Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποιο ειναι το προβλημα τους????

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν ανοιγω το θεμα στο σωστο σημειο αλλα νομιζω οτι μονο εδω μπορει καποια να με καταλαβει.

Εγω πριν ακομα γεννησω και πριν μαθω για αυτο το forum και διαβασω ολα οσα εμαθα εδω μεσα για το θηλασμο, ημουν απολυτη οτι θελω να θηλασω για 6 μηνες και οτι θα εκανα τα αδυνατα δυνατα για να το καταφερω.Τεσπα τα καταφερα και ολα καλα αλλα ο μικρος μου εβγαλε αλλεργια στο γαλα και εκ των πραγματων δεν εκοψα το θηλασμο.Στην πορεια και διαβαζοντας απο την Αγλαια ολα αυτα για φυσικο αποθηλασμο και οτι κανει καλο οσο καιρο μπορει κανεις να το κανει ξεαγχωθηκα και συνεχισα κανονικα ως και σημερα.Οπως βλεπετε και στο τικερακι κοντευει τα 2 ο μικρος μου πριγκηπας.

Παρα την απολυτη αποψη μου για το θεμα ποτε δεν προσπαθω να επιβαλλω την αποψη μου σε κανενα και ακομα και οταν ακουω τις πιο γελοιες δικαιολογιες του τυπου "ο γιατρος ειπε οτι 3 μηνες ειναι αρκετοι για να παρει αντισωματα" ή "το μωρο μου δεν ηθελε να θηλασει" ή¨"το γαλα μου δεν ηταν καλο", δεν αντιδρω αρνητικα και σεβομαι τις επιλογες και το δικαιωμα της καθε μανας να κανει ο,τι θεωρει καλυτερο για τα παιδια της.Στο μονο ανθρωπο που μιλαω οπως νιωθω και θελω να κατανοησει τη σπουδαιοτητα του θηλασμου ,κατα τη δικη μου παντα αποψη, ειναι η αδερφη μου, και αυτο γιατι μου το επιτρεπει και θελει να μαθαινει.Αν δειτε στιε δημοσιευσεις μου ποτε δεν εχω παρει μερος δε διαφωνιες για το θηλασμο γιατι δεν θελω να νιωσει κανεις οτι τον κρινω ή τον επικρινω.

Και ερχομαι στο θεμα....

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ?????? ΠΟΙΟΝ ΕΝΟΧΛΩ και οταν ακουνε οτι θηλαζω ακιμα γινονται εξαλλες και αποφασιζουν οτι πρεπει να το κοψω ,οτι το χω παρακανει, οτι δεν προσφερω τιποτα στο παιδι μου και αλλα πολλα που θεωρω οτι με προσβαλουν.

Αφορμη για αυτο μου εδωσε μια κυρια που τυχαι πιασαμε κουβεντα στα Τζαμπο και το παιδακι της, ιδια ηλικια με το δικο μου, εχει και αυτο αλλεργια στο γαλα αλλα ο παιδιατρος της εκοψε το θηλασμο στους 4 μηνες και με ρωτησε ποιο γαλα του δινω.Εγω χωρις να σχολιασω καθολου αυτο που μου ειπε της ειπα "της μαμας του" και επεσε να με φαει.'Ε , ειναι καιρος να το κοψεις " μου λεει επιτακτικα.

Τι ζορι τραβανε, με ποιο δικαιωμα μου λενε τι να κανω και νιωθω οτι πρεπει να απολογηθω για το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο????

hGbPp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mη σκας καλέ σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!!!!!!!!!!!!!

Εγω δυστηχώς τον μικρό μου τον θήλασα μόνο τρεις μήνες λόγω έλλειπης ενημέρωσης. Συνέχισε και μη χαλιέσαι για κανέναν.

μη μασας! η συμπεριφορά αυτή ξεκινάει απο ανασφάλεια και τύψεις που αυτές δεν θήλασαν το παιδί τους. Εμένα μου την πέφτει και η παιδίατρος και δεν μασάω! προχτές μου είπε "δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που κάνεις κουράζει το παιδί? !!!!" ή το άλλο "είναι μικρός και ακόμα δεν καταλαβαίνει γεύσεις!" (της είχα πεί ότι το γάλα για τα μωρά με αλεργία απλώς δεν του αρέσει). Βέβαια εγώ σεμνά της είπα ότι θα κάνω ότι μου πεί αρκεί να με πείσει για αυτό με επιστημονικούς όρους. Δηλαδή αν νομίζει ότι το γάλα μου είναι αραιό να το αναλύσουμε όχι να φανταζόμαστε! Δεν μου πρότεινε κάτι συγκεκριμένο... Ακόμα γελάμε με τη μαμά μου για την επιστημονική της κατάρτιση επί του θέματος! Σαν γιατρός είναι πολύ καλή, αλλά δεν τολμάω να τη συστήσω σε μια φίλη μου γιατί είναι σαν να έχει βάλει σκοπό της ζωής της να καταργήσει το θηλασμο! όταν με το καλό περάσουν κάποια σοβαρά προβλήματα που έχουμε θα το σκεφτώ αν πρέπει να συνεχίσει η συνεργασία μας.

ssttaa

Κάποιες φορές στην ζωή μας επιλέγουμε κάποια πράγματα γνωρίζοντας υποσυνείδητα ότι η επιλογή που κάναμε μπορεί να στηρίζεται σε επιχειρήματα αληθοφανή αλλά μια φωνή μέσα μας λέει ότι κάνουμε λάθος. Τη φωνή αυτή προσπαθεί να πνίξει η κραυγή της κάθε μίας που θα θελήσει να σε πείσει για το “λάθος σου” αλλά και να πειστεί και η ίδια για να νιώσει καλύτερα.΄Ετσι το βλέπω εγώ γιατί όπως σέβομαι τις μαμάδες που επιλέγουν το μπουκάλι και δεν προσπαθώ να τους επιβάλω την άποψη μου, έτσι ακριβώς απαιτώ να σέβονται και εκείνες την επιλογή μου χωρίς την “καλοπροαίρετη κριτική”. Ενοχλείς λοιπόν τη φωνούλα μέσα τους.

ασε τα ιδια ακουμε λιγο πολυ όλες! Εγω εχω και τους δικούς μου να ψωροπερηφανευονται στο παρκο οτι θηλάζει ακομα το μωρό και οι παππουδες βλαστημανε τις νυφες τους :) :)

Παντως η αληθεια ειναι οτι τις μπαρουφες τις ακους μονο απο γυναικες που δεν θηλασαν η απο γιατρους άσχετους. Χτες γνωρισα μια δασκαλα που θηλασε 6 μηνες γιατι μετα της ειπε ο γιατρος οτι δεν προσφερει τιποτα και προσπαθουσε να με πεισει και εμενα! Καμια φορα ρε κοριτσια θελω να ανοιξω το στομα μου και οποιον πάρει ο χάρος!

Διαφημίσεις

Καμια φορα ρε κοριτσια θελω να ανοιξω το στομα μου και οποιον πάρει ο χάρος!

και εγω το ιδιο....αλλα ποιον θα παρει δεν ξερω

hGbPp3.png

αυτου του τυπου τις χαζοσυμβουλες τις ακουμε ολες μας καθημερινως λιγο πολυ... απλα κουναω καταφατικα το κεφαλι και χαμογελαω:-)

γενικα ειμαι της νοοτριοπιας ,οτι απο γυναικες που δεν καταφεραν να θηλασουν για χι ψι λογους ,δεν απεμβαινω και δεν συμβουλευω.. νομιζω η αδιαφορια ειναι το καλυτερο φαρμακο για τα νευρα μας;);), και δεν πυροδοτει και αντιδρασεις..

σε γενικες γραμμες εχω παρατηρησει πως οι αντρες ειναι πολυ πιο δεκτικοι στο θεμα θηλασμος, και οταν σε βλεπουν σε ενθαρυνουν κιολας..

δεν το περιμενα η αληθεια :eek:.

Θεωρητικα δεν πρεπει τετοιου ειδους σχολια και παρεμβασεις να μας απασχολουν, ομως και εγω πολλες φορες εχω την ιδια απορια με την Ολγα. Δεν φτανει που δεν ακουμε και ενα "μπραβο" ή εστω "καλα κανεις"... μας τη λενε και απο πανω. Και αντε, να πεις οτι κανουν ενα απλο σχολιο... να το καταπιω! Ομως αυτη η εμμονη οτι κανουμε και κακο στο παιδι.. εεε παραπαει!!! ουστ!!! Να φυγετε! Να πατε αλλου!

εχετε πολυ δικιο για το οτι αυτες που τα λενε ειναι αυτες που δε θηλασαν και ως ενα σημειο κατανοοω την αντιδραση τους ακομα και αν δεν ειναι απο τυψεις αλλα γιατι πραγματικα πιστευουν οτι εκαναν καλα.Αλλα απο αυτο μεχρι να μιλανε υποτιμητικα και επικριτικα εχει αποσταση.Δηλαδη εγω που δεν καταφερα να γεννησω φυσιολογικα και το χω απωθημενο τι να κανω?Να βγαλω μανιφεστο υπερ της καισαρικης για να χρυσωσω το χαπι για μενα?Δε μου βγηκε, πληγωθηκα και ευχομαι στο επομενο να τα καταφερω.Ζηλευω γλυκα τις φιλες μου που το καναν και τους το λεω κιολας.Αυτο το κομπλεξ "ανωτεροτητας" δεν το καταλαβαινω.

hGbPp3.png

Συγνώμη βρε Όλγα μου αλλά ο τρόπος που θα σου μιλήσει κάποιος/ κάποια είναι θέμα χαρακτήρα.

Να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί σκας για κάθε άγνωστο...

¨ετσι και αλλιώς οτιδήποτε και να κάνεις στη ζωή σου πάντα θα βρεθεί κάποιος να έχει αντίθετη άποψη...

Να πω την αλήθεια μια φορά που άκουσα ότι μια κυρία Θήλαζε το μωρό για 6 χρόνια έμεινα έκπληκτη... Ειλικρινά σου λέω δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει αυτό...

Δεν θήλασα πολύ τα παιδιά μου αλλά χαίρομαι όταν ακούω ότι κάποιες τα καταφέρνουν... Και σε όλες τις έγκυες που γνωρίζω συστήνω το Forum για ενημέρωση....

(Χωρίς παρεξήγηση δεν μου άρεσε το "χαζές δικαιολογίες", ειδικά όταν δε θέλεις να κρίνεις τους άλλους. Μου έκατσε κάπως)

Διαφημίσεις

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ?????? ΠΟΙΟΝ ΕΝΟΧΛΩ και οταν ακουνε οτι θηλαζω ακιμα γινονται εξαλλες και αποφασιζουν οτι πρεπει να το κοψω ,οτι το χω παρακανει, οτι δεν προσφερω τιποτα στο παιδι μου και αλλα πολλα που θεωρω οτι με προσβαλουν.

Αφορμη για αυτο μου εδωσε μια κυρια που τυχαι πιασαμε κουβεντα στα Τζαμπο και το παιδακι της, ιδια ηλικια με το δικο μου, εχει και αυτο αλλεργια στο γαλα αλλα ο παιδιατρος της εκοψε το θηλασμο στους 4 μηνες και με ρωτησε ποιο γαλα του δινω.Εγω χωρις να σχολιασω καθολου αυτο που μου ειπε της ειπα "της μαμας του" και επεσε να με φαει.'Ε , ειναι καιρος να το κοψεις " μου λεει επιτακτικα.

Τι ζορι τραβανε, με ποιο δικαιωμα μου λενε τι να κανω και νιωθω οτι πρεπει να απολογηθω για το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο????

Καλα μην τρελλαθουμε!!!!:evil::evil::evil::evil::evil:

Μεχρι τωρα ειχαμε το αναποδο τωρα γυρισαμε? Παντα πρεπει να εχουν γνωμη και αποψη οι μεν για τους δε και αντιστροφα?

Να τους πεις να πανε να κουρευτουνε . Δεν ειναι κατι που θα με ακουσεις συχνα να λεω (μιας και το 1ο παιδι δεν το θηλασα καθολου και εκανα καιρο να συνελθω απο αυτο) αλλα το να σε κατακρινουν κι ολας (γνωριζοντας και ζωντας το γεγονος οτι δεν ειναι παντα παταω ενα κουμπι και ερχεται το γαλα και πιανει τελεια κλπ):roll:

Καμια επιλογη και καμια δυνατοτητα δεν ειναι κατακριτεα.

Θαυμαζω τις γυναικες που θηλαζουν οσο μπορουν τα παιδια του αλλα δεν κρινω, καταλαβαινω και συμπονώ τις μανουλες που δεν τα καταφεραν για τον Α-Β λογο. Ακομα και απο επιλογη να ειναι αυτο ηθελε αυτο εκανε η καθεμια μας (το να θηλαζεις με το ζορι πχ δεν νομιζω οτι σου προσφερει το καλυτερο δεσιμο με το παιδι.)

Καθε μανουλα κανει οτι καλυτερο μπορει. Μπορει να θελει να θηλασει και να μην μπορει, μπορει να μην θελει να θηλασει , μπορει να θηλαζει οσο καιρο μπορει και θελει..... γενικα μπορει να κανει οτι αντεχει και μπορει δεδομενων των συνθηκων . Εκεινη ξερει μονο.

Αυτο που δεν μπορει ειναι να κρινει καποιον αλλο για το ενα ή το αλλο και να τον κανει να νοιωθει ασχημα . Κανεις δεν εχει δωσει σε κανεναν αυτο το δικαιωμα και προπαντων σε μια αγνωστη. :twisted::twisted::twisted::twisted:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δεν ειπα οτι τα βαφω και μαυρα....χαχα, τον εκνευρισμο μου εξεφρασα με αφορμη το περιστατικο που σας περιεγραψα καθως εχουν προηγηθει πολλα και δεν ηταν απο αγνωστους.Φυσικα και ειναι θεμα χαρακτηρα, αγωγης και παιδειας το πως εκφραζομαστε γενικοτερα απλα οταν δε θιγεις και δεν ενοχλεις κανενα με τις πραξεις σου δε βλεπω το λογο να επεμβαινεις.

Η καθε μια απο μας εχει μια δικη της φιλοσοφια ζωης η οποια περικλειει και τη διαπαιδαγωγηση των παιδιων της.Αυτο που για καποια ειναι φυσιολογικο για καποια αλλη ειναι παραλογο.Μπορω να σας δωσω απειρα παραδειγματα αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.Τη γνωμη μας λοιπον θεωρω οτι για τοσο σημαντικα θεματα τη δινουμε οταν και αν μας ζητηθει.Το τι πιστευουμε ειναι προσωπικη μας αποψη και ετσι πρεπει να μενει.Εκει κολλαει και ο χαρακτηρισμος "χαζες δικαιολογιες".Αυτη ειναι η γνωμη μου αλλα ΠΟΤΕ δεν την εχω εκφερει σε καποια που το λεει.Ουτε κατα προσωπο ουτε διαδικτυακα.Ποια ειμαι εγω να κρινω τον καθενα χωρις να ξερω τις συνθηκες , το χαρακτηρα του και ολους τους παραγοντες που οδηγησαν σε αυτο.Διαβαζοντας εδω μεσα ειδα για παραδειγμα οτι δεν ισχυει το "δεν εχω γαλα" οποτε αν το ακουσω το θεωρω χαζο, αλλα δεν μπαινω στη διαδικασια να το συζητησω γιατι δε θα μπορουσα να πεισω κανενα και δεν ειναι κανενα.

hGbPp3.png

Δεν ειπα οτι τα βαφω και μαυρα....χαχα, τον εκνευρισμο μου εξεφρασα με αφορμη το περιστατικο που σας περιεγραψα καθως εχουν προηγηθει πολλα και δεν ηταν απο αγνωστους.Φυσικα και ειναι θεμα χαρακτηρα, αγωγης και παιδειας το πως εκφραζομαστε γενικοτερα απλα οταν δε θιγεις και δεν ενοχλεις κανενα με τις πραξεις σου δε βλεπω το λογο να επεμβαινεις.

Η καθε μια απο μας εχει μια δικη της φιλοσοφια ζωης η οποια περικλειει και τη διαπαιδαγωγηση των παιδιων της.Αυτο που για καποια ειναι φυσιολογικο για καποια αλλη ειναι παραλογο.Μπορω να σας δωσω απειρα παραδειγματα αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.Τη γνωμη μας λοιπον θεωρω οτι για τοσο σημαντικα θεματα τη δινουμε οταν και αν μας ζητηθει.Το τι πιστευουμε ειναι προσωπικη μας αποψη και ετσι πρεπει να μενει.Εκει κολλαει και ο χαρακτηρισμος "χαζες δικαιολογιες".Αυτη ειναι η γνωμη μου αλλα ΠΟΤΕ δεν την εχω εκφερει σε καποια που το λεει.Ουτε κατα προσωπο ουτε διαδικτυακα.Ποια ειμαι εγω να κρινω τον καθενα χωρις να ξερω τις συνθηκες , το χαρακτηρα του και ολους τους παραγοντες που οδηγησαν σε αυτο.Διαβαζοντας εδω μεσα ειδα για παραδειγμα οτι δεν ισχυει το "δεν εχω γαλα" οποτε αν το ακουσω το θεωρω χαζο, αλλα δεν μπαινω στη διαδικασια να το συζητησω γιατι δε θα μπορουσα να πεισω κανενα και δεν ειναι κανενα.

Να σου πω ότι τώρα που είσαι ενημερωμένη το θεωρείς χαζό... το δέχομαι

Εγώ που ήμουν άσχετη όταν άκουσα το γιατρό να μου λέει ότι δεν έχεις γάλα είπα ο΄τι αυτός ξέρει και εντάξει...

Μάλιστα πέρασα και μια κατάθλιψη γιατί έλεγα ότι φταίω...

Η συζήτηση δεν κάνει κακό...

Ηθελα να σου πω ότι αφού κάνεις το φυσικό γιατί να χαλιέσαι...

Τώρα αν ήμουν πάλι στην ίδια θέση θα το πάλευα πολύ και θα το απολάμβανα ότι και να μου έλεγαν...(Νομίζω)...

Παρα την απολυτη αποψη μου για το θεμα ποτε δεν προσπαθω να επιβαλλω την αποψη μου σε κανενα και ακομα και οταν ακουω τις πιο γελοιες δικαιολογιες του τυπου "ο γιατρος ειπε οτι 3 μηνες ειναι αρκετοι για να παρει αντισωματα" ή "το μωρο μου δεν ηθελε να θηλασει" ή¨"το γαλα μου δεν ηταν καλο", Και ερχομαι στο θεμα....

.Αυτο το κομπλεξ "ανωτεροτητας" δεν το καταλαβαινω.

έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες αλλά συγχρόνως μ'αυτές τις εκφράσεις το χάνεις...

κάνεις αυτό που σου κάνουν...

Άσχετο.. σε εμένα προσωπικά ποτέ δεν έχει τύχει να κάνω συζήτηση ούτε καν με γνωστούς τι γάλα δίνω στο μικρό...? μου κάνει εντύπωση πως το κάνουν άγνωστοι...

Επίσης ποτέ δεν δίνω αναφορά στο τι κάνω ειδικά αν αυτό ( είτε είναι σωστό είτε όχι ) ξέρω ότι θα είναι κατακριτέο από τον περισσότερο κόσμο..

π.χ γενικώς δεν πανικοβάλομαι εύκολα...με πρήζουν " πήρες τηλ. τον γιατρό? " απάντηση " ναι πήρα " φυσικά δεν έχω πάρει..

δηλ. τη χολασκάς βρε κορίτσι μου με την κάθε άγνωστη....

έξαλλου το θέμα με το μακρύ και το κοντό του καθένα έχει συζητηθεί άπειρες φορές...

rQGhp3.png

Η να μη δίνεις σημασία σε κανέναν ή να ανοίξεις το στόμα σου για τα καλά...Εγώ επειδή δε μπορώ να μη δώσω σημασία κάνω το δεύτερο!!Έλεος πια!!Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό που δίνεις στο παιδάκι σου...Είναι δυνατόν το μητρικό γάλα να είναι καλό μόνο για 6 μήνες???Μετά τι γίνετε..χαλάει?Δε μπορώ να ακούω χαζομάρες!!!Φιλάκια...

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν ανοιγω το θεμα στο σωστο σημειο αλλα νομιζω οτι μονο εδω μπορει καποια να με καταλαβει.

Εγω πριν ακομα γεννησω και πριν μαθω για αυτο το forum και διαβασω ολα οσα εμαθα εδω μεσα για το θηλασμο, ημουν απολυτη οτι θελω να θηλασω για 6 μηνες και οτι θα εκανα τα αδυνατα δυνατα για να το καταφερω.Τεσπα τα καταφερα και ολα καλα αλλα ο μικρος μου εβγαλε αλλεργια στο γαλα και εκ των πραγματων δεν εκοψα το θηλασμο.Στην πορεια και διαβαζοντας απο την Αγλαια ολα αυτα για φυσικο αποθηλασμο και οτι κανει καλο οσο καιρο μπορει κανεις να το κανει ξεαγχωθηκα και συνεχισα κανονικα ως και σημερα.Οπως βλεπετε και στο τικερακι κοντευει τα 2 ο μικρος μου πριγκηπας.

Παρα την απολυτη αποψη μου για το θεμα ποτε δεν προσπαθω να επιβαλλω την αποψη μου σε κανενα και ακομα και οταν ακουω τις πιο γελοιες δικαιολογιες του τυπου "ο γιατρος ειπε οτι 3 μηνες ειναι αρκετοι για να παρει αντισωματα" ή "το μωρο μου δεν ηθελε να θηλασει" ή¨"το γαλα μου δεν ηταν καλο", δεν αντιδρω αρνητικα και σεβομαι τις επιλογες και το δικαιωμα της καθε μανας να κανει ο,τι θεωρει καλυτερο για τα παιδια της.Στο μονο ανθρωπο που μιλαω οπως νιωθω και θελω να κατανοησει τη σπουδαιοτητα του θηλασμου ,κατα τη δικη μου παντα αποψη, ειναι η αδερφη μου, και αυτο γιατι μου το επιτρεπει και θελει να μαθαινει.Αν δειτε στιε δημοσιευσεις μου ποτε δεν εχω παρει μερος δε διαφωνιες για το θηλασμο γιατι δεν θελω να νιωσει κανεις οτι τον κρινω ή τον επικρινω.

Και ερχομαι στο θεμα....

κοπελια μου καλα θα κανεις να συνεχισεις να θηλαζεις και να αποθηλασεις οταν εσυ και το παιδακι σου το θελετε..

εγω επειδη θελω να κανω συντομα επομενο παιδακι σκοπευω να διατηρησω τον θηλασμο μεχρι τον χρονο και σιγα σιγα να αποθηλασω γνωριζοντας ηδη οτι αυτο θα εχει ψυχολογικο κοστος σε εμενα και πιθανοτατα στο παιδι μου που ηδη το θεωρει δεδομενη κατασταση..

ωστοσο μεχρι σημερα που ειναι 6 μηνων ακουω σχεδον καθημερινα οτι ακους και εσυ..εχω βαρεθει να εξηγω τα ιδια και τα ιδια..

με βλεπουν σαν εξωγηινο και σαν υπερβολικη και αρχιζουν ολοι τις εξυπναδες και τις ειρωνειες..

ιδιως τωρα που μπαινουμε στις στερεες γινεται παρτυ!! γιατι οχι σκονη κρεμα και γιατι μονο φρουτοκρεμα και γιατι οχι νερακι και γιατι μονο μητρικο γαλα και γιατι ακομη θηλαζεις..κλπ κλπ

παλι καλα που η παιδιατρος μου η οποια δεν εχει εξειδικευμενες γνωσεις περι θηλαμσου βλεποντας την αναπτυξη της μικρης και τη μεθοδικοτητα μου εφτασε σε σημειο να με επαινει και να θαυμαζει την προοδο μου και με ενθαρρυνε επιτελους να συνεχισω να το κανω οσο εγω βλεπω οτι δυναται..

δυστυχως εδω στο γκριχελαντ που πινουμε μονο γρανιτα και φραπεδια και αερολογουμε και αμπελοφιλοσοφουμε πρεπει οσοι αποτελουμε μειοψηφια στα πλεον φυσικα και δεδομενα πραγματα να κλεινουμε τα αυτια μας και να ακολουθουμε το ενστικτο και το τι θελει το παιδι μας...

δεν πειραζει..ας ειμαστε και σε αυτο οι τρελλοι του χωριου..

εδω καλε στο Λητω τις προαλλες οταν διαλεγα κουταλακι και ρωτησα κατι την υπαλληλο, μολις συνειδητοποιησε οτι το μωρο ειναι 6 μηνων και δεν εχει ξαναφαει κρεμα και οτι θηλαζω αποκλειστικα μονο που δεν με εδειρε το υφος της..απαξιωση εντελως!!

ρε παιδιά ακόμη δεν καταλάβατε ότι όλοι είναι ξερόλες για όλα τα θέματα ???

εγώ ανάλογα την περίπτωση κάνω τα εξής...λέω οκ και κοιτάω απαξιοτικά μέχρι αηδίας ή κάνω αυτό που λέει η sissy ανοιγω το στόμα μου για τα καλά...

rQGhp3.png

Συμφωνω με τα χιλια με την ολγα κι εγω οπως βλεπετε ο μικρος μου ειναι 7,5 μηνων θηλαζουμε ακομα χωρια τα φαγητα μας και χθες συγκεκριμενα μια (μη τη χαρακτηρισω) απο το σοι του αντρα μου μου ειπε με πολυ υφακι "καλα θηλαζεις ακομα, δε χρειαζεται ειναι περιττο οτι ηταν να παρει απο αντισωματα τα πηρα απ τη στιγμη που μπαινει το κουταλι πρεπει να σταματαει ο θηλασμος" να σημειωσω οτι η ιδια δε θηλασει καθολου το παιδι της και ερχομαι λοιπον να ρωτησω καλα χριστιανη μου δικαιωμα μου ειναι να θηλασω οσο θελω το μωρο μου και εδω συμφωνω με την ολγα ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ?? το κανουν καθαρα απο ζηλια η υπαρχει κανενας αλλος λογος που δεν μπορω να φανταστω αμαν πια τα ειπα και ξελαφρωσα..

Συμφωνω με τα χιλια με την ολγα κι εγω οπως βλεπετε ο μικρος μου ειναι 7,5 μηνων θηλαζουμε ακομα χωρια τα φαγητα μας και χθες συγκεκριμενα μια (μη τη χαρακτηρισω) απο το σοι του αντρα μου μου ειπε με πολυ υφακι "καλα θηλαζεις ακομα, δε χρειαζεται ειναι περιττο οτι ηταν να παρει απο αντισωματα τα πηρα απ τη στιγμη που μπαινει το κουταλι πρεπει να σταματαει ο θηλασμος" να σημειωσω οτι η ιδια δε θηλασει καθολου το παιδι της και ερχομαι λοιπον να ρωτησω καλα χριστιανη μου δικαιωμα μου ειναι να θηλασω οσο θελω το μωρο μου και εδω συμφωνω με την ολγα ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ?? το κανουν καθαρα απο ζηλια η υπαρχει κανενας αλλος λογος που δεν μπορω να φανταστω αμαν πια τα ειπα και ξελαφρωσα..

Γι'αυτήν και για όλες/όλους που νομίζουν ότι τα ξέρουν καλύτερα επειδή έπραξαν διαφορετικά λέω: "Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια".

Σε μία που μου είπε ότι είναι περίεργο που θηλάζω ακόμη και μάλιστα χωρίς συμπλήρωμα ενώ έκλεισε τον 5 μήνα η μικρή μου της απάντησα την παραπάνω φράση.

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

μπραβο νιοβη-ιωαννινα που απαντησες εγω δυστυχως δεν εχω το θαρρος να μιλησω και λεω απλα οτι εγω θα το θηλαζω οσο παει και τελειωνω τη συζητηση αλλα απο μεσα μου βραζω και θελω να ξεσπασω αλλα ξερω πολυ καλα οτι θα μαλωσω και δε θα μπορεσω να συννενοηθω οποτε σιωπω..

Γι'αυτήν και για όλες/όλους που νομίζουν ότι τα ξέρουν καλύτερα επειδή έπραξαν διαφορετικά λέω: "Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια".

Σε μία που μου είπε ότι είναι περίεργο που θηλάζω ακόμη και μάλιστα χωρίς συμπλήρωμα ενώ έκλεισε τον 5 μήνα η μικρή μου της απάντησα την παραπάνω φράση.

Συμφωνώ συμπατριότισα, εμένα με ρωτούν αν της φτάνει το γάλα μου και πως είναι δυνατόν να έχω τόσο γάλα. ας τους να λένε.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Λοιπόν... Για το θηλασμό, ότι γνωρίζω είναι θεωρεία, προς το παρόν. Φυσικά και θέλω να θηλάσω και ελπίζω ότι με προσπάθεια και επιμονή, θα τα καταφέρω. Πολλοί με ρωτάνε και τους απαντάω ακριβώς αυτό. Το σίγουρο είναι ότι είναι πολλοί αυτοί που εκφέρουν άποψη για πολλά θέματα που αφορούν τα παιδιά μας (θηλασμό, διατροφή αργότερα, διαπαιδαγώγηση κοκ). Δεν θεωρώ ότι αυτό γίνεται πάντοτε κακοπροαίρετα αλλά σίγουρα πολλές φορές γίνεται χωρίς την στοιχειώδη ευγένεια. Δεν είναι κακό να πεις μια γνώμη, ακόμα κι όταν δεν σου την ζητάει κανένας. Κακό είναι να προσβάλλεις τον άλλο κατακρίνοντας τη δική του.

Έτυχε στο συγγενικό μου περιβάλλον πριν μερικούς μήνες να γεννηθεί ένα μωρό. Η μαμά έλεγε ότι ήθελε να θηλάσει. Επειδή μάλιστα τυχαίνει η κολλητή μου να είναι βρεφονηπιοκόμος και έχει και 2 παιδιά που έχει θηλάσει (δυστυχώς όχι για πολύ, γύρω στο 3-μηνο κι αυτό λόγω οικογενειακών προβλημάτων... ) μου ζήτησε πληροφορίες γύρω από το θέμα, να ρωτήσω και να της πω δηλαδή. Ρώτησα και της είπα. Την ενημέρωσα κιόλας ότι στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολα και να απογοητευτεί αλλά θέλει λίγο κόπο και επιμονή και σίγουρα θα τα καταφέρει. Της είπα κιόλας ότι θέλει να πάρει τηλέφωνο και η ίδια να ρωτήσει. "Ναι, ναι, ναι! " ήταν η απάντηση. Στο μαιευτήριο της είπε μια μαία, προφανώς άσχετη ή αδιάφορη, ότι τις πρώτες μέρες δεν έχει γάλα οπότε ας μην κάνει τον κόπο να το βάλει καθόλου στο στήθος και να του δώσει κατευθείαν ξένο. Μόλις κατέβει το γάλα, μετά από 3-4 μέρες, να το βάλει.... Ακριβώς τα αντίθετα από ότι της είχαμε πει (και που απ'ότι έμαθα τα ίδια με τη φίλη μου της είχε πει και η μαία που παρακολουθούσε τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού). Δεν έβαζε καθόλου το παιδί στο στήθος... Φυσικά όταν πήγε σπίτι και το έβαλε εκεί το παιδί ρούφαγε αλλά το γάλα με μεγάλη δυσκολία κατέβαινε... Και το παιδί έκλαιγε γιατί πείναγε... Και του έδινε ξένο.... Και στο επόμενο γεύμα το ίδιο... Στο τέλος το στήθος της πέτρωσε, είχε φρικτούς πόνους, η μαία κατέφθασε επειγόντως στο σπίτι της για να τη βοηθήσει, με ηλεκτρικό θήλαστρο medela νομίζω προσπάθησε να της αντλήσει το γάλα αφού την έβαλε να κάνει ένα ζεστό ντούζ και της έκανε μασάζ και της έβγαλε ελάχιστο γάλα. Της είπε να αντλεί κάθε 1 ή 2 ώρες αν θυμάμαι καλά και πάλι δεν είμαι απόλυτα σίγουρη, μέχρι το βράδυ και την επόμενη ημέρα αλλά οι πόνοι ήταν πολύ δυνατοί κι έτσι δεν μπήκε καν στη διαδικασία... Στο τέλος πήρε χάπια και έκοψε το γάλα.

Στο σήμερα λοιπόν... Με ρωτά αν σκοπεύω να θηλάσω.... "Ναι, αν μπορέσω" είναι η απάντηση (αυτή που δίνω σε όλους δηλαδή για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο). Αλλά δεν αρκεί.... "Αν έχεις γάλα βέβαια... Γιατί εγώ δεν είχα... και θυμάσαι τι έπαθα...!!" "Κι εγώ ήθελα αλλά τελικά δεν είχα γάλα και δυστυχώς της έδωσα ξένο" "Πάντως με τον θηλασμό θα θέλει να τρώει κάθε δύο ώρες γιατί δεν χορταίνει και θα κάνετε να κοιμηθήτε βράδυ μήνες!!" "Και δεν θα μπορείς να πας πουθενά γιατί πως θα θηλάσεις έξω από το σπίτι;; " "Τα μωρά που πίνουν ξένο γάλα μεγαλώνουν γρηγορότερα γιατί είναι πιο θρεπτικό" κοκ.... Και λέω εγώ τώρα... Σου είπα εγώ κοπέλα μου γιατί δεν έκανες αυτά που σου λέγαμε (η βρεφονηπιοκόμος κι η μαία δηλαδή γιατί εγώ ότι ξέρω από εκείνες το ξέρω, απλά τα μετέφερα... ) και άκουσες την κάθε άσχετη με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθείς κι εσύ και τελικά να μην καταφέρεις να θηλάσεις όπως έλεγες ότι θέλεις;; Στην τελική, πρόβλημα σου! Σου είπα εγώ γιατί δεν θήλασες και έδωσες στο παιδί σου ξένο;; Άσχετα αν πιστεύω ότι είναι καλλίτερος ο μητρικός θηλασμός, το τι θα κάνει η καθεμιά με το παιδί της είναι δικό της θέμα. Σου είπαμε 5 πράγματα, δεν θα βάλω νταλκά που έκανες του κεφαλιού σου... Υποχρεωτικό δεν είναι, άσχετα αν εσύ με έβαλες να ρωτήσω... Αφού λοιπόν δεν ασχολούμαι εγώ με το στήθος σου και με το τι δίνεις στο παιδί σου, γιατί ασχολείσαι εσύ με το δικό μου;; Και κυρίως, γιατί προσπαθείς να με αποθαρρύνεις από το να θηλάσω;; Εγώ δεν σε στήριξα όσο μπορούσα και μου έδωσες το περιθώριο;; Αν δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο, κανείς δεν στο ζητά, αλλά κάνε δουλειά σου...!

Από την άλλη πάλι έχει τύχει να δεχτώ επίθεση - κυριολεκτικά - από άλλους γιατί έχω αναφέρει ότι υπάρχει ενδεχώμενο να κάνω καισαρική λόγω μεγάλης μυωπίας... "'Οχι, να μην κάνεις!! Να πεις στον γιατρό σου ότι θες να γεννήσεις φυσιολογικά!!" "Όλες οι γυναίκες μπορούνε να γεννήσουν φυσιολογικά, εσύ γιατί να μην μπορείς;;;" κοκ. Όταν τους λέω ότι ο γυναικολόγος μου δεν έχει εκφέρει άποψη επί του θέματος αλλά ο οφθαλμίατρος είναι αυτός που με έχει ενημερώσει για το ενδεχώμενο, τον βγάζουν ανίδεο και ότι κοιτάει την ευκολία του (ο οφθαλμίατρος;; γιατί;; αυτός θα είναι παρόν στη γέννα;;;; ). Ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του δηλαδή... Και την ασχετοσύνη του φυσικά... θα κάτσω εγώ να βάλω μυαλό στον κόσμο;; Να εξηγήσω ότι ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του και άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι, είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός;; Σιγά μην σκάσω...! Άμα μου πολυζαλίζουνε το κεφάλι, τους τη λέω κιόλας σε στυλ, "εσύ όταν έρθεις στη θέση μου ή όταν ήρθες έκανες αυτό που νόμιζες... Θα κάνω κι εγώ αυτό που νομίζω... Αν κάποιος έχει άποψη γι'αυτά τα θέματα αυτός είναι ο άντρας μου και μόνο κι αυτό γιατί αφορά το παιδί του και τη γυναίκα του. Τέλος."

Κορίτσια σας νιώθω απόλυτα. Από μικρή στο σπίτι η μαμα μου μας είχε μάθει να δεχόμαστε τους ανθρώπους όπως είναι και να μην κατακρίνουμε ποτέ τις αποφάσεις τους. Η παραπάνω φράση για μένα είναι τρόπος ζωής. Μου την σπάει απόλυτα όταν κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να σου επιβάλλουν με τον τρόπο τους τις απόψεις τους είτε είναι σωστές είτε είναι λανθασμένες. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τον τρόπο σκέψης κανενός και κάπου μέσα στο μυαλό μας πρέπει να υπάρχει και το ενδεχόμενο ότι αυτά που λέμε μπορεί και να μην είναι σωστά. Το θέμα είναι όμως γιατί πρέπει να πετάγεται ο κάθε ξένος και να λέει την γνώμη του όταν αυτή δεν του έχει ζητηθεί. Εγώ αυτό θα απαντούσα στην κοπέλα του Τζάμπο.Ότι είναι απλά η γνώμη της και δυστυχώς είναι αντίθετη με την δική σου. Επίσης θα της πέταγα στα μούτρα ότι είναι και απόλυτα αγενής διότι η καθε οικογένεια έχει την δική της τακτική. Και εγώ αυτά αντιμετωπίζω κάθε φορά που με ρωτάνε για πόσο καιρό θήλασα και όταν τους απαντάω σχεδόν καθόλου με κοιτάνε με μισό μάτι λες και είμαι εγκληματίας.Λες και είμαι αδιάφορη και όλοι οι υπόλοιποι οι σωστοί και οι γνώμονες. Όταν όμως ακούνε αναλυτικά την ιστορία μου κλείνουν το στοματάκι και δεν ξαναμιλάνε.

mKndp2.png

Άσχετο με το θέμα, αλλά melita είδα στο Συναντήσεις που έψαχνες για άτομα από μαμά πατρίδα. Δεκέμβριο γέννησες;

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho