Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Γνωρίζω ότι οι μύκητες μπορούνε να ανιχνευθούνε εύκολα με καλλιέργεια αν υπάρχουνε εξωτερικά συμπτώματα, πχ κολπίτιδα, καντιτίαση στήθους, δερματικά πρόβλημα (πχ σύγκαμα στα παιδάκια), μύκητας στα νύχια των ποδιών.

Διάβασα κάπου ότι αν εντοπίσουμε εξωτερικό μύκητα (ειδικά στα νύχια που πολλοί τον παραβλέπουν) τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχει και εσωτερικά στον οργανισμό μας.

Αλλά το αντίθετο δεν ισχύει, δηλαδή μπορεί να υπάρχει εσωτερικά και να μην μας προκαλεί εξωτερικά συμπτώματα. Σ' αυτή την περίπτωση βασιζόμαστε στα συμπτώματα που περιγράφονται για να κάνουμε διάγνωση.

Κοπέλες όσες ρωτάτε για τη δίαιτα κάντε μια αναζήτηση στο google για Παλαιολιθική δίαιτα (Paleo or Paleolithic or caveman Diet) και θα βρείτε πολλές πληροφορίες.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η μόνη ένσταση που έχω γι αυτό το ψωμί είναι η γεύση του. Δεν μπορούσα να το φαω και πολύ στεναχωρήθηκα.:oops:

Δοκίμασες να το βάλεις για λίγο στη φρυγανιέρα;

Εμένα μ' αρέσει toasted και το ζεσταίνω ελαφρώς όταν το δίνω στον μικρό.

Με το φαγητό έτσι κι αλλιώς σταματήσαμε εδώ και χρόνια να τρώμε ψωμί, μόνο για πρωινό το έχω.

καλα ε.εφαγα χτες τσουρεκι και με ποναει τρελα το εντερο μου..γρρρρρρ.εγω εξωτερικα συμπτωματα δεν εχω.αλλα ειχα κολπιτιδες και ολα αυτα που εγραψα χτες....

Γνωρίζω ότι οι μύκητες μπορούνε να ανιχνευθούνε εύκολα με καλλιέργεια αν υπάρχουνε εξωτερικά συμπτώματα, πχ κολπίτιδα, καντιτίαση στήθους, δερματικά πρόβλημα (πχ σύγκαμα στα παιδάκια), μύκητας στα νύχια των ποδιών.

.

Εγώ έχω κολπίτιδα εδώ και λίγες μέρες και γενικά με πιάνει αρκετά συχνά:roll:

Αλλά την τελευταία εβδομάδα έχουνε πρηστεί ελαφρώς(και φαγουρίζουν) και δύο δάκτυλα του δεξιού μου χεριού στις αρθρώσεις(χωρίς να έχω καταναλώσει κάποια καινούρια τροφή) και λίγο που έψαξα για την candida είδα ότι μπορεί να είναι ένα από τα συμπτώματα και αυτό:shock: Εσείς τι γνώμη έχετε γι'αυτό?

(Ρωτάω εσάς γιατί άμα πάω σε κανένα γιατρό και του πω για την candida έτσι :shock: θα με κοιτάξει!:mrgreen:)

Ευχαριστώ πολύ για τις παραπομπές σε βιβλία είναι πολύ χρήσιμες!:P

Καλησπέρα!

Fairy's mom καθυστεριημενα αλλα σου απαντω...

Δεν ξερω τι διαφορα θα έχει αν ξεκινουσα 2 εβδομάδες μετα τις στερεες, θα άλλαζε κάτι? Πάλι θα την θηλαζα και παλι δεν θα ηξερα τι την πειράζει....

δεν ξέρω είμαι μπερδεμένη αλλα σε 3 μήνες θα είμαι στη δουλειά και η μικρή δεν θα έχει το στήθος και θα πρέπει να τρώει..

Εχω 3 μήνες να προσαρμοστει κάπως δεν θέλω να αντλω όλη την ώρα, προτειμώ να τρώει το φαγακι της και όταν με έχει σπίτι να καθεται στο στήθος. Ειναι πολυ κολημενη γενικώς και με εχει ανχωσει αυτο.

Εκλεισα ραντεβού με τη Συρίγου. Εχουν αλλάξει τα πράγαμτα τώρα πρώτα πας να σου κολλήσουν τα πατσ και μετα απο 3 μέρες πας για το ραντεβου με τη γιατρο. Οποτε 16/5 θα πάμε για τα πατσ και 20/5 θα παμε να μιλήσουμε με τη Συριγου.

Ευχομαι να βρω κάποια άκρη εκει...

Διαφημίσεις

Δοκίμασες να το βάλεις για λίγο στη φρυγανιέρα;

Εμένα μ' αρέσει toasted και το ζεσταίνω ελαφρώς όταν το δίνω στον μικρό.

Δεν έχω καν φρυγανιερα, μόνο τοστιέρα. Δεν το σκέφτηκα να το φρυγανίσω...θα το δοκιμάσω κι έτσι, γιατί είναι κρίμα να κάνω σνακς με κανονικό ψωμί

Στο φαγητό ευτυχώς ποτέ δεν ήμουν του ψωμιού...με το ζόρι λίγη ψίχα. Ακόμα και στις σαλάτες προτιμώ να πίνω το ζουμί από το να το βουτάω (μη γελάτε :lol:)

Καλησπέρα!

Fairy's mom καθυστεριημενα αλλα σου απαντω...

Δεν ξερω τι διαφορα θα έχει αν ξεκινουσα 2 εβδομάδες μετα τις στερεες, θα άλλαζε κάτι? Πάλι θα την θηλαζα και παλι δεν θα ηξερα τι την πειράζει....

δεν ξέρω είμαι μπερδεμένη αλλα σε 3 μήνες θα είμαι στη δουλειά και η μικρή δεν θα έχει το στήθος και θα πρέπει να τρώει..

Βλέπω στο τικεράκι σου ότι τώρα θα μπει το μωρό στον 6ο. Οπότε δεν εννοούσα 2 βδομάδες ακόμα, αλλά ενάμισι μήνα, δλδ να κλείσει και τον 6ο. (τα μετράω λάθος :confused:)

Τώρα για το θέμα της δουλειάς πάω πάσο γιατί αυτό θα είναι όντως πρόβλημα. Το κακό με τα αλλεργικά μωρά είναι ότι θελουν πιο πολύ χρόνο. Ίσως να περίμενες λίγο ακόμα, να της δώσεις λίιιιιγο χρόνο ακόμα και μετά να σου είναι πιο έτοιμη?

Η Συρίγου θα σας βοηθήσει, αλλά να περιμένεις να ακούσεις για τις υποαλλεργικές κρέμες κλπ. Δεν είναι των πιο φυσικών κατευθύνσεων, όπως νομίζω κανένας αλλεργιολόγος. Πάντως θα σας βοηθήσει είμαι σίγουρη. Εμείς έχουμε ραντεβού 2/5 για την πρόκληση στο αυγό.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλημέρα!

Εγώ και ο άντρας μου πάντως κάναμε σήμερα πρωί-πρωί το τεστ με το φτύσιμο (διάβασα σε πάρα πολλά sites ότι είναι αρκετά αξιόπιστο) και τα αποτελέσματα ήτανε όπως τα περίμενα:

Εγώ έχω καντίτα αλλά σε μικρό βαθμό. Είχα μια ήπια κολπίτιδα τελευταία και η διατροφή μου είχε πολλούς υδατάνθρακες γιατί είχα πρόβλημα μ' ένα δόντι και δεν μπορούσα να φάω κρέας (Έφτιαχνα φρουτόκρεμες!).

Ο άντρας μου έχει πολλούς πολλούς μύκητες, λογικό μια και έχει και πολλά συμπτώματα, χρόνιο μπούκωμα και τελευταία επίμονο βήχα για αρκετό καιρό.

http://www.candida-albicans-cure.com/candida-test.html

Στο φαγητό ευτυχώς ποτέ δεν ήμουν του ψωμιού...με το ζόρι λίγη ψίχα. Ακόμα και στις σαλάτες προτιμώ να πίνω το ζουμί από το να το βουτάω (μη γελάτε :lol:)

Στις σαλάτες βουτάνε την κόρα, όχι την ψίχα :mrgreen:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Βλέπω στο τικεράκι σου ότι τώρα θα μπει το μωρό στον 6ο. Οπότε δεν εννοούσα 2 βδομάδες ακόμα' date=' αλλά ενάμισι μήνα, δλδ να κλείσει και τον 6ο. (τα μετράω λάθος :confused:)

Τώρα για το θέμα της δουλειάς πάω πάσο γιατί αυτό θα είναι όντως πρόβλημα. Το κακό με τα αλλεργικά μωρά είναι ότι θελουν πιο πολύ χρόνο. Ίσως να περίμενες λίγο ακόμα, να της δώσεις λίιιιιγο χρόνο ακόμα και μετά να σου είναι πιο έτοιμη?

Η Συρίγου θα σας βοηθήσει, αλλά να περιμένεις να ακούσεις για τις υποαλλεργικές κρέμες κλπ. Δεν είναι των πιο φυσικών κατευθύνσεων, όπως νομίζω κανένας αλλεργιολόγος. Πάντως θα σας βοηθήσει είμαι σίγουρη. Εμείς έχουμε ραντεβού 2/5 για την πρόκληση στο αυγό.[/quote']

Κατι λάθος καταλαβαίνουμε....στις 27/4 θα γίνει 6 μηνών κλεισμένα και θα μπει στον εβδομο. Δλδ στις 28/4 θα είναι 6 μηνών και 1 μέρα...χαχχαχα

Παω πολύ αργα πραγματικα και δεν είναι και πολύ φαγανη και δεν την ζορίζω καθόλου. Να φανταστεις 15 μέρες τώρα και εχτες βάλαμε το αχλάδι και φάγαμε 120γραμ φρουτοκρεμας!!!!

Κοιτα το απογευμα και εγω τιης δίνω την υποαλλεργικη της humana..της αρέσει πολύ και θέλω να είμαι εκ του ασφαλους ακόμη.

Αργότερα που θα τρώει κανονικά και θα έχει καθαρίσει λίγο το τοπίο θα σταματήσω τις πολλές κρέμες και θα δίνω φαγάκια.

Και μετα το φαι απο κανενα μισαωρο θελουμε και στηθος απαραιτητα....σαν να μην υπηρξε η κρεμα!

Τωρα να ρωτησω κάτι άσχετο πρέπει να ενημερώσω την γαστρεντερολόγο οτι θα την παρακολουθήσει αλλεργιολόγος η δεν δίνω λογαριασμό??

. Δεν το σκέφτηκα να το φρυγανίσω..

και εμενα το ψωμι εσσαιων δεν μ΄αρεσει ' date='αλλα ο γιος μου το καταβροχθιζει

Βλέπω στο τικεράκι σου ότι τώρα θα μπει το μωρό στον 6ο. Οπότε δεν εννοούσα 2 βδομάδες ακόμα, αλλά ενάμισι μήνα, δλδ να κλείσει και τον 6ο. (τα μετράω λάθος :confused:)

αντε παλι με την ηλικια του μωρου της κατινακι :lol::lol::lol:

Κατι λάθος καταλαβαίνουμε....στις 27/4 θα γίνει 6 μηνών κλεισμένα και θα μπει στον εβδομο. Δλδ στις 28/4 θα είναι 6 μηνών και 1 μέρα...χαχχαχα

Διαφημίσεις

B είναι όπως και ο γιος μου που είναι μεγάλος κρεατόβιος: ποτέ για παράδειγμα δεν τρώει τα συνοδευτικά του κρέατος όπως τις πατάτες, επικεντρώνεται στο κρέας!

επειδη εχω δανεισει το βιβλιο που λεει αναλυτικα τις τροφες (ετσι, για πληροφορια ;) να τα βλεπαμε) εχω μονο αυτο που γραφει οτι η Ομαδα Β συμπεριελαβε πολλα απο τα ανοσικα και πεπτικα χαρακτηριστικα της ομαδας Ο (κρεατοφαγοι) και της ομαδα Α (χορτοφαγοι), ανεπτυξε ενα συστημα πιο ισορροπημενο και ανθεκτικο απο εκεινο των 2 προηγουμενων ομαδων (Α και Ο) ;););)

Εγώ είμαι Ο και για πολλά χρόνια ήμουνα χορτοφάγος και υπέφερα με πολλά και διάφορα όπως ημικρανίες, εξάντληση, πολυκυστικές ωοθήκες ακόμη και από ήπιας μορφής ακμή.

Από τότε που άρχισα το κρέας (μετά από 6 περίπου μήνες θηλασμού του γιου μου) όλα εξαφανίστηκαν!

επειδη εχω κανει μια εργασιουλα (δικια μου) λογω του οτι ειναι Ο ο αντρας μου και η κορη μου, τα παραθετω και εδω, που ισως καποιες πληροφοριες βοηθησουν και σε αλλεργιες ;)

ΟΜΑΔΑ Ο

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

ΚΟΚΚΙΝΑ

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

115-175(άντρες)

60-140(παιδιά)

4-6 μερίδες / εβδομάδα

2-3 μερίδες / εβδομάδα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΩΦΕΛΙΜΑ

Βοδινό(και κιμάς)

Αρνάκι

Προβατίνα

Ελάφι

Μοσχάρι

Συκώτι

Ζαρκάδι

ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Κοτόπουλο

Πάπια

Πέρδικα

Γαλοπούλα

Φασιανός

Ορτύκι

Κουνέλι

ΑΠΟΦΥΓΗ

Μπέικον

χήνα

Ζαμπόν

Χοιρινό

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΟΛΑ

115-175 γραμ.

3-5 μερίδες / εβδομάδα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΩΦΕΛΙΜΑ

Βακαλάος

Πέρκα

Λούτσος

Γλώσσα

Λαυράκι

Σκουμπρί

Σολομός

Σαρδέλα

Ξιφίας

Μουρούνα

ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Τόνος

Αντσούγια

Κυπρίνος

Μύδια

Καβούρι

Μύδια

Στρείδια

Ρέγκα

Αστακός

Καραβίδα

Χέλι

Χτένι

Γαρίδες

Κοκκινόψαρα

Καλαμάρια

ΑΠΟΦΥΓΗ

Χαβιάρι

Ρέγκα παστή

Χταπόδι

Καπνιστό σολομό

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΑΥΓΑ

ΑΥΓΟ

ΤΥΡΙ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΓΑΛΑ

1 αυγό

60 γραμ.

115-175 γραμ.

3-4 αυγά / εβδομάδα

0-3

0-3 γάλα 0-1

ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Βούτυρο

Τυρί φέτα

Κατσικίσιο τυρι

Μοτσαρέλα

Τυρί σόγιας

Γάλα σόγιας

ΑΠΟΦΥΓΗ

Cheddar

Cottage

Edam

Ροκφόρ

Γραβιέρα

Gouda

Emmenthal

Κατσικισιο γάλα

παγωτό

παρμεζάνα

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ & ΣΠΟΡΟΙ (καλύτερα βούτυρο τους)

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΩΦΕΛΙΜΟΙ

Κολοκυθόσποροι

Καρύδια

ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ

Αμύγδαλα

Κάστανα

Φουντούκια

Σουσάμι

Ταχίνι

Κουκουνάρι

ΑΠΟΦΥΓΗ

Φιστίκια Αιγίνης

Φιστίκια

Παπαρουνόσπορο

κάσιους

ΟΣΠΡΙΑ

60-90 γραμ.

1-2 φορές / εβδομάδα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΩΦΕΛΙΜΑ

Μαυρομάτικα

Aduki μικρά κοκκινα

ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Μαύρα φασόλια

Κουκιά

Ρεβίθια

Φασολάκια

Μπιζέλια

ΑΠΟΦΥΓΗ

Μικρά άσπρα φασόλια

Φακές

(πράσινες – κόκκινες-καφέ)

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

115-175 γραμ.

2-3 φορές / εβδομάδα

ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Πίτουρο βρόμης

Κριθάρι

Φαγόπυρο

Κρέμα ρυζάλευρου

Πίτουρο ρυζιού

Ρύζι (φουσκωμένο)

Κεχρί (φουσκωμένο)

ΑΠΟΦΥΓΗ

Κόρν φλέικς

Καλαμποκάλευρο

Σιμιγδάλι

Φαρίνα

Σιτάρι

ΨΩΜΙ

1 φέτα

0-2 φορές / εβδομάδα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΩΦΕΛΙΜΑ

Ψωμί Εσσαίων από φυτρωμένο σιτάρι

ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Ψωμί από αναποφ.ρύζι

Ψωμί χωρίς γλουτένη

Ψωμί από κεχρί

Ψωμί σίκαλης 100%

Ψωμί από αλεύρι σόγιας

Κέικ ρυζιού

ΑΠΟΦΥΓΗ

Πολύσπορο

Ολικής αλέσεως

Καλαμποκόψωμο

Ψωμί από σκληρό σιτάρι

ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΣΙΤΗΡΑ

140-175 γραμ.

0-3 φορές / εβδομάδα

Ουδέτερες

Αλεύρι φαγόπυρου

Αλεύρι κριθαριού

Αλεύρι σίκαλης

Ρυζάλευρο

Κινόα

Ρύζι μπασμάτι

Άγριο ρύζι

Λαζάνια φαγόπυρου

αποφεύγετε

Κουσκούς

Αλεύρι από σκληρό σιτάρι

Αλεύρι γλουτένης

Αλεύρι βρόμης

Που φουσκώνει μόνο του

Αλεύρι ολικής αλέσεως

Ζυμαρικά από σιμιγδάλι

Ζυμαρικά με σπανάκι

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

140-175 γραμ.

3-5 φορές / εβδομάδα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΩΦΕΛΙΜΑ

Φύλλα παντζαριού

Μπρόκολα

Πράσα

Αντίδια

Σκόρδο

Αγκινάρες

Κατσαρό λάχανο

Μπάμιες

Κρεμμύδια κόκκινα

Μαϊντανός

Κόκκινη πιπεριά

Κολοκύθα

Φύκια

Σπανάκι

Γλυκοπατάτα

ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Σπαράγγια

Παντζάρια

Κουκιά

Πράσινες ελιές

Ντομάτες

Καρότα

Σέλινο

Ραδίκια

Κολοκυθάκια

Αγγούρι

Άνηθος

Ραπανάκι

Μανιτάρια πορτομπέλο

Μανιτάρια πορκίνι

Πιπεριές

Τζίντζερ

Μαρούλι

Τόφου

ΑΠΟΦΥΓΗ

Αβοκάντο

Μελιτζάνες

Λάχανο(κινέζικο,κοκκινο,ασπρο)

Κουνουπίδι

Μανιτάρια καλλιέργειας

Ελιές μαύρες

Πατάτες

Γλυκοκαλάμποκο

αυτα... ελπιζω καποια στιγμη, οταν βρω χρονο, να γραψω και για τις αλλες ομαδες αιματος, ετσι για καποιες επιπλεον πληροφοριες, αν δε σας φαινονται λιγο κουραστικα!!!

(ωχ κριμα, βλεπω πως δεν τα διχνει οπως τα εχω εγω σε πινακα....κριμα...ελπιζω να μην σας κουρασω!)

Το βιβλίο του D'Adamo το έχω και το είχα διαβάσει πριν χρόνια.

Πιστεύω ότι υπάρχει μια μεγάλη δόση αλήθειας στα όσα λέει σχετικά με τη διατροφή και τους διάφορους τύπους αίματος αλλά βρίσκω το τεστ του Mercola για να βρεις το σωστό διατροφικό σου τύπο (protein type, carb type & mixed type) πολύ πιο accurate.

Εγώ για παράδειγμα είμαι protein type και γι' αυτό κακώς ήμουνα χορτοφάγος για τόσα χρόνια, εξού και τα προβλήματα υγείας που μου δημιουργήθηκαν.

Πιστεύω ότι και τα δύο μου παιδιά είναι protein types από τις προτιμήσεις τους μέχρι τώρα.

Μπορείτε να βρείτε το τεστ εδώ: http://www.mercola.com/nutritionplan/index.htm

Κι εγω 0 ομαδα ειμαι οπως και ο γιος μου,φοβερο ομως ρε παιδια εγω τα τελευταια χρονια ξεκινησα να τρωω κρεας και βλεποντας και τον πινακα τωρα βλεπω πως αυτα που προτιμουσα ειναι αυτα που πρεπει να αποφευγω :(:(:(

κι ο μικρος πουδεν τρω:(ει καθολου κρεας να δω τι θα κανω...:confused:

ΥΓ.πηρα το ψωμι Εσσαιων κ εχω να πω οτι το βαλα στη φρυγανιερα αλειψα κ βουτυρακι καρυδας κ ηταν τελειο!!Εφαγε και ο μικρος;)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

δε μου βγαζει κατι.... :(

Πάνω δεξιά στο θέμα (κάτω από την αρίθμηση των σελίδων) θα δεις μία επιλογή Αναζήτηση στο θέμα. Πάτα το και γράψε πεπτικά ένζυμα και θα σου βγάλει τα μηνύματα που σε ενδιαφέρουν.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα!!

Έχω διαβάσει ένα μεγάλο μέρος της ενότητας για τις αλλεργίες, αλλά θα ήθελα να σας πω και την δική μας περίπτωση για να μας πείτε την γνώμη σας. Η μικρή μου είναι 50 ημερών και την θηλάζω αποκλειστικά. Από την αρχή έχει σπυράκια στο πρόσωπο και εκρηκτικές, αφρώδεις κενώσεις με βλέννες. Τις τελευταίες μέρες παρουσίασε και ελάχιστο (ένα κεφαλάκι βελόνας) αίμα και κανά δυο φορές έκανε πράσινα κακά. Ο παιδίατρος μου είπε να κόψω αγελαδινά, αυγό, ψάρι και βλέπουμε. Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω και κάτι άλλο, όπως κάποια ειδική εξέταση ή επίσκεψη σε γαστεντερολόγο ή αλλεργιολόγο ή να περιμένω να δω πως θα πάει?

Καλημερα!!

Έχω διαβάσει ένα μεγάλο μέρος της ενότητας για τις αλλεργίες, αλλά θα ήθελα να σας πω και την δική μας περίπτωση για να μας πείτε την γνώμη σας. Η μικρή μου είναι 50 ημερών και την θηλάζω αποκλειστικά. Από την αρχή έχει σπυράκια στο πρόσωπο και εκρηκτικές, αφρώδεις κενώσεις με βλέννες. Τις τελευταίες μέρες παρουσίασε και ελάχιστο (ένα κεφαλάκι βελόνας) αίμα και κανά δυο φορές έκανε πράσινα κακά. Ο παιδίατρος μου είπε να κόψω αγελαδινά, αυγό, ψάρι και βλέπουμε. Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω και κάτι άλλο, όπως κάποια ειδική εξέταση ή επίσκεψη σε γαστεντερολόγο ή αλλεργιολόγο ή να περιμένω να δω πως θα πάει?

Να περιμένεις να δεις πως θα πάει. Καλά σου είπε ο παιδίατρος. Αν δεν δεις βελτίωση σε 1 μήνα τότε το ξαναψάχνεις.

gwggp2.png ISWTp2.png

αυτο το ειχα παραθεσει εδω ,παλιοτερα

γραμμενο απλα και αρκετα κατατοπιστικα

βεβαια καποια απο τα συμπτωματα ειναι πολυ γενικα ,και ισως να αποδιδονται και λανθασμενα στην καντιντιαση

ο καθενας μπορει να το κρινει μονος του ,πανω του

Καντιντίαση, μια lifestyle πάθηση

Μαρία Παπαδοδημητράκη

ΤΕΥΧΟΣ - Απρίλιος 2008

KANTINIASI_m.jpg

Μπορεί ο όρος «καντιντίαση» να σας είναι άγνωστος, όμως πολλές καθημερινές ενοχλήσεις τελικά οφείλονται σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται -με τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση- ανάγκασε τους ειδικούς να το ερευνήσουν πληρέστερα. Τι είναι, λοιπόν, η καντιντίαση; Ποιοι παράγοντες ευνοούν την εμφάνισή της και τι μπορούμε να κάνουμε για να την προλάβουμε ή να την αντιμετωπίσουμε;

Η... ακριβή ισορροπία του εντέρου

Καντιντίαση (Candidiasis) λέγεται η μυκητίαση για την οποία ευθύνεται οποιοσδήποτε ζυμομύκητας από το γένος Candida, με πιο συνηθισμένο τον Candida albicans. O μύκητας αυτός ζει... στους περισσότερους από εμάς χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, καθώς υπό κανονικές συνθήκες ελέγχεται από το ανοσοποιητικό σύστημα και από τη φυσιολογική μικροχλωρίδα που υπάρχει στον πεπτικό σωλήνα, δηλαδή από τους υπόλοιπους μικροοργανισμούς του εντέρου. Μάλιστα, η φυσιολογική αυτή χλωρίδα παράγει αμινοξέα, βιταμίνες (Β και Κ) και αντιβιοτικές ουσίες που προστατεύουν το βλεννογόνο, σκοτώνοντας τα εχθρικά βακτήρια ή αλλάζοντας το pH (την οξύτητα) του εντέρου, ώστε αυτά να μην μπορούν να επιζήσουν. Όταν όμως η ισορροπία ωφέλιμων και βλαβερών βακτηρίων διαταραχθεί, οι μύκητες πολλαπλασιάζονται πρωτίστως στο παχύ έντερο, απελευθερώνοντας τοξικές ουσίες, που επηρεάζουν και άλλα μέρη του σώματος.

Πού οφείλεται;

Oι παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου είναι πολλοί και διαφορετικοί. Στις μέρες μας, μερικοί από τους πιο σημαντικούς είναι οι εξής:

• Η υπερβολική και συχνή χρήση αντιβιοτικών, ιδίως από το στόμα.

• Η λήψη σκευασμάτων όπως τα κορτικοστεροειδή, τα αντισυλληπτικά και τα καθαρτικά.

• Η ορμονική θεραπεία που ακολουθούν ορισμένες γυναίκες.

• O διαβήτης.

• Η χρόνια δυσκοιλιότητα.

• Η εγκυμοσύνη.

• Το στρες και η συναισθηματική φόρτιση.

• Η σύγχρονη διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, άριστες «τροφές» για το ζυμομύκητα.

Πώς εκδηλώνεται;

Oι τοξίνες που παράγονται από το μύκητα Candida μπορεί να προκαλέσουν μια πληθώρα συμπτωμάτων στο πεπτικό, το αναπνευστικό, το λεμφικό, το νευρικό, το αναπαραγωγικό, το ενδοκρινικό και το μυοσκελετικό σύστημα. Έτσι, παρατηρούνται αρκετά συχνά: • Λοιμώξεις του αναπνευστικού (μπούκωμα), • δερματολογικά προβλήματα (έκζεμα), • φαγούρα στα γεννητικά όργανα, • μυκητιάσεις στα πόδια, • στοματίτιδες, • κολπίτιδες που υποτροπιάζουν, • διαταραχές περιόδου, • μειωμένη λίμπιντο. Εξίσου συνηθισμένα είναι ακόμη: • Τα πεπτικά προβλήματα, όπως πρήξιμο, δυσκοιλιότητα, διάρροια, δυσανεξία, • ο πόνος στις αρθρώσεις και τους μυς • το μούδιασμα των άκρων. Τέλος, η καντιντίαση μπορεί να εκδηλωθεί και με: • Πονοκεφάλους, • εκνευρισμό, • προβλήματα μνήμης, • αδυναμία συγκέντρωσης, • κόπωση, • υπνηλία, • ανεξήγητη αύξηση βάρους. Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να έχετε διάφορες ασήμαντες, κατά τα άλλα, ενοχλήσεις για τις οποίες όμως κανείς δεν έχει εξήγηση.

Πώς μπορεί να εξελιχθεί

Στα υγιή άτομα η καντιντίαση εκδηλώνεται συνήθως ως τοπική μόλυνση του δέρματος ή των βλεννογόνων, ενώ στα άτομα με ανοσοανεπάρκεια ή σε ανοσοκαταστολή μπορεί να οδηγήσει σε εντονότερα προβλήματα. Αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί με τον καιρό να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε εσωτερικές λοιμώξεις ενώ σε βαριές περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσει υπογονιμότητα (σε γυναίκες), ακόμα και γενικευμένη σηψαιμία. Πάντως, η εξέλιξη της πάθησης εξαρτάται και από τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Έτσι, το πρόβλημα επιδεινώνεται αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι ήδη φορτισμένο επειδή καπνίζετε, πίνετε αλκοόλ, ζείτε σε μολυσμένη ατμόσφαιρα ή αν το ίδιο το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι αποδυναμωμένο (είστε για παράδειγμα αλλεργικοί).

Πώς να την αντιμετωπίσετε

• Στις περισσότερες περιπτώσεις η αντιμετώπιση της καντιντίασης είναι απλή. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί 5-8 μήνες, ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς, και μπορεί να περιλαμβάνει αντιμυκητιασικά σκευάσματα, που καταστέλλουν την ανάπτυξη του ζυμομύκητα Candida, σκευάσματα που επαναφέρουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου (πρεβιοτικά και προβιοτικά), ομοιοπαθητικά φάρμακα. Επιπλέον,καλό θα είναι να αποφεύγεται όσο γίνεται η χρήση αντιβιοτικών και ορμονικών σκευασμάτων, επειδή καταστρέφουν μεγάλο ποσοστό βακτηρίων.

• Αν κριθεί απαραίτητο, αποκλείονται οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, η ζάχαρη και οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες (τυρί ροκφόρ) ή υγρασία (ψωμί). Ακόμα, σημαντική είναι η γενικότερη τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μέσω του εμπλουτισμού της διατροφής με λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Για να έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα χωρίς συνεχείς υποτροπές, απαραίτητη είναι, εκτός από την ισορροπημένη διατροφή, και η συστηματική άσκηση.

Όταν τα συμπτώματα εξαπατούν...

Αν και η διάγνωση της καντιντίασης είναι σχετικά απλή, λίγες φορές οι ειδικοί καταλήγουν σε αυτήν, καθώς οι πληροφορίες γύρω από τη συγκεκριμένη πάθηση είναι περιορισμένες. Επιπλέον, η αρκετά πλούσια και διαφορετική συμπτωματολογία της έχει ως αποτέλεσμα οι ειδικοί να ερευνούν κάθε σύμπτωμα χωριστά και όχι ως σύνολο. Πάντως, πρωταρχικό ρόλο στη διάγνωσή της παίζει η λήψη πλήρους ιστορικού από το γιατρό και μια σειρά από εξετάσεις, όπως καλλιέργεια ούρων και κοπράνων. Ένας τρόπος για να καταλάβετε αν το πρόβλημά σας οφείλεται στην Candida είναι το τεστ της ζάχαρης: Παρατηρήστε δηλαδή αν τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται ή υποχωρούν, αυξάνοντας ή διακόπτοντας την κατανάλωσή της αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Αδαμαντίνη Κυριακού, επίκουρο καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Food Allergies

Ένα εξαιρετικό άρθρο πάνω στο θέμα των αλλεργιών σε σχέση με τα διάφορα πεπτικά προβλήματα και την καντίτα, με 47 επιστημονικές αναφορές!

Το καλύτερο που έχω διαβάσει πάνω στο θέμα, εξηγεί με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια πως κάποιος μπορεί να καταλήξει με τροφικές αλλεργίες αρχίζοντας με την προβληματική υγεία της μαμάς του και καταλήγωντας στις δικές του διατροφικές συνήθειες.

Όπως τονίζει η απλή αποφυγή των αλλέργιογόνων τροφών δεν είναι σε καμία περίπτωση η λύση στο πρόβλημα αυτό γιατί σύντομα ο οργανισμός μας θα βρει κάποια άλλη τροφή στην οποία θα αντιδράσει με την οποία παλαιότερα δεν είχε πρόβλημα (Αυτό το πρόσεξα κι εγώ με την κόρη μου: μετά από αποχή ενός μήνα από γαλακτοκομικά ενώ όλα ήτανε πολύ καλά άρχισε να αντιδράει στο αυγό, το έκοψα κι αυτό και μετά άρχισε ν΄αντιδράει σε κάτι που δεν κατάφερα να εντοπίσω. Μόνο όταν άρχισα να προσέχω τη διατροφή μου να παίρνω προβιοτικά και ένζυμα μπορούσα να τρώω τα πάντα χωρίς να αντιδράει!).

Και για την καντίτα (αλλά διαβάστε όλο το άρθρο όταν βρείτε χρόνο, ειδικά τα κορίτσια που κατέληξαν να τρώνε ελάχιστα πια πράγματα λόγω των μικρών τους):

Food “Allergies ” and Intolerances

Normal gut flora maintains gut wall integrity by protecting it, feeding it and insuring normal cell turnover. When the beneficial bacteria in the gut are greatly reduced, the gut wall degenerates. 9,10,21,25 At the same time, various opportunists, when not controlled by good bacteria, get access to the gut wall and damage its integrity, making it porous and “leaky.”6,28,29 For example, microbiologists have observed how common opportunistic gut bacteria from the spirochaetaceae and spirillaceae families have an ability to push apart intestinal cells with their spiral shape, breaking down the integrity of the intestinal wall and allowing substances to pass through which normally should not get through.13,25

Candida albicans has this ability as well. Its cells attach themselves to the gut lining, literally putting “roots” through it and making it “leaky.”31 Many worms and parasites have that ability as well.9,10,35 Partially digested food gets through the damaged “leaky” gut wall into the blood stream, where the immune system recognizes them as foreign and reacts to them.36,37.38 This is how food allergies or intolerances develop.

So there is nothing wrong with the food. What is happening is that foods do not get a chance to be digested properly before they are absorbed through the damaged gut wall. Thus, in order to eliminate food allergies, it is not the foods we need to concentrate on, but the gut wall. In my clinical experience, when the gut wall is healed, many food intolerances disappear.

Food Allergies

Ένα εξαιρετικό άρθρο πάνω στο θέμα των αλλεργιών σε σχέση με τα διάφορα πεπτικά προβλήματα και την καντίτα, με 47 επιστημονικές αναφορές!

Πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο Rosie! Ευχαριστούμε!

Τώρα προσπαθώ να εξερευνήσω όλο το site αυτής της γιατρού. 'Ηδη διάβασα οδηγίες προς εγκύους (αν και τα περισσότερα τα ήξερα ήδη από εδώ :wink:)

Μπαίνω μάλιστα σε πειρασμό να το δώσω εκτυπωμένο στη Συρίγου, αλλά φοβάμαι μην παρεξηγηθεί...τους ξέρετε τώρα τους γιατρούς.

Ποια μάρκα προβιοτικών προτείνετε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τα προβιοτικά που προτείνει αυτή, Bio-Kult, τα παίρνω για τον άντρα μου εδώ και κάτι χρόνια τώρα απ' εδώ: http://www.naturalfoodfinder.co.uk./products

Για μένα παίρνω αυτά του Mercola, δεν ξέρω όμως αν είναι καλύτερα.

Θα εμπιστευόμουνα και αυτά της Garden of Life, αν και ο Mercola θα έχει μάλλον free shipping όπου να ναι.

Για τη γιατρό αλλά και για τον ομοιοπαθητικό άσε το καλύτερα.

Η μεγάλη μου ένσταση με την ομοιοπαθητική όπως το έχω ξαναπεί είναι ότι δεν δίνει σχεδόν καμία έμφαση στη διατροφή οπότε σπάνια επιλύνεται κάποιο πρόβλημα μόνιμα.

Εγώ για παράδειγμα έκανα δύο φορές στην ζωή μου χρόνια ομοιοπαθητική θεραπεία, μια για την ακμή όταν ήμουνα έφηβη και μια για τις ημικρανίες όταν ήμουνα φοιτήτρια στην Αγγλία.

Δεν είχα δει την παραμικρή βελτίωση, μόνο ξόδεψα πολλά χρήματα και έχασα πολύ χρόνο!

Μόνο όταν άλλαξα ολοκληρωτικά τη διατροφή μου τα δύο αυτά προβλήματα εξαφανίστηκαν τελείως, και έτσι πια είμαι σίγουρη ότι και τα δύο οφείλονταν στην καντίτα εφόσον ήμουνα χορτοφάγος και έτρωγα πολλούς υδατάνθρακες και κυρίως δημητριακά.

Αλλά κάπως πρέπει να ζήσουνε και οι ομοιοπαθητικοί, σωστά; :wink:

Για τη γιατρό αλλά και για τον ομοιοπαθητικό άσε το καλύτερα.

Η μεγάλη μου ένσταση με την ομοιοπαθητική όπως το έχω ξαναπεί είναι ότι δεν δίνει σχεδόν καμία έμφαση στη διατροφή οπότε σπάνια επιλύνεται κάποιο πρόβλημα μόνιμα.

Εγώ για παράδειγμα έκανα δύο φορές στην ζωή μου χρόνια ομοιοπαθητική θεραπεία, μια για την ακμή όταν ήμουνα έφηβη και μια για τις ημικρανίες όταν ήμουνα φοιτήτρια στην Αγγλία.

Δεν είχα δει την παραμικρή βελτίωση, μόνο ξόδεψα πολλά χρήματα και έχασα πολύ χρόνο!

Στον ομοιοπαθητικό είχα σκοπό να κάνω σίγουρα την συζήτηση. Ωστόσο έχεις δίκιο ότι αγνοούν την διατροφή...

Τώρα για τα χρόνια προβλήματα πλέον πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν σε αρκετά αλλά η διατροφή είναι το Α και το Ω. Σε εμένα πχ οι ημικρανίες είχαν μία βελτίωση θεαματική χωρίς διατροφή.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Το λίγο αιματάκι στα κακάκια υποδηλώνει πάντα αλλεργία στην πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος; Έχω δει 3 φορές μεχρι τώρα στην πάνα της μικρής μου (2 μηνών) τις τελευταίες 2 εβδομάδες και ο γιατρός μου είπε ότι είναι αλλεργία και να αποφεύγω να τρώω γαλακτοκομικά από γάλα αγελάδας και μοσχάρι. Δεν έχω πρόβλημα να απέχω από αυτά, απλά ήθελα να ρωτήσω, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό το αιματάκι κάτι απλό, κάτι που έτυχε να συμβεί κτλ. Είναι οπωσδήποτε πάντα αλλεργία; Δε θα έπρεπε να εμφανίζεται κάθε μέρα και όχι τόσο αραιά αν ήταν αλλεργία; Επίσης η αλλεργία αυτή έχει άλλα συμπτώματα; Εμενα η μικρή έχει εδω ΄και εβδομάδες κάτι μικρά σπυρουδάκια στο πρόσωπο και στο κεφάλι γενικά.Πολλά όμως. Όχι σε όλο το σώμα όμως, μόνο στο κεφάλι. Μπορεί να σχετίζεται με αυτή την αλλεργία;

h3amp2.png

qHAsp2.png

z μαρια

το αιμα στα κακκακια, οταν επαναλαμβανεται ,τοτε σιγουρα οφειλεται στην αλλεργια

τα σπυρακια που εχει εμφανισει το παιδι κατα πασα πιθανοτητα οφειλονται στην αλλεργια και αυτα ;);)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...