Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Γέννησα με καισαρική. Είχαν σπάσει τα νερά και μου έδωσαν φάρμακα για πρόκληση τοκετού για 3 μέρες αλλά η μικρή δεν ήθελε να βγει. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Τελικά γέννησα με καισαρική και η μικρή βγήκε με βεντούζα. Τόσο επίμονο... από κοιλιά.

fly017pb___.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεννησα με καισαρικη γιατι τους 2 τελευταιους μηνες ανεβασα σακχαρο.δε πονεσα καθολου και στη δευτερη εγκυμοσυνη οποτε ερθει παλι καισαρικη θα διαλεξω να κανω.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

εγω εκλεισα την 40η εβδομαδα και μετα απο 4 μερες μπηκα για προκληση.στις 7 το πρωι μπηκα και ξεκινησαμε στις 8 το βραδυ διαστολη 10 αλλα το μωρο ψηλα και αρχισαμε ταακροβατικα με τις μαιες!!!ερχεται ο γιατρος καπως ανησυχος και μου λεει απο εδω και περα θα βαλουμε τα δυνατα μας να γεννησεις φυσιολογια ομως θα πρεπει να χρησιμοποιησω βεντουζα για να σε βοηθησω ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ!!!μεχρι τοτε αρνιομουν πεισματικα να κανω τελικα υπεκυψα σε μιση δοση γιατι ηθελα να συμμετεχω οσο γινεται περισσοτερο και μετα απο 3 διαφορετικες βεντουζες και αφου η ωρα πηγε 10:20 γεννησα το φρατζολακι!!!!

εννοειται πως οι δικοι μου απο εξω ειχαν φρικαρει!!!ο δε συζυγος τραβουσε βιντεο και ολο το διαστημα στις ωδινες με εβγαζε φωτογραφιες ερχοταν με καφεδες και σαντουιτς!!!!!α και το μεσημερι εφερε πιτσα!!!!!!!

z3Ehp3.png

Καλησπερα! Γεννησα με καισαρικη διοτι ο καιρος περνουσε και η μικρη δεν ελεγε να κατεβει... Επιπλεον τον τελευταιο μηνα ανεβηκε το σακχαρο και επρεπε ο τοκετος να εξελιχθει γρηγορα. Επομενως...

Γέννησα φυσιολόγικα μετά από πρόκληση γιατί πήγα για την καθιερωμένη εξέταση στο γιατρό (39η εβδομάδα) και μου είπε ότι είχαν σπάσει τα νερά. Εγώ δεν τα είχα πάρει χαμπάρι και το μωράκι είχε ήδη αρχίσει να στεγνώνει. Και όλα αυτά 5μέρες μετά την τελευταία επίσκεψη που όλα εξελίσσονταν φυσιολογικά! Ο ορός μπήκε στις 10:00 και γέννησα 18:20 στις 04/09/09.

Διαφημίσεις

εγω γεννησα και τις 2 φορες με καισαρικη. ειχα αποφασισει την πρωτη φορα να γεννησω με φυσιολογικο αλλα εσπασαν τα νερα στον 8ο μηνα και περιμεναμε 10 ωρες για συσπασεις αλλα τιποτα! τελικα διαλεξαμε καισαρικη ευτυχως γιατι η μικρη βγηκε ασπρη και ειχε στεγνωσει η καημενουλα. παντως μεταξυ μας φοβομουν το φυσιολογικο και δε στεναχωρηθηκα και πολυ οταν μου ειπε ο γιατρος για καισαρικη.το 2ο υποχρεωτικα καισαρικη μετα απο 2 χρονια.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Και οι δύο γέννες με φυσιολογικό τοκετό. Την πρώτη φορά έσπασαν τα νερά και γέννησα μετά από 12 ώρες, ενώ την δεύτερα πήγα με πρόκληση τοκετού την 38η εβδομάδα και γέννησα σε 1 1/2 ώρα.

LCizp3.pngI0Pwp3.png

και στα δύο μου παιδιά γέννησα με φυσιολογικό τοκετό, χωρίς επισκληρίδιο και πολύ γρήγορα...ειδικά στο πρώτο μου παιδί άρχισα να πονάω κατά τις 12 το βράδυ στο σπίτι αλλά δεν θεωρούσα ότι ο πόνος ήταν τόσο πια δυνατός για να γεννήσω-εξάλλου τις τελευταίες μέρες είχα ψιλοπονάκια-τελικά κατά τις 3.30 τα χαράματα είδα αίμα, επιτέλους το τούβλο κατάλαβα ότι κάτι γίνεται και ξύπνησα άρον άρον τον άντρα μου..φτάσαμε στην κλινική στις 3.45 με διαστολή 10 εκ.!!και γέννησα 4.15!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Διαφημίσεις

Και εγώ γέννησα φισιολογικά αλλά με επισκληρίδιο. Στις 1 το βράδυ με έπιασαν οι έντονοι πόνοι στις 3 έκανα επισκληρίδιο μικρή δόση για να συμμετέχω και στις 4 και 35 βγήκε ο μαγουλίθρας μου.

xAh6.png h1d6.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεννησα με καισαρικη , αν και ηθελα φυσιολογικα, γιατι εκεινη που οριζε την κατασταση οσο κανεις αλλος δεν ηθελε να βγει, ειχε μεινει ψηλα στο στομαχι μου και παρα τις 30 σχεδον ώρες με σπασμενα νερα που περιμεναμε για να ερθει, εκεινη μας αγνοουσε. Δεν ειχα καθολου πονους , παρα τους ορους και τα σχετικα και φυσικα καθολου διαστολη. Η δευτερη κλασικα υποχρεωτικα καισαρικη.

ηθελα να γεννησω φυσιολογικα να το ζησω και αυτό αλλα είχα προωρη γηρανση πλακουντα ...ταλαιπορήθηκε η μικρουλα στο τέλος στην κοιλίτσα οπότε δεν το συνιστούσε η γιατρος και αλλή ταλαιπωρία και ένω περιμέναμε όσο μπορούσαμε.. ξαφνικά μου ανήγγηλαν το βράδυ κατα τις 23.00 αυρίο γεννας με καισαρική ενοειται στο τέλος τις 35 εβδομαδας. βγήκε ένα υγειεστατο κοριτσακί 2200 γρ και δεν χρειαστηκε θερμοκοιτιδα (αυτό θέλαμε να αποφυγουμε). Η διαδικασια γρήγορη και σχετικά ανωδυνη. Πάντως εκει που γέννησα πολλες καισαρικες παρα πολλές...

Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ. Ηθελα πολύ να γεννησω φυσιολογικά, μεχρι και dvd με ανωδυνες ασκήσεις πήρα, αλλά και εγω είχα ακριβώς το ίδιο προβλημα με εσένα (προωρη γηρανση πλακουντα) που αποτελεσμα είχε την ελλατωση του αμνιακού υγρού έτσι και εγω ενω πήγα για εξετάσεις με εβαλαν να γεννησω με συνοπτικές διαδικασίες.

Τις επόμενες μέρες έμαθα πόσο πολύ πονάς τηνεπομενη μέρα του χειρουργείου, και οτι οι πόνοι αυτοί κρατούν 20 μερες περίπου. Μου κακοφάνηκε που γεννησα με καισαρική, αλλά στην περιπτωση μου δε γινόταν αλλιώς, οπότε είμαι ήσυχη οτι έκανα ότι μπορούσα για να γεννησω φυσιολογικά, απλά δεν έτυχε.

pECmp3.png

Διαφημίσεις

Και εγω με κατεπειγουσα καισαρικη γεννησα διοτι οι παλμοι του νεαρου μου σταματησαν να ανταποκρινονται εντελως και μεσα σε δεκα λεπτα επρεπε να γεννηθει για να επανελθει.

Με καισαρική την τελευταία στιγμή γιατί δεν είχα συσπάσεις στον τράχηλο, άρχισαν να μειώνονται οι κτύποι της καρδιάς του μωρού και είχε τυλιχτεί ο ομφάλιος λώρος στα πόδια του μωρού. Αυτά μου είπε ο γιατρός (σε διαφορετικές μέρες), πάντως τα νερά μου έσπασαν φυσιολογικά, το μωρό είχε πάρει κλίση και η μήτρα είχε συσπάσεις, αλλά τελικά γέννησα μέσα σε 2 ώρες με καισαρική.

Εγω κοριτσια πηγα στο μαιευτηριο με συσπασεις και αφου περασα ολους τους πονους εκανα βεβαια επισκληριδιο μια ωρα πριν γεννησω επαθα αποκολληση πλακουντα και τρεχαμε....ευτυχως ολα πηγαν καλα και εχω τον αγγελο μου αγγαλιτσα!!!!

9newp3.png8dIOp3.png

Φαντάζομαι όλες λίγο πολύ θέλουμε να γεννήσουμε φυσιολογικά αλλά να που υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις στις οποίες η καισαρική είναι σωτήρια τόσο για το μωρό όσο και για τη μαμά. Εγώ ξεκίνησα με πρόκληση και πηγαίναμε για φυσιολογικό. Τράχηλος μαλακός, το μωρό είχε γυρίσει, αλλά διαστολή στο 1, οι ωδίνες δε με έπιασαν (7 ώρες προσπαθήσαμε αλλά τίποτα, μου είχαν βάλει τη μεγαλύτερη επιτρεπόμενη δόση και εγώ δεν ένιωθα τίποτα), ο πλακούντας είχε ωριμάσει πολύ, το μωρό άρχισε να ζορίζεται γιατί ήταν η ώρα του να βγει αλλά με διαστολή 1 και χωρίς πόνους που να πας, οπότε αναγκαστικά καισαρική. Ευτυχώς δηλαδή γιατί το καημένο από το ζόρι τα είχε "κάνει" μέσα στο αμνιακό υγρό (το γνωστό μηκώνιο) και ήταν 4 κιλά, 53 εκατοστά οπότε δεν υπήρχε άλλη λύση. Η ανάρρωσή μου ήταν εξαιρετικά γρήγορη (μετά από 12 ώρες μου έβγαλαν καθετήρα, ορό & περπάτησα κιόλας)...το μόνο το οποίο με "χάλασε" ήταν ότι ήθελα και τον άντρα μου μέσα (στις καισαρικές απαγορεύεται) για να το ζήσουμε μαζί το θαύμα της γέννησης του γιού μας...

.pngyrfl5zdpb5qyx68b.png

• 2 εβδομάδες μετά...

φυσιολογικα κ τα 2 χωρις επισκληριδιο οχι γιατι το ηθελα αλλα γιατι ειχα γρηγορες γεννες κ δε προλαβαιναν.2 ωρες η πρωτη κ 11 λεπτα η δευτερη γεννα:D:D

φυσιολογικα κ τα 2 χωρις επισκληριδιο οχι γιατι το ηθελα αλλα γιατι ειχα γρηγορες γεννες κ δε προλαβαιναν.2 ωρες η πρωτη κ 11 λεπτα η δευτερη γεννα:D:D

τυχερη η η η η η!!!!!!!!!!!!!!:lol::-D:grin::cool:

δε ξερω γιατι αλλα κ στις 2 γεννες οι πονοι αρχισαν αποτομα χωρις καμια προηδοποιηση εκει που ημουν οκ ξαφνηκα ειχα πονους καθε 30 δευτερολεπτα.δηλαδη σα να ημουν στο τελευταιο σταδιο.πως εξηγηται αυτο???:shock::shock:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...