Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νονά βρήκαμε... όνομα δε βρήκαμε!!!

xrysalis

Recommended Posts

Λοιπόν το 'πα και το 'κανα!!! Το άνοιξα το θέμα...:D

Ψάχνουμε το όνομα που θα δώσουμε στον πρίγκιπά μας.

Όπως είπα και σε άλλο τόπικ, πάντα λέγαμε πως θα δώσουμε στα παιδιά μας άσχετο όνομα απο τους γονείς μας, να ξεφύγουμε από τα έθιμα του τύπου... μια ντουζίνα ξαδέρφια με το ίδιο όνομα!! και τις γνωστές παρεξηγήσεις με τα γιαγιαδοπαππούδια, έτσι είχαμε καταλήξει πως αν ήταν κορίτσι θα τη λέγαμε Μαριάνθη, (από τη δική μου γιαγιά, για συναισθηματικούς και ... σημαδιακούς λόγους) και αν ήταν αγορι θα το λέγαμε Αλέξανδρο γιατί είναι από τα ποιό ωραία αντρικά ονόματα.

Έλα που τελικά βγήκε αγόρι, αλλά για τον άντρα μου το Αλέξανδρος είναι πιά πολυφορεμένο :x !!!!!

Το πράγμα λοιπόν ζόρισε και χρειαζόμαστε βοήθεια!!!

Ψάχνουμε ένα όνομα ωραίο, προτότυπο, εύηχο με προτίμηση στα αρχαιοελληνικά!!! Δεκτές όμως όλες οι προτάσεις!!

Αναμένω με αγωνία....

Υ.Γ.: αν προκύψει δίλλημα... θα ανοίξω ακόμη και δημοψήφισμα!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 139
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Φαέθωνας? Φοίβος? Ορέστης? Έκτωρας? :):):)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Ηδη απο αυτα που εδωσε η Κωνσταντινα μου αρεσει πολυ το Εκτωρας, αλλα μπορεις να μου βαλεις μια μεγαλη φωτη της φατσουλας ?

Να δουμε πιο του ταιριαζει ?

Ωστοσο μου αρεσουν : Μαξιμος, Σεβαστιανος, Αλκιβιαδης, Αριστοφάνης, Βικτωρας, Δημοσθενης, Διομηδης....

Θα επανελθω !!!

Μου αρεσουν αυτα τα θεματα...

Χρυσαλις για πες υπαρχει κατι που θες να συνδυαστει ??? Να συμβολιζει ??? κλπ

Και μένα μου άρεσουν κάτι τέτοια ασυνήθιστα ονόματα, αλλά νομίζω εκτός από το ότι θα είναι ωραίο να ταιριάζει με τη φατσούλα του παιδιού, θα πρέπει να ταιριάζει και με το επώνυμο του παιδιού. Για παράδειγμα, εμένα προσωπικά θα μου φαινόταν λίγο "γελοίο" να το λένε π.χ. Μάξιμο ή Σεβαστιανό Τραμπάκουλα (λέω κάτι τραβηγμένο για να καταλάβετε τι θέλω να πω)! :lol:

Επίσης νομίζω ότι τα πολύ μεγάλα επίθετα ταιριάζουν με μικρά ονόματα και το αντίστροφο, είναι δλδ πιο εύηχα. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητο, αλλά πολλές φορές ισχύει...

fUvDp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν xrysalis σημείωσε,

Ορέστης

Μάριος

Αέξιος(γιορτάζει 17/3)

Αρης (19/12)

Ερμής (8/3)

Σέργιος (7/10)

Στέφανος(27/12)

Φραγκίσκος (4/10)

Στις 15/6 που γεννήθηκαν τα παιδιά μας πάντως γιορτάζει ο Αυγουστίνος :):):) Λες;;;;;;;Μπα δε νομίζω......

Αλήθεια πότε λέτε για βάφτιση;;;Εμείς 1/6 που είναι Κυριακή...έλεγα και για 15/6 αλλά είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και δε θέλω να δεσμεύσω κόσμο......

Να σου ζήσει το μωράκι σου και με το καλό η βαφτιση.

Θα ακουστει περιεργο, αλλά εγω οταν ημουν εγκυος και δεν ηξερα ακομα αν είναι αγορι ή κοριτσι εψαξα σε ένα εορτολόγιο και είχα κολλήσει με το όνομα Ωκεανός. Τελικά έκανα κόρη και έτσι μου έμεινε το κόλλημα. :D .

Αν δεν κάνω λάθος γιορτάζει 12-09. Το είχα ψάξει και στο διαδικτυο και είχα βρει και κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ποιος ήταν ο Ωκεανός αλλά λίγα πράγματα θυμάμαι πια.

Το λατρευω αυτό το όνομα!!!!!

Μπες στο http://www.eortologio.gr

είναι από τα πιο ενημερωμενα site, θα βρεις όλα τα ελληνικά ονόματα που γιορτάζουν και δεν γιορτάζουν! Φτάνει να έχεις κουράγιο να διαβάσεις!

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Σας καλημερίζω και σας ευχαριστώωωωωω για τις προτάσεις......

Ομολογώ πως ήδη βλέπω ονόματα που είχα σκεφτεί και είναι μεσ' τις προτιμήσεις μου... αλλά ακόμη δε σας λέω πιά :lol::lol::lol::lol::lol:

μπορεις να μου βαλεις μια μεγαλη φωτη της φατσουλας ? Να δουμε πιο του ταιριαζει ?
Λυπάμαι Μαριλένα μου, αλλά για την ώρα δεν αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στον μικρό μου πρίγκιπα!!!!!!!!

για πες υπαρχει κατι που θες να συνδυαστει ??? Να συμβολιζει ??? κλπ
Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω σκεφτεί....

εμένα προσωπικά θα μου φαινόταν λίγο "γελοίο" να το λένε π.χ. Μάξιμο ή Σεβαστιανό Τραμπάκουλα!
πολύ καλό ..... :lol::lol::lol::lol::lol: μιλάμε ότι γέλασα μέχρι δακρύων!!!!

Επίσης νομίζω ότι τα πολύ μεγάλα επίθετα ταιριάζουν με μικρά ονόματα και το αντίστροφο' date=' είναι δλδ πιο εύηχα[/quote']Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Στην περίπτωση μας το επίθετο είναι ένα 3συλλαβο κρητικό (μπλα-μπλα-άκης!!!).

Το Αλεξανδρος μου αρεσει παααρα πολυ!!! Πεισε τον αντρα σου!!! Και βρες ονομα που να γιορταζει, να χαιρετε το παιδι
Πίστεψέ με, το προσπαθώ ακόμη :D και ναι, η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα ένα όνομα που να το γιορτάζει... αλλά πάλι, θα δούμε!!

Στις 15/6 που γεννήθηκαν τα παιδιά μας πάντως γιορτάζει ο Αυγουστίνος Λες;;;;;;;Μπα δε νομίζω......

Αλήθεια πότε λέτε για βάφτιση;;;Εμείς 1/6 που είναι Κυριακή...έλεγα και για 15/6 αλλά είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και δε θέλω να δεσμεύσω κόσμο......

όχι Αυγουστίνος... δε νομίζω!! Πάντως τη βάφτιση σκέφτομαι να την κάνουμε μόλις ζεστάνει ο καιρός μετά το Πάσχα (αν μπορούσα θα την είχα ήδη κάνει... έχουμε θέμα με το μαλλί.... ο παππάς θα ευχαριστηθεί να κόβει!!) Όσο για τις 15/6 καλά θα ήταν, αλλά πάλι, κρίμα δεν είναι η βάφτιση να κλέψει τη χάρη από τα πρώτα τους γεννέθλια;;;;; τί λες;

Να σου ζήσει το μωράκι σου και με το καλό η βαφτιση.
Σ' ευχαριστώ, και συ να χαίρεσαι την κορούλα σου.

Ωκεανός ε; πρώτη φορά το συναντάω αυτό το όνομα.....

Μπες στο http://www.eortologio.gr... Φτάνει να έχεις κουράγιο να διαβάσεις!
Πίστεψέ με.... το έχω ξεσκονίσει ήδη!! Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να αποφασίσω... και κάθε φορά έχουμε νέα διαφωνία!! έτσι για την ώρα έχουμε αρχίσει να τον φωνάζουμε με διάφορα ονόματα (ο καθένας με αυτά που του αρέσει.... άσε το έχουμε τρελάνει το παιδί!!) να δούμε αν θα γυρίσει σε κάποιο!!! (ματαια όμως :roll: και στην κοιλιά που ήταν το ρωτούσα αν ήταν αγόρι ή κορίτσι, ξανθό, μελαχροινό ή καραφλό... αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκε :lol::lol::lol::lol::lol: )

Πάντως συνεχίστε μ' αρέσει πολύ.... την καταβρίσκω :D

Εγώ ψηφίζω δαγκωτό Στέφανος!!!!!

Επίσης μ' αρέσει πολύ (αν και συνηθισμένο) το Κωνσταντίνος (έτσι λέγαν τον μπαμπά μου και λένε και τον άντρα μου) αλλά όταν το φωνάζουν ολόκληρο!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Σοφία μου, ένα είναι το σίγουρο: όποιο όνομα και να διαλέξουμε θα το φωνάζουμε ολόκληρο αλλιώς όλοι είναι "Άκης"!!!!!! Τσάμπα κάνω τόσο κόπο να διαλέξω όνομα;;;;;;

karfori's baby γιατι βρε κοριτσακι σου φαινεται γελοιο το μαξιμος???? :roll: με πληγωνεις μαξιμο το λενε το αγορακι μου :?

Εμένα μου αρέσει πολύ το Μάξιμος!!!! :D:D:D:D:D:D:D:arrow::arrow:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...