Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ναι και απο κρυφα. Απλα τι ειχε γινει η παιδιατρος μου χε πει γαλα χωρις λακτοζη και δεν ειχα δει διαφορα μετα πηγα σε μια αλλη και μου πε κοφτο γιατι εχει λακτοζη και πινε συμπληρομα ασβεστιου....βιταμ εχω παρει βιολογικο και δεν γραφει ιχνη γαλατος....ετσι εφτασε μηνας και αποχη σωστη δεν εχω κανει με τις λαθος οδηγιες...ξεκινησα παλι απ την αρχη απο χθες και εκοψα και συμπληρομα ασβεστιου και ταχινι....γιατι εβλεπα το εντερακι της δεν εφτιαχνε....:(:(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απο χθες εκοψα και το βιταμ και τρωω σκετο ψωμι με μελι για πρωινο καιαπ τα αυγα μονο τα ασπραδια, κοτοπουλα , φρουτα λιγα, ξηρους καρπους μου τους εχει απαγορευσει η παιδιατρος , οπως και το πορτοκαλι επειδη ειναι οξινο και ουτε γαριδες και κοκκινα ψαρια..μια φορα την εβδομαδα οσπρια και λαχανικα επισης οσα θελω...

Αν έχει αλλεργία στο γάλα, η λακτόζη δεν έχει καμιά σχέση γιατί είναι οι πρωτείνες του γάλακτος που το πειράζουν και όχι η λακτόζη.

Το ασπράδι είναι το πιο επικίνδυνο από τα αλλεργιογόνα, καλύτερα κρόκο που είναι πιο ασφαλής σχετικά. Ψωμί όχι αγοραστο γιατί συνηθως εχει γάλα.

Κάνε ένα μήνα κανονική αποχή και δες αν εχει βελτίωση.

gwggp2.png ISWTp2.png

Απο ξηρους καρπους μου χε πει μονο αμυγδαλα και σταφιδεσ και αυτες μια φορα την εβδομαδα, αμυγδαλογαλα επισης ενα κρασοποτηρο την ημερα αλλα δεν το δοκιμασα αυτο...συκα αποξηραμενα κανει να τρωω???

Απο ξηρους καρπους μου χε πει μονο αμυγδαλα και σταφιδεσ και αυτες μια φορα την εβδομαδα, αμυγδαλογαλα επισης ενα κρασοποτηρο την ημερα αλλα δεν το δοκιμασα αυτο...συκα αποξηραμενα κανει να τρωω???

Κανονικα μπορείς να τρως ολα τα φρούτα είτε αποξηραμένα είτε κανονικα.

Το κοτόπουλο και το αυγό που τρως ειναι βιολογικά; Αν όχι, έχουν ταιστεί με αγελαδινες πρωτεΐνες.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Απο χθες εκοψα και το βιταμ και τρωω σκετο ψωμι με μελι για πρωινο καιαπ τα αυγα μονο τα ασπραδια, κοτοπουλα , φρουτα λιγα, ξηρους καρπους μου τους εχει απαγορευσει η παιδιατρος , οπως και το πορτοκαλι επειδη ειναι οξινο και ουτε γαριδες και κοκκινα ψαρια..μια φορα την εβδομαδα οσπρια και λαχανικα επισης οσα θελω...

Εμενα μου ειπε να παιρνω το βουτυρο χωριο απο ηλιελαιο. Αλλα διαβασα πανω για κατι γαλακτωματοποιητες και φοβαμαι να το φαω! Υπαρχει τελικα βουτυρο που μπορουμε να φαμε; Ξηρους καρπους, θαλασσινα μου τα απαγορεψε κι εμενα.

Το ταχινι γιατι δεν κανει; Εγω εφαγα!! Να το κοψω;

lvpPp3.png

Εμενα μου ειπε να παιρνω το βουτυρο χωριο απο ηλιελαιο. Αλλα διαβασα πανω για κατι γαλακτωματοποιητες και φοβαμαι να το φαω! Υπαρχει τελικα βουτυρο που μπορουμε να φαμε; Ξηρους καρπους, θαλασσινα μου τα απαγορεψε κι εμενα.

Το ταχινι γιατι δεν κανει; Εγω εφαγα!! Να το κοψω;

Απο ελαιολαδο το βουτυρο! Σορι!

lvpPp3.png

Οι γαλακτοματοποιητές είναι ούσίες που κάνουν τα υγρά γαλάκτωμα. ΔΕΝ έχουν σχέση με τις πρωτείνες γάλακτος και δεν πειράζουν. Δες εδώ έχω αναρτήσει την λίστα με τα απαγορευμένα στο post αριθμός 444 http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2595065&posted=1#post2595065.

Mary86 και εγώ θύμα λάθος οδηγιών έχω πέσει. Στην αρχή μου είπε ο παιδίατρος να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά αλλά να πίνω κατσικίσιο. Μετά πήγα σε παιδογαστρεντερολόγο που μου έδωσε την λίστα και μου είπε ΚΑΝΕΝΑ ΓΑΛΑ (βιτάμ με ελαιόλαδο έπαιρνα και εγώ αλλά είχε ίχνη και μου είπε στοπ. για βιολογικό δεν ξέρω, δεν έχω δει στο βιολογικάδικο κοντά μου...) τώρα μαθαίνω ότι πρέπει να τρώμε βιολογικό κοτόπουλο, ότι ακόμα και στο αλεύρι υπάρχουν πρωτείνες γάλατος κτλ. μέχρι στιγμής όλο και κάτι μου ξεφεύγει και δεν έχω καταφέρει να κάνω την ΤΕΛΕΙΑ αποχή. Το μωρό μου εμφάνισε ότι και το δικό σου από τον 2ο μήνα και τώρα είμαστε στον 5...ευτυχώς δεν πονάει, είναι ευδιάθετος και παίρνει βάρος. αλλά έχω τρελαθεί με αυτή την ιστορία και γενικά από ό,τι έχω καταλάβει άλλα λέει ο κάθε γιατρός. ο παιδογ/γος εκτός από την πρωτείνη γάλακτος μου είπε κανέναν ξηρό καρπό, ούτε σόγια ούτε βρώμη. το μοσχαρίσιο κρέας το έκοψα μόνη μου μιας και έχει και αυτό αυτές τις ρημαδο-πρωτείνες σαν το γάλα του...φίλη το είχε μέχρι τον 6ο και σταμάτησε μόλις μπήκαν οι τροφές. άλλα πάλι μωρά δεν το ξεπερνάνε και κάνουν και αλλεργία στις τροφές. και εγώ αυτή την αγωνία έχω...να δω τι μέλλει γενέσθαι...

Οι γαλακτοματοποιητές είναι ούσίες που κάνουν τα υγρά γαλάκτωμα. ΔΕΝ έχουν σχέση με τις πρωτείνες γάλακτος και δεν πειράζουν. Δες εδώ έχω αναρτήσει την λίστα με τα απαγορευμένα στο post αριθμός 444 http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2595065&posted=1#post2595065.

Mary86 και εγώ θύμα λάθος οδηγιών έχω πέσει. Στην αρχή μου είπε ο παιδίατρος να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά αλλά να πίνω κατσικίσιο. Μετά πήγα σε παιδογαστρεντερολόγο που μου έδωσε την λίστα και μου είπε ΚΑΝΕΝΑ ΓΑΛΑ (βιτάμ με ελαιόλαδο έπαιρνα και εγώ αλλά είχε ίχνη και μου είπε στοπ. για βιολογικό δεν ξέρω, δεν έχω δει στο βιολογικάδικο κοντά μου...) τώρα μαθαίνω ότι πρέπει να τρώμε βιολογικό κοτόπουλο, ότι ακόμα και στο αλεύρι υπάρχουν πρωτείνες γάλατος κτλ. μέχρι στιγμής όλο και κάτι μου ξεφεύγει και δεν έχω καταφέρει να κάνω την ΤΕΛΕΙΑ αποχή. Το μωρό μου εμφάνισε ότι και το δικό σου από τον 2ο μήνα και τώρα είμαστε στον 5...ευτυχώς δεν πονάει, είναι ευδιάθετος και παίρνει βάρος. αλλά έχω τρελαθεί με αυτή την ιστορία και γενικά από ό,τι έχω καταλάβει άλλα λέει ο κάθε γιατρός. ο παιδογ/γος εκτός από την πρωτείνη γάλακτος μου είπε κανέναν ξηρό καρπό, ούτε σόγια ούτε βρώμη. το μοσχαρίσιο κρέας το έκοψα μόνη μου μιας και έχει και αυτό αυτές τις ρημαδο-πρωτείνες σαν το γάλα του...φίλη το είχε μέχρι τον 6ο και σταμάτησε μόλις μπήκαν οι τροφές. άλλα πάλι μωρά δεν το ξεπερνάνε και κάνουν και αλλεργία στις τροφές. και εγώ αυτή την αγωνία έχω...να δω τι μέλλει γενέσθαι...

Νομιζω οτι δεν κανει να τρωμε τιποτα! Το αλευρι μου λεει αλευρι απο ****** σιταρια, κανει να το φαω; Επισης, η βρωμη γιατι οχι; Εφτιαξα κατι μπισκοτα απο βρωμη και πολυ ειχα χαρει! Να τα πεταξω ε; Πηρα και μια μαγιονεζα απο τα βιολογικα που λεει χωρις αυγο, γαλα και σογια αλλα γραφει και φυσικο αρωμα! Πεταμα κι αυτη; Ταχινι κανει;

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι δεν κανει να τρωμε τιποτα! Το αλευρι μου λεει αλευρι απο ****** σιταρια, κανει να το φαω; Επισης, η βρωμη γιατι οχι; Εφτιαξα κατι μπισκοτα απο βρωμη και πολυ ειχα χαρει! Να τα πεταξω ε; Πηρα και μια μαγιονεζα απο τα βιολογικα που λεει χωρις αυγο, γαλα και σογια αλλα γραφει και φυσικο αρωμα! Πεταμα κι αυτη; Ταχινι κανει;

Tι να σου πω;εγώ δεν θα τα πέταγα αν τα είχα φτιάξει, θα τα δοκίμαζα και θα έβλεπα πως πάει. Μην τρελαθούμε κιόλας!Μπορεί να μην πάθει και τίποτα στην τελική.Για το αλεύρι τι να σου πω;σήμερα ρώτησα στο φούρνο μου και μου είπε ότι δεν βάζει γάλα. τώρα τι έχουν τα αλέύρια δεν ξέρω. μήπως να παίρναμε αρτοποιητή; αλλά είχε μέσα ένα υλικό αντικολλητικό σαν τεφλόν και δεν τον πήρα... ταχίνι τρώω ΚΑΘΕ πρωί εγώ. τι άλλο να φας;;;;

Tι να σου πω;εγώ δεν θα τα πέταγα αν τα είχα φτιάξει, θα τα δοκίμαζα και θα έβλεπα πως πάει. Μην τρελαθούμε κιόλας!Μπορεί να μην πάθει και τίποτα στην τελική.Για το αλεύρι τι να σου πω;σήμερα ρώτησα στο φούρνο μου και μου είπε ότι δεν βάζει γάλα. τώρα τι έχουν τα αλέύρια δεν ξέρω. μήπως να παίρναμε αρτοποιητή; αλλά είχε μέσα ένα υλικό αντικολλητικό σαν τεφλόν και δεν τον πήρα... ταχίνι τρώω ΚΑΘΕ πρωί εγώ. τι άλλο να φας;;;;

Τα μπισκοτα τα εφαγα και μεχρι στιγμης ολα καλα!

Μου φαινεται πρεπει να αρχισουμε να ζυμωνουμε στο χερι! Επιστροφη στην παραδοση!!

Κι εγω ταχινι με μελι τρωω! Δεν νομιζω οτι εχουμε και πολλες επιλογες!!

lvpPp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Τα μπισκοτα τα εφαγα και μεχρι στιγμης ολα καλα!

Μου φαινεται πρεπει να αρχισουμε να ζυμωνουμε στο χερι! Επιστροφη στην παραδοση!!

Κι εγω ταχινι με μελι τρωω! Δεν νομιζω οτι εχουμε και πολλες επιλογες!!

λοιπόν, σύμφωνα με την gaps το ταχίνι είναι αναστολέας θρέψης και το αντικατέστησα (γιατί το είχα ξεσκίσει μιλάμε...) με βούτυρο (λάδι) καρύδας και μέλι. έτρωγα και ομελετίτσα αλλά τώρα απέχω και από το αυγό γιατί στην καταγραφή των τροφών που κάνω εντόπισα ότι αίμα εμφανίζεται και μετά από κατανάλωση αυγού...ίδωμεν...με την αποχή μόνο από τα γαλακτοκομικά δεν έγινε τίποτα πάντως...

• 2 εβδομάδες μετά...

Μπορώ να ρωτήσω κι εσάς τις πιο έμπειρες, από τότε που ξεκινήσατε διατροφή, σε πόσο καιρό είδατε την βελτίωση;;;

Μπήκα κι εγώ στο κλαμπ της δίαιτας χωρίς γαλακτοκομικά (και ξηρούς καρπούς) το Σάββατο. Εδώ και δύο εβδομάδες βρήκαμε δύο φορές αίμα στα κακάκια και παράλληλα ο μικρούλης μου δεν τρώει. Παίρνει περίπου 120 γρ την εβδομάδα (και είναι μόλις δύο μηνών και δύο εβδομάδων) πράγμα αναμενόμενο αφού θηλάζει πολύ λιγότερο.

Σήμερα πάλι τρώει μια σταλιά. Η κυρία που τον κρατάει τον τάισε με το μπιμπερό και ήπιε μόλις 40 ml!

Ανυπομονώ να τον δω να τρώει πάλι και να μεγαλώνει. Όταν τον πιέζω λιγάκι, αρνείται και κλαίει, είναι ανώφελο. Πείτε μου, όσες μπορείτε, από την εμπειρία σας σε πόσο καιρό περίπου βελτιώνεται αυτή η κατάσταση;;

Την Τετάρτη έχουμε ραντεβού με παιδο-αλλεργιολόγο που πιστεύω θα με βοηθήσει να καταλάβω καλύτερα τι συμβαίνει.

:(

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις

Κάναμε τις εξετάσεις για ουρολοίμωξη και δεν είναι. Γοπ έχει πολλές, ειδικά τώρα τελευταία (παλαιότερα δεν έκανε τόσες). Μάλιστα εμένα μου φαίνεται πως το γεγονός ότι δεν τρώει οφείλεται στις γοπ που παθαίνει κατά την διάρκεια του θηλασμού και τον πνίγουν.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, η αλλεργία συχνά προκαλεί γοπ...

Ένας μήνας;;; πωπω! Με ανησυχεί αυτό που λες, γιατί αν πρόκειται να αρχίσει να τρώει κανονικά πάλι σε έναν μήνα θα έχει μείνει πολύ πίσω στα κιλά του ως τότε. Μόνο 120 την εβδομάδα παίρνει

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Κάναμε τις εξετάσεις για ουρολοίμωξη και δεν είναι. Γοπ έχει πολλές, ειδικά τώρα τελευταία (παλαιότερα δεν έκανε τόσες). Μάλιστα εμένα μου φαίνεται πως το γεγονός ότι δεν τρώει οφείλεται στις γοπ που παθαίνει κατά την διάρκεια του θηλασμού και τον πνίγουν.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, η αλλεργία συχνά προκαλεί γοπ...

Ένας μήνας;;; πωπω! Με ανησυχεί αυτό που λες, γιατί αν πρόκειται να αρχίσει να τρώει κανονικά πάλι σε έναν μήνα θα έχει μείνει πολύ πίσω στα κιλά του ως τότε. Μόνο 120 την εβδομάδα παίρνει

Και ο δικός μου γιος εκδήλωσε εντελώς ξαφνικά την αλλεργία αυτή αφότου έγινε δύο μηνών και κάτι. Κι είχαμε κι εμείς παλινδρόμηση. Ηταν η πρώτη ανησυχητική ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δυστυχώς, πρέπει να κάνεις υπομονή για περίπου 4 εβδομάδες: δύο εβδομάδες για να αποβληθούν οι πρωτεινες αυτές από τον οργανισμό σου και το γάλα σου, και άλλο τόσο για να καθαρίσει ο οργανισμός του μωρού και να αρχίσει να στρώνει το εντεράκι του.

Μην σε πανικοβάλλει αν το βάρος είναι οριακό (εκτός αν ήδη το βάρος ήταν πολυ πολύ χαμηλό). Σε τέτοιες περιπτώσεις, ΔΕΝ υπάρχει η τέλεια, ιδανική λύση. Μάλιστα είναι αναμενόμενο να πέσει πρόσκαιρα στην καμπύλη...

Πρόσεχε όσο μπορείς το διαιτολόγιό σου και ... το ηθικό σου!

Το ηθικό μου είναι πράγματι πολύ πεσμένο... Το χειρότερο για εμένα δεν είναι η δίαιτα, αλλά το άγχος ότι μπορεί να τον ενοχλεί κάποια τροφή που ακόμη τρώγω. Έχω διαβάσει σε αυτό εδώ το thread για την βρώμη πχ (που την τρώω, ο παιδίατρος μου είπε οκ) για το ταχίνι και διάφορα άλλα (η λίστα είναι ατελείωτη) και φοβάμαι ότι κάτι που τρώω ακυρώνει την προσπάθεια.

Ευτυχώς έως ότου να ξεκινήσει αυτή η ιστορία το βάρος του ήταν πολύ πολύ καλό, έπαιρνε γύρω στα 400 γρ την εβδομάδα, οπότε από αυτή την άποψη νοιώθω ασφαλής. Όπως καταλαβαίνεις με είχε συνηθίσει στο να τρώει ατελείωτα και τώρα είναι το ακριβώς αντίθετο. Μία στάλα και με το ζόρι.

Είχα φτιάξει και μία τράπεζα γάλακτος στην κατάψυξη για να την χρησιμοποιήσω από αυτή την εβδομάδα που γυρίζω στην δουλεία, γύρω στα 4 λίτρα! Τώρα που την χρειάζομαι αυτή θα πάει χαμένη;; Λυπάμαι τόσο πολύ τον κόπο μου να την φτιάξω, δεν θέλω να την πετάξω.. :(

Η μικροβιολόγος που πήγα για γενική αίματος βρήκε ότι εγώ έχω κάποια αλλεργία λέει και αυτό εκδηλώνεται στο αίμα μου. Δεν έχω καμία αλλεργία από όσο ξέρω όμως... Είναι δυνατόν και αυτό να παίζει κάποιο ρόλο; Μαζεύω ερωτήσεις για τον αλλεργιολόγο αύριο..

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Κάνω κι εγώ την δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά, σόγια και ξηρούς καρπούς. Κρατάω και ημερολόγιο με τα γεύματά μου και τις πάνες του μικρούλη μας.

Όμως έχω την εξής απορία: όταν παρατηρώ κάτι το αξιοσημείωτο (πχ χτες έκανε πράσινα βλεννώδη κακάκια). Πριν πόσες ώρες (ή μέρες;;) πρέπει να αναζητήσω την «ένοχη» τροφή που κατανάλωσα; Γιατί έχω τις παρατηρήσεις από τις πάνες, όμως δεν ξέρω σε τι αντιστοιχούνε..

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Αυτό θα το δεις συνδυαστικά, αναλύοντας το ημερολόγιό σου. Π.χ. σήμερα είχε μια κακή κένωση και πριν από δέκα μέρες το ίδιο. Βλέπεις τι έφαγες τις προηγούμενες ημέρες και αν δεις επαναλαμβανόμενους συσχετισμούς τότε θα ξέρεις. Π.χ. το αβγό (λέμε τώρα) τον ενοχλεί τρεις ημέρες μετά.

Άντε και στατιστικολόγοι τώρα θα γίνουμε... που έχουμε μπλέξει. Τους ξηρούς καρπούς γιατί τους έκοψες; Παρατήρησες ότι πειράζουν; Μετά το γάλα και τη σόγια πάντως είναι η γλουτένη.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Για τους ξηρούς καρπούς μου το είπε ο παιδίατρος, ότι πολύ συχνά συνυπάρχουν με το γάλα ως αλλεργία. Η αλήθεια είναι ότι οι ξηροί καρποί μου «στοίχισαν» περισσότερο από τα γαλακτοκομικά..

Πράγματι και τρεις μέρες ακόμη μπορεί να είναι η τροφή που τον πειράζει;;; Νόμιζα ότι θα έπρεπε να κοιτάξω την προηγούμενη μέρα μόνο! Πολύ πολύ δύσκολο να πει κανείς!

Μήπως τυχαίνει να ξέρεις αν το κρητικό παξιμάδι περιέχει κι αυτό γάλα; Στην συσκευασία πολλές φορές δεν λέει ούτε καν τα συστατικά, μόνο «παξιμάδι κρίθινο», «παξιμάδι με χαρούπι» (το χαρούπι το έκοψα γιατί μου είπαν ότι είναι ξηρός καρπός... ):(

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Αν ήμουν στη θεση σου (που ήμουν δηλαδή....) θα έκοβα μόνο τα γαλακτοκομικά κρυφά και φανερά, αλλά θα έκοβα και τη ζάχαρη εντελώς. Το παξιμάδι που λες αν δεν μπορείς να ξέρεις τα συστατικά του ή παίρνεις τηλέφωνο αυτόν που το έφτιαξε και τον ρωτάς ή δεν το καταναλώνεις.

Το να κόψεις τη ζάχαρη θα σε βοηθήσει εσένα την ίδια πολύ. Επίσης αν εσύ γνωρίζεις κάποια τροφή που να σε πειράζει (π.χ. φουσκώματα, πονοκέφαλο, αδυναμία συγκέντρωσης, κόπωση, άσχημες κενώσεις) δεν την καταναλώνεις.

Δώσε ένα μήνα πλήρους αποχής για να καταλάβεις τι γίνεται και μετά κόβεις (αν χρειαστεί) κι άλλες τροφές. Ο ένας μήνας είναι απαραίτητος για να καθαρίσεις εντελώς κι εσύ (δυο πρώτες εβδομάδες) και το παιδί (οι επόμενες) από το γάλα, αλλά η βελτίωση λογικά θα αρχίσει να φαίνεται νωρίτερα.

Πέρνα μια βόλτα από το θέμα της gaps στην υγιεινή διατροφή να ενημερωθείς.

FLcUp3.png0BQfp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια,

Είχα γράψει και στο Διαρροια - αλλαγη στις κενωσεις, οπου η Νινα-νανα και η athina ειχαν την καλοσύνη να μου απαντήσουν, γραφω όμως κι εδω μιας και βλέπω πιο πολύ κίνηση...

Κάνω αντιγραφή του ίδιου μυνήματος, κάνοντας κι ένα update γιατι έχει περάσει κι ένας μήνας απο τότε και δυστυχως χειροτερεύουμε...

"Είμαι καινούργια σε αυτό το θέμα, συγχωρέστε μου αλλά δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες τις σελίδες.

Έχω ένα κοριτσάκι 3.5 μηνών και πλέον το θηλάζω αποκλειστικα. Στην αρχη ειχα δώσει για μια εβδομάδα συμπλήρωμα αλλά καταφέραμε και το κόψαμε.

Το κακό είναι ότι περίπου στον μήνα μου εμφανισε πρασινα κακα, βλέννες και αιμα. Έκοψα γαλακτοκομικά και τα κρυφά και εκεί που πήγαν να βελτιωθούν τα πράγματα μου αρχισε τις κιτρινες διαρροιες και καμια φορα και πρασινες με βλεννες. Εχει κάνει άλλες 4 φορές αίμα απο τότε, καθε μια-δυο βδομάδες περίπου και ενοχοποίηςα το ψάρι και το αυγό όπου και τα έκοψα εδώ και μια εβδομάδα αλλά πάλι έκανε αιματάκι σήμερα. Δεν τρωω επιςης ξηρους καρπους και απο προχθές αποφάςιςα να κόψω και το μελι και τις μπανανες. Κατα τα αλλα η μικρη είναι ευδιαθετη παίρνει βάρος και δεν έχει άλλα συμπτωματα περα απο κατι μυξουλες στην μυτη, συχνο λοξυγγα και φτέρνισμα.

Διαβαζω και αλλα θεματα και εχω αγχωθει και μπερδευτει λίγο. Να ειναι γενικοτερο το πρόβλημα με το εντερακι της? έχω πολλες αποριές και δεν ηξερα που να γράψω.

1. Γεννησα φυσιολογικα αλλα με ορο αντιβίωσης γιατι ειχα στεπτόκοκο. Παίζει αυτο να δημιούργησε θέμα στην χλώριδα του εντέρου της?

2. Επίσης πριν μείνω εγκυος εγχειριστηκα για ενδομητρίωση ( καποιο την σχετιζουν με καντιντιαςη) και ειχα ασχημη διατροφη μέχρι τότε και εντερικα θέματα και θέμα αιμορροιδων. Θα μπορούσε να έχω καντιντίαση εντέρου και αυτο να έχει μεταδωθεί στο μωρο μέσω θηλασμού.

3. Το αρχικο συμπήρωμα που της εδωσα μπορεί να της δημιουργησε θέμα?(υποαλλεργικο ΗΑ της Νεστλε)

4. Αν εχω εγω τελικα καποιο πρόβλημα, κανω καλα και θηλάζω ή πρέπει να κάνω κάποια διατροφη (εδω και λίγες μέρες εχω κοψει ψωμι και δεν τρωω καθολου μακαρονια, πατατες και ζαχαρη). Αν είναι ετσι, τότε γιατι αυτοι που υποστηρίζουν τον θηλασμό δεν τόνιζουν οτι πρέπει και η μητέρα να προσέχει την (εντερικη) υγεία της ;

5. Θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο? για την διάρροια η παιδιατρος πέρα απο ηλεκρολυτες μου έδωσε και προβιοτικο για την μικρη (saccharomyces boulardii) αλλα δεν είδα βελτίωση.

6. Η δίααιτα gaps δεν είναι λιγο περιοριστικη για μια μητέρα που θηλάζει? την ακολουθει καμια σας? έχετε δει αποτελέσματα? Η SCD δεν θα ηταν καλύτερη, αφου η gaps ειναι για πιο βαρειες καταστασεις?

Ισως τα ειπα λιγο μπερδεμένα αλλα καπως ετσι ειναι όλα στο κεφαλι μου. Επισης διαβαζοντας ενα θεμα για την στοματιδιδα σε μωρο που εινει τελικα καντιντιαση, μου δημιουργηθηκε η απορια πως γινεται και δεν παει αυτη η μυκητιαση και στο εντερο του μωρου αφου απο το στομα τρωει το μωρο. Γιατι όλα τα φαρμακα περιοριζονται σε κρεμεςγια το στομα και οι γιατροι δεν συστηνουν και ειδικη διαιτα? (εμενα η μικρη εχει λιγο ασπρη γλωσσιτσα αλλα η γιατρος ειπε οτι ειναι απο το γαλα). Ανεχει καμια κουραγιο και ξερει ας μου απαντησει και σε αυτο

Επίσης λίγη εμψύχωση για τον θηλασμο δεν θα με έβλαπτε.. Νομίζω ότι έχω εγώ το πρόβλημα και της το μεταδίδω και της κάνω κακό. Στα προθυρα είμαι να κόψω τον θηλασμο που προσπάθησα τόσο πολύ να εδραιώσω.. :(

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων. Ελπιζω να λυθουν συντομα ολα τα προβληματα με τα μπεμπακια μας.

Αυτό θα το δεις συνδυαστικά, αναλύοντας το ημερολόγιό σου. Π.χ. σήμερα είχε μια κακή κένωση και πριν από δέκα μέρες το ίδιο. Βλέπεις τι έφαγες τις προηγούμενες ημέρες και αν δεις επαναλαμβανόμενους συσχετισμούς τότε θα ξέρεις. Π.χ. το αβγό (λέμε τώρα) τον ενοχλεί τρεις ημέρες μετά.

Άντε και στατιστικολόγοι τώρα θα γίνουμε... που έχουμε μπλέξει. Τους ξηρούς καρπούς γιατί τους έκοψες; Παρατήρησες ότι πειράζουν; Μετά το γάλα και τη σόγια πάντως είναι η γλουτένη.

Ούτε μάντης να ήσουνα miriki! Πράγματι στο patch test βγήκε αλλεργικός στα σιτηρά. Από τότε απέχω από οτιδήποτε με γλουτένη. Δυστυχώς για εμάς η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει..

Πριν ένα μήνα που ξεκίνησα την δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά, σόγια και ξηρούς καρπούς, βλέπαμε αίμα μία φορά την εβδομάδα περίπου. Σιγά σιγά, έγινε πιο συχνό και τώρα το βλέπουμε καθημερινά σχεδόν σε κάθε πάνα μάλιστα.

Τα σιτηρά και τη γλουτένη τα έχω κόψει κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες τώρα, όμως και πάλι μάταια. Το αίμα όχι μόνο δεν συνεχίζεται αλλά γίνεται και πιο συχνό. Τώρα πλέον ξεσποριάζω την ντομάτα, ούτε πορτοκάλι ακουμπάω. Είναι πρωτοφανές γιατί έχω αλλάξει την διατροφή μου 100% και πάλι αίμα βλέπω. Και στο βάρος δεν παίρνει καλό. Την περασμένη εβδομάδα μόλις 80 γρ…

Κάπου διάβασα ότι πειράζει και το ρύζι, όχι γιατί είναι αλλεργιογόνο, αλλά επειδή εμποδίζει την επούλωση της πληγής.. Λέω να το κόψω και αυτό, να δούμε τι θα μείνει. Ζάχαρη δεν τρώγω, δεν μου αρέσει γενικά.

Την Πέμπτη θα δούμε και παιδογαστρενεερολόγο, να δούμε τι θα μας πει κι εκείνη… δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη πάντως, ακόμη και ο παιδίατρος που υποστήριζε τον θηλασμό μου έκανε λόγο για το νεοκειτ.

Με έχει πάρει από κάτω η κατάσταση αυτή. Θηλάζω το παιδί μου και σκέφτομαι «τώρα του κάνω καλό ή κακό;»

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Αχχχχ. Πολύ στεναχωριέμαι που έπεσα μέσα..... Είναι από αυτά τα πράγματα που εύχεσαι να κάνεις λάθος, να είσαι εντελώς άσχετος με το θέμα.

Κορίτσι πήγαινε στο θέμα της gaps. Έχει κι άλλο ένα με gaps legal συνταγές. Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι κόβεις, αλλά και τι προσθέτεις, τι τρως.Πρέπει να αφαιρεις εκείνα που κάνουν κακό (π.χ. πρωτεΐνες γάλακτος, γλουτένη, λακτόζη, άμυλο, ζάχαρη), αλλά και να προσθέτεις κι εκείνα που βοηθάνε (προβιοτικά, ζωμούς). Το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται χρόνος. Χρόνος για να θρέψει το δικό σου έντερο, χρόνος για να θρέψει το έντερο του μωρού, αλλά κυρίως χρόνος για να αποβληθούν τα βλαβερά (π.χ. η γλουτένη θέλει έξι μήνες αν δεν κάνω λάθος).

Φυσικά και κάνεις καλά που θηλάζεις το παιδάκι σου. Αν μη τι άλλο του δίνεις μεγάλες δόσεις προβιοτικών αε κάθε γουλιά που πίνει. Όμως όσο πιο καλή είναι η δική σου διατροφή τόσο πιο καλό θα είναι και το γάλα που του προσφέρεις. Αν εσύ καταναλώνεις πράγματα που σε πειράζουν (π.χ. φουσκώματα, αέρια κλπ) ή το πειράζουν (π.χ. κολικοί) τότε δυσκολεύεις τα πράγματα.

Η φόρμουλα είναι λύση ύστατης ανάγκης, μόνο για την περίπτωση που δεν αντέχεις άλλο (γιατί πώς να το κάνουμε είμαστε και άνθρωποι οι αντοχές μας δεν είναι απεριόριστες). Αν δεις ότι σε παίρνει να το παλέψεις λίγο ακόμη κάντο. Μια μέρα τη φορά. Στόχος είναι η επόμενη ημέρα και όσο σε βγάλει. Κουράγιο και καλό μαγείρεμα.... Όλα θα πάνε καλά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...