Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαστίτιδα, τι να κάνω;

Recommended Posts

Το θηλαστρο ειχε επιδεινωσει την υπερπαραγωγη γαλατος οταν θηλαζα το γιο μου, οπότε τωρα θέλω να το αποφύγω.

δεν ειναι χειροτερο ομως να αντιμετωπιζεις το ενδεχομενο μαστιτιδας;;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 262
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το θηλαστρο θα δωσει λαθος μηνυμα στο στηθος(το στηθος θα νομιζει οτι το μωρο θηλαζει) και θα αρχισει να προσφερει περισσοτερο απο τη ζητηση.

Evabar, το νινακι σου ειναι πολυ πολυ μικρουλι ακομα (να σου ζησουν και τα 2 σου!!).Θηλαζει απο μονο του ανα 3 ωρες ή εσυ το βαζεις στο στηθος ανα 3 ωρες? Αν ειναι δικη του η επιλογη του 3ωρου, σιγα-σιγα η παραγωγη του στηθους σου θα προσαρμοστει σ΄αυτη τη ζητηση.Αν η επιλογη του 3ωρου ειναι δικη σου(γιατι οι γιατροι συνηθιζουν να δινουν τετοιες οδηγιες κλισε), τοτε δοκιμαζε να το βαζεις πιο συχνα στο στηθος μηπως και θελει το μωρο. Εμενα παντως το δικο μου τον πρωτο καιρο ηταν ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στηθος χωρις καμμια υπερβολη!!

Τωρα το καψιμο που λες δεν το καταλαβαινω σαν συμπτωμα, για να σε βοηθησω.Ως προς τη μαστιτιδα, παντως, θα σου πω τη δικη μου εμπειρια: την επαθα, οταν το μωρο ηταν περιπου 1 ετους (μαλλον επειδη με δαγκωνε πολυ και ταυτοχρονα επιανε και τις θηλες, οποτε κατι μολθνθηκε εκει περα). Ειχα παρα πολυ δυνατο πονο (ακομα και η μακο μπλουζα που ακουμπουσε πανω με πονουσε) και καποιες κοκκινιλες πανω στο στηθος. Δεν πηρα αντιβιωση, γιατι κανω ομοιοπαθητικη. Πηρα καποιο ομοιοπαθητικο χαπι που μου προτεινε ο γιατρος μου (phytolacca) και σε 2 μερες καθαρισα τελειως με το φαινομενο "μαστιτιδα". Εννοειται πως οσο διαρκουν τα συμπτωματα, το μωρο το βαζεις να θηλαζει,οσο κι αν πονας (ειναι μερος της θεραπειας και ο θηλασμος). Θυμαμαι που θηλαζε κι εγω απο πανω εκλαιγα απο τον πονο...

Κι εγω αναρωτιομουν πως θα καταλαβω την μαστιτιδα, αν μου προκυψει.Ειναι τοσο ξεχωριστος και εντονος ο πονος, που καταλαβαινεις αμεσως οτι κατι τρεχει εδω...:D

Το θηλαστρο θα δωσει λαθος μηνυμα στο στηθος(το στηθος θα νομιζει οτι το μωρο θηλαζει) και θα αρχισει να προσφερει περισσοτερο απο τη ζητηση.

Evabar, το νινακι σου ειναι πολυ πολυ μικρουλι ακομα (να σου ζησουν και τα 2 σου!!).Θηλαζει απο μονο του ανα 3 ωρες ή εσυ το βαζεις στο στηθος ανα 3 ωρες? Αν ειναι δικη του η επιλογη του 3ωρου, σιγα-σιγα η παραγωγη του στηθους σου θα προσαρμοστει σ΄αυτη τη ζητηση.Αν η επιλογη του 3ωρου ειναι δικη σου(γιατι οι γιατροι συνηθιζουν να δινουν τετοιες οδηγιες κλισε), τοτε δοκιμαζε να το βαζεις πιο συχνα στο στηθος μηπως και θελει το μωρο. Εμενα παντως το δικο μου τον πρωτο καιρο ηταν ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στηθος χωρις καμμια υπερβολη!!

Τωρα το καψιμο που λες δεν το καταλαβαινω σαν συμπτωμα, για να σε βοηθησω.Ως προς τη μαστιτιδα, παντως, θα σου πω τη δικη μου εμπειρια: την επαθα, οταν το μωρο ηταν περιπου 1 ετους (μαλλον επειδη με δαγκωνε πολυ και ταυτοχρονα επιανε και τις θηλες, οποτε κατι μολθνθηκε εκει περα). Ειχα παρα πολυ δυνατο πονο (ακομα και η μακο μπλουζα που ακουμπουσε πανω με πονουσε) και καποιες κοκκινιλες πανω στο στηθος. Δεν πηρα αντιβιωση, γιατι κανω ομοιοπαθητικη. Πηρα καποιο ομοιοπαθητικο χαπι που μου προτεινε ο γιατρος μου (phytolacca) και σε 2 μερες καθαρισα τελειως με το φαινομενο "μαστιτιδα". Εννοειται πως οσο διαρκουν τα συμπτωματα, το μωρο το βαζεις να θηλαζει,οσο κι αν πονας (ειναι μερος της θεραπειας και ο θηλασμος). Θυμαμαι που θηλαζε κι εγω απο πανω εκλαιγα απο τον πονο...

Κι εγω αναρωτιομουν πως θα καταλαβω την μαστιτιδα, αν μου προκυψει.Ειναι τοσο ξεχωριστος και εντονος ο πονος, που καταλαβαινεις αμεσως οτι κατι τρεχει εδω...:D

Το 3ωρο (περίπου) ειναι δικη της επιλογή καθαρα. Εννοείται πως την βάζω στρο στηθος όποτε το ζητήσει. Πολλές φορές ειναι 3 συνεχομενες ωρες που απλά θηλάζει, την αλλάζω, συνεχίζει να θηλάζει κλπ Δεν της έχω κα΄νενα απολύτως πρόγραμμα εν ολίγις.

Το "κάψημο" που λεω, άλλες φορές ειναι πολύ έντονο και άλλες λιγότερο έντονο. Στο στηθος μου δεν έχω πρόβλημα να ακουμοήσει απαλάκάτι. Στις θηλές όμως δεν ανέχομαι τίποτα. Με δυσκολία ανέχομαι τη μπλούζα. Αυτό όμως ισχύει από την 3-4η μέρα οπότε μου φαίνεται "φυσικό". Ο θηλασμός είναι επίπονος δεν το συζητώ. Με δυσκολία συγκρατούμαι ώρες ωρες μόνο και μόνο για να μη με ακούσει να κλαίω ο μεγάλος και νιώσει άσχημα. Ειλικρινα δεν ξέρω αν αυτό που έχω είναι απλά κάτι που θα περάσει ή αν είναι μαστίτιδα. Φαντάζομαι πως αν πάω στο γιατρό θα μου βρει κάποια λύση αλλά είναι στην Αθηνα και ειναι δυσκολο να πάω τωρα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Για να μην κανω αυθαιρετες διαγνωσεις θα σου προτεινα το εξης:

1) να επικοινωνησεις τηλεφωνικα με το νοσοκομειο "ΕΛΕΝΑ" στο τηλεφωνο 2106402360 Δευτερα και Παρασκευη 10:30-12:00 και Τριτη, Τεταρτη και Πεμπτη 19:00-21:00 (φανταζομαι να μην εχει αλλαξει κατι σ΄αυτα τα στοιχεια απο τοτε που απευθυνθηκα εγω

2) να επικοινωνησεις τηλεφωνικα με καποια απο τις ακολουθες συμβουλους θηλασμου της Αθήνας

· Geesje de Jong Bensoussan (Ελληνικά/Αγγλικά/Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 210 674 7330

Email: [email protected]

· Eleni AlexandriFrangos

(Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2108073666

· Aντα Παλαντζιάν

Τηλ/Tel: 210 6208151

· Πάνια Λασκαράτου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6140819

Email:pania@adsystems.

gr

· Κορίνα Μουζάκη

Τηλ/Tel: 210 4908227

· Πηνελόπη Καραγκούνη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 3456037

· Λίλια Γκατζόλη (Ελληνικά)

Τηλ/Tel: 210 9832824

· Κατερίνα Μιχαηλίδου (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 5819265

· Μαρία Φερτάκη (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8035152

· Βίλλυ Κάλτσα (Ελληνικά /Αγγλικά)

· Μόνικα Φραγκούλη (Ελληνικά/Αγγλικά/Γαλλικά/Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 22960 63222

· Katelena OutChristodoulou

(Ελληνικά/Ολλανδικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 4119136

Email: catout@

freemail.gr

· Gabi Canellopoulou (Ελληνικά /Γερμανικά/ Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8131033

· Patty DulliganVarelas

(Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 2435036

Email:[email protected]

· Kathy Dounouli (Αγγλικά/ Ελληνικά)

Τηλ/Tel:2299027378

· Laura FotiLiverakοs

(Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6232527

Με οποιον κι αν επικοινωνησεις, να περιγραψεις αναλυτικα και με ακριβεια τα συμπτωματα σου, για να μπορεσεις να εχεις εστω και τηλεφωνικα μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη απο τη δικη μου. Γενικα μην το αναβαλλεις, για να μην τυραννιεσαι αδικα για κατι που μπορει να λυθει ευκολα....;)

Για να μην κανω αυθαιρετες διαγνωσεις θα σου προτεινα το εξης:

1) να επικοινωνησεις τηλεφωνικα με το νοσοκομειο "ΕΛΕΝΑ" στο τηλεφωνο 2106402360 Δευτερα και Παρασκευη 10:30-12:00 και Τριτη, Τεταρτη και Πεμπτη 19:00-21:00 (φανταζομαι να μην εχει αλλαξει κατι σ΄αυτα τα στοιχεια απο τοτε που απευθυνθηκα εγω

2) να επικοινωνησεις τηλεφωνικα με καποια απο τις ακολουθες συμβουλους θηλασμου της Αθήνας

· Geesje de Jong Bensoussan (Ελληνικά/Αγγλικά/Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 210 674 7330

· Eleni AlexandriFrangos

(Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2108073666

· Aντα Παλαντζιάν

Τηλ/Tel: 210 6208151

· Πάνια Λασκαράτου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6140819

Email:pania@adsystems.

gr

· Κορίνα Μουζάκη

Τηλ/Tel: 210 4908227

· Πηνελόπη Καραγκούνη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 3456037

· Λίλια Γκατζόλη (Ελληνικά)

Τηλ/Tel: 210 9832824

· Κατερίνα Μιχαηλίδου (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 5819265

· Μαρία Φερτάκη (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8035152

· Βίλλυ Κάλτσα (Ελληνικά /Αγγλικά)

· Μόνικα Φραγκούλη (Ελληνικά/Αγγλικά/Γαλλικά/Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 22960 63222

· Katelena OutChristodoulou

(Ελληνικά/Ολλανδικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 4119136

Email: catout@

freemail.gr

· Gabi Canellopoulou (Ελληνικά /Γερμανικά/ Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8131033

· Patty DulliganVarelas

(Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 2435036

Email:[email protected]

· Kathy Dounouli (Αγγλικά/ Ελληνικά)

Τηλ/Tel:2299027378

· Laura FotiLiverakοs

(Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6232527

Με οποιον κι αν επικοινωνησεις, να περιγραψεις αναλυτικα και με ακριβεια τα συμπτωματα σου, για να μπορεσεις να εχεις εστω και τηλεφωνικα μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη απο τη δικη μου. Γενικα μην το αναβαλλεις, για να μην τυραννιεσαι αδικα για κατι που μπορει να λυθει ευκολα....;)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τηλέφωνα! Αν και σήμερα μετά από όλα όσα δοκίμασα απο εχθές είμαι κάπως καλύτερα, θα μιλήσω με κάποια σύμβουλο μηπως και μπορέσει να με βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Οπως μου είχε πει και η Αγλαία, είναι κρίμα να πονάω ενω μπορεί να υπάρχει άλλη λύση.

Πάντως θέλω να πω σε όλες, για να παίρνουν δύναμη, πως ότι πρόβλημα και αν έχω μέχρι τώρα, όσο πόνο και αν χρειαστεί να περάσω, δεν πρόκειται να με αποτρέψουν απο το να συνεχίσω να θηλάζω. Εχω τόσο πολύ γάλα που θα ήταν κρίμα για τη μικρή μου. Τα ίδια πέρασα και με το γιο μου. 3 μήνες έκανα υπομονή να στρώσουν τα πράγματα και πραγματικά άξιζε τον κόπο. Και τότε δεν είχα ούτε την ενημέρωση ούτε τη βοήθεια που έχω τώρα.

Γι αυτο κορίτσια, μην χάνετε το κουράγιο σας! Ξέρω ότι ο πόνος είναι πολύ έντονος και πως μερικές φορές δεν αντέχεται, αλλά πάρτε δύναμη απο το μωράκι σας! Οσο περισσότερο θηλάσετε, τόσο το καλύτερο! :D

Διαφημίσεις

Το θηλαστρο ειχε επιδεινωσει την υπερπαραγωγη γαλατος οταν θηλαζα το γιο μου, οπότε τωρα θέλω να το αποφύγω.

Το να αποφύγεις γενικά τη χρήση του είναι καλή ιδέα, όμως όταν είσαι στα πρόθυρα της μαστίτιδας, είναι καλύτερα να αδειάσεις αποτελεσματικά το στήθος για να την αποτρέψεις ή έστω να μειώσεις τα συμπτώματα.

Στις θηλές όμως δεν ανέχομαι τίποτα. Με δυσκολία ανέχομαι τη μπλούζα. Αυτό όμως ισχύει από την 3-4η μέρα οπότε μου φαίνεται "φυσικό". Ο θηλασμός είναι επίπονος δεν το συζητώ. Με δυσκολία συγκρατούμαι ώρες ωρες μόνο και μόνο για να μη με ακούσει να κλαίω ο μεγάλος και νιώσει άσχημα. Ειλικρινα δεν ξέρω αν αυτό που έχω είναι απλά κάτι που θα περάσει ή αν είναι μαστίτιδα.

Άδειασε άμεσα το στήθος, όσο καλύτερα γίνεται.

Βάλε δροσερές κομπρέσσες

φρόντισε να πάρει ένα λάχανο, βάλε το στο ψυγείο και βάζε τα φύλλα σαν κομπρέσες

Πιες πολύ φασκόμηλο, τουλάχιστον 3 φλιτζάνια και αν μπορείς και 5 ακόμη καλύτερα.

Φαντάζομαι πως αν πάω στο γιατρό θα μου βρει κάποια λύση αλλά είναι στην Αθηνα και ειναι δυσκολο να πάω τωρα.

Αν έχεις μαστίτιδα που επιμένει με πυρετό 38,5 για περισσότερο από ένα 24ωρο, θα σου δώσει αντιβίωση.

Μπορεί να το κάνει και τηλεφωνικά.

Άδειασε άμεσα το στήθος, όσο καλύτερα γίνεται.

Βάλε δροσερές κομπρέσσες

φρόντισε να πάρει ένα λάχανο, βάλε το στο ψυγείο και βάζε τα φύλλα σαν κομπρέσες

Πιες πολύ φασκόμηλο, τουλάχιστον 3 φλιτζάνια και αν μπορείς και 5 ακόμη καλύτερα.

Αν έχεις μαστίτιδα που επιμένει με πυρετό 38,5 για περισσότερο από ένα 24ωρο, θα σου δώσει αντιβίωση.

Μπορεί να το κάνει και τηλεφωνικά.

Πρωτα απ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας.

Πραγματικά έχω δοκιμάσει απο εχθές σχεδόν τα πάντα! Ζεστές κομπρέσες πριν το θηλασμό, μια φορά τη μέρα ζεστο μπάνιο και μασάζ, κρύες κομπρέσες μετά το θηλασμό, φύλλα απο λάχανο, θηλασμό κάθε φορά ξεκινόντας απο το στηθος που έχει το μεγαλήτερο πρόβλημα... πρέπει να τα έκανα όλα, εκτως απο το φασκόμυλο που δυστυχως δεν μπόρεσα να βρω στο σουπερμάρκετ και καθ οτι ειμαι μόνη μου ειναι δυσκολο να πάω να ψάξω αλλού. Αλλά δοκίμασα το ρόφημα δυόσμου που κάπου διάβασα πως και αυτό βοηθάει.

Οοοοοοοοοοοολα αυτα....ειχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθει σημαντικά το πρήξημο καθώς και ο πόνος και το κάψημο που ένιωθα. Πυρετό δεν έχω, κοκκινίλες δεν έχω οπότε ειμαι μάλλον σε καλό δρόμο.

Αυτο που επιδεινώθηκε ήταν η υπερχείληση. Ολη μέρα και όλη νυχτα ειμαι με τη μπλούζα ανοιχτη και μια πετσέτα κάτω απο το στήθος. Ειδικά το ένα στηθος "τρέχει" παρα πολύ! Απο το να πετρώνει όμως το στηθος, μάλλον ειναι καλύτερη η υπερχειληση σωστα;

Ξέχασα να πω πως μίλησα και με σύμβουλο στο τηλέφωνο και μου ειπε τις ίδιες ουσιαστικά συμβουλές που μου έχετε πει και εσεις, οπότε συνεχίζω και ελπίζω πως σύντομα θα ισορροπίσει πλήρως η κατάσταση.

Καλημέρα

Σημερα λοιπόν μετά απ όλα όσα δοκίμασα έχει φύγει εντελώς το πρήξημο και τα πετρώματα. Και τα 2 στηθη είναι τόσο μαλακά που αναρωτιέμαι αν έχουν γάλα! :confused: Η αλλαγή αυτη δεν άρεσε καθόλου στην μικρή μου καθ ότι τωρα πρέπει να προσπαθήσει για να της έρθει το γάλα, με αποτέλεσμα να ειμαστε όλη τη νυχτα σε έναν διαρκή θηλασμό. Στην αρχή τρώει κανονικά και μετά που δεν της έρχεται τόσο πολύ γάλα, αρχίζει απλά να πιπιλάει. Αν τη βγάλεις όμως απο το στήθος, αμέσως αρχίζει να γκρινιάζει και να ψάχνεται! Απο τις 2.30, αν εξαιρέσουμε μια ώρα μεταξύ 6-7 που κοιμηθήκαμε, μόλις τώρα κοιμήθηκε. Ολες αυτες τις ωρες ειμαστε σε θηλασμό και αλλαγές πάνας ουσιαστικά.

Γκρινιάζει όλη την ώρα, την βάζω στο στηθος, ειδικά στο αριστερό που είχε και το μεγαλήτερο πρόβλημα δεν πιάνει θηλή με τίποτα! Το βράδυ έκανα 40 λεπτά για να πιάσει τη θηλή. Εν το μεταξύ είναι και τραυματισμένη και όλη αυτη η διαδικασία χειροτερευει την κατάσταση.

Την μαστίτιδα την απέφυγα λοιπόν, αλλά τα προβλήματα τώρα χειροτέρεψαν μου φαίνεται. Εχω αρχίσει να εκνευρίζομαι... :cry:

Συγνώμη αν ειμαι off topic αλλά δεν ήξερα που να τα γράψω...

Aποδιοργανωθήκατε αλλά τέτοιου είδους προβλήματα λύνονται συνήθως μόνα τους σε 2-3 μέρες. Προσπάθησε να ξεκουραστείς τώρα που είναι σαββατοκύριακο και είναι μια καλή ευκαιρία.

Διαφημίσεις

Καλημέρα

Σημερα λοιπόν μετά απ όλα όσα δοκίμασα έχει φύγει εντελώς το πρήξημο και τα πετρώματα. Και τα 2 στηθη είναι τόσο μαλακά που αναρωτιέμαι αν έχουν γάλα! :confused: Η αλλαγή αυτη δεν άρεσε καθόλου στην μικρή μου καθ ότι τωρα πρέπει να προσπαθήσει για να της έρθει το γάλα, με αποτέλεσμα να ειμαστε όλη τη νυχτα σε έναν διαρκή θηλασμό. Στην αρχή τρώει κανονικά και μετά που δεν της έρχεται τόσο πολύ γάλα, αρχίζει απλά να πιπιλάει. Αν τη βγάλεις όμως απο το στήθος, αμέσως αρχίζει να γκρινιάζει και να ψάχνεται! Απο τις 2.30, αν εξαιρέσουμε μια ώρα μεταξύ 6-7 που κοιμηθήκαμε, μόλις τώρα κοιμήθηκε. Ολες αυτες τις ωρες ειμαστε σε θηλασμό και αλλαγές πάνας ουσιαστικά.

Γκρινιάζει όλη την ώρα, την βάζω στο στηθος, ειδικά στο αριστερό που είχε και το μεγαλήτερο πρόβλημα δεν πιάνει θηλή με τίποτα! Το βράδυ έκανα 40 λεπτά για να πιάσει τη θηλή. Εν το μεταξύ είναι και τραυματισμένη και όλη αυτη η διαδικασία χειροτερευει την κατάσταση.

Την μαστίτιδα την απέφυγα λοιπόν, αλλά τα προβλήματα τώρα χειροτέρεψαν μου φαίνεται. Εχω αρχίσει να εκνευρίζομαι... :cry:

Συγνώμη αν ειμαι off topic αλλά δεν ήξερα που να τα γράψω...

Νόμιζα πως την απέφυγα την μαστίτιδα, αλλά όχι μόνο δεν την απέφυγα, αλλά με "έπιασε" ξαφνικά και πολύ έντονα. Τί μασάζ, τί κομπρέσες, τί τί τί; Ολα τα έκανα και πάλι την Κυριακή κατέληξα στο νοσοκομείο με 40 πυρετό και το στήθος να πονάει τόσο πολύ, σαν να μου χουν μπήξει ένα μαχαίρι. Τόσο πόνο δεν έχω ξανα νιώσει.

Τα νοσοκομειακα θήλαστρα μετα βίας βγάζουν μερικές σταγόνες από το στήθος μου. Δεν μπορώ να το αδειάσω με τίποτα! Με το μασάζ βγάζω πιο πολύ γάλα, αλλά και πάλι με πολύ κόπο και πόνο, βγάζω σταγόνα σταγόνα.

Υπάρχει εν το μεταξύ κάποιο απόστημα πίσω απο τη θηλή, γιατί από ένα σημείο και μετά βγάζει ένα πυχτό υγρό κάτι σαν αίμα και πύον. Γι αυτο το λόγο δεν με αφήνουν να θηλάσω απο το πάσχον στήθος, πράγμα που θα ήταν πολύ δυσκολο ούτως ή αλλως γιατι η θηλή είναι εντελώς επίπεδη πλέον και η μπέμπα δεν θέλει με τίποτα τις θηλές σιλικόνης που δοκίμασα.

Μετά απο 2 24ωρα ο πυρετός επιμένει και παρ ότι θηλάζω απο το άλλο στηθος, το γάλα έχει μειωθει και 1-2 φορές μέσα στη μέρα, χρειάζεται να δώσω και συμπλήρωμα στη μικρή.

Ειλικρινά, μετά από τόσο διάβασμα που έρηξα αυτη τη φορά για να αποφύγω κάποιες καταστάσεις που ειχα με το θηλασμό στο πρώτο μου παιδάκι, τα πράγματα ειναι πολύυυυυυυυ χειρότερα. Αναρωτιέμαι αν έκανα κάποιο λάθος στην αρχη και δεν το κατάλαβα.

Φοβάμαι πως θα μου σταματησει εντελώς το γάλα, γιατί η μπέμπα δεν θέλει να κουραστει στο στηθος. Οσο της έρχεται καλή ποσότητα, ρουφάει. Μόλις σταματησει να τρέχει ευκολα, ουσιαστικα το παρατάει το στήθος. Κάθεται και πιπιλάει και όσο και να την τσιγκλίσω, δεν λεει να πάρει μπρός με τίποτα.

Πήρα το θηλαστρο lactina και κάνω αντλήσεις. Δυστυχως δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο ήλπιζα. Συνεχίζω όμως και ελπίζω να τα καταφέρω.

περαστικά!

δεν έχω καταλάβει αν πήρες αντιβίωση! Τώρα είσαι καλύτερα, πέρασε ο πόνος και ο πυρετός; Σχετικά με το απόστημα, έχεις επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο σου; Απ'όσο ξέρω, οι γυναικολόγοι μπορούν να καθαρίσουν το απόστημα με μια διαδικασία που λέγεται παρακέντηση, και ο θηλασμός να συνεχιστεί

jv42p3.png

DfUyp2.png

Μετά απο 2 24ωρα ο πυρετός επιμένει και παρ ότι θηλάζω απο το άλλο στηθος, το γάλα έχει μειωθει και 1-2 φορές μέσα στη μέρα, χρειάζεται να δώσω και συμπλήρωμα στη μικρή.

Συγνωμη τώρα το είδα αυτό.

Συμπεραίνω ότι μάλλον δε παίρνεις αντιβιωση; Αν ο ψηλός πυρετός κλείσει 24ωρο και δεν πέσει, οι γιατροί δίνουν αντιβίωση, συμβατή με τον θηλασμό. Επικοινώνησε άμεσα και με γυναικολόγο, και με σύμβουλο θηλασμού!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Συγνωμη τώρα το είδα αυτό.

Συμπεραίνω ότι μάλλον δε παίρνεις αντιβιωση; Αν ο ψηλός πυρετός κλείσει 24ωρο και δεν πέσει, οι γιατροί δίνουν αντιβίωση, συμβατή με τον θηλασμό. Επικοινώνησε άμεσα και με γυναικολόγο, και με σύμβουλο θηλασμού!

Παίρνω αντιβίωση απο την Κυριακή το βράδυ. Εχω μιλήσει με τον γυναικολόγο μου και περιμένει να δει πως θα πάει η αντιβίωση. Σημερα το στηθος δεν έβγαλε καθόλου απο αυτο το απροσδιόριστο υγρό, οπότε φαντάζομαι πως αυτο ειναι καλό. Η παιδίατρος μου ειπε πως αφού σταμάτησε το υγρό θα μπορούσα να βάλω τη μικρή να θηλάσει και έτσι την εβαλα, αλλά επειδή η θηλή έχει αλιωθει εντελώς, βάζω θηλή σιλικόνης την οποία η μικρη δεν θέλει καθόλου! Εκατσε στο στηθος με το ζόρι 5 λεπτά και ζητημα αν τράβηξε μερικές γουλιές.

Απο το άλλο στηθος έφαγε ικανοποιητικά. Μετα το θηλασμό, έβαλα και θήλαστρο στο πάσχον στηθος για ένα τέταρτο, μπας και βγάλει τίποτα, και έβγαλε μερικές σταγόνες (ζορι 10 ml). Εκανα και μασάζ (βγηκε λιγο γάλα ακόμα) και μετά έβαλα κρύες κομπρέσες.

Ο πυρετός σημερα εχει κινηθει σε χαμηλά επίπεδα. Μέχρι 38.5 και έπεσε μόνος του.

Πάντος η μόλυνση φαίνεται να έχει μετατοπιστεί σε άλλο σημείο, πράγμα που με προβληματίζει. Στην αρχή ήταν κόκκινη η περιοχή γύρω από τις θηλές. Τωρα έχει μετακινηθεί η κοκκινήλα στα πλάγια προς τη μασχάλη.

αλλά επειδή η θηλή έχει αλιωθει εντελώς, βάζω θηλή σιλικόνης την οποία η μικρη δεν θέλει καθόλου! Εκατσε στο στηθος με το ζόρι 5 λεπτά και ζητημα αν τράβηξε μερικές γουλιές.

τώρα που είναι βράδυ και θα είναι μισοκοιμισμένη είναι ευκαιρία να της δίνεις αυτό το στήθος, μάλλον θα το πάρει ευκολότερα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

τώρα που είναι βράδυ και θα είναι μισοκοιμισμένη είναι ευκαιρία να της δίνεις αυτό το στήθος, μάλλον θα το πάρει ευκολότερα

Οταν ειναι γλαρωμένη, δυστυχως δεν ανοιγει τα χειλάκια της με τίποτα! Προσπάθησα να εκμεταλευτω τη χαλάρωση του ύπνου, αλλά με το που πάω να της βάλω τη θηλή στο στόμα, αυτη κλείνει τα χείλη της και δεν τα ανοίγει με τίποτα. Δυστυχως η μικρη δε με διευκολύνει καθόλου.

Επανέρχομαι στο θέμα της μαστίτιδας, μιας και μετά απο 8 μέρες αντιβίωση και 10μέρες που πάσχω απο μαστίτιδα, ακόμα δεν είμαι καλά. Για την ακρίβεια, ναι μεν είμαι καλύτερα αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Ναι μεν πονάω λιγότερο, αλλά όχι καθόλου!

Πήγα δε εχθες στη μαστολόγο που με παρακολουθεί και με έκραξε! Δεν έπρεπε να βάζω λεει ζεστες κομπρέσες γιατι ευνοεί την επέκταση της λοίμοξης. Δεν έπρεπε να θηλάζω έναν μαστο ανα γευμα γιατί το στήθος μου είναι μικρό και λογω του πολύ γάλακτος "φορτώθηκε" πολύ (κι ας έβγαζα λίγο γάλα για να μην πρήζομαι πολύ).

Μου είπε να συνεχίζω τα μασαζ και να βγάζω το γάλα με το θήλαστρο, καθ ότι συνεχίζω να έχω πυόδεις εκρίσεις, και βλέπουμε αν θα ξαναπάρω αντιβίωση... :shock:

Εφυγα εντελώς αποθαριμένη, με ένα τεράστιο ερωτιματικό πάνω από το κεφάλι μου... Τελικά δεν έκανα τίποτα σωστά;;; Πήγα να αποφύγω την υπερπαραγωγή που ειχα στο γιο μου και αντί γι αυτό απέκτησα ένα κάρο τρις χειρότερα προβλήματα! Και γιατί τόσες σωστές συμβουλές είχαν τόσο λάθος αποτελέσματα σε μένα;

Η παρούσα κατάστασή μου είναι πως και στα δυο στήθη έχω ένα τρομερό κάψημο (παρ ότι δεν ειναι πρησμένα). Τρομερή δυσφορία όλη μέρα. Στο υγειές στήθος έχω και την πληγή στη θηλή που κάνει κάθε θηλασμό δύσκολο. Εχει πάντως βελτιωθεί, αφού ουσιαστικά όλη μέρα βγάζω το γάλα και το δείνω στο μπουκάλι, και θηλάζω μόνο τη νύχτα. Το γάλα μου βεβαια δεν φτάνει και δείνω συμπλήρωμα. Αναρωτιέμαι πόσο θα αντέξω ακόμα. Προς το παρόν έχω γατζωθεί στις διαδικασίες για να μην τα παρατήσω...

Θέλω να γράψω για άλλη μια φορά, για να δώσω κουράγιο σε όποια μανούλα περνάει δύσκολα με μαστίτιδα.

Μετά απο 3 εβδομάδες, και ενώ τη μέρα του Πάσχα είχα ένα πισωγύρισμα καθ ότι παρουσίασα πάλι κοκκίνισμα στο στήθος, πυρετό και έντονο πόνο, και ενώ για άλλη μια φορά είμαι με αντιβίωση, σήμερα μπορώ να πω πως είμαι καλύτερα!

Μετά απο 3 εβδομάδες που παλεύω, που πονάω, που υποφέρω τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, νιώθω επιτέλους καλύτερα! Με όλη αυτή την ταλαιπωρία, το γάλα μου δεν έφτανε πια και έδινα συμπλήρωμα. Απο εχθές, έκοψα το συμπλήρωμα και θηλάζω και πάλι αποκλειστικά. Η μικρή δεν έπιανε τη θηλή στο πονεμένο στήθος, πρόβλημα που συνεχίζει, αλλά και εγω συνεχίζω ακάθεκτη τις αντλήσεις με επαγκελματικό θήλαστρο. Βέβαια το γάλα στο πονεμένο στήθος επιτέλους καθάρισε απο το πύον οπότε ότι γάλα αντλώ το δίνω κανονικά πλέον στο μωρό.

Ο πόνος, που ήταν και το βασικό πρόβλημα, έχει μειωθεί πολύ. Δεν νιώθω πια πως υποφέρω όλη μέρα. Και οι θηλές ακόμα έχουν βελτιωθεί, αν και δεν έχει κλείσει εντελώς η πληγή στο υγιές στήθος.

Ολα αυτά τα γράφω, για να δώσω κουράγιο σε όσες μαμάδες πονάνε. Σε όσες παλεύουν με τη μαστίτιδα και θέλουν να διατηρήσουν το γάλα τους. Ξέρω πως ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Εγω σήμερα νιώθω τεράστια ικανοποίηση που δεν τα παράτησα γιατί βλέπω πως μάλλον τα κατάφερα! Λεω μάλλον γιατί ακόμα είμαι με αντιβίωση και δεν έχω αποθεραπευτεί πλήρως, αλλά είμαι αισιόδοξη!

Καλή δύναμη σε όλες!

αγλαια εμενα ο γυναικολογος μου εγραψε να παρω zinadol για 4 μερες κ να θηλαζω κανονικα. ποια ειναι η γνωμη σου?

Υπάρχει ένα site που μπορείς να δεις αν η αντιβίωση αυτη είναι φιλική στο θηλασμό. Νομίζω πως αναφέρεται κάπου σε αυτο το θέμα σε προηγούμενο ποστ. Αν ειναι φιλική στο θηλασμό θηλάζεις κανονικότατα!

σας ευχαριστω κοριτσια.. ποσες μερες πηρες zinadol? γιοατι λιγες μερες μου φανηκαν οι 4 σε σχεση με 10μερα που διαβασα στο φορουμ.

το site για τις αντιβιωσεις το βρηκα αλλα μαλλον ειμαι πολυ ξανθια γιατι δεν εβγαλα ακρη....

σας ευχαριστω κοριτσια.. ποσες μερες πηρες zinadol? γιοατι λιγες μερες μου φανηκαν οι 4 σε σχεση με 10μερα που διαβασα στο φορουμ.

το site για τις αντιβιωσεις το βρηκα αλλα μαλλον ειμαι πολυ ξανθια γιατι δεν εβγαλα ακρη....

4 και μενα λιγες μου φαίνονται. Εγω λόγω αποστήματος πήρα 16 μέρες ceclor των 750. Πάρε πάντως τις 4 μέρες και μίλα πάλι με το γιατρό σου. Βλέποντας και κάνοντας. Εγω τις 16 μέρες τις πήρα σε 2 δόσεις. 8 και 8 μέρες.

• 3 months later...

Καλημερα σε ολες...Εχθες το βραδυ μεσα στον υπνο μου (γυρω στις 2.30)επαθα την τριτη μαστιτιδα. Αναγνωρισα αμεσως τα σημαδια,αρχισα να ανεβαζω πυρετο και να τρεμω σαν το ψαρι.Το στηθος πετρωνε και γινοταν αφορητος ο πονος,ο μικρος μου που κοιμοταν διπλα μου ξυπναγε για να θηλασει και δαγκωνομουν απο τους πονους...Τελικα χαρη σε εκεινον ξεπρηστηκε το στηθος (αν και ποναει) αλλα ο πυρετος εφτασε εως 39,4.Το κορμι μου ποναγε παντου λες και με δειραν,το κεφαλι μου ηταν να σπασει ημουν μονη μου καιι δεν εΙχα και κανενα ντεπον μας ειχαν τελειωσει οποτε περιμενα να μου περασει.Και σαν να μην εφτανε αυτο ο μικρος ξυπνησε στις 6 και ηθελε παιχνιδια ενω εγω ημουν σαν νεκρη.Τελικα ξανακοιμηθηκαμε ενα 2ωρο και οταν ξυπνησα ημουν ιδρωμενη ,ο πυρετος επεσε τελειως και το κορμι μου δεν με ποναει πια!!!Το μονο που εχει μεινει ειναι το φανερα κοκκινο στηθος μου το οποιο ακομη ποναει αμα το πιεσω.Ηταν η πιο γρηγορη αναρρωση μαστιτιδας που μου τυχε.Να γραφτει στα πρακτικα οτι υπαρχουν και τετοιες!!Παντως απορω που εχει φτασει 20 μηνων το παιδι μου κ ακομη παθαινω μαστιτιδες:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...