Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύφασμα (Wrap/Pouch) που κρατά το μωρό κοντά στο σώμα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 448
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χαρά μου! εσύ που μασ έχεις δει από κοντά με την Αννα έχεις δει πώς γίνεται :)

εγω είμαι φανατική του Ring Sling αλλά και το ΜΤ με έχει βοηθήσει σε δεδομένες στιγμές που δε χρειάζεται να τη μπαινοβγάζω. Πχ βόλτα στην Ερμού, για ψώνια, για περπατημα (μέχρι να φτασουμε στον προορισμό μας).

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Ενδιαφέρομαι και εγώ για ring sling. Σου έχω στείλει και πμ eupap αλλά δεν ξέρω αν τα κατάφερα να το στείλω επιτυχώς (για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω με δυσκολεύουν τα πμ -τόσο άσχετη είμαι :oops: ).

sL7ap2.png

ΜΗΠΩΣ μπορειτε να μου πειτε ποις απο τους μαλακους μαρσιππους ειναι καταλληλος για ενα μωρο 8 κιλων που καθεται με στηριγμα [ειναι 5 μηνων και 10 ημερων] .

Έχεις δίκιο γι' αυτά που λες για τους μάρσιππους του εμπορίου!

Αν θέλεις να διαλέξεις έναν μαλακό μάρσιππο αγκαλιάς, πρέπει να το αποφασίσεις με βάση τις συνήθειές σου και τον τρόπο/χρόνο που κρατάς το μωρό σου αγκαλιά.

Αν θέλεις να το φοράς για αρκετό διάστημα ή μεγάλες διαδρομές (επειδή το μωράκι σου είναι μεγάλο, φτου, φτου), τότε καλύτερα να διαλέξεις κάτι που κατανέμει το βάρος στους δύο ώμους (mei tai ή wrap). Το μειονέκτημα του wrap είναι ότι είναι μάλλον πολύ ζεστό για την Ελλάδα (εκτός αν διαλέξεις κάποια γάζα ή άλλο πολύ λεπτό ύφασμα).

Αν πάλι θέλεις να βάζεις και να βγάζεις το μωρό σου συνέχεια τότε ίσως σε βολέψει καλύτερα ένα Pouch ή ring sling. Αν θέλεις να θηλάζεις σε δημόσιο χώρο, πιστεύω πως στο ring sling θα βρεις την ιδανική λύση.

Να το χαίρεσαι το μωράκι σου!

SSTAMOUL Καλησπερα , ευχαριστω για την αμεση απαντηση,Εγω χρειαζομαι μαρσιππο για μεγαλες αποστασεις ωστε να μην παιρνω το καροτσι,, γιατι δεν μ'αρεσει καθολου, πρωτον επειδη ειναι τεραστιο, 2ον το μωρο βρισκεται στο υψος των καυσαεριων, 3ον τα πεζοδρομια.Μαλλον θα μελετησω το site σου πρωτα ειναι τελειο..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ,ΤΑ ΛΕΜΕ

Διαφημίσεις

...τα πεζοδρομια

:twisted::twisted:

Χθες νευρίασα πάρα πολύ προσπαθώντας να επιστρέψω σπίτι με τη μικρή στο καρότσι. Τα πεζοδρόμια ή ήταν ανύπαρκτα, ή χαλασμένα ή με παρκαρισμένα αυτοκίνητα..... Στο δρόμο είχε πολλή κινηση...... Δεινοπάθησα μέχρι να φτάσω σπίτι και η μικρή το ίδιο.....

Ευχόμουν να είχα το sling..... :x

sL7ap2.png

Κοριτσια σας εχει τυχει να μην θελει το μωρακι το sling. Μολις πηρα το pouch και την εβαλα μεσα κανα δυο φορες και μετα απο 5 λεπτα αρχισε να τσιριζει!!

Σας ετυχε αυτο?Εμενα μου φανηκε τοσο βολικο και αυτην μαλλον οχι!Ευχομαι να την πετυχα σε κακη στιγμη.Την αλλαξα και κανα δυο στασεις το αποτελεσμα το ιδιο!Στεναχωρεθηκα...

Με το που θα βάλεις το μωράκι στο sling θα πρέπει να περπατάς-να κινείσαι συνέχεια, κάνε μια βολτα εντός ή και εκτός σπιτιού. Τους αρέσει πολύ η κίνηση και δοκίμασέ το να το κάνεις στις αρχες που το βάζεις μέσα :)

Επίσης καλό θα είναι το μωράκι να είναι καλά ταισμένο, ευδιάθετο, να μην είναι κακόκεφο και νυσταγμένο.

46378a2c39.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΗΡΑ ΚΙ ΕΓΩ 1 σλινγκ!!!

επειδη μενω στο Ηρακλειο Κρητης εγω τουλαχιστον δεν ειχα ξαναδει να το φοραει καποια κοπελα και δεν το ηξερα καθολου περα απο τους κανονικους μαρσιπους!!!

πηρα κι εγω εναν και αρχισα να κοβω βολτες μεσα στο σπιτι για να δω αν βολευει.

το ποσο με βολευει ειναι απιστευτο γιατι βαριεμαι το καροτσι,δρομους δεν εχουμε και παρκαρουν τα αυτοκινητα πανω στα πεζοδρομια με αποτελεσμα να σου εχουν σπασει τα νευρα!!!παω παντου οπου θελω και ακουω και σχολια διαφορα!!!

το τι εχω ακουσει βεβαια δεν λεγεται!!!

ακομη βλεπω οτι και το μωρο μου βολευεται μιας και βλεπει γυρω-γυρω,ειναι και κουτσομπολης και του αρεσει!!!ακομη κι οταν πειναει δεν δυσανασχετει κι αυτο μου αρεσει ακομη πιο πολυ!!!!

:D:D:D:D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Τι ωραιο τοπικ! Γνωστες βλεπω εδω! Ακομη μαθαινω το forum και μ'αρεσε που βρηκα ειδικη γωνια αφιερωμενη στoυς μαρσιππους αγκαλιας. :)

ειναι σχεδον 12 μηνων και 11.500 κιλα.

τι μου προτεινεις???

και ο,τι επιλεξω, για ποσο καιρο θα με βολεψει???

Εγω θα σου προτεινα wrap ή mei-tai που μοιραζουν το βαρος στους δυο ωμους, γιατι με το sling και το pouch το βαρος πεφτει ολο στον εναν ωμο και το μωρο σου ειναι ηδη μεγαλο και βαρυ!

Δηλαδη, τα εχεις δοκιμασει ολα κι αποφασισες καποιο αλλο ή αποφασισες χωρις να τα δοκιμασεις? Εγω οταν δοκιμασα τα τρια απο αυτα με μωρο 9 κιλων, διαπιστωσα οτι το wrap ηταν κλασεις ανωτερο απο το pouch και το sling, γιατι το βαρος του μωρου μοιραζοταν και το ενιωθα παναλαφρο. Σα να μην το κουβαλουσα!

Αλλά επειδη το wrap ηταν αρκετα ζεστο, ισως το mei-tai να ειναι το καλυτερο αναμεσα σ'αυτα τα δυο. (δεν εχω δοκιμασει mei-tai, παντως, οπότε δεν εχω ιδιαν πειρα)

Στην τελικη, ειναι διαφορετικες οι αντοχες καθε γυναικας (εγω, ας πουμε, κουραζομαι κουβαλωντας βαρη μονο απο το ενα χερι), αλλά αν ξεκινησεις το babywearing με μωρο που ειναι ηδη 10,5 κιλα, καλυτερα να κανεις μια μικρη βολτα με ολους τους τυπους και μετα ν'αποφασισεις. :wink:

Στην τελικη, ειναι διαφορετικες οι αντοχες καθε γυναικας (εγω, ας πουμε, κουραζομαι κουβαλωντας βαρη μονο απο το ενα χερι), αλλά αν ξεκινησεις το babywearing με μωρο που ειναι ηδη 10,5 κιλα, καλυτερα να κανεις μια μικρη βολτα με ολους τους τυπους και μετα ν'αποφασισεις. :wink:

οχι tasuki δεν εχω δοκιμασει τιποτε απο αυτα...μονο τους μαρσιπους της chicco........ηταν πιο ελαφρια τα μωρα εννοειται!!

αλλα για να τα δοκιμασω ολα, που λες, ......αυτο πως θα γινει????? :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

τα φωτα σου!!! :wink:

κι οσο για το βαρος αστα!!σκεψου οτι ειμαι 1.60 και 52 κιλα και πολλες φορες εχω και τους δυο αγκαλια στο σπιτι, επειδη γκρινιαζουν!! :shock: συνολο δηλ 23 κιλα!!!και πονανε ποδια, γονατα, πλατη!!!οποτε καταλαβαινεις!!

αχ δεν αντεχω το βαρος!!αλλα δεν μπορω να κλαινε!!!

δυστυχως γλυκια μου δουλευω, οποτε δυσκολο το βλεπω για συναντηση και ''γνωριμια'' με ολα τα slings......

αλλος τροπος μαλλον δεν θα υπαρχει.....

παντως ουτως η αλλως για να τα φορεσω μαζι και τα δυο μωρα και να βγω και εξω!!! αποκλειεται!!θα με βρουν στη γωνια του τετραγωνου μου φαρδια-πλατια!!

αλλα με τον συζυγο παρεα, μια χαρα μου φαινεται....μην φανταστεις ουτως η αλλως ποτε δεν εχω βγει μονη μου εξω με τα μωρα.....

η με την μαμα μου η με τον αντρουλη μου....

τι να πω τωρα???? :roll::roll::roll:

η γνωμη σου???

Η γνωμη μου ειναι αυτη που ειπα πριν με μωρο 9 κιλων:

το wrap ηταν κλασεις ανωτερο απο το pouch και το sling, γιατι το βαρος του μωρου μοιραζοταν και το ενιωθα παναλαφρο. Σα να μην το κουβαλουσα!

Αλλά επειδη το wrap ηταν αρκετα ζεστο, ισως το mei-tai να ειναι το καλυτερο αναμεσα σ'αυτα τα δυο. (δεν εχω δοκιμασει mei-tai, παντως, οπότε δεν εχω ιδιαν πειρα)

Παντως, ακομη και να μην μπορεις να πας στη συναντηση με τις πολλες μαμαδες, υπαρχουν τ'απογευματα και τα ΣΚ οπου μπορεις ισως να κανονισεις μια προσωπικη συναντηση.

Διαφημίσεις

Κάθε μαμά έχει την προσωπική της πείρα να σου πει. Εμένα με βόλεψε το Ring Sling πολύ. Δες φωτογραφίες με την Αννα 20 μηνών βόλτα στο mall (πολλές ώρες) σε rIng sling

AnnaMamaMall2.jpg

AnnamamaSintagmanight.jpg

Το Μει Ται όντως το βολεύονται πολλές μαμάδες με νήπια, αλλά δεν έχεις την ευκαιρία να "μπαινοβγάζεις" το παιδί.

δηλαδη πάνω στο έτος που είναι τα δικά σου τα παιδιά και θα αρχίσουν να περπατάνε και θέλουν μια πάνω μια κάτω, δε θα μπορείς να δένεις και να ξεδένεις 3 μέτρα τιράντες ούτε 5 μέτρα ύφασμα wrap.

Την Αννα τη φοράω στο Mei Tai όταν είναι να πάμε βόλτα πολύ ώρα και ξέρω ότι δε θα τη βγάλω πχ πάμε βόλτα στο βουνό ή για περπάτημα και ξέρω ότι θα τη βγάλω μόνο 1-2 φορές

http://pantoumazi.blogspot.com/2008/03/jean-mei-tai.html

αλλά και πάλι είναι πολύ υποκειμενικό.

Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να μπορούσες να δοκιμάσεις.

46378a2c39.png

Εκτός απ' το ότι κάθε μαμά έχει τη δική της γνώμη, κάθε μωρό έχει επίσης τη δική του!

Για μεγαλύτερες ηλικίες (πάνω από 6 μηνών ας πούμε), και για μωρά που δεν έχουν "μάθει" απ' την αρχή σε slings, θα έπρεπε ίσως να λάβει κανείς υπόψη του και τη συμπεριφορά του μωρού.

Το mei tai είναι αυτό που "συγκρατεί" καλύτερα ένα ανήσυχο μωρό (που ενδεχομένως θα ήθελε να κάνει απότομες κινήσεις και να κατέβει μόνο του). Το pouch είναι μια καλή επιλογή για όσους προτιμούν one-shoulder carriers (που μοιράζει το βάρος μόνο στον ένα ώμο), γιατί ο τρόπος που είναι ραμμένο (καμπύλη ραφή), βοηθάει το παιδί να κάθεται σωστά (με τα πόδια ανοιχτά και τα γόνατα ψηλά). Συχνά, στο ring sling, ανήσυχα παιδάκια που δεν έχουν συνηθίσει να κάθονται σε slings, βρίσκουν τον τρόπο και κατεβάζουν τα ποδαράκια τους κάτω, και πρέπει η μαμά να έχει την εμπειρία να βάλει το παιδί σωστά.

Μη με παρεξηγήσετε, λατρεύω τα ring slings! Αλλά ειδικά αν περιμένει κανείς βοήθεια κι απ' τον μπαμπά, θα έλεγα ότι το mei tai είναι η ασφαλέστερη λύση!

Τον τελευταίο καιρό, έχω δει αρκετές μαμάδες με δίδυμα. Δύο απ' αυτές φοράνε τα μωρά τους ταυτόχρονα (είναι πάντως μικρής ηλικίας). Οι υπόλοιπες χρησιμοποιούν μάρσιππους αγκαλιάς με διάφορους τρόπους:

α. γιατί το διπλό καρότσι δεν χωράει στο ασανσέρ. Θέλουν κάτι απλά για να ανεβάσουν τα παιδιά στη σκάλα, ή να φοράνε το ένα και το άλλο να είναι στο καρότσι. Για τόσο λίγο, θα έλεγα ότι το pouch είναι ιδανικό (είναι το πιο γρήγορο, χωρίς προσαρμογή).

β. γιατί θέλουν να πηγαίνουν βόλτα οικογενειακώς και τα μωρά δεν κάθονται στο καρότσι. Ο ένας γονιός φοράει το ένα μωρό και ο άλλος το άλλο. Εκεί θα έλεγα ότι το mei tai είναι η καλύτερη λύση (έχω φωτογραφία των δύο παιδιών στις πλάτες των γονιών τους που "τα λένε" από κει! δυστυχώς δεν έχω την έγκριση των γονιών για δημοσίευση αυτής της τόσο γλυκιάς φωτογραφίας!)

Προσωπική πείρα: Ο γιος μου (22 μηνών, 16,3 κιλά) περπατάει πολύ και του αρέσει να περπατάει. Όσες φορές έχει χρειαστεί να τον φορέσω (π.χ. για να ανέβουμε στον 4ο όταν είχε διακοπή ρεύματος και δεν είχαμε ασανσέρ, και είχα και τη Ρέα στο sling) χρησιμοποιώ mei tai (ή κοντά wraps). Τον βάζω ακόμα σε ring slings αλλά πιο πολύ για πλάκα (κατ' αρχήν είναι τόσο ψηλός και "μεγάλος" που μου "κλείνει" τη θέα και δε βλέπω! Θέλω υποχρεωτικά πλάτη με τον Βασίλη!)

Μια αίσθηση του πώς θα είναι να φοράς τα μωρά σου σε slings μπορείς να πάρεις και δοκιμάζοντας με εσάρπα ή κάτι ανάλογο:  

Δοκίμασέ το (δεν σου κοστίζει τίποτα!) για να δεις και πώς σου φαίνεται το βάρος αλλά και πως "συμμορφώνονται" τα βλαστάρια σου σε Pouch ή sling!

να σας πω κοριτσια, ενα βραδυ που ημουν μονη και εκλαιγαν και πελαγωσα, πηρα ενα παρεο και με τις συμβουλες σας το εδεσα...εβαζα εναλλαξ ποτε τον εναν και ποτε τον αλλον και μετα γινοταν σκοτωμος , ποιος θα πρωτοανεβει!!!

τους αρεσε παρα πολυ!!!

αυτο το εκανα περιπου για μια ωρα...(κι εμενα μου αρεσε πολυ)

τωρα τι να πω????

μαλλον προβλημα με το ring-sling δεν θα εχουμε!!!

:wink:

να σας πω κοριτσια, ενα βραδυ που ημουν μονη και εκλαιγαν και πελαγωσα, πηρα ενα παρεο και με τις συμβουλες σας το εδεσα...εβαζα εναλλαξ ποτε τον εναν και ποτε τον αλλον και μετα γινοταν σκοτωμος , ποιος θα πρωτοανεβει!!!

τους αρεσε παρα πολυ!!!

αυτο το εκανα περιπου για μια ωρα...(κι εμενα μου αρεσε πολυ)

τωρα τι να πω????

μαλλον προβλημα με το ring-sling δεν θα εχουμε!!!

:wink:

Μπράβο σας!

Καλή τύχη και καλό babywearing!

καλημερα κοριτσια. προσφατα αποκτησαμε και εμεις το πρωτο μας pouch και μας αρεσει πολυ ( ασε που ζηλευει κι ο μπαμπας :wink: που δεν εχει). απ' οτι ειδα η επομενη συναντηση ειναι αυριο 10: 30 το πρωι. για εμας τι μαμαδες που δεν μπορουμε πρωι και θελουμε πολυ και να σας γνωρισουμε και να μαθουμε περισσοτερα για το babywearing τι μπορει να γινει??

φιλια

Λοιπόν, οι συναντήσεις είναι σε πολύ χαλαρό κλίμα, απλά μια ευκαιρία να "τα πούμε" και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Οι συναντήσεις γίνονται σπίτι μου για δύο κυρίως λόγους:

α. Εδώ έχω slings από διάφορους κατασκευαστές και διαφόρων τύπων, καθώς και πολλά άλλα carriers (φυσικά Pouches, mei tais, wraps καθώς και obi, chunei, podeagi κλπ.). Είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς με το μωρό του πριν αποφασίσει αν και τι του κάνει. Έχω δύο παιδιά και παρόλο που γενικά είμαστε εύκολοι στις μετακινήσεις (αυτό έλειπε!) είναι δύσκολο να κουβαλάμε και όλα τα carriers μαζί (θέλω δύο βαλίτσες!).

β. Ακόμα κι αν εγώ είμαι πρόθυμη να έρθω και στα βόρεια προάστεια και όπου αλλού να είναι, δεν βρίσκουμε εύκολα χώρο για τη συνάντηση. Εμένα μου φαίνεται καλή ιδέα και ένα πάρκο όταν ανοίξει ο καιρός, αλλά συνήθως οι περισσότερες μαμάδες προτιμούν κλειστό χώρο (πολλές έχουν νεογέννητα, κλπ.)

Αν έχετε κάποια καλή ιδέα, εγώ είμαι στη διάθεσή σας να τη συζητήσουμε!

Και φυσικά είμαι πάντα διαθέσιμη, απαντάω πάντα στα emails για ό,τι θέλει κανείς να ρωτήσει!

Στην Θεσσαλονικη δεν εχετε καμια κοπελα που να γνωριζει το αντικειμενο και να μας δειξει και εμας πεντε πραγματακια??Εγω ακομα παιδευομαι!!Μια ετσι μια γιουβετσι!

th@lia είπε:
Στην Θεσσαλονικη δεν εχετε καμια κοπελα που να γνωριζει το αντικειμενο και να μας δειξει και εμας πεντε πραγματακια??Εγω ακομα παιδευομαι!!Μια ετσι μια γιουβετσι!

Ξέρω αρκετές μαμάδες που φοράνε τα μωρά τους στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάποια απ' αυτές πρόθυμη για συναντήσεις...

Ίσως πάντως να μπορείς να απευθυνθείς στη Μαρία Νικολαϊδου, που έχει το site και είναι και leader της LLL (άρα κάνει συναντήσεις για το Σύνδεσμο Θηλασμού). Τα slings που φέρνει είναι πολύ ωραία, υφαντά, χωρίς επένδυση και με ανοιχτή ουρά. Είναι κι εκείνη μαμά και δεν ξέρω πόσο χρόνο έχει, αλλά ίσως να μπορεί να βοηθήσει.

(Σίγουρα πάντως μπορείς να απευθυνθείς και σε μένα! Δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη, αλλά είμαι πρόθυμη να ασχοληθώ όσο θέλεις...)

Σίγουρα από κοντά είναι ο καλυτερος τρόπος για να μάθεις αφου έχεις κάποιον live να σου δείχνει. Αλλα ξέρω μαμάδες που φοράνε τα μωρά τους πολύ σωστά πριν παρακολουθήσουν συνάντηση ΝΙΝΟ (πχ εμένα, τη Στελλα και πολλές άλλες)

Η κοινή λογική και κάποιες γνώσεις μέσω ιντερνετ νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν όποιες μαμάδες δεν μπορούν να έρθουν στο ΝΙΝΟ. οποτε όσες κοπέλες μένετε επαρχία μην απογοητευεστε, είναι πολύ απλό αρκεί να ασχοληθείτε λίγο.

Αλλα το ΝΙΝΟ είναι πάντε ένα απολαυστικό live show :) και μια ευκαιρία να συναντηθούμε

46378a2c39.png

Λοιπόν, οι συναντήσεις είναι σε πολύ χαλαρό κλίμα, απλά μια ευκαιρία να "τα πούμε" και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Οι συναντήσεις γίνονται σπίτι μου για δύο κυρίως λόγους:

α. Εδώ έχω slings από διάφορους κατασκευαστές και διαφόρων τύπων, καθώς και πολλά άλλα carriers (φυσικά Pouches, mei tais, wraps καθώς και obi, chunei, podeagi κλπ.). Είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς με το μωρό του πριν αποφασίσει αν και τι του κάνει. Έχω δύο παιδιά και παρόλο που γενικά είμαστε εύκολοι στις μετακινήσεις (αυτό έλειπε!) είναι δύσκολο να κουβαλάμε και όλα τα carriers μαζί (θέλω δύο βαλίτσες!).

β. Ακόμα κι αν εγώ είμαι πρόθυμη να έρθω και στα βόρεια προάστεια και όπου αλλού να είναι, δεν βρίσκουμε εύκολα χώρο για τη συνάντηση. Εμένα μου φαίνεται καλή ιδέα και ένα πάρκο όταν ανοίξει ο καιρός, αλλά συνήθως οι περισσότερες μαμάδες προτιμούν κλειστό χώρο (πολλές έχουν νεογέννητα, κλπ.)

Αν έχετε κάποια καλή ιδέα, εγώ είμαι στη διάθεσή σας να τη συζητήσουμε!

Και φυσικά είμαι πάντα διαθέσιμη, απαντάω πάντα στα emails για ό,τι θέλει κανείς να ρωτήσει!

μωρέ χαρας το κουραγιο σου να το κανεις κι αυτο βρε Στελιτσα. ρωτησα γιατι αρκετες δουλευουμε, σχολαμε στα να πανε ωρες και γι αυτο. θα προσπαθησουμε την επομενη φορα. θελουμε παρα πολυ να σας δουμε κι απο κοντα :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...