Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρο και σύμπληρωμα διατροφής στα βρέφη που θηλάζουν

Recommended Posts

Δημητρα,τα ειπε η Χλοη!!!!Ξεχνα οτι πηγες σε αυτην την γιατρο,ξεχνα αυτα πουσου ειπε και βρες καποιον αλλο.Ετσι απλα....

Α ρε Χλοη,καλα που εχουμε κι εσενα.....Να σαι καλα... :D

Παντως,κι ο αντρας μου το ιδιο λεει για τα δοντια.Λεει επι λεξη:"Μα δεν βλεπεις οτι το παιδι δεν εχει δοντια;;;Δεν εχει δωσει εντολη το DNA ακομη για να φαει".Ε,το σκεφτομαι κι εγω,ισως να ειναι κι ετσι λεω...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 382
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 46 δημοσιεύσεις

• frene

frene 19 δημοσιεύσεις

• Marle

Marle 13 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 13 δημοσιεύσεις

Κορίτσια,

ευχαριστώ για τη "συμπαράσταση", τη χρειαζόμουν είναι η αλήθεια :cool:

Μάλλον βρήκα καινούριο παιδίατρο, μιλήσαμε τηλεφωνικά προς το παρόν

και θα πάμε και την επόμενη εβδομάδα στο ιατρείο του.

Μου είπε βέβαια ότι δεν πρέπει να πιέζουμε το μωρό.

Πες τα χρυσόστομε!!! :lol:

m3uIp2.png

Τελικά δεν έγραψε σίδηρο προς το παρόν (ίσως επειδή είδε ότι από βάρος τα πηγαίνει πολύ καλά, δεν ξέρω) αλλά μου είπε σαν πρώτο βήμα ότι πρέπει να το αφήσω νηστικό όλη μέρα και ας κλαίει όσο θέλει, μέχρι να φάει το κρέας...

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι ΜΕΡΙΚΑ παιδιά τα πάνε καλά με 8 μήνες αποκλειστικού θηλασμού...

Να διαβάζουμε ξέρουμε, υποτίθεται ότι τον παιδίατρο τον χρειαζόμαστε για την κρίση του, να μπορέσει να διακρίνει αν το παιδί μας ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που θέλουν πρώιμη εισαγωγή στερεών ή που είναι καλύτερα με κάπως καθυστερημένη εισαγωγή.

Αν ο παιδίατρος δεν μπορεί να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού μένουμε στο κείμενο που έτσι κι αλλιώς το διαβάζουμε καλύτερα και... δεν πληρώνουμε επίσκεψη!

Το κακό είναι ότι με αυτά που σου λένε, σου βάζουν ιδέες μήπως συμβεί κάτι κακό στο παιδί, αναρωτιέσαι "λες???? λες να του λείπει ο σίδηρος και να κάνω εγώ λάθος???? "

Το πιο τραγικό λάθος είναι να εμπιστεύεσαι λάθος ειδικούς...

Διαφημίσεις

Μπραβο ρε Δημητρα!!!!Αντε να μας πεις νεα!

μπράβο, μπράβο, μπράβο!!! τον βρήκες κοντά στην περιοχή σου τελικά???

να μας πεις νέα οπωσδήποτε!!

:D:D Ναι, είναι σύνορα Χαλανδρίου-Χολαργού.

Για να δουμε!

m3uIp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εχω μπερδευτεί πολύ σχετικα με το συμπλήρωμα σιδήρου.

έχω το βιβλίο της Αμερικάνικης Παιδιατρικής ακαδημίας και στη σελίδα 688 αναφέρει ότι "αν επιλέξετε να θηλάσετε και μετά τον τέταρτο μήνα χωρίς να εισάγετε στερεες τροφές συνίσταται η χορήγηση κάποιου συμπληρώματος σιδήρου.τι λέτε για αυτό;;

Να ρωτήσω την Αγλαία που πιθανόν να ξέρει.

Εγώ είμαι τώρα στο 9ο και περιμένω να γενήσω. Στις αιματολογικές εξετάσεις πριν 1-2 μήνες, ο αιματοκρίτης μου έπεσε στο 32 από 38-40 αν θυμάμαι καλά και η φεριτίνη μου στο 3! Παίρνω 2 αμπούλες σιδήρου τώρα, τις οποίες κάποιες φορές δεν παίρνω διότι το γεύμα μου περιέχει γαλακτοκομικά και γνωρίζω ότι δεν γίνεται απορρόφηση σιδήρου μαζί με ασβέστιο.

Κατά τη δική σου γνώμη Αγλαία δεν θα πρέπει να μου προτείνουν να παίρνω σίδηρο και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, έστω και λιγότερο?

Και επίσης ποια είναι η γνώμη σου για την πρόσληψη συμπληρώματος ασβεστίου κατά το θηλασμό? Εγώ ειδικά, λόγω πολλών εμετών στην αρχή, αυτό το μασώμενο ασβέστιο δεν το άντεχα και γενικώς πήρα πολύ λίγο, τουλάχιστον τώρα φροντίζω να τρώω πολλά γαλακτοκομικά το πρωί και το βράδυ.

0b8bfa6eaf.png

εχω μπερδευτεί πολύ σχετικα με το συμπλήρωμα σιδήρου.

έχω το βιβλίο της Αμερικάνικης Παιδιατρικής ακαδημίας και στη σελίδα 688 αναφέρει ότι "αν επιλέξετε να θηλάσετε και μετά τον τέταρτο μήνα χωρίς να εισάγετε στερεες τροφές συνίσταται η χορήγηση κάποιου συμπληρώματος σιδήρου.τι λέτε για αυτό;;

Το βιβλίο είναι απηρχαιομένο και με σοβαρότατες ελείψεις. Δεν είναι καν σύμφωνο με τις δημοσιεύσεις της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής. Μόνο αν διαπιστωθεί έλλειψη σιδήρου κατόπιν αιματολογικών εξετάσεων επιτρέπεται να χορηγηθεί σίδηρος στο μωρό, αλλιώς είναι επικίνδυνο και μπορεί να καθυστερήσει σοβαρά την ανάπτυξή του γιατί εμποδίζει το ασβέστειο των τροφών να αφομοιωθεί. Δυστυχώς οι περισσότεροι παιδίατροι ακολουθούν τις απηρχαιωμένες οδηγίες.

Εγώ ειδικά, λόγω πολλών εμετών στην αρχή, αυτό το μασώμενο ασβέστιο δεν το άντεχα και γενικώς πήρα πολύ λίγο,

Γιατί έπρεπε να είνα μασώμενο;

υπάρχουν και άλλα σκευάσματα.

τουλάχιστον τώρα φροντίζω να τρώω πολλά γαλακτοκομικά το πρωί και το βράδυ.

σκέψου λίγο: έτσι κάνουν όλα τα θηλαστικά στη διάρκεια της κύησης;

σε προκαλώ να περάσεις από το τόπικ

Υγιεινή δια(σ)τροφή

για τα συμπληρώματα δεν το συζητώ!

Η αμηνόρροια του θηλασμού προστατεύει από την απώλεια σιδήρου.

Το ασβέστειο δεν χρειάζεται.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την απάντησή σου Αγλαία.

Σχετικά με το μασώμενο ασβέστιο μου είχε πει ο γιατρός, αφού δεν το ήθελα, να πάρω όποιο θέλω. Στο φαρμακείο όμως είδαμε ότι τα συνταγογραφούμενα ήταν όλα μασώμενα (έτσι είδε ο φαρμακοποιός) και σε καταπινόμενο βρίκαμε το caltrate αν δεν κάνω λάθος το οποίο όμως έχει και βιταμίνη D. Στην αρχή το απεύφευγα αλλά πότε παίρνω το ένα και πότε το άλλο. Εσύ ποιο καταπινόμενο ξέρεις, πες μου έστω και με π.μ.

0b8bfa6eaf.png

Ευχαριστώ για την απάντησή σου Αγλαία.

Σχετικά με το μασώμενο ασβέστιο μου είχε πει ο γιατρός, αφού δεν το ήθελα, να πάρω όποιο θέλω. Στο φαρμακείο όμως είδαμε ότι τα συνταγογραφούμενα ήταν όλα μασώμενα (έτσι είδε ο φαρμακοποιός) και σε καταπινόμενο βρίκαμε το caltrate αν δεν κάνω λάθος το οποίο όμως έχει και βιταμίνη D. Στην αρχή το απεύφευγα αλλά πότε παίρνω το ένα και πότε το άλλο. Εσύ ποιο καταπινόμενο ξέρεις, πες μου έστω και με π.μ.

Το clatrate ξέρω αλλά ίσως υπάρχουν και άλλα. Γενικά δεν χρησιμοποιώ τέτοια, οπότε η ενημερώσή μου είναι πολύ περιορισμένη!

• 1 month later...

Καλημέρα κορίτσια.

Χτες πήγαμε στο γιατρό, και μας είπε οτι η μικρή πρέπει να έχει λίγο αναιμία. Είναι λίγο κόκκινα τα ματάκια από κάτω είπε, και λίγο διογκωμένη η σπλήνα...Τον ρώτησα αν πρέπει να κάνουμε εξετάσεις, και είπε δε χρειάζεται γιατί φαίνεται.

Τέλος πάντων μας έδωσε συμπλήρωμα. Διαβάζω το κουτί, κι αναρωτιέμαι αν δεν είναι βλαβερά αυτά τα συστατικά. Αν ξέρει κάποια να μου πει... Αμαρέττο?? :)

Sorbitol solution 70%

Sucrose, methylparaben E218, Propylparaben E216 Etanol, lemon essence, Edetate disodium

Aυτά τα paraben με ανησυχούν...

Και να της δώσω χωρίς να χει κάνει εξέταση? Απ'τη μιά χαίρομαι που δε θα την τρυπήσουμε, απ'την άλλη θα 'θελα να ξέρω αν όντως υπάρχει πρόβλημα και αν είναι σοβαρό. Δε μ'αρέσει καθόλου που θα της δώσω συμπλήρωμα.

Κάπου διάβασα οτι βοηθάει να μαγειρεύεις σε σιδερένιες κατσαρόλες. Μήπως να δοκίμαζα αυτό? :?

Χλοη μου κανενα αλλο σκευασμα χωρις paraben?καμια αλλη εταιρια;

κοκκινα τα ματια απο μεσα,το εσωτερικο του βλεφαρου ή απο εξω,σαν μαυροι κυκλοι;

Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι θα εχουμε κι εμεις....αλλά αν πρεπει να παρουμε συμπληρωμα θα παρουμε,τι να κανουμε...

Από κάτω είναι κόκκινα σα μαύροι κύκλοι. Αυτό είδα κι ανησύχησα, γι'αυτό πήγαμε στο γιατρό. Υπάρχουν κάποια φυσικά συμπληρώματα, όπως το Floradix, αλλά δεν ξέρω αν κάνει για παιδιά, ούτε τι ποσότητα θα πρεπει να δώσω.

Διαφημίσεις

ρωτα τον γιατρο.ομοιοπαθητικος ειναι ή απλος παιδιατρος;

Της ελιζας παντως εχει τυχει να τα δω καμια φορα ετσι κοκκινα.

Οπως τοτε περσι που αρρωστησε κι εβηχε πολυ. :(

Παντως θα υπαρχουν λογικα στην αγορα διαφορα συμπληρωματα σιδηρου,ριξε μια ματια μηπως βρεις κανενα καλυτερο..

Χλόη, δική μου άποψη, να κάνεις εξέταση, για να ξέρεις πόσο "απειλητική" είναι η αναιμία αυτή. Εμείς κάναμε την εξέταση και η μικρή ήταν μέσα στα φυσιολογικά αλλά σε χαμηλές τιμές. Η γιατρός είπε να προσπαθήσουμε αρχικά με τη διατροφή. Διάβασε και το λινκ (το ίδιο που έβαλα στο καφέ, το βάζω και εδώ για αναφορά):

http://www.rebuild-from-depression.com/resources/Rebuild_Your_Iron.pdf

Μιας και το τρυπήσαμε το παιδί, του κάναμε εξετάσεις για διάφορα. Το ασβέστιο ήταν πάρα πολύ ψηλό σε σχέση με τις άλλες τιμές που ήταν μέτριες. Αναρωτιέμαι για τη συσχέτιση.

Επειδή έχω το στίγμα, υπάρχει περίπτωση να το έχει και η μικρή (δεν φαίνεται ακόμη). Οπότε είναι ένας ακόμη λόγος να μην ανησυχούμε φοβερά για χαμηλές τιμές στο σίδηρο, γιατί μπορεί να μην μπορούμε να τις ανεβάσουμε και πάρα πολύ και να προσπαθούμε άδικα.

Όπως έγραψα και στο καφέ, έχε υπόψην ότι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να δείχνουν αλλεργία (η δική μου κάνει με το σουσάμι).

θα έλεγα, κάνε την εξέταση και μιας και θα ληφθεί αίμα, στρίμωξε μέσα όσες περισσότερες εξετάσεις μπορείς, σαν γενικό τσεκάπ. Βάλε μέσα και εξέταση για μόλυβδο, γιατί μερικές φορές είναι αιτία αναιμίας.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γειά σας! Έχω ένα μωράκι που κοντεύει τους 2 μήνες. Όταν κλείσαμε τον 1ο μήνα η παιδίατρος μας είπε να του δίνουμε καθημερινά σταγόνες βιταμινών D και A επειδή γεννήθηκε χειμώνα (Νοέμβριο) και δεν εκτείθεται (λόγω του καιρού) αρκετά στο ηλιακό φως και επειδή το μητρικό γάλα είναι φτωχό σε αυτές τις βιταμίνες. Αναρωτιέμαι αν είναι πράγματι απαραίτητες αφού στην πρώτη κορούλα μου που γεννήθηκε Οκτώβριο δεν είχε χορηγήσει κάτι τέτοιο ο παιδίατρος που είχα τότε και δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Επίσης εγώ λαμβάνω ασβέστιο με βιταμίνη D3. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό στη βιταμίνη D που υπάρχει στο γάλα μου;

An zeite se skoteino spiti pou den to vlepei o hlios pote kai to mwro den vgainei katholou eksw, tote xreiazetai tis vitamines

Sthn ellada tis vitamines aytes tis xreiazontai kyriws oi giatroi gia na pairnoyn thn promithia apo thn etaireia...

ki esy den xreiazesai kamia apo tis vitamines kai ta symplhrwmata pou pairneis an h diatrofh sou einai kapws isorrophmemh

Kanena thilastiko pou thilazei den pairnei symplhrwma asvestiou an trefetai kanonika, oute oi agelades pou paragoun 30 litra gala to 24wro.

(Sorry gia ta greeklish, vriskomai sto ekswteriko kai den exw diko mou ypologisth)

Εγω που ζω στην Γερμανία δεν δινω την βιταμίνη D παρολο που επιμενει η γιατρός και οι γνωστοι-φιλοι μας εδω .

Η αληθεια ειναι πως πολλες μερες εχει ενα απαισιο γκρι και δεν βλέπουμε ήλιο . Προχτες ομως που ειχε -2 βαθμους και ενα ηλιο υπέροχο , βγηκαμε βολτα ενα διωρο και λιαστήκαμε ενω στο σπιτι εχουμε παντα τα πατζουρια ανοιχτά χωρις κουρτινες :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Σας ευχαριστώ πολύ! Τρέφομαι αρκετά ισσοροπημένα πιστεύω, και έχω κάποιο ενδοιασμό για τη λήψη αυτών των βιταμινών τόσο από εμένα όσο και από το μωρό αλλά φοβάμαι κιόλας να μην ακολουθήσω τις οδηγίες της παιδιάτρου μήπως τυχόν και προκαλέσω πρόβλημα στο παιδί μου.

Αν διαβάσεις αρκετά θέματα εδώ μέσα θα καταλάβεις ότι τις περισσότερες φορές οι οδηγίες των παιδιάτρων δημιουργούν τα προβλήματα κι όχι το ένστικτο της μητέρας.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Και εμείς ξεκινήσαμε από εχθές που ήρθε ο γιατρός βιταμινούχο συμπλήρωμα. Λέγετε Multi-vitamin syrup και έχει πολλές βιταμίνες και Ω3 με γεύση πορτοκάλι. Δεν ήξερα ότι δεν χρειάζεται :o

7uEBp2.png M3GSp2.png

Να σας πω ένα ανέκδοτο που συνέβη σε μένα. Όταν θήλαζα το πρώτο μου παιδί μου έδωσε και εμένα η παιδίατρος βιταμίνη D σε σταγόνες για το γιο μου. Άσχετη καθώς ήμουν, ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΤΕ, τις έπαιρνα εγώ γιατί νόμιζα ότι τις έδωσε για μένα, αφού το μωρό θήλαζε και δεν του έδινα τίποτα εκτός από το γάλα μου. Στην επόμενη επίσκεψή της με ρωτάει πώς τα πάμε με τις βιταμίνες και τις είπα 'εντάξει, τις παίρνω κανονικά' με κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια και μετά μου είπε ότι εφόσον βγαίνουμε έξω αρκετά δεν πειράζει αν δεν τις πήρε, προαιρετικές ήταν.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...