Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποιο ειναι το προβλημα τους????

ol_ko

Recommended Posts

Άσχετο με το θέμα, αλλά melita είδα στο Συναντήσεις που έψαχνες για άτομα από μαμά πατρίδα. Δεκέμβριο γέννησες;

ναι, 1.12.08. και ένας από τους λόγους που θηλάζω είναι τα μαθήματα τοκετού στο πανεπιστημιακό. τα είχες παρακολουθήσει?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 118
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ol_ko

ol_ko 25 δημοσιεύσεις

• livinath

livinath 12 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 10 δημοσιεύσεις

• sofuka

sofuka 5 δημοσιεύσεις

ναι, 1.12.08. και ένας από τους λόγους που θηλάζω είναι τα μαθήματα τοκετού στο πανεπιστημιακό. τα είχες παρακολουθήσει?

Ναι με την Μαρίνα Ζ., εγώ γέννησα 28/01/09 στο Χατζηκώστα (ιατρός η Νατάσα Ζαγαλίκη).

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

Λοιπον κοριτσια τωρα καταφερα να ξαναμπω απο το πρωι και ειδα τις απαντησεις σας και χαρομαι που νε καταλαβαινεται.Να δωσω μονο μια διευκρινιση: Η αγνωστη ηταν απλα η αφορμη.Εχουν προηγηθει πολλες....γνωστες που εχουν πει χεροτερα και ειμαι τυχερη που πρωην η παιδιατρος μου (η οποια ειναι διευθυντρια του Κεντρου Βρεφων Μητερα) μου τονιζε σε καθε ευκαιρια ποσο καλο εκαναστο μκρο και ποσο τον εχει βοηθησει ο θηλασμος στην ψυχοκινητικη του αναπτυξη και μου εδινε δυναμη.

hGbPp3.png

Την ενημέρωσα κιόλας ότι στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολα και να απογοητευτεί αλλά θέλει λίγο κόπο και επιμονή και σίγουρα θα τα καταφέρει. Της είπα κιόλας ότι θέλει να πάρει τηλέφωνο και η ίδια να ρωτήσει. "Ναι, ναι, ναι! " ήταν η απάντηση. Στο μαιευτήριο της είπε μια μαία, προφανώς άσχετη ή αδιάφορη, ότι τις πρώτες μέρες δεν έχει γάλα οπότε ας μην κάνει τον κόπο να το βάλει καθόλου στο στήθος και να του δώσει κατευθείαν ξένο. Μόλις κατέβει το γάλα, μετά από 3-4 μέρες, να το βάλει.... Ακριβώς τα αντίθετα από ότι της είχαμε πει (και που απ'ότι έμαθα τα ίδια με τη φίλη μου της είχε πει και η μαία που παρακολουθούσε τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού). Δεν έβαζε καθόλου το παιδί στο στήθος... Φυσικά όταν πήγε σπίτι και το έβαλε εκεί το παιδί ρούφαγε αλλά το γάλα με μεγάλη δυσκολία κατέβαινε... Και το παιδί έκλαιγε γιατί πείναγε... Και του έδινε ξένο.... Και στο επόμενο γεύμα το ίδιο... Στο τέλος πήρε χάπια και έκοψε το γάλα.

."

Το ιδιο ακριβως μου συνεβη με φιλη πριν λιγους μηνες και αυτο που με τρελαινε ηταν οτι ενω στο μαιευτηριο τη δευτερη μερα που πηγα να τη δω εδινε μπουκαλι γιατι "δεν ειχε γαλα" τη ρωταω.."θες να θηλασεις ;" και αφου μου λεει ναι της λεω κοψε το μπουκαλι δωσε πρντογαλα και ασε τη φυση να δουλεψει αλλιως δε θα το θελει το μωρο αν μαθει στην ευκολια του μπουκαλιου.Λεει ναι αλλα με γραφει και ως εδω καλως , δικαιωμα της αλλα μετα που με επαιρνε κλαιγοντας απο νευρα γιατι το μωρο πινει λιγο και μετα κλαιει και θελει ξενο για να χορτασει εγω τι επρεπε να της πω?εγω στα λεγα?Αου αποδειχτηκε οτι δεν ηθελε εξ αρχης για να μην ειναι κλεισμενη στο σπιτι και να αφηνει το ωρο στη μαμα της για να πηγαινει για καφε (στις 10 μερες)....γιατι δεν υπερασπιζεται την επιλογη της και προσπαθει να με πεισει οτι απλα δεν μπορεσε?

Ας κανει ο καθενας οτι θελει , μπορει και επιθυμει και θα κριθουμε εκ του αποτελεσματος...απο τους αμεσα εμπλεκομενους...τα παιδια μας και απο κανενα αλλο

hGbPp3.png

Ξέρεις τι γίνεται Ολγάκι; Απ'ότι αντιλαμβάνομαι, χωρίς να έχω ιδίαν πείρα βέβαια το λέω αυτό, ο θηλασμός δεν είναι εύκολος για όλες τις γυναίκες και για όλα τα μωρά. Τι εννοώ. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και με τα ίδια ψυχικά αποθέματα. Άλλοι είναι πιο επίμονοι, άλλοι λιγότερο. Άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο και δεν τον αντέχουν με τίποτα, άλλοι είναι λιγότερο. Άλλα μωρά πάλι είναι πιο ήσυχα άλλα πιο "νευρικά" (αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τέτοιο όρο για ένα μωρό). Εν ολίγης, πρέπει να είμαστε, υποθέτω, προετοιμασμένες για τα πιο δύσκολα σε σχέση με τον θηλασμό πριν τον τοκετό. Κι αυτό γιατί, εκ τω πραγμάτων, πάνω στο τρέξιμο και την κούραση με το μωρό, πόσες θα κάτσουν να διαβάσουν ή να ψάξουν να ρωτήσουν ότι δεν ξέρουν σχετικά με το θέμα; Εκεί δεν είναι μόνο θέμα θέλησης αλλά και θέμα κουράγιου και πολλά άλλα. Τεσπα, η εικόνα του μωρού που θηλάζει απερίσπαστα από την πρώτη στιγμή νομίζω ότι αν μη τι άλλο, είναι σπάνια. Αυτό δεν το γνωρίζουν όλες οι μαμάδες από την αρχή. Αυτό και πολλά άλλα πράγματα και με τον τρόπο αυτό πέφτουν εύκολα θύματα παραπληροφόρησης.

Γενικά, δεν νομίζω ότι το να μην θηλάσει ή να μην θέλει να θηλάσει μια μητέρα είναι κατακριτέο. Είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Όλοι μας αποφασίζουμε για την ανατροφή των δικών μας παιδιών και μόνο. Από κει και πέρα βέβαια η παραπληροφόρηση είναι ένα άλλο κομμάτι. Για μένα, για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα, όχι μόνο για την διατροφή ενός παιδιού, οφείλει κάποιος να είναι ενημερωμένος σωστά, πριν ανοίξει το στόμα του. Ακόμα κι αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για κάτι, δεν είναι κακό να το πεις, αρκεί να ενημερώσεις αυτόν στον οποίο απευθύνεσαι ότι δεν είσαι σίγουρος για την πληροφορία που του δίνεις έτσι ώστε να το λάβει υπόψιν του. Δυστυχώς όμως, πολλοί ενώ δεν είναι απόλυτα σίγουροι, εκφράζουν απόψεις τους ως τεκμηριωμένα στοιχεία με αποτέλεσμα να δημιουργούν σύγχιση. Και πολλές φορές, όπως λες κι εσύ, αυτό γίνεται για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Λες και τους ζήτησε κανείς δικαιολογία... Τεσπα, ίσως το θέμα του θηλασμού να είναι και λίγο πιεστικό για κάποιες... Όλες γνωρίζουμε πια πόσο καλό είναι για το μωρό μας και αν δεν το κάνουμε, για το Α ή Β λόγο δεν έχει σημασία, αισθανόμαστε ενοχές. Για μένα, αυτό είναι λίγο υπερβολικό... Καλό είναι να γίνεται αλλά αν δεν γίνεται δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γεμίζουμε ενοχικά σύνδρομα.... Στο κάτω κάτω πρέπει να ληφθεί υπόψιν και το ότι πολλές από τις μητέρες που δεν θήλασαν έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης. ΟΚ μπορεί να όφειλαν να ενημερωθούν πριν έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένες αλλά αν για κάποιο λόγο δεν το έκαναν, θα πρέπει να τους πάρουμε το κεφάλι; (υποθετικά πάντα)

Ψιλοάσχετα με το θέμα τα τελευταία αλλά μια και μιλάμε για θηλασμό είπα να εκφράσω τους προβληματισμούς μου...!

Διαφημίσεις

Τους έξι μήνες που "θηλάζω-αντλώ" έχω ακούσει διάφορα απο πολλές γυναίκες.Κάποιες απο αυτές λένε στα ίσια οτι, ξέρεις εγώ δεν θήλασα, δεν ήθελα, δεν αισθανόμουν άνετα.Εχω φτάσει στο σημείο να λέω μπράβο!Μπράβο που έκαναν την επιλογή τους και την στηρίζουν και δεν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω απο δικαιολογίες του τύπου δεν είχα γάλα...Υπάρχουν και οι γυναίκες που ακολύθησαν λανθασμένες επιλογές του γιατρού τους και αποθήλασαν χωρίς να το θέλουν.Δεν μπορώ όμως να δεχτώ συμβουλές απο αυτές!Και εγώ έκανα πολλές μπούρδες τις πρώτες σαράντα μέρες με αποτέλεσμα αντί να θηλάζω να αντλώ αλλά φρόντισα μετά να μάθω και να ενημερωθώ(κατόπιν εορτής θα μου πείς...)Δεν γυρνάω όμως να δίνω συμβουλές που να υποστηρίζουν την δική μου κατάσταση και να την δικαιολογούν.Ο καθένας μαθαίνει απο τα λάθη του.Δεν υπάρχει λόγος να τα διαιωνίζει.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Ξέρεις τι γίνεται Ολγάκι; Απ'ότι αντιλαμβάνομαι, χωρίς να έχω ιδίαν πείρα βέβαια το λέω αυτό, ο θηλασμός δεν είναι εύκολος για όλες τις γυναίκες και για όλα τα μωρά. Τι εννοώ. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και με τα ίδια ψυχικά αποθέματα. Άλλοι είναι πιο επίμονοι, άλλοι λιγότερο. Άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο και δεν τον αντέχουν με τίποτα, άλλοι είναι λιγότερο. Άλλα μωρά πάλι είναι πιο ήσυχα άλλα πιο "νευρικά" (αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τέτοιο όρο για ένα μωρό). Εν ολίγης, πρέπει να είμαστε, υποθέτω, προετοιμασμένες για τα πιο δύσκολα σε σχέση με τον θηλασμό πριν τον τοκετό. Κι αυτό γιατί, εκ τω πραγμάτων, πάνω στο τρέξιμο και την κούραση με το μωρό, πόσες θα κάτσουν να διαβάσουν ή να ψάξουν να ρωτήσουν ότι δεν ξέρουν σχετικά με το θέμα; Εκεί δεν είναι μόνο θέμα θέλησης αλλά και θέμα κουράγιου και πολλά άλλα. Τεσπα, η εικόνα του μωρού που θηλάζει απερίσπαστα από την πρώτη στιγμή νομίζω ότι αν μη τι άλλο, είναι σπάνια. Αυτό δεν το γνωρίζουν όλες οι μαμάδες από την αρχή. Αυτό και πολλά άλλα πράγματα και με τον τρόπο αυτό πέφτουν εύκολα θύματα παραπληροφόρησης.

Γενικά, δεν νομίζω ότι το να μην θηλάσει ή να μην θέλει να θηλάσει μια μητέρα είναι κατακριτέο. Είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Όλοι μας αποφασίζουμε για την ανατροφή των δικών μας παιδιών και μόνο. Από κει και πέρα βέβαια η παραπληροφόρηση είναι ένα άλλο κομμάτι. Για μένα, για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα, όχι μόνο για την διατροφή ενός παιδιού, οφείλει κάποιος να είναι ενημερωμένος σωστά, πριν ανοίξει το στόμα του. Ακόμα κι αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για κάτι, δεν είναι κακό να το πεις, αρκεί να ενημερώσεις αυτόν στον οποίο απευθύνεσαι ότι δεν είσαι σίγουρος για την πληροφορία που του δίνεις έτσι ώστε να το λάβει υπόψιν του. Δυστυχώς όμως, πολλοί ενώ δεν είναι απόλυτα σίγουροι, εκφράζουν απόψεις τους ως τεκμηριωμένα στοιχεία με αποτέλεσμα να δημιουργούν σύγχιση. Και πολλές φορές, όπως λες κι εσύ, αυτό γίνεται για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Λες και τους ζήτησε κανείς δικαιολογία... Τεσπα, ίσως το θέμα του θηλασμού να είναι και λίγο πιεστικό για κάποιες... Όλες γνωρίζουμε πια πόσο καλό είναι για το μωρό μας και αν δεν το κάνουμε, για το Α ή Β λόγο δεν έχει σημασία, αισθανόμαστε ενοχές. Για μένα, αυτό είναι λίγο υπερβολικό... Καλό είναι να γίνεται αλλά αν δεν γίνεται δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γεμίζουμε ενοχικά σύνδρομα.... Στο κάτω κάτω πρέπει να ληφθεί υπόψιν και το ότι πολλές από τις μητέρες που δεν θήλασαν έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης. ΟΚ μπορεί να όφειλαν να ενημερωθούν πριν έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένες αλλά αν για κάποιο λόγο δεν το έκαναν, θα πρέπει να τους πάρουμε το κεφάλι; (υποθετικά πάντα)

Ψιλοάσχετα με το θέμα τα τελευταία αλλά μια και μιλάμε για θηλασμό είπα να εκφράσω τους προβληματισμούς μου...!

Απλά δεν πρέπει να κρίνουμε νομίζοντας ότι τα ξέρουμε όλα. Επίσης, είμαι της άποψης όταν αποφασίσεις να κάνεις παιδί ή απλά έμεινες έγκυος θα πρέπει πριν γεννήσεις να ψαχτείς καλά για όλα τα θέματα που αφορούν ένα βρέφος. Τώρα αν δεν θέλει να θηλάσει κάποιος πρόβλημά του. Γιατί όμως κρίνονται πλέον πολύ αυτές που θηλάζουν; Άρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τελικά αυτές που επιλέγουν το θηλασμό και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα διαφέρουν από το πλήθος και γι'αυτό "κατακρίνονται" από τους υπόλοιπους. Το διαφορετικό πάντα δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον;

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

Συμφωνα μαζι σου livinath και γι αυτο πιστευω οτι για τοσο λεπτα θεματα πρεπει και να προσεχουμε τι λεμε και πως το λεμε στον αλλο.Απλως θελω να πω και κατι πιο προσωπικο.Επριν κανω παιδι ημουν πιο διαλακτικη και ανεκτικη σε αυτα τα θεματα και οντως πιστευα οτι ειναι επιλογη ο θηλασμος και ολα αυτα που λεμε με τα οποια ακομα συμφωνω αλλα πλεον ειμαι πιο απολυτη σε καποια θεματα.Εχοντας δει αυτο το πλασματακι και το ποσο αναγκη με εχει αλλαξαν οι προτεραιοτητες μου.Πριν ημουν πολυ παρτακιας.Τωρα οι αποψεις μου αλλαξαν αλλα δε θελω να τις μοιραστω μαζι σας γιατι φοβαμαι οτι με το γραπτο λογο δε θα γινω κατανοητη και ισως με παρεξηγησετε.Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι οταν το να κανεις ενα παιδι ειναι συνειδητη επιλογη ενηλικων οφειλουν -και το εννοω με ολη τη σημασια της λεξης- να του προσφερουν την καλυτερη δυνατη ποιοτητα ζωης και να κανουν ο,τι μπορουν ωστε να το βοηθησουν να αναπτυχθει σωστα τοσο σωματικα οσο και ψυχικα.Η ενημερωση και η πληροφορηση ειναι μεσα στις υποχρεωσεις του γονεα.Αν δεν το κανουμε εμεις ποιος θα φροντισει για τα παιδια μας????

Και τελοσπαντων να κανω και μια αιρετικη ερωτηση αλλα μην αρχισετε να διαμαρτυρεστε πριν τη σκεφτητε.

Αν μετα απο 50-100 χρονια βγει μια συσκευη που θα αντικαθιστα τη μητρα και δε θα περναμε εγκυμοσυνη και φτασει και η κυηση να ειναι επιλογη ξερετε τι θα γινει?Θα γινει το φυσιολογικο υπερβολη και επιλογη..Υποθετικη η ερωτηση αλλα οχι μακρια απο την αληθεια.(ΦΥΣΙΚΑ εννοειται οτι ποτε δε μιλαω για μανουλες που ειχαν πραγματικο προβλημα και που δεν τα καταφεραν τελικα.Μιλαω για παραδειγματα σαν αυτο που ανεφερα πιο πανω και που εγω στη φιλη μου δε "συγχωρω".Το μωρακι της περνουσε κολικους κι εκεινη του αλλαζε γαλατα γιατι δεν μπορουσε να ειναι με ενα β$^%&%ι εξω.....)Για μενα ο θηλασμος ηταν η συνεχεια της κυησης και ενιωθα υποχρεωση να το κανω.Δεν υπηρχε θεμα επιλογης ακομα και αν σηναινε οτι για ενα ολοκληρο χρονο που δεν αφησα το μικρο μου ουτε λεπτο δεν πηγα πουθενα (γιατι ειμαι τελειως μονη δεν εχω καμμια γιαγια για βοηθεια και ο αντρας μου δουλευει τρλλα ωραρια)

hGbPp3.png

Διαβαζοντας εδω μεσα ειδα για παραδειγμα οτι δεν ισχυει το "δεν εχω γαλα" οποτε αν το ακουσω το θεωρω χαζο, αλλα δεν μπαινω στη διαδικασια να το συζητησω γιατι δε θα μπορουσα να πεισω κανενα και δεν ειναι κανενα.

Αυτο κακως το κανεις. Οταν εχεις απο πανω μανα, πεθερα και ολο το σοι (το οποιο παντα εχει αποψη και ιατρικη γνωση) να σε πρηζουν "δεν εχεις γαλα" και αν σε αυτο προσθεσεις εναν ηληθιο παιδιατρο που θα σε πανικοβαλει λεγοντας οτι "το παιδι πειναει" και βρεθει μια μανα που το γνωριζει και εχει βιωσει και σου πει οτι "δεν εισαι αποθηκη,το γαλα κατεβαινει αν θηλαζεις και αν το αφησεις σε αφηνει¨" ισως βοηθησεις παρα πολυ καποιον.

Δεν λεω σε μανουλα που εζησε την διαδικασια δεν τα καταφερε και να της το πεις μετα. Μετα ειναι ανουσιο και απλα την φορτωνεις τυψεις (πραγμα απαραδεκτο για μενα)

Προσωπικα το 1ο δεν το θηλασα γιατι δεν επιανε θηλη και παιδευομουνα με ενα ηληθιο θηλαστρο που μου εκανε ζημια. Θεωρουσα παντα οτι το βαζεις στο στηθος και ολα γινονται φυσικα και μαγικα οποτε δεν ειχα ασχοληθει να ψαξω , να μαθω, να διαβασω. Ακουγοταν τοσο ευκολο και φυσικο. Θελεις -> θηλαζεις . Αμ δε.....

Στο 2ο ομως εχοντας μελετησει και καταλαβει τα λαθη μου δεν τα επανελαβα. Ειχα την Αγλαια διπλα μου (να ναι καλα η κοπελα) να μου θυμιζει οτι δεν ειμαι αποθηκη και οτι δεν παταω το γαλα και πεταγεται στην γωνια . Παλι δεν μας ηρθαν βολικα. Παλι ειχαμε παρατραγουδα (η εισαγωγη στο νοσοκομειο μας τσακισε αλλα και παλι κουτσα στραβα με το σωστο θηλαστρο -και τις γνωσεις της Αγλαιας - τα ψιλοκαταφεραμε ) αλλα θηλασε οσο μπορουσα και γινοταν δεδομενων των συνθηκων.

ΥΓ : Η Αγλαια εκτος απο συμβουλος θηλασμου κανει τρομερηηηηηηη ψυχολογικη υποστηριξη :-D:grin:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μιλαω για παραδειγματα σαν αυτο που ανεφερα πιο πανω και που εγω στη φιλη μου δε "συγχωρω".Το μωρακι της περνουσε κολικους κι εκεινη του αλλαζε γαλατα γιατι δεν μπορουσε να ειναι με ενα β$^%&%ι εξω.....)Για μενα ο θηλασμος ηταν η συνεχεια της κυησης και ενιωθα υποχρεωση να το κανω.Δεν υπηρχε θεμα επιλογης ακομα και αν σηναινε οτι για ενα ολοκληρο χρονο που δεν αφησα το μικρο μου ουτε λεπτο δεν πηγα πουθενα (γιατι ειμαι τελειως μονη δεν εχω καμμια γιαγια για βοηθεια και ο αντρας μου δουλευει τρλλα ωραρια)

Αχ νομιζω θα συμφωνησω με αυτο

έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες αλλά συγχρόνως μ'αυτές τις εκφράσεις το χάνεις...

κάνεις αυτό που δεν θες να σου κανουν. Διαμαρτυρεσαι οτι σε κρινουν και τελικα κρινεις. Και με ενοχλει οποιος και αν το κανει σε οποιον και αν το κανει.:evil::evil::evil:

Καμια μανουλα δεν εχει δικαιωμα να κρινει, να κατακρινει, ή να "συγχωρει" ή οχι τις επιλογες της αλλης. Το οτι το επελεξες εσυ δεν σημαινει οτι ειμαι υποχρεωμενη εγω ή η αλλη. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.

Ξαναγραφω αυτο

Καθε μανουλα κανει οτι καλυτερο μπορει. Μπορει να θελει να θηλασει και να μην μπορει, μπορει να μην θελει να θηλασει , μπορει να θηλαζει οσο καιρο μπορει και θελει..... γενικα μπορει να κανει οτι αντεχει και μπορει δεδομενων των συνθηκων . Εκεινη ξερει μονο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Αχ νομιζω θα συμφωνησω με αυτο

κάνεις αυτό που δεν θες να σου κανουν. Διαμαρτυρεσαι οτι σε κρινουν και τελικα κρινεις. Και με ενοχλει οποιος και αν το κανει σε οποιον και αν το κανει.:evil::evil::evil:

Καμια μανουλα δεν εχει δικαιωμα να κρινει, να κατακρινει, ή να "συγχωρει" ή οχι τις επιλογες της αλλης. Το οτι το επελεξες εσυ δεν σημαινει οτι ειμαι υποχρεωμενη εγω ή η αλλη. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.

]

Ιαως κοριτσια να μην εγινα κατανοητη:

Πρωτον το να εχω αποψη για ενα θεμα που αφορα σε μια φιλη μου δε σημαινει οτι κρινω αλλα δεν μπορω και να μην εχω γνωμη.Δεν της την ειπα ποτε γιατι φυσικα πιστευω οτι μπορει να κανει ο.τι νομιζει. Ειναι ανθρωπινο να δημιουργουνται συναισθηματα.

Δευτερον:Φυσικα και ειναι δικαιωμα του καθενος να κανει αυτο που θελει.Νομιζω οτι το ειπα απ την αρχη.ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν εχω πει σε καμμια φιλη μου τι να κανει αν δε μου ζητηθει η γνωμη.

Τριτον : αυτο που ειπε η Dalia ειναι σωστο.Το να εκφραστει κανεις και να γινει κατανοητο αυτο που λεει ειναι δυσκολο στον προφορικο λογο, πολλω μαλλο στο γραπτο .Λυπαμαι αν δεν καταλαβατε το τι ηθελα να πω.

hGbPp3.png

olga, καλημέρα. Δεν έχω ξανα απαντήσει σε θέματα θηλασμού. Θα σου πω απλά τη γνώμη μου σύμφωνα με αυτά που έχω μάθει από έγκυρες πηγές (βιβλία, γιατρούς).

Όσο πολύ βοηθά ο θηλασμός (ζεστασιά, ασφάλεια, εμπιστοσύνη), τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού, τόσο κακό του κάνει αργότερα. Δε μιλάω από ποιότητα γάλακτος, που σαφέστατα είναι κλάσεις ανώτερο από του εμπορίου (αν βέβαια η μαμά τρέφεται υγειινά), αλλά από ψυχολογικής άποψης.

Η διαδικασία του θηλασμού από το στήθος της μητέρας, είναι μια μορφή αλληλεπίδρασης που σχετίζεται όχι μόνο με τις ανάγκες αλλά και με τις αναπτυξιακές ικανότητες του παιδιού. Για το δικο μου το μυαλο ειναι απλα αυτονοητο οτι μια τοσο στενη σωματικη σχεση μητερας-παιδιου, καλλιεργει μια τεραστια σχεση εξαρτησης.....νομιζετε οτι χρειαζομαστε ερευνες για να το δουμε; Το παιδι ηδη απο τα 2 χρονια του αρχιζει να βρισκεται στα πρωτα βηματα της αναπτυξης της προσωπικοτητας του. Εχει αναγκη να βρεθει μονο του και να εξερευνησει το περιβαλλον γυρω του αλλα και να το κατανοησει κιολας.Ολα αυτα τα παραπανω μετα τα 2 χρονια, δεν εχουν καμια σχεση με το βυζι της μανας του.

Μήπως θα πρέπει να αφήσεις το παιδάκι σου να γίνει ανεξάρτητο; Πως θα πάει αργοτερα παιδικό σταθμό που δε θα μπορεί να ξεκολλήσει από πάνω σου;

Για να γίνω πιο σαφής μιλάω καθαρά για τη διαδικασία του θηλασμού. Αυτή πρέπει να κόβεται ΣΤΑΔΙΑΚΑ από τη στιγμή που το παιδάκι βγάλει το πρωτο του δοντάκι.

Καλό θα είναι η κάθε μαμά που θέλει να συνεχίσει να πίνει το παιδάκι της το δικό της γάλα να το βγαζει με θηλαστρο και να του το δινει κανονικα σε ποτηρι. Ξέρω είναι λίγο άβολο αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και το παιδί, όχι μόνο τη βόλεψή μας. Η συγκεκριμένη διαδικασία (θηλασμός) είναι απαραίτητο να κοπεί νωρίς.

Κλείνοντας πιστευω οτι ο καθενας μεγαλωνει τα παιδια του βασει τις αντιληψεις του, τις γνωσεις και πολλα αλλα σημεια. Το οτι σημερα υπαρχουν εκατ. εφηβοι αλλα και μεγαλυτεροι με ψυχικα νοσηματα (απο ελαφριας μορφης μεχρι ανιατης) οφειλεται σε μεγαλο ποσοστο σε λαθος παιδαγωγικες εκτιμησεις/αποψεις γονεων. "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" κορίτσια.

Οταν εχεις απο πανω μανα, πεθερα και ολο το σοι (το οποιο παντα εχει αποψη και ιατρικη γνωση) να σε πρηζουν "δεν εχεις γαλα" και αν σε αυτο προσθεσεις εναν ηληθιο παιδιατρο που θα σε πανικοβαλει λεγοντας οτι "το παιδι πειναει" και βρεθει μια μανα που το γνωριζει και εχει βιωσει και σου πει οτι "δεν εισαι αποθηκη,το γαλα κατεβαινει αν θηλαζεις και αν το αφησεις σε αφηνει¨" ισως βοηθησεις παρα πολυ καποιον.

Αυτό που το βάζεις;; Είναι αυτό που λέμε ότι ο κάθε άσχετος έχει άποψη για πράγματα που δεν γνωρίζει... Έρχεται και ο καλός παιδίατρος... Σε αποτελειώνει... Μα πραγματικά, σε ποια μάνα, χωρίς στήριξη και ιδιαίτερες γνώσεις επί του θηλασμού, θα της πει ο παιδίατρος ότι "πεινάει το παιδί σου" και δεν θα του δώσει ξένο; Προσωπικά, αν δεν ήξερα, θα του έδινα....!

Για να γίνω πιο σαφής μιλάω καθαρά για τη διαδικασία του θηλασμού. Αυτή πρέπει να κόβεται ΣΤΑΔΙΑΚΑ από τη στιγμή που το παιδάκι βγάλει το πρωτο του δοντάκι.

Λοιπόν... Αυτήν την απορία την έχω καιρό... Πως θηλάζει ένα παιδί που έχει βγάλει δόντια; Δεν "δαγκώνει" την θηλή; Κι αυτό δεν πονάει;;

συγνώμη εσείς όταν ρουφάτε κάποιο υγρό το κάνετε με τα δόντιά? και φυσικά δεν δαγκώνει! αυτό μπορεί να το κάνει μερικές φορές για παιχνίδι. εγώ όταν το κάνει αυτό την βγάζω αμέσως από το στήθος για να το καταλάβει. και μετά επανέρχεται χωρίς να δαγκώσει...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Η διαδικασία του θηλασμού από το στήθος της μητέρας, είναι μια μορφή αλληλεπίδρασης που σχετίζεται όχι μόνο με τις ανάγκες αλλά και με τις αναπτυξιακές ικανότητες του παιδιού. Για το δικο μου το μυαλο ειναι απλα αυτονοητο οτι μια τοσο στενη σωματικη σχεση μητερας-παιδιου, καλλιεργει μια τεραστια σχεση εξαρτησης.....νομιζετε οτι χρειαζομαστε ερευνες για να το δουμε; Το παιδι ηδη απο τα 2 χρονια του αρχιζει να βρισκεται στα πρωτα βηματα της αναπτυξης της προσωπικοτητας του. Εχει αναγκη να βρεθει μονο του και να εξερευνησει το περιβαλλον γυρω του αλλα και να το κατανοησει κιολας.Ολα αυτα τα παραπανω μετα τα 2 χρονια, δεν εχουν καμια σχεση με το βυζι της μανας του.

Μήπως θα πρέπει να αφήσεις το παιδάκι σου να γίνει ανεξάρτητο; Πως θα πάει αργοτερα παιδικό σταθμό που δε θα μπορεί να ξεκολλήσει από πάνω σου;

Δε νομιζω οτι εισαι σωστα ενημερωμενη και το μονο που εχω να πω ειναι :

1.τα παιδια που θηλαζουν ειναι πιο ανεξαρτητα

2.Ο μικρος μου παει παιδικο απο 13 μηνων με πολυ καλη προσαρμογη και κανενα προβλημα

hGbPp3.png

συγνώμη εσείς όταν ρουφάτε κάποιο υγρό το κάνετε με τα δόντιά? και φυσικά δεν δαγκώνει! αυτό μπορεί να το κάνει μερικές φορές για παιχνίδι. εγώ όταν το κάνει αυτό την βγάζω αμέσως από το στήθος για να το καταλάβει. και μετά επανέρχεται χωρίς να δαγκώσει...

ΔΑΓΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ???? ΧΑΧΑΧΑ

Παντως οταν το κανει γιατι παιζει και του λεω οτι ποναω σταματαει, μου γελαει και μου δινει φιλακι

hGbPp3.png

EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:

Κλείνοντας πιστευω οτι ο καθενας μεγαλωνει τα παιδια του βασει τις αντιληψεις του, τις γνωσεις και πολλα αλλα σημεια. Το οτι σημερα υπαρχουν εκατ. εφηβοι αλλα και μεγαλυτεροι με ψυχικα νοσηματα (απο ελαφριας μορφης μεχρι ανιατης) οφειλεται σε μεγαλο ποσοστο σε λαθος παιδαγωγικες εκτιμησεις/αποψεις γονεων. "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" κορίτσια.

Εγώ έγραψα τη γνώμη μου αν και ήξερα ότι θα αντιδράσεις, φάνηκε από την αρχή αυτό. Εσένα σε τι σε χαλάει να του δίνεις το γάλα σου σε ποτηράκι;

Εεεε... Σωστά αλλά άλλο το ποτήρι κι άλλο η θηλή. Υποπτεύομαι ότι προσομοιάζει περισσότερο στο μπιμπερό και αυτό μπορεί να δαγκωθεί πιο εύκολα από μια κούπα πχ. Sorry κιόλας αλλά δεν ήξερα... :oops:

Ξέρω είναι λίγο άβολο αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και το παιδί, όχι μόνο τη βόλεψή μας. Η συγκεκριμένη διαδικασία (θηλασμός) είναι απαραίτητο να κοπεί νωρίς.

.

ποιος οριζει το απαραιτητο???

Οι γιατροι που πριν 30 χρονια ξεκινησαν να προωθουν το ξενο γαλα και ολοι ξερουμε τι κρυβεται πισω απο αυτο?

Δες τη συνεντευξη του ψυχιατρου απο την εκπ[ομπη της Φλεσσα (δε θυμαμαι το ονομα του) που μιλαει για τη σπουδαιοτητα του θηλασμου ΚΥΡΙΩΣ για τον πρωτο χρονο.Επιστημονικη αποψη ειναι και αυτη.

Το απαραιτητο και το σωστο το οριζει το ενστικτο και οι αναγκες οτυ καθενος.

Σε ποιο βολεψη αναφερεσαι? Εγω ολο τον πρωτο χρονο δεν κοιμηθηκα ενα βραδυ σερι γιατι ξυπναγε να φαει..

hGbPp3.png

ΔΑΓΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ???? ΧΑΧΑΧΑ

Παντως οταν το κανει γιατι παιζει και του λεω οτι ποναω σταματαει, μου γελαει και μου δινει φιλακι

Μην μου πεις ότι δεν έχεις δαγκώσει ποτέ καλαμάκι...!! :lol::lol::lol:

EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:

Εγώ έγραψα τη γνώμη μου αν και ήξερα ότι θα αντιδράσεις, φάνηκε από την αρχή αυτό. Εσένα σε τι σε χαλάει να του δίνεις το γάλα σου σε ποτηράκι;

Εσενα τι σε χαλαει που δεν του το δινω σε ποτηρακι????

Επισης πρεπει να ξερεις οτι δεν μπορουν ολες οι γυναικες να βγαλουν με θηλαστρο και εγω δεν τα καταφερα ποτε.Λες να παθει σοβαρο ψυχικο νοσημα?

hGbPp3.png

Δες τη συνεντευξη του ψυχιατρου απο την εκπ[ομπη της Φλεσσα (δε θυμαμαι το ονομα του) που μιλαει για τη σπουδαιοτητα του θηλασμου ΚΥΡΙΩΣ για τον πρωτο χρονο.Επιστημονικη αποψη ειναι και αυτη.

Αυτήν την είχα δει κι εγώ αλλά ήταν τόσο αργά που δεν άντεξα να την δω όλη... Και μάλιστα την είχε και σε επανάληψη, πάλι μια ανεκδίηγητη ώρα... Και πάλι δεν την είδα όλη.. :?

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 νομιζω οτι κατι σου διαφευγει απο το θεμα θηλασμος, δηλαδη αν ειναι ετσι που τα λες για το δοντακι τι να κανουμε με τα παιδια που βγαζουν 3 μηνων δοντι να τους δινουμε κανονικο φαγητο??

Εμενα ο δικος μου εχει 4 δοντακια και θηλαζουμε κανονικα δεν εχει καμια σχεση το δοντι με το θηλασμο αν θες κοιταξε να ενημερωθεις λιγο καλυτερα για το τι ισχυει για το θηλασμο....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...