Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω φυσιολογικο τοκετο πριν δυο μηνες τον αντρακλα μου. πηγαινα για καισαρικη γιατι ειχε τυλιχτει με τον ομφαλιο λωρο αλλα το τελευταιο λεπτο ξετυλιχτηκε και αλλαξαμε κατευθυνση στην πορεια για το χειρουργειο στην αιθουσα τοκετων. δεν προλαβα να κανω επισκληρηδιο γιατι μεσα σε 10 λεπτα γεννησα. η τελεια εμπειρια.η πλακα ειναι οτι οι συγγενεις περιμεναν να γεννησω με καισαρικη γιατι ετσι τους ειπαν και ενημερωναν και τους υπολοιπουσ οτι γενναω με καισαρικη και οταν γεννησα και τους ειπαν φυσιολογικα τρελαθηκαν.

φυσιολογικα και μολις γεννησα ηθελα να κανω κι αλλο παιδακι!δεν περιγραφετε το συναισθημα!το πρωτο αγκαλιασμα,η φατσουλα του μικρου μου και το πρωτο του κλαμα ειναι ανεκτιμητης αξιας συναισθηματα!λυπαμαι που καποιες κοπελες δεν μπορεσαν να το ζησουν.ελπιζω να ειμαι τυχερη και στο δευτερο μωρακι μου!οσο για τις εγκυμονουσες,κοριτσια αντε με το καλο και με κανενα πονο οπως εγω!

uYdjp2.png

3xLVp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Με καισαρικη γιατί τρεις μήνες πριν μείνω έγκυος αφαιρεσα λαπαρροσκοπικα τρία ινωμυωματα εκ των οποίων το ένα τεράστιο.:mad:

Με καισαρική :(. Ο ζουζούνος άκουγε για την οικονομική κρίση προτιμούσε να μείνει μέσα. Ρετιρέ! 8-):cool:

Στις 26/2/2010 ηρθε στην ζωη ο γιοκας μου! Στις 11/4/2011 ηρθε και η κορουλα μου!

Ευτυχως με φυσιολογικο τοκετο!!!! Με επισκληριδιο!!!!!!!!!!!

Μεσα σε 2 ωρες ειχα γεννησει!!!!!

Και η καλυτερη στιγμη οταν σου δινουν το μωρακι σου, στην αγκαλια........................αλλα δεν ξεχασα τιποτα (τους πονους οπως λενε)

Διαφημίσεις

Ευτυχως με φυσιολογικο τοκετο!!!! Με επισκληριδιο!!!!!!!!!!!

Μεσα σε 2 ωρες ειχα γεννησει!!!!!

Και η καλυτερη στιγμη οταν σου δινουν το μωρακι σου, στην αγκαλια........................αλλα δεν ξεχασα τιποτα (τους πονους οπως λενε)

θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!!! και εγώ μια πό τα ίδια μόνο που εγώ έκανα 2 μέρες να γεννήσω!!!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Η δικιά μου η μπουμπού είχε πάρει θέση, αλλά ήταν πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να μπω στο δέκατο μήνα και να μη θέλει να βγει. Έτσι γέννησα με ραντεβού στα μέσα του δέκατου μήνα, αλλά με φυσιολογικό τοκετό (όσο φυσιολογικό είναι να σε έχει καβαλήσει μια μαία και να σπρώχνει το παιδί προς τα κάτω)!!! Θα το ξανάκανα με χίλια!!! Ένα δίωρο στον οδοντίατρο πονάει περισσότερο!!!!!!

Με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρήδιο (από επιλογή μου) το πρώτο και ήταν υπέροχη εμπειρία και δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου, το δεύτερο με καισαρική και ολική λόγω ισχυακής προβολής και το τρίτο μετά από προσπάθεια vbac πάλι με καισαρική κι επισκληρίδιο (πολύ καλύτερα από την πρώτη καισαρική)...

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Μπήκα με φυσιολογικούς δικούς μου πόνους 39 & 5d αλλά μετά από 12 ώρες και αφού η διαστολή είχε κολλήσει στο 1 και η μπουμπού είχε κάνει προκεφαλή λόγω οπίσθιας προβολής κάναμε καισαρική με ραχιαια νάρκωση και είδα το αστεράκι μου να γεννιέται!!!!

rys17ypa986dtm5i.png

Με φυσιολογικό τοκετό, μετά από 20 ώρες, αλλά μου έκαναν ανά διαστήματα επισκληρίδιο και πόνεσα ελάχιστα. Μέχρι και περιοδικά διάβαζα και έπαιρνα από το κινητό τον άντρα μου και τη μαμά μου. Όταν δε γέννησα ήμουν μια χαρά, έβγαζα φωτο το μωράκι μου, τους θύμησα τα βλαστοκύτταρα γιατί τα είχαν ξεχάσει, ήθελα να θηλάσω αμέσως αλλά επειδή ήταν πρόωρο (34 εβδ) το πήραν για εξετάσεις. όλα μια χαρά.

:-P

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια

ήθελα με φυσιολογικό και αφού περιμέναμε 19 ώρες και διαστολή τίποτα ο γιατρός μου μου το πήρε με καισαρική.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συζήτηση που είχε με τη μαία όταν ήρθε να με δει το πρωί

- Δεν έχει καθόλου διαστολή. Οι παλμοί πως είναι;

- Σταθεροί

- Καισαρική και γρήγορα

Αυτή η κουβέντα και η αγωνία στο βλέμα του έχουν χαρακτεί στη μνήμη μου και δε θα τα ξεχάσω ποτέ.

Τελικά μετά έμαθα ότι είχε μπλεχτεί και δεν κατέβαινε αλλά ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά και πριν από 3 εβδομάδες στις 9:50 το πρωί ήρθε στη ζωή ο πριγκιπάς μου 3,180 και υγιέστατος.

GieKp3.png?sVSCIgJioSCIp3.png?z7wphJAV

Με φυσιολογικό...και με επισκληρίδιο...

Ήταν ΤΕΛΕΙΑ!!!Έγιναν όλα πολύ γρήγορα...πόνοι,νερά...

Και ο μπαμπάκας μας δίπλα από την αρχή μέχρι την ώρα που πήραμε το αγγελούδι μας στην αγκαλιά μας!!!!

1xo6p3.pngC6G9p3.png

Ήθελα φυσιολογικά αλλά μετά απο 5 ώρες προσπάθειας (ούφ!) είχε αλλίωση παλμών ο Κωνσταντίνος και έτσι ... καισαρική! Το δεύτερο αναγκαστικά καισαρική... με ραντεβού!

4 wres h ka8e mia.. h prwth xwris episklhridio.. perito na pw oti m akoyse olo to genneshs kai thn allh mera akouga stoys diadromoys na to syzhtane poia htan ayth pou fwnaze ta kshmerwmata kseftilaaaaaaa e entaksei hmoyna kai 18 xronwn, sth deyterh den to rispokyndhneysa ekana episklhridio kai mia xara htan ola.. ante na doyme twra th 8a ginei sto trito..

Με καισαρική γιατί είχα καποιά "προβληματάκια" παλαιότερα με την υγεία μου και ο παθολόγος, μου είχε συστήσει να γεννήσω με καισαρική όταν έρθει η ώρα.

Πάντως αυτά που λέγανε οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας "Φυσιολογικά κορίτσι μου να γεννήσεις, οι άλλες τι έπαθαν που το έκαναν...?" τα θεωρώ (συγνώμη κιόλας) χαζομάρες... Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Εμένα η μικρή μου γεννήθηκε με καρδιολογικό πρόβλημα (δεν το ήξερα κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης...) και μου είπαν όλοι οι γιατροί πως αν δεν είχα τα "προβληματάκια" μου και είχα προσπαθήσει να γεννήσω με φυσιολογικό τρόπο, το παιδί θα είχε παθεί ανεπανόρθωτη βλάβη πάνω στην γέννα...

Ευτυχώς λοιπόν που ξεκίνησα με καισαρική...

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως καλό θα ήταν όταν μία φίλη μας είναι έγκυος και μας ρωτάει "Να κάνω καισαρική ή να πάω φυσιολογικά?" να μην βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και να σκεφτόμαστε πως δεν πρέπει να επηρρεάσουμε καμία για το πως θα γεννήσει, γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί μία γέννα.

Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές σε συζητήσεις με φίλες και γνωστές, γι'αυτό και το επισημαίνω... Οι περισσότερες γυναίκες που γεννάνε φυσιολογικά είναι λιγάκι "φανατικές"...

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Οι περισσότερες γυναίκες που γεννάνε φυσιολογικά είναι λιγάκι "φανατικές"...

Θα συμφωνήσω μαζί σου!!!!Εαν και γέννησα με φυσιολογικό το

κετό...Πράγματι πιστεύω ότι είναι μία ξεχωριστή εμπειρία...Αλλά είναι θέμα συνθηκών...Ποτέ δεν θα επηρέαζα μία γυναίκα για το πως θα γεννήσει...Κάτι παρόμοιο με αυτό αισθάνθηκα που δεν κατάφερα να θηλάσω...Και οι "φανατικές" μου είπαν ότι δεν προσπάθησα...Όμως κανείς δεν ξέρει πόσο και πως προσπαθεί ο άλλος....

1xo6p3.pngC6G9p3.png

με φυσιολογικό τοκετό (όσο φυσιολογικό είναι να σε έχει καβαλήσει μια μαία και να σπρώχνει το παιδί προς τα κάτω)!!!

ευτυχως ηταν εσενα μονο μια...εγω στη 1η ,μου ειχα τρεις!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Με Φυσιολογικό Τοκετό και χωρίς επισκληρίδιο (δεν προλάβαινα γιατί έσπασαν τα νερά και έφτασα στο μαιευτήριο με 7 διαστολή). Γέννησα σε λιγότερο από 1 1/2 ώρα. Πάντως ο πόνος την ώρα της τελευταίας ώθησης ήταν αβάσταχτος ...

eNortjK1UrKwMDYxVbIGXDAS3wKo85.png

eNortjK1UrKwMDYxVbIGXDAS3wKo85.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...