Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Από πότε ξεκινήσατε το φολικό οξύ?

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας!! Είμαι έγκυος στο πρώτο και η γιατρός μου είπε να κάνω πρώτα 3 χοριακές να δούμε πως αυξάνεται η τιμή, γύρω στις 3000 να δούμε με υπέρηχο το σάκο και αφού τότε βεβαιωθούμε ότι υπάρχει πράγματι φυσιολογική εγκυμοσύνη να μου συνταγογραφήσει φολικό οξύ και άλλα συμπληρώματα.

Τότε όμως θα κοντεύω να κλείσω τις 6 εβδομάδες, είναι σωστό αυτό?

Δεν έπρεπε να μου είχε ήδη πει να παίρνω φολικό?

Εσείς από πότε ξεκινήσατε να παίρνετε?

Διαφημίσεις

Ξεκίνησα να παίρνω από 8 εβδομάδες μιας και όταν πήγα στη γιατρό για να δούμε αν είμαι έγκυος ήμουν ήδη 7 εβδομάδες και 6 μέρες. Μια χαρά γεννήθηκε το παιδί μου πάντως δεν είχε κάποιο πρόβλημα, στο λέω για να ηρεμήσεις.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Καλημερα! εμενα ο γυναικολογος μου ειχε πει οτι θα ξεκινησω φολικο απο την ημερα που θα σκεφτω να κανω παιδι ,επειδη δεν ειναι φαρμακο σου προτινω να ξεκινησεισ να το περνεις γιατι αυτο στην ουσια μειωνει τισ πιθανοτητες για γεννετικες ανωμαλιες του εμβρυου.εισαι ηδη 1μιση μηνων... αντε με το καλο

Διαφημίσεις

Κατάλαβα... μήπως πρέπει να αλλάξω γιατρό?

Όχι τίποτα άλλο έχω ξεσκιστεί να πίνω χυμο με Β12 (φολικό) για να αναπληρώσω τα ... συμπληρώματα που δεν παίρνω...

μην αλλαξεις γιατρο για ψιλου πηδημα.... ξεκινα φολικο κ το σταματας 1 μηνα μετα την γεννα απλα τα πραγματα.. επισεισ μαζι με το φολικο οξυ πρεπει να σου πει να παρεις σιδηρο κ ασβεστιο αυτα!!

αν δεν θες να περνεις πολλα χαπια υπαρχει το ferofolic που ειναι φολικο με σιδηρο μαζι σε ενα χαπακι,, 1-2 ? εχουν ,, φιλακια καλημερα

Θα παώ ξανά αύριο στη γιατρό και θα τη ρωτήσω πάλι.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι όταν κοίταξε την τιμή της χοριακής είπε ότι είναι μικρή σαν να έχω μόνο μία μέρα καθυστέρηση, αυτό έγινε τη Δευτέρα... Χθες η χοριακή διπλασιάστηκε... Οπότε πιθανότατα όλα πάνε καλά...

Θα αρχίσω να τρώω και πολλά μπρόκολα... φουλ στο φυλλικό είναι :)

Βλακίες σου είπε για την χοριακή, απο την στιγμή που διπλασιάστηκε. Τί σε αγωώνει δεν μπορώ να καταλάβω. Τσαντίστικα τωρα

http://lb2f.lilypie.com/41map3.png?wzu3DM8P

Καλημέρα! Εμένα η γιατρός μου μού έδωσε φολικό στην πρώτη μου επίσκεψη που είχα πάει για επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης και ήμουν 6 εβδομάδων. Νομίζω είναι μέσα στα λογικά πλαίσια.

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Διαφημίσεις

Κατάλαβα... μήπως πρέπει να αλλάξω γιατρό?

Όχι τίποτα άλλο έχω ξεσκιστεί να πίνω χυμο με Β12 (φολικό) για να αναπληρώσω τα ... συμπληρώματα που δεν παίρνω...

η Β12 ειναι βιταμινη οχι φυλλικο και η ληψη της θελει προσοχη στην εγκυμοσυνη σε οτι αφορα σκευασματα...τι χυμος αληθεια ειναι αυτος που πινεις??

αυτο που ξερω επειδη χρονια παλευω με τις εξωσωματικες...ειναι οτι οταν μια γυναικα σκεφτεται να γινει μητερα πρεπει να εχει επαρκεια φυλλικου οξεως στον οργανισμο για αυτο καλο ειναι να το ξεκινησει πριν την επικειμενη συλληψη και φυσικα να μην το σταματησει...κυριως χρειαζεται τις πρωτες 13 εβδομαδες της συλληψης γιατι τοτε διαμορφωνεται το νευρικο συστημα του μωρου και το φυλλικο του ειναι απαραιτητο...δεν θα ηταν κακη ιδεα να το παρεις απο μονη σου παντως...κακο δεν θα σου κανει...

αλλα σιγουρα αυτο δεν ειναι λογος για να αλλαξεις τον γιατρο σου...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλημέρα κορίτσια ,όλοι η γιατροί θεωρούν επιτυχημένη και σωστά δομημένη μια κύηση μόνο όταν ακούσουν την καρδιά του εμβρύου χωρίς χτύπους καρδιάς δεν υπάρχει εγκυμοσύνη ,η καρδιά αρχίζει να χτυπά 5-6 εβδομάδα .εμένα ο γιατρός μου είχε δώσει την 6 εβδομάδα μαζί με το σίδηρο και το ασβέστιο ,το σίδηρο έχει την ιδιότητα να αραιώνει το αίμα και ένας απο τους λόγους που παίρνουμε φιλικό οξύ είναι για να το πήξη .η κάθε εγκυμοσύνη διαφέρει απο γυναίκα σε γυναίκα άσου των γιατρό σου και μην μπεις στην διαδικασία να πάρεις απο μόνη σου .ούτος η άλλος λογικά θα κανείς εξετάσεις αίματος για να δει που βρίσκεται το σίδηρο .σου εύχομαι να το ζήσεις ως το τέλος γιατί η εμπειρία είναι μοναδική με το καλό !

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

καλημέρα!

την πρώτη φορα μου έδωσε fillicine με την επιβεβαιωση της εγκυμοσύνης (βεβαια αυτη δεν ευδοκιμησε...) μετα μου συστησε να τα παίρνω απο την στιγμή που θα ξαναπροσπαθουσαμε. απο οτι καταλαβα κακο δεν κανουν αν τα παρεις πιο πριν... αλλά κ 6-7 εβδ. να ξεκινησεις μια χαρα είναι!

t7XLp3.png

καλημέρα κορίτσια.το φολικό οξυ το συστήνουν οι γιατροι απο τη στιγμη που προσπαθει μια γυναικα να μεινει εγκυος.οσο για ασβέστιο και σίδηρο τα χορηγούν στο 2ο τρίμηνο κύηση.εκτος αν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος να δώσουν απο την αρχή.

,,,,,,,?

Διαφημίσεις

otan phga sto giatro k eidame tous palmous ths kardias mou egrapse felicine k sidhro, k epeidh bariemai apisteyta ta farmaka ton rwthsa an prepei na ksekinhsw ammesa(epeidh kserw oti tha ta pernw gia polu kairo) kai mou egnepse oxi..etsi ta ksekinhsa mia ebdomada meta k tonizw oti einai empeiros k sxolastikos giatros, ara mhn agxonomaste apo toso nwris..exoume kairo mprosta mas....

Το φυλλικό οξύ απαιτείται στη σύνθεση, τη διόρθωση και τη λειτουργία του DNA και του RNA, τις βασικές δομικές μονάδες της ζωής. Κατά συνέπεια, το φυλλικό οξύ απαιτείται για την παραγωγή και τη συντήρηση των νέων κυττάρων και είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια περιόδων ταχείας ανάπτυξης, όπως η βρεφική ηλικία και η εγκυμοσύνη. Τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά χρειάζονται φυλλικό οξύ για να δημιουργήσουν φυσιολογικά ερυθρά αιμοσφαίρια και για να αποτρέψουν την αναιμία.Η οριακή ανεπάρκεια φυλλικού οξέος συνδέεται επίσης με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος ομοκυστεΐνη στο αίμα, που φαίνεται να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.Δεδομένου ότι το φυλλικό οξύ βοηθά να αποτραπούν βλάβες στο DNA, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να προλάβει ορισμένες μορφές καρκίνου, ιδιαίτερα τον καρκίνου του παχέος εντέρου

,,,,,,,?

Κι εγώ ξεκίνησα να παίρνω φυλλικό οξύ όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες μετά από σύσταση του γυναικολόγου. Βέβαια εγώ είχα ένα παραπάνω λόγο γιατί έχω στίγμα και αναιμία.

Εγώ το έπαιρνα πριν μείνω έγκυος, γιατί όπως μου είχε πει η γιατρός μου θα βοηθούσε πιθανώς στην σύλληψη. Βέβαια συνεχίζω και το παίρνω και τώρα και θα το παίρνω μέχρι το τέλος.

εγω, οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος, ημουν ηδη 6 εβδομαδων.τοτε ακριβως ξεκινησα και το φυλλικο οξυ.και λιγακι αργοτερα σιδηρο και ασβεστιο.και τα τρια αυτα φαρμακα τα συνεχιζω μεχρι και τωρα και μαλλον και μετα.

dev081pp___.png

Καλό είναι να το ξεκινήσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Πάρτο και μόνη σου από το φαρμακείο δεν είναι ακριβό.Εμένα ο γιατρός μου , μου έδινε ένα την ημέρα..

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Εγώ στο πρώτο μου παιδί δεν πήρα ποτέ, στο δεύτερο πήρα αμέσως και το ίδιο στο τρίτο αλλά επειδή το τρίτο είχε τελικά πρόβλημα στο νευρικό σωλήνα, ο γιατρός μου συνέστησε να το παίρνω από τώρα πάλι που προσπαθώ να μείνω ξανά, χωρίς να είμαι έγκυος...

G2Mbp3.png

--------------------------------------------------

Μy boy is 5 years old-my girl is 3 years old!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...