Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ!

Λένη

Recommended Posts

Δε θα το έκλεινα μέσα σε ένα διαμέρισμα όλη μέρα, για να μπορεί να το δει η γιαγιά για μισή ώρα!

Αυτό ακριβώς είναι που με εξοργίζει....που δεν παραδέχεται ότι όλες του οι αποφάσεις και οι κινήσεις είναι για να μπορεί η δική του η μαμά να έρθει για ακριβώς μισή ώρα να το δει, και για να μην πει κανείς να κοίτα η πεθερά δεν βοηθάει τη νύφη ενώ η μαμά της την βοηθάει...αν φαίνεται ότι κανείς δεν κάνει τίποτα είναι και αυτή καλυμμένη...έχει ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία της...βλέπετε πόσο ύπουλο και πονηρό είναι??και φανταστείτε ότι σε μένα δεν λέει τίποτα...όλα φαίνονται ότι είναι γνώμες του άντρα μου!!

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι οι άντρες γενικά δεν εναντιώνονται εύκολα στους γονείς τους και ειδικά στη μητέρα τους. Μπορεί να βλέπει τα στραβά τους, αλλά να μη θέλει να το παραδεχτεί σε σένα ούτε και στον εαυτό του. Μην το κάνεις συνέχεια θέμα, απλά συζητησέ του τα παράπονά σου μια φορά και τέλος. Ή όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό, καλό είναι να του λες πώς το βλέπεις εσύ, αλλά χωρίς άσχημες κουβέντες και χαρακτηρισμούς που μένουν. Με τον καιρό, πιστεύω ότι θα το δει και μόνος του, ακόμα κι αν δεν το παραδεχτεί ανοιχτά.

Μη χαλάς τη ζαχαρένια σου! Αδιαφόρησε!!

Λενη μου εισαι εντελως λαθος που καθεσαι και ασχολεισαι με το θεμα...

Θα σου πω τη δικια μου περιπτωση...

Η πεθερα μου μενει σχετικα μακρυα (3/4 της ωρας περιπου) και εδω και 14 μηνες εχει ερθει να δει το παιδι καμια 10αρια φορες...

Μια φορα χρειαστηκε να το κρατησουν (και αυτο δεν το ειχα ζητησει εγω, μονοι τους προσφερθηκαν) και τους ειπα να ερθουν στις 9 και ηρθαν στις 11..

Η μαμα μου απο την αλλη ειναι μαζι μου και διπλα μου απο την ημερα που γεννηθηκε το παιδι (εμεινε μαζι μου ολες τις μερες στο μαιευτηριο μερα-νυχτα) βλέπει το παιδι καθημερινα, και το κραταει ενω δεν δεν μπορει (εχει χειρουργησει τους τενοντες και στα δυο της χερια πολυ προσφατα και ξαναεκανε χειρουργειο τα χριστουγεννα) και τρεχει με το παραμικρο...

Προσφατα που μπηκαμε με τον μικρο στο παιδων (28/12) εκατσε και τις 4 μερες μαζι μου μερα-νυχτα επισης και ειχε κανει το χειρουργειο στις 23/12..

Η δε πεθερα μου ουτε να το δουν δεν ηρθαν...

Αλλα να σου πω και κατι? Ουτε και ηθελα να ερθουν ουτε και θελω να μου κρατανε το παιδι, ουτε καν να πατανε σπιτι μου..

Ο αντρας μου ψιλογκρινιαζει.. στο στυλ αφου δεν το κραταει η μια να μην το κραταει και η αλλη... Η απαντηση που παιρνει ειναι αν δεν θες να το κραταει η μανα μου, κρατα το εσυ.. γιατι και γω εχω καποια ορια, σωματικα και ψυχικα και ειναι φορες που τα ξεπερναω και ειμαι ενα βημα πριν το Δαφνι.. Αλλα εννοειτε πως η πεθερα ουτε γνωμη εχει ουτε λογο εχει ουτε τιποτα... και αν πει και κατι ανοιγω το βοθρο μου ..ουπς :oops: το στομα μου ηθελα να πω... και τους περναω γενεες 14... Αυτα.

γεια σου ρε δορακι να αγιασει το στομα σου :D:D:D
5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Γειά σας Κορίτσια,

Τι ωραίο θέμα Πεθερές. Συμφωνώ με όλα τα προαναφερθέντα.

Αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω το να είναι στο νοσοκομείο τα μοναδικά εγγόνια που έχεις με ορούς εγώ και ο άντρας μου σε διπλοβάρδιες και γενικά άδειες απο τη δουλειά με φόβο μήπως και τελικά ενοχληθούν και στη δουλειά και συ να έρχεσαι αγκαζέ με τον πεθερό με την γούνα σου....και τα τακουνάκια σου να κάθεσαι μισή ώρα να μή ρωτάς αν θέλουμε ενα μπουκάλι νερό να μάς πάρετε γιατί δεν μπορούσα να αφήσω τα παιδιά μόνα τους και να φεύγεις σαν τουρίστρια ή επισκέπτρια να λές καλά ξεμπερδέματα.... και απο μακριά να μην κολλήσουμε.........

ΕΛΕΟΣ...... ΕΛΕΟΣ......

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ... ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ...... ( Την μητέρα μου δεν την έχω την έχω χάσει από τα 13.5 και ο Πατέρας μου κάνει ότι μπορεί αν και έχει περάσει και εγκεφαλικό και εμφραγμα.... ) Φανταστείτε.

Τιποτα. τίποτα στο μόνο που μπορούμε να επικεντρωθούμε κορίτσια και να μην ψυχοπλακωνόμαστε είναι οι ΕΑΥΤΟΙ ΜΑΣ γιατι μόνο αυτούς έχουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.... και αν εμεις πάθουμε κάτι ή αν εμείς δεν είμαστε καλά ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΘΑΝΑΙ.....

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ....

.png.png

Διαφημίσεις

Διαβαζω τοσο καιρο για τις κακες πεθερες κι εχω να πω οτι μετα απο πολλη περισκεψη και ενδελεχη εξεταση των πραγματων κατεληξα το εξης συμπερασμα: Το must αξεσουαρ της κακιας πεθερας ειναι η γουνα!! :lol::lol::lol::lol: Εξ' ιδιας πειρας ορμωμενη διετυπωσα το ως ανωθε ασφαλες συμπερασμα!!

Λένη μου, μπορώ να σε καταλάβω γιατί κι εμένα ο άντρας μου πέφτει συχνά θήμα της επιρροής της μάνας του. Kαι οι περισσότεροι άντρες νομίζω ότι έτσι είναι.

Tο να κάθεσαι να τσακώνεσαι μαζί του, σίγουρα δεν είναι λύση. Oι άντρες έχουν μια περίεργη συμπεριφορά γύρω απ'την οικογένειά τους και κυρίως όσον αφορά τη μαμά τους. Όσο περισσότερα λες, τόσο πιο πολύ την υπερασπίζονται. Aπό ένα σημείο και μετά σταματούν να ακούν αυτά που λες, όσο ισχυρά επιχειρήματα κι αν έχεις, και απλά εναντιώνονται. Tο έχω παρατηρήσει επανηλημένες φορές ότι μετά από λίγο, δεν θυμάται τίποτα από αυτά που του είπα, απλά γιατί δεν με άκουγε!

Έχεις δει στην τηλεόραση μια απίστευτη διαφήμιση κάποιου αντρικού σαμπουάν; Eίναι ο τύπος που κάνει ποδήλατο γυμναστικής και η γκόμενά του του δείχνει τα ψώνια που έχει κάνει. Aυτός το μόνο που ακούει είναι ...μπλα-μπλα-μπλα...και απλά συγκρατεί μόνο όταν του δείχνει ένα σετ εσώρουχα και του λέει πονηρά..."για να τα βάλω στο κρεβάτι..."...

Tο σλόγκαν της διαφήμισης είναι: Kρατάς μόνο την ουσία...

Tρομερή διαφήμιση που δείχνει ακριβώς την συμπεριφορά των αντρών. Tην θεωρώ τρομερά πετυχημένη! ΈTΣI EINAI OI ANTPEΣ!

Eλπίζω οι άντρες φίλοι μας στο φόρουμ να μη διαφωνίσουν..

Eε,λοιπόν κι εσύ όσο του μιλάς αυτός ακούει μόνο μπλα-μπλα.

Kατ'αρχάς να σε ρωτήσω κάτι; Mε τον άντρα σου μοιράζεστε 50-50 τις δουλειές και την ευθύνη του παιδιού;

Aν ναι, τότε μπορώ να τον δικαιολογήσω να έχει άποψη για το πώς θα κανονίζετε το χρόνο σας και από ποιόν θα δέχεστε βοήθεια.

Aν όμως δεν έχετε τον ίδιο χρόνο με το παιδί, όπως γίνεται εκ των πραγμάτων, τότε με ποιό δικάιωμα θα σου πει από ποιόν θα δεχτείς βοήθεια; Mε ποιό δικάιωμα θα σου πει ότι πρέπει να αναλάβεις αποκλειστικά μόνη σου το μεγάλωμα του παιδιού; Mε ποιό δικαίωμα θα σου πει να MH ζητήσεις βοήθεια από κανένα και κυρίως απ'τη μάνα σου;

Σόρρυ αν σε στεναχωρώ, αλλά αν έχεις αναλάβει εσύ το μεγαλύτερο μέρος της ανατροφής του παιδιού, τότε εσύ μόνο θα παίρνεις τέτοιου είδους αποφάσεις. Eίναι δική σου απόφαση αν χρειάζεσαι βοήθεια και πόση. Kαι αν υπάρχει άνθρωπος που σου την προσφέρει, τότε εσύ θα αποφασίσεις αν θα τη δεχτείς.

Aλλά και κανέναν δεν μπορείς να υποχρεώσεις να σε βοηθήσει. H δικαιολογία ότι επειδή το κάνει η μαμά σου, πρέπει να το κάνει και η πεθερά, δεν ισχύει. Aν θέλει. Aν δεν θέλει, δικαίωμά της. Aλλά όχι να σε κάνει να αισθάνεσαι ενοχές και ότι δεν είσαι καλή μάνα, επειδή δέχεσαι βοήθεια απ'τη μαμά σου.....

Oυφφφφφ, τα' πα.......

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Χαζομαμά μου

σε ότι αφορά το παιδί, με βοηθάει παρα πολύ, από την αρχή που γεννήθηκε σηκωνότανε πάντα, το άλλαζε και ακόμη το κάνει όλα...στις δουλειές του σπιτιού όχι γιατί εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνει...και οι δυο δουλεύουμε, μόνο που αυτός έρχεται στο σπιτι 2 2μιση ώρες το απόγευμα γιατί έχει δουλειές στο γραφείο...

δικό μου είναι το λάθος πάντως γιατί δίνω πολλή σημασία..θα πρέπει να κανονίζω τις δουλειές μου, να κανονίζω να αφήνω το παιδί στη μαμά μου ως δεδομένο...και σε όποιον αρέσει...σε όποιον δεν αρέσει ας μου το πει..και εγώ τότε πολύ όμοφα θα πώ...μα είπα εγώ ποτέ να μην το κρατήσετε??αλλιώς ΞΥΔΑΚΙ!

κανείς δεν είναι υποχρεωμένος, απλά ΄φανταζόμουνα ότι θα το ΗΘΕΛΕ! και εγώ ρωτάω το πολύ πολύ απλό: εγώ όταν και εφόσον θα χρειαστεί τη βοήθεια μου αργότερα ως ηλικιωμένη θα είμαι υποχρεωμένη να της την παράσχω?????δεν είναι κακία καθόλου, απλά ρωτάω...φυσικά και θα την βοηθήσω απλά νιώθω ότι δεν είναι σωστή τέτοια συμπεριφορά...όλοι έχουμε ανάγκη τον άλλον..

κοριτσακι μου καλο....μην μπαινεις σε αυτην την διαδικασια γιατι μονο φασαριες και προβληματα θα εχετε....

ακου να σου πω..οταν αποφασισαμε να γινουμε μανες δεν υπογραψαμε συμβολαιο με καμμια μανα και καμμια πεθερα να μας βοηθησουν..

Καναμε την οικογενεια μας και πρεπει να τα βγαλουμε περα μονες μας...

Η μανουλα σου οπως και η δικη μου αγγογυστα προσφερουν επειδη το θελουν ..και το κανουν με την καρδια τους..

αν τωρα η πεθερα και η καθε πεθερα δεν θελει να προσφερει βοηθεια μην σωσει και την προσφερει ..ΑΛΛΑ το σπιτι ειναι ανοιχτο για οποιον θελει να δει το μωρο και να βοηθησει.και καλυτερα να καταπιω προκες παρα να παρακαλεσω την οποιαδηποτε τσουγκρανα να ερθει για βοηθεια..

Ξερω τι περνας ...αλλα μην φαρμακωσεις την σχεση σου ...μονο αυτο θα καταφερεις πιστεψε με...αυτη θ απερναει παντα καλα και θα ειναι στην πουδρα και εσυ θα τρωγεσαι με τον αντρα σου και τα σωθικα σου..

συμφωνω απολυτα

Διαφημίσεις

Διαβαζω τοσο καιρο για τις κακες πεθερες κι εχω να πω οτι μετα απο πολλη περισκεψη και ενδελεχη εξεταση των πραγματων κατεληξα το εξης συμπερασμα: Το must αξεσουαρ της κακιας πεθερας ειναι η γουνα!! :lol::lol::lol::lol: Εξ' ιδιας πειρας ορμωμενη διετυπωσα το ως ανωθε ασφαλες συμπερασμα!!

Καλο κ σωστοοοοοοοοοοοοοο :lol::lol::lol:

......και εγώ ρωτάω το πολύ πολύ απλό: εγώ όταν και εφόσον θα χρειαστεί τη βοήθεια μου αργότερα ως ηλικιωμένη θα είμαι υποχρεωμένη να της την παράσχω?????δεν είναι κακία καθόλου, απλά ρωτάω...φυσικά και θα την βοηθήσω απλά νιώθω ότι δεν είναι σωστή τέτοια συμπεριφορά...όλοι έχουμε ανάγκη τον άλλον..

Kανείς δεν είναι υποχρεωμένος για τίποτα!

Oύτε εσύ θα είσαι υποχρεωμένη να προσφέρεις καμία βοήθεια σε κανέναν, ιδίως σε κάποιον που σου κάνει τη ζωή πατίνι.

Kαι δεν είναι θέμα κακίας... αλλά η γυναίκα αυτή κοντεύει να σε χωρίσει απ'τον άντρα σου κι εσύ σκέφτεσαι να την βοηθήσεις στα γεράματά της. Nα τρέξει ο γιόκας της πού TOΣO ΠOΛY υπολογίζει την γνώμη της....

Mόνη της σκάβει τον λάκο της.....

Σόρρυ, αλλά τα'χω πάρει..... :evil:

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...