Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απορυπαντικά

Recommended Posts

Planet χρησιμοποιώ το υγρό πιάτων και είναι το μόνο που μου αφήνει τα χέρια μαλακά και δεν τα καταστρέφει όπως όλα τα υπόλοιπα. Για το πλυντήριο έχω το skip, είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Αλλά η μαμημένη η φρουτόκρεμα ρε παιδιά...με τίποτα δε βγαίνει η ριμάδα και η κόρη μου δεν ήθελε ποτέ την σαλιάρα, απο τότε που γεννήθηκε την έβγαζε μόνη της παρακαλώ γκρινιάζοντας!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 385
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ βρε παιδιά με κανένα απορρυπαντικό δεν είμαι ευχαριστημένη. Έχω δοκιμάσει σκιπ, αριελ, νεοματ, του λιντλ, βάζω τοπικά το σπρέυ ace gentile, προσθέτω και βανις, τίποτα... Καποιοι λεκέδες από σάλτσα, φρούτο, σοκολάτα δεν καθαρίζουν! Δεν ξέρω αν φταίει το πλυντήριο...

Πώς βρίσκετε οικολογικά απορρυπαντικά;

Πού τα βρίσκετε;

Πώς γνωρίζετε οτι είναι πράγματι οικολογικά;

Πείτε και σε μένααααα :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Λοιπόν, εγώ για τους λεκέδες έβαδα ace gentile τοπικά επάνω στο λέρωμα, τα φρούτα δεν βγαίνανε αλλά όλα τα άλλα βγαίνουμε αλλά όχι με παιδικά τύπου proderm κλπ. με skip, αλλά εχω πρόβλημα στα ασπρα με το skip, έχει δοκιμάσει καμία το dixan με τη στάχτη?

Διαφημίσεις

Για τα μάτια του κόσμου και δεν υπάρχει σφραγίδα πιστοποίησης. Οι μεγάλες εταιρίες (P&G, Unilever κτλ) δεν έχουν κινηθεί δικαστικά ακόμη γιατί πολύ απλά δεν έχουν απειληθεί τα μερίδια αγοράς τους, και κρίνουν ότι ακόμα δεν χρειάζεται να χαλάσουν λεφτά για δικηγόρους

μα σοβαρα τωρα:twisted::twisted::twisted:??????

τα νευρα μου...

αλκυων σε καταστηματα με βιολογικα τροφιμα εχει αυτα τα απορρυπαντικα. καποια στιγμη τα ειδα κ στο carefour

παντως οφειλω να ομολογησω οτι γενικοτερα δεν ειμαι ευχαριστημενη απο αυτα...

μα σοβαρα τωρα:twisted::twisted::twisted:??????

τα νευρα μου...

.

κάτσε καλέ και'συ..μη νευριάζεις ακόμη..θα μας τα εξηγήσει καλύτερα...για τη σφραγίδα πιστοποίησης...

Πάντως θα πω κάτι που δεν είμαι σίγουρη 100% , μία από τις 2 μεγάλες (P&G, Unilever ) έχουν σχέση με τη διακίνηση του planet...

rQGhp3.png

το πρωί ήμουν πολύ βιαστική και η P&G γράφτηκε εκ παραδρομής.

Το Eco Label που διαθέτει διασφαλίζει ότι έχει περιοριμένη επίπτωση στο υδάτινο περιβάλλον. Η λέξη "περιορισμένη" απέχει από αυτό που υποστηρίζει η εταιρία ότι δεν έχει καμία επιβάρυνση. Επίσης το eco label διασφαλίζει ότι δεν έχει ορισμένες επικίνδυνες ουσίες. Ορισμένες δηλαδή, κάποιες άλλες μπορεί να τις έχει. Με άλλα λόγια τα απορρυπαντικά με eco label είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον όχι ομως καθόλου επιβλαβή.

Διαφημίσεις

φυσικα και το διελυα πρωτα το ειχα κατι ολοκληρη επιστημη ειχα ενα παλιο ταπερακι και ενα μικρο μιξερακι που τα χρησιμοποιουσα μονο για το αρκαδι , παει η αντισταση 70 ευρω παρακαλω μαζι μετα περαστηκα.

Σοβαρα μιλας? Το διελυες σε ζεστο νερο πρωτα? Εγω το εβαζα στο κυπελακι για τον καδο αφου το διελυα σε ζεστο νερο αλλα δεν μου αρεσε το αρωμα του.

Η φρουτοκρεμα ρε παιδια με τι καθαριζει γιατι τα νευρα μου εχουν γινει κροσια και αυτη ακομα εκει :twisted:

το μαλακτικο Planet ειναι ακριβο εκτος κι αν το αγοραζεις οταν τα εχει προσφορα το carrefour ( αν εχεις και κουπονι το παιρνεις πολυ φθηνα)

παντως η σκονη αυτη την εποχη οι 72 μεζουρες εχουν 13,27

Υπάρχει κάτι που να είναι ακόμα λιγότερο επιβλαβές; Υπάρχει κάποια σφραγίδα όπου μπορούμε να ξεχωρίζουμε το βιολογικό, όπως π.χ. συμβαίνει στα τρόφιμα;

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δοκίμασα μέχρι τώρα το υγρό για τα τζάμια planet και είμαι ευχαριστημένη κυρίως γιατί δεν μυρίζει τόσο έντονα όσα τα υπόλοιπα και καθαρίζει.

Για σκόνη πλυντηρίου χρησιμοποιώ ariel και είμαι ευχαριστημένη στις χαμηλές θερμοκρασίες μιας και μόνο σε 30, 40 βαθμούς πλένω ρούχα.

δεν σου αφηνει το αριελ λευκα σημαδια στα μαυρα ρουχα οταν πλενεις σε χαμηλες θερμοκρασιες?

το πρωί ήμουν πολύ βιαστική και η P&G γράφτηκε εκ παραδρομής.

Το Eco Label που διαθέτει διασφαλίζει ότι έχει περιοριμένη επίπτωση στο υδάτινο περιβάλλον. Η λέξη "περιορισμένη" απέχει από αυτό που υποστηρίζει η εταιρία ότι δεν έχει καμία επιβάρυνση. Επίσης το eco label διασφαλίζει ότι δεν έχει ορισμένες επικίνδυνες ουσίες. Ορισμένες δηλαδή, κάποιες άλλες μπορεί να τις έχει. Με άλλα λόγια τα απορρυπαντικά με eco label είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον όχι ομως καθόλου επιβλαβή.

συμφωνω απολυτως ! και αν δειτε εχει ακριβος τα ιδια χημικα και στην ιδια ποσοτηρα με το παιδικο proderm

εχει δοκιμασει καμια σας τα soap nuts? http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29779

Διαφημίσεις

δεν σου αφηνει το αριελ λευκα σημαδια στα μαυρα ρουχα οταν πλενεις σε χαμηλες θερμοκρασιες?

Τα μαύρα ρούχα τα πλένω με υγρό όχι με σκόνη οπότε δεν έχω σημάδια.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Χρησιμοποιώ Planet εναλλάξ με Lʼ Arbre Vert (το δεύτερο όταν το βρίσκω και έχει πιστοποίηση της ευρωπαικής ecolabel )

αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα planet έχουν ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για

την απόκτηση του Διεθνούς Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO

14001:2004.

Πιστοποίησεις εκτός από την ECOLABEL ευρώπης που προαναφέρθηκε δίνουν και οι

ECOGARANTIE και ECOCONTROL (οι δύο τελευταίες δεν γνωρίζω αν δίνουν μόνο για γερμανικά προιόντα)

τα πιο γνωστά σήματα ecolabel είναι το λουλούδι με τα αστεράκια -ο σκανδιναβικός κύκνος -ο γαλάζιος άγγελος

Στα παρακάτω site μπορείτε να έχετε όλη την επίσημη πληροφόρηση και

ενημέρωση, προερχόμενη από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα:

http://www.eco-label.com/greek/

http://ec.europa.eu/environment/ecolabel/index_en.htm

http://europa.eu/

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εγώ χρησιμοποιώ τα soap nuts εδώ και πολύ καιρό. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, κάνω τρελή οικονομία και είμαι σίγουρη τι ακουμπάει στο δέρμα μου. Καθαρίζει καλα ακόμα και τις λερωμένες πάνες. Επειδή δεν μου αρέσει η μυρωδιά που αφήνουν, έχω πάρει και άρωμα μπουγάδας κίτρο και μυρίζουν ωραία.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λερωμένες πάνες; :?:

Εννοείς.... πως βάζεις πάνες υφασμάτινες ... αντί για έτοιμες πάνες-βρακακια (τύπου πάμπερς); :rolleyes:

Λερωμένες πάνες; :?:

Εννοείς.... πως βάζεις πάνες υφασμάτινες ... αντί για έτοιμες πάνες-βρακακια (τύπου πάμπερς); :rolleyes:

ναι αυτό εννοεί :)

βρήκα soap nuts και σε υγρή μορφή στο κατάστημα βιολογικών αλλα επειδή ακόμα εχω απορρυπαντικό και θέλω να το ξεφορτωθώ δεν το πήρα. Φαντάζομαι ομως οτι στην κανονική τους μορφή ειναι πολυ πιο οικονομικά.

Ναι Αλκυόνη, αυτό εννοώ :D

Γιογκίνι, το ένα κιλό καρπούς (μιλάμε για πάαααααρα πολλούς καρπούς) κάνει 13,50ευρώ. Το έχω τώρα περίπου ένα μήνα, πλένω καθημερινά και δεν έχει κατέβει ούτε στο 1/10 του κουτιού. Βάζεις 3-8 καρπούς ανάλογα με το πόσα κιλά είναι τα ρούχα και τους ξαναχρησιμοποιείς και σε 2η πλύση, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ναι Αλκυόνη, αυτό εννοώ :D

.........

(εμοτικόν λιπόθυμο....... από τη σκέψη: Τι θα έκανα στη θέση της pipi, που είχα 3 παιδιά στις πάνες -δίδυμα 15 μηνών και νεογέννητο- και άλλαζα συνολικά 24-30 πάνες ημερισίως;:confused:

-εμοτικον που τραβάει τα μαλλιά του....... από τη σκέψη: Πωωωωωωωωωωωπωωωωωωωω..... τι οικολογιή καταστροφή έχω προκαλέσειιιιιιιιιιι :oops:)

Φαντάζομαι πέρα από την πλακίτσα πως θα είναι καλύτερο για τα παιδιά από τις έτοιμες πάνες-βρακάκια.

Οι σπόροι.... μου κέντρισαν την προσοχή! χμμμμμμμμμμμ :D:rolleyes: Δεν το είχα ξανακούσει.

Βασικά, πέρα από το οικολογικό και οικονομικό μέρος των πανών, αυτό που με ώθησε είναι ότι αφού βάζω που βάζω πλυντήριο σχεδον κάθε μέρα, τι κόπο κάνει να πετάξω μέσα και 4-5 πάνες; Σίδερο δεν θέλουν οπότε απλά πλένεις κι απλώνεις.

Αυτό που σκέφτομαι είναι πόσα λεφτά δίνεις σε πάνες εσύ που κάποια στιγμή είχες όλα τα παιδιά με πάνες. Πωπω.....

Τα νατς πλάκα πλάκα κάνουν ακριβώς ότι ένα αριέλ ή σκιπ (στην αποτελεσματικότητα), είναι απολύτως φυσικοί, δεν ερεθίζουν το δέρμα, είναι φοβερά οικονομικοί κλπ κλπ. Αξίζει να δώσεις τα 13 ευρώ ακόμα και για απλή δοκιμή, δεν χάνεις τπτ.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...