Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

ρε κοριτσια ξεμπερδεψτε με λιγο....απο νεογεννητο υπαρχει καποιο καθισμα για προς τα πισω??και οχι μονο απο 9-18???κ αν ναι ποιες ειναι οι μαρκες και ποια site γνωριζετε για αγορες απο εξωτερικο???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχει τουλάχιστον ένα ανάποδο κάθισμα 0-18, το Graco Duologic. Δεν ξέρω αν έχουν βγει κι άλλα από όταν το πήραμε πρόπερσι, αυτό πάντως πωλείται ακόμα.

Το Duologic είναι αρκετά πρακτικό για μικρά μωράκια. Είναι δύο κομμάτια, η βάση με το Isofix και τα προστατευτικά κεφαλής για μεγάλα παιδάκια και το αποσπώμενο κάθισμα. Μέχρι τα 9 κιλά βγάζεις και μεταφέρεις το μωρό με το καρεκλάκι, αν θες. Το δε καρεκλάκι μπορείς να το βάλεις σε καροτσάκι, σαν τράβελερ, ή να το βάλεις σκέτο στο αυτοκίνητο, με τη ζώνη, αν χρειαστεί πχ να πάρεις ένα ταξί. Έχει και ρόδες για να το σέρνεις πχ σε αεροδρόμια κλπ...

Εχει αρκετα καλή ανάκλιση, και χωράει και σε κάπως μικρά αυτοκίνητα (μερικά ανάποδα καθίσματα είναι και τεράστια...)

Για πολύ μεγάλα παιδιά δεν ξέρω πόσο άνετο θα είναι, πάντως εμείς στα 12 κιλά μια χαρά βολευόμαστε ακόμα.

Βέβαια δεν πρέπει να το πουλάει κανείς στην Ελλάδα...

Γιατί δεν δίνεις εσύ ένα καρεκλάκι να έχουν στο αυτοκίνητο οι γονείς σου?

Το αυτοκινητο τους, δεν εχει καν ζωνες πια στο πισω καθισμα και δεν μπορεσαμε να βρουμε καποιο να εφαρμοζει. (isofix ουτε γι αστειο). Πρεπει να πληρωσουν(με) ενα αστρονομικο ποσο γι αλλαγη πισω καθισματος, προσθηκη ζωνων ασφαλειας συν το καρεκλακι, και δεν δεχονται τοσες παρεμβασεις για παλιο αυτοκινητο-το θεωρουν περιττο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΛ υπαρχουν παρα πολλα στην κατηγορια που λες, μπες στο http://www.carseat.se/store.html . Αν τους στειλεις μηνυμα, ειναι πολυ εξυπηρετικοι.

Χαρά-Μαρία, τα ανάποδα καθίσματα σύμφωνα με τους Σουηδούς είναι εξ ίσου ασφαλή και στο μπροστά κάθισμα... υπάρχει περίπτωση να δεχτούν οι γονείς σου μια τέτοια λύση;

(Εννοείται εφ' όσον δεν υπάρχει, ή δεν είναι ενεργοποιημένος, ο αερόσακος συνοδηγού)

Επεξεργάστηκαν by vimatakia
Προσθήκη πσημαντικής λεπτομέρειας

Το αυτοκινητο τους, δεν εχει καν ζωνες πια στο πισω καθισμα και δεν μπορεσαμε να βρουμε καποιο να εφαρμοζει. (isofix ουτε γι αστειο). Πρεπει να πληρωσουν(με) ενα αστρονομικο ποσο γι αλλαγη πισω καθισματος, προσθηκη ζωνων ασφαλειας συν το καρεκλακι, και δεν δεχονται τοσες παρεμβασεις για παλιο αυτοκινητο-το θεωρουν περιττο.

Αν υπάρχει τέτοιο θεμα, ίσως τελικά να ειναι πιο ασφαλές για το παιδί να καθεται σε καρεκλάκι που θα τοποθετήσετε στο μπροστινό κάθισμα, ιδανικά σε αναποδο παιδικό καθισματάκι. Δεν υπάρχει θεμα ασφάλειας στο μπροστινό καθισμα (αναγράφεται και στο βιβλίο κατασκευαστή των παιδικών καθισματων, αν διαβάσεις), αρκεί να ειναι απενεργοποιημένος ο αερόσακος (βεβαια οι ερευνες δείχνουν ότι η πιο ασφαλής θεση ειναι η μεση πίσω, αλλά στη δική σας περίπτωση από το να ειναι το παιδί ελευθερο στο αυτοκίνητο, καλύτερα μπροστά και ασφαλισμένο).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα, εμεις αγορασαμε καθισμα αυτοκινητου που να κοιταει αναποδα απο τα jambo,ειμαι πολυ ευχαριστημενη!εχει και τεντουλα για τον ηλιο που ειναι πολυ αναγκαιο κατα το καλοκαιρι.Μονο που στην αρχη την βαλαμε να κατσει σ'ενα μικρο μαξιλαρακι για να μην ειναι πολυ καθηστει αν και για δυο ωρες δεν υπαρχει προβλημα.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Έχει αγοράσει κανείς το maxi cosy mobi?΄Έχω καταλήξει σε αυτό μετά από ιντερνετική έρευνα αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας.Κυρίως θα το χρησιμοποιούμε σε μεγάλες αποστάσεις-ταξίδια.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Έχει αγοράσει κανείς το maxi cosy mobi?΄Έχω καταλήξει σε αυτό μετά από ιντερνετική έρευνα αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας.Κυρίως θα το χρησιμοποιούμε σε μεγάλες αποστάσεις-ταξίδια.

Το ειχαμε μεχρι που η μικρη πηγε 3.5 οπου και αλλαξαμε. Ηταν πολυ ωραιο καθισμα και δεν ειχε το παιδι κανενα προβλημα. Βασικα ακομα το εχουμε αλλα δεν το χρησιμοποιουμε.....:rolleyes:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλησπέρα σας.

Θα χρειαστώ βοήθεια. Στην αναζήτηση του επόμενου καθίσματος μας-έχουμε το Besafe Izi Combi X2-είμαι μεταξύ του Britax Multitech και του Britax Two-way. Το αυτοκίνητο μας δεν εχει θέμα χώρου καθώς είναι Opel Meriva του 2011. Υπάρχει κανείς που έχει αγοράσει αυτά τα καθίσματα για να μου πεί εντυπώσεις πριν κάνω την αγορά? Πώς πάνε από άποψη χώρου για τα πόδια? Το ύψος της πλάτης? Το ύψος της θέσης?

Ευχαριστώ

xAh6.png h1d6.png

Καλησπέρα σας.

Θα χρειαστώ βοήθεια. Στην αναζήτηση του επόμενου καθίσματος μας-έχουμε το Besafe Izi Combi X2-είμαι μεταξύ του Britax Multitech και του Britax Two-way. Το αυτοκίνητο μας δεν εχει θέμα χώρου καθώς είναι Opel Meriva του 2011. Υπάρχει κανείς που έχει αγοράσει αυτά τα καθίσματα για να μου πεί εντυπώσεις πριν κάνω την αγορά? Πώς πάνε από άποψη χώρου για τα πόδια? Το ύψος της πλάτης? Το ύψος της θέσης?

Ευχαριστώ

Έχουμε το Britax two-way από πέρσι το καλοκαίρι, η μικρή ήταν τότε 11 μηνών (11,5 κιλά και σχεδόν 80 πόντους ύψος). Σήμερα είναι 19 μηνών (15 κιλά και 87 πόντους) και ήδη σκαρφαλώνει μόνη της για να κάτσει. Δεν έχει δυσανασχετήσει ποτέ στο κάθισμα και έχει ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα.

Μόνο καλά έχω να πω. Τα πόδια της είναι άνετα, φτάνει την πλάτη και παίζει με παιχνίδια που κρεμάμε, ρυθμίζεται η ανάκλιση για να μην κρέμεται το κεφάλι. Εμείς χρειαστήκαμε το head support στην αρχή και το έχουμε κρατήσει γιατί βολεύει όταν κοιμάται στα ταξίδια.

Βλέπει έξω, είναι άνετο.

Λίγο ζεστό το ύφασμα για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά με ένα σεντονάκι ήταν μία χαρά. (Καλά που μου το θύμισες, για φέτος ίσως ψάξω για κάλυμμα).

Το έχουμε στη μεσαία θέση, σε Opel insignia.

Διαφημίσεις

Πολύ καλή αντιιδρωτική προστασία για τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει και το κάλυμμα της aerosleep για όποιον ενδιαφέρεται, εφαρμόζει στα περισσότερα καθίσματα αυτοκινήτου αλλά και καροτσιών, και υπάρχει και σε διάφορα χρώματα, το δικό μου που είναι σε μπεζ ταιριάζει τέλεια με αυτό της stokke.

http://www.aerosleep.com/en/our-products/how-can-aerosleep-improve-the-safety-and-health-of-your-sleeping-baby/detail/anti-transpiration-layer-for-car-seat-or-stroller

----------------------

Έχουμε το Britax two-way από πέρσι το καλοκαίρι, η μικρή ήταν τότε 11 μηνών (11,5 κιλά και σχεδόν 80 πόντους ύψος). Σήμερα είναι 19 μηνών (15 κιλά και 87 πόντους) και ήδη σκαρφαλώνει μόνη της για να κάτσει. Δεν έχει δυσανασχετήσει ποτέ στο κάθισμα και έχει ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα.

Μόνο καλά έχω να πω. Τα πόδια της είναι άνετα, φτάνει την πλάτη και παίζει με παιχνίδια που κρεμάμε, ρυθμίζεται η ανάκλιση για να μην κρέμεται το κεφάλι. Εμείς χρειαστήκαμε το head support στην αρχή και το έχουμε κρατήσει γιατί βολεύει όταν κοιμάται στα ταξίδια.

Βλέπει έξω, είναι άνετο.

Λίγο ζεστό το ύφασμα για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά με ένα σεντονάκι ήταν μία χαρά. (Καλά που μου το θύμισες, για φέτος ίσως ψάξω για κάλυμμα).

Το έχουμε στη μεσαία θέση, σε Opel insignia.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Το κάθισμα πρέπει να ακουμπάει στην πλάτη από τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού; Ρωτάω γιατί αν είναι έτσι πρέπει να το βάλω πίσω από τον συνοδηγό καθώς το κάθισμα του οδηγού μετακινείτε μπροστά και πίσω ανάλογα αν οδηγώ εγώ ή ο σύζηγος. Η ανάκλιση είναι δύο θέσης και ρυθμίζεται μόνο πριν το δέσεις έτσι; Τα πλαϊνά του καθίσματος δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά για να λες ότι ανεβαίνει μόνη της. Γιατί στο Besafe Izi Combi που έχω τώρα είναι πολύ ψηλά και θέλει βοήθεια το παιδί για να ανέβει αν δεν έχεις ώρα να το περιμένεις. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

xAh6.png h1d6.png

καλησπέρα...ψάχνω και εγώ για κάθισμα στην κατηγορία 9-18 kg. Εχω καταλήξει σε αυτά που κοιτάζουν πίσω και που μπορούν να γυρίσουν και μπροστά...σε περίπτωση τεράστιας γκρίνιας από τη μπέμπα...εχω renault megane το τρέχον μοντέλο..μια χαρά είναι αλλά δεν έχει πολύ χώρο για τους πίσω επιβάτες..και ίσως είναι και κάπως χαμηλό σε ύψος πίσω...τι να κάνω?ποιο να επιλέξω...αν πάρω BeSafe και δεν χωράει??!!!:(

καλησπέρα...ψάχνω και εγώ για κάθισμα στην κατηγορία 9-18 kg. Εχω καταλήξει σε αυτά που κοιτάζουν πίσω και που μπορούν να γυρίσουν και μπροστά...σε περίπτωση τεράστιας γκρίνιας από τη μπέμπα...εχω renault megane το τρέχον μοντέλο..μια χαρά είναι αλλά δεν έχει πολύ χώρο για τους πίσω επιβάτες..και ίσως είναι και κάπως χαμηλό σε ύψος πίσω...τι να κάνω?ποιο να επιλέξω...αν πάρω BeSafe και δεν χωράει??!!!:(

Αν το αγοράσεις απο κατάστημα (και οχι απο το internet ), συνήθως έχουν ένα μοντέλο δειγματισμού, μπορείς να το τσεκάρεις κατ΄ιδιαν στο αυτοκίνητό σου, αν και αν θυμάμαι καλά υπάρχει λίστα με όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων που είναι συμβατά.

----------------------

Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Το κάθισμα πρέπει να ακουμπάει στην πλάτη από τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού; Ρωτάω γιατί αν είναι έτσι πρέπει να το βάλω πίσω από τον συνοδηγό καθώς το κάθισμα του οδηγού μετακινείτε μπροστά και πίσω ανάλογα αν οδηγώ εγώ ή ο σύζηγος. Η ανάκλιση είναι δύο θέσης και ρυθμίζεται μόνο πριν το δέσεις έτσι; Τα πλαϊνά του καθίσματος δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά για να λες ότι ανεβαίνει μόνη της. Γιατί στο Besafe Izi Combi που έχω τώρα είναι πολύ ψηλά και θέλει βοήθεια το παιδί για να ανέβει αν δεν έχεις ώρα να το περιμένεις. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Κι εμάς αλλάζει η θέση του οδηγού αναλόγως με το ποιος από τους δύο οδηγεί. Όμως το καρεκλάκι το έχουμε στη μεσαία θέση, οπότε δεν μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Αλλάζει βέβαια θέση και το καρεκλάκι αλλά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Έρχεται και ακουμπάει η πλάτη του από μόνο του, απλώς ξαπλώνει ή σηκώνεται λίγο περισσότερο αναλόγως αν μετακινείς τη θέση μπροστά ή πίσω. Εξάλλου είναι δεμένο στις βάσεις των μπροστινών καθισμάτων και είναι ΠΑΡΑ πολύ σταθερό.

Η ανάκλιση ρυθμίζεται όπως θες, δεν είναι αυστηρά δύο οι θέσεις, το προσαρμόζεις αναλόγως.

Τα πλαϊνά του καθίσματος όντως είναι χαμηλά, γι αυτό κατάφερε να ανέβει μόνη της επάνω σχετικά γρήγορα. Παρόλ'αυτά δεν υστερεί σε ασφάλεια σε σχέση με άλλα πιο ογκώδη καρεκλάκια (σύμφωνα με τον κατασκευαστή).

Αν είσαι Αθήνα, ευχαρίστως να συναντηθούμε να το δεις.

Διαφημίσεις

Πολύ καλή αντιιδρωτική προστασία για τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει και το κάλυμμα της aerosleep για όποιον ενδιαφέρεται' date=' εφαρμόζει στα περισσότερα καθίσματα αυτοκινήτου αλλά και καροτσιών, και υπάρχει και σε διάφορα χρώματα, το δικό μου που είναι σε μπεζ ταιριάζει τέλεια με αυτό της stokke.

http://www.aerosleep.com/en/our-products/how-can-aerosleep-improve-the-safety-and-health-of-your-sleeping-baby/detail/anti-transpiration-layer-for-car-seat-or-stroller[/quote']

Πολύ χρήσιμη πληροφορία, ευχαριστώ, την αξιοποίησα ήδη!

επίσης μπορείς να ρωτήσεις και τον hakan από το carseat να σου πει αν προτεινεται ή οχι το besafe για το δικό σας αυτοκίνητο.

ναι θα στείλω mail, αντε να δούμε!

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!

Αν το αγοράσεις απο κατάστημα (και οχι απο το internet )' date=' συνήθως έχουν ένα μοντέλο δειγματισμού, μπορείς να το τσεκάρεις κατ΄ιδιαν στο αυτοκίνητό σου, αν και αν θυμάμαι καλά υπάρχει λίστα με όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων που είναι συμβατά.[/quote']

δειγματισμό δε μπορώ να κάνω, καθώς μένουμε Γιάννενα..και δεν προβλέπεται ταξίδι στην Αθήνα..επίσης θέλω να το πάρω από e-shop ...νομίζω ότι είναι πιο οικονομικό!!!

δειγματισμό δε μπορώ να κάνω, καθώς μένουμε Γιάννενα..και δεν προβλέπεται ταξίδι στην Αθήνα..επίσης θέλω να το πάρω από e-shop ...νομίζω ότι είναι πιο οικονομικό!!!

Κατάλαβα, για δες αυτό το site, http://www.besafe.com/products/user-manuals/carlist/besafe-izi-up-x3-fix-car-list

----------------------

Πολύ καλή αντιιδρωτική προστασία για τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει και το κάλυμμα της aerosleep για όποιον ενδιαφέρεται' date=' εφαρμόζει στα περισσότερα καθίσματα αυτοκινήτου αλλά και καροτσιών, και υπάρχει και σε διάφορα χρώματα, το δικό μου που είναι σε μπεζ ταιριάζει τέλεια με αυτό της stokke.

http://www.aerosleep.com/en/our-products/how-can-aerosleep-improve-the-safety-and-health-of-your-sleeping-baby/detail/anti-transpiration-layer-for-car-seat-or-stroller[/quote']

ευχαριστούμε για την πληροφορία...η μικρή ήταν μονίμως ιδρωμένη πέρυσι το καλοκαίρι...:(

Καλησπέρα!

Ήμουν έτοιμη να αγοράσω το chicco trio living, γιατί μου φάνηκε καλός συνδυασμός port bebe-κάθισμα-καρότσι, αλλά διαβάζοντας το thread μου δημιουργήθηκαν απορίες για το καθισματάκι...

Τοποθετείται ανάποδα από ότι είδα (και διαβάζοντας εδώ συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι), και πιάνει με τη ζώνη. Είναι εξίσου ασφαλές με τα καθισματάκια με βάση; Μήπως το έχει κάποιος και ξέρει να μου πει για την ποιότητα; Επίσης, μήπως ξέρετε αν μπαίνει σε Skoda Felicia;

Κι εμάς αλλάζει η θέση του οδηγού αναλόγως με το ποιος από τους δύο οδηγεί. Όμως το καρεκλάκι το έχουμε στη μεσαία θέση, οπότε δεν μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Αλλάζει βέβαια θέση και το καρεκλάκι αλλά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Έρχεται και ακουμπάει η πλάτη του από μόνο του, απλώς ξαπλώνει ή σηκώνεται λίγο περισσότερο αναλόγως αν μετακινείς τη θέση μπροστά ή πίσω. Εξάλλου είναι δεμένο στις βάσεις των μπροστινών καθισμάτων και είναι ΠΑΡΑ πολύ σταθερό.

Η ανάκλιση ρυθμίζεται όπως θες, δεν είναι αυστηρά δύο οι θέσεις, το προσαρμόζεις αναλόγως.

Τα πλαϊνά του καθίσματος όντως είναι χαμηλά, γι αυτό κατάφερε να ανέβει μόνη της επάνω σχετικά γρήγορα. Παρόλ'αυτά δεν υστερεί σε ασφάλεια σε σχέση με άλλα πιο ογκώδη καρεκλάκια (σύμφωνα με τον κατασκευαστή).

Αν είσαι Αθήνα, ευχαρίστως να συναντηθούμε να το δεις.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μάλλον προς αυτό προσανατολίζομαι γιατί το βρίσκω και στις 200 λίρες από Αγγλία. Ενώ το Britax Multitech το βρίσκω 280 λίρες.

Μακάρι να ήμουν Αθήνα και να το έβλεπα από κοντά. Σε ευχαριστώ πάντως.

Κορίτσι από που το αγοράζουμε αυτό; Κάνει όντως καλή δουλειά; Και πόσο κοστίζει; Γιατί έχω έναν γιο που γίνεται συνέχεια μούσκεμα το καλοκαίρι.

xAh6.png h1d6.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...