Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Βλέπω οτι έχετε ψάξει πολύ το θέμα και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Εχω αποκλείσει το Besafe για να μην μας καλύψει μόνο μέχρι τα 18 κιλά.

Θα ήθελα όμως να έχει την δυνατότητα να γυρίζει και μπροστά(σε περιπτωση που τα βρω σκούρα με τον μικρό αργότερα).

Ξέρω οτι το Britax Two Way εχει αυτην την δυνατότητα,αλλά δεν το βλέπω πια . Το Britax Hi-Way2 ή το Britax Multi Tech 2 εχει αυτην την δυνατότητα??? (δεν μπορω να καταλάβω από τις προδιαγραφές)

Επίσης, έχει κανένας 5θυρο Ibiza, να μου πει μήπως είναι πολύ ογκώδη για αυτό?

Καλημερα!

Πριν λιγες μέρες παρελαβα το Britax -Two Way απο δω

http://www.carseat.se/store.html

ΤΟ εχει οπως θα δεις.Ειναι παρα πολυ καλο!!!Το multi tech επισης γυριζει μπροστα.Στην Ελλαδα αυτα δεν υπαρχουν δυστυχως.Υπαρχουν τα κλασσικα Britax αλλα δεν αξιζει να τα αγορασεις απο δω.Της μεγαλης που ειναι στην τελευταια ομαδα,εδω το βρηκα 280 και απο Αγγλια μονο 120.

Στειλε ενα μειλ στον Hakan να σου πει αυτος ποιο ταιριαζει καλυτερα στο αυτοκινητο σας.Εκανα μια βδομαδα να το παραλαβω -οπως ακριβως μου ειχε πει- και τα μεταφορικα κοστισαν 55 ευρω.Μας εβαλε και δωρο καθρεφτη για να βλεπω το μωρο !!Παντως καμια σχεση με τα καθισματα που ειχα ως τωρα στην μεγαλη.Ακουνητο ρε παιδι μου!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα!

Πριν λιγες μέρες παρελαβα το Britax -Two Way απο δω

http://www.carseat.se/store.html

ΤΟ εχει οπως θα δεις.Ειναι παρα πολυ καλο!!!Το multi tech επισης γυριζει μπροστα.Στην Ελλαδα αυτα δεν υπαρχουν δυστυχως.Υπαρχουν τα κλασσικα Britax αλλα δεν αξιζει να τα αγορασεις απο δω.Της μεγαλης που ειναι στην τελευταια ομαδα,εδω το βρηκα 280 και απο Αγγλια μονο 120.

Στειλε ενα μειλ στον Hakan να σου πει αυτος ποιο ταιριαζει καλυτερα στο αυτοκινητο σας.Εκανα μια βδομαδα να το παραλαβω -οπως ακριβως μου ειχε πει- και τα μεταφορικα κοστισαν 55 ευρω.Μας εβαλε και δωρο καθρεφτη για να βλεπω το μωρο !!Παντως καμια σχεση με τα καθισματα που ειχα ως τωρα στην μεγαλη.Ακουνητο ρε παιδι μου!!!!

Σ ευχαριστώ παααααρα πολύ για την απάντηση!!

Μάλλον κι εγώ για το Τwo-way πάω από το ίδιο site.

Γυρίζει και μπροστά αυτό , έτσι δεν είναι ???

Νομίζω οτι αξίζει τα χρήματα του.Εχεις μεγάλο αυτοκίνητο?Θα στείλω βέβαια mail για σιγουριά!

QqmLp3.png

Σ ευχαριστώ παααααρα πολύ για την απάντηση!!

Μάλλον κι εγώ για το Τwo-way πάω από το ίδιο site.

Γυρίζει και μπροστά αυτό , έτσι δεν είναι ???

Νομίζω οτι αξίζει τα χρήματα του.Εχεις μεγάλο αυτοκίνητο?Θα στείλω βέβαια mail για σιγουριά!

Ναι γυριζει ,και γω γι αυτο το ηθελα.Παρα πολυ μου αρεσε.Βεβαια τωρα μ αυτη τη ζεστη ιδρωνει πολυ αλλα τεσπα..τα καταφερνουμε με κλιματιστικο και μια πανουλα βαμβακερη.

Εμεις εχουμε το hundai i30.Miα χαρα χωρεσε, λιγο ζοριζομαι εγω μπροστα στη θεση του συνοδηγου αλλα ειμαι και 1,80;-).

QJZup3.png

bxuCp3.png

...... αλλα ειμαι και 1,80;-).

Χαχαχαχα!!! 1.80 !!! Λογικό να ζορίζεσαι! :lol:

Εστειλα email και περιμένω απάντηση τους, αλλά μάλλον θα χωράει γιατί δεν πρέπει να έχουν μεγάλη δφιαφορά τα αυτοκίνητα μας!!

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Εχω το Besafe, ειναι πολυ ομορφο καθισματακι, πολυ ανετο, το πηρα και σε ροζακι...το εχουμε ηδη 1 χρονο...ειμαστε 2 ετων και κατι. Ομως παιδια ειμαι ετοιμη να το γυρισω να κοιταει μπροστα!!!!!

Καταλαβαινω, διαβασα ολα αυτα για την ασφαλεια κλπ....ομως το παιδι ΖΑΛΙΖΕΤΑΙ! Πολυ! Δηλαδη δεν μπορω αλλο να ταλαιπωρειται. Ολο κλαιει, γυριζει το σωμα της οσο μπορει προς το πλαι, αφηστε που βρηκε τροπο να βγαζει τα χερια απο τη ζωνη και ουσιαστικα να μην ειναι προστατευμενη:confused: Δεν μπορω να της πω τιποτα, κι εγω ζαλιζομαι οταν ταξιδευω κοιταζοντας πισω και ειμαι και γκουχου γκουχου ετων....

Διαβασα, δε, οτι δεν κανει καλο στον εγκεφαλο να ταξιδευουμε με το κεφαλι αναποδα...πχ σε τρενο, συμβουλευε να καθομαστε παντα κοιταζοντας μπροστα.

Ειμαι η μονη? Ποιες ειναι οι αποψεις σας? Ειναι πολυ επικινδυνο?

Εχω το Besafe, ειναι πολυ ομορφο καθισματακι, πολυ ανετο, το πηρα και σε ροζακι...το εχουμε ηδη 1 χρονο...ειμαστε 2 ετων και κατι. Ομως παιδια ειμαι ετοιμη να το γυρισω να κοιταει μπροστα!!!!!

Καταλαβαινω, διαβασα ολα αυτα για την ασφαλεια κλπ....ομως το παιδι ΖΑΛΙΖΕΤΑΙ! Πολυ! Δηλαδη δεν μπορω αλλο να ταλαιπωρειται. Ολο κλαιει, γυριζει το σωμα της οσο μπορει προς το πλαι, αφηστε που βρηκε τροπο να βγαζει τα χερια απο τη ζωνη και ουσιαστικα να μην ειναι προστατευμενη:confused: Δεν μπορω να της πω τιποτα, κι εγω ζαλιζομαι οταν ταξιδευω κοιταζοντας πισω και ειμαι και γκουχου γκουχου ετων....

Διαβασα, δε, οτι δεν κανει καλο στον εγκεφαλο να ταξιδευουμε με το κεφαλι αναποδα...πχ σε τρενο, συμβουλευε να καθομαστε παντα κοιταζοντας μπροστα.

Ειμαι η μονη? Ποιες ειναι οι αποψεις σας? Ειναι πολυ επικινδυνο?

Αν το παιδάκι ζαλίζεται δεν νομίζω οτι υπάρχει επιλογή! Δεν υπαρχει λόγος να ταλαιπωρείται.Είπαμε πάνω από όλα η ασφάλεια, αλλά μην αρρψστήσει η μικρούλα κιόλας.Δεν είναι αναγκη να κάνετε την παραμικρή διαδρομή βασανιστήριο!Γυρισε το καθισματάκι μπροστά.

QqmLp3.png

Ήρθε η ώρα και για μας να αλλάξουμε κάθισμα... Είμαστε ανάμεσα στο multi-tech και το two-way της britax.

Προσπαθούμε να φανταστούμε τις πραγματικές διαστάσεις του καθίσματος και πώς θα είναι στο αυτοκίνητό μας...

Θα μπορούσε κάποια από σας που έχετε αυτά τα καθισματάκια να μου στείλετε ή να ανεβάσετε στο φόρουμ μια φωτογραφία από το κάθισμα τοποθετημένο στο αυτοκίνητό σας για να καταλάβουμε κάπως τις διαστάσεις τους, γιατί ο Hakan δεν ξέρει το opel insignia που έχουμε εμείς και δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το ζήτημα...

γεια σας κι απο μένα και πάλι! πήραμε τελικά απο το carseat.se το Βritax hi wayy II κι η Χρυσάνθη μου κάθεται πάρα πολύ ευχάριστα,της αρέσει πολύ ! το έιχε δε και σε προσφορά 275 ευρω και με τα μεταφορικά μας κόστισε 330! εχουμε το Matiz κ η τοποθέτηση του ήταν πανεύκολη-νόμιζα με αυτα που ειχα διαβάσει οτι θα παιδευτούμε-και στου συνοδηγού χωράω εγώ μια χαρά (αν και έκατσε κι η νονά μου μια μέρα που ναι ψηλότερη και πιο παχιά και δεν δυσανασχέτησε!χαχα!)

ήθελα αν κάποια ξέρει αν γυρνάει και μπροστά κάποια στιγμη αυτο το μοντέλο ( δε θυμάμαι να χα ρωτησει τον Hakan) και όποια το χει σε μεγαλύτερο παιδάκι να μου πει αν βολεύεται ακόμα!φιλιά!

3IrTp3.png

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση-προσφορά σου! Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μεταξύ του multi-tech και του two-way, οπότε αν μπει και το hi-way στο παιχνίδι το δίλημμα θα γίνει τρίλημμα και δεν θα αποφασίσουμε ποτέ... Ο Hakan βοήθησε στέλνοντας φωτο από τα καθισματάκια σε audi Α4 που μοιάζει κάπως σε διαστάσεις με το insignia

Να ρωτησω βρε κοριτσια μιας και το εχετε ψαξει το θεμα,εμεις ακομα εχουμε το 0-13 καθισμα αναποδα το εχουμε ομως τα ποδαρακια του ακουμπανε στο καθισμα,μεχρι ποτε μπορω να τον εχω αναποδα?Και αν παρουμε δευτερο καθισματακι,θα πρεπει και εκεινο να το εχω αναποδα?

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Να ρωτησω βρε κοριτσια μιας και το εχετε ψαξει το θεμα,εμεις ακομα εχουμε το 0-13 καθισμα αναποδα το εχουμε ομως τα ποδαρακια του ακουμπανε στο καθισμα,μεχρι ποτε μπορω να τον εχω αναποδα?Και αν παρουμε δευτερο καθισματακι,θα πρεπει και εκεινο να το εχω αναποδα?

δεν εχει σημασια εαν ακουμπανε τα ποδαρακια στο καθισμα.σημασια εχει να μην υπερβει το κεφαλι του μωρου σου την πλατη του καθισματος και φανταζομαι να μην υπερβει και τα κιλα(καλα εαν τα υπερβει απλα δεν θα χωραει :-P)το μωρο σου και χωρο να ειχε παλι μαζεμενα θα ειχε τα ποδια του,σαν βατραχακι;).εχεις παντως ακομα χρονο για να το αλλαξεις,και εμεις εχουμε 0-13 και η κορη μου ειναι 19 μηνων και ακομα χωραει μια χαρα.εσενα που ο γιος σου ειναι 5 μηνων εχεις ακομα χρονο.

ιδανικα παντως πρεπει να τον εχεις αναποδα μεχρι τα 4 του χρονια!

κατα τα αλλα συμφωνω με την true,διαβασε απο την αρχη το θεμα και αποφασιζεις......

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Συμφωνω με το Σοφακι...

δεν πειραζει αν το παιδακι εχει διπλωμενα τα ποδαρακια του...παντως η μικρη μου κοντευει 15 μηνων,ειναι 86 ποντους,καθεται σε καρεκλακι αναποδο 0-18 και τα ποδαρακια της ακομη δεν εφτασαν στην πλατη του πισω καθισματος ωστε να αναγκαστει να τα λυγισει....

Η μικρη θα μεινει να κοιτα πισω οσο περισσοτερο γινεται....θα γυρισει μπροστα μονο αν τιθεται θεμα σοβαρο να ζαλιζεται δηλαδη,να κανει εμετο κλπ...

Παντως στην πολη που ζουμε,η οποια δεν ειναι και μικρη παιζει να ειμαστε και το μονο αυτοκινητο με καθισματακι που κοιτα πισω και ολοι μας κοιτανε περιεργα και μας ρωτανε γιατι το εχουμε να κοιτα ετσι το παιδι....

Μην μιλησω δε για το ποσοι δεν χρησιμοποιουν καν καθισμα...αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα.....

Διαφημίσεις

λογω ελλειψεισ χρονου δεν μπορω να διαβασω ολο το θεμα.

ηρθε ο καιρος να αγορασουμε το 2ο καθισματακι μας.τωρα εχουμε to besafe izi sleep.πειτε μου ποιο καθισματακι προτεινετε.αν υπαρχει καποιο που να κοιταει κ μπροστα στην περιπτωση ζαλης κ επισης να χωραει κ στο αυτοκινητο μας ενα peugeot 307.

κ μια ασχετη (περιπου) ερωτηση

ξερετε αν με σταματησει η τροχαια με παιδικο καθισμα στην θεση του συνοδηγου αν θα μου κοψει κληση????γτ καποιος μου ειπε οτι μονο στην ελλαδα απαγορευετε

σας ευχαριστω

λογω ελλειψεισ χρονου δεν μπορω να διαβασω ολο το θεμα.

ηρθε ο καιρος να αγορασουμε το 2ο καθισματακι μας.τωρα εχουμε to besafe izi sleep.πειτε μου ποιο καθισματακι προτεινετε.αν υπαρχει καποιο που να κοιταει κ μπροστα στην περιπτωση ζαλης κ επισης να χωραει κ στο αυτοκινητο μας ενα peugeot 307.

κ μια ασχετη (περιπου) ερωτηση

ξερετε αν με σταματησει η τροχαια με παιδικο καθισμα στην θεση του συνοδηγου αν θα μου κοψει κληση????γτ καποιος μου ειπε οτι μονο στην ελλαδα απαγορευετε

σας ευχαριστω

δεν νομιζω να σου κοψουν κληση,εμας μας σταματησαν για ελεγχο και δεν μας ειπαν τιποτα που εχουμε το καθισμα μπροστα.ας κοψει καμια κληση η αστυνομια για γονεις που εχουν παιδια χωρις καθισμα και ας αφησουν αυτους που εχουν :evil:.

για το αλλο που ρωτας θα στειλεις μηνυμα στο carseat στον hakan και θα του κανεις οτι ερωτηση θελεις για τα καθισματα και το αυτοκινητο σου.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Αν το παιδάκι ζαλίζεται δεν νομίζω οτι υπάρχει επιλογή! Δεν υπαρχει λόγος να ταλαιπωρείται.Είπαμε πάνω από όλα η ασφάλεια, αλλά μην αρρψστήσει η μικρούλα κιόλας.Δεν είναι αναγκη να κάνετε την παραμικρή διαδρομή βασανιστήριο!Γυρισε το καθισματάκι μπροστά.

ήμουν στην παρουσίαση της besafe (ήταν press conference) όπου επιστήμονες και βίντεο με παραδείγματα με έπεισαν ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ οτι οπωσδήποτε θα έβρισκα τρόπο να καταπολεμήσω τη δυσφορία του παιδιού μου όσον αφορά την ζάλη (με παιχνίδια στο πίσω ταμπλώ του αυτοκινητου τα οποια νμπορεί να κοιτάει ή άλλα πράγματα)

και με τίποτα δεν θα έβαζα αυτό πιο πάνω

απο το πρόβλημα που πιθανώς μπορεί να δημιουργηθεί απο ατύχημα.

δεν πείθομαι εύκολα απο πράγματα ουτε απο επιστημονες,

αλλά σε αυτό είμαι 100% σίγουρη. εγώ σε συμβουλεύω να βρείς τρόπο να καταπολεμήσεις την δυσφορία, και να μην συγκρινεις με την δική σου...

μπορεί να μην εχεις δοκιμασει ακόμα τα πάντα, μπορεί εσύ να έχεις μια ευαισθησία σε αυτό δεν σημαίνει ότι και το παιδί σου θα την έχει.

όταν μπορεί να βγάλει τα χέρια του απο οτι θυμαμαι μπορεί να είναι ένδειξη οτι δεν ειναι σωστά δεμένο... (ας με διορθώσουν αυτες που γνωρίζουν καλύτερα)

όπως με οποιαδήποτε άλλη αταξία, εάν το παιδί μου θα έκανε κατι επικίνδυνο θα του έδειγνα τι επιτρέπεται και τι όχι.

δεν επιτρέπεται να βγάζει τα χέρια - πολύ απλά. όπως δεν επιτρέπεται να βαζουμε τα χέρια στην πόρτα στις σχισμές , είναι θέμα ασφαλείας.

θα ρώταγα τους ειδικούς τι εχουν να συστήσουν για να καταπολεμήσω αυτό το πρόβλημα.

ΔΕΝ θα αλλαζα την φορά του καθίσματος.

στην παρουσίαση μας εδωσαν να κρατήσουμε ένα καρπούζι στα χέρια μας για να καταλάβουμε το βάρος του κεφαλιού του παιδιού

και μας εδειξαν βίντεο με το πώς αυτό το καρπούζι προχωρά σε μεγάλες ταχυτητες σε ατυχημα όταν κοιτάει μπροστά.

μπορεί η δυσφορία του παιιδού σας τώρα να σας δυσκολεύει και να δυσκολευει το παιδί

αλλα και άλλα πράγματα μας δυσκολευουν, αλλά δεν τα σταματάμε εάν υπάρχει θέμα ασφαλείας.

είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι ένα παιδί σε ατυχημα με εμπρόσθια συγκρουση, ειναι επικίνδυνο να κοιτάει μπροστά.

δε- δο - με - να επικίνδυνο - οχι απλώς δυσφορία.

αυτό που το διάβασες?

το να μην κανει κατι καλό

είναι εντελώς διαφορετικό

απο ότι να είναι κάτι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

σου κρουω τον κωδωνα γιατι εχεις καθισματακι τετοιο που κανονικα ολοι οι γονείς θα πρεπε να ειχαν, και ολοι οι πωλητές να το συστήνουν (δε θα πρεπε να υπαρχουν ΚΑΝ άλλα στην αγορά!!!!)

και γράφεις αιτιολογίες να μην το κάνεις οι οποίες αιτιολογίες δεν είναι επαρκής, δεν είναι δεδομένες, και καταπολεμούνται.

δεν θα σχολίαζα εάν δεν ήταν θέμα ασφαλείας και εξαιτίας του ότι ήμουν εκεί και είδα όλα τα στοιχεία (αρκάδαντα στοιχεία, και όχι μεμονωμένες έρευνες μικρές και τέτοια τρυκ) θεωρώ καθήκον μου να στο γράψω.

ελπίζω να μην σε προσβαλω με κάποιο τρόπο, δεν εχω τέτοιο σκοπό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

μενω σε επαρχιακη πολη κ σε 2 καταστηματα που πηγα μεγαλων αλυσιδων βρεφικων καταστηματων με κοιτουσαν σαν εξωγηινη οταν τους ειπα οτι θελω αναποδο παιδικο καθισμα.......στο ενα απο αυτα κιολασ μου ειπαν οτι μονο τα βρεφικα ειναι αναποδα κ να μην προτιμησω αναποδο καθισμα.επισησ οι ελληνες ας μαουμε επιτελους καποια πραγματα.

το πιο κουφο το ειδα προχθες μαμα οδηγος , πισω η γιαγια με το βρεφοσ την αγκαλια κ το καθισματακι μαζι πισω χυμα ουτε αυτο δεμενο κ κυριως ουτε το μωρο.........:mad::mad::mad::mad: made in greece

μενω σε επαρχιακη πολη κ σε 2 καταστηματα που πηγα μεγαλων αλυσιδων βρεφικων καταστηματων με κοιτουσαν σαν εξωγηινη οταν τους ειπα οτι θελω αναποδο παιδικο καθισμα.......στο ενα απο αυτα κιολασ μου ειπαν οτι μονο τα βρεφικα ειναι αναποδα κ να μην προτιμησω αναποδο καθισμα.επισησ οι ελληνες ας μαουμε επιτελους καποια πραγματα.

το πιο κουφο το ειδα προχθες μαμα οδηγος , πισω η γιαγια με το βρεφοσ την αγκαλια κ το καθισματακι μαζι πισω χυμα ουτε αυτο δεμενο κ κυριως ουτε το μωρο.........:mad::mad::mad::mad: made in greece

Αυτή η μαμά θα λέει:"τι να κάνω, αφού το παιδί δεν κάθεται στο καθισματάκι". Πιστεύω ότι είναι θέμα εκπαίδευσης και να θέτεις κανόνες. Η συγκεκριμένη το εκπαιδεύει να ΜΗΝ κάθεται στο κάθισμα.

Όσο για τα ανάποδα καθισματάκια, και ο αντιπρόσωπος της Britax στην Ελλάδα, σαν εξωγήινο θα σε κοιτάξει αν του πεις για ανάποδα καθίσματα...

Δικιο εχεις!...Εχει βασικα σοβαρο προβλημα με το στομαχι της, εχει αλλεργιες και παλινδρομηση και κανει εμετους ευκολα. Το ιδιο εχω κι εγω και δεν μπορω ουτε χαρτη να διαβασω οταν ειναι ενα οχημα εν κινησει. Φαρμακο μου ειπε ο παιδιατρος να μην της δωσω, απλα να κοιταει μπροστα και να εχω ανοιχτο παραθυρο. Οποτε καλυτερα δεμενη και να κοιταει μπροστα, απο το να κανουμε σταση καθε 10 μετρα-μια φορα το Αθηνα-Θεσσ/νικη το καναμε 8 ωρες και της αλλαξα ενα σωρο φανελακια!!!! Σε καθε P σταση και περπατημα το πηγαμε!!! Και το παιδι μετα εκλαιγε απο την εξαντληση μερες.

Μερικες πληροφοριες γιατι συμβαινει αυτο

http://kidshealth.org/kid/talk/qa/motion_sickness.html

http://www.thenakedscientists.com/HTML/content/latest-questions/question/2783/

Ιδιως το ΣΚ που εχουμε ταξιδι προς Στουπα, ειναι δυνατον να την εχω αναποδα στις στροφες, να μου κανει εμετο καθε 3 μετρα? Παθαινεις σοβαρη ζημια οταν κανεις εμετο συνεχεια.

κοριτσαρες μου συμφωνω σε αυτα που λετε οτι πρεπει να ειναι μεχρι τα 4 χρονια του,αλλα πως εξηγειτε ομως οτι τα ποδαρακια του ακουμπανε την πλατη του καθισματος?ΜΗπως δεν τον βαζω σωστα?Το οτι τα εχει λυγισμενα δεν μας πειραζει αλλα τις περισσοτερες φορες επειδη τα τεντωνει και φτανουν μεχρι τα καθισμα και ακους γρουτσ γρρουτς γρατζουναει το καθισμα με τα νυχακια του και γελαει μετα το ατιμουλικο:P:p:p,βαση ισοφιξ δεν εχουμε βαλει μηπως φταει αυτο?Εχουμε της peg pergo on truck modular ετσι λεγεται το μοντελο,εσεις που εχετε αυτο το μοντελο δεν ακουμπανε τα ποδαρακια του?

Αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο που λες είναι για 0-13 κιλά. Όλα αυτά κοιτάζουν προς τα πίσω, δεν μπορείς να τα γυρίσεις εμπρός. Όσο για τα πόδια δεν νομίζω να έχει να κάνει η βάση, εμείς χρησιμοποιούσαμε μέχρι πρότινος το primo viaggio tri-fix με την βάση isofix και χωρίς σε άλλο αμάξι. Δεν ακουμπούσαν. Το χερούλι δεν το κατεβάζετε προς τα πόδια όταν τοποθετείτε το κάθισμα? Έτσι πρέπει να είναι όταν τοποθετείται και κατά αυτόν τον τρόπο αφήνει χώρο για τα πόδια.Τώρα αν τα τεντώνει κι ακούτε το χρούτσου χρούτσου μήπως δεν είναι καλά σφιγμένη η ζώνη του και του επιτρέπει να τεντώνεται?

Η άλλη πιθανότητα είναι να είναι ψηλό το παιδάκι αλλά βλέπω είναι μόλις 5μ και κάτι οπότε δεν παίζει.

Τώρα χρησιμοποιούμε το be safe izi combi x3. Την πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα με το κεφάλι που πέφτει προς τα εμπρός όταν κοιμάται - το ανέφεραν και κάποιες άλλες κοπέλες ως παράπονο. Τελικά όμως αυτό οφειλόταν στην λάθος τοποθέτηση από εμάς και στο ότι δεν χρησιμοποιούσαμε την κατάλληλη θέση ανάκλισης.

Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες τοποθέτησης και τα καταφέραμε.

Όσο για το παιδάκι που ζαλίζεται/κάνει εμμετούς ανάποδα θα πρότεινα την ομοιοπαθητική (εφόσον έχουν εξαντληθεί όλα τα υπόλοιπα)

Αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο που λες είναι για 0-13 κιλά. Όλα αυτά κοιτάζουν προς τα πίσω, δεν μπορείς να τα γυρίσεις εμπρός. Όσο για τα πόδια δεν νομίζω να έχει να κάνει η βάση, εμείς χρησιμοποιούσαμε μέχρι πρότινος το primo viaggio tri-fix με την βάση isofix και χωρίς σε άλλο αμάξι. Δεν ακουμπούσαν. Το χερούλι δεν το κατεβάζετε προς τα πόδια όταν τοποθετείτε το κάθισμα? Έτσι πρέπει να είναι όταν τοποθετείται και κατά αυτόν τον τρόπο αφήνει χώρο για τα πόδια.Τώρα αν τα τεντώνει κι ακούτε το χρούτσου χρούτσου μήπως δεν είναι καλά σφιγμένη η ζώνη του και του επιτρέπει να τεντώνεται?

Η άλλη πιθανότητα είναι να είναι ψηλό το παιδάκι αλλά βλέπω είναι μόλις 5μ και κάτι οπότε δεν παίζει.

Τώρα χρησιμοποιούμε το be safe izi combi x3. Την πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα με το κεφάλι που πέφτει προς τα εμπρός όταν κοιμάται - το ανέφεραν και κάποιες άλλες κοπέλες ως παράπονο. Τελικά όμως αυτό οφειλόταν στην λάθος τοποθέτηση από εμάς και στο ότι δεν χρησιμοποιούσαμε την κατάλληλη θέση ανάκλισης.

Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες τοποθέτησης και τα καταφέραμε.

Όσο για το παιδάκι που ζαλίζεται/κάνει εμμετούς ανάποδα θα πρότεινα την ομοιοπαθητική (εφόσον έχουν εξαντληθεί όλα τα υπόλοιπα)

τα κανουμε ολα αυτα που μου λες,δεν ξερω τι μπορει να φταιει?Μην φανταστεις οτι ακουμπανε συνεχεια,οταν τεντωνετε πολυ μονο και απλα ανρωτιεμαι αργοτερα που θα ειναι ποιο ψηλος πως θα καθεται αφου τωρα ακουμπανε.Σε ευχαριστω για το χρονο σου

τα κανουμε ολα αυτα που μου λες,δεν ξερω τι μπορει να φταιει?Μην φανταστεις οτι ακουμπανε συνεχεια,οταν τεντωνετε πολυ μονο και απλα ανρωτιεμαι αργοτερα που θα ειναι ποιο ψηλος πως θα καθεται αφου τωρα ακουμπανε.Σε ευχαριστω για το χρονο σου

Αργότερα που θα είναι πιο ψηλός, θα πάρετε άλλο κάθισμα!

Αν δεν κάνω λάθος έχεις το 0-13 δηλαδή κατηγορία 0-0+. Αυτό είναι για ένα χρόνο περίπου.

Μετά αναγκαστικά πρέπει να πάρετε της κατηγορίας 1.

Το μόνο άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι η κλίση του καθίσματος του αυτοκινήτου, οπότε βάζοντας πάνω το παιδικό κάθισμα να είναι αρκετά όρθιο ώστε να ακουμπά τα πόδια του.

Υπομονή, σε λίγους μήνες θα αλλάξετε κάθισμα αναγκαστικά.

Υπάρχουν και προστατευτικά για την πλάτη του καθίσματός σας αν φοβάσαι μην κάνει ζημιά στο ύφασμα ξύνοντάς το.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...