Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοστος εγκυμοσύνης-τοκετου

ilonka19

Recommended Posts

Γεια σας!

Αφού διαβάζω τιμές από δω και από εκεί, σκέφτηκα να σας προσκομίσω όλα τα δεδομένα που έχω συλλέξει από τα λογιστήρια των μαιευτηρίων πριν δύο εβδομάδες...

Εγώ ρώτησα για φυσιολογικό τοκετό (4 ημέρες νοσηλείας, δηλαδή) από τα πιο οικονομικά έως το απλό μονόκλινο (για λουξ και σουίτα δεν ρώτησα... βρίσκω τουλάχιστον γελοία τη σκέψη ότι σου τα προτείνουν).

Τα ποσά που θα δείτε περιέχουν εξετάσεις μωρού και επισκληρίδιο (το οποίο στο Μητέρα κοστίζει 100 ευρώ παραπάνω αν παίρνεις μονόκλινο... :evil: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!).

ΙΑΣΩ 6κλινο 2250 4κλινο 2850 3κλινο 3000 2κλινο 3900 1κλινο 6000

ΜΗΤΕΡΑ 4κλινο 2710 3κλινο 3510 2κλινο 3810 1κλινο 5200

ΛΗΤΩ 3κλινο 1700 2κλινο 2800 1κλινο 4200

ΕΛΕΝΑ 6κλινο 320 2κλινο 440 1κλινο 540

Παρόλο που δεν έχω οικονομικά προβλήματα, δεν μ'αρέσει να έιμαι θύμα και για 4 μέρες το μόνο που θα με ενδιαφέρει θα είναι το μωρό μου και όχι το ότι θα έχω χυμούς και σαμπάνια στο ψυγειάκι... έτσι έτρεξα να βρω γιατρό στο Έλενα!!!

Πήγα για μια πρώτη επίσκεψη και το προσωπικό ήταν ευγενέστατο και η γενική κατάσταση πολύ "φιλική", μέχρι και στο κισέ για τα παράβολα, αντίθετα με τα γαϊδούρια στο ΙΑΣΩ!!!

Από κει και έπειτα, ο καθένας αποφασίζει τι του ταιριάζει! Πάντως η σκέψη να "ξεχρεώσεις" τον ερχομό του παιδιού σου στον κόσμο λες και ήταν αυτοκίνητο με ανατριχιάζει!!!!

Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε κανένας, δεν θέλω να προσβάλλω και ούτε να κρίνω, προς θεού...

Καλή διασκέδαση!!!

Γιατί σε μένα στο Μητέρα πριν μια εβδομάδα μου έδωσαν τιμή για 4κλινο, φυσιολογικό τοκετό με επισκληρίδιο μου είπαν 1700?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το δωμάτιο 4κλινο μου είπαν 2000 ευρώ, στις οποίες, όπως είπα, πρόσθεσα 410 ευρώ για επισκληρίδιο και 300 ευρώ εξετάσεις μωρού...

Εγώ μίλησα με το λογιστήριο...

Λες να λένε στον καθένα ότι τους έρθει εκείνη τη στιγμή;;;;; :lol: θα ήταν φοβερό!!!!

Εμένα με ρώτησαν αν ήθελα επισκληρίδιο, είπα ναι(γιατί και στην πρώτη έκανα),φυσιολογικό τοκετό τονίζω, γιατί η καισαρική είναι παραπάνω, και μου είπαν 1700 ευρώ σύνολο. Τώρα εσένα σου είπαν και 300 ευρώ εξετάσεις μωρού? Γιατί από ότι θυμάμαι από την κόρη μου εκτός από το τεστ βαρυκοϊας, το οποίο έρχονται και σε ρωτάνε αν θες να γίνει και είναι εξτρά, δεν είχα πληρώσει κάτι παραπάνω.Δηλαδή από 1400 που έδιναν στο απλό 4κλινο(χωρίς αναισθησίες κλπ) είχα τελικό ποσό 1780 (με επισκληρίδιο, αναισθησιολόγο, 80 ευρώ το τεστ και κάποια εξέταση ρέζους δική μου, που δε θυμάμαι πόσο και αν τη χρέωσαν). Τέλος πάντων επειδή την ερχόμενη Τρίτη θα πάω ως το Μητέρα για αμνιοπαρακέντηση, θα ρωτήσω και αναλυτικά (δε θα βρω κάποιον που να ξέρει τι του γίνεται?) και θα σας ενημερώσω.

1027251.png

dev146br___.png

Βεβαια, ο δικος μου ο γιατρος ειναι στο ΙΑΣΩ, και επειδη εκανα αγωνα μεχρι να μεινω εγκυος, δεν εμπιστευομαι κανεναν αλλον. Οποτε δεν μπορω (δεν θελω να αλλαξω γιατρο).

Νομίζω ότι σχεδόν όλες οι μητερες που έχουμε γεννησει σε ιδιωτικό μαιευτήριο ο μοναδικός λόγος που πήγαμε εκει ήταν γιατί μόνο το γιατρό μας εμπιστευόμαστε και κανέναν αλλό, και οχι για τις πορτοκαλάδες που σερβήρουν. Καταλαβαίνω ότι τα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι επιχειρήσεις πάνω από όλα που δεν εχουν σκοπό το κοινωνικό ώφελος,αλλά το κέρδος,απλά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τοοοοσο ακριβά?

Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται! Η αδελφη μου γεννησε στην Κυπρο σε ιδιωτικο μαιευτηριο, σε δικλινο (οπου τελικα ηταν μονη της), σουπερ λουξ και πληρωσε:γιατρο, γεννα, επισκληριδιο, εξετασεις βρεφους και νεογνολογο 980 ευρω! Οχι αλλα ο γιατρος και αλλα το μαιευτηριο...

Διαφημίσεις

Βεβαια, ο δικος μου ο γιατρος ειναι στο ΙΑΣΩ, και επειδη εκανα αγωνα μεχρι να μεινω εγκυος, δεν εμπιστευομαι κανεναν αλλον. Οποτε δεν μπορω (δεν θελω να αλλαξω γιατρο).

Νομίζω ότι σχεδόν όλες οι μητερες που έχουμε γεννησει σε ιδιωτικό μαιευτήριο ο μοναδικός λόγος που πήγαμε εκει ήταν γιατί μόνο το γιατρό μας εμπιστευόμαστε και κανέναν αλλό, και οχι για τις πορτοκαλάδες που σερβήρουν. Καταλαβαίνω ότι τα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι επιχειρήσεις πάνω από όλα που δεν εχουν σκοπό το κοινωνικό ώφελος,αλλά το κέρδος,απλά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τοοοοσο ακριβά?

Άλλο να έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου και άλλο να θεωρείς ότι πληρώνοντας 6000 ευρώ θα έχεις υποδοχή σαν πριγκίπισσα γιατί αυτό αξίζεις: δυστυχώς έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για δημόσιο επειδή το θεωρούν μέρος για ζώα... και βέβαια επειδή αυτές πιστεύουν ότι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, πρέπει να το αποδείξουν με κάποιο τρόπο...

Έτσι δεν παραδέχονται ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται δεν δικαιολογούν με τίποτα τέτοιες τιμές, γιατί απλούστατα ζουν στη μαγική ψευδαίσθηση ότι οι άλλοι θα τις αποδεκτούν ως μέλη μιας υψηλότερης κοινωνίας... Ενώ στην ουσία είναι μόνο πρόβατα προς σφαγήν...

Εγώ ήμουν τελείως αδέσμευτη από τον γιατρό, και γι'αυτό μπόρεσα χωρίς ανυσηχίες να ψάξω άλλον.

Αλλά και πάλι, αν ήθελα να παραμείνω με τη δική μου γιατρό που ήταν μια χαρά, δεν είναι τρομερή αδικία να με υποχρεώσουν να δώσω τόσα λεφτά (που θα έδινα καλυτερα για τη φροντίδα του μωρού...);

Και επαναλαμβάνω, για μένα δεν ήταν οικονομικό το θέμα...

Πείτε με ξεροκέφαλη...

Νομίζω ότι σχεδόν όλες οι μητερες που έχουμε γεννησει σε ιδιωτικό μαιευτήριο ο μοναδικός λόγος που πήγαμε εκει ήταν γιατί μόνο το γιατρό μας εμπιστευόμαστε και κανέναν αλλό, και οχι για τις πορτοκαλάδες που σερβήρουν.....

Mην είσαι και τόσο σίγουρη γι'αυτό....

Στη γέννα μιας συγγενικής μου κοπέλας στο IAΣΩ, σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί της ήταν και μια κοπέλα από το Bόλο που είχε έρθει Aθήνα αποκλειστικά για το IAΣΩ.

Δεν έχω απολύτως τίποτα με το Bόλο, εξάλλου κι εγώ έχω καταγωγή από επαρχεία, αλλά η κοπέλα ήταν μεγάλο ψώνιο και απίστευτα κομπλεξική.

Γκρίνιαζε OΛH την ώρα στις νοσοκόμες για να την εξυπηρετούν πιο γρήγορα και ήθελε συνέχεια κάποια νοσοκόμα δίπλα της για να την βοηθάει με όλα.

Δυο-τρεις φορές είχε ξυπνήσει τις άλλες δυο κοπέλες (και οι δυο άλλες ήταν με καισαρική) γιατί "ροχάλιζαν" και δεν την άφηναν να κοιμηθεί.

Tην τηλεόραση που είχε στο δωμάτιο από την πλευρά της, την άνοιγε στη διαπασών σα να ήταν μόνη.

Kαι φυσικά το μωρό δεν το θήλασε καθόλου γιατί ήταν πολύ κουρασμένη.

Στο επισκεπτήριο του Σαββάτου, κλείδωσε την πόρτα του δωματίου στις 7:00 γιατί την ενοχλούσαν οι επισκέπτες των άλλων μαμάδων. Kαι φυσικά εκεί έγινε το σώσε και την σκυλόβρισαν όλοι. Kι εγώ επίσης....

Kαι το καλύτερο ήταν που έπαιρνε τηλέφωνο στους φίλους και συγγενείς της στο Bόλο και έλεγε ότι είναι σε μονόκλινο, ότι είναι μέσα στα λούσα, και ότι όλες οι νοσοκόμες και οι γιατροί είναι από πάνω της.

Mιλάμε για μεγάλο ψώνιο.....

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Kαι το καλύτερο ήταν που έπαιρνε τηλέφωνο στους φίλους και συγγενείς της στο Bόλο και έλεγε ότι είναι σε μονόκλινο, ότι είναι μέσα στα λούσα, και ότι όλες οι νοσοκόμες και οι γιατροί είναι από πάνω της.

Mιλάμε για μεγάλο ψώνιο.....

Καλά πολύ γέλιο έχω ρίξει !!!!

Τώρα επειδή γεννάω το 2008 σας είπανε αν είναι τιμές 2007; Γιατί κάποιος μου 'πε οτι αλλάζουν. Κάθε χρόνο και χειρότερα !!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Στο Μητερα σε 3κλινο ΒΑ θεση τον Ιουλιο 2900 περιπου με καισαρικη ακι οοολες τις εξετασεις του μωρου. (καπου το εχω γραψει δεν θυμαμαι ακριβως, καταραμενο αλτσχαιμερ!)

Αν ειναι ετσι οπως τα γραφεις chiara ΑΙΣΧΟΣ

αν ειναι δυνατον να αλλαζουν οι τιμες καθε λιγο και λιγακι και παντα προς τα πανω.

Ας πρωτοπορησει καποιος να πανε και προς τα κατω!

Διαφημίσεις

sunsun στο ΙΑΣΩ οι τιμές αλλάζουν μια φορά το χρόνο μόνο (κάθε Νοέμβριο) και ισχύουν για το επόμενο ένα (σα τον κατάλογο του ΙΚΕΑ ένα πράγμα) :lol: . Όσο για τη συγκάτοικο της συγγενούς σου πέρα απο το οτό λύσσαξα στα γέλια, σκέφτομαι οτί έπρεπε να είχε εμένα στο ίδιο δωμάτιο... Έχω και κάτι φιλαράκια στο Βόλο :lol: πολύ γέλιο θα κάναμε (οι άλλες 2) χεχε!

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Κάποτε η γέννα σε νοσοκομείο θεωρούταν μεγάλη ντροπή-στο νοσοκομείο πήγαιναν μόνο οι πολύ φτωχές και οι γυφτοπούλες.Αυτή την άποψη μου είχε περάσει και η μητέρα μου κι έτσι κι εγώ μέχρι πρότινος το θεωρούσα ντροπή και σχεδόν αδιανόητο να το κάνω.Βέβαια τώρα έχω την εντελώς αντίθετη άποψη.

Όμως σίγουρα ένας μεγάλος αριθμός γυναικών προτιμά τα ιδιωτικά γι'αυτό το λόγο και μόνο.

Εντάξει μην τρελαθούμε κιόλας ρε παιδιά, μορφωμένοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι και να έχουν τέτοιες προκαταλήψεις, δε μπορώ να το χωνέψω!!! Αποψή μου είναι, οτί εφόσον εμπιστεύεσαι το γιατρό σου, πας όπου ξεγεννάει εκείνος/η. Αν έχεις την ελευθερία να επιλέξεις, τότε φροντίζεις να ενημερωθείς για τα μαιευτήρια που σε ενδιαφέρουν (δημόσια- ιδιωτικά) σχετικά με οτιδήποτε θεωρείς σημαντικό και ανάλογα επιλέγεις. Προσωπικά δεν ήθελα να πάω σε δημόσιο, καθαρά λόγω του οτί το μωρό το έχεις εσύ συνέχεια και δεν ήθελα για διάφορους λόγους άσχετους με το θέμα μας. Πέρα απο το ιατρικό κομμάτι, νομίζω οτί το βασικότερο είναι η καθαριότητα. Όλα τα άλλα τα ξεπερνάς. 4 μέρες είναι στην τελική, δεν είναι 4 μήνες!

Eμένα όμως μου φάνηκε κωμικοτραγικό όταν ειδα υποκατάστημα τράπεζας (οχι απλό ΑΤΜ) μέσα στο μαιευτήριο που γέννησα και διαφημιστηκά φυλλάδια για καταναλωτικά δάνεια τοκετού στην ρεσεψιόν :evil::evil: .

Διαφημίσεις

Eμένα όμως μου φάνηκε κωμικοτραγικό όταν ειδα υποκατάστημα τράπεζας (οχι απλό ΑΤΜ) μέσα στο μαιευτήριο που γέννησα και διαφημιστηκά φυλλάδια για καταναλωτικά δάνεια τοκετού στην ρεσεψιόν :evil::evil: .
Που να δεις και κάπου αλλού που έχει και κομμωτήριο μέσα !!!

Φιλικά

Γιάννης

αααααααα γιαννη μου μια χαρα αυτο!!! να ανανεωθεις και λίγο γιατι μετα το τοκετο κοιτας τη μουρη σου που ειναι σαν κουραμπιες χλωμος και θες κατι να κανεις...η αλήθεια ειναι ότι δεν προλαβα να παω στο 1ο αλλα που ξερεις μπορει να παω τωρα...

To κομμωτήριο σου φτιαχνει τη διαθεση, ενώ το δάνειο και η τράπεζα σου τη χαλάνε.

:lol::lol::lol:

Συμφωνώ, βέβαια εγώ που θα γεννήσω σε δημόσιο μάλλον θα χρειαστεί να φέρω προσωπική κομμώτρια και μακιγιέρ, χεχε, το φαντάζεστε? :lol:

db0ip3.png

Έντάξει όλα χρήσιμα είναι (ή φαίνονται κάποια στιγμή) και το κομμωτήριο, για να γίνεις λίγο παρουσιάσιμη (έτσι για τις φωτογραφίες βρε αδερφέ!) και η τράπεζα, γιατί αφού η γέννα πάει 2-6 χιλιαρικάκια είναι ευκολία να τα παίρνεις απο εκεί και να μη τα βγάζεις βολτούλα στην πόλη (τα ΑΤΜ έχουν και όριο στο πόσα δίνουν). Τώρα αν δεν έχεις κάνει τα κουμάντα σου και περιμένεις να πάρεις δάνειο την ώρα που έχεις ήδη γεννήσει... βράστα! Το καλό είναι που το ΙΑΣΩ και το ΜΗΤΕΡΑ έχουν μέσα παράρτημα του ληξιαρχείου Αμαρουσίου και έτσι γλιτώνεις πολύ τρέξιμο, την ώρα που έχεις τόσα πιο σημαντικά και ωραία να κάνεις (να χαζεύεις το μωρό σου πχ)

Ακους εκει δανειο τοκετου!!! Φοβερο; Αληθεια,πειτε μου κατι,επειδη εχω ακουσει οτι σου χρεωνουν πανακριβα τις σερβιετες λοχειας στο μαιευτηριο,αν ας πουμε αγορασεις απ΄εξω και πας με δικες σου,τι γινεται; Το δεχονται ή σου λενε οτι δεν επιτρεπεται; Παντως αν δεν ηταν ο γιατρος μου και η μαια μου σε ιδιωτικο μαιευτηριο (ξερετε ποιο,αυτο που σε χρεωνει λες και ειναι ξενοδοχειο 5 αστερων) θα πηγαινα χιλια τα εκατο σε δημοσιο.Αν ειναι δυνατον να βγαζουν απο τη μυγα ξυγγι εκμεταλλευομενοι μια τοσο ιερη στιγμη οπως η γεννα.Ασε που απ΄ο,τι ακουω τα περισσοτερα ιδιωτικα εχουν παραδοση στις καισαρικες επιτηδες για να τα τσεπωνουν καλυτερα και προπαγανδιζουν υπερ του ξενου γαλακτος και οχι του θηλασμου επιτηδες γιατι τα παιρνουν απο τις εταιριες. :? Και καπου εδω στο Parents διαβασα στο post μιας κοπελας οτι ενω εκεινη ειχε ξεκαθαρισει οτι δεν ηθελε επισκληρηδειο οι μαιες τη ρωταγαν συνεχεια και επιμονα αν αλλαξε γνωμη.Γιατι αραγε; Μα για να τα τσεπωσουν κι απο την επισκληριδειο.Εμποριο παιδι μου,βιομηχανια κανονικη. Και δε σας ειπα το πιο ακραιο: ενος συναδελφου μου η γυναικα γεννησε σε γνωστο ιδιωτικο και πηρε 6κλινο δωματιο.Μετα τη γεννα λοιπον αργουσαν πολυ να τους φερουν το μωρο και γενικα τη γυναικα την ειχαν ψιλογραμμενη,κι οταν ο συνεδελφος μου εκανε παραπονα του αφησαν υποννοουμενα οτι "μεγαλε,στο 6κλινο εισαι,μην εχεις και απαιτησεις"!!! :x

Εγώ πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι αν δε θέλεις να πληρώσεις,γεννάς σε δημόσιο νοσοκομείο.Δε νομίζω να χαθεί ο κόσμος αν δε σε ξεγεννήσει ο γιατρός σου,αλλά κάποιος άλλος γιατρός.Επίσης όταν κάνεις καισαρική πληρώνεσαι κι από πάνω,ενώ όλες εμάς που πεθάναμε στον πόνο για να βγάλουμε τα μωράκια μας για ώρες και χωρίς επισκληρίδιο,μας δίνουν σχεδόν τα τα μισά χρήματα!Στην Ελλάδα ζούμε όμως... :roll::roll::roll:

Στελλα η καισαρική θεωρείται επέμβαση για αυτό και πληρώνουν, πληρώνουν την επέμβαση όχι εσένα......

Ναι,αλλά τα χρήματα τα παίρνεις εσύ.Σωστα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...