοσο πολυ να ζησω τον φυσιολογικο τοκετο.... ευχομαι στο επόμενο!!!

Διαφημίσεις

Γέννησα και τα 2 μου παιδιά με Φ.Τ.

Όμως μετά από επίσκεψη σε γιατρό (πολύ καλό επιστήμονα), προβληματίστηκα...διότι μου είπε ότι η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ είναι μία απλή επέμβαση και προφυλάσσει τη γυναίκα από τη λεγόμενη χαλάρωση των μυών του κόλπου που έχει ως συνέπεια αργότερα την ακράτεια ούρων, ειδικά για τις γυναίκες που έχουν γεννήσει εύκολα. Άρα καλύτερα να προτιμάμε Κ.Τ. :-/

Ποιος γιατρός είναι αυτός; Ελπίζω να μην είναι δικός μου γιατί θέλω να γεννήσω με φυσιολογικό και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω καισαρική παρά μόνο αν υπάρχει κίνδυνος για το παιδί...όχι για να μην έχω ακράτεια μετά...και δεν είναι και ξεκάθαρος στο θέμα του πως προτιμάει να ξεγεννάει...

Στείλε μου μήνυμα σε παρακαλώ γιατί αρχίζω και φρικάρω με κάτι τέτοια. Σίγουρα πρέπει να σκέφτεσαι το καλό του παιδιού όταν υπάρχει κίνδυνος, αλλά όταν είσαι στο νοσοκομείο και περιμένεις να γεννήσεις, δεν νομίζω ότι είσαι σε θέση να αμφισβητήσεις τον γιατρό, αν σου πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ελπίζω να μην το λένε "έτσι" για να σε βάζουν στο χειρουργείο για καισαρική.

Κάπου διάβασα σε απάντησή σου αν είχε όφελος να κάνει καισαρική ή όχι...φυσικά και έχουν, ειδικά στα ιδιωτικά...αν μια καισαρική απαιτεί ίσα ίσα ένα μισάωρο και μετά πάνε στην επόμενη αυτό δεν σου λέει κάτι;

ΗΜΑΡΤΟΝ πια αν υπάρχουν τέτοιοι "επιστήμονες"...

VSslp3.png

Γέννησα και τα 2 μου παιδιά με Φ.Τ.

Όμως μετά από επίσκεψη σε γιατρό (πολύ καλό επιστήμονα), προβληματίστηκα...διότι μου είπε ότι η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ είναι μία απλή επέμβαση και προφυλάσσει τη γυναίκα από τη λεγόμενη χαλάρωση των μυών του κόλπου που έχει ως συνέπεια αργότερα την ακράτεια ούρων, ειδικά για τις γυναίκες που έχουν γεννήσει εύκολα. Άρα καλύτερα να προτιμάμε Κ.Τ. :-/

Το πολύ καλός επιστήμονας δεν θα το σχολιάσω!!!!! Σε ένα φυσιολογικό τοκετό η γυναίκα που γεννάει πρέπει να αποσχολεί τον γιατρός της ή τις μαίες το λιγότερο για 3 ώρες μέχρι................. ενώ αντίθετα σε μια καισαρική από 10 λεπτά μέχρι 1 ώρα εαν είναι δύσκολη η επέμβαση!!! Το ένα κοστίζει ας πούμε 1500 Ευρώ και το άλλο 2300. Στο πρώτο πρέπει να κάτσεις στην κλινική 3 μέρες ενώ στο άλλο 5 μέρες (με φυσικό επακόλουθο το κόστος να γίνεται σχεδόν διπλάσιο). Φυσικά και δεν το συζητώ ότι σε μια επείγουσα στιγμή (πχ χάνονται οι παλμοί του παιδιού) φεύγεις για εγχειρισούλα και δεν λες κουβέντα. Πάνω από όλα η ασφάλεια του παιδιού. Αλλά να πας για ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ μόνο και μόνο για το ότι μπορεί αργότερα αν έχεις ακράτεια ούρων:shock::shock: Εμένα πάντως ο γιατρός μου, είχε δείξει ασκήσεις για την χαλάρωση των μυών της μήτρας...... Ο γιατρός σου εκτός από πολύ κάλος επιστήμονας είναι και θρασύτατος!!!!!!

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Αυτό με την ακράτεια πρώτη φορά το ακούω!Κ δε νομίζω ότι θα διάλεγα να γεννήσω με καισαρική μόνο κ μόνο γτ κάποια στιγμή θα έχω ακράτεια.Υπάρχουν ασκήσεις όπως είπε κ η demi που βοηθούν μια χαρά!!!

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Γεννησα 7 μερες πριν 21/9 με φυσικο τοκετο χωρις επικληριδιο σε 45 λεπτα απο την στιγμη που μπηκαν οι πρωτες 10 σταγονες τεχνιτων πονων..πολυ γρηγορα σχετικα κ ευκολα..!! κ στο επομενο παιδακι μου εννοειται παλι φτ θα κανω!!

Διαφημίσεις

Εγω ευτυχως και στα δυο μου παιδια ειχα φυσιολογικο οξυ τοκετο. Την πρωτη φορα γεννησα σε 45' απο τον πρωτο πονο, ισα ισα προλαβα να παω στην κλινικη. Τη δευτερη φορα ημουν ηδη στην κλινικη για τι με ειχε φοβηθει ο γιατρος και γεννησα ακομα πιο γρηγορα. Ηταν φοβερη εμπειρια.

Ηξερα ότι θα γεννήσω με καισαρική πριν καν μείνω έγκυος. Εχω ινομυώματα στη μήτρα και έτσι δεν μπορώ να αποφύγω την καισαρική. Μακάρι να μπορούσα να γεννήσω φυσιολογικά αλλά αφου δεν γίνεται τι να κάνω!

• 4 εβδομάδες μετά...

Ήμουν σίγουρη οτι θα γεννήσω φυσιολογικά...είχα τόσο προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά...Όταν σπάσανε τα νερά η χαρά μου ήταν απίστευτη γιατί πλησίαζα στην π.η.τ. και δεν έβλεπα φως στο τούνελ,πίστευα οτι θα πάω με πρόκληση...

Τελικά το υγρό ήταν κεχρωσμένο οπότε η καισαρική ήταν επιβεβλημένη..το μόνο καλό (τρόπον τινά!!) είναι οτι στην επόμενη εγκυμοσύνη δε θα σκάω πότε θα γεννήσω,ξέρω απο τώρα οτι στις 38 εβδ. το ανώτερο θα γεννήσω γεροί να είμαστε και γερά παιδιά να έρχονται στον κόσμο!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

• 1 month later...

καλημέρα και απο μένα.

Η καισαρική τομή ήταν μονόδρομος λόγω ανατομίας της κοιλιάς μου, ανεξάρτητα από την εξέλιξη που είχαμε τελικά.

Εγώ είχα ραντεβού για καισαρική 14 Ιουλίου (την πρώτη μέρα της 38ης εβδομάδας κύησης), ο μικρός μου όμως είχε άλλα σχέδια.

12 Ιουλίου 10 το βράδυ και μετά από πόνους κάθε τόσο όλη την ημέρα (είχε έρθει η ώρα να γεννήσω και χαμπάρια εγώ) σπάσανε τα νερά. Αλλά ο μικρός είχε κάνει κακά του το πουλάκι μου και αντί για αίμα ή υγρά κίτρινα-πράσινα και δεν ξέρω και εγώ τι, βγαίνανε καφέ σας διάρρυα, με συγχωρείτε κιόλας,. Φτάσαμε στο νοσοκομείο μετά από μία ώρα , (μένω επαρχεία) με τρομερούς πόνους κάθε τρία λεπτά και την αγωνία να έχει φτάσει στο νταβάνι λόγω περίεργων υγρών. Στο νοσοκομείο με περίμεναν και μπήκα ταχύτατα λόγω (χεσίματος ) στη διαδικασία για καισαρική με αφόρητους πόνους κάθε λεπτό, Ούτε και εγώ δεν ξέρω κάθε πόσο. Είχα την αίσθηση ότι συνεχώς πονούσα και έτρεμα σαν το ψάρι έξω από το νερό. Κατά τις 1 τη νύκτα μου έκαναν επισκληρίδιο και μετά από μισή ώρα βγήκε ο μικρός ταρζάν πλέον μπέμπης μου. τις επόμενες 3 ώρες είχα πυρετό και έτρεμα σαν το ψάρι, αλλά μετά συνήλθα και ανάρρωσα σχετικά γρήγορα. Δεν πόναγα πολύ και είχα πολύ καλή ψυχολογία.

Από την όλη εμπειρία ειλικρινά το λέω με τύψεις αλλά αυτό που μου έχει μένει, είναι η ανάμνηση από το τρέμουλο. Δεν είχα κουράγιο- δύναμη να σκεφτώ ότι αυτό το πλασματάκι ήταν δικό μου και να χαρώ. Δεν ξέρω αν έφταιγαν τα φάρμακα που μου είχαν δώσει αλλά ήμουν εντελώς αναίσθητη. Όταν μου το έφεραν στο δωμάτιο και έμεινα μόνη μαζί του μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα. Τώρα τα θυμάμαι όλα και γελάω.Και ναι σίγουρα θα ήθελα να ξαναπεράσω την εμπειρία του τοκετού χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα είναι φυσιολογικός ή όχι, το μόνο που θα με νοιάζει είναι να γεννηθεί ένα υγειές μωρό.

καλημέρα και απο μένα.

Η καισαρική τομή ήταν μονόδρομος λόγω ανατομίας της κοιλιάς μου, ανεξάρτητα από την εξέλιξη που είχαμε τελικά.

Εγώ είχα ραντεβού για καισαρική 14 Ιουλίου (την πρώτη μέρα της 38ης εβδομάδας κύησης), ο μικρός μου όμως είχε άλλα σχέδια.

12 Ιουλίου 10 το βράδυ και μετά από πόνους κάθε τόσο όλη την ημέρα (είχε έρθει η ώρα να γεννήσω και χαμπάρια εγώ) σπάσανε τα νερά. Αλλά ο μικρός είχε κάνει κακά του το πουλάκι μου και αντί για αίμα ή υγρά κίτρινα-πράσινα και δεν ξέρω και εγώ τι, βγαίνανε καφέ σας διάρρυα, με συγχωρείτε κιόλας,. Φτάσαμε στο νοσοκομείο μετά από μία ώρα , (μένω επαρχεία) με τρομερούς πόνους κάθε τρία λεπτά και την αγωνία να έχει φτάσει στο νταβάνι λόγω περίεργων υγρών. Στο νοσοκομείο με περίμεναν και μπήκα ταχύτατα λόγω (χεσίματος ) στη διαδικασία για καισαρική με αφόρητους πόνους κάθε λεπτό, Ούτε και εγώ δεν ξέρω κάθε πόσο. Είχα την αίσθηση ότι συνεχώς πονούσα και έτρεμα σαν το ψάρι έξω από το νερό. Κατά τις 1 τη νύκτα μου έκαναν επισκληρίδιο και μετά από μισή ώρα βγήκε ο μικρός ταρζάν πλέον μπέμπης μου. τις επόμενες 3 ώρες είχα πυρετό και έτρεμα σαν το ψάρι, αλλά μετά συνήλθα και ανάρρωσα σχετικά γρήγορα. Δεν πόναγα πολύ και είχα πολύ καλή ψυχολογία.

Από την όλη εμπειρία ειλικρινά το λέω με τύψεις αλλά αυτό που μου έχει μένει, είναι η ανάμνηση από το τρέμουλο. Δεν είχα κουράγιο- δύναμη να σκεφτώ ότι αυτό το πλασματάκι ήταν δικό μου και να χαρώ. Δεν ξέρω αν έφταιγαν τα φάρμακα που μου είχαν δώσει αλλά ήμουν εντελώς αναίσθητη. Όταν μου το έφεραν στο δωμάτιο και έμεινα μόνη μαζί του μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα. Τώρα τα θυμάμαι όλα και γελάω.Και ναι σίγουρα θα ήθελα να ξαναπεράσω την εμπειρία του τοκετού χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα είναι φυσιολογικός ή όχι, το μόνο που θα με νοιάζει είναι να γεννηθεί ένα υγειές μωρό.

πολύ ωραία η ιστορία σου.Αυτό πραγματικά πρέπει να σκέφτεται η κάθε μανούλα.Το πως θα γεννήσει δεν έχει σημασία,σημασία έχει να κρατήσει το μωράκι που κουβαλάει μέσα της τόσους μήνες στην αγκαλιά της.

Διαφημίσεις

Παρ' όλο που ο γιόκας μου βρισκόταν σε εγκάρσια θέση και εγώ σε υστερία, γιατί από την αρχή ήθελα να ζήσω την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού, και ενώ ο γιατρός συζητούσε για καισαρική, η αγαπούλα μου μου έκανε τη χάρη και στις αρχές του ενάτου γύρισε και πήρε θέση κανονικότατα:lol:. Γέννησα ακριβώς στις 39 εβδομάδες, τις δύο τελευταίες είχα διαστολή 2, σήμερα γεννάω, αύριο γεννάω, τίποτα..... απογοητεύκα. Τη μέρα της γέννας είχα πάει στο γιατρό για προγραμματισμένη επίσκεψη....μέχρι αύριο το πρωι θα έχεις γεννήσει, μου είπε:eek::eek:! Σιγά, σκεφτόμουν, τόσες μέρες διαστολή και τίποτα....φεύγοντας από το γιατρό είχα πονάκια, αλλά δεν το σπουδιολόγηση....ανέβηκα και έφτιαξα το πατάρι (:shock:), έτριψα το πάτωμα και κατά τις δύο ξεκίνησε το πάρτυ.....τρεις παρά έφτασα στην κλινική (ούτε μπάνιο δεν με άφησε ο γιατρός να κάνω) και οκτώ παρά πέντε άκουσα το ωραιότερο κλάμα της ζωής μου....... αυτό του κανακάρη μου....πόνεσα, ζορίστηκα, αλλά στο λεπτό τα ξέχασα όλα.....

Ανυπομονώ να το ξαναζήσω .......

Εγώ γεννησα στις 40+ 1 εβδομάδες με πρόκληση, με επισκληριδιο και ύστερα από 9 ώρες βγήκε το καμάρι μου με φυσιολογικό τοκετο... Ηταν δύσκολη γέννα με πόνους πολλούς και ακόμα περισσότερους για 15 μέρες μετά τη γέννα. Το αποτέλεσμα όμως μου δίνει κουράγιο και αποζημιώνει κάθε ταλαιπωρία :)

sJbgp3.png W9hQp3.png

μια γλυκια καλησπερα σε ολες τις μανουλες κ στα γλυκιτατα μωρακια τους!!!!!!!!!!εγω γεννησα στην 34 εβδομαδα με επειγουσα καισαρικη η γεννα δεν με δυσκολεψε τοσο οσο η ψυχολογια μου σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης κ μετα που η μπουμπουκα μου βγηκε 1700 γραμαρια κ την κρατησανε 15 μερες στην εντατικη..τωρα Δοξα το Θεο ειμαστε 6 μηνων κ 6 κιλα...περασα πολα απο λαθος γιατρου αλλα παντα να λεμε Δοξα τον Θεο και τωρα καμαρωνω την βαγγελιτσα μου!!!!!!!!φιλακια σε ολες!!!!!!!!!:P

Φ.Τ και στα δύο μου παιδιά . Στο πρώτο είπα να το παίξω θαρραλέα και να μην κάνω επισκληρίδιο . Πόναγα 5 ώρες δεν προχώραγε η διαστολή οπότε στο τέλος έκανα και ηρέμησα και σε 1 ώρα τσουπ ξεπετάχτηκε το αγορίνι μου. Στην κόρη μου έκανα εξ αρχής και γέννησα σε 4 ώρες...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Γέννησα με καισαρική τομή γιατί το μωρό κατέβαινε με τα πόδια. Στην 39 εβδομάδα χωρίς να με πιάσουν οι πόνοι ό γιατρός μου είπε ότι το παιδί δεν πρόκειται να γυρίσει και θα γεννήσω αναγκαστικά με καισαρική, οπότε δεν υπάρχει λόγος να με πιάσουν οι πόνοι και μετά να κάνω καισαρική.

Ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά.

Αχ! mamaa και γω μια από τα ίδια με τη διαφορά ότι ο γιατρός μου, μου το είπε από τον 8ο μήνα. Γεγονός που επηρέασε πολύ αρνητικά την ψυχολογία μου. Γέννησα 38 εβδομάδα και 2 ημερών, αλλά ο μικρός μου, μου έσπασε τα νερά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία για την καισαρική τομή. Καλύτερα έτσι, γιατί τα προγραμματισμένα χειρουργία με αγχώνουν απίστευτα!

dogdogsrd20100306_2_My+boy+is.png

fc7b832273.png

ήθελα πολύ να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό, παρά την υψηλή μυωπία μου. Παρόλο που είχα φτάσει στη διαστολή 4 με σχετικά υποφερτούς πόνους, μόλις βάλαμε τον ορό και την επισκληρίδιο όλα τελείωσαν. Έκανα καισαρική ένα 24ωρο από την έναρξη των πόνων και, παρόλο που όλα πήγαν καλά και η μικρή μου είναι υγιέστατη κι εγώ είχα πολύ γρήγορη ανάρρωση σχεδόν χωρίς πόνους, μου έχει μείνει ένα μικρό αγκάθι γιατί ήθελα πολύ να ζήσω την εμπειρία του φτ. Περισσότερο με απασχολεί το ότι πρέπει και το 2ο να το γεννήσω με τον ίδιο τρόπο. και καλά όλα αυτά που διαβάζω για το vbac αλλά να περάσω τα ίδια και να καταλήξω σε καισαρική δεν θα το ήθελα. Επίσης, μια γνωστή μου στο Βέλγιο έπαθε ρήξη μήτρας με αυτή τη διαδικασία (φυσικά, μπορεί να ήταν και τυχαίο).

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...