Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Και για το besafe combi isofix που ρώτησα μου είπε το ίδιο.Και μου πρότεινε τώρα το duologic. Δεν πιστεύω να το έχει κανείς ε??Τι στο καλό μπορούμε να πάρουμε τώρα???

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Xμμ..ναι είδα τι έχει γράψει..σκέφτομαι και εγώ μήπως δούμε από κοντά το kiddo να το δοκιμάσουμε στο αμάξι να δούμε αν βολεύει..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Xμμ..ναι είδα τι έχει γράψει..σκέφτομαι και εγώ μήπως δούμε από κοντά το kiddo να το δοκιμάσουμε στο αμάξι να δούμε αν βολεύει..

Συγνωμη για την παρεμβαση ομως την περιπτωση να κοιταξετε τα crash test της adac και να παρεται απλα το καλυτερο την εχετε σκεφτει ?? Οι συμβουλες απο τα blog ειναι καλες ,ομως οταν προκειτε για την ασφαλεια το παιδιου μου νομιζω οτι το μοναδικο κριτηριο ειναι αυτο ...ΠΙΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ...και οχι ο καθε αγνωστος δηθεν συμβουλατορας ...

Ειναι η γνωμη μου .Την λεω ,δεν θελω να την επιβαλω σε κανεναν και ζητω συγνωμη εκ των προτερων εαν δεν εχω εκφραστει σωστα .

Συγνωμη για την παρεμβαση ομως την περιπτωση να κοιταξετε τα crash test της adac και να παρεται απλα το καλυτερο την εχετε σκεφτει ?? Οι συμβουλες απο τα blog ειναι καλες ,ομως οταν προκειτε για την ασφαλεια το παιδιου μου νομιζω οτι το μοναδικο κριτηριο ειναι αυτο ...ΠΙΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ...και οχι ο καθε αγνωστος δηθεν συμβουλατορας ...

Ειναι η γνωμη μου .Την λεω ,δεν θελω να την επιβαλω σε κανεναν και ζητω συγνωμη εκ των προτερων εαν δεν εχω εκφραστει σωστα .

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες όμως είναι συγκεκριμές οι προδιαγραφές που θέλω να έχει. Όπως πρώτα να κοιτάζει προς τα πίσω και έπειτα να έχει isofix.Όσα είδα μέχρι στιγμής εκεί δεν κοιτάζουν πίσω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Μα στα crash test της adac δεν παιρνουν μερος καθισματα αναποδα,κανω λαθος? :?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Μα στα crash test της adac δεν παιρνουν μερος καθισματα αναποδα,κανω λαθος? :?

ΣΤΑ CRASH TEST Περνουν μερος ολα τα καθισματα ανεξαρτητος τυπου .

H Adac ειναι μια ανεξαρτητη αρχη που δοκιμαζει χιλιαδες προιοντα και ανακοινωνη ανιδιοτελος τα αποτελεσματα.

Δεν υπαρχει περιπτωση καποιο καθισμα να μην εχει κανει crash test .

Καλο μεσημερακι

ΣΤΑ CRASH TEST Περνουν μερος ολα τα καθισματα ανεξαρτητος τυπου .

H Adac ειναι μια ανεξαρτητη αρχη που δοκιμαζει χιλιαδες προιοντα και ανακοινωνη ανιδιοτελος τα αποτελεσματα.

Δεν υπαρχει περιπτωση καποιο καθισμα να μην εχει κανει crash test .

Καλο μεσημερακι

Τι να πω?δεν ειδα ποτε κανενα απο τα αναποδα καθισματα που συζηταμε στο σαιτ του adac :? και επειδη αυτα τα καθισματα κυκλοφορουν σε λιγες χωρες μου φανηκε λογικο.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου,θα το ξανακοιταξω!;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Και εγώ δεν βρήκα ανάποδα καθίσματα..Μπορώ να βρω κάπου αν υπάρχει το συγκεκριμένο κάθισμα τεσταρισμένο πχ?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Και εγώ δεν βρήκα ανάποδα καθίσματα..Μπορώ να βρω κάπου αν υπάρχει το συγκεκριμένο κάθισμα τεσταρισμένο πχ?

Καλησπερα ξανα.

Αυτα ειναι αποτελεσματα crash test Της HTS για μια απο δυο καλυτερες εταιρειες κατασκευεις αναποδων καθισματων .

Εαν googlarete θα δειτε και τα υπολοιπα . Παντως μπορει ευκολα να γινει οδηγος σας για αυτην την αγορα η γενικη εικονα της καθε εταιρειας ως αναφορα την αποτελεσματικοτητα της στα crash test ( που ευκολα βρισκετε στα τεστ )

kiddo /middo /fiddo και τα λοιπα συναπαντυματα δεν υπαρχουν στα τεστ ....και γενικα δεν υπαρχουν ..

Οι καλοι ειναι λιγοι (cybex-maxi cosi -besafe -concord -)παντα πρωτοι σε ολα τα τεστ ...!!!

http://www.hts.no/en/news/view_news.php?id=177

Ελπιζω να βοηθησα ...!!!

Καλο βραδακι

Διαφημίσεις

Καλησπερα ξανα.

Αυτα ειναι αποτελεσματα crash test Της HTS για μια απο δυο καλυτερες εταιρειες κατασκευεις αναποδων καθισματων .

Εαν googlarete θα δειτε και τα υπολοιπα . Παντως μπορει ευκολα να γινει οδηγος σας για αυτην την αγορα η γενικη εικονα της καθε εταιρειας ως αναφορα την αποτελεσματικοτητα της στα crash test ( που ευκολα βρισκετε στα τεστ )

kiddo /middo /fiddo και τα λοιπα συναπαντυματα δεν υπαρχουν στα τεστ ....και γενικα δεν υπαρχουν ..

Οι καλοι ειναι λιγοι (cybex-maxi cosi -besafe -concord -)παντα πρωτοι σε ολα τα τεστ ...!!!

http://www.hts.no/en/news/view_news.php?id=177

Ελπιζω να βοηθησα ...!!!

Καλο βραδακι

Σ'ευχαριστώ πολύ. Ναι αν το kiddo είναι ελληνικής εταιρίας όπως ανέφερε μία κοπέλα παραπάνω προφανώς δεν θα υπάρχει στα τεστ. Εμείς με βάση αυτά διαλέξαμε το πρώτο καθισματάκι μας αόμως τι να κάνεις αν πχ το κάθισμα δεν ταιριάζει στο αμάξι που έχεις ή στο παιδί? Όπως και να έχει θα πάμε να δούμε το besafe από κοντά να το δοκιμάσουμε στο αμάξι & έτσι να κρίνουμε..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Σ'ευχαριστώ πολύ. Ναι αν το kiddo είναι ελληνικής εταιρίας όπως ανέφερε μία κοπέλα παραπάνω προφανώς δεν θα υπάρχει στα τεστ. Εμείς με βάση αυτά διαλέξαμε το πρώτο καθισματάκι μας όμως τι να κάνεις αν πχ το κάθισμα δεν ταιριάζει στο αμάξι που έχεις ή στο παιδί? Όπως και να έχει θα πάμε να δούμε το besafe από κοντά να το δοκιμάσουμε στο αμάξι & έτσι να κρίνουμε..

Στην Ευρώπη για να πωλείται ένα παιδικό κάθισμα οφείλει να να συμμορφώνεται σύμφωνα με τα στάνταρντ ασφαλείας ECE Regulation 44/04.

"Where a child restraint system is used, it must be approved by the standards of UN-ECE Regulation 44/04"

http://en.wikipedia.org/wiki/Child_safety_seat

To Κiddo πληρεί αυτές τις προδιαγραφές.

http://bit.ly/YJFTlK

Το σάββατο σκοπεύω να πεταχτώ με τη γυναίκα μου στο "Ανατέλλω" που το έχει να το δοκιμάσω επί τόπου στο Yaris μας.

http://www.anatello.gr/cart/ISOFIX-0-18-kila/

Στην Ευρώπη για να πωλείται ένα παιδικό κάθισμα οφείλει να να συμμορφώνεται σύμφωνα με τα στάνταρντ ασφαλείας ECE Regulation 44/04.

"Where a child restraint system is used, it must be approved by the standards of UN-ECE Regulation 44/04"

Το σάββατο σκοπεύω να πεταχτώ με τη γυναίκα μου στο "Ανατέλλω" που το έχει να το δοκιμάσω επί τόπου στο Yaris μας.

:D:D:D:D:DΛέμε να πάμε & εμείς με τον άνδρα μου να το δοκιμάσουμε στο avensis!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Συγνωμη αλλα μαλλον εγω δεν εχω καταλαβει τι συζηταμε .

Παμε απο την αρχη

Η βασικη προδιαγραφη ασφαλειας ειναι αυτη ece r44/04 . Το πιο ειναι καλυτερο στο crash τεστ και κατασυπεια καλυτερο για το μωρο ειναι μια αλλη κουβεντα ...

και το fiat εχει την ιδια προδιαγραφη με το HUMMER ... ομως ειναι το ιδιο ασφαλη ??? ...??

Οπως και να εχει

καλες αγορες και καλες βολτες !!!

Παμε απο την αρχη

Η βασικη προδιαγραφη ασφαλειας ειναι αυτη ece r44/04 . Το πιο ειναι καλυτερο στο crash τεστ και κατασυπεια καλυτερο για το μωρο ειναι μια αλλη κουβεντα ...

και το fiat εχει την ιδια προδιαγραφη με το HUMMER ... ομως ειναι το ιδιο ασφαλη ??? ...??

Οπως και να εχει

Σε αυτο συμφωνω απολυτα!;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Παμε απο την αρχη

Οπως και να εχει

Ομοίως μπορείς να βάλεις το καλύτερο καρεκλάκι του crash test στο φτηνό Fiat που οδηγείς και να συγκρουστείς με Hummer (ή πιθανότερα στην Ελλάδα με κάποιο SUV), με αποτέλεσμα να πάει περίπατο η ασφάλεια λόγω ανωτέρου παράγοντα.

Εφόσον το κάθισμα δεν είναι επικίνδυνο και είναι και ανάποδο, υπερβαίνει την ασφάλεια του 95% των καθισμάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Αν είναι να επιζητούμε το απολύτως καλύτερο, θα πρότεινα πρώτα μερικά μαθήματα ασφαλούς οδήγησης για αποφυγή του κινδύνου εξαρχής.

Λοιπόν...update στα καθίσματα που είδαμε..Το besafe εγακθίσταται με isofix μόνο όταν κοιτάζει πίσω,το kiddo μετά τα 13 κιλά λέει να το γυρίσεις μπροστά -ίσως δεν χωράει πια το παιδί?- και το ύφασμα φαίνεται πολύ ζεστό γενικά. Τώρα κοιτάζουμε το britax max-way που είναι ίδιο με το first class απλώς είναι 9-25 και κοιτάζει πίσω..να δούμε που θα καταλήξουμε τελικά..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

εχω και το besafe x3 και το britax max-way.

κατά την ταπεινή μου άποψη, το besafe δε συγκρινεται με κανένα, ειναι καθισματάρα, θρόνος, και μόνο που το βλεπεις καταλαβαινεις οτι ειναι ασφαλές, και εχει και περιθώριο στα ποδια, αφού η μπαρα που εχει στο μπροστινό μερος κοντράρει στο καθισμα του αυτοκινήτου και ουσιαστικά αφηνει αρκετο χωρο για τα ποδια. το μονο αρνητικό που του επισυνάπτω ειναι η μικρή κλίση στην ανακλιση, οποτε και το κεφαλι του παιδιού όταν κοιμαται πεφτει μπροστά. απ οσο εχω καταλαβει και μετα απο επικοινωνία με τον Hakan αυτο εχει να κανει και με την κλίση των καθισματων του αυτοκινήτου, μου ειπε δλδ ότι το καθισμα αυτό ουσιαστικά δεν προτείνεται για το δικό μας αυτοκινητο. το besafe εχει isofix και ειναι μονο αναποδο (το χ3 τουλαχιστον που εχω εγω). το isofix βολευει παρα πολύ, ειναι πολύ ευκολο να το βαλεις και να το βγάλεις.

το max-way απ την άλλη ειναι πολύ πιο μαζεμενο, πιάνει λιγότερο χώρο, αλλά δεν αφηνει καθολου χωρο για τα ποδια (το παιδί πρεπει τα ποδια του να τα εχει ή μαζεμενα πανω στην πλάτη του αυτοκινητου ή ανοιχτά στο πλάι, αν και ο γιος μου δεν παραπονιέται, δε μου φαινεται και πολύ βολική σταση, αν γογλαρεις θα δεις φωτο). δενεται με ζωνες στο μπροστινο καθισμα και ειναι μεγαλος μπελάς να το βγάλεις, αν χρειαστεί. ειναι μεγαλύτερης κατηγορίας (εως 25κιλά) αλλά δεν ξερω τελικά κατά πόσο θα μπορεσει κάποιος να εκμεταλλευτεί πλήρως την κατηγορία αυτή, αφού εχει περιορισμό στο ύψος, μεχρι 115 νομιζω (ο γιος μου για παραδειγμα που ειναι ανεπτυγμενο παιδάκι, σε λιγες μερες κλεινει τα 4, ειναι 110 εκ. και 18 κιλά, τον εβγαλα από το besafe λογω βαρους, αφού το isofix καλύπτει εως 18 κιλα, αλλά δε νομιζω ότι θα μεινει στο αναποδο για καιρό ακόμα, οπως και να το κανουμε στο αναποδο ειναι αποκομένα τα παιδιά από τους γονεις).

ειδα στο carseat ενα καινούριο καθισματακι της britax, το max fix (http://shop.carseat.se/car-seats/britax-maxfix.html ) και μου φαινεται αρκετά ενδιαφέρον. ειναι μεν μεχρι 18 κιλά, αλλα ειναι isofix και μαζεμένο σαν καθισματακι.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Χμ...ευχαριστώ ζουζουνέλ για το feedback. Κοιτάζουμε και το britax multi tech επειδή γυρίζει και μπροστά και πίσω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Σήμερα είδαμε και εμείς τα Cybex sirona, Besafe izi combi x3, και Kiddo infinity.

Το Cybex το αποκλείσαμε αμέσως γιατί το κεφάλι του παιδιού παρότι 17μηνών είναι ήδη στο όριο του καθίσματος.

Στο Kiddo (το οποίο είχε την πορτοκαλί ετικέτα των στάνταρντ ασφαλείας ECE Regulation 44/04) το παιδί βολεύτηκε καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κάθισμα, κυρίως στο δέσιμο των ζωνών.

Έχει και θέσεις ανάκλισεις για ύπνο.

Τοποθετείται και ανάποδα και κανονικά με isofix.

Έχω την εντύπωση ότι λέει ότι για να το γυρίσεις να κοιτάει μπροστά πρέπει να έχει συμπληρώσει το παιδί τα 13 κιλά, και όχι ότι επιβάλλεται να το κάνεις όταν τα φτάσει.

Επίσης χωράει στο Yaris αφήνοντας ικανοποιητικό χώρο στη θέση του συνοδηγού για ένα άτομο μέχρι 1.80.

Το Besafe έχει λίγο παραπάνω χώρο για τα πόδια, έχει επίσης θέσεις ανάκλισης. Όπως έγραψε και η oneiraki καταργείς το isofix αν θες να το γυρίσεις. Το ενισχυμένο εσωτερικό μαξιλάρι ήταν κάπως περιοριστικό στους ώμους του μικρού και εν γένει δεν του ταίριαζε το ίδιο η θέση και το δέσιμο.

Έχει ίδιο ύψος με το Kiddo και καταλαμβάνει λίγο περισσότερο χώρο στο πίσω κάθισμα.

Στα σημεία προτιμήσαμε το Kiddo το οποίο και αναμένουμε.

Το ενισχυμένο εσωτερικό μαξιλάρι ήταν κάπως περιοριστικό στους ώμους του μικρού και εν γένει δεν του ταίριαζε

Eχει δυνατότητα αλλαγής υψους το εσωτερικό μαξιλάρι.

Τι υψος εχει το παιδι?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Eχει δυνατότητα αλλαγής υψους το εσωτερικό μαξιλάρι.

Τι υψος εχει το παιδι?

86cm. Το ανεβάσαμε για να μπει (αλλιώς έβρισκε). Είναι πιο κλειστοφοβικό με το μεταβλητό σκληρό μαξιλάρι πάνω από τους ώμους από ότι το cybex και kiddo αν και υποθέτω για καλό σκοπό.

E ναι, λογικο ειναι να πρεπει να το ανεβασεις, πρεπει να το ανεβαζεις καθώς μεγαλωνει το παιδι. Ειχα τον γιο μου στο besafe μέχρι πριν ενα χρονο περίπου, και ειχε περασει σε υψος το ενα μετρο, δεν ειχε προβλημα.

Και συμφωνω ότι ο σχεδιασμός του εχει σκοπιμότητα περαν της εμφάνισης.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Το Besafe έχει λίγο παραπάνω χώρο για τα πόδια, έχει επίσης θέσεις ανάκλισης. Όπως έγραψε και η oneiraki καταργείς το isofix αν θες να το γυρίσεις.

επειδη ειχα την εντυπωση ότι το besafe ειναι πιστοποιημένο αποκλειστικά σαν αναποδο καθισμα, εχω την απορία, πώς συγκρατείται στο καθισμα του αυτοκινήτου αν το γυρίσεις? με τις κανονικές ζώνες των καθισμάτων?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ναι αυτό μου είπε ο άνδρας μου που πήγε και το είδε από κοντά. Όπως λογικά και όλα τα καθίσματα που δένουν με τις ζώνες..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...