Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:)Ευχαριστώ πολύ georef!! Έχεις δίκιο!

Περιμένω όμως άλλα 2 μωράκια και πρέπει να πάρω και άλλο καθισματάκι τουλάχιστον για το 1 και θα γεμίσουμε πολλά καθισματάκια με διαφορετικά κιλά!!!

το αστεράκι μου (3/5/2007)

τα αγοράκια μου (23/12/2009)

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση georef.Θα παραγγείλω απο εκεί λοιπόν.Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα..Η μικρή μου είναι 10 μηνών αλλα είναι 8κιλά (προσέχουμε τη σιλουέτα μας).. πιστεύεις ότι είναι νωρίς να τη βάλω σε -ανάποδο πάντα - κάθισμα 9-18? Δεν κάνουμε και αμάν τις διαδρομές ή τα ταξίδια, οπότε φαντάζομαι οτι αφού θα είναι ανάποδα κιόλας δεν πειράζει..ποια είναι η γνώμη σου?

ευχαριστώ πολύ

Αγαπητή Clementine,

τα ανάποδα καθίσματα της κατηγορίας μέχρι 18 κιλά (περίπου 4 ετών), ακριβώς επειδή είναι ανάποδα, είναι 0-18 δηλαδή θεωρητικά από νεογέννητο. Επειδή όμως έχουν μεγαλύτερη κλίση από τα κλασικά 0-13, πρακτικά συνιστούνται από 5 μηνών. Αρα νομίζω ότι είναι κατάλληλη στιγμή να πας σε ανάποδο που πρακτικά θα σε βγάλει μέχρι 4ετών ή και περισσότερο (αφού η κορούλα σου φαίνεται ότι είναι κάθε άλλο παρά γεματούλα...)

• 1 month later...

Για όσους έχετε δει το βίντεο και την ιστορία του Τζόελ από την Αμερική, μπορείτε να μπείτε στο http://www.joelsjourney.org/index.html και να δείτε την εξέλιξή του 13 μήνες μετά το ατύχημά του. Είχε μία πετυχημένη εγχείρηση στο χέρι και πάει πολύ καλύτερα...

Διαφημίσεις

Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Ειδικά με τα περιστατικά εντός Ελλάδας. Γιατί δεν έγιναν γνωστά από τα ΜΜΕ;

Να προσθέσω όμως στον κατάλογο αυτών που γυρνάνε μπρος τα παιδιά...

-Λυσσάνε από βαρεμάρα κάθε φορά που ταξιδεύουν κοιτώντας το πίσω κάθισμα - από τη γέννησή τους και μέχρι να αλλάξουμε κάθισμα. Μόλις τα γυρίσαμε μπροστά, ανακάλυψαν το χάζεμα της κίνησης στη διαδρομή και ησυχάσαμε όλοι...

Επειδή είχα ακούσει από το διεθνές διαδίκτυο για το ERF πηρα για μεγάλα καθίσματα μοντέλα που γυρνάνε μπρος-πίσω, αλλά μόλις είδα τη διαφορά στα παιδιά, ξεχάσαμε να τα γυρίσουμε προς τα πίσω...:oops:

Ίσως τώρα πια που μπορούν να απασχοληθούν με κουβέντες ή βιβλία κάτι γίνεται, ποιος ξέρει...

• 2 εβδομάδες μετά...

Georef sexfaristoyme paaaaaaaaaaara poly για αυτες τις χρησιμες πληροφοριες.Μετα απο συζητηση με μπαμπαδες και μαμαδες εχουμε την εξης απορια.Στην περιπτωση που καποιος μας χτυπησει το αμαξι απο πισω . Το παιδι που ειναι γυρισμενο δε φευγει με την ιδια παλι ταχυτητα προς τα εμπρος και την ιδια βαρυτητα στο κεφαλακι του?

JBePp2.png?qDX8aAa3

georef,

τα αναποδα καθισματα ειναι απο οτι καταλαβα ειδικη κατηγορια ή μπορω πχ να χρεισιμοποιησω το βριταχ 0-18 που εχω αναποδα. απο το εργοστασιο προτεινουν να ειναι αναποδα απο 0-13κιλα. θα ειναι αντιστοιχα ασφαλες αν το διατηρησω αναποδα και για ανω των 13 κιλων?

σε ρωταω γιατι αν το εχεις ψαξει πολυ σιγουρα θα γνωριζεις παραπανω απο τους πωλητες.

σ' ευχαριστουμε

Καταρχάς με μεγάλη χαρά βρήκα και άλλα πρόσφατα links στην Ελλάδα που αναφέρονται στη χρήση ανάποδων καθισμάτων:

http://fe-mail.gr/pages/posts/relatioships_child/relatioships_child5296.php

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4547768&ct=1

http://library.techlink.gr/4t/article-main.asp?mag=1&issue=73&article=1599

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=10109

http://miss24gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_8622.html

Αγαπητή yogamama :

Πολύ σωστή και εύλογη ερώτηση!

Η απάντηση είναι πως ΝΑΙ, σε οπίσθια πρόσκρουση θα υπάρξει επιβάρυνση στον αυχένα αλλά ΟΧΙ, πιθανότατα δεν θα είναι ίδια με αυτή από μετωπική πρόσκρουση.

Οταν έχουμε μετωπική σύγκρουση, συνήθως έχουμε 2 οχήματα που κινούνται με αντίθετη κατεύθυνση και συγκρουόμενα, σταματούν σε κλάσμα δευτερολέπτου, πολύ απότομα και συνήθως με τραγικές συνέπειες. Ακόμα μπορεί να έχουμε ένα όχημα το οποίο παρεκλίνει της πορείας του και προσκρούει σε ακίνητο αντικείμενο (δέντρο, τοίχο κλπ). Επίσης και εδώ έχουμε σφοδρότητα στη σύγκρουση (σε αυτή την περίπτωση ανήκει η ιστορία του Τζόελ (

). Η πλειοψηφία των οπίσθιων συγκρούσεων αφορά αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο σε φανάρι ή διασταύρωση και δέχεται χτύπημα από πίσω από κάποιο άλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ: η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο που δέχεται το χτύπημα έχει συνήθως χώρο μπροστά και μετακινούμενο καθιστά τη δύναμη που τελικά ασκείται στην καμπίνα επιβατών να είναι πολύ μικρότερη. Συνήθως οι οπίσθιες συγκρούσεις τελειώνουν με μικρές υλικές ζημιές. Βέβαια δεν αποκλείει κανείς περιπτώσεις πολύ μεγάλων ατυχημάτων που μπορούν να έχουν σφοδρές προσκρούσεις και από πίσω.

Πάντως, επειδή στην ερώτηση σου έχουν σημασία οι πιθανότητες αρκεί να σου πω τα εξής:

· Οι μετωπικές συγκρούσεις είναι περίπου το 50% ενώ οι οπίσθιες περίπου το 20% όμως,

· Οι μετωπικές συγκρούσεις ευθύνονται για πάνω από το 70% των θανάτων ενώ οι οπίσθιες μόνο για το 2%

Ελπίζω να σου απάντησα.

Αγαπητέ/ή xxx,

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι πως όχι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθισμα που είναι προορισμένο να μείνει ανάποδο μέχρι 13 κιλά για βαρύτερο παιδί. Δεν ξέρω ποιό britax έχεις, αλλά είμαι 99% βέβαιος ότι είναι μέχρι 18 κιλά αλλά πρέπει να γυρίσει μπροστά. Ναι, η κατηγορία για 18 κιλά ανάποδα είναι χωριστή. Το έγκλημα είναι ότι η Britax παρότι πουλάει ανάποδα καθίσματα στη Σουηδία, το κάνει μόνον εκεί. Ούτε καν στην Αγγλία τα πουλάει που στο κάτω κάτω είναι και αγγλική εταιρία. Καλά για την Ελλάδα δεν το συζητάμε...

Διαφημίσεις

ευτυχώς που μου έστειλαν το thread και το διπαβασα γιατί κι εγώ ψάχνω για κάθισμα τώρα που ο μικρός είναι 8,5 μηνών και αρχίζει να μην χωράει στο βρεφικό. Βλέπω στο carseat.se τα καθίσματα, αλλά εκτός από της izikid που έχει μια μπρα μπροστά, στα υπόλοιπα πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς διπλώνουν τα πόδια...Μήπως ξέρετε να μου πείτε?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

.html

Αγαπητή yogamama :

Πολύ σωστή και εύλογη ερώτηση!

Η απάντηση είναι πως ΝΑΙ, σε οπίσθια πρόσκρουση θα υπάρξει επιβάρυνση στον αυχένα αλλά ΟΧΙ, πιθανότατα δεν θα είναι ίδια με αυτή από μετωπική πρόσκρουση.

Οταν έχουμε μετωπική σύγκρουση, συνήθως έχουμε 2 οχήματα που κινούνται με αντίθετη κατεύθυνση και συγκρουόμενα, σταματούν σε κλάσμα δευτερολέπτου, πολύ απότομα και συνήθως με τραγικές συνέπειες. Ακόμα μπορεί να έχουμε ένα όχημα το οποίο παρεκλίνει της πορείας του και προσκρούει σε ακίνητο αντικείμενο (δέντρο, τοίχο κλπ). Επίσης και εδώ έχουμε σφοδρότητα στη σύγκρουση (σε αυτή την περίπτωση ανήκει η ιστορία του Τζόελ (

). Η πλειοψηφία των οπίσθιων συγκρούσεων αφορά αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο σε φανάρι ή διασταύρωση και δέχεται χτύπημα από πίσω από κάποιο άλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ: η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο που δέχεται το χτύπημα έχει συνήθως χώρο μπροστά και μετακινούμενο καθιστά τη δύναμη που τελικά ασκείται στην καμπίνα επιβατών να είναι πολύ μικρότερη. Συνήθως οι οπίσθιες συγκρούσεις τελειώνουν με μικρές υλικές ζημιές. Βέβαια δεν αποκλείει κανείς περιπτώσεις πολύ μεγάλων ατυχημάτων που μπορούν να έχουν σφοδρές προσκρούσεις και από πίσω.

Πάντως, επειδή στην ερώτηση σου έχουν σημασία οι πιθανότητες αρκεί να σου πω τα εξής:

· Οι μετωπικές συγκρούσεις είναι περίπου το 50% ενώ οι οπίσθιες περίπου το 20% όμως,

· Οι μετωπικές συγκρούσεις ευθύνονται για πάνω από το 70% των θανάτων ενώ οι οπίσθιες μόνο για το 2%

Ελπίζω να σου απάντησα.

Ναι ναι τελεια . Και παλι χιλια ευχαριστουμε !!!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Λοιπόν απότι κατάλαβα τα πόδια δεν διπλώνουν, αλλά εδώ που τα λέμε, αν συνηθίσει το παιδάκι έτσι, δεν νομίζω να ενοχλεί. Η αλήθεια είναι ότι αν δει κανείς τα βίντεο με τις δοκιμές φαίνεται η τεράστια διαφορά στην ασφάλεια και εγώ είμαι για να αγοράσω τέτοιο ασυζητητί

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Εμείς παραγγείλαμε το Bebe Confort Iseos κάθισμα αυτοκινήτου. Στην αρχή θα το έχουμε ανάποδα και στον ένα χρόνο περίπου θα το γυρίσουμε να βλέπει όπως κι εμείς. Είναι από νεογέννητα 0+ (έχει ειδικό βαθούλωμα) και παράλληλα μια μεγάλη στρογγυλή βίδα που οταν τη γυρνάς από τη μία μεριά μικραίνει ο χώρος δεξιά και αριστερα στο κορμάκι του μωρού εδικά όταν είναι μικρό και όσο το παιδί μεγαλώνει γυρνάς τη βίδα και μεγαλώνει ο χώρος. Μας άρεσε πολύ ρωτήσαμε περαιτέρω και κάποιους φίλους γνώστες και μας είπαν καλά λόγια. Τωρα δεν ξέρω τι ψάρια θα πιάσουμε....

http://www.bebeconfort.com/collection-2009/UK/voiture_iseos_neo.htm

Διαφημίσεις

Κι εδω στη Σουηδια μεχρι μια ηλικια τα καρεκλακια ειναι αναποδα.Εγω παντως οσο το ειχα αναποδα ειχα προβλημα με την κορη μου που εκανε συνεχως εμετο!!Μολις το γυρισα τελος ο εμετος!!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Georeg θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις να με βοηθήσεις σε κάτι. Σκεφτόμουν ότι παρόλο που δεν φέρνουν τα καθίσματα αυτά στην Ελλάδα, εκτός από αυτό που αγόρασες εσύ, δεν θα ήταν το ίδιο αν έπαιρνε κανείς ένα κάθισμα που γυρίζει και πίσω και μπροστά, που είναι μέχρι 4 ετών και απλά το κρατούσε δεμενο προς τα πίσω? Εσύ που έχεις εμπειρία από βρεφικά είδη, για πες μου, μήπως υπάρχουν άλλες διαφορές στη σχεδίαση? Γιατί πραγματικά μέσα στον επόμενο μήνα μάλλον θα πάρω κάτι και θα ήθελα να αποφασίσω αν θα παραγγείλω τελικά από ίντερνετ. Ευχαριστώ

H9ROp3.png

KZr6p3.png

δεν είχα δεί το θέμα αυτό μέχρι τώρα,

Ήμουν στην συγκεκριμένη παρουσίαση, της νορβηγικής πρεσβείας όπου ανακοινώθηκαν όλα αυτά πριν απο κάποιες εβδομάδες.

Έχω ετοιμάσει και συγκεριμένο κείμενο το οποίο είχα σκοπό να αναρτήσω αλλά δεν είχα το χρόνο εξαιτίας οικογενειακών δυσκολιών.. (όλα καλά τώρα ευτυχώς).

Η αλήθεια είναι ότι

δεν υπήρχε περίπτωση

να ΜΗΝ πάρω κάθισμα αυτοκινητου που να κοιτάει προς τα πίσω,

κάνει δε κάνει το παιδί μου εμετό,

κάνει δε κάνει σημάδι στο αυτοκίνητο.

μετά απο αυτά που είδα διάβασα και άκουσα, στην υπερπλήρη παρουσίαση στην οποία συμμετείχαν φορείς και παρουσίασαν ΣΤΟΙΧΕΙΑ, και διήρκεσε 5 ώρες (!)

Η αλήθεια είναι ότι,

οι μισοί χρησιμοποιούν λάθος τα παιδικα καθισματακια

δε τα σφίγγουν αρκετά , δεν τα τοποθετουν σωστά,

με αποτέλεσμα τραυματισμούς ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ,

όμως πέρα απο αυτό,

όταν συζητάς για σοβαρούς τραυματισμούς και τραύματα,

τα οποία προέρχονται απο τους απλούς κανόνες της φυσικής/ροπής κτλ

η οποία μας λέει ότι όταν ένα αντικείμενο ξαφνικα επιταχύνει την πορεία του (δεν ειμαι ειδικήοποτε αποκλειεται να τα γραψω σωστα)

η ταχυτητα με την οποια επιταχυνει ειναι αναλογη του βάρους του,

οπότε όταν το 25% του βάρους ενός παιδιού,

είναι στο κεφάλι του,

και το κεφάλι βρίσκεται στο 45% των περιπτώσεων αν θυμαμαι καλά

όπου τα ατυχήματα γίνονται απο πίσω ,

κοιτάει μπροστά και ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ,

τότε

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ όταν το 25% του βαρους του είναι στο κεφάλι

το οποίο κεφάλι ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ σε τέτοια περίπτωση!

είναι γνωστό πόσο ευαίσθητος είναι ο αυχένας μας, πόσο μαλλον ενός παιδιού που το κεφάλι είναι πιο βαρυ σε αναλογία απο ότι σε εμάς.

είναι ίσως σαν να εχουμε ενα βαρίδι στο κεφάλι μας? (σαν σύγκριση?)

Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι άν οι άλλες εταιρείες που παράγουν παιδικά καθίσματα θέλουν να πουλήσουν κάτι πραγματικά σωστό και λογικό,

θα πρέπει να προσφέρουν καθίσμαστα που κοιτούν προς τα πίσω ακόμα και για παιδιά ως 4 ετών ,

και ας χαλαει το καθισμα απο τα παπουτσια,

και ας καθονται τα παιδιά λίγο περιεργα.

τα πόδια δεν παθαίνουν κάτι αν είναι λιγο λυγισμένα ή λίγοα πιο ψηλά, ας γκρινιάξει λίγο το παιδί.

Σε περίπτωση ατυχήματος ,.. αυτό που μας απασχολεί είναι το κεφάλι. ...!..

επίσης είναι προφανές ότι και η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα

ΠΟΛΥ, έτσι ώστε για παράδειγμα το κάτω μέρος του πίσω καθίσματος

να πλησιάζει στην θέση του οδηγού, (με τον ίδιο τρόπο που και το καθισμα του οδηγου κινείται σε ράγες)

και να δημιουργείται κενό για να βαζουν τα πόδια.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ΔΕΝ θα έπαιρνα κάθισμα που να κοιτάει μπροστά,

αν έπαιρνα τώρα καινούριο,

και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα έπαιρρνα εξαρχης καθισμα που να μπορεί να μείνει κοιτώντας προς τα πίσω, για οσο μεγαλύτερο διάστημα αυτό είναι εφικτό.

αμφιβάλλω εάν οι πωλητές, στα καταστήματα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όλες αυτές τις πληροφορίες,

και πραγματικά είναι πολύ σημαντικό να διαδοθούν,

η εταιρεία besafe που συμμετείχε στην παρουσίαση, με πολύ αξιοπρεπή τρόπο, ελπίζω να καταφέρει να κάνει τουλάχιστον και τις άλλες εταιρείες,

να στραφούν προς αυτή τη κατεύθυνση, και γρήγορα.

ήδη στην νορβηγία θεωρείται όπως μας είπαν αυτονόητο οτι θα κοιτάει πίσω το παιδικό κάθισμα

- εκεί έχουν 0 ανεκτικότητα σε ατυχήματα τροχαία με παιδιά.

Εδώ..δυστυχώς βλέπεις μπαμπά με κράνος με αγκαλιά παιδί χωρίς κράνος πάνω στο μηχανάκι. (το είδα τις προάλλες στην φιλολάου)

ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ! Εδώ είμαστε στη φάση του "ρίσκου"

(είχαν μαλιστα μια πολύ σωστή παρομοίωση στην παρουσίαση, αλλά δυστυχώς μου διαφευγει αυτη τη στιγμή)

georef είναι καλά ενημερωμένος -

αλλά έχω μια παράκληση: στην περίπτωση που ο georef συμμετέχει στην αντιπροσωπεία/εισαγωγές της συγκεκριμενης εταιρείας με οποιοδήποτε τρόπο,

(δεν το γνωρίζω αλλά οφείλω να το σχολιάσω)

αν είναι δυνατόν απλώς να μας στείλει το τηλέφωνο όπου οι γονείς να μπορούν να ρωτούν για να το βάλουμε εμείς,

(απο την στιγμή που αποτελεί θέμα ασφαλείας είναι καθήκον μας να το κάνουμε και να αναδείξουμε όσες εταιρείες έχουν σαν πρώτο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών)

κ οι

Οι γονείς μπορούν να τοποθετούν εδώ μετά τις πληροφορίες που πήραν.

Απλώς οφείλω να υπενθυμίσω στην περίπτωση που δεν είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπεται να έχει κάποιο μέλος σχέση με την εταιρεία στην οποία αναφέρεται και συστηνει.

Όπως και να έχει, εταιρείες οι οποίες αναδεικνύουν σημαντικά θέματα ασφαλείας, προσφέροντας σωστές λύσεις σύμφωνα με στοιχεία και στατιστικές, είναι οπωσδήποτε σημαντικό να τις στηρίζουμε.

(δεν αλλάζει βεβαια αυτό κάτι στους κανόνες του φόρουμ)

Ευχαριστούμε georef για τις πληροφορίες που μας κατέθεσες.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ύστερα από όλες αυτές τις πληροφορίες που μάζεψα κυρίως μέσα από αυτό εδώ το θέμα κατέληξα κ εγώ στην εταιρία BeSafe.

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βάλω τα στοιχεία της εταιρίας αλλά όποια μανούλα ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει πμ να της δώσω στοιχεία να επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία στην Αθήνα! Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω, γιατί η αλήθεια είναι πως με τα όσα διάβαζα εδώ είχα απογοητευτεί πως δεν θα έβρισκα να πάρω ανάποδο κάθισμα!

Εγώ πάντως σήμερα που επικοινώνησα, μίλησα με έναν κύριο ευγενέστατο κ πολύ εξυπηρετικό. Μου εξήγησε κάποια πράγματα κ μου έδωσε στοιχεία για καταστήματα της περιοχής μου που διαθέτουν το καθισματάκι που θέλω!

Μικρή κινέζα για το besafe δες και τα εξής ηλεκτρονικά καταστηματα http://www.prams-pushchairs.co.uk και http://www.carseat.se όπου είναι φθηνότερο. Βέβαια δεν ξέρω την αξιοποιστία των συγκεκριμένων καταστημάτων. Αν ξέρει κάποια-κάποιος ας μας πει.

KrEZm8.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...