Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Marial, όχι οτι εχει πολλη σημασια,τα ποσοστα μητρικης θνησιμοτητας ειναι ουτως ή αλλως πολυ χαμηλα στον αναπτυγμενο κοσμο, αλλα εχω την εντυπωση οτι η πληροφορια αυτη ειναι εγκυρη γιατι η μητρικη θνησιμοτητα στο vbac δεν ειναι αυξημενη σε σχεση με το φυσιολογικο τοκετο...

On average, 74% of VBACs are successful.

Uterine rupture occurs in about 0.5% of spontaneous VBAC labors.

Use of chemical induction or augmentation agents is known to increase the risk of uterine rupture. Pitocin augmentation increases rupture risk to 0.7%, pitocin induction raises risk to 1.1%, and prostaglandins carry a risk from 2% to 8% depending on the agent used.

* The NIH found no maternal deaths related to uterine rupture. *

Neonatal outcomes following rupture can depend on the speed with which an emergency cesarean is performed. Best results have been found when the baby is delivered within 17 minutes of identifying the rupture.

Maternal mortality is 3-4 times lower for mothers who choose VBAC.

Any hospital that provides standard obstetric care can provide care for women who wish to VBAC. In July 2010, ACOG revised their VBAC guidelines to support informed decision-making for women who choose VBAC in hospitals that may not meet the previous “immediately available” anesthesia and surgeon standard.

ACOG also revised their guideline for VBA2C (vaginal birth after two cesareans), acknowledging that, “it is reasonable to consider women with two previous low transverse cesarean deliveries to be candidates for TOLAC” (trial of labor after cesarean).

Women with previous successful VBACs experience lower rates of uterine rupture, lower rates of complications, and higher rates of VBAC success in subsequent VBACs.

"What makes the desert beautiful", said the Little prince, "is that somewhere it hides a well."

04724e2229.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαφημίσεις

καισαρικη στις 36 εβδομαδες γιατι τελικα ο γιατρος ειχε να φυγει διακοπες(το εμαθα πολυ αργοτερα) αλλα επειδη μου ειπε οτι ειχε ωρημανση ο πλακουντας και δεν τρεφεται τομωρο το οποιο βγηκε 3 κιλα

κ.τ. στις 40 συν μία, η μπέμπα 3400...με ορό που δεν έπιασε , το μωρό σε εγκάρσια θέση και χωρίς καμία ταλαιπωρία, και απόλυτη εμπιστοσύνη στον γιατρό μου...από όσα διαβάζω το χειρότερο είναι να μην εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο που πάνω του αφήνεις δύο ζωές..

φυσιολογικό τοκετό 39+6 χωρίς επισκληρίδιο και εύκολα μέσα σε μιάμιση ώρα από τη στιγμή που με έπιασαν οι πόνοι! 3 κιλά η μικρή! τζάμπα με έφαγε το άγχος σε όλη την εγκυμοσύνη επειδή φοβόμουν πολύ τον πόνο αχ αν το ήξερα....!!

Διαφημίσεις

Φυσιολογικό τοκετό 40+8! χωρίς επισκληρίδιο κ μέσα σε 5 μιση ωρίτσες από το πρώτο πονάκι. 3760 ο μπέμπης κ ένιωσα ότι πονάω μόνο το τελευταίο μισάωρο :D

Τίποτα από όλα τα "τρομακτικά" που άκουγα κ για τη γέννα κ για το μετά...τίποτα απολύτως!

Εμένα ο φόβος μου σε όλη την εγκυμοσύνη δεν ήταν ο πόνος της γέννας αλλά οι άσχημες παρεμβάσεις από μη σωστούς επαγγελματίες. Στην δική μου περίπτωση δεν πήγε τζάπα ο φόβος :D γιατί με οδήγησε στο να αλλάξω γιατρό κ να γεννήσω όπως ονειρευόμουν...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Ξεκινήσαμε με πρόκληση για φυσιολογικό τοκετό στις 37+2, λόγω γήρανσης πλακούντα, αλλά μετά από 6 ώρες αναμονής η διαστολή είχε πάει από το 1 στο 1,5 και το μωρό χτυπιόταν στην κοιλιά μου.

Τελικά προχωρήσαμε σε καισαρική, και ευτυχώς γιατί η μικρή είχε τυλιχτεί με τον ομφάλιο λώρο σε θώρακα και πόδια και δεν θα κατέβαινε ποτέ.

Τέλος καλό, Όλα καλά ;)

csdRp2.png

SpIfp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω στην 39η εβδομαδα γεννησα με καισαρικη..Θελαμε φυσιολογικα αλλα η μικρη μ δεν ειχε εμπεδωθει κ ο πλακουντας γερασε αποτομα σε 1 εβδομαδα..(απο 1 πηγε 2 με 3)..Ξεκινησαμε με προκληση αλλα μετα απο 6 ωρες που δεν ειχα καν διαστολη ο γιατρος δεν επιανε καν μωρο...ειχε ανεβει ψηλα η κυρια...οποτε..καισαρικη και ολα καλα!:-) 3720 η μικρη και 52 εκατοστα!

OiM1p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα φυσιολογικά, στις 40+2 εβδομάδες, μπήκα με σπασμένα νερά και γέννησα σε 4 ώρες. Έκανα και επισκληρίδιο, αλλά από τη δεξιά πλευρά του σώματός μου τα ένιωθα όλα.. Δε βαριέσαι όμως, όσο και να πόνεσα ήταν η ωραιότερη μέρα της ζωής μου! :-) :-)

Mε φυσιολογικό και επισκληρίδιο ήταν μια χαρά! Βέβαια μέχρι να μου κάνουν επισκληρίδιο έφαγα τρελούς πόνους αλλά σηκώθηκα αμέσως και ασχολήθηκα με το παιδάκι μου...!!! Χίλιες φορές ο φυσιολογικός τοκετός έρχεσαι αμέσως στα ίσια σου....!!!!!

Να χαιρόμαστε όλες οι μανούλες τα παιδάκια μας!!!!!!!!

39 εβδομάδων και 1 ημέρας γεννήσαμε με φυσιολογικό τοκετό και επισκληρίδιο (ευχαριστώ τους γιατρούς για αυτήν την ανακάλυψη!). Πολλά πολλά ράματα και ένα τεράστιο οίδημα που έκανε μία εβδομάδα να φύγει....χαλάλι χίλιες φορές! <3

• 1 month later...

Γέννησα με καισαρική τομή γιατί το μωρό κατέβαινε με τα πόδια. Στην 39 εβδομάδα χωρίς να με πιάσουν οι πόνοι ό γιατρός μου είπε ότι το παιδί δεν πρόκειται να γυρίσει και θα γεννήσω αναγκαστικά με καισαρική, οπότε δεν υπάρχει λόγος να με πιάσουν οι πόνοι και μετά να κάνω καισαρική.

Ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά.

Φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο στις 40 ακριβώς και τα δυο, 3900 το πρώτο μου παιδί και 3650 το δευτερο. και δε θυμάμαι τίποτα από τους πόνους, μόνο οτι η γέννα ήταν μια μοναδική εμπειρία!

nrG6p3.png

γεννησα φυσιολογικα υστερα με προκληση και επισκληριδιο αλλα οχι ελλαδα, νομιζω οτι εδω θα μου το επαιρναν με καισαρικη, δυσκολη εγκυμοσυνη αλλα ολα καλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...