Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγορά ρούχων - κρεβατιού κτλ.

Recommended Posts

κορίτσια γεία σας.

είμαι και εγώ καινούρια και ήθελα να σας πω τη πρόσφατη γνώμη μου γιατί πραγματικά είχα και εγώ αγχωθεί πολύ με τις τιμές για όλα τα πρώτα πράγματα του μωρού. η γνώμη μου είναι ότι θέλει πολύ ψάξιμο και μακριά από τα μεγάλα πολυκαταστήματα. μου συστήσανε ένα πρατήριο βιοτεχνίας στον κορυδαλλό (το μαγαζί λέγετε μωρουδοκοσμοσ) όπου βρήκα πραγματικά καλά έπιπλα σε πολύ χαμηλές τιμές. εγώ πλήρωσα για την κούνια μαζί με το στρώμα που ήταν πολύ καλό 260 ευρώ. τι συφινιέρα - αλαξιέρα 250 ευρώ. καλαθούνα για να πάρω το μωρό από το μαιευτήριο 75 ευρώ. πάντα κουνουπιέρα πάπλωμα με 70 ευρώ. τα ίδια ακριβώς πράγματα τα είχα βρει σε πολλά άλλα μαγαζια σε διπλές τιμές και παραπάνω από διπλές. το καλό είναι ότι τα παιδιά που ήταν εκεί μου έδωσαν ακριβώς ότι χρειαζόμουν και με βοήθησαν στο να μη φορτωθώ με περιτά.

σε σχέση με αυτά που είχα δει τα βρήκα πραγματικά πολύ συμφέροντα.....και πιστέψτε με έψαξα πολύ. συν της άλλης μου έκαναν και πολλά δωράκια και έτσι γλίτωσα και κάποια χρήματα από αυτά.

ελπίζω να βοήθησα και εγώ λίγο.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 102
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kοριτσια να ρωτησω κι εγω κατι..Ο μικρος μας σε κανα μηνα θα χρειαστει αλλαγη ρουχων για 6 μηνων(η παιδιατρος μου ειπε να του παρω για 9 γιατι ειναι ψηλο μωρακι,ηδη εχει φτασει 66 ποντους)και σκεφτομαι,να του αγορασω ολοσωμα φορμακια η παντελονακια-μπλουζακια?Η παιδιατρος μου ειπε να μην προτιμησω τα φορμακια γιατι εχει και ευαισθητο δερμα και απο την ζεστη θα βγαζει συνεχεια κοκκινηλες,απο την αλλη σκεφτομαι οτι τα φορμακια ειναι πιο βολικα..Τι να κανω κοριτσια?

και γω έχω ένα κοριτσάκι ψηλό 4,5 μηνών και του φοράω μεγαλύτερα όπως όλοι. Παρατήρησα όμως ότι είναι πιο βολικά τα μπλουζάκια-παντελονάκια γιατί είναι ανοικτά από κάτω ενώ τα φορμάκια όταν αρχίσουν να μικραίνουν ζορίζεται το μωρό να τα βάλει.

• 9 months later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΑΓΟΡΑΡΟ 3,5 ΜΗΝΩΝ!!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΒΟΛΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ Η&Μ !ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΖΑΡΑ Κ ΠΟΛΥ ΜΟΡΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ! Η ΚΑΥΜΕΝΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΗΓΕ Κ ΤΟΥ ΨΩΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ PRENATAL ΓΙΑ 6-9 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ! ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ 6-9? ΕΙΝΑΙ 65 ΠΟΝΤΟΥΣ Κ 7 ΚΙΛΑ! Ή ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΜΩΡΟ Ή ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΟ PRENATAL!

• 3 months later...

Εγώ πάντως συνιστώ ανεπιφύλακτα για νεογέννητα μωράκια την συλλογή βρεφανάπτυξής της Mayoral την Newborn !!!! Εχει τα καλύτερα ρουχαλάκια για τα νεογέννητα μωράκια,και ότι αφορά την προίκα μωρού !!!!!! Κατι απιστευτες κουβερτούλες ,σεντονάκιααα!!! Και δεν συζητώ για την ποιότητα που προσφέρει οι τιμές είναι απίστευτές!!:D:p:lol:

• 4 εβδομάδες μετά...

βιργινια καλα που μου τα θυμισες αυτα τα ρουχα...

ειναι πραγματικα υπεροχααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια μια ερώτηση

Πήγα εχθές στο Mothercare να πάρω εσώρουχα-φορμάκια αμάνικα. Όντως η ποιότητα φαίνεται πολύ καλή. Όμως η λαιμόκοψη μου φάνηκε πάρα πολύ στενή. Δεν έχουν αυτά τα ανοίγματα που κάνουν τα άλλα με το μανικάκι που ανοίγουν αρκετά για να περάσει το κεφαλάκι του μωρού. Γεννάω τον Αύγουστο και ψωνίζω τώρα για 0-3 αλλά τα φοβήθηκα και δεν τα πήρα. Πώς θα περνάω το κεφαλάκι του από αυτή τη στενή λαιμόκοψη. Ούτε ελαστικότητα δεν είχε. Αν τα έχει πάρει κάποια μανούλα ας μου πεί τη γνώμη της γιατί αμάνικα δεν του έχω πάρει ακόμη κανένα. Έχω πάρει καμια 10αριά κοντό μανίκι και μια συσκευασία 3πλή ολόσωμα φορμάκια από το mothercare. Για Σεπτέμβρη-Νοέμβρη μήπως μπορώ αυτά να του τα φοράω απευθείας ή θα χρειαστώ οπωσδήποτε από μέσα εσωρουχάκι αμάνικο??? Το από μέσα θα μπορούσε να είναι και από φανελάκι???

PuMep3.png?UOeroVFC

• 3 εβδομάδες μετά...
Καμιά απάντηση κανείς?????

Αχ....μακάρι να μπορουσα να σε βοηθείσω... Εγω εχω Π.Η.Τ. 6 Δεκεμβρίου. Τώρα ειμαι στον 5 και ακομα δεν εχω αγοράσει τίποτα για το μωρό...

Απλά εχω αρχίσει να διαβάζω εδω για να παιρνω ιδέες..Με έχει φάει η αγωνία βέβαια. Θελω πολύ να ξεκινήσω την διαδικασία αγορών και δωματίου αλλα μάλλον ειναι πολύ νωρίς!!!

Ασε που εχω κατααγχωθεί!!! Τελικά χρειάζεται πτυχίο για να ετοιμαστείς για την γέννα!!!....

εγω εχω παρει για την μπεμπα και αμανικα και κοντομανικα απο μαδερκερ τα 0-3.Ειναι μια χαρα στην περιοχη του λαιμου.Το κεφαλακι της περναει πολυ ανετα και το μωρο ειναι πλεον 2 μηνων..γιατι τα φοβασαι???

Καμιά απάντηση κανείς?????

στα μαθήματα ανώδυνου μας είπαν ότι θα χρειαστούμε για το νοσοκομείο 5-6 φορμάκια-εσώρουχα κοντομάνικα και 5-6 φορμάκια μακρυμάνικα που τα ποδαράκια να είναι κλειστά.

αυτό γιατί το μωρό είναι για 9 μήνες πολύ ζεστά στη μήτρα μας και όταν βγει έξω,έστω και αν είναι καλοκαίρι, εκείνο κρυώνει. όπως και θα χρειαστούμε χοντρή κουβέρτα και σκουφάκι.

και εγώ mothercare πήρα 0-3 και μου φαίνονται οκ.

xFibp3.png

Διαφημίσεις

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!!!Εσένα και όσων γεννάνε σύντομα. Εγώ γεννάω τον Οκτώβρη.

Πώς είναι τα πράγματα από τα mothercare? Οι τιμές σε σχέση με τα άλλα? Λητώ ή Ήρα;

Κοριτσια πηγα σημερα στο Marks & Spencer stock που βρίσκεται στην Λ. Βουλιαγμενης κοντα στο υψος της Αλιμου και πηρα εσωρουχακια/bodysuits με 7 Euro τα 5 τεμαχια. Εχει αρκετα μεγάλη ποικιλια και σε σχεδια και σε νουμερα και η ποιοτητα ειναι παρα πολυ καλη μια και εχω ξαναπαρει στο παρελθον και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Οι τιμες οπως καταλαβαίνεται είναι πολυ φθηνοτερες απο mothercare Λητώ ή Ήρα. Δυστυχως έχει πολυ λίγα φορμακια αλλα εχει πολλα ρουχαλακια.

εγω εχω παρει για την μπεμπα και αμανικα και κοντομανικα απο μαδερκερ τα 0-3.Ειναι μια χαρα στην περιοχη του λαιμου.Το κεφαλακι της περναει πολυ ανετα και το μωρο ειναι πλεον 2 μηνων..γιατι τα φοβασαι???

συμφωνω απολυτα μαζι σου!!!Και στα 2 μου παιδια μου εφεραν πολλα δωρακια απο τα μαδερκερ,εσωτερικα,αλλα κ ολοσωμα,δεν ειχα κανενα προβλημα με την λαιμοκοψη.Ειναι πολυ ελαστικα,κ καλη ποιοτητα..........πλυνε -βαλε!!!:-D Παντος θα σου προτεινα καλυτερα να προτιμησεις,εσωτερικα με μανικακι που κουμπωνουν απο κατω,για να κραταει κ την πανα,γιατι τα σκετα μπλουζακια δεν την κρατανε σταθερη......ασε που συνεχεια ανεβαινουν,οταν πιασεις αγκαλια το μωρο!!!!:wink:

Γι αυτο Chris78......σαν ποιοτητα ειναι πολυ καλη,αλλα η αλληθεια ειναι οτι ειναι κ λιγο ακριβα.......η επιλογη...δικη σου!!!!

Επεξεργάστηκαν by SPINELA
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ
[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb5m.lilypie.com/wzkxp3.png[/IMG][/URL][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbym.lilypie.com/Y21Rp3.png[/IMG][/URL]

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!!!Εσένα και όσων γεννάνε σύντομα. Εγώ γεννάω τον Οκτώβρη.

Πώς είναι τα πράγματα από τα mothercare? Οι τιμές σε σχέση με τα άλλα? Λητώ ή Ήρα;

σχετικα ιδιες ειναι οι τιμες δεν εχω δει καμια τρομερη διαφορα.Αν και εξαρταται τι θα παρεις.Π.χ τα νυχτικακια που σουρωνουν απο κατω στα Ηρα εχουν 15 ευρω το ενα ενω στα Λητω εχουν 9.Τα Ηρα απο την αλλη εχουν κατι πολυ ωραια φορμακια στα 18ευρω το ενα,στα Μαδερκερ το σετ των 3 εχει περιπου 30 αλλα αλλη ποιοτητα.

Εγω εχω παρει κομματια κι απο τα 3 καταστηματα παντως!

Διαφημίσεις

Ενδιαφέρομαι για αυτά τα νυχτικάκια που σουρώνουν απο κάτω, ξέρετε που θα τα βρώ φθηνά?επίσης τα βρεφικά καταστήματα έχουν εκπτώσεις?

στο Λητω θα βρεις οικονομικα,με 9 ευρω. Στο Ηρα με 15.

και στο jumbo 3e!!! Πηραμε για την ξαδερφη μου και μου ειπε πως ηταν πολυ καλα, την βολεψανε τις πρωτες μερες!

7ytop2.png

Ευχαριστώ για την απάντηση!Τα Ηρα όντως πανάκριβα σε όλα!Τα νυχτικάκια τα είχε 13 χωρις έκπτωση και μόνο αν έπερνα 3-4 θα μου έκανε έκπτωση 10%!και μετα κλαίγονται γιατί δεν ψωνίζουμε!

Τελικά πηρα από ¨Λητώ που έχει καλές εκπτώσεις, (αλλά στα παιδικα πιο μεγάλης ηλικίας δηλαδη από 1+).Πηρα 1 ροζ 9,13 ενα λευκό με σταμπα 10,00 κι ενα λευκό χωρίς στάμπα 6,5!

και στο jumbo 3e!!! Πηραμε για την ξαδερφη μου και μου ειπε πως ηταν πολυ καλα, την βολεψανε τις πρωτες μερες!

xiaouita ευχαριστώ!κι ελεγα να παω χθες απο τζαμπο, αλλά ήμουν σίγουρη οτι δε θα είχε!Τελικά έχει τα πάντα !επειδή πηρα μονο 3 λογω του οτι ηταν ακριβα και θα χρειαστώ αλλα 2 θα πάω κι από κει!

Επίσης για οσες θέλετε φορμακια εσωρουχάκια έχουν τα καρφουρ 7αδες ,δεν θυμάμαι ποσο ακριβώς, αλλά τωρα με την καρτα εχουν εκπτωση 50%!

• 1 month later...

καλησπέρα!

μόλις παρήγγειλα την κούνια της μπεμπούλας μου από το ήρα!γίνεται κρεβάτι και το στρώμα έχει τρεις θέσεις. το μόνο που δεν έχει, είναι να κατεβαίνουν τα κάγκελα του κρεβατιού.είναι χρήσιμο αυτό;;

ευχαριστώ!:-D

Κορίτσια καλησπέρα,

Έχω πολλά καλοκαιρινά ρουχαλάκια, παπούτσια και εξοπλισμό από τη μικρή μου. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και λυπάμαι να τα πετάξω.

Μερικά τα χαρίζω, μερικά τα πουλάω σε πολύ χαμηλές τιμές (πχ 5 ? παπούτσια, 1 ? / κομμάτι ρουχαλάκια)

Τα έχω ανεβάσει σε αγγελίες στο www.patari.gr

http://www.patari.gr/showcat.php?key=0131+fAm3FyDud5LQ0WYeT56Q==

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά :) Μπορεί να βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει :) Έχει πολλά πραγματάκια και φθηνά. Για να μη χαλάμε περιουσίες σε πράγματα που θα τα χρησιμοποιήσουμε τόσο λίγο, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, να μην πετάμε χρήσιμα για άλλους πράγματα και να βοηθήσουμε και την ανακύκλωση :wink:

• 2 εβδομάδες μετά...
καλησπέρα!

μόλις παρήγγειλα την κούνια της μπεμπούλας μου από το ήρα!γίνεται κρεβάτι και το στρώμα έχει τρεις θέσεις. το μόνο που δεν έχει, είναι να κατεβαίνουν τα κάγκελα του κρεβατιού.είναι χρήσιμο αυτό;;

ευχαριστώ!:-D

Γεια σου chrisanda :)

(καθυστερημένη απάντηση)

Η χρησιμότητα των κάγκελων που κατεβαίνουν είναι για να μπορείς να σηκώνεις το μωρό πιο εύκολα. Τη χρησιμότητά τους στο να είναι ψηλά, θα τη διαπιστώσεις όταν η μπεμπούλα σου αρχίσει να στέκεται στα πόδια της :)

Τώρα αν το στρώμα ανεβοκατεβαίνει, είναι νομίζω το ίδιο... αντί να κατεβάζεις τα κάγκελα θα ανεβάζεις το στρώμα και το αντίστροφο. :)

Δράττομαι της ευκαιρίας ξανά για να υποστηρίξω τη βαθιά μου πεποίθηση, προερχόμενη από την πείρα μου του εξοπλισμού 2 παιδιών, ότι δεν αξίζει να δίνουμε ΤΟΣΑ λεφτά για καινούργια και signe' πραγματάκια για τα μωρά μας... Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν και το πόσο γρήγορα όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία ξοδέψαμε περιουσίες μας μένουν άχρηστα!

Πριν βγείτε στα μαγαζιά για οτιδήποτε, ψάξτε στις αγγελίες για μεταχειρισμένα. Ψάξτε στο patari ! Θα εκπλαγείτε πόσα μπορεί να βρείτε και πόσα λεφτά μπορεί να γλυτώσετε.

Επίσης, όταν τα δικά σας πράγματα δεν σας κάνουν πια, μην τα πετάξετε... βάλτε μια δωρεάν αγγελία στο ΠΑΤΑΡΙ και πουλήστε τα... κι εσείς θα κερδίσετε και ο αγοραστής θα βολευτεί χωρίς να ξοδευτεί...

Εχω ψιλοξεκινήσει τις πρώτες αγορές για τη μπέμπα και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη ποσότα από κάθε είδος που θα πρέπει να αγοράσω ώστε να μη κάνω υπερβολές σε άλλα και να έχω ελλείψεις αλλού.

Δηλαδή μέχρι τώρα πήρα:

9 σαλιάρες, χρειάζονται άλλες?

17 πανάκια

6 σελτεδάκια

6 κουβερτούλες

6 καλτσούλες

Εσώρουχα και φορμάκια από πόσα? Σεντόνια και πετσέτες επίσης? 1 ή 2 φόρμες εξόδου?

Υπάρχει άλλος ρουχισμός που θα ήταν χρήσιμος για μωράκι που θα γεννηθεί μέσα στο καταχείμωνο?

Γεια σου bou-bou !

Λοιπόν, επειδή με το μωρό δεν θα έχεις και πολύ χρόνο να βάζεις πολύ συχνά μπουγάδα, εσώρουχα και φορμάκια όσα περισσότερα, τόσο καλύτερα... υπολόγισε ότι θα χρειάζεσαι από 2 ως και 6 καμία φορά την ημέρα... Τις σαλιάρες εγώ δεν τις χρησιμοποίησα πολύ... τουλάχιστον όχι πριν αρχίσει κρέμες... για το γάλα, με είχαν βολέψει περισσότερο τα πανάκια. Από σελτεδάκια, κουβερτούλες και καλτσούλες νομίζω ότι είσαι κομπλέ :) Θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα σάκο για τον ύπνο... τα μωράκια ξεσκεπάζονται και το χειμώνα είναι πρόβλημα... βέβαια, μερικά μωράκια τον βολεύονται πολύ και άλλα όχι... περίμενε να δεις πώς θα τα πάει με τον ύπνο του :)

Επίσης, καλό θα ήταν κανα δυο γιλεκάκια ζεστά, για πάνω από το φορμάκι, να το κρατάνε ζεστό.

Ξέρω ότι δεν θα ακουστώ (γιατί κι εγώ έτσι έκανα), αλλά ας το πω... μην τρελλαίνεσαι με τον εξοπλισμό. Θα τα βολέψεις ακόμη κι αν δεν έχεις την "ειδική" κουβερτούλα του μωρού, ή το "ειδικό" πανάκι... :) Το μόνο που χρειάζεται το μωρό είναι την αγκαλιά σου, ζέστη και γάλα. Αυτά :) Με το καλό :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...