Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Τελικά μάλλον καλά είχα καταλάβει πως μόνο το besafe είναι για σίγουρη χρήση αναποδα μέχρι τα 4.

Izaki (συγνώμη αλλα δεν ξέρω το όνομα σου!) μιας και το έχεις, είναι τόσο μεγάλο όσο ακούγετε, τόσο που να σου δημιουργεί προβλήμματα ? Σε τί αμαξι το έχεις?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχουμε βάλει καθίσματα Besafe και στα δύο αυτοκίνητα μας, το πιό μικρό είναι ένα Daihatsu Sirion και χώρεσε ανετότατα πίσω από την καρέκλα του συνοδηγού χωρίς να επηρεάσει καθόλου το χώρο που μένει για όποιον κάθεται μπροστά. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι το το μπροστινό κάθισμα θα αχρηστευόταν όταν βάζαμε το καρεκλάκι αλλά τελικά ευτυχώς διαψεύστηκα ;)

S02fp3.png

LnVyp3.png

Καλη σας μέρα!

Αν ενδιαφέρεται καμία μανούλα υπάρχει κάθισμα Besafe Izi Combi μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση για πούλημα. Ο γιος μου βγήκε από αυτό το κάθισμα σε ηλικία 4 ετών με ύψος 109 και βάρος 15.500.

Τον έπερνε λίγο ακόμα αλλά πείραμε της Britax για μέχρι 25 κιλά ανάποδα. Σε λίγο θα κλείσουμε τα 5 και ακόμα είμαστε ανάποδα. Χωρίς διαμαρτηρίες. Είναι κάτι φυσιολογικό για αυτόν.

Διαθέσιμες φωτογραφίες από το κάθισμα!

Ευχαριστώ.

xAh6.png h1d6.png

Διαφημίσεις

Σε λίγο θα κλείσουμε τα 5 και ακόμα είμαστε ανάποδα. Χωρίς διαμαρτηρίες. Είναι κάτι φυσιολογικό για αυτόν.

Ευχαριστώ.

:D Μπράβο! Μακάρι να σκέφτονταν όλοι οι γονείς έτσι...θα σώζονταν πολλές παιδικές ψυχούλες...

Είδα μόλις ότι πωλείται πλέον στην Ελλάδα και το Maxi Cosi 2way Pearl, που κι αυτό είναι και ανάποδο μέχρι τα 18 κιλά. Οπότε υπάρχει και άλλη μία επιλογή, πέρα από το BeSafe. Όποιος το πρωτοδεί ζωντανά ας μας πει εντυπώσεις!

Καλησπέρα! Έχει κανείς το Klippan Triofix???

http://shop.carseat.se/car-seats/klippan-triofix.html

Απλά είδα είναι ότι έχει isofix για προς τα πίσω από 9 ως 18 κιλά και μετά χρησιμοποιείται με την ζώνη προς τα μπροστά μέχρι τα 36 κιλά.

Διαφημίσεις

:D Μπράβο! Μακάρι να σκέφτονταν όλοι οι γονείς έτσι...θα σώζονταν πολλές παιδικές ψυχούλες...

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ούτε σε απλά καθίσματα δεν έχουμε τα παιδιά πόσο μάλλον σε ανάποδα!

Ο γιός μου βλέπει αυτοκίνητα από τους γονείς των συμμαθητών του στον παιδικό και ρωτάει επίμονα "Γιατί δεν έχουν καθισματάκι στο αυτοκίνητο? Πώς πάνε βόλτα?"

Δεν έχω τι να του απαντήσω. Και όταν του προτείνει κάποιος να τον πάει βόλτα απλά απαντάει "Δεν έχεις κάθισμα,δεν μπορώ να έρθω. Θα πώ τη μάμα μου να με φέρει."

Έχει πολύ πλάκα.

xAh6.png h1d6.png

Πείτε μου βρε κορίτσια τη γνώμη σας γιατί φαγωθήκαμε με τη μάνα μου: έχω προμηθευτεί ήδη καθισματάκι αυτοκινήτου για νεογέννητο καιι η μητέρα μου επιμένει ότι πρέπει να βάλω σεντονάκια! Πού, και ρωτάω, πού να μπουν σεντονάκια, αφού το παιδί θα πρέπει να δεθεί;;;;;;; θα με τρελάνει.

Έχουμε πλύνει τα πάντα, το διαλύσαμε στα εξ ων συνετέθη, τι θα πάθει το παιδί ν' ακουμπήσει στα ειδικά μαξιλαράκια; "πού θ' ακουμπάει το κεφαλάκι του, θα ιδρώσει και θα πάθει πνευμονία".. έλεος ! Δεν έχω δει ποτέ σε παιδικό καθισματάκι ή τα αντίστοιχα των καροτσιών σεντόνια!

Και το αμίμητο: "αν είναι έτσι, φέρτε το με την καλαθούνα απ' το μαιευτήριο".... Δε θα σχολιάσω καν.

Καμιά σχετική ιδέα;

27pzp3.png

qIUIp2.png

Πείτε μου βρε κορίτσια τη γνώμη σας γιατί φαγωθήκαμε με τη μάνα μου: έχω προμηθευτεί ήδη καθισματάκι αυτοκινήτου για νεογέννητο καιι η μητέρα μου επιμένει ότι πρέπει να βάλω σεντονάκια! Πού, και ρωτάω, πού να μπουν σεντονάκια, αφού το παιδί θα πρέπει να δεθεί;;;;;;; θα με τρελάνει.

Έχουμε πλύνει τα πάντα, το διαλύσαμε στα εξ ων συνετέθη, τι θα πάθει το παιδί ν' ακουμπήσει στα ειδικά μαξιλαράκια; "πού θ' ακουμπάει το κεφαλάκι του, θα ιδρώσει και θα πάθει πνευμονία".. έλεος ! Δεν έχω δει ποτέ σε παιδικό καθισματάκι ή τα αντίστοιχα των καροτσιών σεντόνια!

Και το αμίμητο: "αν είναι έτσι, φέρτε το με την καλαθούνα απ' το μαιευτήριο".... Δε θα σχολιάσω καν.

Καμιά σχετική ιδέα;

Δε θα παθει τιποτα χωρις σεντονακι εφοσον ειναι πλυμμενο το καθισματακι με βρεφικο απορρυπαντικο, ομως να σου πω την αληθεια, εγω επειδη θα γεννησω σ ενα μηνα, μεσα στη ζεστη, εχω σκοπο να βαλω μια πανα διπλωμενη μια που το καθισματακι μας ειναι συνθετικο. Ετσι το σκεφτομαι θεωρητικα, στην πραξη δεν ξερω αν θα βολεψει..

Διαφημίσεις

Kαι εγω χρησιμοποιω μια δροσερη πάνα από οργανικό βαμβακι πάνω στην οποια ξαπλώνω το μωρό. Δεν εμποδίζει στο δεσιμο και όντως το κρατά πιο δροσερό διοτι τα συνθετικα υφασματα "αναβουν" μεσα στο κατακαλόκαιρο.

Καμιά σχετική ιδέα;

Αστη να λέει :-) παρτο αποφαςη σε πολλα δεν θα αυμφωνησεις με την μάνα σου η οποία ηταν μάνα σε νεογέννητο πριν πολλα πολλα χρόνια!

Εμεις δεν πλυναμε καν τα καθίσματα και το παιδι δεν έπαθε τιποτα! Το μονο που κάναμε τις πολυ ζεστές μερες βάλαμε ενα βαμβακερό πανακι πισω απο την πλατουλα του οταν ηταν στο κάθισμα

Το besafe ειναι τέλειο (αλλα πανάκριβο) αλλα τα περισσότερα ανάποδα καθίσματα ειναι ΠΑΡΑ πολυ ταλαιπωρία οταν τα μικρα μεγαλώνουν απο σχεδόν 2 και πανω

Και η ίδια η Besafe λέει μετα τα δυο τα βαζεις σε κανονική θέση οχι ανάποδη

Αν και η besafe μου άρεσε παρα πολυ οταν κλείσαμε τα δυο πήραμε της maxi cosi to axiss που το γεγονός οτι γυρίζει προς το πλάι για να βάλεις το παιδι ειναι οτι καλύτερο

Με λιγά λόγια αν το ανάποδο καθισματακι στα 2 το χρησιμοποιήσεις σαν κανονικό χαλάλι αλλιώς αν το πουλήσεις και πάρεις άλλο κανονικό χάλας πολλα λεφτά :-(

Να σας ρωτησω, για να ΜΗΝ λέγονται ανακρίβειες....!

Γιατι είναι ταλαιπωρία τα ασφαλή! αναποδα καθισματα

ως το 4ό έτος;;; κ που διαβάσατε οτι μετά τα 2 , αδιαφορώντας η besafe για την αςφαλεια των παιδιων, προτρέπει τα παιδια να ..κοιτούν μπροστα;;;

Οι οδηγιες είναι σαφέστατες! Εως 18kg αναποδα στην κίνηση του αυτοκινήτου..!

Οπως ειπε κ μια μητερα, τα παιδια μου εως 4,5y. είναι παντα καθισμένα κ δεμένα

σωστά και δεν παραπονέθηκαν ποτέ ! Είναι φυσιολογικό για αυτά πως θα κοιτούν πίσω..

και θα είναι σφιχτά ασφαλισμένα...

Καμιά σχετική ιδέα;

Υπάρχει αυτο της wallaboo http://www.amazon.co.uk/Wallaboo-Summer-Baby-Wrap-Green/dp/B0050T2F68/ref=sr_1_17?s=baby&ie=UTF8&qid=1404540586&sr=1-17&keywords=wallaboo το οποίο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! Ταιριάζει σε καθισματακαια αυτοκινητου και καρότσια παντος είδους, ειναι δροσερο καθως ειναι λινο και τελοσπάντων ειναι αυτο που ψάχνεις (και κυρίως η μαμά σου χαχαχα ;))

L0Zkp3.png

Να σας ρωτησω, για να ΜΗΝ λέγονται ανακρίβειες....!

Γιατι είναι ταλαιπωρία τα ασφαλή! αναποδα καθισματα

ως το 4ό έτος;;; κ που διαβάσατε οτι μετά τα 2 , αδιαφορώντας η besafe για την αςφαλεια των παιδιων, προτρέπει τα παιδια να ..κοιτούν μπροστα;;;

Οι οδηγιες είναι σαφέστατες! Εως 18kg αναποδα στην κίνηση του αυτοκινήτου..!

Οπως ειπε κ μια μητερα, τα παιδια μου εως 4,5y. είναι παντα καθισμένα κ δεμένα

σωστά και δεν παραπονέθηκαν ποτέ ! Είναι φυσιολογικό για αυτά πως θα κοιτούν πίσω..

και θα είναι σφιχτά ασφαλισμένα...

H bsafe λέει ακριβως οτι μπορεις μετα τα 2 1/2 να χρησιμοποιείς κανονικό κάθισμα (οχι οτι πρεπει και καλα) υποθέτω γιατι καταλαβαίνει οτι ειναι πιο δύσκολο να βαζεις ανάποδα ενα τρίχρονο. Ο κίνδυνος να πάθει κάτι το παιδι σε ατύχημα αν εχει καλη υποστήριξη δεν ειναι πολυ μεγαλύτερος απο το οταν ειναι σε πισω η μπροστινή θέση

http://www.peppermint.co.uk/nursery_department/shop-by-brand/besafe-child-car-seats/izi-combi/besafe-izi-combi-rear-and-front-facing-car-seat-black-alcantara.html

Καμιά σχετική ιδέα;

Summer cover , υπαρχουν για ολα τα μοντέλα

από amazon μεχρι ..Λητώ !

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/s/ref=is_s_ss_i_4_12?k=summer+cover+car+seat&sprefix=Summer+cover

Το επλυνες το κάθιςμα για πρώτη χρήση, αλλά δεν νομιζω να ειναι εφικτό να το πλένεις

τουλαχιστον καθε 15 μερες! για τα επόμενα αρκετά χρονια..!

Ειναι πετσετέ, δροσερά, σφίγγουν καλά στο καθισμα (επομένως δεν υπαρχει ο κίνδυνος να διπλωσει/τεντώσει/σφίξει καποιο σεντονάκι στο μωρό.. και κυριως μπορεις να το πλενεις πανεύκολα οποτε το μωρό βγάλει γουλίτσα/εμετό/τσισάκια κτλ και λερωθεί ή ..πολύ απλά , συχνότερα για την απομάκρυνσης της σκόνης κ την σωστή υγιεινή του παιδιού!

Μετά απο μερικές βόλτες, θα εκπλαγεις από την μαυρίλα που θα βγάζει στο νερό..

Εναλλακτικά, μπορεις να εχει δυο καλυμματάκια να τα χρησιμοποιείς εναλλάξ..

Αλλάζουμε συνεχώς σεντονια σε καλαθουνες, καρότσια κ κρεβάτια

και στο καθισμα θα ειναι το μωρό εκτεθειμένο

στο ιδιο κ στο ιδιο υφασμα;

Δεν θα το θέλαμε αυτό..

Εντάξει, μετά που ηρέμησα και το σκέφτηκα πιο ψύχραιμα όπως τα λέτε κι εσείς και η μαμά μου είναι, σίγουρα θα είναι καλύτερα να έχει κάποιο κάλυμμα το καθισματάκι για να μην ιδρώνει τόσο το παιδί + να πλένεται εύκολα. Απλά δεν το σκέφτηκα νωρίτερα και τώρα δεν προλαβαίνω ως τη Δευτέρα.. Άρα πανούλα στην αρχή... Ευχαριστώ για τις ιδέες!

Τα περί χρησιμότητας του καθίσματος γενικά δεν τα συζητώ καν, είναι ευνόητα!

27pzp3.png

qIUIp2.png

H bsafe λέει ακριβως οτι μπορεις μετα τα 2 1/2 να χρησιμοποιείς κανονικό κάθισμα (οχι οτι πρεπει και καλα) υποθέτω γιατι καταλαβαίνει οτι ειναι πιο δύσκολο να βαζεις ανάποδα ενα τρίχρονο. Ο κίνδυνος να πάθει κάτι το παιδι σε ατύχημα αν εχει καλη υποστήριξη δεν ειναι πολυ μεγαλύτερος απο το οταν ειναι σε πισω η μπροστινή θέση

http://www.peppermint.co.uk/nursery_department/shop-by-brand/besafe-child-car-seats/izi-combi/besafe-izi-combi-rear-and-front-facing-car-seat-black-alcantara.html

Το λινκ από το το "μαγαζί" που παραθέσατε, δεν αποδεικνύει τιποτα από οσα γράφετε...

Σαν επιλογη , δινει το να γυρισει το κάθισμα μπροστά στα 9kg+

AΛΛΑ ταυτόχρονα οι ..οδηγιες ειναι σαφέστατες:

5 φορες μεγαλύτερη προστασία, σε περίπτωση ατυχήματος

αν το παιδί ΔΕΝ ακολουθεί την κινηση του αυτοκινήτου

αλλά κάθεται αναποδα!!!

Δεν βρίσκεται τεραστια αυτήν την διαφορα; Εντυπωσιακό!

Υπαρχουν άπειρα σχετικά βίντεο στο YouTube..

Το λινκ από το το "μαγαζί" που παραθέσατε, δεν αποδεικνύει τιποτα από οσα γράφετε...

Σαν επιλογη , δινει το να γυρισει το κάθισμα μπροστά στα 9kg+

AΛΛΑ ταυτόχρονα οι ..οδηγιες ειναι σαφέστατες:

5 φορες μεγαλύτερη προστασία, σε περίπτωση ατυχήματος

αν το παιδί ΔΕΝ ακολουθεί την κινηση του αυτοκινήτου

αλλά κάθεται αναποδα!!!

Δεν βρίσκεται τεραστια αυτήν την διαφορα; Εντυπωσιακό!

Υπαρχουν άπειρα σχετικά βίντεο στο YouTube..

Το "μαγαζί" που ανέφερα ειναι απο τα μεγαλύτερα στην αγγλια που συνεργάζονται με την Besafe

Ειναι πολυ δύσκολο να βαζεις μεγαλο παιδι τρίχρονο και βάλε να κάτσει ανάποδα ειδικά αν ειναι και μεγάλουτσικο και το γεγονός οτι η besafe λέει οτι πρεπει να κάτσει μέχρι τα 2 1/2 ανάποδα σημαινει οτι ο κίνδυνος δεν ειναι τόσο μεγάλος αν κάτσει μπροστά μετα απο αυτη την ηλικια - ειναι κοινή λογικη

Το "μαγαζί" που ανέφερα ειναι απο τα μεγαλύτερα στην αγγλια που συνεργάζονται με την Besafe

Ειναι πολυ δύσκολο να βαζεις μεγαλο παιδι τρίχρονο και βάλε να κάτσει ανάποδα ειδικά αν ειναι και μεγάλουτσικο και το γεγονός οτι η besafe λέει οτι πρεπει να κάτσει μέχρι τα 2 1/2 ανάποδα σημαινει οτι ο κίνδυνος δεν ειναι τόσο μεγάλος αν κάτσει μπροστά μετα απο αυτη την ηλικια - ειναι κοινή λογικη

Χωρίς να θέλω να έρθω σε σύγκρουση μαζί σου,

πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοεις ....δυσκολο;;;

Ποια ειναι η δυσκολία;

Αλλωστε από τα 2 τους χρονια, ανεβαίνουν μόνα τους,

φοράνε τα ζωνάκια και εμεις απλως τα δένουμε..

Δυο παιδιά εχω , εξαιρετικά ζωηρά κ ..ατίθασα

αλλά προβλημα στο πως θα καθήσουν , δεν αντιμετώπισα ποτέ

(οπως παρόμοιες αναφορές θα δεις και στις υπόλοιπες 22 σελίδες..

και φυσικά στην ...πραγματική ζωή)

Μου μοιαζει λιγο η δυσκολία που αναφέρεις, με την αντίστοιχη δικαιολογία

"δύσκολα περιορίζεις παιδί 1,5 ετων σε καθισμα" και ετσι ελεύθερα κρέμονται από τα παράθυρα κ παίρνουν κ ..αέρα!

Οςο για την αςφαλεια που αναφέρεις, ακόμη κ μικροτερο ποσοστό ασφαλείας να υπήρχε στο "μπροστά ή πισω" , πάλι πιστεύω ειναι σψστό να το εξαντλούμε μεχρι τέλους..! Θεωρείς οτι ειναι ..λιιιιιγο πιο ασφαλή αναποδα; Τοτε πως δέχεσαι να μην εξαντλείται καθε πιθανότητα για την αςφαλεια του παιδιού;

Με φιλική διάθεση!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...