Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Εγω προσωπικα το βγαζω γιατι δεν μπορω να οδηγησω.

Δεν εχει πλεον νοημα η συζητηση με το μπουφαν,βαλαμε μια πληροφορια,οποιος θελει την κραταει οποιος θελει οχι ;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειναι ΛΑΘΟΣ!!!!

Τα καθισματα που ειναι για νεογεννητα δεν κοιτανε ΠΟΤΕ μπροστα (απο τον κατασκευαστη)

Το θεμα δεν ειναι τι ειναι πιο βολικο για εμας αλλα τι ειναι πιο ασφαλες για τα παιδια μας.

Διαβασες το θεμα απο την αρχη?

Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, παρότι οι ζώνες ενός εμπρόσθιου παιδικού καθίσματος θα κρατήσουν και θα προστατέψουν το σώμα του παιδιού, το κεφάλι θα πεταχτεί μπροστά με πολύ μεγάλη δύναμη και ο αυχένας θα δεχτεί φοβερή πίεση.

Σε περίπτωση που είσαι σταματημένη στο φανάρι πχ κι έρθει ένας από πίσω με ταχύτητα και πέσει πάνω σου (δεν το λέω τυχαία, μου έχει συμβεί, αλλά ήμουν μόνη στο αυτοκίνητο δεν είχα τα παιδιά μέσα ευτυχώς) κι έχεις καθισματάκι που κοιτάζει πίσω, εκεί τι γίνεται; Άρα το κάθισμα που κοιτάζει πίσω προστατεύει μόνο σε περίπτωση μετωπικής. Θα μου πεις είναι πιο πιθανό να τρακάρεις απο μπροστά παρά από πίσω. Και σε περίπτωση μετωπικής οι ταχύτητες των 2 αυτοκινήτων προστίθενται και η σύγκρουση είναι πιο βίαιη. Όμως όλα είναι πιθανά. Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα βρεθώ σε καραμπόλα στην εθνική και δεν θα πέσουν πάνω μου από πίσω άλλα 10 αυτοκίνητα;

Σε περίπτωση που είσαι σταματημένη στο φανάρι πχ κι έρθει ένας από πίσω με ταχύτητα και πέσει πάνω σου (δεν το λέω τυχαία, μου έχει συμβεί, αλλά ήμουν μόνη στο αυτοκίνητο δεν είχα τα παιδιά μέσα ευτυχώς) κι έχεις καθισματάκι που κοιτάζει πίσω, εκεί τι γίνεται; Άρα το κάθισμα που κοιτάζει πίσω προστατεύει μόνο σε περίπτωση μετωπικής. Θα μου πεις είναι πιο πιθανό να τρακάρεις απο μπροστά παρά από πίσω. Και σε περίπτωση μετωπικής οι ταχύτητες των 2 αυτοκινήτων προστίθενται και η σύγκρουση είναι πιο βίαιη. Όμως όλα είναι πιθανά. Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα βρεθώ σε καραμπόλα στην εθνική και δεν θα πέσουν πάνω μου από πίσω άλλα 10 αυτοκίνητα;

Μονη σου εδωσες την απαντηση.Στην πρωτη σελιδα του τοπικ εχει τις απαντησεις που θελεις και ψαχνεις

Η πλειοψηφία των οπίσθιων συγκρούσεων αφορά αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο σε φανάρι ή διασταύρωση και δέχεται χτύπημα από πίσω από κάποιο άλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ: η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο που δέχεται το χτύπημα έχει συνήθως χώρο μπροστά και μετακινούμενο καθιστά τη δύναμη που τελικά ασκείται στην καμπίνα επιβατών να είναι πολύ μικρότερη. Συνήθως οι οπίσθιες συγκρούσεις τελειώνουν με μικρές υλικές ζημιές. Βέβαια δεν αποκλείει κανείς περιπτώσεις πολύ μεγάλων ατυχημάτων που μπορούν να έχουν σφοδρές προσκρούσεις και από πίσω.

· Οι μετωπικές συγκρούσεις είναι περίπου το 50% ενώ οι οπίσθιες περίπου το 20% όμως,

· Οι μετωπικές συγκρούσεις ευθύνονται για πάνω από το 70% των θανάτων ενώ οι οπίσθιες μόνο για το 2%

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Μονη σου εδωσες την απαντηση.Στην πρωτη σελιδα του τοπικ εχει τις απαντησεις που θελεις και ψαχνεις

Η πλειοψηφία των οπίσθιων συγκρούσεων αφορά αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο σε φανάρι ή διασταύρωση και δέχεται χτύπημα από πίσω από κάποιο άλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ: η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο που δέχεται το χτύπημα έχει συνήθως χώρο μπροστά και μετακινούμενο καθιστά τη δύναμη που τελικά ασκείται στην καμπίνα επιβατών να είναι πολύ μικρότερη. Συνήθως οι οπίσθιες συγκρούσεις τελειώνουν με μικρές υλικές ζημιές. Βέβαια δεν αποκλείει κανείς περιπτώσεις πολύ μεγάλων ατυχημάτων που μπορούν να έχουν σφοδρές προσκρούσεις και από πίσω.

· Οι μετωπικές συγκρούσεις είναι περίπου το 50% ενώ οι οπίσθιες περίπου το 20% όμως,

· Οι μετωπικές συγκρούσεις ευθύνονται για πάνω από το 70% των θανάτων ενώ οι οπίσθιες μόνο για το 2%

Ναι κοινή λογική είναι, δεν χρειάζεται να είσαι πανέξυπνος για να το καταλάβεις. Αλλά δε με καλύπτουν τα νούμερα. Καταλήγουμε στο ότι 100% ασφάλεια δεν σου παρέχει κανένα καθισματάκι, είτε κοιτάει μπροστα είτε πίσω.

Το θεμα ειναι να μην σου τυχει ποτε κατι τετοιο.Τις πιθανοτητες καλο ειναι να τις εξεταζουμε για να αναλαμβανουμε και το λιγοτερο ρισκο,ομως το βασικο ειναι να μην βρεθεις ποτε σε τετοια ασχημη θεση.Εχω δει με τα ματια μου περιπτωση που θα θυμαμαι για παντα!

Διαφημίσεις

Αγαπητη μαρσολαν εμάς ενοχλείται και πολύ μάλιστα και τεντώνει τα πόδια του σπρώχνοντας.

Το αμάξι μας έχει στενό πίσω κάθισμα καθότι πολυμορφικό.

Οσο για τις λανθασμένες τακτικές δεν τις συμβούλεψα, είπα τί κάναμε εμείς, και ξεκαθάρισα πως δεν θυμάμαι τί έλεγαν οι οδηγίες.

Επίσης είπα στην τζο πως μια χαρά χωράει το παιδί με το μπουφάν (επειδή συζητούσαμε για το αν χωράει ή όχι, κι όχι αν κάνει ή όχι.)

ΥΓ κι συ μπερδεύεις κόσμο αν το πας έτσι, αφού λες είναι 2,5 και την έχεις γυρισμένη πίσω, ενώ οι οδηγίες λένε να το έχεις γυρίσει (τουλάχιστο το δικό μας!).

Μπορεί να μη θυμάμαι τα άλλα (δεν ήξερα ότι θα πάω και σε δίκη, κουβέντα κάναμε) αλλά σίγουρα λέει ότι το γυρίζεις από κάπους μήνες (κιλά) και μετά κι εμείς αυτό κάναμε.

Λίγες μέρες νωρίτερα μάλιστα γιατί δεν είχε πιάσει το βάρος που έπρεπε (πχ αν έλεγε 9 κιλά είμασταν 9 παρά). Αλλά ειλικρινά δεν τα θυμάμαι και μάλλον δεν έχει και σημασία αφού λογικά κάθε κάθισμα έχει δικές του προδιαγραφές (σε αυτό το θέμα το διάβασα αυτό, έχουμε ένα της chicco εμείς).

Επίσης δεν κάνουμε αποστάσεις αν και ούτε αυτό πρέπει να παίζει ρόλο.

Αγαπητη dimmi,

το δικο μας καθισμα ειναι προδιαγραφων ωστε το παιδι να παραμενει πισω μεχρι 4 ετων.Εφαρμοζει με isofix απλα ειναι τετοιο που ΑΝ θελω για οποιονδηποτε λογο να το γυρισω μπροστα μπορω να το κανω..στην περιπτωση αυτη απλα αλλαζει ο τροπος εφαρμογης..καταργειται το isofix και δενει με ζωνες!!

Οποτε δεν μπερδευω κανεναν κοσμο γιατι οπως ειπες κι εσυ καθε καθισμα εχει τις δικες του προδιαγραφες.

Δεν σε δικασε κανενας,το να εχει κανεις την δικη του αποψη δεν ειναι κακο,απλα οταν η δικη μας αποψη και πρακτικη εν προκειμενω δεν συναδει με τα πλαισια ασφαλειας καλο ειναι να την αναφερουμε μεν (μιας και ακομη εχουμε δημοκρατια) επιφυλακτικα δε.

Καλη Πρωτοχρονια!!

κορίτσια όσες εχετε αναποδο καθισμα με isofix προσεξτε την πιστοποιησή του, καλύπτει μεχρι 18 κιλα, ασχετου ηλικίας!

(νομιζω δεν εχουν κυκλοφορήσει ακόμα isofix με πιστοποιηση από 18 κιλά και πανω, διορθώστε με αν κανω λάθος)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Έχει κυκλοφορήσει της εταιρείας Britax το Max Way και έχει πάρει το Swedish Plus Test Gold. Είναι για μέχρι 25 κιλά να κοιτάει ανάποδα.

Επειδή έχουμε μικρό αυτοκίνητο Toyota Yaris του 1999 με 5 πόρτες ψάχνω να βρω πιο είναι το καταλληλότερο για την περίπτωσή μας. Το πιο compact είναι το Klippan Triofix (το οποίο είναι και για μέχρι 36 κιλά) αλλά επειδή δεν μπορεί να πάρει κλίσεις η πλάτη φοβάμαι ότι ο μικρός δεν θα μπορεί να κοιμηθεί ...και αν τον πάρει ο ύπνος το κεφάλι του θα πέφτει μπροστά.

Της Besafe που το βάλαμε καλό ήταν αλλά είναι πολλά τα 470 ευρώ για μέχρι 18 κιλά μόνο πιστεύω.

Της Britax που είναι ιδανικό κατά την γνώμη μου από πλευράς ασφάλειας δυστυχώς είναι μεγάλο και δεν το φέρνει και κανείς για να το δούμε τι χώρο αφήνει.

Κοιτάω τώρα τα Αxkid...έχει κανένας μήπως να μου πει πως του φαίνεται?

Έχει κυκλοφορήσει της εταιρείας Britax το Max Way και έχει πάρει το Swedish Plus Test Gold. Είναι για μέχρι 25 κιλά να κοιτάει ανάποδα.

Επειδή έχουμε μικρό αυτοκίνητο Toyota Yaris του 1999 με 5 πόρτες ψάχνω να βρω πιο είναι το καταλληλότερο για την περίπτωσή μας. Το πιο compact είναι το Klippan Triofix (το οποίο είναι και για μέχρι 36 κιλά) αλλά επειδή δεν μπορεί να πάρει κλίσεις η πλάτη φοβάμαι ότι ο μικρός δεν θα μπορεί να κοιμηθεί ...και αν τον πάρει ο ύπνος το κεφάλι του θα πέφτει μπροστά.

Της Besafe που το βάλαμε καλό ήταν αλλά είναι πολλά τα 470 ευρώ για μέχρι 18 κιλά μόνο πιστεύω.

Της Britax που είναι ιδανικό κατά την γνώμη μου από πλευράς ασφάλειας δυστυχώς είναι μεγάλο και δεν το φέρνει και κανείς για να το δούμε τι χώρο αφήνει.

Και το Klippan 450Ε ,το έχεις βρει πιο φθηνά από τόσο?Το Besafe isofix το βρήκα 380!Αν θες στείλε μου πμ να σου πω λεπτομέρειες. Της britax είναι με isofix?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Εμεις εχουμε το britax hi-way που εχει πλεον αντικατασταθει απο το max-way (υπαρχει ομως ακομα στο σαιτ)

Γιατι δεν στελνεις μειλ στο σαιτ?Γραψε πιο αυτοκινητο εχετε και ποιο μοντελο σε ενδιαφερει και θα σου πει εαν χωραει η οχι.....

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Και το Klippan 450Ε ,το έχεις βρει πιο φθηνά από τόσο?Το Besafe isofix το βρήκα 380!Αν θες στείλε μου πμ να σου πω λεπτομέρειες. Της britax είναι με isofix?

Της Britax δεν έχει isofix είναι μόνο με ζώνες. Το besafe όχι δεν το έχω βρει πιο φθηνά. Μόνο στο λητώ πήγαμε για να δούμε αν μπαίνει.

Εμεις εχουμε το britax hi-way που εχει πλεον αντικατασταθει απο το max-way (υπαρχει ομως ακομα στο σαιτ)

Γιατι δεν στελνεις μειλ στο σαιτ?Γραψε πιο αυτοκινητο εχετε και ποιο μοντελο σε ενδιαφερει και θα σου πει εαν χωραει η οχι.....

Έχω ήδη στείλει αλλά το θέμα είναι ότι αν (πρώτα ο θεός) κάνουμε δεύτερο παιδάκι και έχω 2 καθίσματα μέσα στο αμάξι το θέμα είναι αν θα χωράμε και οι δύο γονείς. Ο κ. Håkan Svensson από το carseat.se μου είπε ότι για combination seat (δηλαδή να γυρνάει και μπροστά) υπάρχουν εκτός από το Klippan τα Britax Two-Way και Britax Multi Tech τα οποία όμως δεν είναι καλές επιλογές για μικρά αυτοκίνητα....για αυτό αναρωτιόμουν μήπως της Axkid είναι καλή λύση που αυτοί για κάποιον λόγο δεν τα πουλάνε στο site τους οπότε μήπως και για αυτό δεν μου τα ανέφερε

https://www.hobbyhall.fi/p/fi/TrioFix-turvaistuin-musta/314025 Πως μπορώ να το αγοράσω που δεν στέλνουν Ελλάδα?????????????????????

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Μακραν η καλυτερη τιμη που εχω δει σε αυτο το μοντελο!

Αν επιτρεπεται γιατι κατεληξες σε αυτο το καθισμα?Λογω isofix?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Μακραν η καλυτερη τιμη που εχω δει σε αυτο το μοντελο!

Αν επιτρεπεται γιατι κατεληξες σε αυτο το καθισμα?Λογω isofix?

Ναι αυτό λέω και εγώ!!!Λες να τους στείλω μαιλ?Α; μου χρεώσουν & 100Ε τα μεταφορικά και πάλι λιγότερα θα μου έρθει!!

καταλήξαμε σε αυτό (αλλά σιγά μην το πάρουμε με τόσα που κοστίζει) γιατί είναι μέχρι 36κιλά και γιατί γυρίζει και μπροστά και πίσω που θέλουμε να κοιτάζει πίσω.Και γιατί είναι και isofix.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

εχω το max way για τον γιο μου και το besafe x3 isofix για την κορη μου

το max way δενει με ζωνες, δεν ειναι isofix, οπως ειπες κι εσυ πριν.

καθισμα isofix αναποδο δεν εχω δει να κυκλοφορεί για >18κιλα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εχω το max way για τον γιο μου και το besafe x3 isofix για την κορη μου

το max way δενει με ζωνες, δεν ειναι isofix, οπως ειπες κι εσυ πριν.

καθισμα isofix αναποδο δεν εχω δει να κυκλοφορεί για >18κιλα.

Γεια σου ζουζουνέλ.Υπάρχουν καθίσματα για περισσοτερα κιλα που κοιτάζουν ανάποδα.Εμείς τελικά καταλήγουμε στο klippan triofix ,θα τα σκάσουμε κανονικά..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Γεια σου ζουζουνέλ.Υπάρχουν καθίσματα για περισσοτερα κιλα που κοιτάζουν ανάποδα.Εμείς τελικά καταλήγουμε στο klippan triofix ,θα τα σκάσουμε κανονικά..

oneiraki μήπως έβγαλες άκρη απο κείνο το φιλανδικό site? κατέληξες απο που θα το πάρεις;; Επίδης καπου διάβασα ότι τωρα τον Ιανουάριο θα βγει το νέο μοντέλο... Μώπς αυτο θα σημάνει και μείωση της τιμής του ήδη υπάρχοντος;;; Εχω καταλήξει και γω σ αυτο και κάνω προσευχες να το βρω καπου πιο φθηνα γαμώτο

L0Zkp3.png

oneiraki μήπως έβγαλες άκρη απο κείνο το φιλανδικό site? κατέληξες απο που θα το πάρεις;; Επίδης καπου διάβασα ότι τωρα τον Ιανουάριο θα βγει το νέο μοντέλο... Μώπς αυτο θα σημάνει και μείωση της τιμής του ήδη υπάρχοντος;;; Εχω καταλήξει και γω σ αυτο και κάνω προσευχες να το βρω καπου πιο φθηνα γαμώτο

Καλημέρα..Χαχαχαχ!Τους έστειλα μαιλ & μου απάντησαν ότι δεν στέλνουν (το ήξερα) και οτι αν θέλω να πάω Φιλανδία να πάω στο κατάστημα να ψωνίζω από εκεί να μου δώσουν οδηγίες!!!!!!Πάντως πρόσεξα μετα ότι ειναι χωρίς την βάση η οποία κοστίζει εξτρά 170Ε.Επομένως τα ίδια βγαίνουν..Μάλλον θα το πάρουμε από εδώ http://www.kindseats.com/product/rear-facing-seats/triofix

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

κορίτσια όσες εχετε αναποδο καθισμα με isofix προσεξτε την πιστοποιησή του, καλύπτει μεχρι 18 κιλα, ασχετου ηλικίας!

(νομιζω δεν εχουν κυκλοφορήσει ακόμα isofix με πιστοποιηση από 18 κιλά και πανω, διορθώστε με αν κανω λάθος)

ετσι ειναι Ζουζουνελ...μεχρι 18 κιλα ειναι η πιστοποιηση...απλα λεμε χοντρικα 4 ετων διοτι τα περισσοτερα παιδακια τοτε φτανουν τα 18 κιλα!!!αλλα οπως ξερουμε το ποσο θα κρατησουμε το καθισμα εξαρταται και απο το υψος του παιδιου...Μπορει ενα παιδακι να μην ειναι 18 κιλα,να ειναι 16 σε εκεινη την ηλικια αλλα να ειναι ψηλοτερο και το κεφαλακι του να ξεπερναει την πλατη του καθισματος...οποτε αναγκαστικα θα παει σε καθισματακι επομενης βαθμιδας 15-36 κι ας μην εξαντλησει τα περιθωρια!!Εγω ελπιζω να μας "φτουρησει" το καθισμα κανεναν χρονο ακομη μεχρι τα 3.5...μεχρι τωρα εχουμε ανεβασει την πλατη του besafe τερμα επανω κι εχουμε ενα σχετικο περιθωριο αλλα δεν ξερω αν θα μας αφησει ο ρυθμος που ψηλωνει η κορη μου!!!!Ευελπιστω να αντεξουμε..οχι τοσο για το οικονομικο του θεματος...οσο για την ασφαλεια!!

Οι μαρκες διαφερουν,δεν ειναι ολες ιδιες και εγω προσωπικα θα διαλεγα εταιρεια που φτιαχνει μονο καθισματα και τιποτα αλλο(οποτε η chicco για εμενα δεν παιζει).Υπαρχει καθισμα 0-18 της chicco και κοστιζει 137 ευρω και της besafe που ειναι κι αυτο 0-18 αλλα κοστιζει 400 ευρω.Απο εμενα besafe δαγκωτο,δεν συγκρινονται!

Θα πρεπει να αποφασισεις ομως εαν θελεις το παιδι να ειναι αναποδα μεχρι τα 4 η οχι για να μπορεσω να σε βοηθησω :wink:

Παντως καθισμα που να κοιταει μεχρι τα 4 αναποδα ειναι μονο της besafe!(στην Ελλαδα)

Sofaki καλησπερα . Η cybex εχει αναποδο καθισμα μεχρι 4 ετων και μαλιστα ειναι και περιστρεφομενο .... για τσεκαρετο ...

Ποιό μοντέλο είναι αυτό? To Sirona? Δυστυχώς είναι μόνο μέχρι 18 κιλά και ο δικός μας με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει θα είναι τόσο περίπου δυόμιση ετών και εμείς θέλουμε αυστηρά να κοιτάει πίσω μέχρι 4.

Οπότε κοιτάμε για καθισματάκι 0-25 κιλά

Καλημερα

Μαλλον κατι δεν εχω καταλαβει καλα . Ωραια το σωστο και το ασφαλεστερο ειναι να το καθισμα ΚΑΙ αναποδα και isofix ΣΩΣΤΑ ?

Δεν νομιζω να υπαρχει καθισμα με κιλα πανω απο 18 αναποδα και ισοφιχ ... το εχω ψαξει 100 φορες. Και αν κοιταξεις τα crash τεστ η κατηγορια 0-25 ειναι μετριοτατη ....αφου ποτε δεν εχει isofix ... ... Μην ξεχνας αυτη ειναι τεραστια διαφορα στην ασφαλεια....

Thanks

Καλημερα

Μαλλον κατι δεν εχω καταλαβει καλα . Ωραια το σωστο και το ασφαλεστερο ειναι να το καθισμα ΚΑΙ αναποδα και isofix ΣΩΣΤΑ ?

Δεν νομιζω να υπαρχει καθισμα με κιλα πανω απο 18 αναποδα και ισοφιχ ... το εχω ψαξει 100 φορες. Και αν κοιταξεις τα crash τεστ η κατηγορια 0-25 ειναι μετριοτατη ....αφου ποτε δεν εχει isofix ... ... Μην ξεχνας αυτη ειναι τεραστια διαφορα στην ασφαλεια....

Thanks

Εννοείς να κάθεται το παιδί ανάποδα και για πάνω από 18κιλά?Πάνω από 4-5χρονών δεν νομίζω ότι κάθεται κάποιο παιδάκι ανάποδα και γι'αυτό ίσψς δεν υπάρχουν.Εμείς καταλήξαμε στο Klippan Triofix που είναι 9-36 isofix και ανάποδα μέχρι τα 18.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...