Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

recaro, chicco, υπηρχαν κι αλλες μαρκες που δεν τις θυμαμαι δεν ηταν πολυ γνωστες. το θεμα ειναι οτι διαφερουν στην τιμη τα 0-18 με τα 9-18 κοντα στα 100?. Εμας ειναι 9 μηνων και τωρα ειναι 9100 κιλα και εχω μπερδευτει

Οι μαρκες διαφερουν,δεν ειναι ολες ιδιες και εγω προσωπικα θα διαλεγα εταιρεια που φτιαχνει μονο καθισματα και τιποτα αλλο(οποτε η chicco για εμενα δεν παιζει).Υπαρχει καθισμα 0-18 της chicco και κοστιζει 137 ευρω και της besafe που ειναι κι αυτο 0-18 αλλα κοστιζει 400 ευρω.Απο εμενα besafe δαγκωτο,δεν συγκρινονται!

Θα πρεπει να αποφασισεις ομως εαν θελεις το παιδι να ειναι αναποδα μεχρι τα 4 η οχι για να μπορεσω να σε βοηθησω :wink:

Παντως καθισμα που να κοιταει μεχρι τα 4 αναποδα ειναι μονο της besafe!(στην Ελλαδα)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειναι ΛΑΘΟΣ!!!!

Τα καθισματα που ειναι για νεογεννητα δεν κοιτανε ΠΟΤΕ μπροστα (απο τον κατασκευαστη)

Το θεμα δεν ειναι τι ειναι πιο βολικο για εμας αλλα τι ειναι πιο ασφαλες για τα παιδια μας.

Διαβασες το θεμα απο την αρχη?

δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το λαθος αφου ολα τα καθισματα και αυτα που κοιτανε αναποδα και αυτα που δεν κοιτανε γινονται σαν μια χουφτα που αγκαλιαζουν το μωρο, ειναι ετσι? το θεμα το διαβασα απο την αρχη....

και σαφως πανω απο εμενα εβαλα την ασφαλεια του μωρου ή να το κανω οπως κανουν καποιες αλλες κοπελες που βαζουν καθρεφτακια για να βλεπουν το μωρο επειδη ειναι αναποδα?

οι αλλες κοπελες που το βαζουν αναποδα αλλα μπροστα στην θεση του συνοδηγου ειναι καλυτερα?

εγω παντα λεω την γνωμη μου (οπως και ολοι εδω μεσα), οπως ειπα και ποιο πανω και στο νεο μελος που ερχεται το καθισματακι θα ειναι παλι ετσι......

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το λαθος αφου ολα τα καθισματα και αυτα που κοιτανε αναποδα και αυτα που δεν κοιτανε γινονται σαν μια χουφτα που αγκαλιαζουν το μωρο, ειναι ετσι? το θεμα το διαβασα απο την αρχη....

και σαφως πανω απο εμενα εβαλα την ασφαλεια του μωρου ή να το κανω οπως κανουν καποιες αλλες κοπελες που βαζουν καθρεφτακια για να βλεπουν το μωρο επειδη ειναι αναποδα?

οι αλλες κοπελες που το βαζουν αναποδα αλλα μπροστα στην θεση του συνοδηγου ειναι καλυτερα?

εγω παντα λεω την γνωμη μου (οπως και ολοι εδω μεσα), οπως ειπα και ποιο πανω και στο νεο μελος που ερχεται το καθισματακι θα ειναι παλι ετσι......

Εαν ειχες διαβασει το τοπικ θα καταλαβαινες οτι ειναι οχι απλα λαθος αλλα τραγικα λαθος και απορω πως καταφερες καθισμα που κοιταει αναποδα να το βαλεις να κοιταει μπροστα??? :shock:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Το αντεγραψα απο το πρωτο ποστ του τοπικ

Ολα τα καθίσματα που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δηλαδή στο γκρουπ 0/0+ κοιτούν υποχρεωτικά ανάποδα και είναι κατάλληλα από 0 έως 13 κιλά (από νεογέννητα έως περίπου 12 μηνών)

Από το 1965 στη Σουηδία και γενικότερα στη Σκανδιναβία χρησιμοποιούν ανάποδα καθίσματα για παιδιά έως 4 και 5 ετών. Συμπτωματικά (!) οι σκανδιναβικές χώρες είναι πρώτες στην ασφάλεια από τροχαία ατυχήματα τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Εδώ και 45 χρόνια λοιπόν υπάρχουν στοιχεία που προέρχονται από αρκετές χιλιάδες ατυχήματα με εμπλεκόμενους παιδιά, που δείχνουν ότι η χρήση ανάποδου καθίσματος είναι 5 φορές πιο ασφαλής από τη χρήση ενός που κοιτάει μπροστά. Ο λόγος είναι πολύ απλός: το κεφάλι ενός μωρού ενός έτους αντιστοιχεί στο 25% του βάρους του σώματος του ενώ ενός ενήλικα μόλις το 6%.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Εαν ειχες διαβασει το τοπικ θα καταλαβαινες οτι ειναι οχι απλα λαθος αλλα τραγικα λαθος και απορω πως καταφερες καθισμα που κοιταει αναποδα να το βαλεις να κοιταει μπροστα??? :shock:

ποιος ειπε οτι το καθισμα μου κοιταζε αναποδα? το καθισμα κοιταζει κανονικα μπροστα και η κληση που παιρνει γινεται σαν χουφτα και αγκαλιαζει το μωρο αυτο εγραψα.....αλλα ενταξει δεν θα ερθω αλλο σε αντιπαραθεση ειναι η γνωμη σου σεβαστη οπως και η δικια μου....ο καθενας πραττει με τα κριτηρια που αυτος νομιζει ποιο ασφαλη για τα παιδια του......

Διαφημίσεις

ποιος ειπε οτι το καθισμα μου κοιταζε αναποδα? το καθισμα κοιταζει κανονικα μπροστα και η κληση που παιρνει γινεται σαν χουφτα και αγκαλιαζει το μωρο αυτο εγραψα.....αλλα ενταξει δεν θα ερθω αλλο σε αντιπαραθεση ειναι η γνωμη σου σεβαστη οπως και η δικια μου....ο καθενας πραττει με τα κριτηρια που αυτος νομιζει ποιο ασφαλη για τα παιδια του......

Τα καθισματα που ειναι 0-9 και 0-13 κιλα δεν κοιτανε ΠΟΤΕ μπροστα,κοιτανε ΜΟΝΟ αναποδα γιατι ετσι ειναι κατασκευασμενα.Στο manual που δειχνει πως το τοποθετεις σου δειχνει πως να το τοποθετεις να κοιταει μπροστα??????

Δεν εχω σκοπο να ερθω σε αντιπαραθεση,δεν εχω ερθει ποτε με κανεναν σε αντιπαραθεση αλλα ειπα να επιμεινω λιγο μηπως και προλαβω το λαθος.

Με το καλο το μωρο σου!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

σε ευχαριστω να σαι καλα, ναι κανονικα κοιταει μπροστα....ειναι ενα της chiko απλως οπως σου ειπα και πιο πριν η κλιση που παιρνει ειναι σαν μια χουφτα και αγκαλιαζει καλα το μωρο, ποτε δεν θα εκανα καποια πατεντα δικια μου, ειπαμε ποτε δεν παιζουμε με την ασφαλεια των παιδιων.....τουλαχιστον σε κατι συμφωνουμε εεε? χχιχιχχι

σε ευχαριστω να σαι καλα, ναι κανονικα κοιταει μπροστα....ειναι ενα της chiko απλως οπως σου ειπα και πιο πριν η κλιση που παιρνει ειναι σαν μια χουφτα και αγκαλιαζει καλα το μωρο, ποτε δεν θα εκανα καποια πατεντα δικια μου, ειπαμε ποτε δεν παιζουμε με την ασφαλεια των παιδιων.....τουλαχιστον σε κατι συμφωνουμε εεε? χχιχιχχι

Υπαρχει ενα καθισμα της chicco που ειναι κατασκευασμενο απο 0 μεχρι 13 κιλα να κοιταει αναποδα και στην συνεχεια να κοιταει μπροστα μεχρι τα 18 κιλα.Εαν εχεις αυτο ναι,κοιταει και μπροστα αλλα οι οδηγιες γραφουν οτι απο τα 9 κιλα και μετα μπορεις να το χρησιμοποιεις να κοιταει μπροστα....

Για την ομάδα 0+ (μωρά μέχρι 13 κιλά) το κάθισμα πρέπει να είναι τοποθετημένο με αντίθετη προς τον δρόμο φορά (χρησιμοποιώντας τους μπλε οδηγούς). Για παιδιά με βάρος από 9 έως 18 κιλά, το κάθισμα τοποθετείται με φορά προς το δρόμο (χρησιμοποιώντας τους κόκκινους οδηγούς).

http://www.chicco.gr/el/en_ka8isma_auttou_eletta_romantic_43_0.html

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Οι μαρκες διαφερουν,δεν ειναι ολες ιδιες και εγω προσωπικα θα διαλεγα εταιρεια που φτιαχνει μονο καθισματα και τιποτα αλλο(οποτε η chicco για εμενα δεν παιζει).Υπαρχει καθισμα 0-18 της chicco και κοστιζει 137 ευρω και της besafe που ειναι κι αυτο 0-18 αλλα κοστιζει 400 ευρω.Απο εμενα besafe δαγκωτο,δεν συγκρινονται!

Θα πρεπει να αποφασισεις ομως εαν θελεις το παιδι να ειναι αναποδα μεχρι τα 4 η οχι για να μπορεσω να σε βοηθησω :wink:

Παντως καθισμα που να κοιταει μεχρι τα 4 αναποδα ειναι μονο της besafe!(στην Ελλαδα)

τα ειδα της besafe αλλα η τσεπη μας δεν αντεχει τοσο ακριβο καθισμα. Εμενα δηλαδη που ειναι πανω απο 9 κιλα μπορει να κοιταει εμπρος? δεν παιζουν ρολο οι μηνες? και γιατι τελικα ειναι πιο φτηνα τα 0-18 απο τα 9-18 και τι με συμφερει να παρω? τα 0-18 μπορουν μεχρι 13 κιλα να κοιτανε πισω ενω τα 9-18 κοιτανε μονο εμπρος

Διαφημίσεις

τα ειδα της besafe αλλα η τσεπη μας δεν αντεχει τοσο ακριβο καθισμα. Εμενα δηλαδη που ειναι πανω απο 9 κιλα μπορει να κοιταει εμπρος? δεν παιζουν ρολο οι μηνες? και γιατι τελικα ειναι πιο φτηνα τα 0-18 απο τα 9-18 και τι με συμφερει να παρω? τα 0-18 μπορουν μεχρι 13 κιλα να κοιτανε πισω ενω τα 9-18 κοιτανε μονο εμπρος

Οχι,οι μηνες δεν παιζουν ρολο αλλα τα κιλα.

Υπαρχουν καθισματα που ειναι 0-18 και τα βαζεις αναποδα μεχρι τα 13 κιλα και μετα τα γυριζειςμπροστα,υπαρχουν καθισματα που ειναι 0-18 και τα βαζεις μονο αναποδα και υπαρχουν και καθισματα που ειναι αναποδα μεχρι 9 κιλα(η 13?δεν θυμαμαι) και μετα μπορει να το εχεις οπως θελεις,ειτε αναποδα ειτε μπροστα.

Συνηθως τα 9-18 κιλα(group 1)κοιτανε μπροστα.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Οχι,οι μηνες δεν παιζουν ρολο αλλα τα κιλα.

Υπαρχουν καθισματα που ειναι 0-18 και τα βαζεις αναποδα μεχρι τα 13 κιλα και μετα τα γυριζειςμπροστα,υπαρχουν καθισματα που ειναι 0-18 και τα βαζεις μονο αναποδα και υπαρχουν και καθισματα που ειναι αναποδα μεχρι 9 κιλα(η 13?δεν θυμαμαι) και μετα μπορει να το εχεις οπως θελεις,ειτε αναποδα ειτε μπροστα.

Συνηθως τα 9-18 κιλα(group 1)κοιτανε μπροστα.[/quote

ευχαριστω για τις απαντησεις, ειναι μπερδεμα παντως η επιλογη

Καλησπέρα συνάδελφοι γονείς,

έχουμε μία κόρη 15 μηνών, 10,5 kg και θέλουμε να αγοράσουμε ένα κάθισμα που να κοιτά πίσω έως τα 4 έτη. Μένουμε στην Αθήνα και το μόνο κάθισμα εώς 18kg που έχουμε δει είναι Besafe Combi isofix. Πήγαμε σε ένα κατάστημα και το δοκιμάσαμε αλλά για να τοποθετηθεί αναγκαστήκαμε να πάμε το κάθισμα του συνοδηγού τέρμα μπροστά. Ακόμα και τότε το προσκέφαλο του Besafe ακουμπούσε ελαφρά το προσκέφαλο του καθίσματος του συνοδηγού, ενώ μπροστά δεν μπορούσες να καθίσεις παρά για μικρή διαδρομή καθώς το γόνατο αγγίζει στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Το αποτέλεσμα με λίγα λόγια ήταν απογοητευτικό, δεν δημιουργούσε συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και μας ξάφνιασε καθώς το αυτοκίνητο μας δεν είναι λιμουζίνα, αλλά δεν το λές και μικρό (Fiat Bravo, 2008 ) και εγώ έχω ύψος 1,75 μ.

Μετά από έρευνα σε διάφορα site καταλήξαμε στο Duologic ή klipan Kiss αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν χωράει και αυτό στο αυτοκίνητο μας παρότι αναφέρεται ως μικρότερο του Besafe.

Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όποιος έχει το duologic στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών έως και Κόρινθο ή Χαλκίδα, να μας επιτρέψει να το δούμε από κοντά και αν είναι δυνατόν, να το τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητο μας να δούμε αν χωράμε και εμείς και το κάθισμα.

Επίσης ο τίτλος "ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ" πρέπει να αλλάξει, δεν είναι ανάποδα, είναι τα σωστά, αυτά που κοιτούν μπροστά κάτω από 18 kg είναι μάλλον τα ΑΝΑΠΟΔΑ.

Ευχαριστώ

Μπες στο σάιτ αυτό: http://shop.carseat.se/ και στείλε μηνυμα με τον τύπο του αυτοκινητου σου, ο πωλητής ο Hakan θα σου προτείνει πιο ειναι το πιο κατάλληλο για σας.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ευχαριστώ αλλά το έχουμε κάνει ήδη. Μας είπε ότι είναι πιο μικρό κατά 5-10 cm. Για ακόμα πιο μικρό, προτείνει το triofix, αλλά θέλουμε ανάκληση και το triofix δεν έχει.

Μπες στο σάιτ αυτό: http://shop.carseat.se/ και στείλε μηνυμα με τον τύπο του αυτοκινητου σου, ο πωλητής ο Hakan θα σου προτείνει πιο ειναι το πιο κατάλληλο για σας.

Διαφημίσεις

Έχω το Duologic και το Britax Maxway αλλά μένω σε νησί... Θα πάτε πουθενά στις γιορτές..;

Έχει αισθητή διαφορά από το Besafe (που το είδαμε αλλά δεν το πήραμε), οι 5-10 πόντοι είναι σημαντικοί. Αλλά παίζει ρόλο και η γεωμετρία του αυτοκινήτου. Εμείς με το Skoda μας έχουμε χώρο για έναν κοντό επιβάτη μπροστά, ιδίως εγώ που είμαι 1.60 κάθομαι άνετα και με καμια δεκαριά πόντους "αέρα" στα γόνατα. Στα 1.75 (κάναμε δοκιμή, αλλά με άντρα για μοντέλο) είναι πιο οριακή η κατάσταση, "βρίσκεις" λίγο στο ταμπλό αλλά κάθεσαι. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο όρθια θέλεις και την πλάτη του καθίσματός σου (όσο πιο όρθια κάθεσαι, τόσο περισσότερο χώρο αποκτάς στα πόδια σου). Θα σου πρότεινα να ξαναγράψεις στον Hakan, πες του όλες τις λεπτομέρειες ( το ύψος σου, ποιοι άλλοι πρέπει να χωράνε, τι διαδρομές κάνετε...). Πιθανόν να έχει πουλήσει κάποιο duologic σε άνθρωπο που έχει το ίδιο αυτοκίνητο, και να μπορείνα σου βρει πληροφορίες. Γενικά είναι πολύ εξυπηρετικός, εμείς θυμάμαι είχαμε ανταλλάξει 5-6 email πριν παραγγείλλουμε και δε μας γκρίνιαξε καθόλου :). Στο κάτω κάτω τόσα λεφτά θα δώσεις, δεν είναι παράλογο να θες να είσαι σίγουρη ότι σου ταιριάζει το κάθισμα.

Σαν κάθισμα είναι καλό, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι οικογενειακώς. Αν όμως χρειάζεται να βάζετε συχνά άλλα 2 άτομα πίσω, δεν βολεύει τόσο όσο το Britax, γιατί έχει πλαϊνά σίδερα και ενοχλούν αρκετά. Το Maxway είναι πιο... ανατομικό να το πώ; για τους άλλους επιβάτες, και φτάνει και στα 25 κιλά, αλλά είναι (ελάχιστα) πιο μακρύ (οπότε περιορίζει λίγο περισσότερο τον συνοδηγό) στην πιο ξαπλωτή θέση.

Καλή τύχη!

• 2 εβδομάδες μετά...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Συνεχίζουμε το ψάξιμο.

Έχω το Duologic και το Britax Maxway αλλά μένω σε νησί... Θα πάτε πουθενά στις γιορτές..;

Έχει αισθητή διαφορά από το Besafe (που το είδαμε αλλά δεν το πήραμε), οι 5-10 πόντοι είναι σημαντικοί. Αλλά παίζει ρόλο και η γεωμετρία του αυτοκινήτου. Εμείς με το Skoda μας έχουμε χώρο για έναν κοντό επιβάτη μπροστά, ιδίως εγώ που είμαι 1.60 κάθομαι άνετα και με καμια δεκαριά πόντους "αέρα" στα γόνατα. Στα 1.75 (κάναμε δοκιμή, αλλά με άντρα για μοντέλο) είναι πιο οριακή η κατάσταση, "βρίσκεις" λίγο στο ταμπλό αλλά κάθεσαι. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο όρθια θέλεις και την πλάτη του καθίσματός σου (όσο πιο όρθια κάθεσαι, τόσο περισσότερο χώρο αποκτάς στα πόδια σου). Θα σου πρότεινα να ξαναγράψεις στον Hakan, πες του όλες τις λεπτομέρειες ( το ύψος σου, ποιοι άλλοι πρέπει να χωράνε, τι διαδρομές κάνετε...). Πιθανόν να έχει πουλήσει κάποιο duologic σε άνθρωπο που έχει το ίδιο αυτοκίνητο, και να μπορείνα σου βρει πληροφορίες. Γενικά είναι πολύ εξυπηρετικός, εμείς θυμάμαι είχαμε ανταλλάξει 5-6 email πριν παραγγείλλουμε και δε μας γκρίνιαξε καθόλου :). Στο κάτω κάτω τόσα λεφτά θα δώσεις, δεν είναι παράλογο να θες να είσαι σίγουρη ότι σου ταιριάζει το κάθισμα.

Σαν κάθισμα είναι καλό, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι οικογενειακώς. Αν όμως χρειάζεται να βάζετε συχνά άλλα 2 άτομα πίσω, δεν βολεύει τόσο όσο το Britax, γιατί έχει πλαϊνά σίδερα και ενοχλούν αρκετά. Το Maxway είναι πιο... ανατομικό να το πώ; για τους άλλους επιβάτες, και φτάνει και στα 25 κιλά, αλλά είναι (ελάχιστα) πιο μακρύ (οπότε περιορίζει λίγο περισσότερο τον συνοδηγό) στην πιο ξαπλωτή θέση.

Καλή τύχη!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα μανούλες.Σε λίγο καιρό θα αλλάξουμε το καθισματάκι μας (http://www.britax.co.uk/car-seats/car-seats/baby-safe-plus-shr-ii) και σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα που να κοιτάζει πίσω.Ωστόσο ενώ λέγαμε για το besafe isofix που είναι πανάκριβο είδα πως είναι μόνο μέχρι 18κιλά.Το δικό μας τώρα είναι μέχρι 13 κιλά οπότε είναι λίγο άβολο και ακριβό μάλλον να πάρουμε καινούριο κάθισμα για 5κιλά μόνο =κάποιους μήνες..Βρήκα ωστόσο αυτό http://shop.carseat.se/car-seats/klippan-triofix.html γιατί μας ενδιαφέρει να είναι και isofix το ποίο επίσης είναι μέχρι 18κιλά για να κοιτάζει πίσω και μέχρι 25 για μπροστά.Το ξέρετε?Έχετε κάποιο άλλο να μας προτείνεται γενικώς που να είναι σε κατηγορία μέχρι 3 και όχι μέχρι 2 που είναι τα περισσότερα?Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Καλησπέρα μανούλες.Σε λίγο καιρό θα αλλάξουμε το καθισματάκι μας (http://www.britax.co.uk/car-seats/car-seats/baby-safe-plus-shr-ii) και σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα που να κοιτάζει πίσω.Ωστόσο ενώ λέγαμε για το besafe isofix που είναι πανάκριβο είδα πως είναι μόνο μέχρι 18κιλά.Το δικό μας τώρα είναι μέχρι 13 κιλά οπότε είναι λίγο άβολο και ακριβό μάλλον να πάρουμε καινούριο κάθισμα για 5κιλά μόνο =κάποιους μήνες..Βρήκα ωστόσο αυτό http://shop.carseat.se/car-seats/klippan-triofix.html γιατί μας ενδιαφέρει να είναι και isofix το ποίο επίσης είναι μέχρι 18κιλά για να κοιτάζει πίσω και μέχρι 25 για μπροστά.Το ξέρετε?Έχετε κάποιο άλλο να μας προτείνεται γενικώς που να είναι σε κατηγορία μέχρι 3 και όχι μέχρι 2 που είναι τα περισσότερα?Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Θελεις δηλαδη καθισμα που να ειναι για περισσοτερο απο 18 κιλα,να κοιταει και μπροστα και να εχει και isofix?

Παντως η κατηγορια μεχρι 18 κιλα ειναι για περιπου μεχρι 4 ετων,πολυ δυσκολα θα παρετε 5 κιλα σε μερικους μηνες...

Εμεις εχουμε το britax hi-way,το πηραμε απο το σαιτ που εβαλες....

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Ιδανικά θα προτιμούσα μάλλον κάποιο που να κοιτάζει & μπροστά και να είναι isofix σιγουρα.Γιατί και εμείς πριν μπούμε στην λογική να κοιτάζει το κάθισμα πίσω λέγαμε για evolva. Τα 18κιλά είμαι μέχρι 4?Δεν νομίζω..νομίζω ότι τα 36 είναι μέχρι 4..Εμείς τώρα είμαστε 13 μηνών και είναι 11 κιλά ήδη..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Ιδανικά θα προτιμούσα μάλλον κάποιο που να κοιτάζει & μπροστά και να είναι isofix σιγουρα.Γιατί και εμείς πριν μπούμε στην λογική να κοιτάζει το κάθισμα πίσω λέγαμε για evolva. Τα 18κιλά είμαι μέχρι 4?Δεν νομίζω..νομίζω ότι τα 36 είναι μέχρι 4..Εμείς τώρα είμαστε 13 μηνών και είναι 11 κιλά ήδη..

Τα 18 κιλα για εσας ειναι πολυυυυυυ μακρια :)

Οι κατηγορίες των παιδικών καθισμάτων αναφέρονται στα κιλά του παιδιού. Οι βασικές κατηγορίες είναι οι εξής:

• Κατηγορία 0 κιλά 0-10 σύσταση ηλικίας από τη γέννηση έως 6-9 μηνών
  • Κατηγορία 0+ κιλά 0-13 σύσταση ηλικίας από τη γέννηση έως 12-15 μηνών
  • Κατηγορία 1 κιλά 9-18 σύσταση ηλικία από περίπου 9 μηνών έως περίπου 4 ετών
  • Κατηγορία 2-3 κιλά 15-36 σύσταση ηλικίας από περίπου 4 ετών έως περίπου 12 ετών

http://www.ioas.gr/index.php?ID=ULJMzxuSKJVgoVL0

Εμεις ειμαστε 3 ετων και 12 κιλα,μην νομιζεις οτι απο δω και περα θα παιρνει το βαρος που επαιρνε,θα φρεναρει πολυ....

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Η κορη μου ηταν 13 κιλα οταν ηταν 13 μηνων...τωρα 2.5 χρονων ειναι 15.500...οπως ειπε και το μελος Sofaki παραπανω τα παιδια αφου χρονισουν και μετα δεν βαζουν κιλα με τοσο γρηγορο ρυθμο οπως στο πρωτο ετος ζωης..Εμεις εχουμε το 9-18 της besafe το χρησιμοποιουμε απο 8 μηνων και πιστευω οτι θα αλλαξουμε καθισμα σε 15-36 σε κανεναν χρονο να μαστε καλα..κι αυτο πιθανολογω λογω υψους παρα κιλων!!

Οποτε μην το φοβασαι..εγω ηδη θεωρω οτι εχουμε κανει αποσβεση.

Αν θες να κρατησεις το παιδι να κοιτα πισω και με στηριξη 5 σημειων...νομιζω καθισματακια 9-18 σαν το besafe ειναι μονοδρομος!

Επομένως η κατηγορία 1-2 θα μας καλυψει λέτε?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Κοριτσια θελω μια βοηθεια απο εσας που ''το εχετε'' πιο πολυ στο καθισματακι!!

Διαβαζω συχνα αυτο το τοπικ...εμεις εχουμε αυτο το καθισμα http://www.bebemaison.gr/product_detail.jsp;jsessionid=A7182D8BB8B8FA06883208C7841F9E9D?prdId=12-02-0002pink&extLang= (οχι σε ροζ:lol:;))

Αν δειτε γραφει πως μετα τους 9 μηνες το γυρνας μπροστα το παιδι και βγαζεις και το μικρο μαξιλαρακι....Δεν ειναι πολυ νωρις να γυρισει μπροστα??

Επισης το μαξιλαρακι ποτε το βγαλατε εσεις??Γιατι ηδη ο μικρος αρχισε να μην χωραει καλα με το μαξιλαρακι καθεται λιγο ζορισμενα δηλαδη τον ψιλοσφιγγουν οι ζωνες οταν του φοραω μπουφανακι ειδικα... αλλα αν το βγαλω ειναι τελειος καθιστο καπως το αλλο απο κατω...:confused:

Ο μπεμπης μου καθεται κανονικα βεβαια αλλα δεν ξερω... τι λετε?

Ολα αυτα τα ρωταω γιατι δεν θελω να το γυρισω μπροστα να κοιταει απο τοσο νωρις αλλα το αυτοκινητο μας(mini cooper) οπως καταλαβαινετε ειναι πολυ μικρτο κ στενο και ηδη ο μπεμπης σπρωχνει την πλατη του πισω καθισματος με τα ποδια του...αν ψηλωσει κ αλλο τι θα γινει? ουυφ!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...