Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ!

Λένη

Recommended Posts

καλημέρα σας! είμαι καινούρια στο φόρουμ και ήθελα να σας εκθέσω το πρόβλημα μου και να ζητήσω τη συμβουλή σας!

δεν μπορώ με τίποτα να ΄΄καταπιώ΄΄ το γεγονός ότι η πεθερά μου δεν βοηθάει καθόλου με το 10μηνο μωρό μου σε αντίθεση με τη μαμά μου που έρχεται χωρίς καμιά αντίρρηση κάθε φορά που θέλουμε να βγούμε (αραιά και πού) και κάθεται μέχρι τις 12 που γυρίζουμε και μετά την παμε σπιτι της..η πεθερά μου για να έρθει πρέπει να γίνει ολόκληρο θέμα, όταν έρχεται ΠΑΝΤΑ τησ ποναέι η μέση της, δεν μπορεί καθόλου να κάνει τίποτα..να φανταστείτε δεν μου ε΄χει πει μια φορά 10 μήνες τώρα, κορίτσι μου όποτε θέλεις φέρε την μικρή να βγεις να κάνεις τη δουλειά σου...εμένα με πιάνει το απράπονο που βλέπω τη μαμά μου αγόγγυστα να προσφέρει ενώ η άλλη μεριά τίποτα...δεν μπορώ να την δω στα μάτια μου..και με τον άντρα μου είμαι ψυχραμένη γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν τα βλεπει αυτα όλα! και τη διαφορά μεταξύ των δύο! αφού να φανταστείτε χρειάστηκε να πάμε κάπου 4 μέρες, και έλεγε στον γιο της (όχι εμένα) να πούμε στην κυρία που το προσέχει κάθε μέρα να έρθει και το σάββατο και κυριακή πρωί ώστε οι γιαγιάδες να πάνε μόνο το απόγευμα για να μην κουραστούνε δήθεν!!! α γιατί ξέχασα να σας πω! αυτή δεν βοηθάει καθόλου αλλά το πιο τραγικό είναι ότι με κάποιο τρόπο έχει πείσει τον άντρα μου ότι καλό είναι να μεγαλώνουμε εντελώς μόνοι μας το παιδί, με αποτέλεσμα ο άντρας μου να θέλει την ελάχιστη ανάμιξη των γιαγιάδων (ουσιασικά δηλαδή μόνο της δικής μου)...δεν μου έχει παραδεχτεί τίποτα, αλλά ξέρω ότι κατα βάθος αυτός είναι ο λόγος...σου λέει αφού δεν ασχολείται η μαμά μου, να μην ασχοληθεί και η άλλη γιαγιά !! ακούτε λογική!!! θεωρώ ότι είναι πολύ πονηρή αυτή η τακτική, γιατί το πιο έντιμο θα ήταν να πει η πεθερά μου: δεν θέλω, δεν μπορώ να σας βοηθήσω αλλά αφού θέλει να ασχοληθεί η μαμά σου, πηγαινέτο της,ή οτιδήποτε άλλο....είμαι ως εδω με την άθλια συμπεριφορά της...δεν μπορώ και να της πω τπτ γιατί ευθέως δεν μου έχει πει κάτι..μόνο με τον άντρα μου μαλώνω κάθε μερα και έχουμε φτάσει σε σημείο να μην θέλω να τον βλέπω ώρες ώρες...επειδή η μάνα του είναι καλοπερασάκιας και τον εαυτό της πάνω από όλα, να στερήσουμε στο παιδί μου και την άλλα γιαγιά...που ακούστηκε??σημειωτέον, ζούμε στην ίδια πόλυ, σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια!!! πώς πρέπει να διαχειριστώ την κατάσταση γιατί με έχει καταφάει...ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Λένη μου, καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το μωράκι σου...

Η γνώμη μου είναι να αγνοήσεις την πεθερά σου... Αφού δεν θέλει, με το ζόρι δεν μπορείς να την πείσεις να κάνει κάτι.... Αφού έχεις και τη μαμά σου είσαι και τυχερή. Σκέψου ότι υπάρχουν και κοπέλες που δεν έχουν καμμιά απολύτως βοήθεια....

Τώρα με τον άντρα σου, ίσως και ο ίδιος να ντρέπεται για αυτή την κατάσταση και να μην ξερει κι αυτός πως να το αντιμετωπίσει. Καλύτερα να μιλήσεις μαζί του ηρεμα για τις σκέψεις σου. Όσο κι αν θα ήθελες να ήταν αλλιώς δυστυχώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να στενοχωριέσαι και να μαλώνεις μαζί του....

Απόλαυσε το γεγονός ότι έχεις ένα υγιές μωράκι και όσους δεν σας θέλουν διώξτους από τη ζωή σου και τη σκέψη σου..... Μερικές φορές το "μακριά κι αγαπημένοι" είναι το καλύτερο..... :)

Καλή τύχη....

sL7ap2.png

κοριτσακι μου καλο....μην μπαινεις σε αυτην την διαδικασια γιατι μονο φασαριες και προβληματα θα εχετε....

ακου να σου πω..οταν αποφασισαμε να γινουμε μανες δεν υπογραψαμε συμβολαιο με καμμια μανα και καμμια πεθερα να μας βοηθησουν..

Καναμε την οικογενεια μας και πρεπει να τα βγαλουμε περα μονες μας...

Η μανουλα σου οπως και η δικη μου αγγογυστα προσφερουν επειδη το θελουν ..και το κανουν με την καρδια τους..

αν τωρα η πεθερα και η καθε πεθερα δεν θελει να προσφερει βοηθεια μην σωσει και την προσφερει ..ΑΛΛΑ το σπιτι ειναι ανοιχτο για οποιον θελει να δει το μωρο και να βοηθησει.και καλυτερα να καταπιω προκες παρα να παρακαλεσω την οποιαδηποτε τσουγκρανα να ερθει για βοηθεια..

Ξερω τι περνας ...αλλα μην φαρμακωσεις την σχεση σου ...μονο αυτο θα καταφερεις πιστεψε με...αυτη θ απερναει παντα καλα και θα ειναι στην πουδρα και εσυ θα τρωγεσαι με τον αντρα σου και τα σωθικα σου..αν θελεις να το συζητησουμε εκτενεστερα στειλε πμ.

μην νομιζεις και εμενα μια κοπελα απο εδω με συμβουλεψε και τωρα ολα πανε φινα..νασαι καλα zana μου..αν δεν σε ακουγα ακομα θα μαλωνα....

λενιω μου τα ιδια εχουμε και μεις η μανα μου κραταει την μικρη μου μερα και νυχτα πολλες φορες γιατι με 2 μικρα ειναι πολυ δυσκολα αντιθετα η αλλη μερια δεν προσφερει τιποτα απολυτως και μεις οποτε της λεμε ναρθει να κρατησει για μερικες ωρες το μωρο την μια δεν εχει μαγειρεψει την αλλη δεν την αφηνει ο αντρας της ασε βοηθεια μονο απο την μανα μου και ναχεις την πεθερα σου να σου υποδεικνυει και πως να μεγαλωσεις τα παιδια σου ενω δεν ταχει κοιταξει ουτε 1 ωρα,πεοχθες μαλωσαμε γιαυτο αστα αγνοησε την αφου σε βοηθα η μαμα σου οτι και να σου λενε κανε πως δεν ακους...μην μαλωνεις με τον ανδρα σου γιαυτους δεν αξιζει,και φυσικα μην σε κανουν να ξεκοψεις το παιδι απο την γιαγια του(τη μαμα σου),οσο για το θεμα οι γονεις μονο να ασχολουνται με το παιδι ειμαι κατα και οι παππουδες οφειλουν αν μπορουν να ασχοληθουν αλλωστε και τα παιδια το χουν αναγκη :) μην χαλας την ψυχικη σου γαληνη κανε την δουλιτσα σου οπως βολευει εσενα γιατι η μανα ειναι αυτη που εχει αναγκη απο ξεκουραση και βοηθεια ο μπαμπας ξεφευγει στην δουλεια η μαμα που??ευχομαι ολα να πανε καλα απο δω και περα :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

κοριτσακι μου καλο....μην μπαινεις σε αυτην την διαδικασια γιατι μονο φασαριες και προβληματα θα εχετε....

ακου να σου πω..οταν αποφασισαμε να γινουμε μανες δεν υπογραψαμε συμβολαιο με καμμια μανα και καμμια πεθερα να μας βοηθησουν..

Η μανουλα σου οπως και η δικη μου αγγογυστα προσφερουν επειδη το θελουν ..και το κανουν με την καρδια τους..

αν τωρα η πεθερα και η καθε πεθερα δεν θελει να προσφερει βοηθεια μην σωσει και την προσφερει ..ΑΛΛΑ το σπιτι ειναι ανοιχτο για οποιον θελει να δει το μωρο και να βοηθησει.

Συμφωνώ απόλυτα , δεν έχω ποτέ καμία απαίτηση , και δεν έχει καμία υποχρέωση !!! :D:D:D βέβαια η δική μου πεθερά κάνει ότι καλύτερο και περισσότερο της επιτρέπει η ηλικία της για εμας ! :D αλλά πάντα οταν εκείνη κρίνει οτι μπορεί :!:

Όσο αφορά εμένα προσωπικά , παντρεύτηκα και έμεινα έγκυος πολύ συνειδητά , και φυσικά πριν το αποφασίσω είχα συνειδητοποιήσει απόλυτα τις ευθύνες που θα μου αναλογούσαν! :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Εγω εχω τη μαμα μου μακρια, η πεθερα μου μπορει να το κρατησει καμια ωρα ισα ισα να πεταχτω να κανω καμια εξωτερική δουλεια και για να γινει αυτο πρεπει να την εχω ειδοποιησει μερες πριν για να μην εχει κανονισει κανεναν καφε. Αλλωστε οταν την πρωτογνωρισα ηταν απ' τα πρωτα πραγματα που μου ειπε: Δεν κραταω παιδια, τα δικα μου τα μεγαλωσα, τωρα θα ζησω τη ζωή μου.

Τους πρωτους μηνες μετα τον τοκετο με πειραζε γιατι την συγκρινα με τη μανα μου που ζει μεν σε αλλη χωρα αλλα κοιταει και με το παραπανω τα παιδια της αδελφης μου. ΑΛΛΑ: Τωρα που μεγαλωνει το παιδι: Χαρηκα που εγιναν ετσι τα πραγματα. Ποτε δεν επεμβαινει στον τροπο διαπαιδαγωγησης του παιδιου μου. Ξερει οτι εγω το μεγαλωνω, αρα εγω εχω τον πρωτο λογο σε ολα.Για να της δωσει ενα μπισκοτακι μου το δειχνει πρωτα για να το εγκρινω. Οταν ειναι μαζι της περνανε πιο ποιοτικό χρονο γιατι ειναι η ωρα που παιζουν. Δεν το εχει ολο το πρωι για να σπανε τα νευρα της και να τρεμω μηπως το παρκαρει μπροστα στην τηλεοραση. Το παδι δειχνει ευτυχισμενο οταν το παιρνω κι αυτο μετραει, εστω κι αν μου το κραταει μονο οταν υπαρχει αναγκη. Δεν λεω, εχω κι εγω τα παραπονα μου... την ειχα αναγκη οταν ημουν εγκυος και στο κρεβατι, την ειχα αναγκη τις πρωτες μερες με ενα προωρο μωρο και μονη μου στο σπιτι. (ενταξει, δεν μπορεις να βοηθησεις με το μωρο αφου μονο οι γονεις επιτρεπεται να το πλησιαζουν λογω μικροβιων εξαιτιας της προωροτητας, αλλα τουλαχιστον βοηθησε με, κανε τουλαχιστον το μαγειρεμα να μην τρελαινομαι να τα προλαβω ολα) Δεν πειραζει ομως, ισως μ' αυτον τον τροπο ωριμασα και νιωθω σαν μητερα πιο υπευθυνη. Εχω την αποκλειστική ευθυνη για το παιδι μου και αρα τον απολυτο ελεγχο.

Μην αφηνεις να χαλάει η σχεση σου με τον αντρα σου. Μην μπανεις στη διαδικασια να μετρας ποιος δινει τι απ' τα δυο σογια. Σου κανει κακο και μονο αρνητικα θα προκυψουν.

Λένη καλώς ήρθες.

Πάρτο ανάποδα το θέμα........... να χαίρεσαι που δεν την έχεις μέσα στα πόδια σου και αργότερα είναι κάτι που μπορείς να το πετάξεις ως ψιλοκακιούλα "σιγά την βοήθεια που μας πρόσφερε"... σε περίπτωση που αυτή ξεκινήσει κα'να καβγά και μόνο τότε (για να μην παρεξηγούμαστε).

Και επίσης θεωρώ ότι δεν είναι σωστό που τσακώνεσαι με τον άντρα σου γιατί η μαμά μου δεν θέλει να κρατάει το παιδί σας ή τεςπα δεν δείχνει κάποιο ενδιαφέρον. Είναι δικαίωμά της να φέρεται έτσι (όσο σκληρό και αν σου ακούγεται) κι εσύ δεν έχεις δικαίωμα να το κρατάς μανιάτικο αυτό ενάντια στον άντρα σου. Πίστεψέ με υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα για καβγά από αυτό.

Σαν να ακούω τη demi ένα χρόνο πριν........... μάλλιασε η γλώσσα μου ( ή μάλλον βγάλανε τα δάχτυλά μου φούσκες στο πληκτρολόγιο) αλλά τώρα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τσακώνεται με τον άντρα της για τους σωστούς λόγους (και όχι για την πεθερά).

αν τωρα η πεθερα και η καθε πεθερα δεν θελει να προσφερει βοηθεια μην σωσει και την προσφερει ..ΑΛΛΑ το σπιτι ειναι ανοιχτο για οποιον θελει να δει το μωρο και να βοηθησει.

Συμφωνώ απόλυτα , δεν έχω ποτέ καμία απαίτηση , και δεν έχει καμία υποχρέωση !!! :D:D:D βέβαια η δική μου πεθερά κάνει ότι καλύτερο και περισσότερο της επιτρέπει η ηλικία της για εμας ! :D αλλά πάντα οταν εκείνη κρίνει οτι μπορεί :!:

Όσο αφορά εμένα προσωπικά , παντρεύτηκα και έμεινα έγκυος πολύ συνειδητά , και φυσικά πριν το αποφασίσω είχα συνειδητοποιήσει απόλυτα τις ευθύνες που θα μου αναλογούσαν! :wink:

:):):):):):):):):):)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Παντως μια απο τις καλυτερες συμβουλες της zana ηταν..ασε τον αντρα σου να βγαλει το φιδι απο την τρυπα γιατι μια που η πεθερα ειναι καλοπερασακιας καποια στιγμη θα πεσει στην "παγιδα¨

ΔΗΛ.μου λεει ο αντρας μου...θα βγουμε το βραδυ εξω?

απανταω...οχι αγαπη μου πηρε η μαμα τηλεφωνο και ειπε οτι δεν μπορει να ερθει γιατι κραταει τα παιδια της αδερφης σου!!!!!!δεν πειραζει παμε αλλη μερα...

ο αντρας μου:ΜΑ εχω κανει κρατηση και ειναι και τα γενεθλια μου....

απανταω:Ε,τι να κανουμε βρε αγαπη μου ...να παρατησει τα παιδια της αδερφης σου στο δρομο?

ο αντρας μου:Μα αφου δεν δουλευει η αδερφη μου που στα τσακιδια ειναι?

η απαντηση μου:Κανει μαθηματα ζωγραφικης................

και αρπαζει το τηλ και γινετε ΠΑΝΙΚΟς!!!!!

Αν του γκρινιαζα και του ελεγα μα καλα ουτε στα γεννεθλια σου δεν μπορουμε να βγουμε?θα μου ελεγε...αφου η αδερφη μου ειχε μαθημα τι να κανει??

καταλαβες καλο μου?

ναι καταλαβαίνω κι εγώ ότι δεν ΄καταφέρνω τίποτα με το να μαλώνω με τον άντρα μου, ή μάλλον να ειμαι ψυχραμένη απέναντί του γιατί και ακτάμουτρα δεν τολμώ να του τα πω...αλλά όμως μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με τη γαιδουριά της, και κυρίως όμως και με την αναισθησία του άντρα μου που δεν τα βλέπει και όλο γλύκες με τη μάνα του είναι...η μαμά του να περάσει μισή ώρα να δει το παιδί όταν βέβαια μπορεί, αλλά το βράδυ στις 10 που χρειαζόμαστε κάποιον να μας κρατήσει το μωρό για ένα 2ωρο, να έρθει η μαμά μου...η άλλη τρελλίτσα, ύπνο στο κρεββατάκι της...αλλά να μην φαίνεται ότι αυτή δεν προσφέρει τίποτα...έστω για τη μισή ώρα που θαρθει, θα πει ότι ήρθε να μας δει, και όταν τη χρειαστήκαμε γιατί φυγαμε για λιγες μέρες, έπεισε τον άντρα μου ότι είναι καλύτερα το παιδί να μείνει σπίτι μας και να έρχονται εκεί να το κρατησουν, αΦενός γιατί τις 2 από τισ 4 μέρες τα πρωινά ήταν η κυρία που το κρατάει, αφετέρου γιατί πιστευε ότι θα τον πείσει να ζητήσουμε από τη γυναίκα να έρθει και τα άλλα 2 πρωινά..έτσι ώστε να μη το κοιτάξει η μαμά μου παραπάνω...ούτε φυσικά λόγος να το πάμε ΜΟΝΟ στη μαμά μου για τις 4 μέρες...είναι και αυτή γιαγιά....ε τοτε να το παμε 2 μερες και 2...και μετά το γύρισε, ε που να κουβαλάμε όλον τον εξοπλισμό τώρα..οπότε και εγώ για να μη γίνει τσιγγανόπουλο το παιδί αποφάσισα να μείνει σπίτι...πεσ τε μου όμως δεν φταίει ο άντρας μου που θα έπρεπε να βάλει τον εγωισμό του στην άκρη και να πει¨: πάμε το παιδί στη μαμά σου που μπορεί και θέλει και αν η μαμά μου θέλει να το δει ασ παει επίσκεψη στη μαμάσου....πώς μετά να μην ΄ταχω μαζί του???που το μόνο που θέλει είναι να διευκολύνει τη μαμάκα του??και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο...μη χαλάσει η ζαχαριένα της μαμάς... συγνώμη για το μεγάλο ποστ...βράζω μέσα μου! : :evil:

Διαφημίσεις

Λένη μου κακό στον εαυτό σου κάνεις που βράζεις.

Η πεθερά θα είναι στην καλοπέρασή της και εσύ θα ψυχραίνεσαι με τον άντρα σου όπως η demi.

Εγώ εκτός από τις ώρες που δουλεύω, το έχουμε το παιδί μαζί μας όπου και να πάμε γιατί όπως προ-είπαν οι κοπέλες, δικό μου είναι, εγώ το έκανα και δεν θέλω να το φορτώνω αλλού. Θα μου πεις, δεν θες να βγεις ένα βράδυ να πας κάπου?

Θέλω, αλλά εδώ και 2 χρόνια που γέννησα δεν έχω πάει ούτε σινεμά και μάλλον έτσι βλέπω να συνεχίζεται η δουλειά.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο? Αφού ξέρεις ότι η πεθερά σου δεν θέλει να κρατήσει το παιδί, έστω ότι σου έλεγε ΝΑΙ για ένα βράδυ........ εσύ θα της το άφηνες τελικά?

Εγώ ούτε κατά διάνοια, θα είχα το νου μου συνέχεια στο παιδί που είναι με ένα άτομο που θεωρεί ΑΓΚΑΡΙΑ την φύλαξή του. Θα φχαριστιόσουνα έξοδο έτσι?

Εγώ παρόλο που μπορώ να την αφήσω στη μάνα μου και να βγω βράδυ δεν το κάνω. Απλά πάω εκεί μπορεί και το παιδί, αλλιώς δεν πάω πουθενά.

Λένη μου κακό στον εαυτό σου κάνεις που βράζεις.

Η πεθερά θα είναι στην καλοπέρασή της και εσύ θα ψυχραίνεσαι με τον άντρα σου όπως η demi.

Εγώ εκτός από τις ώρες που δουλεύω, το έχουμε το παιδί μαζί μας όπου και να πάμε γιατί όπως προ-είπαν οι κοπέλες, δικό μου είναι, εγώ το έκανα και δεν θέλω να το φορτώνω αλλού. Θα μου πεις, δεν θες να βγεις ένα βράδυ να πας κάπου?

Θέλω, αλλά εδώ και 2 χρόνια που γέννησα δεν έχω πάει ούτε σινεμά και μάλλον έτσι βλέπω να συνεχίζεται η δουλειά.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο? Αφού ξέρεις ότι η πεθερά σου δεν θέλει να κρατήσει το παιδί, έστω ότι σου έλεγε ΝΑΙ για ένα βράδυ........ εσύ θα της το άφηνες τελικά?

Εγώ ούτε κατά διάνοια, θα είχα το νου μου συνέχεια στο παιδί που είναι με ένα άτομο που θεωρεί ΑΓΚΑΡΙΑ την φύλαξή του. Θα φχαριστιόσουνα έξοδο έτσι?

Εγώ παρόλο που μπορώ να την αφήσω στη μάνα μου και να βγω βράδυ δεν το κάνω. Απλά πάω εκεί μπορεί και το παιδί, αλλιώς δεν πάω πουθενά.

Δεν με πειράζει το έξω τόσο όσο η ανιασθησία της!!! και κυρίως το ότι έχει πείσει σιωπηρά και ύπουλα τον άντρα μου και προβάλλει το γεγονός ότι εμείς πρέπει να μεγαλώσουμε το παιδί χωρίς καμιά βοήθεια...σας λέω και το άλλο, θα έρθει καλοκαίρι θα θελήσω να παώ 3 4 μέρες το παιδί στο χωριό να πάρει λίγο καθαρό αέρα, είμαι σίγουρη ότι θα έχω άπειρους καβγάδες γιατί ξέρει ότι η μάνα του δεν θα το κρατούσε ποτέ οπότε θα μου πεί με την πρόφαση ότι θέλει το παιδί να το βλέπει κάθε μέρα να μην το πάμε...αυτό δεν είναι αιτία καβγα?? ενώ αν και η μάνα του έλεγε το κρατάω μια μέρα, θα το πηγαίναμε και σε αυτή και θα το πήγαινα και στη μαμά μου...δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναγνωρίζει ούτε αυτή ούτε ο άντρας μου ότι η μάνα του ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ και να πρποχωρήσουμε τις ζωές μας...δεν είναι άδικο για τη μαμά μου αλλά και για το παιδί να του στερούμε τους παπούδες του που θέλουν να το κρατήσουν επειδή η άλλη είναι γαιδούρα και ο άντρας μου εγωιστής?? που κάνω το λάθος πειτε μου...κάθε σχόλιο βοηθάει...

Το λάθος σου είναι ότι συντηρείς την κόντρα με τον άντρα σου για κάτι που θεωρεί η μητέρα του σωστό (ή λάθος)?

Γιατί βρε κορίτσι μου πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ο άνθρωπος? Η πεθερά σου θεωρεί ότι είναι σωστό να μεγαλώσετε μόνοι σας το παιδί σας......... τι να κάνουμε τώρα...... είναι δικαιώμα της αυτό. Θα στο πω όπως τα έλεγα και στην demi. Εσύ είσαι που συντηρείς αυτή την κόντρα με τον άντρα σου και όχι η μάνα του. Καλώς ή κακώς το παιδί σας αφορά ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ και όσο και να χτυπιέσαι εσύ η πεθερά θα συνεχίσει σ'αυτό το μοτίβο. Δηλαδή θα τσακώνεσαι αιώνια με τον άντρα σου γι'αυτό το λόγο?

Αν αδιαφορήσεις θα δει κάποια στιγμή ο άντρας σου ότι η μαμά του είναι για την καλοπέρασή της όπως το είδε και ο άντρας της demi.

Οι άντρες είναι χαζοί και δεν είναι εύκολο να βγουν από το "βρακί" της μαμάς εύκολα. Αφού το κατάφερε η demi θα το καταφέρεις κι εσύ.

Αυτή την φορά θα το γράψω το βιβλίο συμπεθέρα , δεν αντέχω άλλο.

Διαφημίσεις

την καταλαβαινω πολυ την Λενη ..ακριβως ετσι ημουν πριν εναν χρονο εγω..τον αντρα μου τον αγαπαω και αν ξαναγεννιομουν παλι τον ιδιο θα διαλεγα..απλα αυτο το κομματι και μονο με την μανα του με εξοργιζε..εψαχνα αφορμες για να του τονισω ποσο αναισθητη ειναι..ετσι στο ασχετο ..η κατασταση ειχε γινει φρικτη..

η zana ειχε περασει καποιες καταστασεις και ηταν παντα πιο ηρεμη και με συμβουλευε..εγω απο την φυση μου ντομπρος ανθρωπος τα ελεγα χυμα και τσουβαλατα..ΑΛΛΑ δεν ειναι ετσι..τελικα θελει διπλωματια το θεμα..

Τί να πω κι εγώ ρε παιδιά για να μην με βαράτε όλες μαζί;;;;;

Μόλις έμεινα έγκυος (μέναμε στην Αθήνα τότε και το χωριό του άντρα μου και η μαμά του ήταν μια ώρα απόσταση) αποφάσισε ο άντρας μου μόνος του χωρίς να του πω εγώ τίποτα.... να τα μαζέψουμε και να φύγουμε και να έρθουμε επαρχία (στον τόπο μου) αφενός για να έχουμε κοντά την μαμά μου που μπορεί και θέλει να βοηθάει και αφετέρου για να έχουν μια καλύτερη ζωή τα παιδιά μας....!!!!

Σας κούφανα;;;;

Μέχρι να βρούμε δουλειές βέβαια πέρασε καιρός....

Αποτέλεσμα, όταν η Μαρία μας έγινε 6 μηνών.... τα μαζέψαμε και φύγαμε....

Η αλήθεια είναι ότι εδώ που ήρθαμε εγώ τακτοποιήθηκα σχεδόν αμέσως από δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένη.... αλλά ο άντρας μου ταλαιπωρήθηκε πολύ .... και μόλις πτιν 1 μήνα βρήκε κάτι αξιόλογο. Πέρασε (μαζί τα περάσαμε δηλαδή) 3 χρόνια στην αμφιβολία και στο άγχος.... και άντεξε .... και δεν το έβαλε κάτω.....

Του αξίζει νομίζω ένα μεγάλο μπράβο!!!!!

Μακάρι όλοι οι άντρες να ήταν σαν τον δικό μου!!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Αααχ Sofia, φτου του να μην τον ματιάσω!!!Αυτή τη κουβέντα να άκουγα κι εγω απ΄τον καλό μου και τί στον κόσμο...Παράπονο δεν έχω, όσο μπορεί με βοηθάει αλλά όταν έρχεται η μαμά μου ή πάμε έμεις εκεί, τί να λέμε άλλο πράγμα!!!Όσο για τις πεθερές και η δικιά μου είναι πολύ "φειδωλή" στη βοήθεια που προσφέρει.Και ειδικά όταν σκέφτομαι ότι δεν δουλεύει και είναι αρκετά νέα και ότι το χρόνο της προτιμάει να τον αφιερώνει στο γυάλισμα ασημικών, τί να πω;;;;

Σοφακι να τον χαιρεσαι, να τον αγαπας και να τον προσεχεις..... να του πεις εκ μερους μου οτι ειναι σπανιος Αντρας!!! :wink:

υ.γ. αν κι ο δικος μου ο καημενουλης ετσι ειναι....

Όταν αποφάσισα να γίνω μάμα ήξερα:

1) Ότι η ζωή και ο χρόνος μου δε θα μοιάζει ποτέ ξανά με πρίν και ότι σημαίνει ,αυτό.

2)Ότι έχω την ικανότητα και την ωριμότητα να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να αναλάβω εξ'ολοκλήρου την ευθήνη τους ότι κι αν σημαίνει αυτό.

3)Ότι κανείς ,ούτε οι γονείς ούτε τα παθερικά μου είναι υποχρεομένοι να με βοηθήσουνε σε τίποτα γιατί: γάμος=δηλώνω στον περίγυρο αλλά πρώτα απ'όλα στους γονείς ότι είμαι υπέυθηνο άτομο, μπορώ να δημιουργήσω,μαζί με το σύντροφό μου οικογένεια και να βρούμε μαζί λύση σε όποιο πρόβλημα προκύψει.

4) Ή πεθερά και η μάνα μου γεννήσανε και μεγαλώσανε τα παιδιά τους.Τώρα αυτό που θέλω είναι να παίζουνε με τα εγγόνια τους όταν βρίσκονται και να περιορίζονατι στο σπίτι και όποια άλλη δραστηριότητα θέλουν εκείνες.

Και το γεγονός ότι η πεθερά μου είναι πεθερά και εγώ μπορεί να μην έχω ή να μη θέλω σχέση μαζί της, δεν αλλάζει το γεγονός ότι: ήταν είναι και θα παραμείνει το πιό σημαντικό πρόσωπο του ανθρώπου που αγαπώ (μάνα του).Άρα ένας πολύ σημαντικός λόγος τουλάχιστον να μη με ενοχλεί η όποια του σχέση και στάση μαζί της.

αυταααααααααααααα :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Λένη μου, συμφωνώ με όλα όσα προείπαν τα κορίτσια. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι κατά τη γνώμη μου τον κύριο λόγο στην οικογένεια τον έχει η γυναίκα, γιατί παρόλο που μπορεί να είναι εργαζόμενη έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού. Δεν εννοώ να κάνει μόνη της τις δουλειές. Εννοώ τον προγραμματισμό, το τι μπορεί να γίνει σήμερα και τι πρέπει να γίνει αύριο κτλ. Το λέω αυτό, γιατί θεωρώ ότι είναι δική σου απόφαση (τουλάχιστον κατά 90%) το πού θα αφήσεις το παιδί σου είτε για τις 4 ημέρες που έπρεπε να λείψετε, είτε για το καλοκαίρι που καλό θα ήταν το παιδί σου να πάρει λίγο καθαρό αέρα, αφού μπορεί η μαμά σου να το κρατήσει. Η απόφαση πρέπει να είναι δική σου και να πάρεις τα ηνία της οικογένειάς σου στα χέρια σου. Δε λέω ότι ο άντρας δεν έχει λόγο και οι αντιρρήσεις είναι σεβαστές και πάντα συζητιούνται. Αλλά αν ο λόγος που δε θέλει ο άντρας σου να πάει το παιδί στη μητέρα σου διακοπές το καλοκαίρι είναι το πώς θα το βλέπει η μητέρα του, εγώ θα του έλεγα να βάλει πάνω από όλα το καλό του παιδιού και το δικό σου (μια κι αυτό θα σου δώσει και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και για τους δυο σας) κι ότι θα το δει όσο θέλει όταν επιστρέψει. Δε θα το έκλεινα μέσα σε ένα διαμέρισμα όλη μέρα, για να μπορεί να το δει η γιαγιά για μισή ώρα!

Λενη μου εισαι εντελως λαθος που καθεσαι και ασχολεισαι με το θεμα...

Θα σου πω τη δικια μου περιπτωση...

Η πεθερα μου μενει σχετικα μακρυα (3/4 της ωρας περιπου) και εδω και 14 μηνες εχει ερθει να δει το παιδι καμια 10αρια φορες...

Μια φορα χρειαστηκε να το κρατησουν (και αυτο δεν το ειχα ζητησει εγω, μονοι τους προσφερθηκαν) και τους ειπα να ερθουν στις 9 και ηρθαν στις 11..

Η μαμα μου απο την αλλη ειναι μαζι μου και διπλα μου απο την ημερα που γεννηθηκε το παιδι (εμεινε μαζι μου ολες τις μερες στο μαιευτηριο μερα-νυχτα) βλέπει το παιδι καθημερινα, και το κραταει ενω δεν δεν μπορει (εχει χειρουργησει τους τενοντες και στα δυο της χερια πολυ προσφατα και ξαναεκανε χειρουργειο τα χριστουγεννα) και τρεχει με το παραμικρο...

Προσφατα που μπηκαμε με τον μικρο στο παιδων (28/12) εκατσε και τις 4 μερες μαζι μου μερα-νυχτα επισης και ειχε κανει το χειρουργειο στις 23/12..

Η δε πεθερα μου ουτε να το δουν δεν ηρθαν...

Αλλα να σου πω και κατι? Ουτε και ηθελα να ερθουν ουτε και θελω να μου κρατανε το παιδι, ουτε καν να πατανε σπιτι μου..

Ο αντρας μου ψιλογκρινιαζει.. στο στυλ αφου δεν το κραταει η μια να μην το κραταει και η αλλη... Η απαντηση που παιρνει ειναι αν δεν θες να το κραταει η μανα μου, κρατα το εσυ.. γιατι και γω εχω καποια ορια, σωματικα και ψυχικα και ειναι φορες που τα ξεπερναω και ειμαι ενα βημα πριν το Δαφνι.. Αλλα εννοειτε πως η πεθερα ουτε γνωμη εχει ουτε λογο εχει ουτε τιποτα... και αν πει και κατι ανοιγω το βοθρο μου ..ουπς :oops: το στομα μου ηθελα να πω... και τους περναω γενεες 14... Αυτα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Η απαντηση που παιρνει ειναι αν δεν θες να το κραταει η μανα μου, κρατα το εσυ.. .

Εύγε παιδί μου............σωστότερη απάντηση δεν υπάρχει.

Λένη εφάρμοσέ το.

Σας ευχαριστώ όλους..αυτό που με στενοχωρεί πολύ και με πληγώνει είναι γιατί ο άνθρωπος μου δεν αντιλαμβάνεται την ορθότητα ορισμένων πραγμάτων...δηλαδή με στενοχωρεί που δεν καταλαβαίνει πόσο άδικο είναι να κρατάμε σε απόσταση τους δικούς μου γονείς επειδή οι δικοί του δεν θέλουν να χαλάσουν την ηρεμία τους...αυτό με στενοχωρεί...κατα τα άλλα δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν...δεν γίνεται για αυτό ο λόγος...απλά με απογοητεύει η συμπεριφορά του άντρα μου, που σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι είναι προϊόν συζητήσεων με τη μαμά και την αδερφή του...