Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

valeri, αυτό περί γαστρεντερολόγων με είχε προβληματίσει και την άλλη φορά που το έγραψες.

Ο λόγος που τα πεπτικά ένζυμα έφεραν βελτίωση σε κάποιες περιπτώσεις είναι ότι έγινε καλύτερη χώνεψη, οπότε δεν πέρασαν αλλεργιογόνες πρωτεΐνες (ή πέρασαν λιγότερες) στην κυκλοφορία και από εκεί στο γάλα, έτσι δεν είναι;

Και αν κάποια τρόφιμα μερικές φορές ή πάντα προκαλούν και σε μας τις ίδιες και στα μωρά μας συμπτώματα λόγω δικής μας κακής πέψης, τότε κάποιο περαστικό ή χρόνιο πρόβλημα υπάρχει στο πεπτικό, γιατί το πρόβλημα δεν είναι στην τροφή. Άρα, ένας καλός γαστρεντερολόγος θα ήταν αρμόδιος να το λύσει, έτσι δεν είναι;

Με το σκεπτικό πάντα ότι η μεγαλύτερη δράση του ανοσοποιητικού επιτελείται στα έντερα, οπότε οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση, μικρή ή μεγάλη, επηρεάζει όλο μας το σύστημα, οπότε και το θηλασμό.

πραγματι η λυση ειναι να παμε σε παιδογαστρεντερολογο αφου το προβλημα εμφανιζεται με πεπτικα συμπτωματα,ομως ξαναλεω απο την δικη μου εμπειρια, παρατηρησα οτι οι παιδογαστρεντερολογοι απλα αποκλειουν παρα πολλες τροφες χωρις να γνωριζουν τους μηχανισμους που προκαλουν την αλλεργια

κατ'εμε χρειαεζεται ενας παιδογαστρεντερολογος που ομως να εχει γνωσεις και αλλεργιολογου

δεν ειναι δυνατον να αποκλειεις τοσες τροφες χωρις να προτεινεις εναλλακτικα φαγητα που θα αναπληρωσουν τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται μια θηλαζουσα και ενα αλλεργικο παιδι που δεν θηλαζει,εαν η γαστρεντερολογος δεν μπορει να το κανει τοτε η ιδια πρεπει να συμβουλευσει καποιον διατροφολογο που να ασχολειται με τις τροφικες δυσανεξιες-αλλεργιες ,αν και πιστευω οτι ειναι υποχρεωμενη να τα ξερει ιδια,πρεπει να ξερει πως επιρεαζει η καθε τροφη το εντερο και σε ποιες συνθηκες μπορει να μειωθει η αλλεργιογονικοτητα της τροφης(π.χ βρασιμο) ωστε να μην αποκλειστει εντελως ,δεν ειναι δυνατον ενα ατομο να επηρεαζεται στα καλα καθουμενα απο 20 τροφες χωρις να εχει καποιο αλλο προβλημα περαν της αλλεργιας,που το προβλημα αυτο μπορει να ειναι κατι πολυ απλο η και πολυπλοκο

βεβαια σε περιπτωση των μωρων που θηλαζουν ειναι συνηθως απλο,για να μην σας τρομαξω το λεω

αρα εαν καποιος αποφασισει να παει σε παιδογαστρεντερολογο πρεπει να βρει καποιον που να ξερει απεξω και ανακατοτα την επιρροη της τροφης στην λειτουργια του εντερου και τους μηχανισμους με τους οποιους μια τροφη προκαλει την αλλεργια,και να προτεινει καποια βοηθητικα μεσα για να βελτιωσει το εντερο, ακομη και του μωρου (σε καποιες χωρες ακομη και σε μωρα προτεινονται προβιοτικα μετα απο εξετασεις βεβαια,μεχρι να αρχισει να ωριμαζει το ανοσοποιητικο του) οπως τα προβιοτικα ,τα πεπτικα ενζυμα και η ιδια η τροφη ,ο Ιπποκρατης δεν ελεγε οτι η τροφη ειναι φαρμακο?

φυσικα δεν αναιρω ολους τους παιδογαστρεντερολογους

amaretto πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες (και συνδέεται και άμεσα με τη συζήτηση για την καντιντίαση που προηγήθηκε).

Όμως και πάλι ο γαστρεντερολόγος θα πρέπει να ξέρει από βέσπα (θηλασμό αλλά και τις πιο εναλλακτικές- ολιστικές προσεγγίσεις στο θέμα). Πού βρίσκουμε τέτοιους; Και όποια βρήκε ας τον βγάλει μια φωτοτυπία και για τις υπόλοιπες...

συμφωνω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αχ μη μου το λες αυτό! έχω ρίξει πολύ κλάμα αλλά δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω στο μαιευτήριο κ να μην αφήσω το μωρό από δίπλα μου. Βεβαια η ταμπελα με το ονομά του έγραφε "ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ" αλλά ... Μέχρι κ καταγγελία έχω σκεφτεί να κάνω αλλά πως να τα βάλεις με τους λύκους? Θέλω να το ξέρουν κ άλλες μανούλες να μην την πατήσουν!

κοιτα δεν ειναι σιγουρο οτι αυτο φταιει αποκλειστικα για την εκδηλωση της αλλεργιας

συνηθως αναφερουμε τους πιθανους παραγοντες που μπορει να πειροδοτισουν μια κατασταση

τα κενα στο συστημα υγειας ειναι μεγαλα ,και αυτο που ανεφερες καποια στιγμη (νομιζω εσυ ησουν)το γιατι δεν περνουν ιστορικο απο τους γονεις πριν η στη διαρκεια της εγκυμοσινης ειναι εξισου σοβαρο

Να ρωτήσω κ κάτι τις "βετεράνους":razz:

Εγω έχω παρατητρήσει το μεγάλο πρόβλημα να το έχει συγκεκριμένα στο γάλα...δηλαδή πχ όταν έτρωγε γιαουρτάκι ή τυράκι δεν είχε τοσο εμφανές πρόβλημα όσο με το γάλα...επίσης πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σε 2 συγκεκριμένες μάρκες...

Μπορεί να ισχύει κάτι τ'ετοιο??

φυσικα και μπορει

το τυρακι και πολυ περισσοτερο το γιαουρτι μπορει να εχουν λιγοτερες αλλεργιογονες πρωτεινες σε σχεση με το γαλα, αφου προηγηθηκε καποια επεξεργασια για να γινουν ,στην διαρκεια της οποιας εχουν διασπαστει η εχουν απομακρυνθει οι πρωτεινες

βεβαια εξαρταται και σε ποια απο τις πρωτεινες ειναι αλλεργικος καποιος ,γιατι ορισμενες απο αυτες ,π.χ η καζεινη δεν αλλαζει ο'τι κιαν της κανεις:mad::mad:

και για να πω λιγο και για τους αλλεργιολογους οτι και εκει θελει ψαξιμο

μην βασιζεσται σε τιτλους

κοιτα δεν ειναι σιγουρο οτι αυτο φταιει αποκλειστικα για την εκδηλωση της αλλεργιας

συνηθως αναφερουμε τους πιθανους παραγοντες που μπορει να πειροδοτισουν μια κατασταση

τα κενα στο συστημα υγειας ειναι μεγαλα ,και αυτο που ανεφερες καποια στιγμη (νομιζω εσυ ησουν)το γιατι δεν περνουν ιστορικο απο τους γονεις πριν η στη διαρκεια της εγκυμοσινης ειναι εξισου σοβαρο

φυσικα και μπορει

το τυρακι και πολυ περισσοτερο το γιαουρτι μπορει να εχουν λιγοτερες αλλεργιογονες πρωτεινες σε σχεση με το γαλα, αφου προηγηθηκε καποια επεξεργασια για να γινουν ,στην διαρκεια της οποιας εχουν διασπαστει η εχουν απομακρυνθει οι πρωτεινες

βεβαια εξαρταται και σε ποια απο τις πρωτεινες ειναι αλλεργικος καποιος ,γιατι ορισμενες απο αυτες ,π.χ η καζεινη δεν αλλαζει ο'τι κιαν της κανεις:mad::mad:

και για να πω λιγο και για τους αλλεργιολογους οτι και εκει θελει ψαξιμο

μην βασιζεσται σε τιτλους

Η παιδογαστρεντερολογος μας παρέπεμψε στη Συριγου... Είναι καλή;;; Γενικά έχω διαβάσει καλά λόγια στο forum αλλα κ κανά δύο αρνητικά....

Βασικά εγω θέλω να πιστοποίησω σε τι έχει αλλεργία μην της αποκλείω τσάμπα ομάδες τροφών...

Yugup3.png

και κατι ακομη επειδη υπαρχουν πολλων ειδων προβιοτικα ,πεπτικα ενζυμα δεν σημαινει οτι ολα βοηθανε και εκει θελει ψαξιμο ,αρχισε και γινεται μοδα η χρυση τους ,ομως πολυ λιγα απο αυτα εχουν αποτελεσμα

Η παιδογαστρεντερολογος μας παρέπεμψε στη Συριγου... Είναι καλή;;; Γενικά έχω διαβάσει καλά λόγια στο forum αλλα κ κανά δύο αρνητικά....

Βασικά εγω θέλω να πιστοποίησω σε τι έχει αλλεργία μην της αποκλείω τσάμπα ομάδες τροφών...

κοιτα δεν εχω εμπειρια απο την συγκεκριμενη γιατρο,παντως να ξερεις οτι παντα θα υπαρχει κατι αρνητικο για τον καθε γονιο αρκει να μην ειναι καθοριστικο στην θεραπεια

η δικη σου η κορουλα ειναι στην ηλικα να κανει εξετασεις παντως

Διαφημίσεις

και κατι ακομη επειδη υπαρχουν πολλων ειδων προβιοτικα ,πεπτικα ενζυμα δεν σημαινει οτι ολα βοηθανε και εκει θελει ψαξιμο ,αρχισε και γινεται μοδα η χρυση τους ,ομως πολυ λιγα απο αυτα εχουν αποτελεσμα

Αν το θέμα της αλλεργίας βασίζεται κυρίως στην καλή πέψη της μαμάς και δευτερευόντως του μωρού, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις. Τα χαπάκια απλά κάνουν (κουτσά, κατά την άποψη μου) αυτό που δεν κάνουμε εμείς: προσεγμένο φαγητό, προσεγμένες ποσότητες, προσεγμένος τρόπος.

Αν η συμβολή στην κατάσταση του μωρού είναι μικρή, τουλάχιστον σου μένει το ευεργετικό αποτέλεσμα στον οργανισμό σου (όπως και με την αποχή από γαλακτοκομικά, γλουτένη και γενικώς τις πολύ επεξεργασμένες τροφές).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Έτσι είναι, τα πεπτικά ένζυμα είναι ένα quick-fix μέχρι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να επανέλθει με σωστή διατροφή.

Προχθές διάβαζα κάπου (σε άρθρο που δεν είχε καμία σχέση με αλλεργίες αλλά με την καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος) ότι είναι καλό να παίρνουμε πάντα πεπτικά ένζυμα στις περιπτώσεις όπου το γεύμα μας αποτελείται μόνο από μαγειρεμένη τροφές.

Δεδομένου ότι πολλές κοπέλες εδώ πέρα έχουνε διάφορα στομαχικά/πεπτικά προβλήματα και δεν μπορούνε να ανεχθούνε ωμές τροφές καλό είναι να εξετάσουνε το ενδεχόμενο των πεπτικών ενζύμων.

Μπορεί να μην βοηθήσουνε τα μωράκια τους για αρχή αν το πρόβλημά τους είναι μεγάλο αλλά θα βοηθήσουνε σιγά σιγά το δικό τους οργανισμό.

Τώρα θυμήθηκα πέρσι το καλοκαίρι όπου η κόρη μου ήτανε νεογέννητο ακόμη και όποτε έτρωγα μελιτζάνες/φασόλια, μπάμιες κτλ, δηλαδή φαγητά που με πειράζουνε κι εμένα η κόρη μου ξυπνούσε την άλλη μέρα τα ξημερώματα με πολλά αέρια, πόνο στα εντεράκια της και γκρίνια!

Φέτος φροντίζω κάθε φορά που τρώω αυτά να παίρνω και ένα πεπτικό ένζυμο μαζί με το γεύμα μου, αν και όταν ξεχάσω να πάρω δεν με επηρεάζουνε πια τόσο πολύ οι τροφές αυτές.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

η σωστη διατροφη ,και δεν εννοω το να τρως λιγοτερη ζαχαρη π.χ ,αλλα να ξερεις το πως θα μαγειρεψεις ,το πως θα συνδυασεις τις τροφες ,και αλλα που δεν μου ερχονται τωρα ειναι ολοκληρη επιστημη ,που οι περισσοτεροι γιατροι στους οποιους απευθνθηκαμε δεν γνωριζουν

και ειναι και δυσκολο για μας τις μαμαδες να τα ξερουμε ολα ,εκτος απο καποιες εξαιρεσεις (οπως η Ροσι π.χ):D

απο την δικη μου εμπειρια, παρατηρησα οτι οι παιδογαστρεντερολογοι απλα αποκλειουν παρα πολλες τροφες χωρις να γνωριζουν τους μηχανισμους που προκαλουν την αλλεργια

κατ'εμε χρειαεζεται ενας παιδογαστρεντερολογος που ομως να εχει γνωσεις και αλλεργιολογου

Valeri έχεις να προτείνεις κάποιον?

δυστυχως οχι

αν μενεις παντως Αθηνα θα εχεις καποιες επιλογες και με αλλεργιολογους και με διατροφολογους που ασχολουνται με τις τροφικες αλλεργιες ,εγω δεν μενω Αθηνα ,ψαξε και εδω για γνωμες

Διαφημίσεις

δυστυχως οχι

αν μενεις παντως Αθηνα θα εχεις καποιες επιλογες και με αλλεργιολογους και με διατροφολογους που ασχολουνται με τις τροφικες αλλεργιες ,εγω δεν μενω Αθηνα ,ψαξε και εδω για γνωμες

Ούτε εγω μένω Αθήνα... αλλα εδώ που μενω δεν έχουμε ούτε παιδογαστρεντερολογο ούτε αλλεργιολόγο!!! Αναγκαστικά θα πρέπει να πάω στην Αθήνα!

Rosie μιας που σε πέτυχα εδώ, ήθελα να σε ρωτήσω πως τα πηγαίνει η μικρή σου με το φαγητό?

Ξεκινήσατε πάλι??? Εαν ναι, τί της έδωσες και πώς??

Σκέφτομαι να δοκιμάσω πάλι την μικρή ( μπας και φάει επιτέλους κάτι ) αλλά προβληματίζομαι τί και πώς αφού αλεσμένα δεν τρώει καθόλου.

Τίποτα δεν τρώει αν και δοκιμάζω να της δώσω τα πάντα!

Κάποιες καλές μέρες μπορεί να φάει το 1/10 μιας μπανάνας, μιας φράουλας, ένα πολύ μικρό κομματάκι πατατίτσας, κάποιες ίνες κρέατος!

Η μικρή σου ακόμη είναι πολύ μικρούλα σε σχέση με τη δικιά μου, μην ανησυχείς!

το δικο μου που ειναι σχεδον 14 μηνων τρωει σχετικα καλα εδω και μισο μηνα

αυτο που κανω ειναι να του προσφερω καθε μιση με μια ωρα φαγητο ,εχω 2-3 ετοιμα σε πιατακια γυρω γυρω και καθε φορα του προτεινω καποιο ,τρωει 2- 3 κουταλακια ,και ετσι ολη μερα τρωει περιπου οσα πρεπει,δηλ.οσα ειχα στα πιατακια (καλα μην φανταστειτε μεγαλες ποσοτητες γυρω στα 5 με 10 κουταλακια το καθενα ) και ενδιαμεσα θηλαζει συνεχεια ,βεβαια κρεατακι τρωει λιγο ,αλλα δεν φαινεται να εχει προβλημα

αλεσμενα εξακολουθει να μην τρωει

σουπιτσες και φαγητα πατημενα με το πηρουνι μονο και νερακι στο ποτηρακι

δοκιμαστε μηπως και πετυχει ετσι

Σε πόσο καιρό είδες βελτίωση... Εϊχε μόνο αίμα στα κακα ή είχε και βλέννες?????

sorry, είχα καιρό να μπω. βελτίωση είδα στη βδομάδα.από το γαλακτοκομικό. γιατί από ψαρι που έφαγα και μάλλον την πείραξε, "της πέρασε" στις 3 μέρες

Μέσα στον κύβο κνορ κοτόπουλο έχει γάλα!!!! Ακόμα δεν μπορω να το συνειδητοποιήσω!!!!!!

και στα πατατάκια :rolleyes: κ σχεδόν παντού.

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

O μπέμπης μου είναι 3 μηνών... μετά τις 40 μέρες παρουσίασε κενωσεις πράσινες με βλέννες... έκοψα τα αγελαδινά και άλλα αλλεργιογόνα.. έπινα όμως κατσικίσιο γάλα και προβειο τυρι και γιαουρτι... Αυτά για ένα μήνα χωρίς να δώ αποτέλεσμα, ισα ίσα που παρατηρούσα και ιχνη αίματος στα κακα του.... βέβαια την πάτησα αρκετές φορές με κρυφά γαλακτοκομικά!!!

Τώρα έχω 9 μέρες πολύ αυστηρής διατροφής... κομμένα και τα αιγοπρόβεια!!! ακόμα δεν έχω δει βελτίωση...

Μέχρι τώρα προσπαθώ να βγάλω άκρη μόνη μου... η παιδίατρος μου είναι καλή αλλά ψιλοάσχετη με το θέμα!!!

Δε θέλω με τιποτα να σταματήσω τον θηλασμό... ο μπέμπης αναπτυσεται πάρα πολύ καλά... γεννήθηκε 51εκατοστα και 3250 κιλα και τώρα, 3 μηνων έφτασε τα 65εκατοστα και 6900κιλα.... Έχω όμως ψιλοαπογοητευτεί!!!!!!

Μην κόβεις τα πάντα. Κόψε καταρχήν όλα τα γαλακτοκομικά και το μοσχάρι και παρατήρησε τις κενώσεις του μωρού σου. Το πιθανότερο είναι να ενοχλούσαν το μωρό τα γαλακτοκομικά που έτρωγες και όχι η ντοματούλα ή η πιπεριά.... Τα κρυφά γαλακτοκομικά κάναν τη ζημιά στη δική μου τη μικρή: είχα "ψοφήσει στην πείνα" μέχρι που ανακάλυψα ότι η φέτα ζαμπόν γαλοπούλας που έτρωγα κάθε πρωί, είχε ορό γάλακτος. Μην τρως τίποτε που δεν έφτιαξες μόνη σου και σε μερικές εβδομάδες θα δεις διαφορά.

Να κόψεις το θηλασμό δεν είναι λύση. Και τι θα του δώσεις; Όλα τα άλλα φτιάχνονται από αγελαδινά γάλατα και τα προτείνουν φανατικά όσοι τα παιρνουν από τις εταιρίες. Μόνο με το θηλασμό τέτοιες αλλεργίες ξεπερνιούνται...

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Μέσα στον κύβο κνορ κοτόπουλο έχει γάλα!!!! Ακόμα δεν μπορω να το συνειδητοποιήσω!!!!!!

Ρε συ θα σε δείρω!!!!! Μην τρως τίποτε τυποποιημένο. Υπάρχει παντού ορός γάλακτος ή πρωτεΐνες γάλακτος ή ίχνη γάλακτος...

Επιστροφή στην απλή κουζίνα χωρίς μαγικές σκόνες. (Οι κύβοι κάνουν κακό είτε έχεις αλλεργία είτε όχι- το γλουταμινικό νάτριο που το πας;)

.pngy3DLp3.png

Δηλαδή 40+μαμα να προσέχουμε κ τις συσκευασίες που λένε "Μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος κλπ" ...? Πάντως είναι πολύ δύσκολο 'η επιστροφή στη φύση' ειδικά αμά δεν μαγειρεύεις η ίδια. Κ αυτή η φράση πια βρίσκεται ΠΑΝΤΟΥ!

Πάντως κορίτισια, δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά εγώ έχω αντικαταστήσει το γάλα με ένα ρόφημα ρυζιού που βρίσκω σε ένα βιολογικό κατάστημα (απλό, χωρίς έξτρα γεύσεις που έχει: αμύγδαλο, κακάο κλπ). Τουλάχιστον μπορώ κ τρώω κ κάνα δημητριακό καλαμποκιού το πρωί.

Επίσης, όχι μόνο έχουν τα αλλαντικά ορό γάλακτος αλλά ΚΑΙ τα ψωμιά του τοστ.

h9mbp2.png

Το αγοράκι μου είναι 6 μηνών και 3 εβδομάδων. Εχει αλλεργία. Ο παιδιατρος μου είπε να ξεκινήσω να τρωω μοσχαρι για να δουμε αν θα βάλουμε και στη χορτοσουπα μοσχαρι. Εχω σταματησει να το τρωω από τότε που σταματησα και τα γαλακτοκομικά, οτν δηλ διαπιστωσα την αλλεργια. Εχω ομως μια ανησυχια... Σε ποσες μερες θα φανει αν το ανεχεται το μωρο;

2D7Sp3.png

Το αγοράκι μου είναι 6 μηνών και 3 εβδομάδων. Εχει αλλεργία. Ο παιδιατρος μου είπε να ξεκινήσω να τρωω μοσχαρι για να δουμε αν θα βάλουμε και στη χορτοσουπα μοσχαρι. Εχω σταματησει να το τρωω από τότε που σταματησα και τα γαλακτοκομικά, οτν δηλ διαπιστωσα την αλλεργια. Εχω ομως μια ανησυχια... Σε ποσες μερες θα φανει αν το ανεχεται το μωρο;

Γιατι τέτοια εμμονή με το μοσχάρι; Χάθηκε το αρνάκι-κατσικάκι-γαλοπούλα-κοτόπουλο; Η δικιά μου έφαγε μοσχάρι 27 μηνων και μια χαρά αναπτύχθηκε.

Η γιατρόςμου - σύμβουλος θηλασμού μου είχε πει να αρχίσουμε μετά τα 2 έτη. Είχε πει ότι αφού το παιδί μεγάλωνε πολύ καλά γιατί να το ρισκάρουμε; 6 μηνών είναι λίγο μικρό για πειράματα... Δώσε χρόνο στο ανοσοποιητικό του να αναπτυχθεί...

.pngy3DLp3.png

Natasa20 ο παιδίατρός μας μας έχει αρχίσει με κοτόπουλο κ το αγοράκι μου είναι 8 παρά κάτι μηνών. Είναι τώρα 3 μήνες με έξαρση δερματική κ ενοχλήσεις γαστρεντερικές (που όμως εξαρτώνται άμεσα από την δική μου διατροφή) κ δεν έχουμε εισάγει ακόμα τα ύποπτα φαγητά. Είναι τόσα άλλα που μπορεί να φάει (άσε που δεν τρώει τίποτα :rolleyes: ).

Το παιδί σου πότε εμφάνισε την αλλεργία? Είναι σίγουρα αλλεργία, κ αν ναι, σε γαλακτοκομικά? Τώρα είναι καλά? Αν είναι καλά θα καταλάβεις από μερικές ώρες έως 2-3 μέρες ότι τον ενόχλησε το μοσχάρι. Βέβαια αν είναι καλά τώρα, πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου να είναι ίδια με πριν, ώστε να μην τον ενοχλήσει κάτι άλλο κ μπερδευτείς.

Εμένα στα γαλακτοκομικά (τα κρυφά που την πατάω κ τρώω εγώ) ενοχλείται αμέσως (μέσα σε λίγες ώρες) κ βέβαια τότε οι νύχτες είναι πολύ δύσκολες (κλαίει πολύ η καρδουλίνα μου :-()

Επίσης να σου πω πως αλλεργιολόγος μου είπε πως μπορεί να μην ενοχληθεί με κάτι που τρώω εγώ αλλά μόνο όταν θα το φάει ο ίδιος.

h9mbp2.png

βρε παιδια πως ειναι τα παιδια σας στις καμπυλες υψους βαρους ?

πως ξεκινησατε και που ειστε ?ως αλλεργικα εννοω

Ροσι εσεις? αρχισα και αγχωνομαι ,εχουμε πεσει και στο υψος και στο βαρος (ο μικρος μου )

Valeri μην ρωτάς για την κόρη μου γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη καμπύλη για το βάρος της, μόνο για πιο μεγάλες ηλικίες!

Το ύψος δεν το έλεγξα να σου πω, αλλά είναι αρκετά ψηλό κοριτσάκι για την ηλικία της.

Πόσα κιλά είναι ο δικός σου; Περπάτησε;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Valeri μην ρωτάς για την κόρη μου γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη καμπύλη για το βάρος της, μόνο για πιο μεγάλες ηλικίες!

Το ύψος δεν το έλεγξα να σου πω, αλλά είναι αρκετά ψηλό κοριτσάκι για την ηλικία της.

Πόσα κιλά είναι ο δικός σου; Περπάτησε;

περπαταει απο ενος ετους ,τωρα ειναι σχεδον 14 μηνων,συνεχεια κινειται

στα κιλα εχουμε κολλησει εδω και 2 μηνες στα 10

Ρε συ θα σε δείρω!!!!! Μην τρως τίποτε τυποποιημένο. Υπάρχει παντού ορός γάλακτος ή πρωτεΐνες γάλακτος ή ίχνη γάλακτος...

Επιστροφή στην απλή κουζίνα χωρίς μαγικές σκόνες. (Οι κύβοι κάνουν κακό είτε έχεις αλλεργία είτε όχι- το γλουταμινικό νάτριο που το πας;)

Ένα χεράκι ξύλο το χρειάζομαι....!!!!

Έκοψα όλα τα αλλεργιογόνα γιατι φόβάμαι μήπως τον πειράζει΄και τίποτε άλλο και πάει ακόμα ένας μήνας χαμένος!!!!

Έχω τώρα 15 μέρες που προσέχω πάαααααααρα πολύ και τα φανερά και τα κρυφά και όλα!!!!

Αποτέλεσμα 0!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...