Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οδηγίες παιδιάτρων προς αποφυγή..!!

Franklin

Recommended Posts

Δυστυχώς, επέστρεψα νωρίς στη δουλειά και παρόλο που ήθελα να συνεχίσω το θηλασμό, οι συνάδελφοι μου καπνίζαν σαν φουγάρα και αναγκάστηκα να τον διακόψω.

Λυπάμαι πολύ για την παραπληροφόρηση. Το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό, ακόμη και αν κάπνιζες εσύ.

Για το μωρό θα ήταν πολύ καλύτερο να θηλάζει και να εκτίθεται στον καπνό που είχαν τα μαλλιά σου, το δέρμα σου και ίσως τα ρούχα σου, παρά να εκτίθεται χωρίς να θηλάζει.

Η έκθεση για το μωρό ήταν ίδια. Αν θήλαζες δεν θα το εξέθετες περισσότερο, θα το προστάτευες περισσότερο.

Διαφημίσεις

Σοβαρά ?

Δεν το ήξερα, κρίμα. Αν προκύψει τρίτο παιδί -δυστυχώς δεν συμφωνεί ο σύζυγος, λόγω των οικονομικών συνθηκών- θα θήλαζα περισσότερο....

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Σοβαρά ?

Δεν το ήξερα, κρίμα. Αν προκύψει τρίτο παιδί -δυστυχώς δεν συμφωνεί ο σύζυγος, λόγω των οικονομικών συνθηκών- θα θήλαζα περισσότερο....

Και να μην προκύψει άλλο παιδί, η πληροφορία μπορεί να είναι χρήσιμη για κάποια άλλη μητέρα, για μία συνάδελφο, μια φίλη, μια ξαδέλφη ή μια τυχαία που διαβάζει το θέμα.

Ακόμη και για τα παιδιά των παιδιών σου μπορεί να είναι χρήσιμη!;)

• 4 εβδομάδες μετά...
Λυπάμαι πολύ για την παραπληροφόρηση. Το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό, ακόμη και αν κάπνιζες εσύ.

Για το μωρό θα ήταν πολύ καλύτερο να θηλάζει και να εκτίθεται στον καπνό που είχαν τα μαλλιά σου, το δέρμα σου και ίσως τα ρούχα σου, παρά να εκτίθεται χωρίς να θηλάζει.

Η έκθεση για το μωρό ήταν ίδια. Αν θήλαζες δεν θα το εξέθετες περισσότερο, θα το προστάτευες περισσότερο.

Μήπως την πάτησα; Σήμερα προσπαθούσα για νιοστή φορά να εξηγήσω στον άντρα μου ότι δεν πειράζει περισσότερο να καπνίζω και να θηλάζω (να έχει καλά ο Θεός την Αγλαϊα για αυτό) από το να καπνίζει και να αγκαλιάζει τον μικρό μας (3 χρονών).

Επειδή πείσμωσα πήγα να βρώ πληροφορίες στο ίντερνετ ώστε να τις τυπώσω και να του τις δείξω για να σταματήσει να με "πρήζει"!

Να όμως που ο μεγάλος μου ζήλος μου βγήκε σε κακό. Επειδή ήθελα επιβεβαίωση όσων έλεγα από περισσότερες της μιας ιστοσελίδων, ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτό:

http://www.yeskid.gr/egkymosyni/frontida/askisi-ygeia/kapnisma-egkymosyni-kai-mitrotita

και έπεσα από τα σύννεφα. Τελικά τόσο κακό το τσιγάρο στον θηλασμό; ΄Εκρυψα και τις πληροφορίες που τύπωσα υπέρ του θηλασμού με κάπνισμα και σκέφτηκα να μην ανακινήσω άλλο το θέμα γιατί θα γίνω από δασκάλα μαθήτρια έτσι και κάτσει να το ψάξει ο ίδιος.

Τώρα σκέφτομαι να ξεκινήσω το γυμναστήριο μπας και κόψω το ρημάδι το τσιγάρο και επίσης να διακόψω τον αποσπασματικό ,έτσι κι αλλιώς τώρα τελευταία, θηλασμό -καλού κακού- μια και κάνω ζημία στον γιο μου (μεγαλύτερη από την προφανή ενδεχομένως).

Μήπως την πάτησα; Σήμερα προσπαθούσα για νιοστή φορά να εξηγήσω στον άντρα μου ότι δεν πειράζει περισσότερο να καπνίζω και να θηλάζω (να έχει καλά ο Θεός την Αγλαϊα για αυτό) από το να καπνίζει και να αγκαλιάζει τον μικρό μας (3 χρονών).

Επειδή πείσμωσα πήγα να βρώ πληροφορίες στο ίντερνετ ώστε να τις τυπώσω και να του τις δείξω για να σταματήσει να με "πρήζει"!

Να όμως που ο μεγάλος μου ζήλος μου βγήκε σε κακό. Επειδή ήθελα επιβεβαίωση όσων έλεγα από περισσότερες της μιας ιστοσελίδων, ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτό:

http://www.yeskid.gr/egkymosyni/frontida/askisi-ygeia/kapnisma-egkymosyni-kai-mitrotita

και έπεσα από τα σύννεφα. Τελικά τόσο κακό το τσιγάρο στον θηλασμό; ΄Εκρυψα και τις πληροφορίες που τύπωσα υπέρ του θηλασμού με κάπνισμα και σκέφτηκα να μην ανακινήσω άλλο το θέμα γιατί θα γίνω από δασκάλα μαθήτρια έτσι και κάτσει να το ψάξει ο ίδιος.

Τώρα σκέφτομαι να ξεκινήσω το γυμναστήριο μπας και κόψω το ρημάδι το τσιγάρο και επίσης να διακόψω τον αποσπασματικό ,έτσι κι αλλιώς τώρα τελευταία, θηλασμό -καλού κακού- μια και κάνω ζημία στον γιο μου (μεγαλύτερη από την προφανή ενδεχομένως).

To τσιγάρο κάνει κακό στο παιδί έτσι κι αλλιώς (και στους μεγάλους...) κι έχεις δίκιο σ'αυτό που λες για το μεγάλο.

Το άρθρο που παραθέτεις αλλοιώνει πολύ την πραγματικότητα δημιουργώντας εντυπώσεις

πχ:

η νικοτίνη περνάει στο μωρό σας και μέσω του θηλασμού, αφού εισρέει από το αίμα στο μητρικό γάλα και από εκεί κατευθείαν στον οργανισμό του μωρού σας!

1. όταν η μητέρα καπνίζει μέχρι 5 τσιγάρα, η νικοτίνη δεν ανιχνεύεται καν παρόλο που στο αίμα της μητέρες βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα. Έτσι όπως αναφέρεται στο άρθρο φαίνεται ότι όση νικοτίνη υπάρχει στο αίμα της μητέρας, τόση υπάρχει και στο γάλα και τόση περνάει και στο μωρό!

2. ο εισπνεόμενος καπνός κάνει φοβερή ζημιά στα αναπτυσσόμενα πνευμόνια του μωρού, τα συστατικά του τσιγάρου που περνούν από το πεπτικό του παιδιού, όπως και οτιδήποτε περνά από το πεπτικό, δεν πάνε κατευθείαν στην κυκλοφορία. Στο άρθρο όμως έτσι όπως είναι γραμμένο, αφήνει αυτή την εντύπωση.

3. Ο αρθογράφος αν και γράφει όνομα δεν αναφέρει ιδιότητα και κυρίως δεν αναφέρει καμία βιβλιογραφική πηγή. Αυτό είναι πολύ ύποπτο!

Δεν είμαι καπνίστρια και με ενοχλεί το τσιγάρο. Από αυτό όμως, μέχρι την παραποίηση των στοιχείων, η απόσταση είναι μεγάλη!

American Academy of Pediatrics, Committee on Drugs. Transfer of drugs and other chemicals into human milk. Pediatrics. 2001;108 :776 –789[Abstract/Free Full Text]

Διαφημίσεις

Να ξεκινήσεις το γυμναστήριο και να προσπαθήσεις να κόψεις το τσιγάρο αλλά είναι κρίμα να διακόψεις το θηλασμό γιατί κάποιος προσπάθησε να σε ενοχοποιήσει αλλοιώνοντας στοιχεία.

Είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να θηλάσω τον γιο μου μέχρι σήμερα και το ξαναλέω αν δεν ήσουν εσύ να με βοηθήσεις Αγλαϊα όχι μόνο με τις γνώσεις σου αλλά και με την ηθική σου υποστήριξη δεν θα τα είχα καταφέρει πάνω από μερικούς μήνες.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την αντικειμενικότητα και την διαλλακτικότητα που αντιμετωπίζεις το μεγάλο και δυστυχώς πραγματικά φλέγον θέμα του τσιγάρου.

Ελπίζω κι εγώ να τα καταφέρω και να απαλλάξω -από την πλευρά μου τουλάχιστον- τον εαυτό μου και τους γύρω μου από τις βλαβερές συνέπειές του.

΄Οσο για τον θηλασμό θα κάνω αυτό που λέει το ένστικτο και η καρδιά μου και δεν πρόκειται να υποκύψω σε κανενός υποδείξεις και "συμβουλές" όσο καλοπροαίρετες κι αν είναι, εφόσον προέρχονται από άσχετους.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την αντικειμενικότητα και την διαλλακτικότητα που αντιμετωπίζεις το μεγάλο και δυστυχώς πραγματικά φλέγον θέμα του τσιγάρου.

Η θέση αυτή δεν είναι προσωπική, δεν θα μπορούσα να αναλάβω μια τέτοια ευθύνη.

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής ανέλαβε την ευθύνη να συστήσει μια επιτροπή ειδικών που δούλεψαν για ένα χρόνο (1996-1997) μέχρι να καταλήξουν στο πρώτο Policy statement, το οποίο αναθεώρησαν το 2004 πάλι μετά από ένα χρόνο δουλειάς.

Η επιτοπή ανέλαβε την ευθύνη να συγκεντρώσει όλο το υλικό (φαίνεται στη βιβλιογραφία), να το μελετήσει και να εκδόσει τις οδηγίες με βάση όλα αυτά.

Δόθηκε πολύ μεγάλη σημασία στη διατύπωση ώστε να μη θίγονται θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές ομάδες ούτε προσωπικές επιλογές.

Δεν υπάρχουν υπονοούμενα ούτε γίνεται προσπάθεια να ενοχοποιηθεί κάποιος ανεξάρτητα από τις επιλογές που κάνει. Η διατύπωση είναι επιστημονική και αντικειμενική, χωρίς να δηλώνει προσωπικές επιλογές ή προτιμήσεις.

Την ίδια τακτική έχει ακολουθήσει -και μάλιστα πολύ νωρίτερα- και ο Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε συνεργασία με τη UNICEF..

Στο λινκ που παρέθεσες αναφέρεται το όνομα του αρθογράφου χωρίς να αναφέρεται πουθενά η ιδιότητά του και με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα δεν μπόρεσα να τη βρω.

Ο αρθογράφος προφανώς προσπαθεί να φανεί βασιλικότερος του βασιλέως και γράφει ό,τι του κατέβει για να περάσει προσωπικές θέσεις. Δυστυχώς αυτή είναι μια νοοτροπία που συναντούμε συχνά.

Σε κάποια εκδήλωση για το θηλασμό μια μαία είχε αναφερθεί με παρόμοιο τρόπο στο τσιγάρο και όταν πήρα το λόγο ανέφερα τις οδηγίες της ΑΑΠ. Στο διάλειμα με ρώτησε πόσα τσιγάρα καπνίζω!

Όταν της είπα ότι δεν είμαι και δεν ήμουν καπνίστρια μετά από μια στιγμή αμηχανίας μου είπε ότι αυτή και ο σύζυγός της είναι αντικαπνιστές και προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να κόψει το τσιγάρο. Έχουν καλό σκοπό και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνουν οικογενειακώς αλλά όταν της είπα ότι είναι ανήθικο να αλλοιώνουν επιστημονικά δεδομένα, να παραβλέπουν επίσημες οδηγίες, δεν της άρεσε.

Στόχος είναι να υποστηρίζουμε τη μητέρα με υπευθυνότητα και όχι να προσπαθούμε να φτιάξουμε το κόσμο στα δικά μας μέτρα χρησιμοποιώντας την εξουσία που μας προσφέρει η θέση μας.

• 5 εβδομάδες μετά...
:twisted:Καλημέρα!

Δεν ξέρω που αλλού να βάλω το θέμα μου. Πιστεύω πως εδώ ανήκει.

Λοιπόν. Έχω πελαγώσει. Αν και διαβασμένη ο παιδίατρος χθες κατάφερε να με κάνει άνω-κάτω... :-(:-(

Χθες, λοιπόν, κλείσαμε του έξι μήνες και είχαμε και το εμβόλιο και πήγαμε στο γιατρό. Τον ζύγισε και ειδε πως πήρε 300 γραμ. αυτό το μήνα (εδώ να σημειώσω πως μας είχε ξεκινήσει ρυζάλευρο και φρουτόκρεμα από τον προηγούμενο μήνα. Εγώ τα ξεκίνησα δειλά δειλά, ρυζάλευρο βιολογικό με δικό μου γάλα και αργότερα τα φρούτα. Ο μπέμπης δεν ξετρελάθηκε με κανένα από τα δυο. Έτσι κι εγώ, ξέροντας πως έτσι κι αλλιώς ακόμα είναι νωρίς δεν επέμεινα και κάποια στιγμή σταμάτησα και να τα φτιάχνω).

- Τρώει; με ρωτάει.

- Μπα... Δεν του αρέσει ούτε το ρυζάλευρο, ούτε η φρουτόκρεμα. Ελάχιστο έτρωγε και τα υπόλοιπα κατέληγαν στο νεροχύτη.

- Δεν τρώει φρούτα!!!;;;;

- Όχι.

- Να του πάρεις έτοιμη φρουτόκρεμα εμπορίου.

- Μα θα δώσω έτοιμη κρέμα στο παιδί;

- Αφού δεν τρώει τα φρούτα. Κάτι πρέπει να φάει.

- Ε, τουλάχιστον πίνει γάλα, λέω εγώ.

- Πόσο;

- Ε, που να ξέρω. Δεν μπορώ να το μετρήσω, εγώ αφελέστατα.

- Τι.... ΜΟΝΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ;;; Δεν δίνεις συμπλήρωμα.....

- Μα και να ήθελα δεν παίρνει μπουκάλι.

- Πρέπει να φάει φαγητό.

- Μα δεν το θέλει. Με το ζόρι να του το χώσω στο στόμα.

- Πρέπει.

- Ε, θα το φάει κάποια στιγμή.

- Πρέπει μέχρι το χρόνο να τρώει φαγητό μέσα στην ημέρα. Θα του δίνεις γάλα πρωι βράδυ.

- Μόνο δυο φορές;;; Και θα μένει νηστικός όλη μέρα;

- Ναι.

- Να τον αφήσω να κλαίέι; Κρίμα μωρό παιδί.

- Ναι, θα τον αφήνεις νηστικό για να μάθει να τρώει......

- Καταρχάς θα πρηστεί το στήθος μου αν σταματήσω έτσι απότομα...

- Θα θηλάζεις δέκα λεπτά πρώι, δέκα το βράδι και την ημέρα θα το βγάζεις και θα το πετάς!!!!

:twisted::twisted:

Ε... δεν επέμεινα... είπα ένα "θα προσπαθήσω" και παραιτήθηκα.... (ειπώθηκαν πολλά ακόμα βέβαια...). :evil:

Επίσης, μας έδωσε να κάνουμε εξετάσεις αίματος για αναιμία και καλλιέργεια ούρων μήπως έχει ουρολοίμωξη και γιαυτό δεν έχει όρεξη. Και καλά ούρα κάνω εξέταση. Δεν έχω να χάσω κάτι. Αλλά αίμα;;;; Πως να πάω το μωρό να μου το κατατρυπήσουν για να βρούνε φλεβίτσα. Ξέρω πολύ καλά πως γίνεται στα μωρά. Και, να κάνω εξέταση γιατί...;;;; Έτσι χωρίς καμμιά άλλη ένδειξη; Δεν πήρε βάρος, λέει ο γιατρός.

Σας γράφω τις μετρήσεις από τη μέρα που γεννήθηκε και θέλω λίγο τα φώτα σας:

Γεννήθηκε 3400.

1 μην. - 4200

2 μην. - 5200

3 μην. - 6200

4 μην. - 7100

5 μην. - 7400

6 μην. - 7700

Επίσης να προσθέσω, πως η κόρη μου, την οποία δεν θήλαζα και δεν ήταν φαγού όύτε αυτή και δεν έπινε ούτε γάλα ούτε έτρωγε, και ήταν και έπαιρνε και λιγότερο βάρος, όταν τον ρωτούσα και αγχωνόμουνα μου έλεγε να μην αγχώνομαι και να αφήνω το παιδί να τρώει όσο θέλει. Του ζητούσα να μου δώσει να κάνουμε εξετάσεις και μου έλεγε "ας το παιδί, γιατί να το τρυπήσεις χωρίς λόγο"..... Και τώρα είναι αυτός ο ίδιος που με αγχώνει να κάνουμε εξετάσεις και να πιέσω το μωρό να φάει....

Βρε, κορίτσια βοήθεια..... Κατά βάθος πιστεύω πως πάμε καλά με το μωρό. Ναι, δεν τρώει τις κρέμες του αλλά στο κάτω κα΄τω.... Νωρίς είναι ακόμα. Θα μας πάρει χρόνο. Θηλάζει όμως τουλάχιστον, όσο θέλει και δεν βλέπω πρόβλημα. Χθες που μίλησα και με τη σύμβουλο θηλασμού μου με ρώτησε μήπως δεν έχω πολύ γάλα και μήπως θα έπρεπε να το αυξήσουμε. Μα μόλις χθες ξύπνησα με πρησμενο στήθος και πετρωμένο επειδή θήλασα μόνο από το ένα το βράδυ (από τεμπελιά :mrgreen: )... και δεν έχω γάλα;;;;

Οποιαδήποτε συμβουλη δεκτή.... Και ό,τι άλλο θέλετε να γράψω ρωτήστε.... Μπορεί πάνω στη στενοχώρια μου να μην τα έγραψα όλα κατανοητά.

Στο μεταξύ μας έχει δώσει και χορτόσουπα για μεσημερι και γιαουρτάκι για το απόγευμα. Και πως εγώ να ξεκινήσω με όλα αυτά;;;; Πολλά δεν είναι;;;

Και δεν συνεργάζεται και ο άντρας μου. Χθες με "μάλωσε" που δεν ταΐζω το παιδί και του δίνω μόνο γάλα....

- Αν μπορείς τάισέ τον εσύ..... του είπα.... :evil:

Ούφφφφ.....

Το βάρος σας είναι εξαιρετικό δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα, εκτός από την παιδίατρο που ψάχνει να το βρει.

Το θεωρώ τσάμπα κόπο να κάθεσαι να αντλείς για να φάει το παιδί ρυζάλευρο. Το γάλα σου είναι μια χαρά ταπεινή μου άποψη να μην το δώσεις

Προσπάθησε να μην κολλάς στις ώρες δοκίμασε και το πρωί και το απόγευμα με φρούτα και λαχανικά. π.λ γλυκοπατάτα δοκίμασες ή το αβοκάντο (μπορείς να το βάλεις και στα φρούτα και στα λαχανικά).

Αν το μωρό δεν ανοίγει το στόμα – όπως πολύ καλά το καταλαβαίνεις και η ίδια σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμο - δεν επιμένεις για 3-4 μέρες και μετά ξεκινάς πάλι

το σημαντικό είναι να αρχίσει να τρώει βιταμίνες (φρούτα και λαχανικά) και σίδηρο (κρέας) όχι για να βάλει βάρος αλλά για να μην παρουσιάσει έλλειψη σιδήρου

το γιαούρτι δεν θα το έδινα ακόμα είναι μικρό και εφόσον και εσύ δεν θέλεις να αποθηλάσεις μέχρι το έτος με φρούτα, κρεατοχορτόσουπα και ανεμπόδιστο θηλασμό θα καλύπτονται μια χαρά οι ανάγκες του.

Στη θέση σου δεν θα τρύπαγα το παιδί χωρίς κάποια σοβαρή ένδειξη για έλλειψη σιδήρου άρα αν το μόνο επιχείρημα είναι επειδή το μωρό θηλάζει νομίζω ότι δεν είναι αρκετό. Λέμε ότι ένα παιδί δεν έχει όρεξη όταν αρνείται και το γάλα, όταν αρνείται στέρεες λέμε ότι δεν είναι έτοιμο ακόμα και σεβόμαστε τους ρυθμούς του δεν πιέζουμε απλά προσφέρουμε.

θα σου έλεγα να διαβάσεις το λινκ που σου βάζω

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/

Kριστίνα μου καλημέρα! :P

Δεν ξέρω πως το "ξέθαψες" το μήνυμα που είχα γράψει το Μάιο :D:D !!! Μάλλον θα το είδες και στο "τι άλλο θ'ακούσω" που το ανέφερα μεταξύ άλλων και ίσως να μπερδεύτηκες.... .... Ευχαριστώ όπως και ναχει που μπήκες στον κόπο να γράψεις αλλά πλέον είμαστε 10,5 μηνών και τρώμε το φαγητάκι μας μια χαρά και θηλάζουμε. Καλά, ιδιαίτερα φαγανοί δεν είμαστε (:D ) αλλά μια χαρά πάμε και το γιατρό μας τον "γράφουμε".... :D:D

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Η "δική" μας παιδίατρος πάντως μου είπε το θεϊκό (όταν της είπα ότι θηλάζω ανά 1,5 ώρα το 2 μηνών μωρό μας) : "είναι λάθος αυτό, τα 5 πρώτα λεπτά μόνο πίνει και μετά το κάνει πιπίλα, ξαναλέω είναι λάθος, δημιουργεί εξάρτηση από τη μητέρα (?). Θα πρέπει να τρώει το συχνότερο κάθε 3 ώρες την ημέρα και 7-8 ώρες τη νύχτα" (Μου το έδωσε και γραπτώς, έτσι μου ρχεται να σκανάρω το χαρτί για να σας το δείξω!). Και όταν τη ρώτησα τι να κάνω αφού έτσι θέλει να κάνει (δεν μπορούσα να πω κάτι άλλο από τα νεύρα μου) μου πρότεινε να δώσω χαμομήλι ενδιάμεσα. και της είπα "δυστυχώς δε θέλει το μπιμπερό". κι εκεί η κουβέντα σταμάτησε από μέρους της, έσκυψε στο μπλοκάκι της και έγραψε την αποδειξούλα της. Και αναρωτιέμαι: Να τσακωθώ μαζί της δεν αξίζει τον κόπο, δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, δε θέλω να συγχυστώ και δε με νοιάζει αν θα με θεωρήσει χαζή ή διαβασμένη ή κορόιδο. Να την αλλάξω αξίζει τον κόπο? Θα χρειαστούν ατέλειωτες συζητήσεις με τον άνδρα μου (ο οποίος τη θεωρεί πολύ καλή επιστήμονα , έχει και κάτι τίτλους ναααα μετά συγχωρήσεως, γι αυτό και σκάμε κατοσταρικάκι σε κάθε κατ οίκον επίσκεψη). ή μήπως απλώς να τη γράψω? Αυτό κάνω προς το παρόν, αλλά από την άλλη εκνευρίζομαι τόσο πολύ, τόσα λεφτά για να ακούω τις εξυπνάδες της, αφήστε που την προηγούμενη φορά μου είπε ότι θα ξεκινήσουμε φρούτα στον 4ο μήνα αλλά θέλω να πιστεύω ότι το είπε επειδή της είχα πει ότι θα γύριζα στη δουλειά όταν το μωρό θα ήταν 3 μηνών; τελικά όμως κατάφερα και θα γυρίσω στους 6 μήνες, ελπίζω να μην το ξαναπεί αυτό με τα φρούτα. αλήθεια, αν μου πει φρούτα από τον 4ο μήνα τι να κάνω? Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος? (Αγλαϊα ακούς??) Αποσκοπεί στον πρόωρο αποθηλασμό τέτοια οδηγία?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

..... ή μήπως απλώς να τη γράψω?

.. αλήθεια, αν μου πει φρούτα από τον 4ο μήνα τι να κάνω? Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος? (Αγλαϊα ακούς??) Αποσκοπεί στον πρόωρο αποθηλασμό τέτοια οδηγία?

Καλά τι φοβάσαι; Μήπως σε κάνει νταντά η παιδίατρος αν δεν δώσεις φρούτο στον 4ο; (και να χάσει το κατοστάρικο την επίσκεψη;)

Η δικια μου έφαγε στον 7 στερεά τροφή. Μέχρι τότε θήλαζε αποκλειστικά.

Αν λοιπόν σου πει να δώσεις φρούτο από τον 4ο και εσύ δεν θέλεις (και καλά θα κάνεις) να μην δώσεις.

Τουλάχιστον μέχρι τον 6ο θηλάζουμε αποκλειστικά και μετά το παιδί θα σε οδηγήσει. Μερικά μωρά από τον 6ο μήνα βλέπουν κουτάλι και ζητάνε να φάνε. Άλλα πάλι μέχρι τον 7ο-8ο προτιμουν καλύτερα το γάλα της μαμάς τους.

Πάντως όποτε και να αρχίσεις τις στερεές τροφές να θυμάσαι ότι δεν αντικαθιστούμε θηλασμούς με γεύματα "κουταλιού."

Διάβασε και αυτό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

.pngy3DLp3.png

Μπορείς να κάνεις αυτό που κάνω εγώ. Δεν συζητάω πια το θέμα θηλασμός με τον παιδίατρο, γιατί κι εγώ δεν ήθελα να τον αλλάξω, επειδή στα αμιγώς ιατρικά είναι όντως πολύ καλός. Ακολουθώ το πρόγραμμά του όσον αφορά την εισαγωγή νέων τροφών, δηλαδή δεν βάζω κάποια τροφή από μόνη μου (π.χ. να ξεκινήσω όσπρια αν δεν ρωτήσω), αλλά μετά τα εισάγω όποτε θέλω εγώ. Για παράδειγμα, μου είπε φρούτα στους 5,5 μήνες, εγώ τα άρχισα στους 6.

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, ο προβληματισμός μου είναι κατ αρχάς αν μου το πρότεινε για καλό δικό μου όντως τον προηγούμενο μήνα, όταν της είπα θα γυρίσω στη δουλειά όταν το μωρό θα είναι 3 μηνών και δε θέλω να πάρει ξένο γάλα . επειδή τρώει (με τα κριτήριά της) πολύ και για να μην πάρει ξένο γάλα, μου είπε ότι θα αντικαθιστούσαμε λίγο γάλα με φρούτα. Τότε που το είπε μου φάνηκε καλή ιδέα. τώρα όμως που θα καταφέρω να μη δουλέψω μέχρι τους 6 μήνες, αν μου πει πάλι για φρούτα αναρωτιόμουν τι να της πω ως επιχείρημα αλλά χτες το βράδυ επειδή με ξενύχτησαν οι σκέψεις διάβασα το λινκ της αμερικάνικης παιδιατρικής ακαδημίας της Αγλαίας και έχω αποφασίσει να προσπαθήσω να πείσω τον άντρα μου να την αλλάξουμε, τα σκεφτόμουν χτες και φόρτωνα, τον προηγούμενο μήνα πάλι προσπαθούσε να της μειώσει το θηλασμό (για να μην τα παίξω, λέει, αν και της είπα ότι είμαι μια χαρά) και μου έλεγε ότι πρέπει να της δώσω πιπίλα και για να τρώει λιγότερο αλλα και γιατί αν δεν πάρει πιπίλα θα πιπιλάει το χέρι της, και προσπαθούσε να της τη δώσει κι εμένα πήγαν να με πάρουν τα κλάματα μόνο που έβλεπα τη μικρή μου να σουφρώνει τα φρύδια της σε αυτό το απαίσιο πράγμα. απαράδεκτη. όσο τα σκέφτομαι φορτώνω. το μόνο που με προβληματίζει είναι που ξέρω ότι θα δυσκολευτώ να πείσω τον άντρα μου και ότι απ ό,τι διαβάζω εδώ 9 στους 10 παιδίατρους είναι αυτής της νοοτροπίας οπότε θα κερδίσω κάτι περιπλανώμενη από εδώ κι από κει για να μου πουν τα ίδια? είχα ψάξει και πριν γεννήσω για άλλη παιδίατρο στο Χαλάνδρι και δε μου είχαν συστήσει κάποια άλλη, είναι και ο άντρας μου κάθετος στο θεμα της απόστασης, και στο σχετικό τοπικ για παιδιάτρους στην περιοχή δε βρήκα κάτι δυστυχώς.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Θα μπορούσες να αντλείς δικό σου γάλα για να πίνει το παιδί, αυτό σκέψου το και για μετά τους 6 μήνες σαν δυνατότητα.

Προσωπική μου γνώμη είναι να μη μπεις στη διαδικασία να ρωτήσεις για τις τροφές ακόμα. Συνήθως οι παιδίατροι παίρνουν αέρα από τις δικές μας ερωτήσεις και ανασφάλειες και βρίσκουν πάτημα να πουλήσουν τη φιλοσοφία τους.

Αν δε θες να την αλλάξεις (όπως κι εγώ το δικό μας παιδίατρο) και δεν είσαι και άτομο της αντιπαράθεσης (όπως εγώ που στην κουβέντα με τουμπάρουν όλοι), υπάρχει και πλάγιος τρόπος. Πιπίλα? "δεν τη θέλει, τη φτύνει". (και να μην υπάρχει πιπίλα πρόχειρη για δοκιμή). Φρούτα πριν τους 6 μήνες? "προσπαθώ, αλλά δεν τα τρώει ακόμα". :)

5k3tp2.png

Μετά τους 6 μήνες εννοείται ότι θα αντλώ, δεν υπάρχει περίπτωση να της δώσω ξένο γάλα. Αχ βρε Χρύσα έτσι ει΄μαι κι εγώ, δυστυχώς. δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ, νιώθω τόσο έντονα συναισθήματα εκείνη την ώρα που ή θα της χώσω μπουνιά της γιατρού ή θα βάλω τα κλάματα, πάντως να συζητήσω ήρεμα δεν μπορώ. ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι τον προηγούμενο ΄μήνα μας είπε να την κοιμίζουμε μπρούμυτα για να μειώσει τους βραδινούς θηλασμούς (κάθε 3 ώρες-1 μηνός παιδί- τόσο συχνοί ήταν!) φυσικά δεν το έκανα ποτέ. Αχ δεν μπορώ, όσο τα σκέφτομαι συγχίζομαι! Δε νομίζω να την αντέξω άλλο, είναι απίστευτη η κατάσταση, απορώ με το θράσος της! αλλά και με την υπομονή μου. Ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση, δεν είχα πού αλλού να τα πω, κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο μπορεί να μην υπακούω τη γιατρό, ήρθε όμως η ώρα να αλλάξει η κατάσταση. Ελπίζω μόνο να καταφέρω να βρω κάποιον καλύτερο.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Η δική μας παιδιατρος ΕΥΤΥΧΩΣ δεν με δυσκόλεψε στον θηλασμό.Πριν παω σε αυτην ειχα κάνει και μια πρόχειρη "ερευνα αγορας":grin:. Οσες πελατισσες τις ρωτησα ειχαν θηλάσει περαν του ετους,οπότε λέω...."μάλλον* εδω είμαστε".

* γιατί πάντα πρεπει να "ψαχνόμαστε"

Πηγα με το σκεπτικό να θηλάσω μεχρι το 6μηνο και μετά να αρχίσω σιγα-σιγα να το κοβω καθώς στους 9μηνες πρεπει να γυρισω στην δουλειά και δυστυχώς δεν υπαρχει δυνατότητα να αντλώ(είναι η φυση της δουλειας τέτοια, αλλά και εγω έχω δυσκολια στην αντληση)

Με παρότρυνε να θηλάσω κανονικά μέχρι τότε και όταν γυρίσω στην δουλειά να μειωσω του θηλασμους σε πρωι-βράδυ (και πιο συχνους το σ/κ) λέγοντας μου οτι πολλές γυναίκες μπορεσαν να διατηρησουν για καιρό τον θηλασμό.Ακόμα και αν τα καταφέρω για λίγο διαστημα ....κάτι θα είναι και αυτό!!

Τωρα σχετικά με τις στερεες εμεις αρχίζουμε μάλλον ανάποδα(σε σχεση με τους περισσότερους γιατρούς)με φρουτάκια.Σε λίγες μέρες που θα κλεισουμε τον 6ο μας έδωσε το πράσινο φως να δοκιμάσουμε.

Ο μικρός ήδη έχει δώσει το δικό του σύνθημα εδώ και 1-2 εβδομάδες τραβόντας το χέρι μου όταν τρώω ή πινω κάτι και ανοιγιντας το στόμα οταν του πλησιαζω να μυρίσει την μπανάνα μου!!!(εννοείται οτι ο θηλασμός θα εξακολουθήσει να υπάρχει μαζί με το κάθε γεύμα)

Ανυπομονώ!!!!

QqmLp3.png

έχεις δίκιο , πάντα πρέπει να ψαχνόμαστε κι εγώ πάντα αυτό έκανα, απλώς τώρα νιώθω λίγο εγκλωβισμένη γιατί ο σύζυγος είναι άλλης νοοτροπίας κι εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω μόνη μου για αυτό το θέμα. θα το πολεμήσω όμως και θα τον πείσω! είσαι πολύ τυχερή madrid που είσαι ευχαριστημένη, δε γίνεται να πληρώνουμε κάποιον για να αμφισβητου΄με μετά όσα λέει και να ψάχνουμε μόνοι μας εναλλακτικές λύσεις.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Δυστυχώς όσο και να (νομιζουμε οτι) συμφωνούμε με τον γιατρό μας ,πάντα θα έρθει η στιγμή να τον αμφισβητήσουμε και να πάρουμε εμείς την ευθύνη.

Σε πρόσφατό θέμα του μωρού(ουρολοίμωξη) διαφορετική διαγνωση έκανε η γιατρός μας, διαφορετική ο εξειδικευμενος γιατρός του ΠΑΙΔΩΝ που πηγαμε για μια εξέταση και άλλη ένας τριτος που ρώτησα(κάθε περιπτωση με διαφορετική αντιμετώπιση).Με την λογική μου αμφισβήτησα(οσο πιο ευγενικα μπορούσα) την διάγνωση της παιδιατρου μου και εκείνη(προς τιμήν της) έψαξε αυτό που της μετέφερα παραπάνω και με άλλους γιατρούς αντι να ειναι απόλυτη στην θεση της.

QqmLp3.png

Αχ δεν μπορώ, όσο τα σκέφτομαι συγχίζομαι! Δε νομίζω να την αντέξω άλλο, είναι απίστευτη η κατάσταση, απορώ με το θράσος της! αλλά και με την υπομονή μου. Ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση, δεν είχα πού αλλού να τα πω, κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο μπορεί να μην υπακούω τη γιατρό, ήρθε όμως η ώρα να αλλάξει η κατάσταση. Ελπίζω μόνο να καταφέρω να βρω κάποιον καλύτερο.

Νανά, άλλαξε παιδίατρο, γιατί ειναι πιθανόν να διαφωνήσετε & σε άλλα θέματα μελλοντικά. Βρες παιδίατρο που να εμπιστευεσαι και οι συμβουλές που σου δινει να στέκουν στη λογική σου & όχι να κοντράρονται. Τα ίδια τράβαγα και γω, 17 μήνων ο μικρός μου & ακόμα παιδιάτρους αλλάζω! Αλλά μέχρι να βρω τον κατάλληλο, 'οποια συμβουλή κι αν μου δίνουν την τσεκάρω διπλά και τρίδιπλα (πχ για τροφές, θηλασμό, εμβόλια, κ.α.)

Στην παρακατω σελίδα έχει τουλαχιστο 3 παιδιάτρους στην Αθηνα που ειναι ταυτόχρονα και σύμβουλοι γαλουχίας. Καλή τύχη.

http://pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=125&Itemid=157

lKinp2.png

σ ευχαριστώ πολύ irene, το έχω δει αυτό το site , δυστυχώς δεν είναι κάποιος κοντά μας και θεωρούμε βασικό το να είναι κάπου στην ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει επίσκεψη στο σπίτι μας, όποτε χρειάζεται, αλλά και να μας είναι εύκολο να πηγαίνουμε εκεί. και οι παιδίατροι που βλέπω εκεί δεν είναι καθόλου κοντά στο Χαλάνδρι. Θα το ψάξω όμως όσο μπορώ, θα ρωτήσω όλους τους γνωστούς, πού θα μου πάει, κάποιον θα βρω στο τέλος!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

και μου έλεγε ότι πρέπει να της δώσω πιπίλα και για να τρώει λιγότερο αλλα και γιατί αν δεν πάρει πιπίλα θα πιπιλάει το χέρι της, και προσπαθούσε να της τη δώσει κι εμένα πήγαν να με πάρουν τα κλάματα μόνο που έβλεπα τη μικρή μου να σουφρώνει τα φρύδια της σε αυτό το απαίσιο πράγμα. απαράδεκτη.

εν τω μεταξύ αν τις έδινες πιπίλα και μετά έτρωγε όντως λιγότερο, βάζω στοίχημα ότι θα σου έλεγε ότι δεν βάζει ικανοποιητικό βάρος και πρέπει να δώσεις συμπλήρωμα:D

Πάντως το να προσπαθεί να δώσει με το ζόρι πιπίλα στο μωρό είναι απαράδεκτο. Μιλάμε θα αντιδρούσα πολύ άσχημα:? Αν στο μωρό προκληθούν ορθοδοντικά προβλήματα εξ αιτίας της πιπίλας θα σου πλήρωνε τα έξοδα ορθοδοντικής θεραπείας;:-P

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ειχα κι εγω προσπαθησει να δωσω στον μικρό πιπίλα(μετα απο παρότρυνση πολλών γυρω μου, σχετικα με τα πολλά θετικα της) :oops:

Τωρα την χρησιμοποιεί ωραιότατα ο μικρούλης μου από την ανάποδη για να ανακουφήσει τα ούλα του!!Δεν πήγε χαμένη!:D:D:D:D

QqmLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...